Στο φτερο,απαντησεις για οτι δεν χρειαζεται να ανοιχτει νεο θεμα.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Αν ισχυεί έτσι τότε μια χαρά! Νομίζω ανοιχτές είναι (δεν κάνουν μαθήματα όμως)...θα πάω αύριο να ρωτήσω.
Εχει καιρό που έχασα επαφή με τις σχολές οδήγησης και τις αλλαγές στους νόμους, αλλά μεχρι όσο ασχολιόμουν (τα τελευταία χρόνια) ίσχυαν αυτά που λέει ο @giamar

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Εχει καιρό που έχασα επαφή με τις σχολές οδήγησης και τις αλλαγές στους νόμους, αλλά μεχρι όσο ασχολιόμουν (τα τελευταία χρόνια) ίσχυαν αυτά που λέει ο @giamar
Τολη αφου οταν θυμουνται αλλαζουν οτι τους βολευει ρε φιλε,λογικο.
Μια ερωτηση παντως δεν κοστιζει κατι .
Ας παει ο Τασος και βλεπει.
Μακαρι να τον πιανει ,να γλυτωσει κανα 300αρι για το ενδιαμεσο

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Πήγα ρώτησα. Η κατάσταση έχει ως εξής.

Στα 18 έβγαλα το Α1. Όλα καλά ως εδω. AN έβγαζα το Α2 στα 20 ή στα 21, θα μπορούσα να δώσω το Α στα 22 ή στα 23 αντίστοιχα, δηλαδή να έκλεινα 2 χρόνια με το Α2. Εγω ουσιαστικά μιας και δεν έχω το Α2, το απεριόριστο μπορώ να το βγάλω στα 24. Δηλαδή σε έναν χρόνο απο τώρα.

Άρα έχω 2 επιλογές τελικά: 1) ή βγάζω το Α2 το καλοκαίρι και ψάχνω για μηχανάκι ως 35kW ή 2) κάνω υπομονή έναν χρόνο και βγάζω το Α μια και καλή. Οι τιμές στον Βόλο πάνω κάτω 250-300€ είναι για να κάνεις επέκταση είτε σε Α2 είτε σε Α.

Επίσης το Α2 έχει και περιορισμό ισχύ προς βάρος εως 0.2kW/Kg. To οποιο ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Δηλαδή να μην είναι κάτι ελαφρύ σαν πούπουλο και φοράει ένα 2κυλινδρο 500αρι μοτέρ πάνω;

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Επίσης το Α2 έχει και περιορισμό ισχύ προς βάρος εως 0.2kW/Kg. To οποιο ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Δηλαδή να μην είναι κάτι ελαφρύ σαν πούπουλο και φοράει ένα 2κυλινδρο 500αρι μοτέρ πάνω;
Ναι. Αλλο είναι ένα τσόπερ 650 κυβικών με 45 άλογα και 230 κιλά και άλλο ένα SS 250 με 48 άλογα και τα μισά κιλά.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Αν έχεις λεφτά για άμεση αγορά μηχανής προχώρα στο Α2. Θα σε καλύψει μια χαρά μια μοτο με 48 άλογα.
Αν δεν έχεις έτσι κι αλλιώς τα λεφτά για μηχανή, περίμενε ως του χρόνου, μια κι όξω το μεγάλο.

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Do the math.Μπορείς να οδηγάς ΧΤ 180 κιλά αλλά όχι ΚΤΜ 350 πχ που ζυγίζει 100.

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Nα πάρει λαίλαπα τότες μπας και γίνει άντρας
όσοι παίρνουν λαίλαπα, καταλήγουν σε gs(κρίμα να χαλάσει από τώρα νέο παιδί)...

Τελευταία επεξεργασία:

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Αυτή τη στιγμή που το γράφω αυτό η αγοραστική μου δύναμη αρκεί για κάνα take away και καμιά βόλτα με το μηχανάκι tongue

Έτσι όπως το σκέφτομαι πάντως, μάλλον με βλέπω απευθείας για Α. Να ξεμπερδεύω μια και καλή να έχω μαζέψει μέχρι τότε και 5 φράγκα στην άκρη να πάρω κάτι που να μην θελήσει 200 μαζέματα για να γίνει ανθρώπινο. Και φυσικά δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να ξαναδώσω λεφτά για να κάνω επέκταση το δίπλωμα.

