Μίνι projectάκι:
Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το σύστημα monolock για tankbags της Givi το οποίο έχω βρεί πολύ βολικό και για το λόγο αυτό έχω τοποθετήσει δαχτυλίδια adaptor στα ντεπόζιτα σε όλα μου τα μηχανάκια - ξεκίνησε ως ανάγκη σε μη μεταλλικά ντεπόζιτα και τώρα τα έχω παντού.
Πρόσφατα διαπίστωσα πως η Givi παράγει και δύο ακόμα σχετικά προϊόντα (λογικό δηλαδή θα ήταν και από την αρχή απλά εγώ το πήρα τώρα πρέφα) μέσω των οποίων διευρύνεται σημαντικά η χρηστικότητα του οικοσυστήματος tanklock.
Το πρώτο είναι η δυνατότητα τοποθέτησης δαχτυλιδιού σύνδεσης tanklock και στη σέλα (ή όπου αλλού ταιριάξει), όπως φαίνεται στη φωτό στο CB1000R:
View attachment 26057
Κανονικά η τοποθέτηση γίνεται με σύστημα από ιμάντες που αποτελούν μέρος του πακέτου αν και η εργονομία στο κάτω μέρος της σέλας του συνοδηγού του CB1000R δεν μου το επέτρεψε, εξ ου και τα σκοινιά.
Ήδη (και ιδιαίτερα για μηχανές όπως τα naked που τυπικά το θέμα αποσκευών πονάει λίγο βάσει της χωρικής τους κατανομής) αυτό μου έδινε τη δυνατότητα μεταφοράς δύο "tankbag" με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο δέσμευσης και αποδέσμευσης.
Το δεύτερο προϊόν που προσφέρεται είναι το δαχτυλίδι που κλειδώνει στην παραπάνω βάση από την πλευρά της βαλίτσας όμως - με τον τρόπο αυτό μπορεί εν δυνάμει να μετατρέψει κανείς κάθε βαλιτσάκι που έχει σε tanklock interface, όπως φαίνεται στη φωτό:
View attachment 26060
Το projectάκι ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δαχτυλιδιού βαλίτσας σε ένα παλαιότερο μεγάλο μαγνητικό tank bag που είχα για το Busa, με χωρητικότητα 25 - 35 λίτρα και το οποίο μετέτρεψα όπως φαίνεται στην εξωτερική φωτό παραπάνω και στην εσωτερική που ακολουθεί σε tanklock. Η πλαστική επιφάνεια που φαίνεται είναι μια επιφάνεια παλιά επιφάνεια κοπής από το πλαίσιο η οποία είναι αρκετά σκληρή και (ευελπιστώ) ανθεκτική και ταυτόχρονα όχι ολισθηρή.
View attachment 26058
Σε σύνολο έχουν τοποθετηθεί 9 βίδες (4 που συγκρατούν το δαχτυλίδι) και επιπλέον 5 για την εξασφάλιση στερεής σύνδεσης του πλαστικού εκατέρωθεν του κάτω επιφάνειας από το βαλιτσάκι) και σε πρώτη δοκιμή με αρκετά ψώνια φάνηκε μια χαρά !