ΜΟΤΟ GP μεταγραφικά και άλλα σχόλια

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Είπαμε παλιό το κόλπο .... στο πόπολο , θα πουλάμε 4κυλινδρους εν σειρά που δουλεύουν και τόσο όμορφα ... αλλά στους αγώνες οι καλά κρυμμένοι V κινητήρες κάτω από τα φερινγκ ήταν και θα είναι οι πρωτοπόροι ....! Tooth

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Πόσες νίκες έχουν κλαπεί στον τελευταίο γύρο ... Ουου! ... ρώτα και τον Ροσι ...! Tooth

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.
Λιτλ Μαρκ.
Ο πρωτος (ανηθικος) διδαξας παρεα με τον συναθλητη του τον Γιωργο τον λορενθο εχουν σπρωξει, σαμποταρουν και την σκαπουλαρανε (η νομισανε) με μια συγνωμη (και με την αφεση της Dorna) που και παλι δεν λεγανε καποιες φορες και βαζανε την ουρα στα σκελια!

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Οι αγώνες είναι για .... σκληρούς μονομάχους ....! Laugh
Αλλά άντε .... αφού και ο Δ.Π. έχει την άποψη πως αδικήθηκε ο Μαρτίν , ας τον πιστέψουμε. ooops

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.
Ενταξει ρε αρθογραφε.Μην το δειχνεις τοσο πολυ. Βγαζει ματια ετσι κι αλλιως. Μαλλον δεν ειδες οτι το ινδαλμα σου ο λιτλ ΜΜ ειχε πει οτι θα μεινει 4ος επιτηδς γιατι δεν μπορει στον συγκεκριμενο αγωνα να τα βαλει με τις μηχανες του '24.
Ααα και που εισαι..ξεχνας ευκολα οταν εκανε τις ιδιες προσπερασεις ο δικος σου επι γιατρου. Μεσα στην αντικειμενικοτητα, μου εισαι Tooth

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP – Ανακοινώθηκε πάγωμα στην εξέλιξη κινητήρων – Ποιος είναι ο λόγος​

c5ec4e3a1106f758f1c48746555fff99_XL.jpg

Και επίσημα ανακοινώθηκε κάτι που ήταν σενάριο – Πότε και πώς θα ισχύσει.

Σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, τα εργοστάσια που συμμετέχουν στο MotoGP συμφώνησαν να «παγώσουν» την εξέλιξη των κινητήρων τους το 2026 – Δηλαδή, την τελευταία χρονιά που θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα μοτέρ των 1.000 κυβικών.

Η απόφαση ελήφθη προφανώς ώστε οι κατασκευαστές να αφιερώσουν τους αναγκαίους πόρους στους νέους κινητήρες των 850 κυβικών, που θα χρησιμοποιούνται από το 2027. Τα κόστη στην διαδικασία R&D των αγωνιστικών κινητήρων είναι τεράστια και η σύμπνοια των εργοστασίων στην απόφαση αυτή, έχει στόχο την διευκόλυνση όλων.

Σε πιο λεπτομερή ματιά στην νέα απόφαση: Όσα εργοστάσια δεν δικαιούνται τις παραχωρήσεις κανονισμών κατηγορίας D, ουσιαστικά θα πρέπει να σταματήσουν την ανάπτυξη κινητήρων έναν χρόνο νωρίτερα, το 2025 – αφού με αυτά τα μοτέρ θα τρέξουν και το 2026. Ωστόσο, οι Yamaha και Honda, που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς, θα μπορούν να αναπτύσσουν τους κινητήρες τους και το 2026, όσο παραμένουν στην κατηγορία D παραχωρήσεων από τα αποτελέσματα τους στους αγώνες.

Από την αρχή του 2026, δεν θα επιτρέπεται καμία εξέλιξη και αλλαγή στους κινητήρες, εκτός αν υπάρχουν λόγοι ασφάλειας, αξιοπιστίας και διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Και πάλι, δεν θα επιτρέπεται καμία αύξηση της απόδοσης των κινητήρων.

Το MotoGP δηλώνει για το θέμα: «Η επιτροπή του Grand Prix ενέκρινε την απόφαση ώστε να ελεγχθούν τα κόστη και να διατηρήσει τον δίκαιο ανταγωνισμό όσο δυνατόν περισσότερο, πριν αλλάξουν οι μοτοσυκλέτες το 2027. Το πάγωμα της ανάπτυξης την προηγούμενη σεζόν περιορίζει τα κόστη για όλους, επιτρέποντας στα εργοστάσια να εστιάσουν στον νέο σχεδιασμό τους για το 2027»

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Takaaki Nakagami - Συγκινητικό το τελευταίο GP στο Motegi πριν κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα​

e2ecc68cb0b7686b21f4fedc49c95b0c_XL.jpg

Ο Takaaki Nakagami κατέλαβε την 13η θέση κατά την τελευταία του εμφάνιση στον αγώνα της πατρίδας του.
Ο Takaaki ξεκινούσε 21ος στο ιαπωνικό grand prix, με την επιλογή του πίσω μαλακού ελαστικού να αποδίδει, καθως ο μελλοντικός αναβάτης εξέλιξης του HRC έφτασε ως και στο 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Aleix Espargaro και την ένατη θέση.

Οι δηλώσεις του Ιάπωνα αναβάτη μετά το τέλος του αγώνα ήταν οι εξής: «Ήταν ένας πολύ συναισθηματικός αγώνας. Το απόλαυσα πολύ και ήθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους θαυμαστές μου. Ήξερα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω ξεκινώντας από το πίσω μέρος του grid και το να σκοράρω πόντους είναι πάντα ωραίο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό μέχρι το τέλος. Αν είχα 2 γύρους επιπλέον, ίσως μπορούσα να προλάβω αυτό το γκρουπ. Αλλά μου άρεσε πολύ το τέλος του αγώνα.

Είμαι πραγματικά περήφανος για τον εαυτό μου. Το μαλακό πίσω λάστιχο ήταν επικίνδυνο, αλλά τα πήγαινα πολύ καλά. Ήταν μια καλή απόφαση. Μπόρεσα να είμαι συνεπής και στο τέλος του αγώνα, ανέκαμψα ακόμη και μερικά δέκατα, και γι' αυτό κατάφερα να προλάβω το γκρουπ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Αυτός ο γύρος στο τέλος ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που με στήριξαν. Σε κάθε στροφή έβλεπα όλους τους οπαδούς και ένιωθα, «Εντάξει, ίσως αυτό θα είναι το τελευταίο, το τελευταίο cooldown». Και πάλι, είμαι περήφανος για τον εαυτό μου, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, οπότε αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή Κυριακή για μένα. Όταν επέστρεψα στο box, είδα όλο το πλήρωμά μου, όλο το προσωπικό και σχεδόν έκλαιγα».

