ΜΟΤΟ GP μεταγραφικά και άλλα σχόλια

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Quartararo: Είναι πολλά τα χρόνια
Που περιμένουμε μια βελτίωση από τη Yamaha


Πριν από ένα χρόνο, ο Fabio Quartararo και η Yamaha μπήκαν στο καλοκαιρινό διάλειμμα των MotoGP οδηγώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τρεις νίκες και έξι βάθρα.
Αυτή τη φορά ο Γάλλος βρίσκεται μόλις ένατος στη βαθμολογία με ένα βάθρο από τους οκτώ αγώνες Grand Prix.

Εν τω μεταξύ, η Yamaha έπεσε από τη δεύτερη στην πέμπτη (και τελευταία) θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.
"Είναι δύσκολο γιατί πριν από ένα χρόνο κέρδισα στο Sachsenring και τώρα δεν ήμουν καν στην πρώτη δεκάδα', είπε ο Quartararo στο Γερμανικό Grand Prix, όπου τερμάτισε και τον αγώνα Sprint και το Grand Prix στην 13η θέση.

"Οπότε είναι δύσκολο να απολαύσω πραγματικά, αλλά πρέπει να προσπαθήσω να παραμείνω ήρεμος, να προσπαθήσω να καταλάβω τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Αλλά είμαστε ήδη σχεδόν στα μισά της σεζόν και δεν βρίσκουμε τίποτα ακόμα".

Στη συνέχεια, ο Γάλλος ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα Sprint στο Assen το επόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την ποινή του Brad Binder, πριν υποστεί μια πτώση νωρίς στον αγώνα της Κυριακής.
Η KTM επιβεβαιώνει τον Binder, ο Kallio για το Festival of Speed, ο Pol Espargaro επιστρέφει για την GASGAS - Τελευταία σειρά Goodwood MotoGP

Όπως και για τη Honda, μόλις επτά βαθμούς μπροστά από τη Yamaha στην κατάταξη των κατασκευαστών, έτσι και για τη Yamaha γίνεται ήδη λόγος για την πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών για τη μοτοσυκλέτα του 2024 - με την έλλειψη χρόνου δοκιμών και τα όρια που υπάρχουν στην εξέλιξη του κινητήρα και των αεροδυναμικών μέσα στη σεζόν να κάνουν μια πιθανή βελτίωση φέτος να κινείται στα όρια του αδύνατου.

"Είναι πολλά χρόνια που περιμένουμε κάτι μεγάλο. Μια μεγάλη αλλαγή", απάντησε ο Quartararo. "Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορέσουν πραγματικά να μας δώσουν μια πολύ, πολύ καλή μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά".
"Αλλά είναι επίσης δύσκολο να έχεις αυτοπεποίθηση όταν αγωνίζεσαι για αυτές τις θέσεις… Δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία βελτίωση. Ελπίζουμε λοιπόν ότι βρήκαν το σωστό για να κάνουν ένα βήμα για το τέλος του τρέχοντος έτους και για την επόμενη χρονιά".

Η κατάσταση του Quartararo έχει προφανείς παραλληλισμούς με αυτή του Marc Marquez στη Honda.
Ο Ισπανός αποκάλυψε πρόσφατα ότι υπήρξε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του HRC για να συζητήσουν τις ανησυχίες του. Το ίδιο έκανε και ο Quartararo.

"Είχα ήδη μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Yamaha, οπότε ελπίζω ότι αυτό θα επιταχύνει λίγο τη διαδικασία και θα δει ότι είμαστε πολύ μακριά από τις κορυφαίες μάρκες", αποκάλυψε ο Quartararo.

"Ο πρόεδρος ήταν εκεί [στην πίστα]. Δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά ζήτησα [να υπάρξει μια συνάντηση] επειδή η νοοτροπία μου είναι ότι είμαι μαχητής, θέλω να κερδίσω, δεν θέλω να είμαι σε αυτή τη θέση, γιατί νομίζω ότι κανείς στην ομάδα δεν απολαμβάνει να παλεύει για αυτά τα αποτελέσματα".

"Έτσι θέλω να παρακινήσω τους πάντες, να προσπαθήσω να μετατρέψω αυτή την κακή ενέργεια σε καλή ενέργεια και να κάνω ένα βήμα, ειδικά ένα τεχνικό βήμα", είπε ο Quartararo.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Pedro Acosta - Στα MotoGP και επίσημα του χρόνου​

1beff47e4ab8ac449c0b6aafb054f03d_XL.jpg

Με μία εντελώς λακωνική δήλωση, ο μάνατζερ του Ισπανού αθλητή ανακοινώνει την άνοδο του στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων, από το 2024.
Ο Pedro Acosta είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους αγωνιζόμενους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP και των δύο μικρότερων διοργανώσεων Moto2 και Moto3. Ο νεαρός Ισπανός εντυπωσίασε τους πάντες κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην Moto3 το 2021, ακριβώς πάνω στο ντεμπούτο του, ενώ στην Moto2 πέρσι κατέκτησε την 5η θέση του πρωταθλήματος, 7 νίκες και 11 πλασαρίσματα στο βάθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η σεναριολογία για το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Acosta τελειώνει: Ο μάνατζερ της ομάδας του, Francesco Guidotti, δήλωσε επίσημα ότι ο Acosta θα βρίσκεται στην κατηγορία του MotoGP, το 2024. Δεν ανακοίνωσε τίποτα παραπάνω, όμως!

Αναμένεται ότι ο Acosta θα βρεθεί είτε στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, είτε στην GasGas, όμως θα πρέπει να δούμε ποιος αναβάτης θα δώσει την θέση του στον Acosta, αφού οι 4 μοτοσυκλέτες είναι ήδη «κατειλημμένες» από τους Miller, Binder, Fernandez και Pol Espargaro. Φυσικά, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της ομάδας Husqvarna για το 2024, ένα σενάριο που παίζει στον αέρα εδώ και κάποιους μήνες.

Ο Guidotti δήλωσε αυτοπροσώπως, για το θέμα: «Ο Acosta θα παραμείνει στην KTM, είχαμε μια οψιόν που μπορούσαμε να επιβάλλουμε και το κάναμε. Θα βρίσκεται στα MotoGP, αλλά το σε ποια ομάδα θα είναι έκπληξη».

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Aleix Espargaro: Δεν είμαι αντίθετος
Στο να αλλάξουν οι κανόνες των παραχωρήσεων


Το σύστημα των παραχωρήσεων δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τότε που η Aprilia βγήκε από αυτό την περασμένη σεζόν, όταν ο Aleix Espargaro έγραψε ιστορία με την πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική νίκη στο MotoGP της RS-GP.

Η εξέλιξη της Aprilia ακολούθησε αυτή της Ducati, της Suzuki και της KTM, οι οποίες ωφελήθηκαν όλες από τεχνικά προνόμια μέχρι να φτάσουν σε έναν ορισμένο αριθμό βάθρων.

Οι μόνοι σημερινοί κατασκευαστές που δεν έχουν επωφεληθεί από τις Παραχωρήσεις είναι η Honda και η Yamaha, οι οποίες τώρα βρίσκονται στο κάτω μέρος της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Έχοντας επίγνωση της ξαφνικής αποχώρησης της Suzuki, η Dorna επιθυμεί να αναβιώσει το σύστημα παραχωρήσεων για να διασφαλίσει ότι όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί μέσω της ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας. Ειδικά στη νέα εποχή των περιορισμένων δοκιμών και των αγώνων Sprint, που έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τον χρόνο δοκιμών.


"Έχουμε μεγάλες εταιρείες εδώ που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ, οπότε το να ισορροπήσουμε το Πρωτάθλημα, νομίζω, είναι κατανοητό. Είναι εντάξει", είπε ο Espargaro. "Μα πώς να το κάνουμε; Είναι δύσκολο".

"Δεν είμαι αντίθετος. Εμείς [η Aprilia] κερδίσαμε από αυτό και νομίζω ότι είναι καλό. Θέλω να πω, θέλω να δω αγώνες με 3-4 διαφορετικούς κατασκευαστές να αγωνίζονται για τη νίκη όπως πριν από δύο χρόνια ή ακόμα και πέρυσι".

"Οπότε νομίζω ότι είναι καλό (να επανέλθουν οι παραχωρήσεις). Αλλά πώς να το κάνουμε; Δεν είναι εύκολο. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι μπορούν να κάνουν μια καλή πρόταση".


Το τρέχον πακέτο παραχωρήσεων περιλαμβάνει περισσότερες αλλαγές κινητήρα, εξαίρεση από το πάγωμα του σχεδιασμού του κινητήρα εντός της σεζόν και τα όρια των νέων αεροδυναμικών, καθώς και την ευκαιρία για ιδιωτικές δοκιμές με αναβάτες αγώνων.

Το προνόμιο των έξτρα δοκιμών είναι πιθανό να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στο αναθεωρημένο πακέτο παραχωρήσεων και ο Espargaro επιβεβαίωσε ότι ήταν πολύτιμο εργαλείο κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Aprilia.

