Καλπάζουν οι Κινέζοι!

takisninja

Moderator
Motoparea team
Περιοχή
Μελίσσια
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADVE 19
Beverly 400
Όνομα
Παναγιώτης
Περιοχή
Mελισσια
το λες εκ πείρας? διότι έχω κινέζικη και είναι πολύ αξιόπιστη μέχρι τώρα που την έχω.Σε 5 χρόνια μάλλον οι υπόλοιποι θα πουλάνε το 1%.

Για μένα αξιόπιστο ειναι ενα μηχανακι είτε ειναι κινέζικο είτε όχι όταν ξεπεράσει τα 70.000 χιλιόμετρα και δεν βγάλει το παραμικρό....το Beverly 300 του 19 εγραψε 90.000 χιλιόμετρα χωρίς να βγάλει το παραμικρό...τα 3 ninja που είχα πάνω απο 80.000 χιλιόμετρα ( ταξιδεύαμε πολύ κάποτε).....τέλος πάντων να το χαίρεσαι και να σε βγάλει ασπροπρόσωπο....είμαι 60 χρόνων και οδηγαω μηχανακια απο 16...

Τελευταία επεξεργασία:

parkaris

new member
Μοτοσυκλέτα
DS525X
Όνομα
-
Δεν ταιριάζει απολυτα στην πρωτη σου προταση , αλλα η βασικη αξιοπιστία είναι ηδη εδώ.

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Για μένα αξιόπιστο ειναι ενα μηχανακι είτε ειναι κινέζικο είτε όχι όταν ξεπεράσει τα 70.000 χιλιόμετρα και δεν βγάλει το παραμικρό....το Beverly 300 του 19 εγραψε 90.000 χιλιόμετρα χωρίς να βγάλει το παραμικρό...τα 3 ninja που είχα παγω απο 80.000 χιλιόμετρα ( ταξιδεύαμε πολύ κάποτε).....τέλος πάντων να το χαίρεσαι και να σε βγάλει ασπροπρόσωπο....είμαι 60 χρόνων και οδηγαω μηχανακια απο 16...
Το έχω 51000 χλμ.μεχρι στιγμές είναι αξιοπιστο.Ειμαι 65 και οδηγώ απ' τα 17

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
"Οτι και να λέμε έχουν πολύ δρόμο για να πιάσουν τα Ευρωπαϊκά ή τα Ιαπωνέζικα σε όλα τα επίπεδα, απλά οι τιμές τους είναι προσιτές να βάλουν τα νέα παιδιά στον δίτροχο κόσμο τίμια αυτό και μόνο...

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Απο τω παλαι ποτε ... καποτε και βαλε δηλαδης μεχρι και σημερα , καποια γιαπωνεζικα δεν ειχαν κομμενους ή αδυνατους σκελετους ?:cool:

Αμα γερνα ο ανθρωπος ξεχναει ....! Tooth

π.χ, εδω ο γειτονας αναφερει πως βγηκε στο χωραφι λογω προβληματος φρενων και εγινε ετσι ...! abcde

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Απο τω παλαι ποτε ... καποτε και βαλε δηλαδης μεχρι και σημερα , καποια γιαπωνεζικα δεν ειχαν κομμενους ή αδυνατους σκελετους ?:cool:

Αμα γερνα ο ανθρωπος ξεχναει ....! Tooth

π.χ, εδω ο γειτονας αναφερει πως βγηκε στο χωραφι λογω προβληματος φρενων και εγινε ετσι ...! abcde

Είχες ταλέντο από μικρός όπως θυμάμαι από τον Ασπρόπυργο.....RollingRollingRollingRollingRolling

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ZXMOTO 820RR 2026 - Τρικύλινδρη 150 ίππων​

zxmoto-820rr-2.jpgzxmoto-820rr-5.jpg

Ο νέος κινητήρας της νεοσύστατης εταιρείας του Zhang Xue, πρώην διευθυντή της Kove, είναι τρικύλινδρος σε σειρά και έχει ήδη ανακοινωθεί σε τρία μοντέλα.

Η ύπαρξη του 820RR μας είναι γνωστή εδώ και καιρό, καθώς ο ίδιος ο Xue αποκάλυψε το πλάνο που σχεδίασε γύρω από τον τρικύλινδρο κινητήρα που εξέλιξε και ο οποίος θα μπει επίσης στο adventure μοντέλο 820X που είδαμε πρόσφατα. Πρόκειται για έναν τρικύλινδρο εν σειρά 821cc με ισχύ που στη μέγιστη τιμή της φτάνει τους 150 hp στις 13,000 rpm και ροπή 8.7 kgm στις 10,500 rpm.

