SBK-Motul

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Επίσημο: Η Honda επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport WorldSSP με το CBR600RR​
Η ομάδα MIE θα αγωνιστεί με δύο Honda CBR600RR τη σεζόν 2023 – Ο πρώην πρωταθλητής της BSB, Tarran Mackenzie, αλλάζει από τη Yamaha στη Honda
Η Honda επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport για τη σεζόν 2023. Αυτό αυξάνει τον αριθμό των εμπλεκόμενων κατασκευαστών από πέντε σε έξι. Ενώ οι Ducati, Triumph και MV Agusta αγωνίζονται με supersport μοτοσυκλέτες μεγαλύτερες από 600cc, η Yamaha, η Kawasaki και η Honda μένουν με τον παραδοσιακό τετρακύλινδρο κινητήρα 600cc.
Τα δύο Honda CBR600RR θα χρησιμοποιηθούν από την ομάδα MIE της Midori Moriwaki. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και θα επεκτείνει το έργο ώστε να συμπεριλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport τη νέα χρονιά.
Τα δύο Honda θα οδηγούν ο Βρετανός Taran Mackenzie και ο Μαλαισιανός Adam Norrodin.
Ο Βρετανός κέρδισε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike με τη Yamaha πέρυσι και προσπαθεί να βρει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο Taran Mackenzie θέλει να μπει στο WSBK μέσω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport.
Ο Adam Norrodin δεν είναι επίσης ξένος διεθνώς. Ο Μαλαισιανός οδήγησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 για τρία χρόνια πριν κάνει μερικούς αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2.
Mackenzie: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της ομάδας MIE MS Racing Honda! Ήταν ένας μεγάλος στόχος μου να επιστρέψω σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και νομίζω ότι το να αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Supersport είναι ο τέλειος τρόπος για να μάθω και να προχωρήσω. Θέλω απλώς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Midori και σε όλη την ομάδα που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ανυπομονώ να ξεκινήσω!»

Norrodin: «Είναι τιμή και προνόμιο να μπορώ να συμμετέχω στο MIE MS Racing Honda. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα Midori Moriwaki που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην παγκόσμια σκηνή. Σκοπεύω πλήρως να τα δώσω όλα, καθώς αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον μου. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα, να λάβω μέρος στις πρώτες μας δοκιμές και, φυσικά, να ξεκινήσω τους αγώνες όταν ξεκινήσει η σεζόν τον Φεβρουάριο.»
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το Honda CBR600RR. Η Honda έδωσε στο μοντέλο Supersport μια ενημέρωση πριν από δύο χρόνια. Από τη μετάβαση στο πρότυπο Euro 4, το CBR600RR δεν προσφέρεται πλέον στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση για supersport μοτοσυκλέτες.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motul WSBK: Οι αναβάτες με τις περισσότερες πτώσεις το 2022​

Τα στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης για όλες τις κατηγορίες
Σύνολο πτώσεων MOTUL WSBK 2022


Η Dorna συγκέντρωσε τα στοιχεία των πτώσεων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των 12 αγώνων των WorldSBK - WorldSSP και των 8 της WorldSSP 300. Συνολικά σημειώθηκαν 480 πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες.
Στα WorldSBK αναλογούν οι 217, που διαιρώντας τες με το πλήθος των αγώνων αντιστοιχούν σε 18 πτώσεις κατά μέσο όρο. Αντίστοιχα στα WorldSSP οι πτώσεις ανέρχονται στις 120, δηλαδή 10, κατά μέσο όρο. Στην WorldSSP 300 τώρα οι 143 πτώσεις αντιστοιχούν σε 18 ανά αγώνα.

“Πρωταθλητής” στις πτώσεις για το 2022 αναδείχθηκε ο Loris Baz (Bonovo Action BMW), όντας ο μοναδικός που σημείωσε διψήφιο αριθμό φτάνοντας τις 11. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Kohta Nozane (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) μένοντας στις 9. Την τρίτη θέση την μοιράζονται οι Iker Lecuona (Team HRC) και Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) με 7 πτώσεις να αντιστοιχούν στον καθένα, παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού της σεζόν καθότι ήταν τραυματίας. Από την άλλη μεριά, ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) είναι αυτός που είχε τις λιγότερες πτώσεις, μόλις μία για όλη τη σεζόν.

Όσον αφορά του τρεις πρώτους του πρωταθλήματος ο Πρωταθλητής για το 2022, ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες πτώσεις ανάμεσά τους, 5 στον αριθμό. Ο κάτοχος του τίτλου για το 2021 Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) μοιράζεται από 3 μαζί με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Έτσι ο Ισπανός μπαίνει στην πέμπτη θέση της κατάταξης πτώσεων, ενώ ο Τούρκος μαζί με τον Ιρλανδό κατατάσσονται στην έβδομη.

Στην κατηγορία WorldSSP τώρα, ο Yari Montella (Kawasaki Puccetti Racing team) στην πρώτη του χρονιά σημείωσε 17 πτώσεις, ενώ ο δεύτερος Glenn van Straalen (EAB Racing Team) ακολουθεί από κοντά με 16. Ο Tom Booth-Amos, ο οποίος αγωνίστηκε με δύο διαφορετικές ομάδες μέσα στη χρονιά (Motozoo Racing by Puccetti και Prodina Racing WorldSSP) και βρισκόταν και αυτός στη προσπάθεια για τον τίτλο του rookie, σημείωσε 11 πτώσεις. Οι αγωνιζόμενοι με τις λιγότερες πτώσεις ήταν οι Ondrej Vostatek (MS Racing Yamaha WorldSSP) και Filippo Fuligni (D34G Racing).

Κατά την διάρκεια των 8 γύρων για την WorldSSP 300, ο αναβάτης της ΜΤΜ Kawasaki, Ruben Bijman, παίρνει την πρώτη θέση με 10 πτώσεις. Ο Harry Khouri (Fusport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki) ακολουθεί με 8. Όσον αφορά την τρίτη θέση υπάρχει συνωστισμός με τρεις αναβάτες να την μοιράζονται, όπου ο καθένας σημείωσε 7 πτώσεις στη διάρκεια της σεζόν. Αυτοί είναι οι Inigo Iglesias (SMW Racing), Kevin Sabatucci (Kawasaki GP Project) και Fenton Seabright (Vinales Racing Team). Ίδιος είναι και ο αριθμός για όσους σημείωσαν τις λιγότερες πτώσεις με τους Marc Garcia (Yamaha MS Racing), Daniel Mogeda (Team#109 Kawasaki) και Indy Offer (Team BrCorse) να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.
Ακολουθεί η λίστα με τους αναβάτες σε φθίνουσα σειρά από τις περισσότερες προς τις λιγότερες πτώσεις (δεν περιλαμβάνονται συμμετοχές wildcarts και αντικαταστάτες):

11Loris Baz
9 Kohta Nozane
7 Iker Lecuona, Michael van der Mark
6 Garrett Gerloff, Lucas Mahias, Michael Ruben Rinaldi, Xavi Vierge
5 Alvaro Bautista
4 Eugene Laverty, Andrea Locatelli, Alex Lowes, Leandro Mercado, Christophe Ponsson, Scott Redding, Hafizh Syahrin
3Luca Bernardi, Philipp Oettl, Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea
2 Oliver Konig
1 Axel Bassani

Οι πίστες με τις περισσότερες πτώσεις – Το Misano στην πρώτη θέση
Η πίστα που δυσκόλεψε περισσότερο τους αναβάτες ήταν το Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, με τις τρεις κατηγορίες να σημειώνουν 61 πτώσεις στο σύνολο. Δεύτερη έρχεται η πίστα του Estoril στην Πορτογαλία με 58, ενώ την τρίτη θέση παίρνει ο αμέσως προηγούμενος γύρος - και δεύτερος στο πρόγραμμα του 2022 – αυτός της Ολλανδίας που έγινε στην ιστορική πίστα Assen TT.
Σύνολο πτώσεων MOTUL WSBK 2022

Όσον αφορά κάθε κατηγορία χωριστά, στην WorldSBK πιο δύσκολη αποδείχτηκε η πίστα του Estoril, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες πτώσεις, 31 συνολικά και η Circuit de Nevers Magny-Cours με 17 για την WorldSSP. Και για τις δύο κατηγορίες ο γύρος της Αργεντινής βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην τελευταία θέση της λίστας, έχοντας τις λιγότερες, 15 στο σύνολο. Για την WolrdSSP300 πρόκληση αποτέλεσαν τόσο η TT Circuit Assen όσο και το Misano, σημειώνοντας 24 πτώσεις και στις δύο.

Δεν είναι όμως μόνο οι διάφορες πίστες ως σύνολο αλλά και ορισμένες συγκεκριμένες στροφές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πτώσεις αναβατών. Για φέτος, τα πρωτεία είχε η πολύ κλειστή φουρκέτα (Στροφή 5) στο Magny-Cours με 15 να σημειώνονται κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Στη δεύτερη θέση με 14 πτώσεις βρίσκονται τρεις στροφές σε ισάριθμες πίστες, η Στροφή 1 στο Estoril, η 4 στο Misano και η 1 στο Autodrom Most.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σχάρα εκκίνησης – Line Up – του WorldSBK για τη σεζόν 2023 με 5 κατασκευαστές​

Παρουσιάστηκε ο κατάλογος των οδηγών της κατηγορίας WorldSBK για το 2023.
Ο κατάλογος έχει 23 συμμετοχές και πιθανά ακόμα ατελής, αφού μάλλον υπάρχει ακόμα μία θέση ανεπιβεβαίωτη για τη σεζόν του 2023, αλλά έχουμε μια σαφή εικόνα ποιους θα δούμε, να βγαίνουν στην πίστα για μια χρονιά δράσης στο WorldSBK.
Πέντε κατασκευαστές θα εκπροσωπούνται στο grid, χωρίς πολλές αλλαγές γενικά.
Υπάρχουν μερικά νέα πρόσωπα στο grid του 2023 καθώς και κάποια πρόσωπα που επιστρέφουν. Ο Πρωταθλητής του 2013 Tom Sykes επιστρέφει με μοτοσυκλέτα Kawasaki της Kawasaki Puccetti Racing , ενώ ο δύο φορές νικητής MotoGP™ Danilo Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στο WorldSBK με την Barni Spark Racing Team .Line-up του WorldSSP για το 2023 – 30 αναβάτες, έξι κατασκευαστές στην σχάρα εκκίνησης​

Παρουσιάστηκε ο κατάλογος των 30 οδηγών για τη μεσαία κατηγορία WorldSSP για το 2023.
Οι 30 αναβάτες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport έχουν επιβεβαιωθεί με την κυκλοφορία του προσωρινού καταλόγου εισόδου για την σεζόν του 2023.
Η Honda επιστρέφει στο Πρωτάθλημα το 2023. Η Honda αγωνίστηκε τελευταία φορά στο WorldSSP τη σεζόν του 2020, αλλά, μετά από δύο χρόνια απουσίας, επέστρεψε στο Πρωτάθλημα με τη CBR600RR, ανεβάζοντας τους συνολικούς κατασκευαστές στο grid στους έξι.
Από τους 30 αναβάτες, οι οκτώ πρόκειται να διαγωνιστούν στο WorldSSP Challenge και να διαγωνιστούν μόνο στους ευρωπαϊκούς γύρους.
Ο πρωταθλητής του 2022 WorldSSP300 Alvaro Diaz θα κάνει το ντεμπούτο του στο WorldSSP το 2023, στο WorldSSP Challenge.


30 αναβάτες στην σχάρα εκκίνησης – line up – για την WorldSSP300 το 2023 με Ελληνική συμμετοχή για δεύτερη συνεχή χρονιά – νέος κατασκευαστής​

Παρουσιάστηκε ο κατάλογος εισόδου για τη κατηγορία WorldSSP300, που θα συμμετέχει στους ευρωπαϊκούς γύρους του WSBK 2023.
30 αναβάτες θα στηθούν στην εκκίνηση στην πίστα του Aragon, για την κατηγορία Supersport 300 το 2023, όπου θα συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά και ο Έλληνας οδηγός, Γιάννης Περιστεράς.
Το 2023 ο Shenjunjie Zhou ( China Racing Team ) θα γίνει ο πρώτος Κινέζος αναβάτης που θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας μια μηχανή Kove 321RR από την Κίνα, με την Kove να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά. Η Kove Θα γίνει ο πέμπτος κατασκευαστής που θα μπει στο WorldSS300 στην ιστορία του Πρωταθλήματος, ενώ θα είναι ο τέταρτος κατασκευαστής στο grid το 2023.
Αυτή θα είναι η 7η σεζόν αυτής της κατηγορίας μετά το 2017 όπου και ξεκίνησε.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


WorldSBK Phillip Island Test: 1η Μέρα
O Toprak Razgatlioglu στην κορυφή των φύλλων χρόνου


Ήταν μια συναρπαστική ημέρα δοκιμών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στο Phillip Island, καθώς ο Toprak Razgatlioglu έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνων κατά 0,099 δευτερόλεπτα παρά την πτώση του μέσα στη μέρα, ενώ και οι τρεις αναβάτες που κυριάρχησαν το 2022 είχαν πτώση. Η ημέρα διακόπηκε από πέντε κόκκινες σημαίες, αλλά οι ομάδες και οι αναβάτες ήταν ακόμα σε θέση να κάνουν ουσιαστική δουλειά την προτελευταία ημέρα δοκιμών ενόψει της σεζόν του 2023 που ξεκινά στην ίδια πίστα το Σαββατοκύριακο.
Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αγώνα αλλά δοκιμές, υπήρχε δράμα παντού στην Αυστραλία καθώς πέντε κόκκινες σημαίες, αρκετές από αυτές λόγω πτηνών στην πίστα, διέκοψαν τις δοκιμές, ενώ τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο Alvaro Bautista έπεσαν στην τέταρτη στροφή περίπου την ίδια ώρα, ενώ ο Toprak Razgatlioglu έπεσε στην 10η στροφή με λίγα λεπτά απομένουν για το μεσημεριανό διάλειμμα.

Παρά την πτώση του, ο Razgatlioglu μπόρεσε να επιστρέψει το απόγευμα για να φτάσει στην κορυφή των φύλλων χρόνου με 1'30.674. Ο Michael Ruben Rinaldi ήταν δεύτερος, 0,099 δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu, αλλά κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταυλό του, Bautista, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022 στην τρίτη θέση και 0,134 δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Rea, κατέκτησε την τέταρτη θέση με 1'30.889, με τον Rea να είναι ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στο 1'30.

Αρκετοί αναβάτες δορυφορικών ομάδων ήταν δυνατοί την πρώτη μέρα στην Αυστραλία, με τέσσερις εξ αυτών να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα πίσω από τον Andrea Locatelli στην πέμπτη θέση. Ο Locatelli είχε φτάσει στην κορυφή πριν το μεσημεριανό διάλειμμα, με 1'31.008, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του το απόγευμα Ο Γερμανός αναβάτης Philipp Oettl κατέκτησε την έκτη θέση και ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης στη Ducati του, 0,921 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Razgatlioglu, ενώ ο Remy Gardner ήταν έβδομος και μόλις 0,005 δευτερόλεπτα πίσω από τον Oett.

Ο νέος αναβάτης της BMW, Garrett Gerloff, ήταν ο ταχύτερος αναβάτης για τη γερμανική εταιρία την 1η μέρα, παίρνοντας την 8η θέση με 1'31.671, με τον Αμερικανό να βελτιώνει τον χρόνο του κατά ένα δευτερόλεπτο από το πρωί, ενώ ο rookie, Dominique Aegerter, ήταν ένατος με 1'31.728. Ο εργοστασιακός αναβάτης της BMW, Michael van der Mark, ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα, περίπου ένα δέκατο πίσω από τον Aegerter.

Ο Iker Lecuona ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Honda στην 11η θέση, ενώ λίγο παραπάνω από ένα δέκατο πίσω του ήταν ο Danilo Petrucci, με τον Ιταλό σχεδόν 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τον Razgatlioglu. Ο Scott Redding κατέλαβε την 13η θέση με τους Axel Bassani και Alex Lowes να συμπληρώνουν την πρώτη 15άδα.Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
06216_TEST_PI_2023_ACTION_main.jpg

WorldSBK Phillip Island Test: 2η Μέρα
Πρώτος ο Bautista, έκπληξη από τον Aegerter


Οι δοκιμές πριν τη σεζόν έχουν περατωθεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2023, καθώς η τελευταία ημέρα των δοκιμών ολοκληρώθηκε στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία. Η Επίσημη Δοκιμή έφτασε στο τέλος της και πριν από τον πρώτο γύρο της σεζόν –το Grand Ridge Brewery Australian Round– ήταν ο Alvaro Bautista που βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου.
Ξεκινώντας δυναμικά, ήταν μια καλή μέρα για τον Bautista, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος κατά το πρωί. Εστιάζοντας στη δουλειά για το Σαββατοκύριακο του αγώνα και έχοντας το στήσιμο της μοτοσυκλέτας ψηλά στην ατζέντα του, ο Bautista ήταν σε ένα δικό του επίπεδο. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Michael Ruben Rinaldi συνέχισε να κάνει βήματα για άλλη μια φορά και να είναι ψηλά στα φύλλα χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφού έχασε «μερικά δέκατα» την πρώτη μέρα, ο Rinaldi σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του το πρωί, άνετα κάτω από τον χρόνο της Superpole του 2022. Το μόνο αρνητικό ήταν μια πτώση στην 10η στροφή, αλλά ο Ιταλός επέστρεψε ξανά στην πίστα. Τρίτος συνολικά, το βήμα προς τα εμπρός του Rinaldi είναι εμφανές στις δοκιμές
.

Για τη Yamaha ήταν μια ακόμη θετική μέρα με τον Andrea Locatelli να είναι μέσα στους δύο πρώτους για την περισσότερη ώρα το απόγευμα της δεύτερης μέρας, κάνοντας προσομοιώσεις αγώνων, ενώ τερμάτισε ως η κορυφαία Yamaha. Ο Toprak Razgatlioglu είχε μια σχετικά ήσυχη μέρα καθώς συνέχισε την αναζήτησή του για βελτιωμένo κράτημα στο πίσω μέρος. Με την προσομοίωση αγώνα να είναι το επίκεντρο της ημέρας, ο Razgatlioglu ήταν πέμπτος το πρωί, αλλά βρέθηκε πίσω στη 10η θέση στο τέλος της ημέρας, κατατάσσοντας τον εαυτό του στην έκτη θέση γενικής.

Μετά από μια πρώτη μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα, ο Jonathan Rea ήταν για άλλη μια φορά ο κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki και ήταν τέταρτος στην πρωινή περίοδο δοκιμών, ενώ έκανε πολλούς γύρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είχε επικεντρωθεί στο να κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο εύκολη στο χειρισμό, με τον τομέα τρία να είναι ένα αδύναμο σημείο, ενώ συνέχισε επίσης να δουλεύει στη διαχείρηση των ελαστικών. Με λιγότερα από 30 λεπτά να απομένουν, ο Rea είχε μια δεύτερη πτώση στην 4η στροφή, αλλά κατέκτησε τελικά την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη, χάρη στον πρωινό του χρόνο. Όσο για τον ομόσταυλό του, Alex Lowes, ήταν μόλις 12ος το πρωί και 15ος στο τέλος της ημέρας.

Ο Dominique Aegerter ήταν σε εξαιρετική φόρμα και πήρε τη δεύτερη θέση το απόγευμα και την πέμπτη συνολικά, αφού περάσε την πρώτη μέρα δοκιμάζοντας διαφορετικά εξαρτήματα και ηλεκτρονικά βοηθήματα. Ήταν μια φανταστική μέρα για τον ομόσταυλο του Aegerter, Remy Gardner, ο οποίος πήρε την ένατη θέση στη γενική, αλλά ήταν πέμπτος το απόγευμα, σε μια από τις πρώτες του επαφές με μοτοσυκλέτα Supebike. Ένα τεχνικό πρόβλημα στα τελειώματα ήταν το μόνο μελανό σημείο σε ένα κατά τα άλλα πολύ δυνατό τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν.

O Philipp Oettl συνέχισε την καλή του πορεία, καθώς ήταν έβδομος και συνήθιζε τη Ducati του 2023, ενώ δεν μπορούσε να ειπωθεί το ίδιο για τον Axel Bassani και τον Danilo Petrucci, οι οποίοι παρότι ολοκλήρωσαν τη δοκιμή στη 10η και 11η θέση αντίστοιχα, έπεσαν μαζί στην 4η στροφή, βγάζοντας την πρώτη κόκκινη σημαία τη δεύτερη μέρα.

Μετά από μια δύσκολη πρώτη μέρα για τη Honda χωρίς εκπροσώπηση στην πρώτη δεκάδα, δεν ήταν και η πιο δυνατή εκκίνηση το πρωί. Ο Xavi Vierge είχε μια μεγάλη πτώση στην 8η στροφή, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Λίγες μόνο στιγμές αργότερα, ο Iker Lecuona σταμάτησε στην πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στα pits. Το απόγευμα ο Lecuona ήταν έβδομος, ενώ ο Vierge ήταν μόλις 17ος, με τον στόχο της Honda να είναι να κάνει το νέο πλαίσιο να λειτουργήσει.

Στο στρατόπεδο της BMW, ο Michael van der Mark ήταν 12ος συνολικά, ακολουθούμενος από τον Garrett Gerloff, ενώ ο Scott Redding ήταν 14ος το πρωί, 12ος το απόγευμα και έκανε το χατ-τρικ των BMW με την 14η θέση στους συνδυασμένους. Με έμφαση στο να ρυθμίσει την νέα M 1000 RR για το Phillip Island, θα ελπίζει ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα βήματα κατά τη διάρκεια του ίδιου του Σαββατοκύριακου αγώνα για να πετύχει τον στόχο του για την πρώτη εξάδα. Ο Loris Baz ήταν 16ος στους συνδυασμένους, με τους πρώτους 16 αναβάτες να απέχουν λιγότερο από 1,5 δευτερόλεπτο.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόγραμμα και ώρες του 1ου γύρου των αγώνων WSBK 2023 στην Αυστραλία από 24 έως 26/2/2023 – ΠΡΟΣΟΧΗ στην διαφορά ώρας!​

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK, ξεκινά την νέα σεζόν του 2023 με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς αυτό το τριήμερο με τον 1ο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία και στην πίστα του Philip Island.
grid2022_full.jpg
Να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε διαφορά ώρας με την Αυστραλία που είναι 9 ώρες.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ώρες Ελλάδος:

Παρασκευή 24/2/2023

01:30 – 02:15 WorldSSP – FP1
02:30 – 03:15 WorldSBK – FP1
06:00 – 06:50 WorldSSP – FP2
07:00 – 07:45 WorldSBK – FP2

Σάββατο 25/2/2023

01:50 – 02:20 WorldSBK – FP3
03:25 – 03:45 WorldSSP – Superpole
04:10 – 04:25 WorldSBK – Superpole
05:30 WorldSSP – Race 1
07:00 WorldSBK – Race 1

Κυριακή 26/2/2023

01:30 – 01:45 WorldSBK – WUP
01:55 – 02:10 WorldSSP – WUP
04:00 WorldSBK – Superpole Race
05:30 WorldSSP – Race 2
07:00 WorldSBK – Race 2Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Razgatlioglu κέρδισε την Pole Position στο Phillip Island, Bautista και Aegerter στην πρώτη σειρά – Αποτελέσματα​

Η Yamaha πανηγύρισε καθώς κατέκτησε την πρώτη pole του 2023, ενώ ο Ελβετός Rookie πήρε την τρίτη θέση στο ντεμπούτο του!

Οι 13 πρώτοι αναβάτες τέλειωσαν μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά!
Με τη βροχή στον αέρα και τα σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό η πρώτη pole του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike ήταν ένας ξέφρενος αγώνας 15 λεπτών για να κάνουν χρόνο για την pole.

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) έκανε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1’29.400s και κέρδισε την πρώτη pole position της χρονιάς το Σάββατο το πρωί.
Από την δεύτερη θέση θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του το 2023 ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) με διαφορά μολις+0,184s, ενώ την πρώτη σειρά κλείνει ο rookie Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) με διαφορά μόλις +0,235s στο ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία!