"Οι παραχωρήσεις βοηθούν πολύ. Είναι εντάξει το να έχεις την Ομάδα Δοκιμών. Η δορυφορική ομάδα είναι επίσης καλή. Αλλά αν οι εργοστασιακοί αναβάτες μπορούν να δοκιμάσουν τα πράγματα, αν έχουν περισσότερα νέα εξαρτήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό", εξήγησε ο Espargaro.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Aleix Espargaró και η Suzuki GSX-RR του 2016 ξανά μαζί - Video​

Τελικά ακόμη μία Suzuki GSX-RR γλύτωσε το σκραπ
Aleix Espargaro Suzuki


Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia Aleix Espargaro επανενώθηκε με τη Suzuki GSX-RR που αγωνίστηκε στο MotoGP του 2016, αφού μετά την έξοδο του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας, το Hamamatsu αποφάσισε να δωρίσει τη μοτοσυκλέτα στον πρώην αναβάτη του.

Ο Ισπανός αγωνιζόμενος και ανερχόμενος youTuber, έχει δημιουργήσει από το 2013 κανάλι στη γνωστή πλατφόρμα, και συχνά-πυκνά ανεβάζει βίντεο με διάφορες στιγμές της καθημερινότητας του. Στα διάφορα βίντεο που υπάρχουν στο κανάλι του Espargaro βρίσκουμε κάποια με την ονομασία "41 Team Workshop", όπου σε αυτά ο Ισπανός παρουσιάζει το εντυπωσιακό προσωπικό γκαράζ του.

Σε αυτό στεγάζονται αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, motorhome καθώς και supercar της Ferrari. Πρόσφατα, η συλλογή μοτοσυκλετών του Ισπανού απέκτησε ένα νέο, σπάνιο και ιστορικό κομμάτι, την αγωνιστική Suzuki GSX-RR που οδηγούσε ο Aleix το 2016.
Aleix Espargaro channel


Ο Espargaro ο οποίος αγωνιζόταν στο MotoGP για τη Suzuki το 2015 και το 2016 δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του στο βίντεο, δηλώνοντας: "δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα, η Suzuki μου έδωσε την GSX-RR, με την οποία αγωνίστηκα στο Παγκόσμιο

Πρωτάθλημα MotoGP το 2016. Μου έρχεται να κλάψω, είναι απίστευτο. Συνήθως είναι αδύνατο να βρεις μια ιαπωνική μοτοσυκλέτα MotoGP στην Ανδόρα. Πάντα το ζητούσα και η απάντηση ήταν πάντα αρνητική. Αλλά όταν αποσύρθηκαν από το MotoGP, επικοινώνησαν μαζί μου για να μου πουν ότι θα μου δώσουν τη μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκίνησαμε το πρότζεκτ στους αγώνες ως ένα ευχαριστώ. Νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο γραφειοκρατίας και συμβολαίων, η GSX-RR με αριθμό 41 είναι τώρα εδώ.

Δεν τη θυμόμουν τόσο μικρή, τόσο στενή όσο μία Kalex της Moto2. Είναι απίστευτο το πώς εξελίχθηκαν οι μοτοσυκλέτες του MotoGP κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Είναι εντυπωσιακά όμορφη, αλλά οι σημερινές μοτοσυκλέτες MotoGP είναι σίγουρα πολύ πιο ανταγωνιστικές.

Ευχαριστώ τη Suzuki, τον Shinichi Sahara και τους Davide και Roberto Brivio που μου έδωσαν τη δυνατότητα να έχω αυτή τη μοτοσυκλέτα. Είναι ένα όνειρο, αισθάνομαι σαν μικρό παιδί. Ήταν πολύ συγκινητικό όταν είδα ξανά τη μοτοσυκλέτα γιατί όλα ξεκίνησαν από εκεί. Η Suzuki ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που πίστεψε σε μένα και έτσι άλλαξε τη ζωή μου. Επειδή αυτό μου έφερε την Aprilia, και έτσι πανηγύρισα μια νίκη και θέσεις στο βάθρο. Γι' αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη GSX-RR είναι πολύ ξεχωριστή για μένα."

Με αυτή την απόφαση η Suzuki κρατά “στη ζωή” ακόμη μία Suzuki GSX-RR, αν και όπως είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, οι περισσότερες από τις αγωνιστικές Suzuki εκείνης της περιόδου μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα τους θα καταστραφούν λόγω φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβάλει η ιαπωνική νομοθεσία σε περίπτωση που κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι ακόμη “ενεργή”.
Aleix Espargaro channel
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
valen17.130.gallery_full_top_lg.jpg

Πόσα λεφτά δίνει η Dorna
Στα εργοστάσια και στις ομάδες του Πρωταθλήματος


Οι έξι τρέχουσες δορυφορικές ομάδες MotoGP (Gresini, Mooney VR46, Tech3, LCR, Pramac και RNF) υπέγραψαν νέες πενταετείς συμφωνίες με την Dorna Sports SL κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021.

Η Dorna επιδοτούσε κάθε δορυφορική ομάδα MotoGP με δύο αναβάτες μέχρι το τέλος του 2021 με ετήσιες επιχορηγήσεις 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει πληρωμές από την IRTA (τέλη εισόδου, έξοδα, ναύλα, μπόνους), η οποία τροφοδοτείται επίσης από τη Dorna.

Όταν ένας κατασκευαστής MotoGP προμηθεύσει μια δορυφορική ομάδα με μοτοσυκλέτες με επιτόκιο μίσθωσης 2,2 εκατομμυρίων, η Dorna θα ανταμείψει το εργοστάσιο με ένα επιπλέον εκατομμύριο για κάθε μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, αυτά τα ποσά ισχύουν μόνο για μία δορυφορική ομάδα. Έτσι, η Ducati λαμβάνει αυτή την επιχορήγηση μόνο για την ομάδα της Prima Pramac.

Μόνο τέσσερις από τους έξι κατασκευαστές έλαβαν χρήματα από τη Dorna μέχρι το τέλος του 2021, επειδή η Suzuki δεν είχε δορυφορική ομάδα και η Aprilia είχε μια κοινοπραξία με την Gresini Racing για επτά χρόνια από το 2017 έως το τέλος του 2021.

Η Gresini Racing μάλλον έδωσε τα 6,5 εκατομμύρια στην Aprilia επειδή το εργοστάσιο πλήρωσε για το υλικό, την ανάπτυξη, τις αμοιβές οδηγών και τους μηχανικούς. Για την περίοδο των πέντε ετών από το 2022 έως το τέλος του 2026, η Aprilia Racing θα έχει δύο δορυφορικές μοτοσυκλέτες για πρώτη φορά από το 2004.

Δεδομένου ότι το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι ομάδες επιτρέπει 22 αντί για 20 Grand Prix, οι επιχορηγήσεις της Dorna έχουν αυξηθεί σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των Grand Prix.

Κάθε εργοστάσιο MotoGP που δεν έχει δορυφορική ομάδα λαμβάνει 500.000 ευρώ - αυτό συνέβη για τη Yamaha για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Αυτό το μισό εκατομμύριο καταβλήθηκε στην KTM το 2017 και το 2018.

Συνολικά, η Dorna μοιράζει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ στα εργοστάσια και τις ομάδες στις τρεις κατηγορίες Grand Prix. Συγκρίνοντας με την Formula 1, εκεί περίπου 950 εκατομμύρια δολάρια καταβάλλονται στις ομάδες κάθε χρόνο, επειδή τα έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια, αμοιβές φιλοξενίας από τους διοργανωτές GP, διαφημίσεις και ούτω καθεξής είναι πολλαπλάσια.

O Ezpeleta αύξησε επίσης τις οικονομικές επιχορηγήσεις για τις ομάδες στη Moto3 και στη Moto2 για την περίοδο 2022 έως 2026, επειδή αυτά τα ποσά είχαν παγώσει για αρκετά χρόνια. Κυμαίνονταν από 180.000 έως 230.000 ευρώ ετησίως - ανάλογα με την επιτυχία.

Η Dorna επιδοτεί επίσης τους κινητήρες της Moto2 και τη μονάδα ECU για τις δύο μικρές κατηγορίες. Οι ομάδες χρεώνονται μόνο 20.000 ευρώ ανά οδηγό ετησίως για τους τρικύλινδρους κινητήρες Triumph 765 κ.εκ.

Η IRTA και η Dorna επιβαρύνονται επίσης με τα έξοδα για το πακέτο κινητήρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, τα οποία είναι 60.000 ευρώ ανά οδηγό (επιτρέπονται το πολύ 6 κινητήρες ανά οδηγό και σεζόν).

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές για τη διαδικασία πρόκρισης στα Q2​

Σε ισχύ από το βρετανικό Grand Prix
MotoGP


Είχατε διαβάσει στο MOTO πως στο Assen υπήρξε συνάντηση ώστε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο προκρίνονται οι αναβάτες στα Q2 (κατατακτήριες 2). Αυτή η συνάντηση όπως φάνηκε απέδωσε καρπούς, με την επιτροπή των Grand Prix να εγκρίνει την πρόταση των ομάδων.

