Στο φτερο,απαντησεις για οτι δεν χρειαζεται να ανοιχτει νεο θεμα.

jtnakos

member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Τα brembo έχουν πολύ σκληρή πάστα και κουράζουν πολύ τις δισκοπλακες, ενώ τα ebc είναι εφάμιλλα της μαμάς και σε ποιότητα και σε φρενάρισμα-απόδοση με μαλακή πάστα που συνεπάγεται λιγότερα χιλιόμετρα (ελάχιστα μην φανταστείς τεράστια διαφορά) με ποιο υγιή συμπεριφορά-φθορά σε δισκοπλακες και αποτελεσματικού φρεναρίσματος

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Ετοιμάζομαι σιγά σιγά για τακάκια και σκέφτομαι: τα μαμά BMW ή τα Brembo; Απ'ό,τι είδα, στα 3 σετ βγαίνει κάπου €50 διαφορά.
Δικαιολογείται;
Τα μαμά είναι τα καλύτερα από όσα και αν έχω δοκιμάσει.
Τα Ebc δεν τα έχω βάλει ποτέ , αλλά ακούω από όλους πως είναι πάρα πολύ καλά.
Τώρα έχω πάνω τα Carbone Lorraine και μου αρέσουν πάρα πολύ .

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Don Quixote

member
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1250GS HP
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
Τώρα έχω πάνω τα Carbone Lorraine και μου αρέσουν πάρα πολύ .

Μην το πιείτε, λουστείτε... funny

Με συγχωρείς, ρε Πάνο, βγήκε αυθόρμητα! Δεν τα'χω ξανακούσει.

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης

Ψάξε και θα δεις. Πολύ μεγάλη πείρα σε αγώνες .

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα

Τα είχα βάλει στο προηγούμενο gs,καλό τακάκι με ωραία αίσθηση.
Μόνο που μετά τα 5.000 χλμ ένιωθα κάπως ότι η μανέτα κάνει μεγαλύτερη διαδρομή.

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Τα είχα βάλει στο προηγούμενο gs,καλό τακάκι με ωραία αίσθηση.
Μόνο που μετά τα 5.000 χλμ ένιωθα κάπως ότι η μανέτα κάνει μεγαλύτερη διαδρομή.
Είναι το καλύτερο που έχω βάλει μετά το μαμά . Εγώ δεν έχω ακόμα αυτή την αίσθηση που γράφεις . Πάλι για αυτά με βλέπω.

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
H EBC βγάζει για παπιά τακάκια φρένων; Σκέφτομαι και εγω να βάλω στην επόμενη αλλαγή.

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Είναι το καλύτερο που έχω βάλει μετά το μαμά . Εγώ δεν έχω ακόμα αυτή την αίσθηση που γράφεις . Πάλι για αυτά με βλέπω.

Έχω δοκιμάσει μέχρι και artrax (μεταλλικά) μια χαρά ήταν ,δεν βγαλαν χιλιόμετρα ,αλλά φρεναριζε υπέρ το δέον.
Τώρα με τα μαμά ,προσδοκώ και περισσότερη χιλιομετρικη απόδοση ,εκτός του κορυφαίου φρεναρισματος

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Έχω δοκιμάσει μέχρι και artrax (μεταλλικά) μια χαρά ήταν ,δεν βγαλαν χιλιόμετρα ,αλλά φρεναριζε υπέρ το δέον.
Τώρα με τα μαμά ,προσδοκώ και περισσότερη χιλιομετρικη απόδοση ,εκτός του κορυφαίου φρεναρισματος
Εννοείτε πως τα μαμά είναι καλύτερα , με τόσα που κοστίζουν έπρεπε να έχουν και μια αλλαγή λαδιών δώρο .
Τα αρτραξ τα έχω βάλει αν θυμάμαι καλά . Μόνο EBC δεν έχω δοκιμάσει . Πάντως αυτά τώρα μου αρέσουν πολύ .