Την δεύτερη σειρά θα ανοίξει από την 4η θέση ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) με διαφορά +0,315s από την κορυφη, μπροστά από τον Philipp Oettl (Team GoEleven) +0,374s και τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +0,375s που κλείνει την πρώτη εξάδα!

Από την τρίτη σειρά και την 7η θέση θα ξεκινήσει τον πρώτο του αγώνα WorldSBK ο Remy Gardner, μπροστά από τον Alex Lowes στην όγδοη θέση, και τον Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) που θα ξεκινήσει ένατος, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Danilo Petrucci.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κέρδισε τον πρώτο αγώνα του 2023 στο βρόχινο Phillip Island, Jonathan Rea και Razgatlioglu στο βάθρο – Αποτελέσματα – Ducati, Kawasaki, Yamaha και Honda στο Top 6​

Το γνωστό τρίο από το 2022 πρωταγωνίστησε και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν 2023 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς που έγινε κάτω από βροχή στην Αυστραλία στην πίστα του Philip Island

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του το 2023 ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) κάνοντας έναν δυνατό αγώνα για μια ακόμα φορά συνεχίζοντας την φοβερή του φόρμα από πέρυσι.

Ξεκινώντας από την δεύτερη θέση στην εκκίνηση έστριψε πρώτος με τον Jonathan Rea πίσω του. Ο Βρετανός τον πέρασε γρηγορά τον Ισπανό, πριν ακόμα συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος και οδήγησε στην κορυφη μέχρι την μέση του αγώνα.


Ο Bautista πέρασε στην κορυφη και οδήγησε στην κορυφη μέχρι την καρό σημαία, ανοίγοντας έτσι την χρονιά με την πρώτη του νίκη!

Στην δεύτερη θέση αρκέστηκε ο Jonathan Rea που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην δύναμη του Ισπανού!

Στην τρίτη θέση κλεινόντα το βάθρο τερμάτισε ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) σε έναν μοναχικό αγώνα, αφού δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους δυο πρώτους αλλα ούτε να απειληθεί από κανέναν μετα την πρώτη μάχη που έδωσε στην αρχή του αγώνα με τον Alex Lowes.


Στην 4η θέση τερμάτισε ο Andrea LOCATELLI (Yamaha YZF R1), μπροστά από τον Axel BASSANI (Ducati Panigale V4R) και το πρώτο Honda του Iker LECUONA (Honda CBR1000 RR-R) που έκλεισε την πρώτη εξάδα του πρώτου αγώνα!


Στην 7 η θέση τερμάτισε το δεύτερο Honda με τον Xavi VIERGE (Honda CBR1000 RR-R), μπροστά από τον rookie στο WSBK, Danilo PETRUCCI (Ducati Panigale V4R) όπου οι δυο τους είχαν μια επαφή, ευτυχώς χωρίς συνέπεια!
Την κορυφαία δεκάδα έκλεισαν τα δυο BMW με τους Scott REDDING και τον Garrett GERLOFF.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο OETTL Philipp, μπροστά από τους πρωτάρηδες (rookie) Remy GARDNER και Dominique AEGERTER που τερμάτισαν στην 12η και 13η θέση αντίστοιχα.

Την βαθμολογουμένη 15αδα συμπλήρωσαν οι Michael Ruben RINALDI και Hafizh SYAHRINΠηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κέρδισε τον αγώνα Superpole, στο Philip Island – Αποτελέσματα – 1-2 για την Ducati, ο Jonathan Rea έβδομος!​

Ο αγώνας Superpole του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike ήταν 10 έντονοι γύροι, με νικητή τον Ισπανό Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) που πήρε τη δεύτερη νίκη του στον 1ο γύρο με έναν άψογο αγώνα.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον ομόστυαλό του Michael Ruben Rinaldi, κάνοντας το 1-2 για την Ducati
Ο Bautista έστριψε πρώτος με τους Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) και τους Jonathan Rea πίσω του και ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε και πάλι το τρίο να πρωταγωνιστεί, όλα αλλάξαν στη στροφή 4 στον πρώτο γύρο, όταν όλοι επιτέθηκαν σε όλους!

Ο Razgatlioglu πέρασε τον Bautista την ίδια στιγμή που ο Rinaldi, Aegerter έκαναν επίθεση στο Rea απωθώντας τον με μια ελαφρά επαφή να βγει εκτός γραμμής και σχεδόν από την πίστα και να μπει ξανά στην 10η θέση.
Ο Bautista επιτέθηκε γρήγορα και πάλι πέρασε στην κορυφη, οπού έμεινε τελικά με άνεση, μέχρι την καρό σημαία, κάνοντας την 34η νίκη του στο WorldSBK, φτάνοντας το ρεκόρ του Tom Sykes (Kawasaki Puccetti Racing) και το 60ο βάθρο του WorldSBK.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Michael Ruben Rinaldi , ο οποίος κατάφερε να περάσει τον Razgatlioglu στον 4ο γύρο στη στροφή 1.
Ο Razgatlioglu πήρε την τρίτη θέση και στον δεύτερο αγώνα κλείνοντας το βάθρο!

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki στην τέταρτη θέση. Ο Lowes ήταν στις θέσεις του βάθρου στα πρώτα στάδια του αγώνα, αλλά δεν άντεξε τις επιθέσεις του Rinaldi και μετά του Razgatlioglu στη μέση της διαδρομής του αγώνα.
Ο Lowes μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση του Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) που τερμάτισε στην 5η θέση, μπροστά από τον Philipp Oettl (Team GoEleven) που έκλεισε την πρώτη εξάδα!

Ο έξι φορές πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) κατέκτησε την έβδομη θέση αφού έχασε χρόνο και θέσεις στον πρώτο γύρο, αφού τον ανάγκασε ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) στη στροφή 4, με τον Rea να μην μπορεί να κάνει προσπεράσεις. Ο Iker Lecuona (Team HRC) τερμάτισε όγδοος και ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) πήρε την ένατη για να ξεκινήσει τρίτη σειρά στον αγώνα 2.

Ήταν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για την ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK όταν ο Remy Gardner επιτέθηκε στον συμπαίκτη του Dominique Aegerter στον 6ο γύρο στη στροφή 4. Οι αναβάτες είχαν έντονη επαφή με αποτέλεσμα να πέσουν, ενώ πάλευαν μέσα στην κορυφαία εξάδα.Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κυριάρχησε στο Phillip Island με Ιστορικό χατ-τρικ κερδίζοντας και τον αγώνα 2 – Αποτελέσματα – 1-2 για την Ducati​

Ο αγώνας 2 στο Philip Island για τον 1ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike ήταν ένας ακόμα συναρπαστικός αγώνας με πρωταγωνιστή τον απόλυτο κυρίαρχο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) να κάνει το 3 στα 3 , γράφοντας ιστορία για την πίστα του Philip Island και γίνεται ο πιο επιτυχημένος αναβάτης WorldSBK στην ιστορία στο Phillip Island με την όγδοη νίκη του στην εμβληματική πίστα.

Μετα και το τέλος του 1ου γύρου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike. Όλα δείχνουν πως τα αντίπαλα εργοστάσια δεν έχουν βρει ακόμα μια απάντηση στην απόλυτη κυριαρχία της Ducati που κέρδισε και τους 5 αγώνες εδώ στην Αυστραλία, τους τρεις στα Superbike και τους δυο στα Supersport και βέβαια δεν υπάρχει αντίπαλος προς το παρόν για τον Alvaro Bautista!
Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) κέρδισε τον αγώνα 2 άνετα, χωρίς να πιεστεί σε έναν μοναχικό αγώνα στην κορυφη, μπροστά από τον ομόστυαλό του Michael Ruben Rinaldi, κάνοντας και πάλι το 1-2 για την Ducati.

Το Χατ-τρικ του Bautista σημαίνει ότι έγινε ο πρώτος αναβάτης που έκανε δεύτερο Χατ-τρικ σε μία πίστα μετά το Χατ-τρικ του 2019, ενώ έγινε επίσης ο πρώτος αναβάτης που έκανε πέντε Χατ-τρικ στο WorldSBK. Ήταν επίσης η όγδοη νίκη του στο ‘The Island’, καθιστώντας τον, τον πιο επιτυχημένο αναβάτη στην πίστα. Όσον αφορά την καριέρα του, ήταν το 61ο βάθρο του WorldSBK και η 395η νίκη της Ducati στο WorldSBK.