Για την ιστορία, ο Nakagami, ο οποίος θα παραδώσει μετά από 7 χρόνια τη μοτοσυκλέτα της LCR Honda στον rookie Somkiat Chantra την επόμενη σεζόν, είναι 18ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, 8 βαθμούς πίσω από τον Zarco αλλά μπροστά από τους αναβάτες της Repsol, Joan Mir και Luca Marini.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Paolo Campinoti -Pramac: “Η Ducati προτίμησε να χάσει εμάς, τον Martin και τον Bastianini για τον Marc Marquez” – Η Pramac πήρε βαριά την απόρριψη του Marc Marquez 3o ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ​

Ο ιδιοκτήτης της Pramac Racing, Paolo Campinoti, μίλησε στο Sports Festival που διοργάνωσε η La Gazzetta dello Sport, επικρίνοντας τις επιλογές της Ducati ενόψει του 2025 δείχνοντας ότι η πίκρα του από την απόρριψη του Marc Marquez μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός αντί να μειώνεται!

Μετά από 20 χρόνια, η ομάδα της Τοσκάνης «αναγκάστηκε» να εγκαταλείψει την Ducati για να «παντρευτεί» το έργο της Yamaha, αφού ο Marc Marquez είχε πει στο Mugello «ΟΧΙ» στη μετακόμιση στην Pramac με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα.
Ο Campinoti, ενώ ευχαρίστησε τη Ducati επειδή σήμερα αντιμετωπίζει την ομάδα της και την επίσημη ομάδα με τον ίδιο τρόπο, με τη δυνατότητα να πάρει τον τίτλο ο Μάρτιν που είναι 10 πόντους μπροστά από τον Bagnaia, επέκρινε δριμύτατα την επιλογή του Marc Marquez, συνεχίζοντας να βγάζει την πίκρα του σε ένα τρίτο επεισόδιο!
«Η Ducati συμπεριφέρεται άψογα μαζί μας» εννοεί για τον αγώνα τίτλου με τον Bagnaia. «Μιλώντας για το μέλλον, έκανε μια επιλογή με την οποία δεν συμφωνώ πραγματικά.»
«Τον επόμενο χρόνο θα υπάρχει μεγάλη ένταση στο γκαράζ τους, ακόμα κι αν δεν το θέλουν»,
είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Márquez είναι πάντα περίπλοκη περίπτωση.
«Προτίμησαν να χάσουν ανθρώπους που είχαν την Ducati στην καρδιά τους, όπως εμένα, τον Martin, που πιστεύω ότι άξιζε μια ευκαιρία όπως και τον Bastianini. Όλα για ένα άτομο», είπε, επικρίνοντας έντονα τη Ducati για την υπογραφή της με τον Marc Marquez.

Βέβαια η αξιοπιστία στα λόγια του ιδιοκτήτη της Pramac Racing, Paolo Campinoti, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά το ότι υπέγραψε με την Yamaha για τα επόμενα χρονιά δεν έχει να κάνει με την Ducati και τον Marquez απλά χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα γιατί έτσι εκφράζει την πικρία του για την απόρριψη ενός τόσο σημαντικού οδηγού και επίσης θέλει να κρύψει τους πραγματικούς λογούς που το πιθανότερο είναι άλλοι και τους ξέρει καλά αυτός, αν και τους έχει διαψεύσει!

Επίσης αν δούμε την παρακάτω δήλωση του, το μόνο που μπούμε να κάνουμε είναι να χαμογελάσουμε : «Η Prima Pramac, Γεννήθηκε για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των νεαρών οδηγών Το κάναμε με τους Andrea Iannone, Jack Miller, Danilo Petrucci, Pecco Bagnaia ή Jorge Martin Δεν γεννηθήκαμε για να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, αν και ήμασταν πολύ κοντά, και θα προσπαθήσουμε και φέτος στην αποστολή μας με τους νέους στη Yamaha.»

Όπως όλοι ξέρουμε για τα επόμενα χρόνια η Prima Pramac υπέγραψε με δυο νεαρούς οδηγούς, τον “νεαρό” Jack Miller και τον “νεαρό” Miquel Oliveira, μια κίνηση που σφραγίζει την εγκυρότητα των δηλώσεων του!
Ελπίζουμε να μην δούμε και 4ο επεισόδιο πικρίας εναντίον του Marc Marquez

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Jorge Martin: “Είμαι πιο δυνατός από τον Bagnaia, τον Bastianini ή τον Marc Marquez”​

Ο Jorge Martin μίλησε με ειλικρίνεια πριν την τελική ευθεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2024 Με τέσσερεις μεγάλους γύρους να απομένουν, φτάνει δέκα βαθμούς μπροστά από τον Pecco Bagnaia.

Σε συνέντευξή του στο motogp.com, την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο Μαδριλένος εξομολογήθηκε τα “βάσανά” του το 2023 και πώς τα έχει ξεπεράσει. Τώρα, δείχνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να πάρει τον τίτλο.
  • Φόβοι.
«Τον Φεβρουάριο, όταν επιστρέψαμε, είχα πολλές αμφιβολίες και δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να επιστρέψω στη μοτοσικλέτα του MotoGP. Είχα πολλούς φόβους, γιατί δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να είμαι τόσο γρήγορος όσο την προηγούμενη χρονιά. Στη συνέχεια, όταν ανέβηκα στην μοτοσυκλέτα και μπήκα στην πίστα, κατάλαβα ότι ήμουν το ίδιο γρήγορος ξανά και ότι μπορούσα να αγωνιστώ. Τώρα, ο στόχος μου είναι να αγωνίζομαι, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, το εκατό τοις εκατό.»

• Βελτίωση.
«Αισθάνομαι πιο δυνατός γιατί νιώθω καλύτερα σχεδόν σε όλους τους τομείς. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι πιο γρήγορος, ίσως πέρυσι ήμουν πιο γρήγορος, είχα περισσότερη ταχύτητα από τους υπόλοιπους.»
  • Σύγκριση.
«Αυτή τη στιγμή, είμαστε όλοι πολύ κοντά, με τον Pecco, με τον Enea, με τον Marc, είμαστε παρόμοιοι, αλλά εγώ είμαι πιο δυνατός γιατί υπάρχουν κάποια σημεία όπου είμαι καλύτερος.»

• Ψυχολογία.
«Αυτό που έχω βελτιώσει πολύ είναι η πνευματική πτυχή, η ψυχολογία μου. Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη. Δεν μπορούσα να αντέξω την πίεση. Υπέφερα πολύ για να το διαχειριστώ. Δεν ήξερα πώς να το κάνω. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ στους αγώνες. Είπα στον εαυτό μου: “Εντάξει, εντάξει, χρειάζομαι κάποια βοήθεια για να αντέξω τα Σαββατοκύριακα και την πίεση”. Εκείνη ήταν η στιγμή που είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να το κάνω.»