Εξάλλου αυτό θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα είμαι "λάσκα" (πέρα της δουλειάς) άρα ας βολτάρω όσο δεν πάει με το παπί πριν μπει στην σύνταξη. Τουλάχιστον να αξίζει το καλοκαίρι αυτό σε βόλτες. Γιατί απο φθινόπωρο κάποιος ξεκινάει πρακτική (μουά) και το καλοκαίρι του 2022 μάλλον κάποιος ενδέχεται να είναι στρατό. Άρα ας λιώσω το 125αρι σε βόλτες φέτος, μαζεύω €€ σιγά σιγά και όταν έρθει η ώρα και έχω μαζέψει ένα καλό ποσό στην άκρη κοιτάω για κάτι μεγαλύτερο.

Και μετά θα γίνω παγκόΖμιος...

shadowhunter

member
Μοτοσυκλέτα
SYM 200ST
Suzuki DL1000 L8
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Κοζάνη
Αυτή τη στιγμή που το γράφω αυτό η αγοραστική μου δύναμη αρκεί για κάνα take away και καμιά βόλτα με το μηχανάκι tongue

Έτσι όπως το σκέφτομαι πάντως, μάλλον με βλέπω απευθείας για Α. Να ξεμπερδεύω μια και καλή να έχω μαζέψει μέχρι τότε και 5 φράγκα στην άκρη να πάρω κάτι που να μην θελήσει 200 μαζέματα για να γίνει ανθρώπινο. Και φυσικά δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να ξαναδώσω λεφτά για να κάνω επέκταση το δίπλωμα.

Εξάλλου αυτό θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα είμαι "λάσκα" (πέρα της δουλειάς) άρα ας βολτάρω όσο δεν πάει με το παπί πριν μπει στην σύνταξη. Τουλάχιστον να αξίζει το καλοκαίρι αυτό σε βόλτες. Γιατί απο φθινόπωρο κάποιος ξεκινάει πρακτική (μουά) και το καλοκαίρι του 2022 μάλλον κάποιος ενδέχεται να είναι στρατό. Άρα ας λιώσω το 125αρι σε βόλτες φέτος, μαζεύω €€ σιγά σιγά και όταν έρθει η ώρα και έχω μαζέψει ένα καλό ποσό στην άκρη κοιτάω για κάτι μεγαλύτερο.

Και μετά θα γίνω παγκόΖμιος...
Μια χαρά το σκέφτεσαι... Ειδικά με τις παρούσες συνθήκες δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δουλεύω με iphone κινητό μετά απο μια δεκαετία με android.
Διαπίστωσα πως έχει κάποια θετικά σημεία που μου άρεσαν ,αλλά και πολλά σημεία που δεν με βολεύουν στην καθημερινότητα μου, οπότε θα ξαναγυρίσω σε android.

Σκέφτομαι για POCO X3 nfc ή Mi10 Lite ή Mi 10 Note Lite
Υπάρχουν χρήστες τους εδώ για να δώσουν μια αίσθηση των κινητών αυτών ή αν πονάνε κάπου;
Με ενδιαφέρει μπαταρία κυρίως και απόδοση οθόνης

StepaS

well know member
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δουλεύω με iphone κινητό μετά απο μια δεκαετία με android.
Διαπίστωσα πως έχει κάποια θετικά σημεία που μου άρεσαν ,αλλά και πολλά σημεία που δεν με βολεύουν στην καθημερινότητα μου, οπότε θα ξαναγυρίσω σε android.

Υπάρχουν χρήστες τους εδώ για να δώσουν μια αίσθηση των κινητών αυτών ή αν πονάνε κάπου;
iphone δεν είχα ποτέ.

Έχω το POCO F1 και η σύζυγος το Mi 8T. Η διαφορά τους σε αρχική τιμή ήταν αν θυμάμαι καλά περίπου 80€. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω κάνει το δικό μου και ήταν ακριβότερο. Μάλλον είναι πιο δυνατό σε παιχνίδια (όμως δεν ασχολούμαι).
Θα αγόραζα το φθηνότερο που καλύπτει όλες μου τις ανάγκες από θέμα υλικού (π.χ NFC, μέγεθος οθόνης κτλ).

Αγοράζω με γνώμονα πως στα 2,+ χρόνια πάει για αλλαγή γιατί θα αρχίσει να πέφτει πολύ η διάρκεια της μπαταρίας (από την μέχρι τώρα εμπειρία μου). Για να γεμίσω τουλάχιστον αυτά τα δύο χρόνια όσο πιο απροβλημάτιστα γίνεται παίρνω συνήθως το μοντέλο με την περισσότερη RAM γιατί νομίζω πως μακροπρόθεσμα ανεβαίνουν οι ανάγκες όλων των εφαρμογών.