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Παιδιά, ότι επώνυμο έβαλα απο τακάκια και σε όποιο μηχανάκι και να τα έβαλα, δεν θυμάμαι ποτέ να ήμουν δυσαρεστημένος.
Θεωρώ πως όλα τα επώνυμα πάνω κάτω κάνουν σωστή δουλειά.

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Το θέμα είναι να βάλεις τον σωστό τύπο που φοράει από μάνα.
Παράδειγμα αν φοράει από μάνα HH SIΝTERED και πάει και βάλει κάποιος οργανικά μην απορήσει όταν σε κάποιο κυνηγητό σε κατηφορικό στροφιλίκι αρχίζουν να βγάζουν καπνούς και ξαφνικά δεν έχει φρένο (πραγματικό γεγονός σε βόλτα με άγνωστο τότε παπάρα <<συνοδοιπόρο>>).

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Παιδιά, ότι επώνυμο έβαλα απο τακάκια και σε όποιο μηχανάκι και να τα έβαλα, δεν θυμάμαι ποτέ να ήμουν δυσαρεστημένος.
Θεωρώ πως όλα τα επώνυμα πάνω κάτω κάνουν σωστή δουλειά.
Στο τραμνσαλπι τα carbone laureine ηταν γμτα .
Κορυφαίο φρένο .
Αλλά έφαγαν τους δισκους

Caesarsk

well know member
Επειδη διαβαζω για μαμα καλυτερα απ'οτι για τα Brembo ή τα EBC ή οποιαδήποτε μάρκα, είναι μια συζήτηση που τα τελευταια 5 χρονια την είχα καθημερινά τουλάχιστον 10 φορές δουλεύοντας σε κατάστημα ανταλλακτικών και έχοντας φύγει σε αρκετά εργοστάσια παραγωγής.
1. Η BMW και η κάθε BMW δεν κατασκευάζει τακακια. Fact!
2. Η Brembo και η κάθε Brembo δεν έχει μόνο μια πάστα
3. Ειναι απολύτως φυσιολογικό όταν παίρνεις τακάκια με σήμα BMW να είναι ακριβότερα γιατί την τιμή πώλησης την καθορίζει το εργοστάσιο.

Θα σας δώσω 2 παραδείγματα
Φίλτρο αέρα BMW 35 Ευρώ...κατασκευασμένο από την Mann. Φίλτρο αέρα Μann 15 Eυρω
Μπεκ BMW 280 Ευρώ...κατασκευασμένο από την Bosch (αν κοιτάξετε πάνω έχει και κωδικό Bosch). Μπεκ Βosch 124 Ευρώ
Τακάκια εμπρός ΒΜW 104 Ευρώ...κατασκευασμένα από την Brembo...Τακακια μεταλλικά μεσαιας πάστας (μεταλλικα) 70 Ευρώ...Ferodo 45 Eυρω

η τελική επιλογή είναι του καθενός απλά το βάζουμε στο μυαλό μας οτι η BMW δεν κατασκευαζει περιφερειακά αλλα τα προμηθεύεται από παραγωγους. Αλλα βγαίνουν στην αγορά, αλλά οχι

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Aναλωσιμα γενικως ολες οι εταιριες εχουν καποιους προμηθευτες που τα κατασκευαζουν,κι αυτες απλα βαζουν τ ονομα τους!!
Στο δικο μου τα μαμα τακακια για μπροστα κοστιζουν140 ευρω,οταν για τα CL,η ATRAX, η EBC κοστιζουν60 ευρω!!
Αλλα γιατι ομως με μαμα εχω καλυτερο φρεναρισμα,και περισσοτερα χιλιομετρα αποδοσης οεο???
Αλλη παστα??μεταλικα παντα μιλαμε!!!

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Aναλωσιμα γενικως ολες οι εταιριες εχουν καποιους προμηθευτες που τα κατασκευαζουν,κι αυτες απλα βαζουν τ ονομα τους!!
Στο δικο μου τα μαμα τακακια για μπροστα κοστιζουν140 ευρω,οταν για τα CL,η ATRAX, η EBC κοστιζουν60 ευρω!!
Αλλα γιατι ομως με μαμα εχω καλυτερο φρεναρισμα,και περισσοτερα χιλιομετρα αποδοσης οεο???