• Νοοτροπία.
«Φέτος άρχισα να δουλεύω στην ψυχολογία μου. Είναι σημαντικό για μένα, να έχω τουλάχιστον τα εργαλεία για να χειρίζομαι την κατάσταση, να καταλαβαίνω πώς να αντιμετωπίζω ένα Σαββατοκύριακο ή ακόμα και ένα κακό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το κλειδί για τη φετινή σεζόν. Να ζεις στο παρόν, να σκέφτεσαι πάρα πολύ, να φαντάζεσαι τι θα μπορούσε να συμβεί και αυτό δεν είναι ο σωστός τρόπος. Ίσως είχα υπερβολική εμμονή με τα αποτελέσματα. Απλά προσπαθούσα να κερδίζω και να κερδίζω. Αυτό δεν με βοήθησε. Τώρα επικεντρώνομαι περισσότερο στον εαυτό μου, στο να μαθαίνω από κάθε κατάσταση. Δεν είναι μόνο η νίκη. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αν κερδίσω είναι τέλειο, αλλά αν δεν κερδίσω, δεν πειράζει. Μπορώ να ζήσω με αυτό. Αυτό είναι το κύριο μάθημα που πήρα από το 2023, κοιμάμαι τέλεια αυτή τη σεζόν, οπότε πήγε καλά.»

• Η πίεση.
«Νιώθω την πίεση, ξέρω ότι υπάρχει. Είναι καλό αυτό. Όπως λένε στο Ρολάν Γκαρός, η πίεση είναι προνόμιο, οπότε είμαι τυχερός που την έχω, δεν μπορούν όλοι να την νιώσουν, η πίεση είναι επειδή είμαστε δυνατοί και παλεύουμε για μεγάλα πράγματα”»
  • Κυνηγός και θήραμα.
«Φυσικά, όταν βρίσκεσαι πίσω είναι πιο εύκολο, γιατί απλά πρέπει να πιέσεις. Όταν είσαι μπροστά, είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί σκέφτεσαι λίγο περισσότερο. Αλλά η στρατηγική μου φέτος είναι ότι ακόμα και αν ήμουν μπροστά, να σκέφτομαι ότι ήμουν πίσω: να πιέζω και να πιέζω, να δίνω το εκατό τοις εκατό μου, χωρίς να σκέφτομαι πολύ τα υπόλοιπα. Δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό που δεν μπορώ να ελέγξω.»

• Τίτλος.
«Είναι ένα μεγάλο όνειρο, οπότε ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω αλλα μπορώ να χασω. Για μένα είναι 50-50. 50-50 ότι μπορεί να γίνει και 50-50 ότι δεν μπορεί. Είμαι σίγουρος ότι στους αγώνες αυτό το ποσοστό θα αλλάξει, αλλά αυτή τη στιγμή είναι 50-50.»

• Θα φορέσει το ‘1’.
«Αν δεν κερδίσω, θα προσπαθήσω ξανά του χρόνου. Αν κερδίσω, θα έχω τη δυνατότητα να αποφασίσω αν θα βάλω το “1” ή το “89”.»

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.
Τωρα που θα παρει το πρωταθλημα να δεις ποσο κα'μ'μενο παιδι ειναι.

Και μη μου πεις για του χρονου. Του χρονου βλεπουμε :cool:

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Carlos Tatay - Οργισμένες δηλώσεις κατά της FIM από το αναπηρικό του αμαξίδιο​

3134950a6844a247cb3f7da526f099c9_XL.jpg

Ο Ισπανός αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη το 2023, αλλά η FIM δε θεωρεί πως έχει αναπηρία ώστε να εισπράξει ασφάλιστρα.

"Καταραμένες ασφαλιστικές, Ομοσπονδία της Βαλένθια, Ισπανική Ομοσπονδία, Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ντροπή! Έτσι μας συμπεριφέρονται, έτσι φέρονται στους αναβάτες που ρισκάρουμε τη ζωή μας νομίζοντας πως είμαστε ασφαλισμένοι και καλυμμένοι, αλλά είναι όλα σκουπίδια. Θα το παλέψουμε ως το τέλος, η υπόθεση Tatay επέστρεψε. Μόλις ξανάρχισε."

Με αυτό ξέσπασμα μέσω βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram (δείτε το εδώ) ο Ισπανός αναβάτης Carlos Tatay τα βάζει με τη FIM και την ομοσπονδία της πατρίδας του για όσα έχουν συμβεί μετά το ατύχημα που υπέστη στη διάρκεια αγώνα και τον έχει περιορίσει σε καροτσάκι.
Ας δούμε τι έχει συμβεί ως τώρα.
tatay vs fim
Το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους στο Portimao για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2, ο Tatay είχε μια τρομακτική πτώση στα φρένα της πρώτης στροφής.

Η διάγνωση ήταν ακόμη πιο τρομακτική από το ατύχημά του, καθώς η χρόνια βλάβη στη σπονδυλική στήλη που υπέστη ενδεχομένως να σημαίνει και αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Tatay, που είχε κλείσει τα 20 έτη του μόλις δύο μήνες πριν τον μοιραίο αγώνα, εγχειρίστηκε άμεσα στην Πορτογαλία και δέκα μέρες αργότερα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Ισπανία για να συνεχίσει τη θεραπεία του.
Κάπου εκεί άνοιξε ένας νέος κύκλος προβλημάτων, οικονομικών αυτή τη φορά.

Με τα κόστη να αθροίζονται με ταχύ ρυθμό και τον αναβάτη να μην έχει πλέον έσοδα, η μόνη του ελπίδα ήταν η ασφάλιση που υποχρεωτικά καλύπτει τους αναβάτες. Ωστόσο στην Ισπανία η κατάσταση είναι αρκετά θολή και βασίζεται σε νομοθεσίες από τη δεκαετία του 1990, με ποσά που δε συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα.

Η υπόθεση του Tatay μπλέχτηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, καθώς η Ισπανική Ομοσπονδία (RFME) τον παρέπεμψε στην τοπική Ομοσπονδία της Βαλένθια (FMCV) στην οποία ανήκει ο αναβάτης και η οποία ήταν αρμόδια για τον αποζημιώσει.
tatay moto2
Το πρώτο πρόβλημα ήταν η ίδια η αποζημίωση, καθώς στην Ισπανία ίσχυε ένας νόμος του 1993 που όριζε την αποζημίωση στο ένα εκατομμύριο πεσέτες, ωστόσο τριάντα χρόνια μετά αυτή μεταφράζεται σε μόλις €6,000 που δεν επαρκούν καν για μια χειρουργική επέμβαση, πόσο μάλλον για τον Γολγοθά που πρέπει ν' ανέβει ο αναβάτης.

