Στο φτερο,απαντησεις για οτι δεν χρειαζεται να ανοιχτει νεο θεμα.

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Κάποτε όταν Δούλευα σε νυχτομαγαζα,έρχεται πελάτης και ζητάει Τζόνυ μαύρο.
Πραγματικά του έβαλα οτι ζήτησε.
Μετα απο λίγο έρχεται εκνευρισμένος στο μπαρ και μου λέει οτι αυτό που του έβαλα δεν είναι Τζόνυ μαύρο.
Του αλλαξα ποτήρι χωρίς να το βλέπει και το ήπιε μια χαρά
Κάποτε που δούλευα και γω στα νυχτομαγαζα μου λέει ο μαέστρος στην πρόβα.. Όχι αυτό.. Θέλω εδώ να βάλεις ένα break ναναι πολύ ροκ..Αχαχαχα.. Έπαιζα τυμπανα
.
Και κάνω ακριβώς το ίδιο αλλά πήρα ύφος κάτσε καλά.. Σπάσιμο της μέσης κλπ.
Αυτό είναι μου λεει μπραβο

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Τώρα για λάδια...εκει ειναι το μεγάλο ανέκδοτο. Αναλόγως με ποια εταιρία συνεργάζεται η αντιπροσωπεία της χώρας αυτά τα λάδια θα σου λεει για καλυτερα. Παλιότερα η BMW είχε συνεργασία με τα Aral, τα Aral ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ...σημερα έχει με την Castrol, τα Castrol είναι κορυφαία. Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις μάρκες. Προσοχή φυσικά στα λιπαντικά που έρχονται από Βουλγαρια που γράφουν πανω Castrol, Motul κλπ και ειναι εντελως μαϊμου. Αν δείτε τεραστια διαφορά στην τιμή το πιο πιθανο ειναι πως αγοράζετε κάτι που δεν έχει καμμια σχεση με την μαρκα
Λαδάκια την τελευταία δεκαετία σχεδόν βάζω Μotorex απο εξουσιοδοτημένο τους και έχει ησυχάσει το κεφάλι μου.
Έπαιρνα Torco (πολύ καλή μάρκα) απο γνωστό έμπορα εκει στην Αττικη, και τα άλλαζα μόνος μου, αλλά σε κάποια φάση εκτόξευσε τις τιμές και τα έκοψα.

Στον πάπιο βάζω τα δικά του τα daytona. Έβαζα κι εκεί motorex, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Είναι overkill.

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Στο μεγάλο όχι, επιμένω στα μαμά!!
Στο klx που δεν με πειράζει να πειραματιστω πήρα κάτι premier όπου θα δούλευαν καλύτερα στο χώμα, απ ότι μου είπαν εκεί δηλαδή, αλλά και πάλι το μαμά ήταν καλύτερο!!
Και πάλι nissin...
αφου σκέφτομαι να βάλω και στο kymco nissin abcdefghgk

για πηγαινε μια βολτα με το μεγαλο απο εκει μπας και γλυτωσεις τα 120αρια...

Sapiokaravo

well know member
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
Μιας και πηγε το θεμα και στα λαδια, αρκετοι πιστευω θα διαβασατε η ακουσατε, για το εργοστασιο
στην Ρωσια που "συσκευαζε" ολες τις μαρκες. Συσκευαζε σχεδον ολες τις μαρκες, λιπαντικων
εφαμιλη της γνησιας. Ειχαν και υποκαταστηματα Βουλγαρια και Ρουμανια.
Mobil Shell Total & Elf Castrol οι περισσοτερες συσκευασιες. Ειχαν φτασει και Ελλαδα πολλες ποσοτητες
Τους επιασαν καπου το 2017 αν θυμαμαι καλα.
Γι αυτο προτιμαμε απο μαγαζια που γνωριζουμε και ξερουμε χρονια.
Το διαδικτυο και οι προσιτες και φθηνες τιμες σε επωνυμα λαδια , να σας προβληματιζουν.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Μιας και πηγε το θεμα και στα λαδια, αρκετοι πιστευω θα διαβασατε η ακουσατε, για το εργοστασιο
στην Ρωσια που "συσκευαζε" ολες τις μαρκες. Συσκευαζε σχεδον ολες τις μαρκες, λιπαντικων
εφαμιλη της γνησιας. Ειχαν και υποκαταστηματα Βουλγαρια και Ρουμανια.
Mobil Shell Total & Elf Castrol οι περισσοτερες συσκευασιες. Ειχαν φτασει και Ελλαδα πολλες ποσοτητες
Τους επιασαν καπου το 2017 αν θυμαμαι καλα.
Γι αυτο προτιμαμε απο μαγαζια που γνωριζουμε και ξερουμε χρονια.
Το διαδικτυο και οι προσιτες και φθηνες τιμες σε επωνυμα λαδια , να σας προβληματιζουν.