Από το βρετανικό Grand Prix μόνο ο χρόνος των δεύτερων δοκιμαστικών (P2) της Παρασκευής θα ορίζει το ποιος αναβάτης θα μπορεί να εισέρχεται στις κατατακτήριες του Σαββάτου Q2. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των συνδυασμένων χρόνων των δυο δοκιμών της

Παρασκευής P1 και P2 έδιναν την πρόκριση στους αναβάτες στο Q2. Μετά την εν λόγω απόφαση από το Silverstone θα δούμε ξανά να εμφανίζεται το FP1 (Free Practice 1 - Ελεύθερες Δοκιμές 1), με τους αναβάτες να έχουν 45 λεπτά για να δοκιμάσουν κάθε λογής ρύθμιση στις μοτοσυκλέτες τους χωρίς το άγχος της επίτευξης ενός ανταγωνιστικού χρόνου.
MotoGP

Τα P2 θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια σήμανση και σημασία, με τους αναβάτες να έχουν στη διάθεση τους πλέον 60 λεπτά για να καταφέρουν να πετύχουν έναν χρόνο ο οποίος θα τους χαρίσει την είσοδο στο Q2. Παράλληλα αποφασίστηκε πως τα FP3 (Free Practice 3 - Ελεύθερες Δοκιμές 3) του Σαββάτου θα μειωθούν από 45 λεπτά σε 30 λεπτά.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Joan Mir - Σε διαπραγματεύσεις με την Ducati​

Αν και μέχρι το 2024 έχει συμβόλαιο με το HRC
Mir


Ο αναβάτης της Honda Joan Mir διανύει ίσως τη δυσκολότερη χρονιά της καριέρας του, με τον ίδιο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ducati για να αλλάξει "αγωνιστική στέγη", σύμφωνα με το Motosprint.

Ο Ισπανός πρωταθλητής του 2020 Mir, έχει πετύχει μέχρι στιγμής φτωχά αποτελέσματα με την Honda RC213V στους εννέα αγώνες τις χρονιάς, με τον ίδιο να ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα. Σύμφωνα μάλιστα με το Motosprint o Ισπανός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ducati και συγκεκριμένα με την ομάδα της Gresini Racing ώστε να κάνει το απαραίτητο restart. Ωστόσο υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να φτάσει ο Mir στο ιταλικό στρατόπεδο.

Αρχικά θα πρέπει να σπάσει το συμβόλαιο του με την Honda το οποίο λήγει το 2024, ενώ θα πρέπει και η Gresini Racing να αποδεσμεύσει τον Fabio di Giannantonio του οποίο το συμβόλαιο λήγει το 2023.
Joan Mir

Φυσικά όταν υπάρχει κενή θέση σε ομάδα του MotoGP, αυτή γίνεται αυτόματα πόλος έλξης και για άλλους αναβάτες. Ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη θέση θέλουν να βρεθούν οι Tony Arbolino -αναβάτης της Marc VDS στην Moto2- και Joηan Zarco με τον Γάλλο αναβάτη της Pramac Ducati να θέλει να παραμείνει στην Ducati έστω και σε άλλη ομάδα. Μπορεί στο τέλος να μην δούμε τον Mir σε μία Ducati ωστόσο θα ήταν ακόμη μία ενδιαφέρουσα επιλογή στο μεταγραφικό παζάρι του MotoGP που βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Stefan Pierer: “Η KTM θα έχει σίγουρα τρίτη ομάδα MotoGP το 2024” – Φήμες για πιθανή συνεργασία KTM με LCR, με Marquez και Acosta​

Η KTM αναζητά απεγνωσμένα πρόσθετες θέσεις MotoGP, αφού αποφάσισε ότι ο Pedro Acosta, θα ανεβεί στο MotoGP το 2024.

Με τον Brad Binder και τον Jack Miller σταθερά στην εργοστασιακή ομάδα, η KTM έχει μόνο τις δύο θέσεις της ομάδας GASGAS Tech3, ενώ έχει τρεις οδηγούς, τον Augusto Fernandez, τον Pol Espargaro, και τον Pedro Acosta.
Όλα τα πιθανά σενάρια έχουν συζητηθεί τους τελευταίους μήνες. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιπλέον λύση.

Μια ακανθώδης κατάσταση, η οποία θα είχε λυθεί εύκολα αν η Dorna είχε παραχωρήσει στον αυστριακό κατασκευαστή τα slots που είχε εκκενώσει η Suzuki. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της IRTA Poncharal, οι δύο θέσεις στο grid προορίζονται για την είσοδο ενός νέου κατασκευαστή και δεν θα παραχωρηθούν στην KTM ή σε άλλη ομάδα για τη δημιουργία μιας νέας δορυφορικής ομάδας.

Παρόλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pierer Mobility AG, Stefan Pierer, φαίνεται να είναι μάλλον ήρεμος σε σχέση με το 2024 της KTM και την τοποθέτηση στο πλέγμα των βασικών οδηγών της. «Θα δείτε: όλα θα επιλυθούν» , είπε ο Pierer σε συνέντευξή του στο Speedweek , όπου έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης, μιλώντας επίσης για τη δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος προσφέροντας στον Espargaro έναν ρόλο ως οδηγού δοκιμής : «Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσουμε στον Pol την ευκαιρία να δείξει ότι έχει αναρρώσει.

Είναι εκτός μισής σεζόν. Το ότι θα μπορούσε να είναι οδηγός δοκιμών δεν αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Εξαρτάται από το πώς θα πάει ο Pol. Εάν η απόδοσή του ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, θα αγωνιστεί μια ολόκληρη σεζόν την επόμενη χρονιά. Έχουμε συμβόλαιο μαζί του».


Για τον Augusto Fernandez, βεβαιώνει ότι θα παραμείνει στο grid το επόμενο έτος: «Έχουμε ήδη επεκτείνει το συμβόλαιό του. Έχει ήδη συμβόλαιο. Και ο Pedro Acosta έχει επίσης ένα, και του εγγυόμαστε ότι το 2024 θα οδηγήσει ένα MotoGP KTM», επεσήμανε ο Stefan.
Εκτός από το ότι προσπάθησε να δημιουργήσει μια ομάδα με τον Aki Ajo, εκμεταλλευόμενη τις θέσεις της Suzuki, φαίνεται ότι η KTM προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ομάδα του Gresini, χωρίς ωστόσο να βρεθεί συμφωνία.

«Υπάρχουν πολλές φήμες. Γεγονός είναι ότι ο Pedro Acosta θα είναι σε MotoGP KTM το 2024. Όπου κι αν είναι. Και αν χρειαστώ μια επιπλέον θέση, όλα θα τακτοποιηθούν. Η ομάδα του Gresini δεν ήταν επιλογή για μένα – διευκρίνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος – Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση δεν θα διευκολύνει την κατάσταση για τις ιδιωτικές ομάδες MotoGP. Έχω ακούσει ότι η δεύτερη ομάδα της Aprilia έχει ήδη οικονομικά προβλήματα και πρέπει να υποστηριχθεί από την Aprilia, αλλά όλα θα πάνε καλά. Αν βγει κάτι στην αγορά, σίγουρα θα το αναλάβουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν διαθέσιμες μία ή δύο ακόμη θέσεις και θα αγωνιστούμε και με τους πέντε αναβάτες ».

Υπάρχει μια ομάδα με LCR και Marc Marquez στον ορίζοντα;
Πέρα από οικονομικά και ζητήματα αγοράς, οι επιδόσεις των ιαπωνικών ομάδων, κυρίως της Honda, μπήκαν στο παιχνίδι οι πρόσφατες φήμες που διαδόθηκαν στη Γερμανία , οι οποίες κάνουν λόγο για πιθανή συνεργασία μεταξύ της KTM και της ομάδας LCR .

Παρά το συμβόλαιο που δεσμεύει την LCR με τον Ιάπωνα κατασκευαστή μέχρι το τέλος του 2024, ο Lucio Cecchinello φαίνεται να εξέτασε το ενδεχόμενο πρόωρης λήξης της συμφωνίας του με τη Honda, για να παρατάξει δύο KTM RC16 στο grid που θα διατεθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στους Pedro Acosta και Marc Marquez.

«Ανησυχώ πολύ αν θα αποσυρθεί και η Honda, μετά τη Suzuki»
σχολίασε ο Pierer, χωρίς να σχολιάσει ευθέως τις φήμες για πιθανή συμφωνία με τον Cecchinello . «Θέλουμε να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές μια μέρα, αλλά η υπογραφή του Marquez δεν είναι ο τρόπος μας. Φτιάχνουμε τους αναβάτες μόνοι μας, από το Moto3 έως το Moto2, δεν λέω ότι είναι μια ασυνήθιστη συνεργασία, αλλά δεν είναι κατάλληλη για εμάς».

Στην ερώτηση αν μια συνεργασία μεταξύ της Pierer Mobility και του Marc Márquez Αποκλείεται, απάντησε: «Δεν λέω ότι αποκλείεται. Αλλά αυτό δεν μας ταιριάζει.»

