2,5 χρόνια το έχω το αυτοκίνητο. Τώρα το έβγαλε..... θα ήτανε μαλλον σταματημένο καιρό ... το a/c εννοώ ...!![]()
Τι αυτοκίνητο είναι?Ούτε μια φορά στην ζωή μου όλη!
Κωλογερμανικά αυτοκίνητα ρε μλκ.
Μαρκούτσι κλιματισμού.![]()
Opel Vectra C 1,8Τι αυτοκίνητο είναι?
Δεν ήθελα. Η συγκυρία ήταν περίεργη που χρειαζόταν να πάρω άμεσα και ήταν το μόνο διαθέσιμο που κάλυπτε τις ανάγκες.

πέρασα και από Opel με Άστρα δεύτερης γενιάς,.Δεν ήταν κακό ,αλλά ούτε και καλοφτιαγμένο.Έκαιγε λάδι από καινούριο,αντλία καυσίμου kaputt ,αντλία νερού kaputt ,και κάθε 3 χρόνια σάπια μαμά εξάτμιση (εωσότου έβαλα ελληνική ανοξείδωτη aftermarket-παγκοσμίως άγνωστη και ησύχασα).Δεν ήθελα. Η συγκυρία ήταν περίεργη που χρειαζόταν να πάρω άμεσα και ήταν το μόνο διαθέσιμο που κάλυπτε τις ανάγκες.
Εντάξει, καλό σαν αμάξι, αλλά ήδη έχω χώσει πολλά.
Αν είχα τον χρόνο που ήθελα να το ψάξω πήγαινα για avensis. Ασχετο με το θέμα, αλλά για την ιστορία.![]()

Μπορείς να μου πεις τι ακριβός μοντ? Τώρα για avencis που είπες, προσπάθησα να πάρω λίγο μεγαλύτερο αυτοκίνητο το καλοκαίρι. Βρίσκω αβένσις του 2004 και το βλέπω Κόρινθο. Κλμ πολύ λίγα, σε γκαράζ, και τι βλέπω, χρώμα κομμένο, ταπετσαρίες πόρτες κ ουρανού κάτω, ΤΑΜΠΛΟ με σκίσιμο στην ένωση, χάλια, και το λάδι πήγαινε κόσα (αστοχία τσιμουχάκια). Του λέω του ανθρώπου τι έγινε εδώ. Μου λέει τι να σου πω, είχα το παλιό και δεν ασχολήθηκα με τπτ 10 χρόνια. Παίρνει ο μηχανικός τη τον μάστορα τουοτα και του λέει. δένονται Αγγλία, άστο, Οπότε ξεχνάς ότι ήξερες. Εδώ τα nissan είναι ρενό.Opel Vectra C 1,8
2004 είναι η χρονολογία, αλλά όλα τα Vectra C ειναι ίδια.Μπορείς να μου πεις τι ακριβός μοντ? Τώρα για avencis που είπες, προσπάθησα να πάρω λίγο μεγαλύτερο αυτοκίνητο το καλοκαίρι. Βρίσκω αβένσις του 2004 και το βλέπω Κόρινθο. Κλμ πολύ λίγα, σε γκαράζ, και τι βλέπω, χρώμα κομμένο, ταπετσαρίες πόρτες κ ουρανού κάτω, ΤΑΜΠΛΟ με σκίσιμο στην ένωση, χάλια, και το λάδι πήγαινε κόσα (αστοχία τσιμουχάκια). Του λέω του ανθρώπου τι έγινε εδώ. Μου λέει τι να σου πω, είχα το παλιό και δεν ασχολήθηκα με τπτ 10 χρόνια. Παίρνει ο μηχανικός τη τον μάστορα τουοτα και του λέει. δένονται Αγγλία, άστο, Οπότε ξεχνάς ότι ήξερες. Εδώ τα nissan είναι ρενό.
Φίλε ιμιτασιόν δεν υπάρχει. Ανάλογα που έχει τρυπήσει κάνεις ένα φτιαχτό κ το βάζεις πάνω. Μεταχείρω αν βρεις να το δεις καλά, γιατί πονάνε εκεί. Μεταχείρω ο δικός μου δεν έχει,2004 είναι η χρονολογία, αλλά όλα τα Vectra C ειναι ίδια.