Τέλος κοιτάω τα αποτελέσματα στο AnTutu για να σιγουρευτώ πως κάνω καλή αγορά....

1. https://www.kimovil.com/el/xiaomi-poco-x3/antutu
2. https://www.kimovil.com/el/xiaomi-mi-10-lite-5g/antutu
3. https://www.kimovil.com/el/xiaomi-mi-note-10-lite/antutu

(βάση των παραπάνω θα πήγαινα στο poco) :)

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@shadowhunter Έτσι κι αλλιώς αυτή τη στιγμή πέρα των οικονομικών και δουλειάς (που είναι νεκρά όλα σχεδόν), η αγορά μηχανής είναι το λιγότερο φλέγον θέμα...αυτή την άνοιξη έχω την πτυχιακή να κάνω. Τώρα που πέρασα ότι χρωστούσα στην σχολή (επιτέλους τέλος οι εξεταστικές), έχω ξεκινήσει την πτυχιακή προχθές....άρα ουσιαστικά μέχρι Ιούλιο με αυτή θα παλεύω και δεν είναι και μικρό το θέμα που μου έδωσαν.

Άρα ναι, προς το παρόν η μηχανή nope.

@Drake Ramore Αν σε ενδιαφέρει κοίτα και για Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Το έχω απο Απρίλιο 2020 και είναι πραγματικά πολύ καλό κινητό. 8πυρηνο, 6GB RAM, 64GB χώρος, τετραπλή κάμερα με ΑΙ (φωτογραφιάρες) και πολύ δυνατό. Τότε το πήρα απο σκρουτζομάγαζο στα 200€, άρα τώρα η τιμή του θα έχει πέσει πιστεύω. Πραγματικά καλό και η μπαταρία του επίσης καλή.

Το πρωί που ξυπνάω κατά τις 9 είναι στο 100% και με αρκετή χρήση μέχρι το βράδυ κατά τις 2 που πέφτω για ύπνο φτάνει στο 30κατι %. Κοίτα το αν θες.

ANGELO

member
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Συσκευή απώθησης αδέσποτων σκυλιών. Ποια προτείνετε?

Μοτοσυκλέτα
Honda CB 500 X 2016 Warp Drive MK IX
Honda PCX 125 2024
Honda XL750 Transalp 2024 Quantum slipstream drive
Όνομα
Θοδωρής

Αρκεί να έχουν snapdragon και όχι mediatek επεξεργαστή και μετά κοιτάς αν χρειάζεσαι oled οθόνη κλπ.
Έχω poco f1 από όταν βγήκε , η μπαταρία βγάζει ακόμα όλη την ημέρα με πολύ ξύλο

Εντομεταξυ του παλιού f1 ο επεξεργαστής είναι καλύτερος από το καινούριο , εκτός μπαταρίας

ANGELO

member
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Καμία δεν κάνει δουλειά. Αν εννοείς με υπερήχους
Ναι εννοώ συσκευή με υπέρηχους.
Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ώστε να μην πλησιάσουν τα αδέσποτα?

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Αρκεί να έχουν snapdragon και όχι mediatek επεξεργαστή και μετά κοιτάς αν χρειάζεσαι oled οθόνη κλπ.
Έχω poco f1 από όταν βγήκε , η μπαταρία βγάζει ακόμα όλη την ημέρα με πολύ ξύλο

Εντομεταξυ του παλιού f1 ο επεξεργαστής είναι καλύτερος από το καινούριο , εκτός μπαταρίας

Δεν κοιτάω mediatek καθόλου. Θέλω να μπορεί να πάρει μοντάρισμα και καστομιές όταν παλιώσει (να του βάλω δηλαδή ελαφρύτερη ρομ και να του δώσω 1-2 χρόνια παραπάνω), και αυτά για την ώρα μονο με snapdragon γίνονται εύκολα eye

Γι' αυτά που ρωτάω όλα snapdragon έχουν. Απλά κάποια έχουν LCD και κάποια Amoled. Και δεν ξέρω τι τρώει η μπαταρία στις amoled.