Στην Ισπανία έχει ήδη ψηφιστεί από πέρυσι νέος νόμος που εκσυγχρονίζει τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις των αθλητών στα σημερινά δεδομένα, ωστόσο ούτε η RFME, ούτε οι τοπικές ομοσπονδίες της χώρας όπως η FMCV, έχουν εναρμονιστεί και παραμένουν με τα -πολύ φτηνότερα- προηγούμενα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Παρότι λοιπόν η RFME έδωσε εκτάκτως στον Tatay ένα σημαντικό ποσό για τις πρώτες του δυσκολίες, ο αναβάτης παρέμενε σε δεινή οικονομική θέση και περίμενε να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, FIM, στην οποία είχε καταθέσει πλήρη φάκελο με όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις για να πάρει την αποζημίωση που προβλέπεται από τη FIM για περιπτώσεις αναβατών που αντιμετωπίζουν μόνιμη αναπηρία από ατύχημα σε αγώνες και η οποία ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Tatay τη δικαιούται κανονικότατα καθώς ήταν αναβάτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Moto2 που υπάγεται στην αρμοδιότητα της FIM και μάλιστα εντάσσεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JuniorGP, σε αγώνα του οποίου τραυματίστηκε.
tatay insta

Πριν μερικές μέρες ωστόσο ο Ισπανός έλαβε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την απάντηση της FIM, σύμφωνα με την οποία δε δικαιούται αποζημίωσης καθώς ... δεν έχει αναπηρία. Η αιτία γι' αυτή τη γνωμοδότηση της FIM ήταν η φερόμενη πρόθεση του Tatay να συμμετάσχει σε αγώνες με αυτοκίνητα, κάτι που κατά κάποια ισπανικά μέσα ενημέρωσης είναι μια διέξοδος για να βρει χρήματα για τις θεραπείες του και σίγουρα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να βρει μια ψυχολογική διέξοδο όντας ουσιαστικά περιορισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ανήμπορος να περπατήσει.

Αυτή η απάντηση της FIM ήταν που οδήγησε τον Tatay στο διαδικτυακό του ξέσπασμα την Τετάρτη 23/10, με τον πρόεδρο της FIM, Jorge Viegas, να επικοινωνεί με τον αναβάτη για να λυθεί το ζήτημα, ενώ προέβη και σε δημόσια δήλωση στην πλατφόρμα Χ: "Προς όλους όσους ανησυχούν για τον Carlos Tatay #99: η FIM παραμένει προσηλωμένη στην υπόθεση αυτή και κάνει ό,τι μπορεί για να την επιλύσει. Κατά τη γνώμη μου υπήρξε μια παρανόηση από πλευράς της ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά ο Carlos θα λάβει την αποζημίωσή του. Σας ευχαριστώ!"
Tiga Besar Red Bull MotoGP Rookies Cup 2019 scaled jpeg
O Carlos Tatay έγινε για πρώτη φορά γνωστός στο παγκόσμιο προσκήνιο το 2019 όταν κέρδισε το Red Bull Rookies Cup, με δεύτερο τον Pedro Acosta και τρίτο τον Haruki Noguchi - κατά τραγική σύμπτωση ο τελευταίος είναι ο Ιάπωνας αναβάτης που έχασε τη ζωή του σε αγώνα στην πατρίδα του μόλις έναν μήνα μετά το ατύχημα του Tatay.
Στη συνέχεια μεταπήδησε στην κατηγορία Moto3 του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου το 2022 αγωνίστηκε με την ομάδα CFMOTO Racing-Pruestel GP, πριν μετακομίσει το 2023 στο ευρωπαϊκό Moto2 όπου και συνέβη το μοιραίο ατύχημα.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP: Φεύγει ο Di Giannantonio – Αναμένεται σύντομη επιστροφή Iannone​

Ο Bagnaia ζητά να διαλέξουν τον Bulega
Ο Bagnaia ζητά να διαλέξουν τον Bulega

Ο Fabio Di Giannantonio θα ολοκληρώσει συντομότερα αυτή την σεζόν καθώς φεύγει από την Ταϊλάνδη για να χειρουργηθεί άμεσα στον ώμο και να χρησιμοποιήσει τον πρόσθετο αυτό χρόνο για την πλήρη αποκατάσταση και να επιστρέψει ακμαίος την επόμενη σεζόν.
Αυτομάτως ανοίγει μία θέση τύπου wildcart για κάποιον που δεν θα έχει άλλες αγωνιστικές δεσμεύσεις και θα είναι ικανός να διαχειριστεί την δύναμη των MotoGP.

Η επιστροφή του Iannone, μετά την λήξη της ποινής του εξαιτίας ελέγχου ντόπινγκ, είναι μία λογική επιλογή και μάλιστα μία από τις λίγες διαθέσιμες από την στιγμή που οι πρώην αγωνιζόμενοι απασχολούνται ήδη ως αναβάτες εξέλιξης από άλλους κατασκευαστές.
Μάλιστα ο Iannone που επέστρεψε ήδη στην αγωνιστική δράση των MOTUL WSBK γιόρτασε πριν λίγο καιρό την πρώτη του νίκη με δάκρυα στα μάτια. Έχει την εμπειρία των MotoGP που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του περιορίζοντας τον φόρτο εργασίας έναντι ενός αναβάτη χωρίς πρότερη εμπειρία συγκεκριμένα στα MotoGP, καθώς θα γνωρίζει τις διαδικασίες αλλά ακόμη και τον δρόμο του μέσα στο Box.

Παράλληλα είναι αρκετά γρήγορος αναβάτης για να έχει λιγότερες πιθανότητες να καταστρέψει την μοτοσυκλέτα της ομάδας, όπως επίσης έχει και γνώση της Ducati έστω και σε πιο πρώιμο στάδιο.

Ο Bagnaia από την άλλη υποστηρίζει πως αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να δοθεί σε έναν αναβάτη με ανταποδοτική μορφή, ένα σκεπτικό που αυτομάτως φέρνει τον Bulega πιο κοντά στην πολύτιμη αυτή θέση και εμπειρία. Το πρώην μέλος της VR46 θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απρόσμενη αυτή συγκυρία για να αποκτήσει εικόνα από την κορυφή των αγώνων μοτοσυκλέτας.
Την επιστροφή Iannone υποστηρίζουν αρκετοί από τους κορυφαίους αναβάτες αυτή τη στιγμή και περιμένουν να είναι ένα διαφορετικό comeback από το περσινό του Bautista.

Ακόμη και αύριο ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται η ανακοίνωση της ομάδας για τον ποιον αναβάτη έχει τελικά επιλέξι.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

The REMATCH: Μονομαχία Martin VS Bagnaia, τι χρειάζονται οι πρωτοπόροι για να κατακτήσουν τον τίτλο του 2024 ?​

Με δύο αγώνες να απομένουν στο τέλος της σεζόν MotoGP, ο Jorge Martin οδηγεί τη βαθμολογία με προβάδισμα 17 βαθμών έναντι του Pecco Bagnaia και ο τίτλος μπορεί να τελειώσει υπέρ του Martin ήδη από το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Μαλαισία.

Τι χρειάζεται όμως ο Ισπανός της Prima Pramac για να εξασφαλίσει στον προτελευταίο αγώνα το πρώτο του τίτλο στην κορυφαία κατηγορία; Για να γίνει πρωταθλητής ήδη στη Μαλαισία, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 βαθμούς περισσότερους συνολικά από τον Bagnaia. Σίγουρα δεν θα τον δούμε να πανηγυρίζει στον Αγώνα Σπριντ ακόμα κι αν περνούσε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, καθώς υπάρχουν μόνο 12 βαθμοί για τον πρώτο, ακόμα και αν ο Bagnaia δεν πάρει βαθμούς.

