Καλά ξεμπερδέματα, Πάνο. Ο φόβος μου είναι μήπως με την ακινησία κολλήσει το μοτεράκι του ABS. Κατά τ’άλλα συμφωνώ ότι αυτά τα φρένα δεν υπάρχουν: άγκυρες και με πολύ καλή αίσθηση.
Βαγγέλη δεν είναι κάτι αυτό , ένας μικροδιακόπτης...4-5 λεπτά υπόθεση .
Το μοτερ της μονάδας δεν κολλάει έτσι απλά , δίνει σημάδια. Η δική μου μονάδα την πάτησε , κάποτε , αλλά από "διαφορετική" ακινησία . Η μηχανή έμεινε σκεπασμένη περίπου 3
1/2 - 4 χρόνια . Από αυτά τα 2 - 2 1/2 δεν την έβαλα καν μπροστά . Όταν το έκανα δεν άλλαξα ούτε την βενζίνη που είχε μέσα , μόνο μπαταρία και πήρε με την πρώτη μιζιά.
Από την κ@υλ@ που ξανακαβάλησα δεν πήγα αμέσως να αλλάξω υγρά και παρότι μου έδωσε σήμα "βλάκα με είχες σε ακινησία χρόνια" την γείωσα , οπότε μου πέταξε εν καιρό την μονάδα . Δεν φταίει λοιπόν αυτή αλλά ο μ@λ@κ@ς που την καβαλάει...
Όσο για τον άξονα...
Η μηχανή έχει 136000 χιλιόμετρα και τον έχω τσεκάρει 1 άντε 2 φορές σε αυτά τα 16 χρόνια που την έχω .
Όταν δε είμΑνε νεότερος , πριν κάνω παιδί δηλαδή που τα έβλεπα λίγο αλλιώς , της έπινα το αίμα . Για να καταλάβεις , σε ταξίδι στην Πορτογαλία έγινε κόμπλα με την άδεια της γυναίκας μου και αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε μέσα σε 1
1/2 μέρα , μαζί με το καράβι .
Το ντεπόζιτο ήθελε γέμισμα κάθε 120-140 χιλιόμετρα και οι στάσεις ήταν από βενζινάδικο σε βενζινάδικο για 1
1/2 ημέρα ασταμάτητα .
Αλλάζω τις βαλβολίνες μου κάθε 10000 και είμαι εντάξει . ( Έχει τύχει να τις αλλάξω και σε πάνω από 20000 μια φορά ).
Οπότε τι μπορώ να πω για την αξιοπιστία της όταν έχω μείνει 2 φορές από τρόμπα βενζίνης με κανένα άλλο πρόβλημα . Η μία μετά από γέμισμα σε έναν επικηρυγμένο βενζινά ( το έμαθα αργότερα) και η δεύτερη μετά την ακινησία . Την πρώτη φορά η μηχανή ήταν 1 έτους και ούτε , μέσα στην εγγύηση και όταν μου την άλλαξαν μου είπε ένα παλικάρι τότε που τα λέγαμε καλά , ρε φιλαράκι με κανάτι έριξες μέσα το νερό ;