Παρά τους δισταγμούς που εξέφρασε ο Pierer, η επιχείρηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, ή τουλάχιστον να γίνει δυνατή, χάρη στον χορηγό Red Bull, τον οποίο μοιράζονται ο Marc Marquez και η KTM και έτοιμος να αναλάβει τον μισθό του αναβάτη, σύμφωνα με ορισμένες φήμες που κυκλοφορούν στην Ισπανία.

«Ο Stefan Pierer δεν θα χάσει την ευκαιρία να αναλάβει τον Marquez εάν το κόστος παραμείνει διαχειρίσιμο, επειδή ο Marc έχει συχνά δείξει στο παρελθόν ότι δύσκολα μπορεί να νικηθεί με ανταγωνιστική μηχανή. Ο Brad Binder, ο Jack Miller και ο Pol Espargaro δεν είναι στο ίδιο επίπεδο», δήλωσε στο Speedweek ένα μέλος της ομάδας της Honda, πεπεισμένο για τις αλλαγές που φημολογούνται.

Είτε ο Marc πάει στην ΚΤΜ είτε όχι, αυτό που είναι βέβαιο σήμερα είναι ότι η KTM διαβεβαιώνει πως θα έχει άλλες δυο θέσεις το 2024, και μένει να δούμε πόσες από αυτές τις δηλώσεις όλων έχουν σκοπιμότητες και πόσες είναι εντελώς ειλικρινείς!

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Casey Stoner – Τοποθετήθηκε για το μέλλον του Marquez​

27ba38faf90fb5e97d0895460ccc86ad_XL.jpg
Ο Casey Stoner μίλησε για πρώτη φορά για το Marc Marquez, τον διάδοχό του στη Honda, και για το αν πρέπει να εγκαταλείψει τον Ιάπωνα κατασκευαστή.
Ο Stoner κέρδισε το δεύτερο από τα δύο του πρωταθλήματα στο MotoGP με τη Honda το 2011, πριν τερματίσει τρίτος στην τελευταία του σεζόν ένα χρόνο αργότερα. Η αποχώρησή του άνοιξε τον δρόμο για το Marquez, δίνοντας του την ευκαιρία να μπει στην κορυφαία κατηγορία και να κερδίσει αμέσως το πρώτο από τα 6 του πρωταθλήματα στο MotoGP.
Σχετικά με τα οπωσδήποτε μη αναμενόμενα πρόσφατα αποτελέσματα του Marc τοποθετήθηκε ο Casey Stoner στο Speedweek: «Για μένα εξαρτάται από τις δεσμεύσεις που κάνει η Honda στον Marc και πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να πάνε για να κάνουν παραχωρήσεις για αυτόν. Αλλά είναι δύσκολο να πούμε τι θα κάνει η Honda, επομένως, εξαρτάται από το Marc. Πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να δείξει δέσμευση για τη Honda ή αν θέλει να πάει σε άλλον κατασκευαστή. Είναι αδύνατο για αυτούς που είναι από έξω να γνωρίζουν τη σωστή λύση».
Εντωμεταξύ, η KTM είναι η πιο πιθανή εναλλακτική επιλογή αυτή τη στιγμή, μιας και Marquez και KTM μοιράζονται τη Red Bull ως κύριο χορηγό και ο αυστριακός κατασκευαστής αναζητά τρόπους να αυξήσει τις μοτοσυκλέτες του στο grid του 2024. Όμως, η KTM δεν θα επιβεβαιώσει –άμεσα έστω- ότι σκοπεύει να «προσλάβει» το Marquez.
Ο Stoner μίλησε και για την ισορροπία ισχύος στο MotoGP που μετακομίζει στην Ευρώπη, μακριά από την Ιαπωνία όπου εδρεύουν η Yamaha και η Honda,
«Καταλαβαίνω γιατί οι Ιάπωνες κατασκευαστές δείχνουν λιγότερη δέσμευση από τους Ευρωπαίους. Πέρυσι ο Fabio Quartararo έχασε οριακά το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι η κυριαρχία της Ducati στο τέλος της περασμένης σεζόν ταρακούνησε και αποθάρρυνε πολύ τη Yamaha. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι επίσης δύσκολο ως κατασκευαστής να βρει ξανά κίνητρο, καθώς η ισορροπία δυνάμεων είναι άνισα κατανεμημένη. Η Honda και η Yamaha θα πρέπει να έχουν πάντα λύσεις κατά νου, καθώς στο τέλος βρίσκουν πάντα τον δρόμο για την κορυφή».

Πηγή.crash.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
IMG_1175.jpg

O Alex Rins και η Alexandra Urbi παντρεύτηκαν

Μπορεί ο Alex Rins να μην δώσει το παρόν, ούτε στο Silverston, αφού ακόμη χρησιμοποιεί καροτσάκι και πατερίτσες για τις μετακινήσεις του, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να βρεθεί στην εκκλησία και να ενωνθεί με τα δεσμά του γάμου με την Alexandra Urbi.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Lucio Cecchinello, ο ιδιοκτήτης της LCR, που πέρα από τη χαρά του για τον οδηγό του, γνωρίζει καλά ότι ο Ισπανός οδηγός έχει το δικαίωμα από το συμβόλαιό του, να πάει σε εργοστασιακή ομάδα και έτσι συζητά με την Yamaha την περίπτωση το 2024 να είναι δίπλα στον Quartararo.

Τις καλύτερες ευχές μας και σε αυτό το ζευγάρι, που έκανε το μυστήριο στις 22/7, μια ημέρα μετά το αντίστοιχο εγχείρημα του Marini.
Luccio Cecchinello - Alex Rins

Luccio Cecchinello - Alex Rins




















1 luca.jpg

O Luca Marini και η Marta Vincenzi παντρεύτηκαν

Στην Ταβούλια έγινε γιορτή μεγάλη, με τον οδηγό της Mooney VR|46 Luca Marini να ενώνεται με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Marta Vincenzi, μια αναμενόμενη εξέλιξη για το #MotoGPWorldPaddock.

Ο ετεροθαλής αδελφός του Valentino Rossi, καθώς και σύσσωμη η Ακαδημία VR|46 έδωσε το λαμπερό παρ΄'ον στο γάμο και ευχήθηκαν “βίον ανθόσπαρτον” στο νεόνυμφο ζευγάρι.

Ο Λούκα ανέβασε και ιδιαίτερες φωτογραφίες της γυναίκας του, από τις ετοιμασίες του γάμου.
Ελπίζουμε αυτή η εξέλιξη να του δώσει το ελάχιστο που του λείπει για να πανηγυρίσει σύντομα το πρώτο του βάθρο και την πρώτη του νίκη και στο MotoGP.
H Marta έγραψε χαρακτηριστικά: “Κέρδισα πραγματικά την αγάπη”
Francesca-Sofia Novello - Valentino Rossi

Francesca-Sofia Novello - Valentino Rossi
Gulietta Rossi

Gulietta Rossi
Vale - Franny

Vale - Franny
VR|46 Academy

VR|46 Academy

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP - Υποχρεωτικό σύστημα TPMS για την επιτήρηση πίεσης ελαστικών​

Χρονικές ποινές για παρατυπίες στην αρχή, ενώ αργότερα θα ενταχθεί και η ποινή του αποκλεισμού
MotoGP TPMS


Μετά την καταγγελία που έγινε πέρυσι στη Jerez πως κάποιοι κλέβουν τους κανονισμούς των ελαστικών η επιτροπή αποφάσισε πως από το Βρετανικό Grand Prix θα υπάρξει νέο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών για την μεγάλη κατηγορία.
Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως στη Jerez το 2022 ένας μηχανικός ομάδας του MotoGP ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, έδωσε στον δημοσιογράφο Mat Oxley την πληροφορία πως οι μοτοσυκλέτες των Pecco Bangaia, Alex Rins, Jorge Martin και Andrea Dovizioso είχαν “παράνομες” πιέσεις στα ελαστικά.