Εκανες τπτ?Ναι το ξέρω πως δεν υπάρχει ιμιτασιόν.
Δυστυχώς (λόγω τρόπου κατασκευής της Opel) δεν φτιάχνεται, σε αντίθεση με άλλα μαρκούτσια.
Καινούριο ή μεταχειρισμένο μόνο.
Είπα να ρωτήσω πρώτα εδώ, στους γνωστούς, πριν αρχίσω τα τηλέφωνα μέσω car.gr
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.![]()
Οχι ακόμη.Εκανες τπτ?
Μετράς την διάμετρο της πεταλούδας σου εκεί που κουμπώνει το φιλτροκούτι. ΠΧ ότι είναι 24mm πας και παίρνεις φιλτροχοάνη με το λάστιχο της στα 24mm και την κουμπώνεις πάνω καταργώντας το λάστιχο από το φιλτροκούτι. Μια φιλτροχοάνη είναι η apido για παπιά αλλά βρίσκεις και άλλες μάρκες.Η καραντίνα, το χιόνι και οι πολλές ώρες πτυχιακής με έχουν βαρέσει κατακέφαλα και έτσι λοιπόν έχω μια ακόμα γελοία ερώτηση.
Λοιπόν...η ερώτηση είναι η εξής....
Πως μπορώ να κάνω την εισαγωγή στο σώμα ψεκασμού να έχει πιο βαθύ ήχο; Έχω ακούσει Duke 125 με φίλτρο αέρα και έχει πραγματικά ωραίο ήχο η εισαγωγή. Μπάσος και βαθύς ήχος.
Αυτό πως μπορώ να το κάνω στο δικό μου;

Μάλλον λες Δημήτρη το χωνί που βάζουν ειδικά στα keihin 28-30. Στην πεταλούδα του που θα είναι μάλλον 24-26 mm πόσο να ανοίξει σε τόρνο 1-2 mm; Δεν το έχω κάνει ούτε δει αλλά δεν νομίζω να αλλάξει ο θόρυβος μόνο αν το αφήσει έτσι χωρίς φιλτροκούτι.Ανοιγεις την εισαγωγή σε τορνο
Να μετράς Τάσο την φιλτροχοάνη στο λάστιχο εσωτερική διάμετρο για να μην βγει μεγάλη γιατί ακόμη και με σφίξιμο καλό μπορεί να σου φύγει στον δρόμο.@Aggelos 1969 Το σώμα ψεκασμού είναι 24mm και πάνω κουμπώνουν κουτί όσα φίλτρα έχουν διάμετρο 35mm. Και 38mm κουμπώνουν αλλά θέλουν καλό σφίξιμο στο λάστιχο. Ουσιαστικά δεν έχει λάστιχο/σωλήνα που οδηγεί στο φιλτροκούτι. Ακόμα και το φιλτροκούτι κουμπώνει νταν πάνω να το πω όπως είναι, έχει μέσα δικό του σωλήνα που πάει προς τα πάνω...
Δεν με νοιάζουν οι επιδόσεις, προφανώς και δεν περίμενα μια χοάνη να μου δώσει κάτι, αλλά την ακουστική κοιτάω να το κάνω λίγο καλύτερο.
@SHOOTER045 Μπα...αν το φάω σε τόρνο θα είναι σαν να έχω σώμα ψεκασμού 25-26mm. Κάτι το οποιο θα κάνει το μηχανάκι να μπερδεύει ενδεχομένως.
Προσπάθησε να βρεις άλλο τρόπο συγκόλλησης των λάστιχων μεταξύ τους γιατί ο συνδυασμός μονωτικής ταινίας και ζέστης μοτέρ δεν θα κάτσει σωστά. Καλό είναι να βρεις μια σωλήνα 4-5 cm μήκος στην ίδια διάμετρο με δυο σφικτήρες και τέλος.Έπειτα απο μήνες έρευνας και ανάπτυξης, κατάφερα να φτιάξω μια custom εισαγωγή κινητήρα για Suzuki Address 125....
Αυτό είναι ΜΟΝΟ το πρωτότυπο!
![]()
Η ιδέα ήτανε απλή. Αν βγάλω το καπάκι απο το φιλτροκούτι και το φίλτρο μαζί το μοτέρ έχει τον ήχο που ζητάω. Και αυτό γιατί έχει σωλήνα μέσα το φιλτροκούτι. Έλα όμως που αν βάλω σκέτη χοάνη δεν μου αρέσει. Είχα άλλα 2 λάστιχα απο φιλτροχοάνες (35mm όλα) στην ντουλάπα. Τα ένωσα και έχω μεγαλύτερο σωλήνα τώρα. Θα το κοιτάξω και αύριο. Οι ταινίες είναι άθλιες το ξέρω, αλλά ποιος θα κάτσει να το δει εκεί κάτω.
Το λες και αυτοσχεδιασμό....