Στο φτερο,απαντησεις για οτι δεν χρειαζεται να ανοιχτει νεο θεμα.

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Triumph Bobber 900 είναι, το βρηκα από αλλού, έτσι μην μείνει η απορία. Παμ παρακατ.

Timos_Tsamis

member
Περιοχή
Agrinio
Μοτοσυκλέτα
Honda CBR600 F4i 2002
Honda CB400 Super Four 1992
Honda XL 600V Transalp 1998
BMW K1300S 2009
Όνομα
Tsamis Timoleon
Περιοχή
Agrinio
Καλησπέρα σε όλους, έχει κανείς εικόνα για το ποια είναι η χρήση των αντίβαρων τιμονιού? Πρέπει να είναι ελαφριά (αλουμινίου) ή σαν τα εργοστασιακά μασίφ σίδερο? Κοιτάω να πάρω στον αδερφό μου για το CBR1100XX Blackbird και θεωρώ πως πρέπει να είναι τα μασίφ για να κοπεί ο κραδασμός στο τιμόνι.

The Owl.

well know member
Όνομα
George
Καλησπέρα σε όλους, έχει κανείς εικόνα για το ποια είναι η χρήση των αντίβαρων τιμονιού? Πρέπει να είναι ελαφριά (αλουμινίου) ή σαν τα εργοστασιακά μασίφ σίδερο? Κοιτάω να πάρω στον αδερφό μου για το CBR1100XX Blackbird και θεωρώ πως πρέπει να είναι τα μασίφ για να κοπεί ο κραδασμός στο τιμόνι.
σαφως κ παιρνεις τα μαμα
ολα τα λοιπα χρωματιστα αλουμινιου δεν κανουν σωστα την δουλεια τους κ σε αυτα τα μηχανακια (οπου τα δευτερα 3ψηφια km ερχονται για πλακα στο κοντερ) δεν παιζεις με τρεμουλα στο τιμονι

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
Απο το net...

Οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν βαρίδια/αντίβαρα στις άκρες των τιμονιών για πολλούς λόγους, κυρίως σχετικούς με τη μείωση των κραδασμών και τον χειρισμό.

Εδώ είναι οι βασικοί σκοποί που εξυπηρετούν:
  • Απόσβεση κραδασμών:
    Τα βαρίδια/αντίβαρα μειώνουν τους κραδασμούς που μεταφέρονται στο τιμόνι από τον κινητήρα και τον δρόμο, ενισχύοντας την άνεση του αναβάτη και μειώνοντας την κόπωση στα χέρια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μακρινών διαδρομών.

• Βελτίωση σταθερότητας:
    Η προσθήκη βάρους στις άκρες του τιμονιού μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Βοηθά στη μείωση των ταλαντώσεων, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα σε αίσθηση πιο σταθερή, κυρίως σε υψηλότερες ταχύτητες.

• Ρύθμιση χαρακτηριστικών χειρισμού:
    Το βάρος των βαριδίων/αντιβάρων μπορεί να ρυθμιστεί για να τροποποιήσει τα χαρακτηριστικά του χειρισμού της μοτοσυκλέτας. Βαρύτερα βαρίδια/αντίβαρα προσφέρουν πιο σταθερή αίσθηση, ενώ ελαφρύτερα ενισχύουν την ευελιξία.

• Προστασία:
    Σε περίπτωση πτώσης, τα βαρίδια/αντίβαρα μπορούν να προστατεύσουν το τιμόνι και τις λαβές από ζημιές, λειτουργώντας ως απορροφητικά υλικά κρούσης.
Συνολικά, τα βαρίδια/αντίβαρα στο τιμόνι συνεισφέρουν σε μια πιο απολαυστική εμπειρία οδήγησης, ενισχύοντας την άνεση και τον έλεγχο.