Δυστυχώς για τον Pecco Bagnaia, θα είναι πραγματικό κατόρθωμα ο τίτλος, καθώς δεν θα του αρκεί καν να νικήσει τα δύο Sprint και τα δύο GP για να πάρει το πάνω χέρι αν ο αντίπαλός του τερματίσει δεύτερος σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες.
Σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο Martin που θα θριαμβεύσει έστω και με μόλις έναν βαθμό, με συνολικά 511 βαθμούς (σήμερα έχει 453 βαθμούς και αν προστεθούν οι 58 της δεύτερης θέσης), έναντι των 510 του Bagnaia (σήμερα έχει 436 βαθμούς και αν προστεθούν οι 74 από 4 νίκες).

Πρέπει να πούμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας τερματισμού στο τέλος της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πάει στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Pecco Bagnaia, γιατί σε σύγκριση με τον Martin έχει κερδίσει περισσότερα Grands Prix, αφού μέχρι την Ταϊλάνδη ο Bagnaia έχει 9 νίκες έναντι των 3 του Martin.

Επίσης θα δούμε ποσό μπορεί να επηρεάσουν το κυνήγι του τίτλου οι Marc Marquez και Enea Bastianini, οι οποίοι στην Ταϊλάνδη και οι δύο είχαν πτώσεις την Κυριακή και μετά επέστρεψαν στον αγώνα για να τερματίσουν στην 11η και 14η θέση αντίστοιχα. Αυτή τη στιγμή στη γενική έχουν 355 και 345 βαθμούς αντίστοιχα και με τους δυο να έχουν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν για την νίκη στους δυο επομένους αγώνες, άρα μπορεί να βρεθούν στο βάθρο ανάμεσα τους, και δεν θα είναι οι μόνοι που μπορούν να βρεθούν το βάθρο!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP: Ακυρώθηκε ο αγώνας στην Valencia​

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα γίνει σε άλλη πίστα​

Οι διοργανωτές του MotoGP έπραξαν σωστά και ακύρωσαν τον αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου

Δεν ήταν δυνατόν σε λιγότερο από 15 ημέρες να γίνει ένας αγώνας, γιορτή για το άθλημα, σε μια περιοχή που θρηνεί περισσότερους από 200 νεκρούς, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς, και που οι υποδομές της έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε ήδη υπήρχαν αντιδράσεις από αναβάτες. Ο Pecco Bagnaia δήλωσε πως δεν ήταν έτοιμος ψυχολογικά να αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα ενώ ο Marc Marquez τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ της ακύρωσης του αγώνα.

Οι διοργανωτές εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, την στιγμή που ψάχνουν εναλλακτική λύση για την ολοκλήρωση της σεζόν.
Το MotoGP είναι δίπλα στην Κοινότητα της Βαλένθια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Οι καρδιές μας είναι με όλους αυτούς που έχουν χαθεί και όσους έχουν χάσει τόσα πολλά.

Ήμασταν σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές και την πίστα για να αξιολογήσουμε καλύτερα πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και πώς πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε ευθύνη σε κάθε περιοχή όπου αγωνιζόμαστε που ξεπερνάει πολύ το άθλημα και τις διοργανώσεις.
Αφού εξετάσαμε το ενδεχόμενο το GP της Valencia να διεξαχθεί σε νέες ημερομηνίες, υποχρεωθήκαμε μαζί με τις τοπικές αρχές να ακυρώσουμε τον αγώνα.

Το MotoGP θα αγωνιστεί για τη Βαλένθια. Το πρωτάθλημα θα θέσει τις συλλογικές μας προσπάθειες για να στηρίξουμε τα ταμεία αρωγής που υπάρχουν ήδη για να διασφαλίσουμε ότι ο θετικός μας αντίκτυπος μπορεί να συνδεθεί με την περιοχή με τον τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τους ανθρώπους και τις κοινότητες στις οποίες είμαστε μέρος για τόσο καιρό.

Οι προσπάθειές μας θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του GP της Μαλαισίας και θα συνεχιστούν στον τελικό γύρο του 2024, με νέο τόπο διεξαγωγής και ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μόλις επιβεβαιωθούν.

Οι λάτρεις του MotoGP, οι αθλητές μας και τα paddock αξίζουν ένα αθλητικό φινάλε για τη σεζόν του 2024 και ένα που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην υποστήριξη των κοινοτήτων στις οποίες αγωνιζόμαστε.

Οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το φινάλε της σεζόν θα επιβεβαιωθούν το συντομότερο δυνατό.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Andrea Iannone – «Έχω τελειώσει για τα MotoGP»​

064af5598473600db7d1615fe5b34ebd_XL.jpg

Γλυκόπικρη η γεύση της επιστροφής στους κορυφαίους αγώνες μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, για τον Andrea Iannone...

Ο Andrea Iannone, ένας από του πιο συζητημένους αναβάτες του MotoGP λόγω του έντονου αγωνιστικού του στυλ, επέστρεψε στην σέλα αγωνιστικού πρωτότυπου μετά από περισσότερα από 4 χρόνια – λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση ντόπινγκ, που οδήγησε σε 4ετή αποκλεισμό του. Ο Iannone έτρεξε φέτος και στα WSBK – στα οποία μάλιστα πήρε και μία νίκη - , όμως φαίνεται ότι η απουσία του, του στοίχισε σε σωματική φόρμα για τα MotoGP. Τα οποία, όπως ξέρουμε, είναι εξαιρετικά απαιτητικά ως προς την φυσική κατάσταση του αναβάτη τους.

Σχολιάζοντας τις εντυπώσεις από την συμμετοχή του στο Grand Prix της Sepang, στην θέση του απόντα Fabio di Giannantonio, o Iannone δήλωσε: «Η απόδοση μου έπεσε πριν από τα ελαστικά. Είμαι τελειωμένος... Είναι πολύ δύσκολο για τα χέρια μου, τον ώμο μου, τα πάντα στο επάνω μέρος του σώματος μου. Από άποψης αίσθησης, είμαι εντάξει. Το πρόβλημα μου είναι τα χέρια μου στο σημείο φρεναρίσματος. Δεν έχω την δύναμη να παραμείνω όρθιος.»

«Το όριο είνια ο Andrea, όχι η μοτοσυκλέτα. Όταν ήμουν φρέσκος, έβρισκα το όριο, τώρα είναι δύσκολο να φτάσεις σε αυτό. Στον αγώνα δεν το άγγιξα καν. Τουλάχιστον έμαθα ότι είμαι ταχύτερος από τον Alvaro Bautista πέρσι» συμπλήρωσε.

Θα τον ξαναδούμε στο φινάλε του MotoGP; Ο ίδιος δήλωσε, αμέσως μετά τον αγώνα της Sepang, ότι δεν γνωρίζει: «Αυτή την στιγμή, δεν με έχει ρωτήσει κανένας και δεν ξέρω. Ειλικρινά, δεν έχω και πολλή ενέργεια αυτή τη στιγμή για να σκεφτώ ή να απαντήσω για την Βαρκελώνη. Περιμένω, σε περίπτωση που κάποιος, ή ο Gigi, με ρωτήσει και θα προσπαθήσω να αποφασίσω.»