Kαι στα Γιαννενα ειχαμε τετοιο εργοστασιο.

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Γιαννενα...ααααχ τι μου θυμισες...πως την ειχα πατησει με εναν στο μαγαζι με τα Γιαννιωτικα τα λαδια
Πολλοι την ειχαν πατησει.

Kuklinski

well know member
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Ετοιμάζομαι σιγά σιγά για τακάκια και σκέφτομαι: τα μαμά BMW ή τα Brembo; Απ'ό,τι είδα, στα 3 σετ βγαίνει κάπου €50 διαφορά.
Δικαιολογείται;
Once you go carbon in Brembo

You never look back

angelthing

member
Μοτοσυκλέτα
Tracer 9, CRF300L
Όνομα
Angelos
Μίνι projectάκι:

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το σύστημα monolock για tankbags της Givi το οποίο έχω βρεί πολύ βολικό και για το λόγο αυτό έχω τοποθετήσει δαχτυλίδια adaptor στα ντεπόζιτα σε όλα μου τα μηχανάκια - ξεκίνησε ως ανάγκη σε μη μεταλλικά ντεπόζιτα και τώρα τα έχω παντού.
Πρόσφατα διαπίστωσα πως η Givi παράγει και δύο ακόμα σχετικά προϊόντα (λογικό δηλαδή θα ήταν και από την αρχή απλά εγώ το πήρα τώρα πρέφα) μέσω των οποίων διευρύνεται σημαντικά η χρηστικότητα του οικοσυστήματος tanklock.

Το πρώτο είναι η δυνατότητα τοποθέτησης δαχτυλιδιού σύνδεσης tanklock και στη σέλα (ή όπου αλλού ταιριάξει), όπως φαίνεται στη φωτό στο CB1000R:

IMG_1389.JPG

Κανονικά η τοποθέτηση γίνεται με σύστημα από ιμάντες που αποτελούν μέρος του πακέτου αν και η εργονομία στο κάτω μέρος της σέλας του συνοδηγού του CB1000R δεν μου το επέτρεψε, εξ ου και τα σκοινιά.

Ήδη (και ιδιαίτερα για μηχανές όπως τα naked που τυπικά το θέμα αποσκευών πονάει λίγο βάσει της χωρικής τους κατανομής) αυτό μου έδινε τη δυνατότητα μεταφοράς δύο "tankbag" με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο δέσμευσης και αποδέσμευσης.

Το δεύτερο προϊόν που προσφέρεται είναι το δαχτυλίδι που κλειδώνει στην παραπάνω βάση από την πλευρά της βαλίτσας όμως - με τον τρόπο αυτό μπορεί εν δυνάμει να μετατρέψει κανείς κάθε βαλιτσάκι που έχει σε tanklock interface, όπως φαίνεται στη φωτό:

IMG_1392.JPG

Το projectάκι ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δαχτυλιδιού βαλίτσας σε ένα παλαιότερο μεγάλο μαγνητικό tank bag που είχα για το Busa, με χωρητικότητα 25 - 35 λίτρα και το οποίο μετέτρεψα όπως φαίνεται στην φωτό παραπάνω της εξωτερικής πλευράς της βάσης και της εσωτερικής στη φωτό που ακολουθεί σε tanklock. Η πλαστική πλάκα που φαίνεται είναι μια παλιά επιφάνεια κοπής από το πλαίσιο η οποία είναι αρκετά σκληρή και (ευελπιστώ) ανθεκτική και ταυτόχρονα όχι ολισθηρή.