Τελευταία επεξεργασία:

Timos_Tsamis

member
Περιοχή
Agrinio
Μοτοσυκλέτα
Honda CBR600 F4i 2002
Honda CB400 Super Four 1992
Honda XL 600V Transalp 1998
BMW K1300S 2009
Όνομα
Tsamis Timoleon
Περιοχή
Agrinio
σαφως κ παιρνεις τα μαμα
ολα τα λοιπα χρωματιστα αλουμινιου δεν κανουν σωστα την δουλεια τους κ σε αυτα τα μηχανακια (οπου τα δευτερα 3ψηφια km ερχονται για πλακα στο κοντερ) δεν παιζεις με τρεμουλα στο τιμονι
Η πραγματικότητα είναι ότι τα αντίβαρα επηρεάζουν τη συχνότητα στην οποία συντονίζεται το τιμόνι.

Αν όμως ένας αναβάτης νιώθει τρέμουλο στο τιμόνι του, τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κοιτάξει είναι:

• Η κατάσταση των ελαστικών: τα φθαρμένα ελαστικά ή ακόμα και η έλλειψη ζυγοστάθμισης μπορούν εύκολα να προκαλέσουν συντονισμό

• Η ύπαρξη επιπλέον αξεσουάρ όπως πολύ ψηλός ανεμοθώρακας, μπαγκαζιέρα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει το "ζύγισμα" της μοτοσυκλέτας

• Τυχόν φθορά των σινεμπλόκ

• Έλεγχος των ρουλεμάν τιμονιού/σταυρού

• Αναρτήσεις που χρήζουν επισκευής ή αντικατάστασης

Τα αντίβαρα θα πρέπει να αποτελούν τον τελευταίο παράγοντα πρόκλησης συντονισμού και εφόσον έχουν ελεγχθεί όλα τα παραπάνω.

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Άλλο πράγμα οι υψισυχνοι κραδασμοι στα clip-on όπου τα αντίβαρα ( ή ακομη επιπροσθέτως και χειροποιητη εσωτερική προέκταση εσωτερικά ) τους μειωνουν ....
κι άλλο πράμα τα αίτια για το τρέμουλο στο τιμονι ... όπου είσαι υποψήφιος για wobble...! abcde

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
Άλλο πράγμα οι υψισυχνοι κραδασμοι στα clip-on όπου τα αντίβαρα ( ή ακομη επιπροσθέτως και χειροποιητη εσωτερική προέκταση εσωτερικά ) τους μειωνουν ....
κι άλλο πράμα τα αίτια για το τρέμουλο στο τιμονι ... όπου είσαι υποψήφιος για wobble...! abcde
Αυτο θα εγραφα και εγω Στελιο!

Τα αντιβαρα δεν ειναι μονο αυτο που βλεπουμε αλλα και αυτο που ειναι εσωτερικα στο τιμονι!

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Μασίφ γιατί μπορεί να έχει τρέμουλο ψηλά, έχουμε εντρυφήσει λόγω tracer gen1

Aggelos 1969

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
sym vf 185 x 2, honda c90
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής
Καλησπέρα σίγουρα όσο πιο βαριά καλύτερα. Αν και τα αντίβαρα δεν είναι ο μόνος λόγος κραδασμών. Κοίτα και την μπροστινή ζάντα μήπως είναι στραβή ή θέλει ζυγοστάθμιση καθώς και τα λάστιχα σου. Επίσης αν φοράς μπαγκαζιέρα μεγάλη με επιπλέον βάρος μπορεί να φέρει κραδασμό στο τιμόνι.

dkamzelas

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 SAS
Όνομα
Δημήτρης
Ουσιαστικά είναι ο τρόπος να μειωθεί ή να ελαττωθεί ο συντονισμός του τιμονιού και να είναι πιο σταθερό. Όσο πιο βαριά τόσο πιο σταθερό. Βέβαια πρέπει να δούμε πρώτα από τι επηρεάζεται το τιμόνι και συντονίζει ή "τρέμει" αν αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό.