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Aleix Espargaro: “Mε τρομάζει γιατί δεν θα είναι εύκολο για τον Martin μετά από τόσο καιρό στη Ducati, με μια νικητήρια μοτοσυκλέτα, να φτάσει στην Aprilia”​

Ο Aleix Espargaro, ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι στενός φίλος του Jorge Martin, τον έχει υποστηρίξει για να κερδίσει το πρωτάθλημα MotoGP, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κάνει την μεταγραφή του στην Aprilia, παραδέχτηκε τον φόβο του για την επόμενη σεζόν.

Tο 2025, ο Martin θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε ο Aleix Espargaro.
«Μου δίνει τεράστια χαρά, που θα με αντικαταστήσει ο Espargaro, στο γκαράζ της Aprilia.»
«Επίσης, με τρομάζει γιατί δεν θα είναι εύκολο μετά από τόσο καιρό στη Ducati, με μια νικητήρια μοτοσυκλέτα, να φτάσει στην Aprilia με ένα εντελώς διαφορετικό concept.»
«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι ο καλύτερός μου φίλος και το να αφήσω την μοτοσυκλέτα μου μαζί του είναι ένα όνειρο».

Η Aprilia του Martin θα μπορούσε να φοράει το #1 την επόμενη σεζόν, αν ο Martin κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο.
«Ο Jorge θα κερδίσει. Έχει ένα καλό πλεονέκτημα, έχει δείξει ότι είναι γρήγορος ακόμα και στους τελευταίους αγώνες.»
«Η διαφορά μεταξύ του Pecco και του Jorge σε σύγκριση με τους άλλους αναβάτες είναι εντυπωσιακή, μου θυμίζει τις θρυλικές μονομαχίες περασμένων εποχών.»
«Και οι δύο αξίζουν αυτόν τον τίτλο».

Ο Martin στοχεύει να αποδείξει με την κατάκτηση του τίτλου αυτό το Σαββατοκύριακο, ότι η απόφαση της Ducati να τον αγνοήσει για την εργοστασιακή ομάδα του 2025, ήταν εσφαλμένη, αλλα το μεγάλο στοίχημα ουσιαστικά θα είναι του χρόνου όπου θα πρέπει να αποδείξει με την Aprilia, ότι όντως είναι ένας οδηγός του επιπέδου κορυφής μιας εργοστασιακής ομάδας, και αν θα μπορεί να είναι ένας αναβάτης αναφοράς

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

H Harley-Davidson στο MotoGP Test της Βαρκελώνης​

Ναι θα δοκιμαστούν μοτοσυκλέτες, όχι δε σκοπεύει να τρέξει στο MotoGP.

Την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2024, στην πίστα Barcelona-Catalunya την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει παραδοσιακά το πρώτο επίσημο τεστ της επόμενης σεζόν την επομένη μέρα του αγώνα. Εκεί φέτος θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες εντελώς αναπάντεχες μοτοσυκλέτες με το έμβλημα της Harley-Davidson.

Η παρουσία των Αμερικανών δε θα περιοριστεί μέσα στην πίστα, καθώς το παρόν θα δώσει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jochen Zeitz, για συζητήσεις με τους ιθύνοντες των Dorna και MotoGP, ενώ τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα πλάνα της Harley-Davidson όσον αφορά στο MotoGP. Αυτά προφανώς δεν αφορούν τη συμμετοχή της αμερικανικής εταιρείας στο πρωτάθλημα, αλλά το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί ένας αγώνας baggers ως υποστηρικτικός θεσμός του MotoGP.
BJNC4628 P 1727282463 e1727282625730
Το εγχείρημα έχει δοκιμαστεί ήδη μια φορά φέτος τον Απρίλιο κατά το Grand Prix of the Americas, όπου οι baggers έτρεξαν έναν αγώνα τριών γύρων την Παρασκευή προ του αγώνα και άλλους δύο αγώνες έξι γύρων το Σάββατο με τη Sprint Race ανάμεσά τους.
Μόνο που τότε ήταν αγώνας του εθνικού πρωταθλήματος MotoAmerica King of the Baggers, θεσμός που τελικώς κατακτήθηκε φέτος από τον Troy Herfoss με την Indian Challenger. Στη συγκεκριμένη συζήτηση ωστόσο εμφανίζεται μόνο η Harley-Davidson και η φρασεολογία που έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα στις επίσημες δηλώσεις δεν κάνει καμιά αναφορά στον τίτλο του αμερικανικού πρωταθλήματος.
Team Image 2048x1351
“Οι αγώνες είναι δομικός πυλώνας της Harley-Davidson, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για επιδόσεις και καινοτομία,” δήλωσε ο Zeitz. “Με τη σύμπραξη με τη Dorna/MotoGP αποσκοπούμε στο να επεκτείνουμε το αγωνιστικό μας αποτύπωμα παγκοσμίως, τροφοδοτώντας το πάθος των φίλων και πελατών μας. Αυτό το MotoGP Test είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας και να δείξουμε την αφοσίωσή μας στην αγωνιστική αριστεία.”
2024 MOTOAMERICA MISSON KING OF THE BAGGERS RACING SERIES
Είναι λοιπόν μάλλον πιθανότερο να μιλάμε για μια σειρά αγώνων με bagger μοτοσυκλέτες, όπως το King of the Baggers, αλλά μόνο με Harley-Davidson ως ενιαίο. Στη δοκιμή της Βαρκελώνης θα δώσει το παρόν ο εργοστασιακός αναβάτης της εταιρείας και δεύτερος στο φετινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, Kyle Wyman (#33 στις φωτογραφίες), ενώ οι John Hopkins, Marco Melandri και Simon Crafar θα κάνουν γύρους επίδειξης με τις αγωνιστικές Road Glide του φετινού King of the Baggers.
“Η Harley-Davidson είναι μια θρυλική μάρκα και πάντοτε μας ενδιαφέρει να βρίσκουμε τρόπους να συνεργαζόμαστε μαζί τους ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους στο MotoGP, το πιο συναρπαστικό άθλημα στη Γη,” είπε ο Carmelo Ezpeleta, διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP: Άπιαστο ρεκόρ στην Moto3! Ο David Alonso σημειώνει 14 νίκες με 7 σερί! Δεν έχει γίνει σε καμία κατηγορία!​

Το καλύτερο ξεκίνημα για το σήμα της CFMOTO στα MotoGP!
MotoGP: Άπιαστο ρεκόρ στην Moto3! Ο David Alonso σημειώνει 14 νίκες με 7 σερί! Δεν έχει γίνει σε καμία κατηγορία!

