Behind the Dream: Marc Marquez

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αν δεν κάτσει η στραβη φάση όπως με τον ερχομο Ροσσι στην Ducati τότε πλέον θα μιλάμε για το δίδυμο ... Αρμαγεδδώνα. Όσοι υπόλοιποι οδηγοί θέλουν μπορούν να κάτσουν στις εξέδρες με ... δωρεάν εισιτήριο...!Stoned Emoticon

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Jorge Lorenzo: “Ο Marc Marquez, είναι ακόμα ο καλύτερος, δεν αποκλείω να πάει για τον τίτλο στην πρώτη του σεζόν με την Ducati”​

Ο Jorge Lorenzo πιστεύει ότι ο Marc Marquez θα παλέψει για το πρωτάθλημα MotoGP της επόμενης σεζόν, εάν ενταχθεί στην Ducati.

Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα εγκαταλείψει τη Honda στα τέλη του 2023.Επίσης αναμένεται ότι ο Marquez θα συνδεθεί με τον αδερφό του στην Gresini Racing, όπου θα οδηγήσει για έναν χρόνο μια Desmosedici.
«Ήταν κοινό μυστικό», είπε ο πρώην ομόσταυλός του Marquez στη Honda, Jorge Lorenzo, στο DAZN .

«Λίγο πολύ ξέραμε τι επρόκειτο να συμβεί, μπορεί όχι 100%, αλλά, αφού η ίδια η Ducati παραδέχτηκε αυτές τις διαπραγματεύσεις και το θέμα συζητιότανε συνεχώς.»
«Δεν αποκλείω ακόμη και να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα εάν η Ducati του δώσει μια μοτοσυκλέτα που είναι εξίσου ανταγωνιστική, παρόμοια με την ανταγωνιστικότητα της επίσημης μοτοσυκλέτας, την οποία οδηγούν ο Francesco Bagnaia και ο Enea Bastianini.»

«Δεν το αποκλείω γιατί είδαμε τι μπόρεσε να κάνει ο Alex Marquez, ο οποίος είναι εξαιρετικός αναβάτης, παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 και Moto2, αλλά που ίσως δεν έχει την επιθετικότητα ή το φυσικό ταλέντο του αδερφού του, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.»

«Ο Marc έχει από μερικά δέκατα έως ένα δευτερόλεπτο περισσότερα από τον αδερφό του Alex. Νομίζω ότι αυτό θα φανεί αμέσως, μόλις ανέβει στη Ducati.»
«Θα δούμε αν θα προσαρμοστεί γρήγορα ή αν θα του πάρει περισσότερο χρόνο.»

«Αλλά αν προσαρμοστεί γρήγορα και έχει μια μοτοσυκλέτα παρόμοια με αυτή των Bastianini και Bagnaia, δεν θα τον απέκλεια για τον τίτλο στην πρώτη του σεζόν.»
«Έχουμε δει περιπτώσεις στο παρελθόν, δεν θα τον απέκλεια. Για μένα, ο Marc Marquez, είναι ακόμα ο καλύτερος, σωματικά και ψυχικά.»

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
O Marc Márquez στην Ducati
Επίσημα πια!

Η Gresini ανακοίνωσε σήμερα αυτό που όλοι περιμέναμε, ότι ο Marc Marquez θα τρέχει με Ducati το 2024.
Το Δελτίο Τύπου της ομάδας - οικογένειας Gresini αναφέρει.

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινήσει να τρέχει με μοτοσυκλέτες της Ducati μετά το τέλος της 11χρονης παραμονής του στη Honda
Η οικογένεια Gresini είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άφιξη του Marc Marquez για τη σεζόν 2024.
Ο Ισπανός αναβάτης, ένας πολλαπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ανακοίνωσε πρόσφατα τον χωρισμό του από τη Honda και από την επόμενη σεζόν, θα είναι ο νέος σημαιοφόρος της Gresini Racing MotoGP™ μαζί με τον αδελφό του Alex.
Τα αδέρφια Marquez κάνουν ένα ονειρεμένο δίδυμο, με τον Marc να εντάσσεται σε μια δορυφορική ομάδα που έχει ήδη δείξει ότι ανήκει στους κορυφαίους από τότε που η ομάδα επέστρεψε σαν ανεξάρτητη ομάδα στην κορυφαία κατηγορία.

Marc Marquez: "Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πρόκληση. Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί είναι μια μεγάλη αλλαγή από κάθε άποψη. Αλλά μερικές φορές στη ζωή, είναι σημαντικό να εγκαταλείπεις την ευκολία και προχωράς μπροστά. Σε ότι αφορά τη μοτοσυκλέτα, ξέρω ότι θα πρέπει να προσαρμόσω το στυλ οδήγησης μου σε μερικά πράγματα και δεν θα είναι εύκολο. Αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι όλη η ομάδα Gresini θα με βοηθήσει πολύ. Ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα και να αρχίσω να δουλεύω μαζί της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Nadia, τον Carlo και τον Michele για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που μου έδειξαν".