Το όριο που έχει θέσει η Michelin στις ομάδες και έχει συμφωνηθεί να τηρείται απ’ όλους για τις πιέσεις είναι τα 1,9bar για το εμπρός ελαστικό και τα 1,7bar για το πίσω. Το συγκεκριμένο όριο για την μικρότερη επιτρεπτή πίεση λειτουργίας έχει τεθεί από την Michelin και έχει συμφωνηθεί από της ομάδες, την Dorna, την FIM και την IRTA για λόγους ασφαλείας, διότι η χρήση υπερβολικά χαμηλών πιέσεων μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική ζημιά των ελαστικών.
MotoGP TPMS

Μετά από την παραπάνω αποκάλυψη, οι ομάδες, η Michelin, η Dorna, η FIM και η IRTA, έκατσαν στο τραπέζι ώστε να υπάρξουν αλλαγές για να αποφευχθούν τυχόν νέες παρανομίες. Οι ομάδες μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν τους δικούς τους αισθητήρες από διαφορετικούς προμηθευτές για να ελέγχουν τις πιέσεις των ελαστικών, ενώ είχαν συμφωνήσει να μοιράζονται τα δεδομένα των πιέσεων ελαστικών μετά από κάθε αγώνα προκειμένου να υπάρξει ένα σύστημα το οποίο θα είναι κοινό για όλους.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2022 καθώς και από τους μέχρι τώρα αγώνες οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου κοινού συστήματος παρακολούθησης πίεσης ελαστικών το οποίο θα εφαρμοστεί από το Βρετανικό Grand Prix στις 4-6 Αυγούστου. Το εν λόγω σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά τόσο στον αγώνα Sprint Race του Σαββάτου όσο και στον κυρίως αγώνα της Κυριακής, ενώ κατόπιν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δοκιμαστικά. Αν υπάρξουν παρανομίες τότε θα υπάρξουν οι εξής ποινές οι οποίες θα δίνονται μετά τον αγώνα.
MotoGP TPMS

Οι ποινές έχουν ως εξής:

1ο παράπτωμα: προειδοποίηση
2η παράβαση: χρονική ποινή 3 δευτερολέπτων
3η παράβαση: χρονική ποινή 6 δευτερολέπτων
4η παράβαση: χρονική ποινή 12 δευτερολέπτων
Μόλις οι ομάδες εξοικειωθούν με το νέο σύστημα, θα εφαρμοστεί η τυπική ποινή για τις τεχνικές παραβάσεις που είναι ο αποκλεισμός. Μέχρι να συμβεί αυτό οι ομάδες θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις πιο πάνω ποινές.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Pol Espargaro: “Δούλεψα περισσότερο από ποτέ στη ζωή μου για να είμαι έτοιμος στο Silverstone”​

Ο Pol Espargaro παραδέχεται ότι έχει «δουλέψει περισσότερο από ποτέ» για να επιστρέψει στο MotoGP στον βρετανικό γύρο αυτού του Σαββατοκύριακου στο Silverstone.

Μετά από ένα “άγριο” ατύχημα στην έναρξη της σεζόν του MotoGP, ο Espargaro έμεινε στο νοσοκομείο για πολλές εβδομάδες, ενώ η συνταξιοδότηση του έγινε ακόμη και μια ρεαλιστική πιθανότητα λόγω των τραυματισμών που υπέστη.
Αλλά ο Espargaro, ο οποίος έχασε την επιστροφή του πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι τώρα έτοιμος να επιστρέψει στο Silverstone, σε μια πίστα όπου κέρδισε την pole position το 2021 με την Repsol Honda.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιτέλους έχω την ευκαιρία να επιστρέψω μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο Espargaro.
«Έχω δουλέψει περισσότερο από ποτέ στη ζωή μου για να φτάσω μέχρι σήμερα και για μένα το να είμαι στο Silverstone είναι ήδη ένα μεγάλο έπαθλο.»
«Ξέρω ότι θα χρειαστεί να κάνω υπομονή και ότι θα χρειαστεί χρόνος για να είμαι στο 100% μου ξανά, τόσο με την μοτοσυκλέτα μου όσο και με το σώμα μου, αλλά είμαι γεμάτος ενέργεια για να ανταποκριθώ σε αυτήν την πρόκληση! Ας ανοίξουμε το γκάζι πάλι!»

Ο Espargaro έχει συμβόλαιο με την KTM μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν με την ομάδα GASGAS Tech3.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Χωρίζουν επίσημα οι δρόμοι της Yamaha και του Morbidelli μετά τη σεζόν MotoGP του 2023​

Η συνεργασία Yamaha-Morbidelli λήγει μετά τη σεζόν MotoGP του 2023

Η Yamaha Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε επίσημα ότι η Monster Energy Yamaha MotoGP και ο Franco Morbidelli θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους μετά τη σεζόν MotoGP του 2023.
Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: Η Yamaha Motor Co., Ltd. ανακοινώνει ότι η συνεργασία της με τον Franco Morbidelli θα διακοπεί στα τέλη του 2023, και ο Morbidelli θα προχωρήσει σε νέες αγωνιστικές προκλήσεις.
Από τότε που ο Morbidelli εντάχθηκε στη Yamaha το 2019, ο Ιταλός πέτυχε έξι βάθρα: τρεις νίκες, μία δεύτερη και δύο τρίτες θέσεις.

Διεκδίκησε επίσης δύο pole position και ήταν δευτερος στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα MotoGP το 2020.
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα λόγω τραυματισμού στο γόνατο κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2021, ο Morbido επέστρεψε στο GP του San Marino ως μέλος της Yamaha Factory Racing Team.
Συνολικά αγωνίστηκε 74 GP ως αναβάτης της Yamaha μέχρι στιγμής. Η Yamaha Motor Co., Ltd., η Yamaha Motor Racing και η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP είναι εξαιρετικά ευγνώμονες για τη συνεισφορά του Morbidelli, το κίνητρο που δεν μειώθηκε ποτέ και τη θετική του νοοτροπία.
Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες αξέχαστες στιγμές στους υπόλοιπους 12 γύρους MotoGP του 2023.
Η Yamaha Motor Co., Ltd. εύχεται στον Morbidelli ότι καλύτερο στις μελλοντικές αγωνιστικές του προσπάθειές και επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξη της Monster Energy Yamaha MotoGP Team προς αυτόν για το υπόλοιπο της σεζόν για να τερματίσουν τη συνεργασία τους με υψηλό επίπεδο.

Lin Jarvis Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Racing «Πρώτα και κύρια, θέλω να ευχαριστήσω τον Franky για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του από τότε που ξεκίνησε με την Factory Team και επίσης πολύ πριν από αυτό όταν ήταν δορυφορικός αναβάτης για τη Yamaha.
Η συνεργασία Yamaha και Morbidelli οδήγησε σε μερικά σπουδαία αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικού δυτεροπρωταθλητή το 2020.
Είναι κρίμα που τα δύο τελευταία χρόνια δεν πήγαν όπως θέλαμε και ελπίζαμε και οι δύο. Συζητήσαμε τις δυνατότητες να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι το 2024 θα ήταν μια στιγμή για να κάνουμε μια αλλαγή, τόσο για τη Yamaha όσο και για τον Franky.
Η ομάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως τον Franky με κάθε τρόπο που μπορούμε για να κλείσουμε το χρόνο που περάσαμε μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Alex Rins πάει στην Yamaha για το 2024​

Το ιαπωνικό εργοστάσιο επιβεβαίωσε ότι ο Ισπανός θα παραταχθεί στο πλευρό του Quartararo την επόμενη χρονιά

Η Yamaha Motor Co., Ltd. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή του Alex Rins. Θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα αναβατών της Yamaha για τη σεζόν 2024 MotoGP™ μαζί με τον Fabio Quartararo.
Ο εξαιρετικά έμπειρος Ισπανός έχει πολλές νίκες σε αγώνες (6x MotoGP™, 4x Moto2™, 8x Moto3™, 18 συνολικά) και βάθρα (18x MotoGP™, 17x Moto2™, 23x Moto3™, 58 συνολικά). Η τεράστια εμπειρία του και το αναμφισβήτητο ταλέντο του τον καθιστούν μια πλήρως καταρτισμένη και ευπρόσδεκτη προσθήκη στη σειρά αναβατών της Yamaha.

Μετά τον τραυματισμό του Rins στο πόδι που υπέστη στο ιταλικό GP Sprint του 2023, οι θαυμαστές του MotoGP™ σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του στη δράση. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και εργάζεται σκληρά για την πλήρη ανάρρωση.

Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Racing: «Είμαστε χαρούμενοι που ο Alex εντάσσεται στη Yamaha και τον καλωσορίζουμε θερμά στον όμιλο Yamaha MotoGP. Περιμένουμε από τον Άλεξ να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει τεράστια εμπειρία ως αναβάτης MotoGP και είναι γνωστό ότι είναι φυσικό ταλέντο και νικητής πολλών αγώνων κατηγορίας MotoGP. Έχει ήδη εμπειρία με δύο άλλους κατασκευαστές MotoGP και έχει οδηγήσει μοτοσυκλέτες με παρόμοια χαρακτηριστικά με το YZR-M1, κάτι που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα στη μοτοσυκλέτα μας. Η νίκη του στο COTA νωρίτερα φέτος υπογραμμίζει την ταχύτητα, την πείνα και την αποφασιστικότητά του να πετύχει.»

«Ο Άλεξ έμεινε μακριά από τα paddock του MotoGP για λίγο λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο Mugello, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα αναρρώσει πλήρως και να είναι έτοιμος για τη σεζόν του 2024. Ανυπομονούμε πραγματικά να συνεργαστούμε μαζί του και πιστεύουμε ότι θα συνεργαστεί καλά με τον Fabio και θα βελτιώσει τη συνολική απόδοση της ομάδας Monster Energy Yamaha MotoGP.”»


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Johann Zarco – Κάτι.. «ψήνεται» μεταξύ του Γάλλου και της Honda;​

5d502f2f26ce29e5e05d0ef08f07aec9_XL.jpg

Μπορεί να επιστρέψαμε στην κανονική αγωνιστική δράση με τον αγώνα του Silverstone, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν συνεχίζουν και τα μεταγραφικά σενάρια. Αυτή τη φορά με εμπλεκόμενους τους Zarco και Honda.