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ο Κολομβιανός αναβάτης σημείωσε άλλη μία νίκη στον τελευταίο αγώνα, συμπληρώνοντας την μακρά λίστα νικών, σε μία συνολική επίδοση που δεν έχει προηγούμενο!
Κερδίζοντας τους Daniel Holgado και Angel Piqueras στο Solidarity GP, ο David Alonso, της CFMOTO Valresa Aspar Team σημείωσε την 14η νίκη και την 7η συνεχόμενη πράγμα που έχει διπλή αξία στην συγκεκριμένη κατηγορία όπου όλοι οδηγούν μαζί και το ποιος θα κερδίσει είναι αποτέλεσμα δυνατής μάχης.

Η μικρότερη κατηγορία των MotoGP έχει πετύχει απόλυτα τον σκοπό της διαμόρφωσής της, που είναι να δημιουργεί αναβάτες με σχετικά μικρότερο κόστος από άλλες φορές για τις ομάδες, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή αναβατών.

Ο David Alonso πάλεψε και στον τελευταίο αγώνα, παρόλο που ήταν ήδη πρωταθλητής και έχοντας βρεθεί στην 15άδα μετά από μια σχετικά καλή εκκίνηση, συνέπεια του υψηλού ανταγωνισμού, κατάφερε και ανέβηκε στην πρώτη τριάδα, εξασφαλίζοντας την τελευταία του νίκη για την σεζόν, μόλις με 0,147 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Ισπανό Daniel Holgado της Red Bull GASGAS Tech3 και του τρίτου Angel Piqueras της Leopard Racing, με 1,210 που συμπλήρωσαν το βάθρο.

Με το που σβήνουν τα φώτα στην εκκίνηση ο Alonso εκτοξεύεται μπροστά καταφέρνοντας να στρίψει πρώτος από τους Ivan Ortola και Holgado, δίνοντας τον ρυθμό στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος, με τον Holgado να διατηρεί έναν καλό ρυθμό σε όλο τον δεύτερο γύρο καταφέρνοντας να περάσει τον Alonso, ακολουθούμενος από τους Fernandez και Munoz.
MotoGP: Άπιαστο ρεκόρ στην Moto3! Ο David Alonso σημειώνει 14 νίκες με 7 σερί! Δεν έχει γίνει σε καμία κατηγορία!

Ο David Muñoz της BOE Motorsports βρέθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα στην τέταρτη θέση, ενώ στον 3ο γύρο μπήκε στην μάχη για την 2η θέση αφού είχε περάσει τον Ortola και στο τέλος κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση. Επίσης, ο Ortola κατάφερε να προσπεράσει τον Alonso αργότερα στον τρίτο γύρο, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε στο γκρουπ των 15 αναβατών. Ο Alonso άρχιζε σιγά σιγά να ανεβαίνει σε θέσεις πηγαίνοντας στην έβδομη και εν συνεχεία στην πέμπτη, αφού πέρασε τους T. Furusato και a. Piqueras. Μια μικρή επαφή μεταξύ Ortola και Munoz έδωσε το βήμα στον Κολομβιανό αναβάτη να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει δύο ακόμη θέσεις φέρνοντάς τον και πάλι στις πρώτες θέσεις στον 14ο γύρο.

Εν το μεταξύ ενώ ο αναβάτης Stefano Nepa της LEVELUP – MTA, βρισκόταν στην 14η θέση ένα high-siding επέφερε την πτώση που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τον αγώνα. Ο Jose Antonio Rueda της Red Bull Ajo, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό τερματίζοντας στην 4η θέση με +1.352 βγαίνοντας νικητής από την μάχη με τον Ryusei Yamanaka της MT Helmets – MSI, ολοκληρώνοντας το Top5 με +1.685 από τον Alonso. Ο Taiyo Furusato της Honda Team Asia τερμάτισε στην 7η θέση και ο Jacob Roulstone της Red Bull GASGAS Tech3, πήρε την 8η θέση.

Ακολουθούν οι Ortola στην 9η και Veijer της Liqui Moly Husqvarna Intact GP στην 10η, ολοκληρώνοντας τις 10 πρώτες θέσεις. Ο Fernandez έπεσε στην 11η θέση μετά την ποινή των τριών δευτερολέπτων, τερματίζοντας μπροστά από τον Joel Kelso της BOE Motorsports και τον Tatsuki Suzuki της Liqui Moly Husqvarna Intact GP.
Ο David Alonso και η Aspar CFMOTO έσπασαν ένα σημαντικό ρεκόρ στην Moto3, που στην νεότερη εποχή έχουμε δει μόνο από Rossi και Marquez.
Για την επόμενη σεζόν ο Alonso ανεβαίνει στην Moto2 όπου εκεί θα δείξει αν είναι αυτό που όλοι περιμένουν, ο αναβάτης ορόσημο, της επόμενης δεκαετίας! Σε αυτή την περίπτωση η CFMOTO θα είναι διπλά τυχερή, έχοντας εξασφαλίσει ένα κορυφαίο αναβάτη στα πρώτα του βήματα, δένοντας την όνομά της με την επιτυχία του. Οι προγνώσεις λένε πως βαδίζουν για εκεί, ωστόσο αυτό είναι ταυτόχρονα και ένα βαρύ τίμημα για έναν νεαρό αναβάτη και ο Marc Marquez βλέπει ήδη τον κίνδυνο: «Μην τον πιέζετε να κάνει θαύματα, αφήστε τον να κάνει λάθη» είναι το σχόλιο για τον Alonso, ακριβώς γιατί θεωρεί πως είναι ένα από τα μελλοντικά φαβορί!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Brad Binder – Ετοιμάζεται να γίνει πατέρας για πρώτη φορά​

90fbf55e6063b388526dc85b7b911050_XL.jpg

Ευχάριστα μαντάτα από την πρσωπική ζωή του Νοτιοαφρικανού και δις νικητή στην μεγάλη κατηγορία, Binder.

Ένας ακόμη αναβάτης MotoGP ετοιμάζεται να γίνει πατέρας, με τα ευχάριστα μαντάτα να βγαίνουν τάχιστα στο φως της δημοσιότητας, αλλά και τις ίδιες τις ανάλογες ειδήσεις να είναι ενδιαφέρουσες – μιας και επιτρέπουν μια ματιά και στις ζωές των αθλητών, εκτός πίστας. Επόμενος στην σειρά αναμονής για το... μαιευτήριο, ο Brad Binder, του οποίου η σύζυγος, Courtney, έκανε την ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα.

Σύμφωνα με την ανάλογη δημοσίευση, λοιπόν, το ζεύγος Binder περιμένει κοριτσάκι, που θα γεννηθεί τον Απρίλιο του 2025 και θα είναι το πρώτο τους παιδί. Ο Binder και η Courtney (με το πατρικό επώνυμο Renniers) παντρεύτηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP 2025 - Ιδιωτικό test για τη Honda στη Jerez με αέρα... Aprilia​

e54d71ebb41c4bbd2a210f89b789679f_XL.jpg

Η εργοστασιακή ομάδα της Honda στο MotoGP, ολοκλήρωσε τη χρονιά της με μια τελευταία, ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Jerez αναζητώντας λύσεις.