Κάποτε όταν Δούλευα σε νυχτομαγαζα,έρχεται πελάτης και ζητάει Τζόνυ μαύρο.
Πραγματικά του έβαλα οτι ζήτησε.
Μετα απο λίγο έρχεται εκνευρισμένος στο μπαρ και μου λέει οτι αυτό που του έβαλα δεν είναι Τζόνυ μαύρο.
Του αλλαξα ποτήρι χωρίς να το βλέπει και το ήπιε μια χαρά

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Οι μοτοεταιρίες παραγγέλνουν πάντα τακάκια να τους φτιάξουν άλλες εταιρίες, που θα συνεργάζονται τέλεια με τους δίσκους τους αλλά και με συναρτηση το βάρος και την ιπποδύναμη της μοτο. Θέτουν οι ίδιες τις προδιαγραφές.
Οι ίδιες εταιρίες που θα φτιάξουν τα τακάκια στην Σουζούκι και θα είναι άψογα, θα φτιάξουν και δικά τους σαν αφτερμαρκετ, που όμως θα βάλουν πάστα να ταιριάζει σε δεκάδες μοντέλα μοτοσυκλετών αλλά όχι απόλυτα. Κι εκει είναι και η διαφορά.
Συνηθως της μαμά εταιρίας τα τακάκια είναι φτιαγμένα με τις προδιαγραφές που θέτουν για το μοντέλο, ενώ τα αφτερμάρκετ που απευθύνονται εξ' ορισμου σε πολλά μοντέλα, αν και πολύ καλά, δεν είναι απολύτως φτιαγμένα για εκείνα. Σε κάποια θα ταιριάξουν κουτί, σε άλλα θα γίνεται απλώς η δουλειά ικανοποιητικά.

Το ίδιο και άλλα αναλώσιμα.

πχ στο bandit το λάδι της motul με το λάδι που έφτιαχνε η motul για την suzuki είχαν διαφορά και στο κιβώτιο αλλά (απο ότι μου είπαν) και στην χιλιομετρική απόδοση (κρατάει παραπάνω). Το δεύτερο δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω επειδή το έδωσα γρήγορα, αλλά το πρώτο το διαπίστωσα

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Για να μην τα ισοπεδωνω όλα.
Έχω δει σε υπολογιστή αντιπροσωπεία HONDA,διαφορετικές κατηγορίες κωδικών σε τακάκια.

Που είχαν αισθητή διάφορα στην αντοχή. Και διάρκεια.
Δηλαδή
Σε ΤΑ700 είχε κωδικό με παραβολή HONDA,και το ίδιο τακάκι χωρίς παραβολή HONDA.
Το ενα σετ ηταν με λαμάκι και εκείνο το άσπρο υλικό μάλλον περμανιτης για την υπερθέρμανση.
Το άλλο σκέτο .
Το πρωτο έβγαζε παραπάνω χλμ
Το δεύτερο ποιο λίγα
Το πρώτο δεν έκανε θόρυβο- τρίξιμο
Το δεύτερο έκανε

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Για να μην τα ισοπεδωνω όλα.
Έχω δει σε υπολογιστή αντιπροσωπεία HONDA,διαφορετικές κατηγορίες κωδικών σε τακάκια.

Που είχαν αισθητή διάφορα στην αντοχή. Και διάρκεια.
Δηλαδή
Σε ΤΑ700 είχε κωδικό με παραβολή HONDA,και το ίδιο τακάκι χωρίς παραβολή HONDA.
Το ενα σετ ηταν με λαμάκι και εκείνο το άσπρο υλικό μάλλον περμανιτης για την υπερθέρμανση.
Το άλλο σκέτο .
Το πρωτο έβγαζε παραπάνω χλμ
Το δεύτερο ποιο λίγα
Το πρώτο δεν έκανε θόρυβο- τρίξιμο
Το δεύτερο έκανε
Τα εκανες ισιωμα πριν...τα επανεφερες τωρα!!! ooops