Nadia Padovani: Ιδιοκτήτης της ομάδας Gresini Racing: "Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την οικογένεια Gresini. Το γεγονός ότι ο Marc Marquez επέλεξε να αγωνιστεί μαζί μας την ερχόμενη σεζόν είναι φανταστικό και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που μπορώ να το δημοσιοποιήσω. Σε λιγότερο από μια σεζόν ήρθαμε πολύ κοντά στον αδερφό του και θα υποδεχτούμε τον Marc με τον ίδιο τρόπο, καθώς είμαστε σίγουροι ότι έχει όλες τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστικός στο GP23 από την αρχή. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Fabio Di Giannantonio για τον επαγγελματισμό του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του"

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τώρα είναι που θα απαγορεψουν στην Ducati να τρέχει με 4κυλινδρο μοτέρ .... δικυλινδρο με πλαγιες βαλβίδες και ωστηρια στην καλύτερη περίπτωση ...! abcdefghgk

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Μίλησε ο γίγας.
(της Κυψέλης).
Ωπα, επανεμφανίστηκε ο Ντάνης ο Φώτος; Που; Πότε; Και το κυριότερο, γιατί;

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Αυτος εγκατελειψε το καραβι του Ανατελοντος Ηλιου...εσεις εδω μεσα ποτε θα το παρετε αποφαση;Η ευρωπαικη οικογενεια σας περιμενει με ανοιχτες τις αγκαλες.cdefghicdefghicdefghi

RollingRollingRolling

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Αυτος εγκατελειψε το καραβι του Ανατελοντος Ηλιου...εσεις εδω μεσα ποτε θα το παρετε αποφαση;Η ευρωπαικη οικογενεια σας περιμενει με ανοιχτες τις αγκαλες.cdefghicdefghicdefghi

RollingRollingRolling
Μ' αρέσει που βαδίζεις στον ίσιο δρόμο. Tooth

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.

RollingRollingRolling
Ξορκισμενεεεε....στα βαθη,στις αγριες τις θαλασσες....Devil:eek:cdefghi

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

RollingRollingRolling
Α ρε κατουρα τα ποδαρια σου με τη πλε απλωστρα Laugh 1

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Paolo Ciabatti - "Ο Marc Marquez πήγε στη Gresini ΑΜΙΣΘΙ!"​

Βασιζόμενος στα έσοδα από τους χορηγούς του για το 2024
Ο Marc Marquez ΑΜΙΣΘΙ στην Gresini

Σε συνέντευξή του στο Moto.it, ο Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Ducati, Paolo Ciabbati, έκανε δήλωση-σοκ, υποστηρίζοντας πως ήταν τέτοια η λαχτάρα του Marc Marquez να φύγει από τη Honda, που συμφώνησε να αγωνιστεί αμισθί στη Gresini το 2024!
Σύμφωνα με τον Ciabbati, ο Marc πήρε την τελική απόφαση για τη μεταγραφή του στην Gresini αφότου μίλησε με τον αδελφό του για τις δυνατότητες της GP23. “Κι όπως καταλαβαίνω, με μηδενικό μισθό. Ο οικονομικός παράγοντας δεν ήταν υπεύθυνος για την επιλογή του.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι που θεώρησε τη μοτοσυκλέτα της Ducati, την καλύτερη επιλογή για να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός. Δεν θα σας κρύψω πως είναι ένας ‘κακός πελάτης’ όσον αφορά τους Ιταλούς, καθώς έχουμε ήδη τους δικούς μας αναβάτες (Bagnaia, Martin & Bezzecchi) που αγωνίζονται για το Πρωτάθλημα. Από μια οπτική γωνία, δεν χρειαζόταν να ανεβάσουμε κι άλλο τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκη η διαχείριση των αγωνιζομένων, αλλά παράλληλα θα έχουν ένα ακόμη κίνητρο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.”

Όσον αφορά στη Gresini και τη σχέση της με το Borgo Panigale, “η ομάδα πληροφόρησε την Ducati για τη μεταγραφή του Marc, αλλά σύμφωνα με το συμβόλαιο μας, εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε μόνο για τους αναβάτες της Pramac και όχι για εκείνους των Gresini και VR46.

Δεν απαιτείται να εγκρίνουμε τις επιλογές τους, ούτε έχουν την υποχρέωση να μας συμβουλευτούν. Μας πληροφόρησαν όταν η συμφωνία πλησίαζε στην ολοκλήρωση της. Καταλάβαμε πως ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την Gresini. Δεν ήταν σωστό να τους πούμε να μην προχωρήσουν.”