Η σεζόν του 2024 ήταν η χειρότερη της Honda στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, καθώς απέτυχε να πιάσει έστω και την πρώτη πεντάδα σε αγώνα και σημείωσε την τρίτη της αγωνιστική σεζόν χωρίς νίκη σε πέντε χρόνια. Η Honda κατέλαβε την τελευταία θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών με μόλις 75 βαθμούς, 49 μακριά από τη Yamaha και 647 μακριά από την πρώτη Ducati. Το καλύτερο δε αποτέλεσμα του HRC αυτής της χρονιάς, ήταν μια όγδοη θέση από τον Johann Zarco με την LCR στο GP της Μαλαισίας, σημειώνοντας το μοναδικό τερματισμό εντός των οκτώ κορυφαίων της χρονιάς την Κυριακή, ενώ ο Γάλλος ήταν επίσης όγδοος στο Sprint GP της Ινδονησίας.

Ο Zarco ήταν ο αναβάτης της Honda στην υψηλότερη θέση στην κατάταξη των αναβατών στην 17η, με τον Takaaki Nakagami 19ο, τον Joan Mir 21ο και το Luca Marini τελευταίο. Η Honda το προσπάθησε εντωμεταξύ, καθώς ήταν απασχολημένη το 2024 με πολυάριθμες ιδιωτικές δοκιμές εντός της σεζόν, ένα πλεονέκτημα της ιδιότητάς της ως κατασκευαστής εντός καθεστώτο παραχωρήσεων. Αλλά η πρόοδος ήταν αργή, με το πιο σημαντικό βήμα να έρχεται μετά το GP του Αγίου Μαρίνου με την εισαγωγή ενός νέου πακέτου αεροδυναμικών βοηθημάτων που βελτίωσε τις στροφές.

Στη δοκιμή της Βαρκελώνης μετά τον τελευταίο γύρο του 2024, τα σχόλια ήταν ανάμεικτα για το τι έφερε. Ο Mir ήταν δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι τίποτα από αυτά που δοκίμασε δεν ήταν καινούργο, αν και ο teammate του, Luca Marini, είχε πιο θετική άποψη. Ο Zarco είπε ότι το πλαίσιο του 2025 που δοκίμασε δεν ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά δεν ένιωθε την ανάγκη να «αγχωθεί» από αυτό.

Ο Marini σημείωσε στη Βαρκελώνη ότι η Honda θα είχε νέα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να δοκιμάσει σε μια ιδιωτική δοκιμή στη Jerez. Έτσι, την Τρίτη που ακολούθησε, ο Marini και ο δοκιμαστής του HRC πια, Aleix Espargaro πήγαν στην πίστα της Jerez, ενώ οι Mir και Zarco ανέλαβαν την Τετάρτη. Οι δοκιμές της Honda συνέπεσαν με τις δοκιμές World Superbike που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο.

Ο Espargaro εντάσσεται στο έργο της Honda ως αναβάτης εξέλιξης μετά την αποχώρηση από τους αγώνες με την Aprilia και θα εργαστεί δίπλα στον πρώην τεχνικό διευθυντή της Honda, Ken Kawauchi, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ομάδα δοκιμών φέτος, ενώ ο πρώην άνδρας της Aprilia, Romano Albesiano, παίρνει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα αγώνων.

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.

MotoGP 2025 - Ιδιωτικό test για τη Honda στη Jerez με αέρα... Aprilia​

View attachment 60399

Η εργοστασιακή ομάδα της Honda στο MotoGP, ολοκλήρωσε τη χρονιά της με μια τελευταία, ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Jerez αναζητώντας λύσεις.

Η σεζόν του 2024 ήταν η χειρότερη της Honda στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, καθώς απέτυχε να πιάσει έστω και την πρώτη πεντάδα σε αγώνα και σημείωσε την τρίτη της αγωνιστική σεζόν χωρίς νίκη σε πέντε χρόνια. Η Honda κατέλαβε την τελευταία θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών με μόλις 75 βαθμούς, 49 μακριά από τη Yamaha και 647 μακριά από την πρώτη Ducati. Το καλύτερο δε αποτέλεσμα του HRC αυτής της χρονιάς, ήταν μια όγδοη θέση από τον Johann Zarco με την LCR στο GP της Μαλαισίας, σημειώνοντας το μοναδικό τερματισμό εντός των οκτώ κορυφαίων της χρονιάς την Κυριακή, ενώ ο Γάλλος ήταν επίσης όγδοος στο Sprint GP της Ινδονησίας.

Ο Zarco ήταν ο αναβάτης της Honda στην υψηλότερη θέση στην κατάταξη των αναβατών στην 17η, με τον Takaaki Nakagami 19ο, τον Joan Mir 21ο και το Luca Marini τελευταίο. Η Honda το προσπάθησε εντωμεταξύ, καθώς ήταν απασχολημένη το 2024 με πολυάριθμες ιδιωτικές δοκιμές εντός της σεζόν, ένα πλεονέκτημα της ιδιότητάς της ως κατασκευαστής εντός καθεστώτο παραχωρήσεων. Αλλά η πρόοδος ήταν αργή, με το πιο σημαντικό βήμα να έρχεται μετά το GP του Αγίου Μαρίνου με την εισαγωγή ενός νέου πακέτου αεροδυναμικών βοηθημάτων που βελτίωσε τις στροφές.

Στη δοκιμή της Βαρκελώνης μετά τον τελευταίο γύρο του 2024, τα σχόλια ήταν ανάμεικτα για το τι έφερε. Ο Mir ήταν δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι τίποτα από αυτά που δοκίμασε δεν ήταν καινούργο, αν και ο teammate του, Luca Marini, είχε πιο θετική άποψη. Ο Zarco είπε ότι το πλαίσιο του 2025 που δοκίμασε δεν ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά δεν ένιωθε την ανάγκη να «αγχωθεί» από αυτό.

Ο Marini σημείωσε στη Βαρκελώνη ότι η Honda θα είχε νέα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να δοκιμάσει σε μια ιδιωτική δοκιμή στη Jerez. Έτσι, την Τρίτη που ακολούθησε, ο Marini και ο δοκιμαστής του HRC πια, Aleix Espargaro πήγαν στην πίστα της Jerez, ενώ οι Mir και Zarco ανέλαβαν την Τετάρτη. Οι δοκιμές της Honda συνέπεσαν με τις δοκιμές World Superbike που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο.

Ο Espargaro εντάσσεται στο έργο της Honda ως αναβάτης εξέλιξης μετά την αποχώρηση από τους αγώνες με την Aprilia και θα εργαστεί δίπλα στον πρώην τεχνικό διευθυντή της Honda, Ken Kawauchi, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ομάδα δοκιμών φέτος, ενώ ο πρώην άνδρας της Aprilia, Romano Albesiano, παίρνει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα αγώνων.
Που οδευει αυτη η εταιρεια αραγε; Ποιο να ειναι το μελλον της;cdefghigi

Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom