N
notakos600
Guest
Πλάκα πλάκα, πενφε με 2 χιλιάρικα σε πάει για ξεπαντελονιασμα...Επειδή ο Μπάμπης ψωνίζει... σαπακια!!!
Πλάκα πλάκα, πενφε με 2 χιλιάρικα σε πάει για ξεπαντελονιασμα...Επειδή ο Μπάμπης ψωνίζει... σαπακια!!!
Σωστό ρε σι ! Εγώ που έψαχνα για μηχανή και μίλαγα στο τηλ με άτομα διαφορά αυτό που τους έλεγα είναι , εάν έχει κάτι από αναλώσιμα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που να χρειαζεται η μηχανή πέστο μου να το ξέρω τουλάχιστον να αλλαχτεί !! Δεν θα σου πάρω το κεφάλι ! Θα την οδήγησω ποσά χλμ λόγο επαρχίας από Αθήνα πχ για να φτάσω σπίτι μου ! Μη τυχόν και πάθω καμία πλάκα στον δρόμο !Η ΧΡΥΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗ !![]()
Σώθηκες Θάνο.Σωστό ρε σι ! Εγώ που έψαχνα για μηχανή και μίλαγα στο τηλ με άτομα διαφορά αυτό που τους έλεγα είναι , εάν έχει κάτι από αναλώσιμα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που να χρειαζεται η μηχανή πέστο μου να το ξέρω τουλάχιστον να αλλαχτεί !! Δεν θα σου πάρω το κεφάλι ! Θα την οδήγησω ποσά χλμ λόγο επαρχίας από Αθήνα πχ για να φτάσω σπίτι μου ! Μη τυχόν και πάθω καμία πλάκα στον δρόμο !
όλοι λέγανε όχι ρε το μηχανάκι το παίρνεις και πας ταξίδι κατευθείαν αχαχαχ

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι . Έχει άλλη χάρη η κούτα !! Αχαχαχ BikeΣώθηκες Θάνο.
Ένας από τους λόγους που παίρνω όσο μπορώ ακόμα βέβαια κούτα μοτό.
Ναι ναι το παίρνεις και πας με την μία τον γύρο του κόσμου...![]()

Δεν έχει δείκτη το αφρικαΔεν μου λες Μπάμπη βενζίνη πότε βάζεις στα μηχανάκια σου?
Πάει ο δείκτης τέζα κάτω μόνιμα για να βάλεις?
Ποτέ δηλαδή στη ρεζέρβα. ΟΚ.Δεν έχει δείκτη το αφρικα
Η τρόμπα είναι εκτός ρεζερβουάρ, δεν ψύχεται απ τη βενζινη.
Αυτό που πρέπει είναι να μην την αφήνεις να γιριζει ρεζέρβα, γιατί τη στιγμή που ρεταρει στιγμιαία την ακούει.
Δεν το κάνα ποτέ.
Ηταν ηλεκτρικό το πρόβλημα στα αφρικα.. Υπήρχε μια πατέντα με έξτρα ρελε ώστε να μειώνεται ο σπινθηρας στις επαφές της, αλλά δεν τοχα κανει
Δεν θυμάμαι πότε έλεγε η yamaha..Τα υγρά φρένων αλλάζονται κάθε δύο χρόνια γιατί κάθε χρόνο σε αυτό?
Δεν χρειάζεται να δεις τίποτα.Δεν θυμάμαι πότε έλεγε η yamaha..
Aπλα κοιτώντας τα σέρβις..τα άλλαζαν αρκετα αραιά... Ταχω ακόμα τα χαρτιά άμα θες σου λεω κ ακριβώς.
Πάντως όταν τ άλλαξα εγώ ήταν καθαρα να πω την αλήθεια.. Του συμπλέκτη όμως χαλι μαυρο
Θα αστειεύεσαι..Όταν παίζουν τέτοια προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν ατύχημα και τα σπρώχνετε, ενημερώνετε τον επόμενο πως πρέπει να τα φτιάξει;
Από μένα επιτρέπονται τα πανταΈχω πολλές ερωτήσεις να με διαφωτίσουν κάτοχοι Μπεμβέ αλλά εκτιμώ ότι δεν θα το πάρουν καλά.
Για να μας πει ο νηματοθέτης επιτρέπονται οι ερωτήσεις - απορίες προς επίλυση ?