Ο Bautista εκκίνησε πρώτος και έστριψε πρώτος με τον ομόστυαλό του να τον ακολουθεί, και τον Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) στην τρίτη θέση, και σε αυτές τις θέσεις έμειναν χωρίς να τους απειλήσει κανείς και χωρίς να δώσουν καμία μάχη μεταξύ τους, σε έναν μοναχικό αγώνα για τον καθένα συμπληρώνοντας το βάθρο του αγώνα 2 !

Για τον Rinaldi, ήταν το 16ο βάθρο του στο Superbike.
Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) κέρδισε το πρώτο του βάθρο της σεζόν. Η τρίτη θέση για τον Locatelli του έδωσε το έβδομο βάθρο της καριέρας του, τοποθετώντας τον 54ο στη λίστα όλων των εποχών για τερματισμούς στο βάθρο. Ήταν ο καλύτερος τερματισμός του στο Phillip Island στο WorldSBK, έχοντας πάρει την τέταρτη ή την πέμπτη θέση στους προηγούμενους πέντε αγώνες του.

Για την 4η θέση δόθηκε η πιο θεαματική μάχη του 1ου γύρου, και για 22 γύρους, αφού 5 οδηγοί έκλεψαν την παράσταση με το θέαμα, τις προσπεράσεις, τα απρόοπτα και το δράμα των πτώσεων, σε όλο τον αγώνα!
Ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) τελικά κέρδισε την τέταρτη θέση αφού ξεκίνησε από την ένατη στο grid καθώς απέκρουσε την επίθεση στο τέλος από τον Philipp Oettl (Team GoEleven) που τερμάτισε στην Πέμπτη θέση.

Ο οδηγός της Honda Iker Lecuona τερμάτισε στην 6η θέση, μπροστά από τον Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) που ήταν έβδομος τελικά αφού ξεκίνησε δέκατος στο grid. Ο Aegerter και ο Lecuona προσπέρασαν στο τέλος του αγώνα τον Rea που στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν 4ος αλλα προς το τέλος στην ουσία κατέρρευσε καταλήγοντας τελικά να τερματίζει 8ος.

Την κορυφαία δεκάδα έκλεισαν στην 9η θέση ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), και τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) που τερμάτισε τον αγώνα στη δέκατη, παρά την ποινή του Long Lap για ανεύθυνη οδήγηση στον αγώνα Superpole Race μετά από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Aegerter. Ο Gardner πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 11η θέση , αλλά ο Xavi Vierge (Ομάδα HRC), ο οποίος είχε πάρει την καρό σημαία στη δέκατη θέση, υποβιβάστηκε μία θέση για προσπέραση κάτω από κίτρινες σημαίες.

Καταστροφικός αγώνας για τους Razgatlioglu και Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που έπεσαν με τον Lowes να πέφτει και να παρασέρνει τον Razgatlioglu ενώ πάλευαν για την 4η θέση.Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόγραμμα και ώρες του 2ου γύρου των αγώνων WSBK στην Mandalika – Ώρες των δοκιμαστικών και των Αγώνων από 3 έως 5 Μαρτίου 2023 – ΠΡΟΣΟΧΗ στην διαφορά ώρας!​

Πρόγραμμα και ώρες του 2ου γύρου των αγώνων WSBK στην Ινδονησία – Ώρες των δοκιμαστικών και των Αγώνων από 3 έως 5 Μαρτίου 2023 – ΠΡΟΣΟΧΗ στην διαφορά ώρας!!

Το paddock του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike προσγειώνεται στην Ινδονησία για τον 2ο γύρο της σεζόν του 2023 στην πίστα της Mandalika από τις 3 έως 5 Μαρτίου 2023.
Σε αυτόν τον αγώνα θα έχουμε και πάλι μόνο τις κατηγορίες WorldSBK και WorldSSP.
Οι ώρες των αγώνων είναι διαφορετικές αφού το paddock του WSBK βρίσκεται σε άλλη ήπειρο, οπότε έχουμε 6 ώρες διαφορά!
Το πρόγραμμα είναι σε ώρες Ελλάδος:

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

03:00 – 03:45WorldSSP – FP1
04:00 – 04:45WorldSBK – FP1
06:00 – 06:45WorldSSP – FP2
07:00 – 07:45WorldSBK – FP2

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

02:30 – 03:00WorldSBK – FP3
03:55 – 04:15WorldSSP – Superpole
04:40 – 04:55WorldSBK – Superpole
06:00 WorldSSP – Race 1
07:30 WorldSBK – Race 1

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

02:30 – 02:45WorldSBK – WUP
02:55 – 03:10WorldSSP – WUP
04:30 WorldSBK – Superpole Race
06:00 WorldSSP – Race 2
07:30 WorldSBK – Race 2
Τους αγώνες μπορείτε να τους παρακολουθήσετε στο Eurosport και με Ελληνική περιγραφή , καθώς και στο site του WSBK. Και οι δυο περιπτώσεις χρειάζονται συνδρομή


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Michael Ruben Rinaldi ταχύτερος την 1η ημέρα δοκιμών, η Ducati δίνει τον ρυθμό με το 1-2 στην Ινδονησία! – Αποτελέσματα​

Η Παρασκευή, 1η ημέρα δοκιμών του Grand Prix της Ινδονησίας της σεζόν SBK 2023 τέλειωσε με τον Michael Ruben Rinaldi στην κορυφή και στις δυο συνεδρίες της ημέρας!

Παρά το γεγονός ότι η Ducati δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αυτή την πίστα στο παρελθόν, ο ρυθμός της από την Αυστραλία συνεχίστηκε και στην πίστα της Pertamina Mandalika International Street Circuit.
Ο αναβάτης της ομάδας της Ducati Aruba, Michael Ruben Rinaldi, παρά μια συντριβή κατά τη διάρκεια του FP1, δεν έχασε το συναίσθημά του και κατά τη διάρκεια του FP2 βελτίωσε τον καλύτερο χρόνο , με χρόνο 1’32.468s .
Στην 2η θέση τέλειωσε την ημέρα ο Alvaro Bautista, ο οποίος επίσης είχε μια πτώση στο FP2. Παρόλα αυτά έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1’32.497 , και διαφορά μόλις 0.029, από τον πρώτο ομόστυαλό του με το Ducati Panigale V4R!

Όσο για τη Yamaha, η Mandalika ήταν παραδοσιακά μια πίστα όπου έλαμψε, έχοντας κερδίσει τις τρεις τελευταίες νίκες σε αγώνες και ήταν ο μόνος κατασκευαστής που κέρδισε την pole position στην πίστα. Κάνοντας ένα τρέξιμο 16 γύρων, αλλά επιστρέφοντας στο κουτί και δηλώνοντας ότι δυσκολευόταν να στρίψει στις αριστερές στροφές, ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) έκανε μια «επίθεση χρόνου» στα τελευταία στάδια του session και τερμάτισε τρίτος.
Στην 4η θέση τέλειωσε την πρώτη ημέρα ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) με το Kawasaki ZX-10RR και χρόνο 1’33.203, με διαφορά 0.735s διαφορά από την κορυφη!

Ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), με μόλις 0,010 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rea, τέλειωσε την ημέρα του στην 5η θέση με το BMW M 1000 RR, ενώ την πρώτη εξάδα έκλεισε ο πρωτάρης της Yamaha, Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team). Ο Αυστραλός ήταν κορυφαίος ανεξάρτητος οδηγός.
7η θέση για την Kawasaki του Alex Lowes που προηγήθηκε του Andrea Locatelli με Yamaha και του Alex Bassani με Ducati , ενώ ο Scott Redding ολοκλήρωσε τη πρώτη δεκάδα με διαφορά 1.277 δευτερόλεπτα από την κορυφη.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κέρδισε άνετα τον 1ο αγώνα στην Ινδονησία – Razgatlioglu – Locatelli στο βάθρο – Αποτελέσματα​

Ο Alvaro Bautista μοιάζει ανίκητος φέτος, ερχόμενος δυνατά να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε το 2022, και κάνεις δεν μπορεί να του αντισταθεί μέχρι τώρα!

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) συνέχισε ανίκητος στον 2ο γύρο της σεζόν κάνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του για φέτος, κάνοντας έναν άνετο αγώνα παίρνοντας την καρό σημαία με διαφορά 4.809, από τον δεύτερο!