Caesarsk

well know member
Screen Shot 2021-01-19 at 09.54.15.png

Στο GS του 2005 τα τακάκια ήταν BREMBO...2 κώδικοι. Ενας αυτά που βάζει εργοστασιακα και ένας για πελάτες που παραπονιούνται για θόρυβο (only with customer complaint of brake)

Αρα λοιπόν τα πράγματα ειναι απλά...και ναι φυσικά και η Brembo φέρνει στην Ελλαδα 4 διαφορετικές πάστες για τα τακάκια του GS. Το θέμα είναι να πέσεις στον πωλητή που έχει όρεξη να σε ακούσει και να σου εξηγήσει. Το ότι κάποιος έβαλε τακάκια που του κράτησαν λιγότερο εξαρτάται από πολλά θέματα. Κατάσταση δισκόπλακας, συνθήκες οδήγησης (το καλοκαίρι τα τακάκια φθείρονται πιο γρήγορα, στην πόλη φθείρονται πιο γρήγορα), και πάστα από τακάκι. Aν θυμαμαι καλα ο κωδικός της Brembo για το ιδιο τακακι με το BMW ειναι ο BR71780...και φυσικά έχει μεγάλη σημασία η χώρα καταστασκεύης από το τακακι. Η Brembo (μια που μιλάμε γι αυτη) έχει την πρωτη σειρα (την καλή) και την οικονομική της σειρά την επονομαζόμενη και Breco με χώρα προέλευσης Ινδία.

Τώρα για λάδια...εκει ειναι το μεγάλο ανέκδοτο. Αναλόγως με ποια εταιρία συνεργάζεται η αντιπροσωπεία της χώρας αυτά τα λάδια θα σου λεει για καλυτερα. Παλιότερα η BMW είχε συνεργασία με τα Aral, τα Aral ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ...σημερα έχει με την Castrol, τα Castrol είναι κορυφαία. Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις μάρκες. Προσοχή φυσικά στα λιπαντικά που έρχονται από Βουλγαρια που γράφουν πανω Castrol, Motul κλπ και ειναι εντελως μαϊμου. Αν δείτε τεραστια διαφορά στην τιμή το πιο πιθανο ειναι πως αγοράζετε κάτι που δεν έχει καμμια σχεση με την μαρκα

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Ότι επώνυμο και να δοκίμασα όλα αυτά τα χρόνια με παλιότερες μότο τίποτα δεν ήταν σαν τα μαμά! Το ένα σφυρίζει το άλλο δεν πιάνει στα πρώτα πατήματα, το άλλο πιάνει αλλά άμα ζεσταθεί το ξεχνάς το φρένο κλπ κλπ!
πχ το tiger μαμα φοράει αυτά μπροστά, ότι άλλο και να του βάλω πάνω κάτι δεν θα έχει σε σχέση με τα μαμά!! Το μόνο μείον η τιμή.... αν και έχουν πέσει στα 120 τα τελευταία χρόνια!! abcdefghgk
Οπότε "Σαν τα μαμά δεν έχει" (για εμένα)
IMG_20210119_102144.jpg

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ότι επώνυμο και να δοκίμασα όλα αυτά τα χρόνια με παλιότερες μότο τίποτα δεν ήταν σαν τα μαμά! Το ένα σφυρίζει το άλλο δεν πιάνει στα πρώτα πατήματα, το άλλο πιάνει αλλά άμα ζεσταθεί το ξεχνάς το φρένο κλπ κλπ!
πχ το tiger μαμα φοράει αυτά μπροστά, ότι άλλο και να του βάλω πάνω κάτι δεν θα έχει σε σχέση με τα μαμά!! Το μόνο μείον η τιμή.... αν και έχουν πέσει στα 120 τα τελευταία χρόνια!! abcdefghgk
Οπότε "Σαν τα μαμά δεν έχει" (για εμένα)
View attachment 25924
δοκιμασες και το μαγαζι το εξιδεικευμενο στην Καλλιρόης ;;;;