Το θέμα με τα ψυγεία το έχει το ΤΑ700 και είναι περισσότερο μηχανική αστοχία που δημιουργείται απο κακώς σχεδιασμένη στήριξη, παρά κάτι άλλο. Αυτοί που λένε βάλε μονο Honda και δεν θα έχεις πρόβλημα, λένε μπούρδες. Όλα το βγάζουν αυτό το πρόβλημα.Άλλη ερώτηση σε κατόχους πρώην και νυν και όσους ξέρουν από TRANSALP που διαβάζω για ψυγεία.
Τι αντιπηκτικό βάζατε? Χόντα? Εφάμιλλο? Ότι νάναι ?
Αυτο δε θεωρειται βλαβη..ειναι θεμα συντηρησηςΤο θέμα με τα ψυγεία το έχει το ΤΑ700 και είναι περισσότερο μηχανική αστοχία που δημιουργείται απο κακώς σχεδιασμένη στήριξη, παρά κάτι άλλο. Αυτοί που λένε βάλε μονο Honda και δεν θα έχεις πρόβλημα, λένε μπούρδες. Όλα το βγάζουν αυτό το πρόβλημα.
Στο δικό μου το ΤΑ600 το πρόβλημα που γράφω παραπάνω με το ψυγείο ήταν λόγω ελλιπής συντήρησης και ακινησίας.
Το βρήκα στην Πελοπόννησο. Δεν μπορούσα να κατέβω να το δω. Το είδε πολύ καλός φίλος που είναι και μηχανικός. Απο τους ελάχιστους που εμπιστεύομαι σαν να το έβλεπα εγώ. Εδωσε το ΟΚ και τον εξουσιοδότησα να το αγοράσει. Το έβαλε κατευθείαν στην ισόγα του για φτιάξιμο και τα άλλαξε όλα. Αναλώσιμα τα πάντα, λάδια ξύδια υγρά. Ολα τα oring στον κινητήρα, ρύθμιση βαλβίδων, λάδια στα πηρούνια....the whole nine yards!
Μετά απο κανα χρόνο στα χέρια μου έβγαλε το πρόβλημα με το ψυγείο και το έλυσα να δω τι έπαιξε. Δες τι έγινε τώρα!
Αυτό καθόταν κάποια χρόνια. Οξειδώθηκε μέσα. Ο φίλος μου όταν άλλαξε υγρά ψυγείου το έκανε και flush για να βγουν τυχόν επικαθήσεις. Κάποιες βγήκαν. Με τα χλμ λειτουργίας όμως και το ζέσταμα και τα φρέσκα υγρά και το συνεχές γύρισμα, έκαναν αποκόλληση και άλλες επικαθήσεις και βούλωσαν το κύκλωμα.
Το έκανα κι εγώ flush. Έβγαλε παπάδες! Ότι είχε ξεκολλήσει απο μέσα!
Το έβαλα πάνω. Ξανα πολλά χλμ και ξανα βγάλσιμο και flush. Την τελευταία φορά δεν έβγαλε σχεδόν τίποτα.
Μετα απο 1-1,5 χρόνο το έδωσα χωρίς να μου το έχει ξαναπαρουσιάσει.
Πρακτικά δεν ήταν βλάβη απο αστοχία της μοτό, αλλά όταν αγοράζεις μοτο 15ετίας- 20ετίας που καθόταν χρόνια, θέλει προσοχή. Παρότι ο φίλος μου τα άλλαξε όλα και με σωστή διαδικασία, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλέψει.
Χάλασε μια ωραία εκδρομή για εμένα. Πάνω που έφτασα Κοζάνη, ξαναγύρισα πίσω.
Εγώ αν μπορώ να απαντήσω ναιΈχω πολλές ερωτήσεις να με διαφωτίσουν κάτοχοι Μπεμβέ αλλά εκτιμώ ότι δεν θα το πάρουν καλά.
Για να μας πει ο νηματοθέτης επιτρέπονται οι ερωτήσεις - απορίες προς επίλυση ?
Έχω λόγο που το ρωτάω Αποστόλη και όχι δεν είναι βλακείες αυτά που λένε περί Χόντα αντιπηκτικού. Αν βρεις - βρει κάποιος βέβαια εφάμιλλο και βάλει βεβαίως και είναι αποδεκτό αλλά ότι λέει ο κατασκευαστής όχι ότι νάναι. Αιθυλενογλυκόλη λέει. Αιθυλενογλυκόλη όχι νεράκι με χρώμα. Αντί να ψάχνεις λοιπόν για το <<καλό>> κλπ πας και παίρνεις έτοιμο Χόντα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με 8 ευρώ το λίτρο.Το θέμα με τα ψυγεία το έχει το ΤΑ700 και είναι περισσότερο μηχανική αστοχία που δημιουργείται απο κακώς σχεδιασμένη στήριξη, παρά κάτι άλλο. Αυτοί που λένε βάλε μονο Honda και δεν θα έχεις πρόβλημα, λένε μπούρδες. Όλα το βγάζουν αυτό το πρόβλημα.
Στο δικό μου το ΤΑ600 το πρόβλημα που γράφω παραπάνω με το ψυγείο ήταν λόγω ελλιπής συντήρησης και ακινησίας.
Το βρήκα στην Πελοπόννησο. Δεν μπορούσα να κατέβω να το δω. Το είδε πολύ καλός φίλος που είναι και μηχανικός. Απο τους ελάχιστους που εμπιστεύομαι σαν να το έβλεπα εγώ. Εδωσε το ΟΚ και τον εξουσιοδότησα να το αγοράσει. Το έβαλε κατευθείαν στην ισόγα του για φτιάξιμο και τα άλλαξε όλα. Αναλώσιμα τα πάντα, λάδια ξύδια υγρά. Ολα τα oring στον κινητήρα, ρύθμιση βαλβίδων, λάδια στα πηρούνια....the whole nine yards!
Μετά απο κανα χρόνο στα χέρια μου έβγαλε το πρόβλημα με το ψυγείο και το έλυσα να δω τι έπαιξε. Δες τι έγινε τώρα!
Αυτό καθόταν κάποια χρόνια. Οξειδώθηκε μέσα. Ο φίλος μου όταν άλλαξε υγρά ψυγείου το έκανε και flush για να βγουν τυχόν επικαθήσεις. Κάποιες βγήκαν. Με τα χλμ λειτουργίας όμως και το ζέσταμα και τα φρέσκα υγρά και το συνεχές γύρισμα, έκαναν αποκόλληση και άλλες επικαθήσεις και βούλωσαν το κύκλωμα.
Το έκανα κι εγώ flush. Έβγαλε παπάδες! Ότι είχε ξεκολλήσει απο μέσα!
Το έβαλα πάνω. Ξανα πολλά χλμ και ξανα βγάλσιμο και flush. Την τελευταία φορά δεν έβγαλε σχεδόν τίποτα.
Μετα απο 1-1,5 χρόνο το έδωσα χωρίς να μου το έχει ξαναπαρουσιάσει.
Πρακτικά δεν ήταν βλάβη απο αστοχία της μοτό, αλλά όταν αγοράζεις μοτο 15ετίας- 20ετίας που καθόταν χρόνια, θέλει προσοχή. Παρότι ο φίλος μου τα άλλαξε όλα και με σωστή διαδικασία, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλέψει.
Χάλασε μια ωραία εκδρομή για εμένα. Πάνω που έφτασα Κοζάνη, ξαναγύρισα πίσω.
Σαββα το μπλε της χοντα ειναι και γαμω τα αντιπηκτικα...το εβαζα και σε αλλα μοτοΈχω λόγο που το ρωτάω Αποστόλη και όχι δεν είναι βλακείες αυτά που λένε περί Χόντα αντιπηκτικού. Αν βρεις - βρει κάποιος βέβαια εφάμιλλο και βάλει βεβαίως και είναι αποδεκτό αλλά ότι λέει ο κατασκευαστής όχι ότι νάναι. Αιθυλενογλυκόλη λέει. Αιθυλενογλυκόλη όχι νεράκι με χρώμα. Αντί να ψάχνεις λοιπόν για το <<καλό>> κλπ πας και παίρνεις έτοιμο Χόντα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με 8 ευρώ το λίτρο.
Μούτυχε περιστατικό φίλου λοιπόν που έρχεται να τον βοηθήσω να αλλάξει αντιπηκτικό - αντιψυκτικό - παραφλού πείτε όπως θέλετε και θεωρείτε δόκιμο. Του λέω πούναι το αντιπηκτικό ? Νάτο μου λέει και βλέπω ένα 4λιτρο ότι νάναι και ρωτάω που το πήρε. Μου λέει από γνωστό μεγάλο μαγαζί διαφόρων εργαλείων κλπ. Στραβομουτσουνιάζω τον ρωτάω γιατί όχι Χόντα πούναι έτοιμο να μην κάνουμε αραιώσεις κλπ σε άλλα αυτούσια και απιονισμένα νερά κλπ μου λέει εγώ που συμπληρώνω αυτό βάζω πάντα κλπ. Ακούω το συμπληρώνω και με λούζει κρύος ιδρώτας....Τι να συμπληρώνει σε κλειστό κύκλωμα? Άντε ίσως ελάχιστο....Τόχε αλλάξει ξανά λέει και με το ίδιο μάπα αντιπηκτικό....τέλος πάντων μην γράφουμε σεντόνια τεράστια να πάμε στην ουσία.
Αποτελέσματα?
Σκουριά παντού, κολλημένη τάπα ψυγείου και το πάνω κολλάρο νάχει φάει τη φωλιά του και να κρέμεται στον αέρα. Χαμός...
Παρόλα αυτά το σώσαμε, ο μάστοράς μας έφτιαξε καινούργια φωλιά και γλύτωσε το καπάκι που ένας Θεός ξέρει πόσο κάνει, αλλάχτηκαν τάπα, θερμοστάτης, καθαρίστηκε το κύκλωμα και όλα αυτά γιατί ? Για ένα γ@μοαντιπηκτικό 1,7 λίτρων της προκοπής.
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε ξαναρωτώ?
Το μηχανάκι ζει ακόμα στην κατοχή του με πλέον των 170.000 χλμ και ψυγείο δεν άλλαξε ακόμα στο 11ο έτος κατοχής.
Απορώ λοιπόν και ερωτώ αν εφόσον το θέμα της στηρίξεως είναι γνωστό δεν υπάρχει ένας μάστορας να βελτιώσει την βάση να ξεμπερδεύει το θέμα? Ε ρε ευλογώ πάντως προσωπικά τον μηχανικό μου που είδε σε άλλου φίλου από πτώση σε τακτικό σέρβις νάχουν ξεκολλήσει τα κάγκελα της GIVI και τάβγαλε, τα κόλλησε, τάβαψε και τα ξανάβαλε στα πλαίσια τακτικού σέρβις ! Αυτός έφτιαξε και την βάση του κολλάρου στο καπάκι στο τόρνο πούχει !
Πλέον και εγώ δεν ασχολούμαι καν με το αντιπηκτικό και όποτε πάω για βαλβίδες αφού θα βγει που θα βγει το ψυγείο του λέω αλλάζει και αντιπηκτικό και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Μια λέξη λοιπόν επ' αυτού : Συντήρηση.
Έχει σερβοφενα ,η μονάδα εχει πλακέτες μέσα και καπουτ.Τα υγρά φρένων αλλάζονται κάθε δύο χρόνια γιατί κάθε χρόνο σε αυτό?
Στα χοντα μόνο το δικό της δουλεύει ολοσωστα .Σαββα το μπλε της χοντα ειναι και γαμω τα αντιπηκτικα...το εβαζα και σε αλλα μοτο
Περαν της αιθυλενογλυκολης πρεπει να ειναι φιλικα στις τσιμουχες της τρομπας
Μπάμπη εγώ σε δικό μου εργαλείο δεν βάζω τίποτα άλλο.Σαββα το μπλε της χοντα ειναι και γαμω τα αντιπηκτικα...το εβαζα και σε αλλα μοτο
Περαν της αιθυλενογλυκολης πρεπει να ειναι φιλικα στις τσιμουχες της τρομπας
στο αμερικα ειχανε θεμα με την τρομπα στα goldwing οταν δεν εβαζαν το γνησιο..Στα χοντα μόνο το δικό της δουλεύει ολοσωστα .
Και τα άλλα κάνουν δουλειά ,αλλά....

Στα Μπεμβέ Γιάννο. Ναι αυτό έχει σημειωθεί.Έχει σερβοφενα ,η μονάδα εχει πλακέτες μέσα και καπουτ.
Γι'αυτό μια φορά το χρόνο.
Μπάμπη εγώ σε δικό μου εργαλείο δεν βάζω τίποτα άλλο.
Τάχω στην αποθήκη 2 λίτρα κάβα μόνιμα μην τυχόν και χρειαστεί κανά συμπλήρωμα που δεν χρειάζεται ή αλλάξω στα μικρά.
Δεν βάζω τίποτα άλλο και φυσικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τώρα τόμαθε και ο φίλος αλλά με τον δύσκολο τρόπο και αφού πλήρωσε.
Αυτός νομίζω πως είναι ο σκοπός τέτοιων θεμάτων, να μας μένει και κάτι.
Δεν ξέρω δεν τα πιάνω, φορώ πάντα γάντια γιατί λάδια και λοιπά προκαλούν καρκίνο του δέρματος οπότε προσοχή.Αυτο το μπλε το χονδα παντως, εχει μια υφη σα ναχει κ λαδι μεσα..
Δεν το χω δει σε αλλο
αφου βολευεσαι..Δεν ξέρω δεν τα πιάνω, φορώ πάντα γάντια γιατί λάδια και λοιπά προκαλούν καρκίνο του δέρματος οπότε προσοχή.