Σχετικά με τις διαφορές των μοτοσυκλετών της εργοστασιακής ομάδας της Ducati στο MotoGP με την Pramac, ο Ciabbati δήλωσε πως εκείνες είναι ανύπαρκτες. “Έχουν ακριβώς το ίδιο τεχνικό πακέτο και 7 άνθρωποι του εργοστασίου δουλεύουν μέσα στην Pramac. Ας νικήσει ο καλύτερος.”

Πηγη www.motomag.gr

Όσον αφορά στον Bezzecchi που παρέμεινε στη VR46, ο Ciabbati δήλωσε πως “δεν εκπλήσσομαι. Πιστεύαμε πως άξιζε μια GP24 του χρόνου, αλλά γνωρίζουμε τη σχέση του Marco με τη VR46, την εκτιμούμε και καταλαβαίνουμε την απόφαση του.

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ευκαριας δοθεισης του Μαρκεζ μια συνολικη ιστορικη αναδρομη απο τις αποχωρησεις μεγαλων οδηγων απο ομαδες οπου καταξιωθηκαν με την πενα του Δ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο Μοτοσπορτ ... οσοι μεγαλωσαν και με αυτο το περιοδικο παλαι ποτε ....!Tooth

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Το περιμέναμε αχ και πως κάθε μήνα αλλά εδώ κάτω στην επαρχία ερχότανε κάθε δεύτερο. Tooth

Ωραίο άρθρο Στέλιο.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Honda επιτρέπει στον Marc Marquez να οδηγήσει την GP23 στο τεστ της Valencia, η Yamaha απαγορεύει στον Razgatlioglu να οδηγήσει την M 1000 RR στη Jerez​

Καλά τα βίντεο του αποχαιρετισμού των εταιρειών για τους πιλότους που φεύγουν, αλλά οι πράξεις Honda και Yamaha διαφέρουν παρασάγγας
motomag Πράσινο φως από την Honda να οδηγήσει την GP23 στη Valencia, STOP της Yamaha στον Razgatlioglu να οδηγήσει την BMW M1000RR στη Jerez

Στις 28 Νοεμβρίου, ο Marquez θα οδηγήσει -με την άδεια της Honda- την Ducati GP23 στο test της Valencia, όμως από την άλλη η Yamaha βάζει εμπόδια στον Razgatlioglu, μην επιτρέποντας του να οδηγήσει την BMW M1000RR στο test της Jerez, στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια οι αγωνιστικές ομάδες δίνουν το πράσινο φως στους αναβάτες που παίρνουν μεταγραφή σε άλλον κατασκευαστή να συμμετάσχουν στα post-season test με την επόμενη τους ομάδα, ακόμα κι όταν οι πιλότοι έχουν ακόμη συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Παρολαυτά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, ούτε όλοι έχουν την ίδια άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί στα επερχόμενα test στους θεσμούς MotoGP και WSBK που είναι προγραμματισμένα για τον Νοέμβριο του 2023.

Από τη μία η Honda η οποία χάνει το "πρώτο της βιολί", τον Marc Marquez, ο οποίος από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Gresini. Το HRC δείχνοντας μεγαλοψυχία και έχοντας καλή πίστη, θα δώσει το ελεύθερο στον Ισπανό να δοκιμάσει για πρώτη φορά την Ducati GP23 στο τεστ το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου στη Valencia, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα του δεσμού εταιρειίας-αναβάτη, με μια κίνηση που εμπνέει σεβασμό.

Από την άλλη τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα στην περίπτωση του Toprak Razgatlioglu και της Yamaha στο WSBK. Ο Τούρκος αναβάτης ο οποίος την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της BMW, ενημερώθηκε από τη Yamaha πως δεν θα του επιτραπεί να δοκιμάσει στο διήμερο τεστ του WSBK που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου στη Jerez, την BMW M 1000 RR με την οποία θα αγωνίζεται το 2024, καθώς ο Toprak έχει συμβόλαιο με την ιαπωνική εταιρεία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Μεγάλη η αντίθεση στις παραπάνω κινήσεις των αγωνιστικών τμημάτων των δυο ιαπωνικών εργοστασίων σε MotoGP και WSBK, με τον Marquez να δηλώνει χαρούμενος με την απόφαση της μέχρι πρότινος ομάδα του, με τον Razgatlioglu να δηλώνει πως θα πάει σπίτι του να ξεκουραστεί καθώς δεν έχει καμία όρεξη να βλέπει όλους τους υπόλοιπους να πραγματοποιούν δοκιμές, κι ο ίδιος να μην μπορεί να συμμετάσχει στο τεστ.