Αυτή ωστόσο αφορά στην ισχυρότερη έκδοση εκ των τριών που πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν. Το "πιθανότατα" οφείλεται στο ότι επισήμως το 820RR δεν έχει ενταχθεί στην ιστοσελίδα της ΖΧΜΟΤΟ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά προέρχονται κυρίως από αναφορές του κινέζικου και διεθνούς Τύπου.

zxmoto 820rr 9
Από εκεί λοιπόν μαθαίνουμε πως προβλέπονται τρεις εκδοχές: 820RR, 820RR-R και 820RR-RS. Η πρώτη είναι η βασική έκδοση του μοντέλου με απόδοση 135 hp, μετά η RR-R (αχ Honda τι μας έκανες) με 145 hp και τέλος η RR-RS με 150 hp χάρη σε μια ολόσωμη Akrapovič τιτανίου και μερικά έξτρα καλούδια στα σωθικά του τρικύλινδρου.

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα είναι οι μοναδικές "επίσημες" (μ' αυτές αποκλειστικά και μόνο φτιάχτηκε και το προωθητικό βίντεο της ZXMOTO που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου) και απεικονίζουν την έκδοση 820RR-R, στην οποία απολαμβάνουμε πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι ΚΥΒ με αντιτριβική επίστρωση DLC στα καλάμια και μπροστινό φρένο με την εκλεκτότατη υπογραφή Brembo Stylema.

zxmoto 820rr 6
Η βασική έκδοση 820RR θα διαθέτει σίγουρα cornering ABS και traction control, καθώς και cruise control. Ανεβαίνοντας στην 820RR-R των 10 επιπλέον ίππων, προστίθενται ανθρακονημάτινα τμήματα στα κουστούμια, σφυρήλατες ζάντες, τελικό από τιτάνιο και παραμένει εκκρεμής η απορία μας αν το ρυθμιζόμενο ΚΥΒ και οι Stylema δαγκάνες είναι αποκλειστικά προνόμια των ισχυρότερων εκδόσεων ή αν θα τα μοιράζεται και το βασικό 820RR - πιθανότατα όχι, λέει η λογική.

Τέλος υπάρχει η κορυφαία παραλλαγή 820RR-RS, η οποία απολαμβάνει όπως είπαμε την ολόσωμη Akrapovič, καθώς και μπιέλες και βαλβίδες τιτανίου. Ακόμη διαβάζουμε για αναρτήσεις Öhlins και μπροστινές δαγκάνες Brembo GP4.

zxmoto 820rr 11
Προερχόμενος από τον χώρο των αγώνων off-road και όντας πρωταθλητής στην πατρίδα του, ο Zhang Xue έδειξε από τις πρώτες μοτοσυκλέτες του που βγήκαν στη διεθνή σκηνή με το έμβλημα της Kove την εκτίμησή του στον περιορισμό του βάρους. Τα δεδομένα του Kove 800X μας δείχνουν την προσωπική του φιλοσοφία και αυτή φυσικά τον ακολουθεί και στη νέα του εταιρεία.

Το 820RR με το αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών - που είναι κοινό σε όλες τις εκδόσεις - δηλώνει 191 κιλά στη ζυγαριά, ενώ οι άλλες δύο με τ' ανθρακονήματα και τα τιτάνια είναι εύλογα ελαφρύτερες: 186 κιλά δηλώνεται το RR-R και 175 το RR-RS! Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν ως υγρά βάρη, δηλαδή με λάδια, βενζίνες και τα όλα τους.
zxmoto 820rr 7
Τα πλάνα της ΖΧΜΟΤΟ δεν είναι ακόμη σαφή, κυρίως ως προς τα σημεία που ενδιαφέρουν περισσότερο: πότε και πόσο. Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα από την Κίνα που ψάξαμε, οι εκτιμήσεις για διάθεση στην εγχώρια αγορά της είναι το νωρίτερο για τα μέσα του 2026, ενώ για την τιμή δεν υπάρχει κάτι σαφές. Όσον αφορά σε πλάνα εξαγωγής, αυτά είναι ακόμη σε βρεφονηπιακό στάδιο αν σκεφτούμε πως η ΖΧΜΟΤΟ μετά βίας έχει δύο χρόνια δραστηριότητας, πάντως η πρόθεσή της να επεκταθεί προς δυσμάς είναι δεδομένη και, συνεπώς, θέμα χρόνου.

Ανέφερα στον πρόλογο πως ο κινητήρας αυτός έχει ήδη ανακοινωθεί σε τρία μοντέλα. Ένα είναι το 820Χ, δεύτερο είναι το 820RR (με τις εκδόσεις του), το τρίτο όμως; Αυτό θα είναι το γυμνό 820R, το οποίο διαβάσαμε πως υπήρχε στο περίπτερο της ZXMOTO στην έκθεση της Chongqing, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει ούτε εικόνες, ούτε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον κινέζικο Τύπο πάντως θα είναι επισήμως η τρίτη μοτοσυκλέτα με τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα.

parkaris

new member
Μοτοσυκλέτα
DS525X
Όνομα
-
Λες στο τέλος από το πολύ σκονακι να μην τους μείνει τίποτα στο κεφάλι; Tooth

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Η παρθενογένεση είναι η εξαίρεση.Ολα αντιγραφή είναι.Εδω και χιλιάδες χρόνια.Σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπινου πολιτισμού.