IMG_1390.JPG
Σε σύνολο έχουν τοποθετηθεί 9 βίδες (4 που συγκρατούν το δαχτυλίδι) και επιπλέον 5 για την εξασφάλιση στερεής σύνδεσης του πλαστικού εκατέρωθεν της κάτω επιφάνειας από το βαλιτσάκι) και σε πρώτη δοκιμή με αρκετά ψώνια φάνηκε μια χαρά !

Attachments

• IMG_1391.JPG
    IMG_1391.JPG
    364,8 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Μου
Μίνι projectάκι:

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το σύστημα monolock για tankbags της Givi το οποίο έχω βρεί πολύ βολικό και για το λόγο αυτό έχω τοποθετήσει δαχτυλίδια adaptor στα ντεπόζιτα σε όλα μου τα μηχανάκια - ξεκίνησε ως ανάγκη σε μη μεταλλικά ντεπόζιτα και τώρα τα έχω παντού.
Πρόσφατα διαπίστωσα πως η Givi παράγει και δύο ακόμα σχετικά προϊόντα (λογικό δηλαδή θα ήταν και από την αρχή απλά εγώ το πήρα τώρα πρέφα) μέσω των οποίων διευρύνεται σημαντικά η χρηστικότητα του οικοσυστήματος tanklock.

Το πρώτο είναι η δυνατότητα τοποθέτησης δαχτυλιδιού σύνδεσης tanklock και στη σέλα (ή όπου αλλού ταιριάξει), όπως φαίνεται στη φωτό στο CB1000R:

View attachment 26057

Κανονικά η τοποθέτηση γίνεται με σύστημα από ιμάντες που αποτελούν μέρος του πακέτου αν και η εργονομία στο κάτω μέρος της σέλας του συνοδηγού του CB1000R δεν μου το επέτρεψε, εξ ου και τα σκοινιά.

Ήδη (και ιδιαίτερα για μηχανές όπως τα naked που τυπικά το θέμα αποσκευών πονάει λίγο βάσει της χωρικής τους κατανομής) αυτό μου έδινε τη δυνατότητα μεταφοράς δύο "tankbag" με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο δέσμευσης και αποδέσμευσης.

Το δεύτερο προϊόν που προσφέρεται είναι το δαχτυλίδι που κλειδώνει στην παραπάνω βάση από την πλευρά της βαλίτσας όμως - με τον τρόπο αυτό μπορεί εν δυνάμει να μετατρέψει κανείς κάθε βαλιτσάκι που έχει σε tanklock interface, όπως φαίνεται στη φωτό:

View attachment 26060

Το projectάκι ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δαχτυλιδιού βαλίτσας σε ένα παλαιότερο μεγάλο μαγνητικό tank bag που είχα για το Busa, με χωρητικότητα 25 - 35 λίτρα και το οποίο μετέτρεψα όπως φαίνεται στην εξωτερική φωτό παραπάνω και στην εσωτερική που ακολουθεί σε tanklock. Η πλαστική επιφάνεια που φαίνεται είναι μια επιφάνεια παλιά επιφάνεια κοπής από το πλαίσιο η οποία είναι αρκετά σκληρή και (ευελπιστώ) ανθεκτική και ταυτόχρονα όχι ολισθηρή.

View attachment 26058
Σε σύνολο έχουν τοποθετηθεί 9 βίδες (4 που συγκρατούν το δαχτυλίδι) και επιπλέον 5 για την εξασφάλιση στερεής σύνδεσης του πλαστικού εκατέρωθεν του κάτω επιφάνειας από το βαλιτσάκι) και σε πρώτη δοκιμή με αρκετά ψώνια φάνηκε μια χαρά !
Μου άρεσε η κατασκευή σου. Φαίνεται αρκετά ασφαλές το δακτυλίδι πάνω στο τανκ μπαγκ.

Απο την άλλη δεν μου άρεσε η στερέωση που εκανες στην βάση της σέλας με νάυλον σχοινί.
Αγόρασε αρτάνη (paracord) που είναι δεκάδες φορές πιο ανθεκτική απο αυτό το σχοινάκι.

angelthing

member
Μοτοσυκλέτα
Tracer 9, CRF300L
Όνομα
Angelos
Μου

Μου άρεσε η κατασκευή σου. Φαίνεται αρκετά ασφαλές το δακτυλίδι πάνω στο τανκ μπαγκ.

Απο την άλλη δεν μου άρεσε η στερέωση που εκανες στην βάση της σέλας με νάυλον σχοινί.
Αγόρασε αρτάνη (paracord) που είναι δεκάδες φορές πιο ανθεκτική απο αυτό το σχοινάκι.
Σωστό και καθώς έχω paracord θα το δοκιμάσω άμεσα !!!!
Βασικά τα σημεία που θηλυκώνει το σχοινί ίσως να είναι λίγο στενά για το paracord (πρέπει να το δοκιμάσω, με τους ιμάντες είχε μεταλλικά D ring) και θέλω να δω και αν έχω τπτ ελαστικά σχοινιά που θα κάνουν τη διαδικασία πιό εύκολη και αντιστρέψιμη αν θέλω να μετακινήσω τη βάση !

shadowhunter

member
Μοτοσυκλέτα
SYM 200ST
Suzuki DL1000 L8
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Κοζάνη
Σήμερα έβγαλα τη μπαταρία σήμερα για φόρτιση (ασχολίαστο...), αλλά είδα ότι κάποιος "πατέρας"
έβαλε τον κανακάρη του πάνω στη μηχανή και το παιδί πάτησε στο κίτρινο της σέλας αφήνοντας σημάδι...
σελα.jpg
σελα 2.jpg
Καμιά ιδέα για το πως να καθαριστεί; (δοκίμασα τα κλασικά, απορρυπαντικό πιάτων, gif, αφρό καθαρισμού χαλιών...)
Ήταν κάτι που από την αρχή το φοβόμουν, δυστυχώς..

Sapiokaravo

well know member
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
Σε δερματινη και δερματινα καθισματα πρωτα εβαζα Σουαζ αραιωμενο
και κατευθειαν νερακι με σφουγγαρι.Το αποτελεσμα....καινουργιο!

Aggelos 1969

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
sym vf 185 x 2, honda c90
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής
Σήμερα έβγαλα τη μπαταρία σήμερα για φόρτιση (ασχολίαστο...), αλλά είδα ότι κάποιος "πατέρας"
έβαλε τον κανακάρη του πάνω στη μηχανή και το παιδί πάτησε στο κίτρινο της σέλας αφήνοντας σημάδι...
View attachment 26209
View attachment 26210
Καμιά ιδέα για το πως να καθαριστεί; (δοκίμασα τα κλασικά, απορρυπαντικό πιάτων, gif, αφρό καθαρισμού χαλιών...)
Ήταν κάτι που από την αρχή το φοβόμουν, δυστυχώς..
Μάλλον θα χρειαστεί πρώτα λίγο οινόπνευμα σε πανάκι και πολύ ελαφρύ τρίψιμο για να φύγει η μαυρίλα και μετά πέρασμα με λίγο υγρό πιάτων για να καθαρίσει τελείως.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Μωρομάντηλο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.
Πάντως δεν μοιάζει για σημάδι απο παπούτσι παιδικό αυτό.

Διαβάζω ανάποδα MOUNT TIRES. και σημάδι με βελάκι κατεύθυνσης
Κάτι άλλο πρέπει να ακούμπησε πάνω και αυτό που βλέπεις δεν είναι χώμα ή λάσπη.

Υ.Γ Για τους κουκούλες που λέμε σε άλλο νημα, να μια καλή χρήση. Να μην ανεβάζουν γονείς, παιδάκια στην μηχανή μας, χωρίς να μας ρωτήσουν!