Πηγη www.motomag.gr

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Marc Marquez: “Αν δεν έκανα το βήμα προς την Ducati θα είχα τύψεις ότι δεν προσπάθησα”​

Ο Marc Marquez μίλησε στον Antonio Boselli στο “Talent Time” στο Sky για το μέλλον που τον περιμένει με την ομάδα Gresini

– Απομένουν μόνο τρεις αγώνες μέχρι να τελειώσει η σχέση σας με τη Honda. Για ένα κεφάλαιο που κλείνει, υπάρχει ένα που ανοίγει με τις δοκιμές της Ducati στη Βαλένθια. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;
«Είναι δύσκολο να φανταστώ το τέλος μου με τη Honda. Θα δώσω το 100% χωρίς να υπερβάλλω, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα γιατί θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα όσα έχουν κάνει για μένα.»

– Αν μια μέρα το παιδί σου σε ρωτήσει γιατί αποφάσισες να αφήσεις τη Honda για μια δορυφορική ομάδα της Ducati, τι θα του έλεγες;
«Θα του πω ότι στη ζωή πρέπει να κάνεις όλα όσα νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλω να έχω τύψεις. Όταν τελειώσω την καριέρα μου, θέλω να πιστεύω ότι έκανα 100% αυτό που ήθελα. Είναι ριψοκίνδυνο , αλλά αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θα δεχτώ την αποτυχία αν έρθει, ξέρω τους κινδύνους. Αλλά τουλάχιστον δεν θα έχω τύψεις ότι δεν προσπάθησα.»

– Είπαν ότι θα είσαι σαν τυφώνας όταν έρθεις στην Ducati, λόγω του ταλέντου σου και του ιστορικού σου. Θα είναι λίγο σαν σεισμός για όλους. Τι νομίζετε;
«Δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι. Ο Martin, ο Bagnaia, ο Bezzecchi είναι πολύ δυνατοί αναβάτες. Και είναι νέοι. Στον αθλητισμό κανείς δεν είναι αιώνιος, έρχεται μια μέρα που πέφτεις και οι νέοι σε πετούν έξω. Είναι Ένα φυσικό βήμα. Πρέπει να δώσω το 100% για να επεκτείνω την καριέρα μου. Έχω κερδίσει πολλά, αλλά δεν έχω κερδίσει έναν αγώνα εδώ και δύο χρόνια. Δεν σκέφτομαι να ανέβω στη μοτοσυκλέτα και να πάω γρήγορα αμέσως, Πρέπει να την δοκιμάσω. Οδηγώ την ίδια μοτοσυκλέτα 11 χρόνια, παρόλο που η Ducati κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

– Στο τέλος του 2024 με ποιο αποτέλεσμα θα ήσουν ευχαριστημένος;
«Θα ήθελα να χαμογελάσω ξανά μέσα από το κράνος μου, αυτό σημαίνει ότι θα είμαι μπροστά. Η νίκη είναι δύσκολη, αλλά θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στον αγώνα για να κερδίσω και να είμαι πάντα ανάμεσα στους πέντε καλύτερους. Δεν μπορώ να το πω τώρα, πρέπει να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα και να κάνω προετοιμασία. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά με την ομάδα Gresini.»

Πηγη https://bikerspirit.net

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τραγικές συμπτώσεις με το ίδιο σκεπτικό ... αλλοι να αφήνουν την Ducati για να δοκιμάσουν μια Honda .... και τούμπαλιν ...! abcdefghgk

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.

Marc Marquez: “Αν δεν έκανα το βήμα προς την Ducati θα είχα τύψεις ότι δεν προσπάθησα”​

Ο Marc Marquez μίλησε στον Antonio Boselli στο “Talent Time” στο Sky για το μέλλον που τον περιμένει με την ομάδα Gresini

– Απομένουν μόνο τρεις αγώνες μέχρι να τελειώσει η σχέση σας με τη Honda. Για ένα κεφάλαιο που κλείνει, υπάρχει ένα που ανοίγει με τις δοκιμές της Ducati στη Βαλένθια. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;
«Είναι δύσκολο να φανταστώ το τέλος μου με τη Honda. Θα δώσω το 100% χωρίς να υπερβάλλω, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα γιατί θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα όσα έχουν κάνει για μένα.»

– Αν μια μέρα το παιδί σου σε ρωτήσει γιατί αποφάσισες να αφήσεις τη Honda για μια δορυφορική ομάδα της Ducati, τι θα του έλεγες;
«Θα του πω ότι στη ζωή πρέπει να κάνεις όλα όσα νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλω να έχω τύψεις. Όταν τελειώσω την καριέρα μου, θέλω να πιστεύω ότι έκανα 100% αυτό που ήθελα. Είναι ριψοκίνδυνο , αλλά αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θα δεχτώ την αποτυχία αν έρθει, ξέρω τους κινδύνους. Αλλά τουλάχιστον δεν θα έχω τύψεις ότι δεν προσπάθησα.»