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
View attachment 25922

Στο GS του 2005 τα τακάκια ήταν BREMBO...2 κώδικοι. Ενας αυτά που βάζει εργοστασιακα και ένας για πελάτες που παραπονιούνται για θόρυβο (only with customer complaint of brake)

Αρα λοιπόν τα πράγματα ειναι απλά...και ναι φυσικά και η Brembo φέρνει στην Ελλαδα 4 διαφορετικές πάστες για τα τακάκια του GS. Το θέμα είναι να πέσεις στον πωλητή που έχει όρεξη να σε ακούσει και να σου εξηγήσει. Το ότι κάποιος έβαλε τακάκια που του κράτησαν λιγότερο εξαρτάται από πολλά θέματα. Κατάσταση δισκόπλακας, συνθήκες οδήγησης (το καλοκαίρι τα τακάκια φθείρονται πιο γρήγορα, στην πόλη φθείρονται πιο γρήγορα), και πάστα από τακάκι. Aν θυμαμαι καλα ο κωδικός της Brembo για το ιδιο τακακι με το BMW ειναι ο BR71780...και φυσικά έχει μεγάλη σημασία η χώρα καταστασκεύης από το τακακι. Η Brembo (μια που μιλάμε γι αυτη) έχει την πρωτη σειρα (την καλή) και την οικονομική της σειρά την επονομαζόμενη και Breco με χώρα προέλευσης Ινδία.

Τώρα για λάδια...εκει ειναι το μεγάλο ανέκδοτο. Αναλόγως με ποια εταιρία συνεργάζεται η αντιπροσωπεία της χώρας αυτά τα λάδια θα σου λεει για καλυτερα. Παλιότερα η BMW είχε συνεργασία με τα Aral, τα Aral ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ...σημερα έχει με την Castrol, τα Castrol είναι κορυφαία. Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις μάρκες. Προσοχή φυσικά στα λιπαντικά που έρχονται από Βουλγαρια που γράφουν πανω Castrol, Motul κλπ και ειναι εντελως μαϊμου. Αν δείτε τεραστια διαφορά στην τιμή το πιο πιθανο ειναι πως αγοράζετε κάτι που δεν έχει καμμια σχεση με την μαρκα
Μήπως είναι καλυτερα να προτιμούμε λάδια όχι τόσο εμπορικά; πχ denicol.
Πιο δύσκολο να είναι μαϊμού... Λέω εγώ τώρα τη μλκια μου

Caesarsk

well know member
Μήπως είναι καλυτερα να προτιμούμε λάδια όχι τόσο εμπορικά; πχ denicol.
Πιο δύσκολο να είναι μαϊμού... Λέω εγώ τώρα τη μλκια μου

Γενικά να προτιμάμε τα λάδια που έχουμε δει οτι δουλεύουν σωστα με την μηχανή μας, που έχουν ταξινόμηση κατάλληλη για την μηχανή μας, και από μαγαζί που εμπιστευόμαστε. Εγω για παράδειγμα βάζω Castrol, με το Ιξώδες και την ταξινόμηση που μου γράφει το βιβλιαράκι, και τα αγοράζω από το μαγαζί που δούλευα που ξέρω τους προμηθευτές του. Τα έχω βρε φθηνότερα στην λιανική αλλου; Τα έχω βρει...δεν ξέρω όμως από ποιον προμηθευτεί τα αγοράζει και τι προέλευσης είναι.

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
δοκιμασες και το μαγαζι το εξιδεικευμενο στην Καλλιρόης ;;;;
Στο μεγάλο όχι, επιμένω στα μαμά!!
Στο klx που δεν με πειράζει να πειραματιστω πήρα κάτι premier όπου θα δούλευαν καλύτερα στο χώμα, απ ότι μου είπαν εκεί δηλαδή, αλλά και πάλι το μαμά ήταν καλύτερο!!
Και πάλι nissin...
αφου σκέφτομαι να βάλω και στο kymco nissin abcdefghgk

Top Bottom