Επίσης έχω και μια επιθυμία που θέλω να κάνει το κινητό, αλλά είναι τόσο εξειδικευμένη λειτουργία που αμφιβάλω αν θα μπορέσει κανείς να μου απαντήσει.
Θέλω το google assistand να μπορεί να ανοίξει φωνητικά χωρίς να ακουμπάω το κινητό για να το ξεκλειδώσω, απο κλειστή οθόνη. Η Siri στο iphone το κάνει. Στα android που έχουμε σπίτι (xiaomi και mls tablet) δεν το κάνει. Πρέπει να είναι ανοικτή η οθόνη για να λειτουργήσουν οι φωνητικές εντολές. Κάποιος μου είπε πως σε κάποια μοντέλα οι amoled έχουν επιλογή να είναι πάντα σε κατάσταση αναμονής, άρα πάντα ανοικτές οι φωνητικές εντολές, ακόμη και με κλειστή οθόνη. Δυστυχώς πρέπει κάποιος και να έχει κάποιο απο αυτά τα κινητά και να χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές για να το διαπιστώσουμε.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Ναι εννοώ συσκευή με υπέρηχους.
Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ώστε να μην πλησιάσουν τα αδέσποτα?
Όχι
29 δαγκωμένοι συμπολίτες μου συνιστούν να το αποφύγεις Tooth

Πεταμένα λεφτά. Απο μαρτυρίες γνωστών που βρεθήκαμε (οι δαγκωμένοι) για να δουμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το πρόβλημα των αδέσποτων που ορμάνε, συζητήσαμε και θέματα πρόληψης.
Η μόνη πρόληψη που βρήκαμε για τους περιπατητές είναι να έχουν μαζί τους κάτι σαν μπαστούνι/γκλιτσα για πρώτη γραμμή ασφάλειας, ενώ για δικυκλιστές, όταν τα βλέπουμε μαζεμένα απο μακρυά να αλλάζουμε διαδρομή.

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Δεν κοιτάω mediatek καθόλου. Θέλω να μπορεί να πάρει μοντάρισμα και καστομιές όταν παλιώσει (να του βάλω δηλαδή ελαφρύτερη ρομ και να του δώσω 1-2 χρόνια παραπάνω), και αυτά για την ώρα μονο με snapdragon γίνονται εύκολα eye

Γι' αυτά που ρωτάω όλα snapdragon έχουν. Απλά κάποια έχουν LCD και κάποια Amoled. Και δεν ξέρω τι τρώει η μπαταρία στις amoled.

Επίσης έχω και μια επιθυμία που θέλω να κάνει το κινητό, αλλά είναι τόσο εξειδικευμένη λειτουργία που αμφιβάλω αν θα μπορέσει κανείς να μου απαντήσει.
Θέλω το google assistand να μπορεί να ανοίξει φωνητικά χωρίς να ακουμπάω το κινητό για να το ξεκλειδώσω, απο κλειστή οθόνη. Η Siri στο iphone το κάνει. Στα android που έχουμε σπίτι (xiaomi και mls tablet) δεν το κάνει. Πρέπει να είναι ανοικτή η οθόνη για να λειτουργήσουν οι φωνητικές εντολές. Κάποιος μου είπε πως σε κάποια μοντέλα οι amoled έχουν επιλογή να είναι πάντα σε κατάσταση αναμονής, άρα πάντα ανοικτές οι φωνητικές εντολές, ακόμη και με κλειστή οθόνη. Δυστυχώς πρέπει κάποιος και να έχει κάποιο απο αυτά τα κινητά και να χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές για να το διαπιστώσουμε.
To Mi 10 T το κάνει, αλλά μιλάει μόνο Αγγλικά για την ώρα

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
To Mi 10 T το κάνει, αλλά μιλάει μόνο Αγγλικά για την ώρα
Δεν με πειράζουν τα Αγγλικά. Εξάλλου δεν υποστηρίζονται Ελληνικά σε κανένα. Κι εγώ Αγγλικά τα μιλάω που καταλαβαίνουν Tooth

Σοβαρά όμως, ξυπνάει με φωνητική εντολή ενώ είναι κλειστό;
Αν είναι έτσι να πάω εκει. Φαίνεται μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι σημαντικό για εμένα.

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Στο Note 8 Pro το έχει στις ρυθμίσεις του Assistant ως Voice Match και εξαρχής το είχε απενεργοποιημένο αυτό.

Το ενεργοποιήσα και ουσιαστικά λες 2 φορές "Ok Google" και άλλες 2 φορές "Hey Google" για να θυμάται την φωνή σου. Και όταν το κινητό είναι κλειστή η οθόνη και πω "Οκ Google" ή Hey Google ανοίγει αμέσως το Assistant.

Σε άλλα κινητά δεν ξέρω τι κάνει. Ισχυεί αυτό που είπε ο Μάνος όμως, είναι μόνο στα αγγλικά.

Top Bottom