– Είπαν ότι θα είσαι σαν τυφώνας όταν έρθεις στην Ducati, λόγω του ταλέντου σου και του ιστορικού σου. Θα είναι λίγο σαν σεισμός για όλους. Τι νομίζετε;
«Δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι. Ο Martin, ο Bagnaia, ο Bezzecchi είναι πολύ δυνατοί αναβάτες. Και είναι νέοι. Στον αθλητισμό κανείς δεν είναι αιώνιος, έρχεται μια μέρα που πέφτεις και οι νέοι σε πετούν έξω. Είναι Ένα φυσικό βήμα. Πρέπει να δώσω το 100% για να επεκτείνω την καριέρα μου. Έχω κερδίσει πολλά, αλλά δεν έχω κερδίσει έναν αγώνα εδώ και δύο χρόνια. Δεν σκέφτομαι να ανέβω στη μοτοσυκλέτα και να πάω γρήγορα αμέσως, Πρέπει να την δοκιμάσω. Οδηγώ την ίδια μοτοσυκλέτα 11 χρόνια, παρόλο που η Ducati κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

– Στο τέλος του 2024 με ποιο αποτέλεσμα θα ήσουν ευχαριστημένος;
«Θα ήθελα να χαμογελάσω ξανά μέσα από το κράνος μου, αυτό σημαίνει ότι θα είμαι μπροστά. Η νίκη είναι δύσκολη, αλλά θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στον αγώνα για να κερδίσω και να είμαι πάντα ανάμεσα στους πέντε καλύτερους. Δεν μπορώ να το πω τώρα, πρέπει να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα και να κάνω προετοιμασία. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά με την ομάδα Gresini.»

Πηγη https://bikerspirit.net

Και απορω πως δεν εκανες την κινηση πριν 5 χρονια RollingRollingRollingRolling

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Marc Marquez για τις 27 πτώσεις: “Φέτος έπρεπε να σπάσω κάποιο ρεκόρ”​

Ο Marc Marquez που θα αφήσει τη Honda μετά από δύο αγώνες για να ανέβει στη Ducati Desmosedici της Gresini Racing, είναι πάντα ένας αναβάτης που αναζητά το όριο, κάτι που μπορεί να επιφέρει πτώσεις!

Ο #93, ξεπέρασε τις 100 πτώσεις χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, εκτός από τη Χερέθ το 2020, μια πτώση που άλλαξε εντελώς την ιστορία του.
Στο Sepang, στο GP της Μαλαισίας, ο Marquez ισοφάρισε το υψηλότερο ρεκόρ πτώσεων σε μία μόνο σεζόν. Έφτασε τις 27 μετά από μια πτώση στο Q1 και μια πτώση στον αγώνα Sprint. Υπάρχουν ήδη 50 πτώσεις για τους δυο οδηγούς της Repsol Honda, μετρώντας και τις 23 του Joan Mir, ένας αριθμός που δεν πρέπει να υποτιμηθεί για να βγουν συμπεράσματα για την Honda και το ποσό ασφαλή μοτοσυκλέτα είναι.

Ο Marc Marquez δεν δίστασε να κάνει χιούμορ με αυτό το ρεκόρ πτώσεων λέγοντας: «Έπρεπε να σπάσω κάποιο ρεκόρ φέτος, ακόμα κι αν ήταν αυτό για τις πτώσεις»
«Οι πτώσεις σημαίνουν ότι προσπαθούμε. Συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου, που είναι η συλλογή δεδομένων.»

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.

Ο Marc Marquez για τις 27 πτώσεις: “Φέτος έπρεπε να σπάσω κάποιο ρεκόρ”​

Ο Marc Marquez που θα αφήσει τη Honda μετά από δύο αγώνες για να ανέβει στη Ducati Desmosedici της Gresini Racing, είναι πάντα ένας αναβάτης που αναζητά το όριο, κάτι που μπορεί να επιφέρει πτώσεις!

Ο #93, ξεπέρασε τις 100 πτώσεις χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, εκτός από τη Χερέθ το 2020, μια πτώση που άλλαξε εντελώς την ιστορία του.
Στο Sepang, στο GP της Μαλαισίας, ο Marquez ισοφάρισε το υψηλότερο ρεκόρ πτώσεων σε μία μόνο σεζόν. Έφτασε τις 27 μετά από μια πτώση στο Q1 και μια πτώση στον αγώνα Sprint. Υπάρχουν ήδη 50 πτώσεις για τους δυο οδηγούς της Repsol Honda, μετρώντας και τις 23 του Joan Mir, ένας αριθμός που δεν πρέπει να υποτιμηθεί για να βγουν συμπεράσματα για την Honda και το ποσό ασφαλή μοτοσυκλέτα είναι.