Κάτι η προσεχής μετακόμιση του Alex Rins στη Yamaha και η από εκεί έξοδος του Franco Morbidelli, δε θέλει και πολύ να ξεκινήσει το σχετικό… ντόμινο. Η LCR έχει τώρα μια κενή θέση για να καλύψει για το 2024 και ο Zarco φαίνεται ως πιθανή επιλογή.

«Θα ήμουν περήφανος που ήμουν αυτός ο τύπος», είπε ο Γάλλος αναβάτης, απαντώντας σε φήμες που τον συνδέουν με τη Honda. Αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση του RC213V, θεώρησε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά αναγνώρισε ότι το τρέχον σπίτι του θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί.

«Δεν θα είναι κακή πρόκληση. Αν σκέφτεσαι τη νίκη, να είσαι στην κορυφή και να παλεύεις, όπως κάνω τώρα εδώ και μερικά χρόνια, είναι ξεκάθαρο ότι το μέρος που πρέπει να είσαι είναι η Ducati γιατί είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα. Μπορούμε να το δούμε στην πίστα. Είναι καλό όμως το να έχεις το ενδιαφέρον της Honda.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ωραίο να ενδιαφέρονται για σένα τέτοιες μάρκες, ακόμη κι αν δυσκολεύονται. Πρέπει να το σκεφτούμε αυτό. Αλλά ο στόχος μου είναι η Ducati με αυτή τη νικητήρια μοτοσυκλέτα και τη νικήτρια ομάδα. Οδηγούμε στο Πρωτάθλημα με την Pramac. Ο Jorge [Martin] και εγώ είμαστε καλά μαζί, οπότε γιατί να μην συνεχίσουμε;»

Υπήρχαν επίσης και φήμες που έφερναν το Zarco στα WorldSBKs, αλλά ο Zarco έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια: «Είμαι 4ος (την ώρα που μιλώ μετά το βρετανικό GP Tissot Sprint του Σαββάτου) στο Πρωτάθλημα [5ος μετά τον αγώνα], οπότε γιατί να σκεφτώ τώρα τα Superbike; Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι αν κάνεις καλά αποτελέσματα, μπορείς να πάρεις τη θέση σου στο MotoGP για την επόμενη χρονιά.

Το κάνω και δεν έχω ακόμα τη θέση για την επόμενη χρονιά, οπότε αυτό κάνει λίγο περίεργο το συναίσθημα. Αλλά σίγουρα, για αυτό που κάνω τώρα, δεν θα πάω στα Superbikes. Όχι επειδή δεν μου αρέσουν, αλλά εξακολουθώ να τρέχω στο MotoGP, ακόμα κι αν ο κόσμος λέει ότι δεν κερδίζω».

Τάδε έφη Zarco, ωστόσο το αφεντικό της LCR, Lucio Cecchinello, άναψε φωτιές υποστηρίζοντας ότι το στρατόπεδο του Γάλλου ήρθε πρώτα σε επαφή μαζί τους.

«Θα σας πω την αλήθεια, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Μας πλησίασαν διάφοροι μάνατζερς, συμπεριλαμβανομένου του Zarco. Ήμασταν λίγο έκπληκτοι, επειδή ο Zarco έχει μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να συνεργαστούμε σε ένα έργο πολλών ετών και είναι μια επιλογή στο τραπέζι», δήλωσε ο Team Principal της LCR στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο C+.

Ο Διευθυντής Ομάδας της Repsol Honda, Alberto Puig, ήταν λίγο πιο φειδωλός με τις φήμες, αλλά εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2.

«Δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω. Αλλά μπορώ να πω την προσωπική μου άποψη, ο Johann είναι ένας γρήγορος αναβάτης με μεγάλη εμπειρία. Οδηγούσε με πολλές ομάδες. Είναι πάντα ένας ευπρόσδεκτος αναβάτης. Αλλά δεν μπορώ να σας δώσω μια πραγματική δήλωση αυτή τη στιγμή γιατί δεν μιλάμε καν».

Εντωμεταξύ, εάν ο Zarco μεταπηδήσει στη Honda, ανοίγει το δρόμο στο Marco Bezzecchi να μετακομίσει σε μια εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα όπως της Pramac και στη συνέχεια στον Franco Morbidelli να πάρει τη σέλα του Bezzecchi. Βρε λες;

Πηγή:MotoGP.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Fabio Quartararo προς Yamaha: Δε θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία​

fe9b9721a5bfcb835376aa6ec1dd96f0_XL.jpg

Ο Γάλλος πρωταθλητής MotoGP 2021 τρίζει τα δόντια του προς τη Yamaha καθώς τα αποτελέσματά του πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Το 2022 ο Fabio Quartararo υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Yamaha για άλλα δύο χρόνια (2023-2024), σε μια χρονική στιγμή που προηγείτο στο πρωτάθλημα MotoGP. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς η άνοδος της Ducati στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες, με τον Pecco Bagnaia να ανακηρύσσεται πρωταθλητής σε μια μαγική σεζόν για την ιταλική εταιρεία που σάρωσε τα πάντα σε MotoGP και WorldSBK ταυτόχρονα.

Έκτοτε η Yamaha μοιάζει να πηγαίνει με την όπισθεν από πλευράς αποτελεσμάτων, με τον Quartararo να γράφει διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ, με αποκορύφωμα την 22η και τελευταία θέση στη σχάρα εκκίνησης του πρόσφατου βρετανικού Grand Prix στο Silverstone. Επιπλεον έχασε τη δορυφορική της ομάδα δίχως να την αναπληρώσει, κάτι που έχει σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη της Μ1 καθώς υπάρχουν λιγότεροι αναβάτες για να δοκιμάζουν εξαρτήματα και να συλλέγουν δεδομένα.
quartararo silverstone

Τώρα λοιπόν ο Γάλλος αναβάτης προέβη σε μερικές καυτές δηλώσεις σε συνέντευξή του στο Autosport, όπου δε χαρίστηκε στους εργοδότες του:
“Στο τεστ του Misano θέλω να έχω αποδείξεις. Έχουν έναν μήνα. Η Yamaha μου υπόσχεται πράγματα εδώ και τρία χρόνια σε ένα κείμενο PDF 10 σελίδων, από τις οποίες οι 9.5 δεν έχουν υλοποιηθεί. Φέτος δεν ήθελα καν να δω αυτό το PDF.
“Δε θέλω να βλέπω γραπτά πράγματα, αυτό που θέλω είναι η μοτοσυκλέτα του Misano, γιατί αυτή θα είναι κατά 95% που θα τρέχω το 2024. Εκεί θα φανεί αν η Yamaha πραγματικά με θέλει για το μέλλον.
“Η Yamaha είναι η προτεραιότητά μου γιατί αυτή με έφερε στο MotoGP – εμπιστεύομαι τη Yamaha και τους έδωσα την ευκαιρία, μα δε θα υπάρξει δεύτερη.”

365259062 673753364785852 2803734242887848248 n

Η Yamaha έφερε στο Silverstone ένα νέο φέρινγκ για την Μ1. Ο Quartararo όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι από αυτό, αλλά το έχασε κιόλας σε σύγκρουση με τον Luca Marini με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα

Ουσιαστικά λοιπόν ο αναβάτης στέλνει στη Yamaha ένα αυστηρό τελεσίγραφο με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης, μόλις τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όπου θα δει αν η Μ1 που θα δοκιμάσει θα έχει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να μπορεί να παλεύει για νίκες αντί για επιβίωση.

Και, όπως φαίνεται από τα λόγια του, ο Quartararo ανανέωσε πέρυσι για δύο χρόνια βασιζόμενος σε υποσχέσεις πως πολλά θα αλλάξουν στην ανταγωνιστικότητα της ομάδας, κάτι που όπως ο ίδιος αποκαλύπτει δεν έχει γίνει στο διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή του τρέχοντος συμβολαίου του.

Αν λοιπόν στο επίσημο τεστ του Misano στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, αμέσως μετά τον 12ο γύρο του πρωταθλήματος που θα έχει διεξαχθεί εκεί, δε δει κάτι ελπιδοφόρο στη μοτοσυκλέτα που θα δοκιμάσει και η οποία όπως φαίνεται θα συνιστά τη βάση της Μ1 του 2024, δηλώνει ευθέως πως θα κοιτάξει αλλού για το επόμενο συμβόλαιό του.
Fabio Quartararo and Lin Jarvis

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως μερικούς μήνες μετά την υπογραφή του τρέχοντος συμβολαίου του Quartararo με τη Yamaha το 2022, ο διευθυντής της ομάδας Lin Jarvis είχε δηλώσει αυτολεξεί στο Motorsport.com:
“Η ανανέωση για τις σεζόν 2023 και 2024 βασίστηκε στον σχεδιασμό μας. Αυτή [το 2022] είναι η δεύτερη χρονιά του ισχύοντος συμβολαίου.

Αν του χρόνου η Yamaha δεν ανταποκριθεί, τότε ναι, θα μπορεί
[ο Quartararo] να ισχυριστεί πως δεν κάναμε από πλευράς μας όσα έπρεπε.”
Ο Factio Quartararo μόλις ισχυρίστηκε ακριβώς αυτό. Η μπάλα είναι στην κατοχή της Yamaha πλέον.