Τελευταία επεξεργασία:

shadowhunter

member
Μοτοσυκλέτα
SYM 200ST
Suzuki DL1000 L8
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Κοζάνη
Να πω την αλήθεια μωρομάντηλο θα έβαζα πρώτα..

Μάλλον θα χρειαστεί πρώτα λίγο οινόπνευμα σε πανάκι και πολύ ελαφρύ τρίψιμο για να φύγει η μαυρίλα και μετά πέρασμα με λίγο υγρό πιάτων για να καθαρίσει τελείως.
Δυστυχώς δεν δούλεψαν στην περίπτωση μου Banging head

shadowhunter

member
Μοτοσυκλέτα
SYM 200ST
Suzuki DL1000 L8
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Κοζάνη
Μωρομάντηλο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.
Πάντως δεν μοιάζει για σημάδι απο παπούτσι παιδικό αυτό.

Διαβάζω ανάποδα MOUNT TIRES. και σημάδι με βελάκι κατεύθυνσης
Κάτι άλλο πρέπει να ακούμπησε πάνω και αυτό που βλέπεις δεν είναι χώμα ή λάσπη.

Υ.Γ Για τους κουκούλες που λέμε σε άλλο νημα, να μια καλή χρήση. Να μην ανεβάζουν γονείς, παιδάκια στην μηχανή μας, χωρίς να μας ρωτήσουν!
Όταν τα είδα αυτά Αποστόλη πήγα και του έβαλα την κουκούλα και εγώ...
Καλύτερα το βάλε - βγάλε παρά να το βλέπω σημαδεμένο.

N

notakos600

Guest
Διαβολάκος του λεκέ από το σούπερ μάρκετ. Βάλε λίγο στην άκρη του δαχτυλου και τρίψε το σημάδι.

Στάλθηκε από το POT-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ANGELO

member
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Καλησπέρα στη MOtOparea!
Ερώτηση. Μπορεί να επισκευαστεί ένα καλώδιο usb? Δηλ, αν υποθέσουμε ότι έχει ζημιά το καλώδιο κοντά στο βύσμα, να το κόψουμε σε ένα σημείο και να το ενώσουμε με ένα καινούργιο καλώδιο usb. Ευχαριστώ Praising

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Καλησπέρα στη MOtOparea!
Ερώτηση. Μπορεί να επισκευαστεί ένα καλώδιο usb? Δηλ, αν υποθέσουμε ότι έχει ζημιά το καλώδιο κοντά στο βύσμα, να το κόψουμε σε ένα σημείο και να το ενώσουμε με ένα καινούργιο καλώδιο usb. Ευχαριστώ Praising

Αν και συνηθως δεν αξιζει ο κοπος,ναι μπορει αν εχεις τα καταλληλα εργαλεια.

ANGELO

member
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Αν και συνηθως δεν αξιζει ο κοπος,ναι μπορει αν εχεις τα καταλληλα εργαλεια.

@Pan-dvs αυτό έχει ζημιά μέσα στο βύσμα. Εγώ θέλω να ρωτήσω αν κόψουμε το καλώδιο που έχει το Usb και κολλήσουμε - ενώσουμε ένα άλλο καλώδιο που έχει θύρα usb.

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
@Pan-dvs αυτό έχει ζημιά μέσα στο βύσμα. Εγώ θέλω να ρωτήσω αν κόψουμε το καλώδιο που έχει το Usb και κολλήσουμε - ενώσουμε ένα άλλο καλώδιο που έχει θύρα usb.

Πες μου τι ακριβως θελεις να κανεις.Να κοντυνεις πχ το καλωδιο?

ANGELO

member
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Πες μου τι ακριβως θελεις να κανεις.Να κοντυνεις πχ το καλωδιο?
Θερμαινόμενο ρούχο με ένα λεπτό καλωδιάκι usb δεν λειτουργεί και η ζημιά οφείλεται στο λεπτό καλώδιο κοντά στο βύσμα. Θέλω να κόψω σε ένα σημείο το καλώδιο (οπουδήποτε) και να ενώσω ένα άλλο καλώδιο Usb.

Top Bottom