Ο Marc Marquez δεν δίστασε να κάνει χιούμορ με αυτό το ρεκόρ πτώσεων λέγοντας: «Έπρεπε να σπάσω κάποιο ρεκόρ φέτος, ακόμα κι αν ήταν αυτό για τις πτώσεις»
«Οι πτώσεις σημαίνουν ότι προσπαθούμε. Συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου, που είναι η συλλογή δεδομένων.»
Τουλαχιστον εχει χουμορ το παιντι

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Marc Marquez - Πως σχολίασαν αναβάτες της Ducati τη νέα του αρχή​

de6249f3fc88334acd702fd3856f873a_XL.jpg

Μετά το Test της Valencia, το μείζον θέμα της συζήτησης είναι η «μεταγραφή αεροδρομίου» του Marc Marquez στη Gresini Racing. Αλήθεια, οι αναβάτες της Ducati πως το πήραν;

Ο δις πλέον πρωταθλητής, Francesco Bagnaia, ήταν o πρώτος που μοιράστηκε τις σκέψεις του για το ντεμπούτο του Marquez στη Ducati, λέγοντας στο MotoGP.com: «Είπα πριν από μερικούς αγώνες ότι θα ήταν πρώτος στην πρώτη δοκιμή. Έπεσα έξω για μερικές θέσεις, αλλά μπορεί να είναι πολύ ευχαριστημένος με τη μοτοσυκλέτα. Κάναμε υπέροχη δουλειά με αυτή τη μοτοσυκλέτα όλη τη σεζόν και μπορεί να την απολαύσει».

Ακόμα, χωρίς αμφιβολία, ο μεγαλύτερος σύμμαχός του στη Ducati και αδερφός του, ο Alex Marquez είπε στη συνέχεια: «Δεν μίλησα μαζί του, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα γι 'αυτό, αλλά ήταν γρήγορος. Ξέρω από πού έρχεται γιατί έκανα το ίδιο βήμα και ήξερα ότι θα ήταν γρήγορος. Ήταν η μέρα που περίμενα».

Ο παραλίγο Πρωταθλητής του 2023, Jorge Martin, ήταν σε μάλλον παρόμοιο μήκος κύματος με τον Pecco, δηλώνοντας: «Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη και ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να καταλάβουμε πώς να τον νικήσουμε».

Εντωμεταξύ, ένα πιθανό Πρωτάθλημα του Martinator θα παραγκώνιζε τον έτερο, νυν εργοστασιακό, Enea Bastianini που δήλωσε τα εξής: «Είναι ο Marc και ήταν φανταστικός. Καταπληκτικό οδηγικό στυλ. Δεν θα είναι εύκολο ούτε για αυτόν γιατί όλοι οι αναβάτες της Ducati είναι γρήγοροι».

Τέλος, κερασάκι στην τούρτα της Ducati είναι ο Marco Bezzecchi, ο οποίος έπεσε μετά από σύγκρουση με το Marquez κατά τη διάρκεια του αγώνα της Valencia: «Περιμέναμε να είναι γρήγορος. Όλοι το μπορούν αυτό, οπότε δεν εξεπλάγην. Ήταν πολύ καλός. Τον είδα μερικές φορές στην πίστα και ήδη οδηγούσε πολύ καλά. Γνωρίζουμε πολύ καλά το Marc Marquez. Δεν χρειάζεται καμία εξήγηση».

Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε πως οι πιθανοί διεκδικητές του επόμενου Τίτλου που θα οδηγούν Ducati έχουν ακόμα ένα πονοκέφαλο, ακόμα και δείχνουν... συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Πηγη www.bikeit.gr

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι συμβουλές του Marc Marquez στην Honda πριν φύγει​

