- Περιοχή
- Λεπτοκαρυά Κατερίνη
- Μοτοσυκλέτα
- Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
- Όνομα
- Γιαννης
- Περιοχή
- Pieria
Άμα τον αφήσεις χωρίς λάδι ,τι περιμένεις;
Να μην στραβωσουν μπαμπινο;
Να μην στραβωσουν μπαμπινο;
Diversion 600, το πήρα στο χέρι.
Ελα ρε φίλε...αυτα θεωρούνται σκυλιαDiversion 600, το πήρα στο χέρι.
Για να ενημερωθεις τα Citoren GS ειχανε....αεροψυκτα και μποξερ!έχουν βεντιλατερ τα αεροψυκτα?
.......2CV, DYANE.Καύσωνας μεσημέρι στο Μοναστηράκι με τρελλή κίνηση, κατέρρευσαν τα λάδια, ορυκτέλαια τότε ήμουν της άποψης απλά λάδια και συχνές αλλαγές, ο μλκς και να πεις ότι δεν ήξερα....Ελα ρε φίλε...αυτα θεωρούνται σκυλια
Έχουν γράψει ΤΑ χιλιόμετρα, στην express service...
Εμένα μου τσουρουφλιζε τα πόδια.,αλλα ως εκεί..
Τα περισσότερα αεροψυκτα σκούτερ έχουν βεντιλατερ.Για να ενημερωθεις τα Citoren GS ειχανε....αεροψυκτα και μποξερ!.......2CV, DYANE.
Δεν πιστεύω ότι καταπονησατε τα λάδια.Παντος ο καβασουλας με 12500 χλμ με τα spectro 10 /40 δεν εκαψε σταγονα και τα λαδια δεν εγιναν νερο βγηκαν πυκνορευστα οπως στα 5000 χλμ

Μην το λες!Επειδή από την τελευταία αλλαγή λαδιων πέρασε το χρονικό διάστημα (1 ετος) αλλά δεν συμπλήρωσα ούτε κατά το ήμισυ τα χλμετρα που έπρεπε αποφάσισα να αγοράσω ένα δυναμοκλειδο και να κάνω μόνος αυτές τις "πεταμένα λεφτά" αλλαγές λαδιών.
Κάθισα λοιπόν να μορφωθω στο YouTube και τελικά εφόσον έχεις τα απαραίτητα εργαλεία η αλλαγή λαδιών στο 1290 είναι παιχνίδι (στο 990 που είχα ήταν λίγο μανίκι).
Αυτό που θέλω να σχολιάσω και να μου πείτε και τις γνώμες σας είναι το εξής:
Το προηγουμενο σέρβις το είχα κάνει σε εξουσιοδοτημένο και δεν ξέρω αν είχαν χρησιμοποιησει δυναμοκλειδο. Για να ξεσφιξω τις 2 βιδες που σύμφωνα με το manual θέλουν 20nm "ζοριστικα". Και όταν τις έσφιξα ξανά κατάλαβα πως αποκλείεται να είχαν βιδωθει με 20nm από τον μάστορα. Εκτός κι αν οι βίδες με τη θερμοκρασία σφίγγουν από μόνες τους... Παίζει κάτι τέτοιο;;;; Κι αν σφίγγουν.. παίρνουν τόσο πολύ;
Η διαφορά σφίξιμο/ξεβιδωμα ένιωσα λες και ήταν τριπλάσια!
Είναι μπιστολι το εργαλείο Τόλη.Τυφλή εμπιστοσύνη, πουθενά. Απλά αναγκαστική εμπιστοσύνη, ή αλλιώς "κάνω την ανάγκη φιλότιμο"
Για την βιδα στα είπε ο Νίκος
Εγώ όμως θα ρωτήσω, για ποιον λόγο να αλλάξεις λάδια αφου δεν πέρασαν ούτε τα μισά χλμ; Κι ας πέρασε ένας χρόνος.
Περιττό έξοδο. Τα σύγχρονα full synthetic λάδια (που υποθέτω βάζει στο εργαλείο) δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς για ένα έτος. Ισως για παραπάνω χρόνο ή αν κάθονται εντελώς ακίνητα για ένα έτος. Αλλά για μοτό που κινείται, όχι.Είναι μπιστολι το εργαλείο Τόλη.
Και γω αν είχα 1290 τέρμα καινούριο θα τα άλλαζα ,έστω και μόνος μου
Αυτό λέει το service manual, αυτό έκανα. Θες να το πεις παραξενιά, υπερβολή; Εν τέλη είδα πως είναι απλά 4 βίδες και το έκανα. Αν ήταν πιο δύσκολο λογικά θα τα πήγαινα παραπάνω τα λάδια. Αφού και τώρα που τα άλλαξα δεν ξέρω αν θα καταφέρω να πάω καμιά σοβαρή βόλτα.Τυφλή εμπιστοσύνη, πουθενά. Απλά αναγκαστική εμπιστοσύνη, ή αλλιώς "κάνω την ανάγκη φιλότιμο"
Για την βιδα στα είπε ο Νίκος
Εγώ όμως θα ρωτήσω, για ποιον λόγο να αλλάξεις λάδια αφου δεν πέρασαν ούτε τα μισά χλμ; Κι ας πέρασε ένας χρόνος.
το 90% των μαστορων σφιγγουν παραπανωΕπειδή από την τελευταία αλλαγή λαδιων πέρασε το χρονικό διάστημα (1 ετος) αλλά δεν συμπλήρωσα ούτε κατά το ήμισυ τα χλμετρα που έπρεπε αποφάσισα να αγοράσω ένα δυναμοκλειδο και να κάνω μόνος αυτές τις "πεταμένα λεφτά" αλλαγές λαδιών.
Κάθισα λοιπόν να μορφωθω στο YouTube και τελικά εφόσον έχεις τα απαραίτητα εργαλεία η αλλαγή λαδιών στο 1290 είναι παιχνίδι (στο 990 που είχα ήταν λίγο μανίκι).
Αυτό που θέλω να σχολιάσω και να μου πείτε και τις γνώμες σας είναι το εξής:
Το προηγουμενο σέρβις το είχα κάνει σε εξουσιοδοτημένο και δεν ξέρω αν είχαν χρησιμοποιησει δυναμοκλειδο. Για να ξεσφιξω τις 2 βιδες που σύμφωνα με το manual θέλουν 20nm "ζοριστικα". Και όταν τις έσφιξα ξανά κατάλαβα πως αποκλείεται να είχαν βιδωθει με 20nm από τον μάστορα. Εκτός κι αν οι βίδες με τη θερμοκρασία σφίγγουν από μόνες τους... Παίζει κάτι τέτοιο;;;; Κι αν σφίγγουν.. παίρνουν τόσο πολύ;
Η διαφορά σφίξιμο/ξεβιδωμα ένιωσα λες και ήταν τριπλάσια!
Σ' ευχαριστώ για την συμβουλή. Πολύ χρήσιμη. Με κρύο μηχανάκι ξεσφιξα τις βίδες. Γνώριζα πως δεν πρέπει να το κάνω σε ζεστό. Ποτέ όμως δε μου πέρασε από το μυαλό να ξεσφιξω και μετα να ζεστάνω.... :-)το 90% των μαστορων σφιγγουν παραπανω
Και γω το ιδιο θακανα...Καλυτερα καργαρισμενη παρα λάσκα..
Η θερμοκρασια διαστελλει τα μεταλλα ...την επομενη φορα που θ αλλαξεις λαδια, ξεσφιξε την ταπα κρυα, σφιχτη ελαφρα και ζεστανε μετα το μοτερ πριν τα αδειασεις
Και μπουζι με ζεστο μοτερ να αποφευγεις να βγαζεις
Όπως κι εμένα ,ένας μαλάκαρος που πήγα τώρα τελευταία.το 90% των μαστορων σφιγγουν παραπανω
Και γω το ιδιο θακανα...Καλυτερα καργαρισμενη παρα λάσκα..
Περιττό έξοδο. Τα σύγχρονα full synthetic λάδια (που υποθέτω βάζει στο εργαλείο) δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς για ένα έτος. Ισως για παραπάνω χρόνο ή αν κάθονται εντελώς ακίνητα για ένα έτος. Αλλά για μοτό που κινείται, όχι.

Επειδη εχει ξανασυζητηθει αυτο που λες.
Εχεις διαβασει καποια οδηγια συγκεκριμενα κανενος κατασκευαστη που να αναφερεται σ'αυτο που λες ή απλως το υποθετεις εσυ δηλαδη τον απεριοριστο χρονο εκτεθειμενο το λαδι στο καρτερ? .... και μαλιστα ειδικα το μισοδουλεμενο εστω για λιγες ωρες ?![]()

Απο την στιγμή που δεν ξέρεις, αλλά θέλεις να ακολουθείς το μάνουαλ, η δική μου γνώμη περισσεύει.Για να μην ανοίγουμε ομως ένα τέτοιο θέμα εδώ τωρα με τα ... ίσως, νομίζω, άκουσα, πιστεύω, κ.λ.π. σου απαντώ οτι ούτε και γω ξερω. Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι ότι μόνο ένα εργαστήριο αναλυοντας το συγκεκριμένο λάδι μπορεί να δώσει υπεύθυνη απάντηση και μέχρι τότε ας ακολουθήσει κάποιος τις οδηγίες του κατασκευαστή ή της αντιπροσωπείας.
Α! επίσης , το μόνο αντιοικολογικο πράγμα επάνω στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος οπότε μην μπαίνουμε .... και σε άλλα ξένα χωράφια τωρα ...!![]()
Εγώ σε διάφορα μανούαλ εγώ δει να λένε μέχρι και 15.000χλμ για αλλαγή λαδιού, αλλά οχι πάνω από ένα χρόνο..Απο την στιγμή που δεν ξέρεις, αλλά θέλεις να ακολουθείς το μάνουαλ, η δική μου γνώμη περισσεύει.
Το μάνουαλ μου λέει κάθε 7500χλμ ή 8 μήνες. Τα ίδια πάνω κάτω έλεγαν όλα τα μάνουαλ μηχανών που είχα. Κάποια παλιότερα έλεγαν 5000 χλμ ή εξάμηνο. Δεν πρόκειται να κάνω 7500 χλμ σε 8 μήνες σε μοτο που δεν είναι το κύριο όχημα μου, όπως και η πλειοψηφία του κόσμου που έχει δεύτερο/τρίτο μηχανάκι. Αλλά δεν θα πετάω και λάδια κάθε 8 μήνες επειδή το λέει το μάνουαλ.
Στην πράξη δεν είδα πουθενά κάποια διαφορά στην χρήση σε λάδι που έμεινε μέσα και διπλάσιο χρόνο απο αυτόν που λέει το μάνουαλ, χωρίς να φτάσει στα χλμ του.