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Η "ξεπατικωσούρα" με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστου λέγεται αντιγραφή (π.χ Κινέζικα μηχανάκια)
Οτι ο Νώε έφτιαξε την βάρκα και ο Benz την Μ.Ε.Κ. .... και σήμερα έχουμε την παρασάγγας απεχουσα βελτιωμένη τεχνολογικη εξέλιξη τους είναι κάτι που οι Κινέζοι θα αργήσουν πολύ ακόμα να το δειξουν ....!

Τελευταία επεξεργασία:

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Η "ξεπατικωσούρα" με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστου λέγεται αντιγραφή (π.χ Κινέζικα μηχανάκια)
Οτι ο Νώε έφτιαξε την βάρκα και ο Benz την Μ.Ε.Κ. .... και σήμερα έχουμε την παρασάγγας απεχουσα βελτιωμένη τεχνολογικη εξέλιξη τους είναι κάτι που οι Κινέζοι θα αργήσουν πολύ ακόμα να το δειξουν ....!
Τοχουνε δείξει σε πολλούς τομείς.Αλλωστε όπως είπε κάποιος ,ο πρώτος παίρνει την δόξα,και ο δεύτερος το χρήμα.Και στο φινάλε "who cares ?" που λένε και στο χωριό μου.Εκεινο που νοιαζει τον κοσμακη είναι να
παίρνει,κάτι φτηνό και καλό για τα λεφτά που πλήρωσε.Δεν τον νοιάζει να το κρατήσει 50 χρόνια,σαν τον παππού αγρότη με το Τογιότα του 1972.Αυτες οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Μια χαρά θείο,ασπαστο και αυτο το μικρό .
Σιγά² καταρρυπτονται και οι Κασσάνδρας- μυθοι

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Εγω παντως σημερα που παρέλαβα το ολοκαίνουργιο κινεζικο παπι μου, πηγα να σκοτωθω γτ κολλησε το γκαζι.
Τι πηρες,γιατί θέλω να παρω κι εγώ ένα asus

Βασω Μπ

Moderator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
BMW F650GS
Όνομα
Βάσω
Περιοχή
Εξάρχεια
Τι πηρες,γιατί θέλω να παρω κι εγώ ένα asus
Γιαννη πηρα ενα daytona 125. Το παλιο μου κινέζικο ηταν dayang(του ομιλου daytona) και κρατησε 20 χρόνια. Μαλλον αρχισαν και οι κινεζοι να κανουν εκπτωσεις

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Εγω παντως σημερα που παρέλαβα το ολοκαίνουργιο κινεζικο παπι μου, πηγα να σκοτωθω γτ κολλησε το γκαζι.
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.Π.χ ανακληση bmw ,για υπερθερμανση στους πολύδιακοπτες ,με αποτέλεσμα,απότομα διακοπη λειτουργίας της μοτο κατά την κίνηση .Σκεψου ναχεις πάρει μηχανή 30000 και εκεί που πας να προσπερασεις στην Εθνικης να σου σβησει στην αριστερη λωριδα.

Τελευταία επεξεργασία:

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Γιαννη πηρα ενα daytona 125. Το παλιο μου κινέζικο ηταν dayang(του ομιλου daytona) και κρατησε 20 χρόνια. Μαλλον αρχισαν και οι κινεζοι να κανουν εκπτωσεις
Κολλημένο γκάζι, με πήγε καμία 30ετια πίσω, τα ίδια φίλος με ηονδα dio,ευτυχώς είχε κιλά και το κρατησε .

Στην αντιπροσωπεία Βάσω το ανέφερες,είπαν κατι;

dkamzelas

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 SAS
Όνομα
Δημήτρης

Βασω Μπ

Moderator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
BMW F650GS
Όνομα
Βάσω
Περιοχή
Εξάρχεια
Κολλημένο γκάζι, με πήγε καμία 30ετια πίσω, τα ίδια φίλος με ηονδα dio,ευτυχώς είχε κιλά και το κρατησε .

Στην αντιπροσωπεία Βάσω το ανέφερες,είπαν κατι;
Το ειπα στον εμπορο που το αγορασα. Φερτο λεει να το δουμε. Ελα παρτο του λεω. Εγω δεν ανεβαινω. Τωρα ομως που μου λες για την αντιπροσωπεία θα τους καλεσω αυριο

Top Bottom