Χωρίς τελική ταχύτητα δεν θα δείτε πρωτάθλημα
1

Η φυγή του Marc Marquez από το HRC ήταν το γεγονός της χρονιάς φέτος στα MotoGP, όχι μόνο γιατί η συνεργασία του Ισπανού πολυπρωταθλητή με την Honda έχει γράψει χρυσή ιστορία, αλλά κυρίως γιατί έσπασε το συμβόλαιό του για να φύγει από μια εργοστασιακή ομάδα και να πάει στην τέταρτη κατά σειρά δορυφορική ομάδα της Ducati. Φυσικά όλα αυτά δεν προέκυψαν ξαφνικά και τυχαία. Η μοτοσυκλέτα της Honda είχε χάσει την ανταγωνιστικότητά της, κάνοντας απαραίτητη την υπερπροσπάθεια των αναβατών της για να σταθούν μέσα στη δεκάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαρκούς απαίτησης από την μεριά της μοτοσυκλέτας για “εκτός ορίων” οδήγηση, ήταν οι πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί όλων των αναβατών του HRC, ξεκινώντας από την “συνταξιοδότηση” του Jorge Lorenzo μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, την απουσία του Alex Rins σχεδόν όλο το 2023, τις πολλές εγκαταλείψεις από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής και του Σαββάτου του Joan Mir, τους αντίστοιχους τραυματισμούς και εγκαταλείψεις του Nakagami και φυσικά την γνωστή σε όλους μας ιστορία των θεαματικών πτώσεων και σοβαρών τραυματισμών του Marc Marquez που οδήγησε και στο οριστικό διαζύγιο με το HRC.

Τί όμως φταίει στη μοτοσυκλέτα της Honda που οδήγησε σταδιακά στη μείωση της ανταγωνιστικότητάς της; Η απάντηση του Marc Marquez σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένη και εξηγεί εν μέρει και την συμπεριφορά του στα δοκιμαστικά.
2

“Μόνη της η μοτοσυκλέτα μέσα στην πίστα είναι ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργή. Αν έχεις slipstreaming στις ευθείες, τότε αμέσως είσαι ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο γρήγορος. Γι’ αυτό στα δοκιμαστικά πάντα ακολουθώ κάποιον από πίσω. Στη Μαλαισία που δεν βρήκα την ευκαιρία να ακολουθήσω κάποιον στις ευθείες και ήμουν 20ος. Στο Κατάρ είχαμε την 13η τελική ταχύτητα στο τέλος της ευθείας. Καταλαβαίνω τον κόσμο που σχολιάζει το γεγονός πως περιμένω κάποιον για να τον ακολουθήσω, αλλά αυτή είναι η κατάσταση με την Honda.

Ούτε εγώ, ούτε ο
Mir ψάχναμε να ακολουθήσουμε κάποιον τα προηγούμενα χρόνια.
Τους το είπα πριν φύγω, πως χωρίς τελική ταχύτητα δεν γίνεται να κερδίσεις πρωτάθλημα. Κάθε φορά που έβγαινα στην ευθεία έχανα και μια θέση. Πως να διεκδικήσεις τον τίτλο;
Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε φτερά με μεγαλύτερο ποσοστό downforce. Όσο περισσότερο downforce είχαμε από τα νέα φτερά, τόσο μεγαλύτερη και η αεροδυναμική αντίσταση. Οπότε η δύναμη του κινητήρα δεν επαρκούσε πια. Παλιά δεν είχαμε τόση κάθετη δύναμη από τα φτερά, οπότε και η δύναμη του κινητήρα επαρκούσε. Είμαι σίγουρος πως η Honda θα βρει τη λύση, αλλά χωρίς μεγαλύτερη τελική δύσκολα θα παλέψει για το πρωτάθλημα”.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Casey Stoner σαν Marc Marquez και ιστορίες μιας παραίτησης​

f2a3981755e1234ab23436424da4771e_XL.jpg

Ο Casey Stoner επαίνεσε τον Marc Marquez για το ότι έδωσε προτεραιότητα στην απόλαυση των αγώνων απορρίπτοντας την πρόωρη... συνταξιοδότηση, όπως έκανε ο ίδιος.

Να υπενθυμίζουμε κάπου εδώ πως ο Stoner αποσύρθηκε από το MotoGP το 2012, έχοντας υπάρξει δύο φορές πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία και σε ηλικία μόλις 27 ετών, ισχυριζόμενος ότι δεν του άρεσε πλέον το άθλημα. Ο Marquez από την άλλη, έφτασε στο ναδίρ του για διαφορετικούς λόγους, αλλά το ντεμπούτο του με την Ducati στο test της Valencia φαίνεται πως αποκατέστησε -προσωρινά έστω- το χαμόγελό του.
Κάπου εδώ έρχονται και οι σχετικές δηλώσεις του Casey Stoner στο TNT Sports στο Phillip Island:

«Αν δεν το απολαμβάνεις, γιατί να τα ρισκάρεις όλα; Αν ο Marc δεν απολαμβάνει τους αγώνες του, δεν θα θέλει και να τα ρισκάρει όλα για τίποτα. Είναι σημαντικό για εκείνον να πάρει πίσω αυτή την απόλαυση. Βρες έναν λόγο για να σηκωθείς το πρωί, να προπονήσεις τον κ#λο σου, να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους τραυματισμούς, να σύρεις τον εαυτό σου πίσω. Ο κόσμος το βλέπει από έξω. Αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν όλα είναι εναντίον σου, το σώμα σου δεν θέλει να κάνει πράγματα, αλλά το αναγκάζεις. Έχει το τίμημα του.»