Πηγή: Motogp.com
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP – Στο Grand Prix της Μαλαισίας ως wild card με την Ducati ο Bautista​

Επιστρέφει στο MotoGP και στη σέλα της Desmocedici μετά από πέντε χρόνια
Bautista


Η Ducati ανακοίνωσε πως ο Alvaro Bautista θα βρεθεί στη σέλα της Desmosedici GP22 στο Grand Prix της Μαλαισίας ως wild card συμμετοχή, με την μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας να είναι βαμμένη στα χρώματα της Aruba.it.

Ο πρωταθλητής του WSBK Alvaro Bautista πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες το δεύτερο τέστ με τη μοτοσυκλέτα MotoGP της Ducati εξαργυρώνοντας έτσι το δώρο που του είχε υποσχεθεί η Ducati για την κατάκτηση του τίτλου στο WSBK το 2022. Μετά το συγκεκριμένο τεστ υπήρξαν εικασίες για μια πιθανή συμμετοχή του Ισπανού αναβάτη ως wild card σε κάποιον αγώνα του MotoGP. Τελικά η ιταλική εταιρεία επιβεβαίωσε πως ο Ισπανός αναβάτης θα βρεθεί στην πίστα της Sepang για να αγωνιστεί στον 18ο γύρο της χρονιάς στις 10-12 Νοεμβρίου αφού πρώτα θα έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον θεσμό WSBK. Οπότε στη θέση του δοκιμαστή Pierro που συνήθως αναλαμβάνει να τρέξει ως Wild Card για λογαριασμό της Ducati, θα δούμε τον Bautista. Αυτό ίσως να προαναγγέλει τον μελλοντικό του ρόλο ως δοκιμαστή στα MotoGP, καθώς έχει υποργάψει μόνο για μία σεζόν ακόμα ως αναβάτης στο WSBK.

Ο Alvaro Bautista δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να αγωνιστώ στο MotoGP ως wild card στη Sepang, μια πίστα που μου αρέσει πολύ και στην οποία είμαι χαρούμενος που επιστρέφω αφού δεν είναι στο καλεντάρι του WorldSBK. Οι δοκιμές με την Ducati Desmosedici GP ήταν θετικές, η αίσθηση ήταν καλή και πέρασα όμορφα. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά την Ducati και την Aruba.it γιατί, χωρίς αυτούς, θα ήταν αδύνατο να έχω αυτή την ευκαιρία. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να πω ότι αυτός ο αγώνας θα είναι ένα μπόνους για μένα και όχι προτεραιότητα. Γι' αυτό πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα του WorldSBK, το οποίο είναι το μόνο που έχει σημασία τώρα. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος για αυτό το τελευταίο μέρος της σεζόν, το οποίο θα είναι πολύ απαιτητικό, με πολλούς αγώνες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το συναίσθημα με τη Panigale V4 R είναι καλό και ελπίζω να συνεχίσω σε αυτό το μονοπάτι. Στη συνέχεια, όταν τελειώσει η σεζόν, θα σκεφτούμε ότι πάμε στη Μαλαισία και θα διασκεδάσουμε."
Bautista
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Johann Zarco πηγαίνει στην Honda.
Ανοίγει νέος χορός μεταγραφών...


1200x800 zohan zarco.jpg

Μετά από τρεις σεζόν μαζί, ο Johann Zarco και η Prima Pramac Team θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος αυτού του πρωταθλήματος. Από το 2021 μέχρι τώρα, ο Γάλλος αναβάτης έχει πετύχει συνολικά 12 τερματισμούς στο βάθρο με την ομάδα: 4 το 2021, 4 το 2022 και άλλους 4 την τρέχουσα σεζόν.
Ο Johann Zarco και η Pramac Team, σε συνεργασία με την Ducati Corse, θα συνεχίσουν να προσπαθούν για τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους υπόλοιπους Αγώνες του πρωταθλήματος του 2023, ξεκινώντας από το Καταλανικό Grand Prix που είναι προγραμματισμένο σε δέκα ημέρες.
Paolo Campinoti (Διευθυντής ομάδας Prima Pramac):
«Κατά τη διάρκεια τριών φανταστικών ετών δίπλα στον Johann, η ομάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, χάρη εν μέρει στο τεράστιο ταλέντο του. Αυτή η πρόοδος τον έφερε στη θέση να είναι στους επικεφαλής του Πρωταθλήματος MotoGP. Για αυτόν τον λόγο, μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου που δεν θα είναι μέλος της οικογένειάς μας την ερχόμενη σεζόν, αλλά του εύχομαι όλη την τύχη στον κόσμο για τις μελλοντικές του προσπάθειες. Τώρα, το μόνο που μένει να κάνω είναι να απολαύσω τη συνεργασία μαζί του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, περιμένοντας για άλλη μια φορά σπουδαία πράγματα από αυτόν».
Gino Borsoi (Prima Pramac Team Manager):
«Ήταν τιμή και χαρά να δουλέψω με έναν αναβάτη και ένα άτομο όπως ο Johann, και η μόνη λύπη που έχω είναι ότι η δουλειά που ξεκίνησε φέτος δεν θα συνεχιστεί στην επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες από τώρα έως το τέλος Νοεμβρίου και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει τον στόχο που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς. Του εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον του».
Johann Zarco (Prima Pramac Team Rider):
«Έχω περάσει τέσσερα χρόνια με τη Ducati, τρία από αυτά με την ομάδα της Pramac, και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που χτίσαμε και πετύχαμε μαζί. Το 2021, τελείωσα το πρωτάθλημα στην πέμπτη θέση, σημειώνοντας το καλύτερο μου αποτέλεσμα στο MotoGP, αλλά στόχος μου είναι να τα πάω ακόμα καλύτερα φέτος. Στο τέλος αυτής της σεζόν, θα φύγω με χαμόγελο γιατί η ομάδα και η Ducati, μου έχουν δώσει τόσα πολλά και μαζί έχουμε παλέψει για πραγματικά σημαντικά επιτεύγματα.

Του χρόνου, θα αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση, αλλά προς το παρόν, θέλω να ολοκληρώσω αυτό το πρωτάθλημα με την ομάδα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, την Ducati, και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν δίπλα μου αυτά τα χρόνια που περάσαμε μαζί. Ο απώτερος στόχος παραμένει να σταθώ στην κορυφή του βάθρου και να τραγουδήσω περήφανα τον Γαλλικό εθνικό ύμνο, La Marseillaise, μαζί με τον Paolo Campinoti, τον οποίο και ευχαριστώ ειλικρινά για όλη τη στήριξη που μου έχει δώσει από την πρώτη μέρα».

Σύμφωνα και με την προηγούμενη συνέντευξη του Johann Zarco στο Γαλλικό Canal+, η ομάδα που είναι επιλογή του να ενταχθεί, είναι η Honda και ήδη έχει δηλώσει ότι τον θέλει περισσότερο από την Ducati. Αυτό ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερη κινητικότητα στις μεταγραφές του 2024, καθώς μάλλον ο Franky Morbidelli θα πάρει τη θέση του στην Pramac, o Marco Bez μάλλον θα μείνει στην VR|46 και ανοίγει ο δρόμος για τον Jake Dixon να πάει στην Gresini, καθώς όλοι θέλουν ένα Βρετανό οδηγό στη μεγάλη κατηγορία!

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Bagnaia _3__UC487712_High1.jpg

Ο Dall'Igna θέλει να σώσει το σύστημα χαμηλώματος
«Ας το χρησιμοποιήσουμε όπως το DRS στην F1»


Οι άλλοι κατασκευαστές θα ήθελαν να το καταργήσουν, αλλά ο γενικός διευθυντής της Ducati ενισχύει την υποστήριξή του στο σύστημα αυτό: «Θα μπορούσε να γίνει σύστημα προσπέρασης που θα χρησιμοποιείται έως και 10 φορές ανά αγώνα».

Το MotoGP έχει πρόσφατα αντλήσει έμπνευση από την Formula 1 και την αντιγράφει σε ορισμένους τομείς. Ο Αγώνας Sprint που παρουσιάστηκε φέτος είναι ένα παράδειγμα, αλλά παρόλο που είναι δυνατό διάφοροι τομείς της F1 να διασταυρωθούν, μέχρι τώρα υπήρχαν πολύ λίγα σημεία επαφής σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ δύο και τεσσάρων τροχών (εκτός από τα αεροδυναμικά φτερά).