Στάλθηκε από το 2306EPN60G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Ξεκαθάρισε τι εννοείς με το ''κραδασμός στο τιμόνι''.

Αν εννοείς το μεγάλης συχνότητας κραδασμό, που σου μουδιάζει τα χέρια μετά από ώρα, αυτός ωφείλεται στην φύση του τετρακύλινδρου κινητήρα εν σειρά, ο οποίος παράγει μεγάλης συχνότητας κραδασμό, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, άλλο από το να βάλεις όσο πιο παχιά και μαλακά λαστιχένια grips στο τιμόνι σου, όσο πιο παχιά γάντια στα χέρια, και να μην στηρίζεις όσο γίνεται το βάρος του κορμού σου στα χέρια κρατώντας πολύ χαλαρά το τιμόνι.

Αν εννοείς ότι σε διάφορες οδηγικές συνθήκες, κουνιέται το τιμόνι χωρίς να το επιθυμείς π.χ. πάει να κάνει tank slapping, τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο μπροστινό σου σύστημα (λάστιχο, τροχός, ζυγοστάθμιση, αναρτήσεις, ρουλεμάν, φρένα, στραβές τιμονόπλακες, στραβό πλαίσιο) ή και εκτός του μπροστινού συστήματος π.χ. κραδασμός από κακή αλυσίδα κίνησης ή πρόβλημα στον πίσω τροχό κατα αναλογία με τα του μπροστά τροχού.

Τα αντίβαρα δεν πρόκειται να σώσουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Προσωπικά, τα θεωρώ περιττή μάζα και περιττή πολυπλοκότητα και τα καταργώ από τις μοτοσυκλέτες μου.

leto

new member
Περιοχή
Αττική
Μοτοσυκλέτα
Kawasaki z650 rs
Όνομα
Βασίλης
Δεν έχω κάποια ερώτηση, ήθελα μόνο να μοιραστώ αυτή την όμορφη σεκάνς, στα video δεν βρήκα ένα αντίστοιχο thread για να το βάλω οπότε το μοιράζομαι εδώ. Ζητώ συγνώμη αν είναι λάθος μέρος.

leto

new member
Περιοχή
Αττική
Μοτοσυκλέτα
Kawasaki z650 rs
Όνομα
Βασίλης
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο καλά μπορώ.
Οσα χρόνια οδηγάω δίκυκλο πάντα όταν σβήνω το μοτέρ θέλω να ακούω αυτό το "κλανκ" με το που σβήσει, λες και πάνε τα πιστόνια και κάθονται στη θέση τους. Δεν έχω ιδέα τί είναι αυτός ο ήχος, αν γνωρίζετε παρακαλώ λύστε μου αυτή την απορία που έχω χρόνια.Εχω τόσο σκάλωμα που αν δεν ακούσω τον ήχο, ξεκινάω το μοτέρ πάλι και το σβήνω για να ακουστεί.

Σας ευχαριστώ.

Kornillios

new member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Moto Guzzi V100 Mandello S
Όνομα
Βασίλης
Οσα χρόνια οδηγάω δίκυκλο πάντα όταν σβήνω το μοτέρ θέλω να ακούω αυτό το "κλανκ" με το που σβήσει, λες και πάνε τα πιστόνια και κάθονται στη θέση τους. Δεν έχω ιδέα τί είναι αυτός ο ήχος, αν γνωρίζετε παρακαλώ λύστε μου αυτή την απορία που έχω χρόνια.Εχω τόσο σκάλωμα που αν δεν ακούσω τον ήχο, ξεκινάω το μοτέρ πάλι και το σβήνω για να ακουστεί.

Σας ευχαριστώ.

Μήπως είναι το καυτό λάδι που πέφτει κάτω στο "Ταψί", aka καρτερ; Νομίζω πως αυτό είναι.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σας ευχαριστώ.
Σαν κομπλερ μιζας μου ακουγεται αυτο που λες το ακουω στο βαραντερο και οχι συνεχεια

Top Bottom