Πολύ περιληπτικά, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει υποστεί τρία χρόνια σοβαρών τραυματισμών για την καριέρα του και έχει συνυπάρξει τελευταία με μια μοτοσυκλέτα κατώτερη των προσδοκιών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως φέτος στο Sachsenring, παραδοσιακά μια από τις αγαπημένες του πίστες, αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Όμως, τώρα πια σε ηλικία 30 ετών, τα πρώτα σημάδια της απόφασής του να εγκαταλείψει τη Honda για την Gresini Ducati, δείχνουν πως μια νέα μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να δώσει άλλη πνοή στην καριέρα του. Ο Stoner, πριν από 11 χρόνια, δεν μπορούσε να βρει λόγο για να συνεχίσει, με τον ίδιο να σχολιάζει την απόφασή του να παραιτηθεί νωρίς:

«Αν πρόκειται να ρισκάρεις τα πάντα, να τα βάλεις όλα στη σειρά, πρέπει να το κάνεις για κάποιο λόγο. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι είναι τα χρήματα ή για οποιονδήποτε λόγο το κάνουν. Εμένα μου άρεσαν οι μοτοσυκλέτες και οι αγώνες ήταν μέρος τους. Έφτασα να αγωνιστώ, ήταν φανταστικό. Μου άρεσε περισσότερο να οδηγώ αλλά και ότι σχετιζόταν με τις μοτοσυκλέτες. Έκανα και πολλή αυτοκριτική.
Όταν όμως στις μοτοσυκλέτες μπήκαν πάρα πολλά ηλεκτρονικά και πολύς έλεγχος στους τροχούς, η απόλαυση εξαφανίστηκε. Το πράγμα έγινε... "πολιτική"».

Τάδε έφη λοιπόν το «καγκουρό» για το «μυρμήγκι», δείχνοντας άλλη μια φορά πως ακόμα και αυτοί οι άλλης πάστας αναβάτες είναι άνθρωποι που έχουν αδυναμίες και προτεραιότητες που μπορεί να μη βλέπουμε άμεσα.

Πηγή: crash.net

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Marc Marquez - “Είχα πεταλούδες στο στομάχι και ήμουν νευρικός όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στην GP23”​

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Ισπανός για το πως του φάνηκε η Ducati στο test της Valencia
motomag Marc Marquez – “Είχα πεταλούδες στο στομάχι και ήμουν νευρικός όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στην GP23”

Το συμβόλαιο του Marc Marquez με τη Repsol Honda έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, με τον Ισπανό πλέον να είναι ελεύθερος να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα του μοτοσυκλέτα αλλά και για την ομάδα της Gresini Racing Team.

O οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την GP23 και τα όσα βίωσε στο πρώτο τεστ στη Valencia τον Νοέμβριο ενώ δεν παράλειψε να μιλήσει για τη μεγάλη αλλαγή από πλευράς ομάδας. Ο Marquez περιέγραψε την εμπειρία του με τη Ducati λέγοντας: “Είχα πεταλούδες στο στομάχι και ήμουν νευρικός όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στην GP23. Μπόρεσα να προσαρμοστώ (στη νέα μοτοσυκλέτα) πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, ενώ ο χρόνος που σημείωσα ήρθε χωρίς να το ψάξω πολύ. Η Ducati είναι μια διαφορετική μοτοσυκλέτα (από τη Honda), που απαιτεί διαφορετικό στιλ οδήγησης.”
Marc Marquez – “Είχα πεταλούδες στο στομάχι και ήμουν νευρικός όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στην GP23”

“Οδηγώ την πρωταθλήτρια μοτοσυκλέτα, οπότε όλα εξαρτώνται από εμένα. Υπάρχουν πολλοί αναβάτες που πηγαίνουν γρήγορα με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Η ταχύτητα είναι εκεί, αλλά έχω ακόμα πολλά πράγματα να καταλάβω. Όχι τόσο για να πάω πιο γρήγορα, αλλά για να είμαι πιο σταθερός. Και πάνω από όλα σε επίπεδο επικοινωνίας με την ομάδα. Δούλευα με μια ομάδα για 11 χρόνια και τώρα βρίσκομαι σε μια νέα. Η οικογένεια της Gresini με υποδέχτηκε εξαιρετικά και αυτό είναι ωραίο.”

Ο Marc Marquez θα έχει ως teammate τον αδερφό του Alex Marquez, με την παρουσίαση της Gresini Racing Team να γίνεται στις 20 Ιανουαρίου στη διάσημη disco Cocorico η οποία βρίσκεται στην πόλη του Riccione, ενώ το δίδυμο Marquez θα οδηγήσει ξανά την GP23 στο δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

Top Bottom