Έχει γίνει κάποια συζήτηση για έναν πιθανό υβριδικό κινητήρα για μοτοσυκλέτες MotoGP, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κατασκευαστών και - κατά πάσα πιθανότητα - δεν θα το δούμε να συμβαίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Gigi Dall’Igna, ωστόσο, είναι πάντα πολύ προσεκτικός σε ό,τι συμβαίνει σε όλους τους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού και, αυτές τις μέρες που μιλάμε για τους μελλοντικούς κανονισμούς από το 2027 και μετά, έχει ξεκινήσει να σκέφτεται μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Η έμπνευσή του προέρχεται από την F1 αλλά ερμηνεύεται σε ένα κλειδί του MotoGP και αφορά το σύστημα χαμηλώματος πίσω. Το μπροστινό (που δοκίμασε η Ducati πέρυσι) έχει απαγορευτεί και το ίδιο θα γινόταν και με το πίσω. Ο γενικός διευθυντής της Ducati, ωστόσο, έχει διαφορετικές σκέψεις για το θέμα.
«Η ιδέα μου και της Ducati είναι ότι αυτό το σύστημα πρέπει να χρησιμοποιείται ως ένα είδος - συστήματος προσπέρασης – και θα μπορούσε να επιτρέπεται να ενεργοποιείται δέκα φορές στον Αγώνα της Κυριακής, για παράδειγμα και όχι περισσότερο». Ο Dall’Igna εξήγησε στο Speedweek.

Επομένως, θα λειτουργούσε όπως το DRS στην F1. Στους αγώνες, αυτό το σύστημα χρησιμεύει για τη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης των μονοθέσιων σε ευθεία γραμμή, ενεργώντας σε ένα πτερύγιο στην πίσω πτέρυγα και με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται η κάθετη δύναμη, αυξάνεται η μέγιστη ταχύτητα και διευκολύνεται το προσπέρασμα.

Οι μοτοσυκλέτες του MotoGP θα μπορούσαν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το πίσω σύστημα χαμηλώματος. Πλέον επιτρέπεται η χρήση του ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο της πίστας, αλλά σύμφωνα με την ιδέα του Dall’Igna, η χρήση του θα μπορούσε να ρυθμιστεί. Όπως ακριβώς και στην F1, όπου το DRS μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε ορισμένα τμήματα της πίστας και υπό συγκεκριμένες συνθήκες (όπως αυτή για την οποία πρέπει να απέχεις λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον προπορευόμενο οδηγό).

Ο Dall’Igna θέλει ξεκάθαρα να σώσει το σύστημα χαμηλώματος που δεν αρέσει στους αντιπάλους του, αλλά μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όμως, είναι η χρήση του να φτάσει σε σημείο που με κάποιο τρόπο να υπάρχει και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής με σκοπό όχι μόνο την βελτίωση χρόνων εντός πίστας αλλά και μίας καλύτερης συμπεριφοράς της ανάρτησης γενικότερα σε συνδυασμό με την αεροδυναμική και τη σταθερότητα. Ελπίζουμε λοιπόν στην συνεχή εξέλιξη αυτού του συστήματος και στα πλεονεκτήματα τα οποία προσφέρει χωρίς να δημιουργεί και αντίστοιχα μειονεκτήματα.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Marco Bezzecchi - Παραμένει στη Mooney VR46 Racing Team για ακόμη έναν χρόνο - Video​

H παρουσία-παρέμβαση του Valentino Rossi στο Grand Prix της Αυστρίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Ιταλού αναβάτη
Bezzechi


Ο Marco Bezzecchi αποφάσισε πως το οικογενειακό περιβάλλον της Mooney VR46 Racing Team αποτελεί σημαντικό συστατικό για αυτόν, με τον ίδιο να υπογράφει νέο συμβόλαιο για ένα ακόμη έτος με την ομάδα του Valentino Rossi. Ως εκ τούτου ανοιχτή παραμένει η θέση της Pramac Racing Team.
Το μεταγραφικό παζάρι του MotoGP εδώ και πολύ καιρό περιείχε το “καυτό” όνομα του Marco Bezzecchi καθώς το συμβόλαιο του Ιταλού αναβάτη έληγε στο τέλος του 2023. Ο Bezzecchi ο οποίος φιγουράρει στην τρίτη θέση της φετινής βαθμολογίας έχοντας πετύχει δύο νίκες είχε τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα στην Pramac Racing Team και την Mooney VR46 Racing Team. Από τη μία το δέλεαρ της GP24 της Pramac ήταν μεγάλο, από την άλλη η παραμονή στο οικογενειακό περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται -αύξηση του ετήσιου μισθού- έστω και με “υποδεέστερη” Ducati GP23, ήταν κάτι που ο Marco έπρεπε να σκεφτεί καλά πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο όπως φαίνεται στην απόφαση του Ιταλού αναβάτη έπαιξε η παρουσία του ιδιοκτήτη της Mooney VR46 Racing, Valentino Rossi, στο Grand Prix της Αυστρίας. Εκεί με δηλώσεις του ο Rossi έκανε γνωστό πως η ομάδα θέλει όσο τίποτα άλλο να παραμείνει ο Bezzecchi ενώ πρότεινε εμμέσως στην Pramac Racing Team τον Franco Morbidelli, ο οποίος όπως έχετε διαβάσει στο MOTO φεύγει από τη Yamaha στο τέλος της χρονιάς.
Αυτά όλα όπως φάνηκε τα σκέφτηκε καλά ο Bezzecchi και αποφάσισε πως η ομάδα του για το 2024 θα είναι η Mooney VR46 Racing Team. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Mooney VR46 Racing Team αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ιταλό αναβάτη. Ο Bezzecchi στο βίντεο βλέπουμε να γράφει ένα γράμμα προς την ομάδα του αποτυπώνοντας όσα σκέφτεται, ενώ στο τέλος ανακοινώνει πως δεν πάει πουθενά και πως θα παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο στη Mooney VR46 Racing Team. Μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Bezzecchi με την τωρινή του ομάδα, ανοίγει ο δρόμος για τον Morbidelli ώστε να βρει αγωνιστική στέγη στην Pramac Racing Team.

Ο Marco Bezzecchi δήλωσε: "Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιβεβαιώνω ότι το 2024 θα βρίσκομαι στο MotoGP με την Mooney VR46 Racing Team. Αυτή η ομάδα ήταν καθοριστική για την καριέρα μου μέχρι τώρα. Ξεκίνησα με την Mooney VR46 Racing Team το 2020 στη Moto2, ενώ στη συνέχεια πήγαμε μαζί το 2022 στο MotoGP και φέτος έχουμε μια απίστευτη σεζόν μέχρι στιγμής. Το να συνεχίσω να εξελίσσομαι με αυτή την ομάδα με την υποστήριξη της Ducati, είναι η πιο φυσική επιλογή για μένα. Το 2024 φέρνει μαζί του πολλές προσδοκίες, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να επικεντρωθώ στη φετινή σεζόν. Στην τρέχουσα φάση παλεύουμε για τα βάθρα στο πρωτάθλημα, ενώ ανοιχτός είναι ο τίτλος των κατασκευαστών για τον οποίο παλεύουμε μαζί με τον Luca Marini. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα τα δώσουν όλα, ακόμα περισσότερο από ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, για να πετύχουν αυτούς τους στόχους. Ευχαριστώ τον Vale, τον Uccio, τον Pablo, την ακαδημία αναβατών VR46 και όλους όσους έκαναν αυτό δυνατό. Η παραμονή στην ομάδα της Mooney VR46 Racing Team αποτελεί μεγάλο κίνητρο αλλά και υπερηφάνεια".
Bezzechi

O Alessio Salucci, διευθυντής της ομάδας ανέφερε: "Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση που υπέγραψα αυτή τη συμφωνία με τον Marco. Όχι μόνο επειδή αντιπροσωπεύει ένα στοίχημα που κερδήθηκε μέσα σε μια μακρά πορεία ανάπτυξης της ομάδας μας από τη Moto2, καθώς και για όλους τους συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους, και τους οπαδούς που μας ακολουθούν. Ήταν απαραίτητο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε για άλλη μια χρονιά και πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάζονται με τη διοίκηση της oμάδας, τον Vale και τον Pablo για τη συλλογική δουλειά που μας οδήγησε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Είμαι χαρούμενος γιατί ξέρω τι σημαίνει για τον Marco να παραμείνει εδώ στην οικογένειά μας. Ως ομάδα, μαζί με την Ducati, θα του δώσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και τη δέσμευση για να συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια ηρεμία και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που μας επέτρεψε να πετύχουμε εξαιρετικούς στόχους αυτή τη σεζόν".
Pablo Nieto, Διευθυντής της ομάδας: "Ως team manager, η ανθρώπινη σχέση μιας ομάδας που περνά το μεγαλύτερο μέρος του έτους μακριά από το σπίτι της ήταν πάντα μια κρίσιμη σχέση που έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη. Είναι ο λόγος που μας ώθησε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου για έναν ακόμη χρόνο με τον Marco. Έναν αναβάτη που έχει πραγματικά εντυπωσιάσει από κάθε άποψη, από το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία το 2022. Η υπογραφή αυτού του συμβολαίου αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα, την οποία μπορώ να μοιραστώ με όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα, με τον Vale, τον Uccio, την Ducati, η οποία θα μας υποστηρίξει όσο καλύτερα μπορεί, και τους συνεργάτες μας που το έκαναν αυτό δυνατό να συμβεί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να παραμένουμε συγκεντρωμένοι, έχουμε δύο σημαντικούς στόχους να πετύχουμε αυτή τη σεζόν πριν σκεφτούμε το 2024".
 
Top Bottom