Ο Bautista που ξεκίνησε από την 3η θέση στην εκκίνηση, κατάφερε και έμεινε πίσω από τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) μετα την πρώτη επεισοδιακή στροφή, όπου ο ομόστυαλός του Michael Ruben Rinaldi αφού χτύπησε στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτα του Axel Bassani (Motocorsa Racing), που είχε στρίψει δεύτερος και ήταν αναμεσά τους και ο Bautista ου στάθηκε τυχερός και βγήκε σώος από την πρώτη στροφή!

Ο Ισπανός έμεινε πίσω από τον Τούρκο για 4 γύρους και στον 5ο γύρο με μια όμορφη προσπέραση στην 15η στροφή πέρασε μπροστά και από εκεί και πέρα οδήγησε τον αγώνα χωρίς να πιεστεί, φτάνοντας μάλιστα μια διαφορά από τον 2ο που ξεπέρασε κάποια στιγμή τα 5 δευτερόλεπτα! Ο Alvaro Bautista πήρε την πρώτη νίκη του και της Ducati στην Mandalika!

Ο Toprak Razgatlioglu αρκέστηκε στην 2η θέση, που μετα και τον 6ο γύρο οπού δέχτηκε επίθεση από τον Bassani παίρνοντας στην 2η θέση, απάντησε αμέσως και στην συνέχεια έφυγε μπροστά κάνοντας στην ουσία έναν μοναχικό αγώνα!
Το βάθρο έκλεισε ο δεύτερος οδηγός της Yamaha Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), κάνοντας το 2-3 για την Yamaha!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Axel Bassani, μπροστά από τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), που πέτυχε το καλύτερο τερματισμό του για φέτος, μπροστά από έναν πολύ καλό Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), που έκλεισε την κορυφαία εξάδα κάνοντας 5 εκπληκτικούς γύρους στο τέλος που τον ανέβασαν από την 9η στην 6η θέση!

Στην 7η θέση τερμάτισε το πρώτο Honda με τον Xavi Vierge (Team HRC) που ξεκίνησε από την 13η θέση! Στην 8η θέση τερμάτισε ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team).
Στην 9η θέση τερμάτισε ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που ξεκίνησε από την 8η θέση, ενώ είχε κάνει τον 5ο χρόνο, και αφού του επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων για τον Αγώνα 1 λόγω αργής οδήγησης πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

Αυτός θα είναι ένας αγώνα που θα θέλει να ξεχάσει ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού στο πρώτο μισό του αγώνα προσπάθησε και έφτασε μέχρι και την 5η θέση, στην συνέχεια φάνηκε να μην μπορεί να αντισταθεί στην επίθεση των υπολοίπων οδηγών που ήρθαν από πίσω του, και έτσι αρκέστηκε στην 9η θέση, μπροστά από τον ομόστυαλό του Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που έκλεισε την κορυφαία δεκάδα!

Στην βαθμολογουμένη 15αδα τερμάτισαν οι Loris Baz (Bonovo Action BMW) 11ος, μπροστά από τον Iker Lecuona (Ομάδα HRC), και τους P. OETTL, G. GERLOFF και L. BALDASSARRI.
Ο Αυστραλός Remy Gardner δεν αγωνίστηκε λόγω γαστρεντερίτιδας που χτύπησε αρκετούς αναβάτες


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Can Oncu με Kawasaki κερδίζει την πρώτη του νίκη στο WorldSSP στον 1ο αγώνα στην Ινδονησία – Αποτελέσματα​

Ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport 2023 στη Mandalika ήταν συναρπαστικός με ελαφριά βροχή.
Ο άσος της Kawasaki Can Öncü πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία!

Ο Oncu ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και, με τις σταγόνες βροχής που έπεφταν στην αρχή του αγώνα, προχώρησε καθαρά για να κερδίσει για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα την πρώτη του νίκη στον 65ο του αγώνα. Η βροχή άρχισε να πέφτει πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά όλοι οι αναβάτες επέλεξαν να παραμείνουν με slick ελαστικά, με τη βροχή να μην γίνεται πιο δυνατή κατά τη διάρκεια του αγώνα των 18 γύρων.

Ο Oncu έγινε ο τέταρτος νεότερος νικητής στο WorldSSP, πίσω από τους Andy Verdoia, Manuel Gonzalez και Yoann Tiberio ενώ έγινε επίσης ο 60ος διαφορετικός νικητής του WorldSSP. Εξασφάλισε επίσης για την Kawasaki μια απίστευτη πορεία 200 αγώνων στους βαθμούς, ενώ η Τουρκία ισοφάρισε με την Ιταλία με 44 νίκες.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Federico Caricasulo (Althea Racing Team) με διαφορά στο +3.305s, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Niki Tuuli (Dynavolt Triumph) με διαφορά από τον πρώτο στο +4.172s.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse), μπροστά από τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) που ξεκίνησε από την pole position , ενώ την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Valentin Debise (GMT94 Yamaha).


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Toprak Razgatlioglu κέρδισε τον επεισοδιακό Superpole race στην Ινδονησία – Αποτελέσματα – πτώση Bautista​

Ο Superpole race ξεκίνησε επεισοδιακά αφού στην 2η στροφή του πρώτου γύρου υπήρξε επαφή του Danilo Petrucci με τον Alex Lowes και Loris Baz με αποτέλεσμα Lowes και Baz να πέσουν, ενώ ο Petrucci ξαναμπήκε στον αγώνα.

Αλλα μόλις στον 2ο γύρο στο ίδιο σημείο έπεσε και ο Jonathan Rea αφού γλίστρησε πάνω σε υγρά από τις μοτοσυκλέτες που είχαν μόλις πέσει. Έτσι αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε για να καθαριστεί η πίστα.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες!

Ο αγώνας επανεκκίνηση για 8 γύρους και με την σειρά που είχαν και στην αρχική σχάρα εκκίνησης!

Το γνωστό τρίο των Razgatlioglu, Bautista και Rea ανέλαβαν γρηγορά την κυριαρχία του αγώνα, αφού πρώτα ο Rea έδωσε μια γρήγορη μάχη με τον Rinaldi.

Ο αγώνα συνέχισε να είναι δραματικός αφού στον 2ο γύρο ο Lowes στην στροφή 10 χτύπησε από πίσω τον Baz πάνω στο πόδι του, με αποτέλεσμα να τον βγάλει έξω και να τραυματιστεί στο πόδι και να εγκαταλείψει τον αγώνα και να φτάσει στα πιτ οπού τον κατέβασαν από την μοτοσυκλέτα αφού δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του!

Και αυτό το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες! O Baz μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο και σύμφωνα με την αρχική διάγνωση, ο Loris Baz από τη γερμανική ομάδα Bonovo action BMW έσπασε τη δεξιά περόνη και τον αστράγαλο στον αγώνα σπριντ και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον δεύτερο κύριο αγώνα.

Στην συνέχεια στον 4ο γύρο ο Rea που ήταν τρίτος επιτέθηκε στον Bautista και τον πέρασε με αποτέλεσμα με τον που τον πέρασε να έχει ένα φοβερό τράνταγμα και να χάνει τον έλεγχο για λίγο, ενώ ταυτόχρονα ένα παρόμοιο τράνταγμα προκάλεσε την πτώση του Bautista που ήταν ακριβώς πίσω του αλλα σε απόσταση από τον Rea!

Αυτό το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει ο Rea δυο θέσεις και ο Bautista να εγκαταλίψει τον αγκώνα!

Τον αγώνα κέρδισε ο Razgatlioglu με τον ομόστυαλό του Andrea Locatelli να τερματίζει δεύτερος κάνοντας το 1-2 για την Yamaha, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Alex Lowes μπροστά από τον Jonathan Rea που έκανε το 3-4 για την Kawasaki!Στη 5η θέση τερμάτισε ο Axel Bassani, μπροστά από το πρώτο Honda με τον Xavi Vierge, που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Michael Ruben Rinaldi , μπροστά από τα BMW των Michael VAN DER MARK και Scott REDDING, ενώ την κορυφαία δεκάδα έκλεισε ο Dominique AEGERTER .

Ήταν σίγουρα ένας επεισοδιακός αγώνας και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν και τι θα πουν οι οδηγοί για όλα τα περιστατικά του σημερινού Superpole Race
Μείνετε συντονισμένοι

VIDEO HIGHLIGHTS​
Ο Federico Caricasulo με Ducati παίρνει την νίκη στο 2ο αγώνα WorldSSP στην Ινδονησία – Αποτελέσματα – 5 κατασκευαστές στο Top 6​

Ο αγώνας 2 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport στη Ινδονησία στην πίστα της Mandalika ήταν συναρπαστικός!

Ο Federico Caricasulo (Althea Racing Team) κέρδισε την πρώτη του νίκη στην σεζόν του 2023 οδηγώντας ένα Ducati, αφού ξεκίνησε από τη δέκατη θέση στον Αγώνα 2.
Ο Caricasulo ήταν πρώτος, μπροστά από άλλους δυο Ιταλούς βάφοντας το βάθρο στα χρώματα της Ιταλίας και πήρε την πρώτη του νίκη μετά το Portimao το 2019 και έδωσε τέλος σε μια τετραετή αναμονή για νίκες στο WorldSSP.
Στην αρχή του αγώνα, ο Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing) και ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) αγωνίζονταν για την πρώτη θέση με τον Τούρκο να κάνει μια κίνηση στο Bulega στο T1 στον Γύρο 3. Ο Oncu φαινόταν να ξεφύγει αλλά δεν κατάφερε να κάνει διαφορά περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο και στον 13ο Γύρο, ο Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha) πέρασε τον Oncu στη στροφή 10 και προηγήθηκε του αγώνα.

Ο Manzi οδήγησε μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά ο Caricasulo, ο οποίος πέρασε επίσης τους Oncu και Bulega περίπου στα μισά της διαδρομής του αγώνα, ξεκινώντας από την 10η θέση, έκανε μια κίνηση στον συμπατριώτη του στη στροφή 10 και πέρασε μπροστά και κατάφερε και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία. Ο Caricasulo κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε 68 αγώνες WorldSSP, καθώς κατέκτησε την έβδομη νίκη του στο WorldSSP και το 29ο βάθρο. Η Ducati κέρδισε την τρίτη της νίκη τη σεζόν του 2023, ισοφαρίζοντας την προηγούμενη καλύτερη σεζόν από άποψη νικών που ήταν το 2000.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Manzi κερδίζοντας το έβδομο βάθρο του WorldSSP, ενώ ο Bulega μπόρεσε να αντεπιτεθεί στον Oncu για να επιστρέψει στο βάθρο κερδίζοντας το 12ο βάθρο του. Ήταν επίσης το τρίτο ιταλικό lockout στο βάθρο στην ιστορία του WorldSSP, με το τελευταίο να έρχεται στο Portimao τη σεζόν 2022.
Ο Oncu κατέλαβε την τέταρτη θέση αφού προηγήθηκε σε όλο το πρώτο μισό του αγώνα, τερματίζοντας μπροστά από τον πρωτάρη Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) που τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Niki Tuuli (Dynavolt Triumph)που πήρε στο τέλος του αγώνα, που σημαίνει ότι πέντε κατασκευαστές ήταν μέσα στην πρώτη εξάδα στον Αγώνα 2.

Ο Raffaele De Rosa (Orelac Racing VerdNatura) τερμάτισε έβδομος, μπροστά από τον πρωτάρη Jorge Navarro (Ten Kate Racing Yamaha) που τερμάτισε στην όγδοη θέση, ενώ ένας άλλος πρωτάρης, ο Nicholas Spinelli (VFT Racing Yamaha) κατέλαβε την ένατη θέση. Η τελική θέση στην πρώτη δεκάδα πήγε στον Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) αφού απέκρουσε στο τέλος την επίθεση του John McPhee (Vince64 από την Puccetti Racing).

VIDEO HIGHLIGHTS​

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κέρδισε τον 2ο επεισοδιακό και πάλι αγώνα στην Ινδονησία – Αποτελέσματα – πτώση Rea – Ducati, Yamaha και Honda στο βάθρο​

Ο 2ος αγώνας της Ινδονησίας ήταν και πάλι επεισοδιακός με μια κόκκινη σημαία και αρκετές πτώσεις!

Ο Razgatlioglu έστριψε πρώτος, με τον Locatelli και τον Rea πίσω του. Ενώ ο Bautista που ξεκίνησε 10ος βρέθηκε αμέσως στην 8η θέση στο πρώτο γύρο.
Στον δεύτερο γύρο ο Razgatlioglu έκανε ένα λάθος και βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ στην κορυφη πέρασε ο Bassani, μπροστά από τον Rea, Lowes, και τον Rinaldi.

Ο Bassani γρηγορά αναγκάστηκε να μείνει ποιο πίσω για δυο λόγους, πρώτον, για μια ποινή που πήρε για κακή οδήγηση και επέτρεπε να αφήσει μια θέση και δεύτερον δεν άντεξε στις συνεχόμενες επιθέσεις που γίνονταν από όλους τους οδηγούς !
Στους επομένους 4 γύρους οι επιθέσεις των οδηγών και οι αλλαγές θέσεων ήταν συνεχείς, και προβλεπόταν ένας συναρπαστικός αγώνας με μάχες, στην στροφή 11 έπεσαν οι Oettl και Van der Mark, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία στον 7ο γύρο και να διακοπεί ο αγώνας με τους Rinaldi, Razgatlioglu, Vierge, Bautista, Rea και Bassani να περνάνε την γραμμή τερματισμού στις 6 πρώτες θέσεις, θέσεις οπού ξεκίνησα και στην επανεκκίνηση του αγώνα!

Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οδήγησε ο Rinaldi με τον Razgatlioglu πίσω του, ενώ ο Bautista σαν άλλος ιπτάμενος, ασταμάτητος έφτασε στην κορυφη του αγώνα δυο γύρους πριν τον τερματισμό, αφού κυνήγησε τον ομόστυαλό του, για αρκετούς γύρους πιέζοντας τον στα άκρα, έτσι εξασφάλισε την 2η νίκη του στην Mandalika και την 5η φετινή νίκη!

Στην 2η θέση τερμάτισε τελικά ο Toprak Razgatlioglu, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Bautista.
Το βάθρο έκλεισε ο Xavi Vierge που κέρδισε το πρώτο του βάθρο στο WSBK, φέροντας την Honda στο βάθρο!

Στην 4η θέση τερμάτισε τελικά ο Michael Ruben Rinaldi, όπου στον τελευταίο γύρο ήταν δεύτερος, έκανε ένα λάθος και ανοίχτηκε και έτσι πέρασαν μπροστά του Razgatlioglu και Vierge, αφήνοντας τον απογοητευμένο στην 4η θέση.
Στην 5η θέση τερμάτισε ο Andrea Locatelli, μπροστά από τον γνωστό μας από το MotoGP, Danilo Petrucci που ήταν και κορυφαίος ανεξάρτητος οδηγός κλείνοντας και την κορυφαία εξάδα του αγώνα!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο πρώην οδηγός MotoGP Gardner Remy, μπροστά από τον Axel Bassani, και τον άλλον πρώην οδηγό MotoGP Iker Lecuona με το δεύτερο Honda CBR1000 RR-R, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε το πρώτο BMW με τον Scott Redding.
Ακολουθήσαν οι Garret Gerloff στην 11η θέση, μπροστά από τους Dominique Aegerter, Alex lows, Lorenzo Baldassarri και Hafizh Syahrin που έκλεισαν και την 15αδα των οδηγών που τερμάτισαν αφού όπως είπαμε και παραπάνω είχαμε πολλές πτώσεις και απώλειες σήμερα Κυριακή!


Άλλος ένας καταστροφικός αγώνας για τον Jonathan Rea που είχε πτώση στον 9ο γύρο και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ WSBK -WSSP – SS300 για το 2023​


Βαθμολογία των Οδηγών Αγώνων 2023 Superbike World Championship – Supersport και WSS300.

SBKWSSPSSP300

SBK-VATHMOI
Superbike World Championship
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ SBK 2023 & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝΠηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόγραμμα και ώρες του 3ου γύρου των αγώνων WSBK στο Assen – Ώρες των δοκιμαστικών και των Αγώνων από 21 έως 23 Απριλίου 2023​

Το εμβληματικό TT Circuit Assen φιλοξενεί τον 3ο γύρο της σεζόν, του WSBK, του 2023, μετά από ένα διάλειμμα 7 εβδομάδων από τους δυο συνεχόμενους αγώνες εκτός Ευρώπης σε Αυστραλία και Ινδονήσια!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το WSBK επιστρέφει στην Ευρώπη και θα αγωνιστούν όλες οι κατηγορίες, του παγκόσμιου πρωταθλήματος, μαζί με τον 1ο γύρο για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Yamaha R3 bLU cRU, και το Northern Talent Cup με 5 συνεδρίες δράσης την Παρασκευή και το Σάββατο.
Να σημειώσουμε ότι στην κατηγόρια WorldSSP300 αγωνίζεται και ο δικός μας Έλληνας οδηγός Γιάννης Περιστεράς, για δεύτερη συνεχομένη χρονιά!
Το πρόγραμμα είναι σε ώρες Ελλάδος:

Παρασκευή, 21 Απριλίου

10:00 – 10:30 Northern Talent Cup FP1
10:45 – 11:15 WorldSSP300 – FP1
11:30 – 12:15 WorldSBK – FP1
12:25 – 13:10 WorldSSP – FP1
13:25 – 13:55 Yamaha R3 Cup – FP1
15:15 – 15:45 WorldSSP300 – FP2
16:00 – 16:45 WorldSBK – FP2
17:00 – 17:45 WorldSSP – FP2
18:00 Yamaha R3 Cup Superpole
18:45 – 19:15 Northern Talent Cup Qualifying
Σάββατο, 22 Απριλίου
10:00 – 10:30 WorldSBK – FP3
10:45 – 11:05 WorldSSP300 – Superpole
11:25 – 11:45 WorldSSP – Superpole
12:10 – 12:25 WorldSBK – Superpole

12:45 – Yamaha R3 Cup Race 1
13:40 – WorldSSP300 – Race 1
15:00 WorldSBK – Race 1
16:15 WorldSSP – Race 1

17:15 Yamaha R3 Cup Race 2
18:15 Northern Talent Cup Race 1
Κυριακή, 23 Απριλίου
10:00 – 10:15 WorldSBK – WUP
10:25 – 10:40 WorldSSP – WUP
10:50 – 11:05 WorldSSP300 – WUP
12:00 WorldSBK – Superpole Race
13:30 WorldSSP – Race 2
15:00
WorldSBK – Race 2
16:15
WorldSSP300 – Race 2
17:15 – Northern Talent Cup Race 2Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista ταχύτερος στο FP1 στο Assen – Αποτελέσματα – 4 εργοστάσια στο Top 5​

Η δράση του World Superbike επιστρέφει με τον 3ο γύρο του Ολλανδικού Γύρου Pirelli με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά FP1 στην πίστα του Assen.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) έγγραψε τον κορυφαίο χρόνο στο FP1 σταματώντας το χρονόμετρο στο 1’34.592s που έκανε στο τέλος.
Στην δεύτερη θέση ήταν ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), ο οποίος έμοιαζε να βρήκε τον παλιό του εαυτό μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στο 2023.

Στην τρίτη θέση, το πρώτο Yamaha με τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), με τον Αυστραλό rookie σε ισχυρή φόρμα από την αρχή. Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) ήταν στην κορυφή της εργοστασιακής Yamaha με την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στην πέμπτη θέση, καθιστώντας τέσσερις κατασκευαστές μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Την εξάδα έκλεισε ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK).
Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) τέλειωσε στην 7η θέση μπροστά από τους Axel Bassani (Motocorsa Racing) και Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο τέσσερις φορές νικητής του WorldSSP στο Assen Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), με τον Ελβετό αναβάτη να φτάνει τις τέσσερις Yamaha μέσα στην πρώτη δεκάδα.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κέρδισε την Pole position στο Assen , μπροστά από τους Rea και Razgatlioglu – Αποτελέσματα​

Με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο να καλύπτει το top 16, ήταν πολύ σφιχτή η συνεδρία για την μάχη της Superpole του WorldSBK στην Ολλανδία.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike για φέτος γίνεται στο εμβληματικό TT Circuit Assen.
Μετά από μια βρεγμένη πρωινή συνεδρία του FP3, η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά ώστε να χρησιμοποιηθούν slick ελαστικά. Ο Alvaro Bautista κέρδισε την πρώτη pole position του 2023 σε μια ισχυρή μάχη που είδε την γνωστή τριάδα να επιστρέφει στην πρώτη σειρά.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1’33.542, και θα ξεκινήσει τον 1ο αγώνα από την πρώτη θέση, μπροστά από τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που ήταν πίσω του μόλις με +0,027s. Την πρώτη σειρά εκκίνησης έκλεισε ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) με διαφορά μόλις +0,119s.

Την δεύτερη σειρά θα ανοίξει το δεύτερο Kawasaki με τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), μπροστά από το πρώτο BMW του Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στην 5η θέση και τον Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) που συμπληρώνει την πρώτη εξάδα!
Ο Ελβετός αστέρας Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) που τα πηγαίνει πάντα καλά στο Assen θα ξεκινήσει 7ος , μπροστά από τον Axel Bassani και τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) που ολοκλήρωσε την τρίτη σειρά.
Την πρώτη δεκάδα κλείνει το πρώτο Honda με τον Iker Lecuona (Team HRC), με διαφορά μόλις 0,657 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
25.769
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Alvaro Bautista κέρδισε τον 1ο αγώνα στο Assen, με τους Rea και Razgatlioglu στο βάθρο – Αποτελέσματα​

Το γνωστό καθιερωμένο τρίο των Bautista, Rea και Razgatlioglu έδωσε και πάλι μάχη για την νίκη σε έναν δικό τους αγώνα!

Ο Alvaro Bautista ήταν αυτός που επικράτησε και κέρδισε τον 1ο αγώνα, στο Assen, με τον Rea και τον Razgatlioglu να κλείνουν το βάθρο!
Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), παρόλο που κέρδισε την pole position, αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την 4η θέση λόγω της ποινής 3 θέσεων που πήρε νωρίτερα, λόγω αργής οδήγησης στην αγωνιστική γραμμή στην περίοδο Superpole, η οποία τον έριξε από την pole position στην τέταρτη θέση.

Ήταν στην πρώτη τριάδα από την αρχή του αγώνα και χρειάστηκε να αποκρούσει την επίθεση του Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), στον πρώτο γύρο. Συνέχισε το κυνήγι στον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), οπού στον 4ο γύρο κατάφερε και τον πέρασε. Στον 9ο γύρο, κατάφερε και έφτασε και πέρασε και τον Rea και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα.

Αν και ο Rea προσπάθησε να διατηρήσει την πίεση στον Bautista, ο Ισπανός αναβάτης άνοιξέ μια διαφορά από τον έξι φορές Πρωταθλητή που ξεπέρασέ τέλικα τα 3 δευτερόλεπτά!

Ήταν η 38η νίκη του Bautista στο WorldSBK και χάρισέ στην Ducati την 398η νίκη της στο WorldSBK με τον Ιταλό κατασκευαστή μόλις δύο μακριά από το ορόσημο των 400 νικών. Ήταν επίσης το 698ο της βάθρου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να φτάσουν τις 400 νίκες και τα 700 βάθρα στον ίδιο αγώνα.

Η δεύτερη θέση του Rea ήταν το 247ο του βάθρο στο WorldSBK, καθώς και το 24ο στο Assen που τον τοποθετεί στο ίδιο ρεκόρ με το Aragon και το Portimao.

Με διαφορά πάνω από 10 δευτερόλεπτα από τους τρεις πρώτους, για την 4η θέση έδωσαν ωραία μάχη οι Locatelli, Bassani, Aegerter και Lowes, με τελικό νικητή της μάχης τον Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), μπροστά από τον Axel Bassani (Motocorsa Racing) και τον Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) που συμπλήρωσε την κορυφαία εξάδα!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), μπροστά από τον Remy Gardner και τον Danilo Petrucci
Ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team).

Στην βαθμολογουμένη 15αδα τερμάτισαν επίσης οι Xavi Vierge (Team HRC) στην 11η θέση μπροστά από τον Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW), Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK), Philipp Oettl (Team GoEleven) και Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) .

Πηγη https://bikerspirit.net
 
Top Bottom