Οπως ειπα και πιο πανω ειπα να ψαχτω λιγακι με τις λαμπες led μιας και δεν με ικανοποιει απολυτα η osram night vision.Aρκετα καλη αλλα θα ηθελα κατι παραπανω.Δεν θα μπω σε πολλες λεπτομερειες,γιατι δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου,αλλα θα πω καποια πραγματακια που διαπιστωσα στην πορεια της ερευνας.
Στον Τιγρη,πισω απο την λαμπα ειναι πολυ περιορισμενος ο χωρος,αρα πρωτο θεμα
το μεγεθος της λαμπας.Υπαρχουν κανονικες η mini και αναγκαστικα ψαχτηκα στις δευτερες.Ειναι πιο μικρο το μεγεθος της λαμπας αλλα και του πισω μερους.Με το πισω μερος στους 2,5 μ 3 ποντους ουσιαστικα ταυτιζονται με τις συμβατικες.Μειονεκτημα τους τα λιγοτερα lumens,αλλα ηταν κατι που δεν με απασχολησε ιδιαιτερα οπως θα εξηγησω και παρακατω.
Το αμεσως επομενο που εψαχνα ειναι
η πιστοποιηση της αντοχης...ηθελα απο ΙΡ 65 εως ΙΡ 68.Για οσους δεν γνωριζουν αυτο δειχνει την αντοχη του προιοντος σε νερο,παγο,κραδασμο,σκονη κλπ.Οσο μεγαλυτερο το νουμερο τοσο μεγαλυτερες οι αντοχες,πχ
IP68 waterproof and dustproof: Rain snow travel freely, without worrying about any climate. Weather is no longer a reason to limit travel
Οι Κινεζοι οταν γραφουν οτι το προιον εχει αυτες τις πιστοποιησεις το εννοουν.Οτι δεν εχει πιστοποιηση μπορει να ναι καλο,μπορει να ναι για τα πανηγυρια,αλλα οταν τις εχει εχω διαπιστωσει οτι οντως τις εχει.
Αφου λυθηκε και αυτο το θεμα το αμεσως επομενο ηταν
το χρωμα απο το φως.Ιδανικο κατα την αποψη μου ειναι τα 4300Κ-4700Κ.Ουσιαστικα ειναι το φως της ημερας και ειναι ιδανικο την νυχτα.Πιο ξεκουραστο και σου δινει καλυτερη εικονα.Το 6000 και πανω φαινομενικα ειναι καλυτερο αλλα στην πραγματικοτητα αλλοιωνει αυτο που βλεπουμε.Δυστυχως δεν ειχα πολλες επιλογες στα 4300 και πηγα αναγκαστικα στα 6000κ.
3000Κ 4300Κ 6500Κ
Η ενταση της λαμπας ειναι συνηθως ο λογος που ψαχνομαστε για κατι μεγαλυτερο.Οι συμβατικες λαμπες που χρησιμοποιουμε ειναι περιπου 1000 lumens η μεσαια σκαλα και 1500 η μεγαλη.Με την απλη σκεψη οτι με αυτες βλεπω αρκετα καλα αλλα κατι μου λειπει το λογικο για μενα ειναι να παω σε λαμπες μεχρι 3000lm.Διπλασιαζοντας το φως μου δεν θελω τιποτε αλλο,ασε που θα ειναι μικροτερη η θερμοκρασια μεσα στο φως,λιγοτερη η καταναλωση και ελαχιστα εως ανυπαρκτα τα μπινελικια των απεναντι.
Η ψυξη της λαμπας ειναι το τελευταιο που κοιταξα.Καποιες με μικρες δυνατοτητες αντι ανεμιστηρακι,χρησιμοποιουν ψυκτρες αλουμινιου.Προτιμησα να τις αποριψω ητε γιατι ηταν αρκετα μικρες,ητε γιατι δεν εδωσα εμπιστοσυνη.
Ενα προβλημα της τελευταιας στιγμης ειναι το οτι καποιες απο αυτες μπορει να σας αναψουν λαμπακι βλαβης αν δεν διαθετουν
CANBUS Adapter.Oι περισσοτερες δεν λενε οτι το διαθετουν, αλλα οτι δεν υπαρχει θεμα για το 98% των αυτοκινητων.Αυτο νομιζω οτι θελει λιγακι ψαξιμο μιας και απο τις παρακατω μονο κανα δυο το λενε ξεκαθαρα.
Με βαση τα παραπανω κατεληξα σε αυτες τις 8 οι οποιες εχουν παρομοια χαρακτηριστικα και δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβες απο 15 εως 30ευρω το ζευγαρι.Φυσικα μπορει να δειτε τις ιδιες στην Ελλαδα σε διπλασια η τριπλασια τιμη,αλλα αυτο ειναι κατι που ο καθενας το βλεπει απο διαφορετικη σκοπια.
1.Q1 LED Headlight Waterproof
2.Car LED Headlights IP68 Waterproof And Dustproof
3.Led Moto 9006
4.Lights Headlight Bulbs
5.Car Lights Canbus Headlight Bulbs
6.Headlight Bulbs Super Bright
7.Auto DOB LED Headlamp
8.Car H4 LED Headlights
Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω ποια απ ολες ειναι καλυτερη.Αν καποιος εχει τον χρονο και την διαθεση ας ριξει μια ματια και ας πει την γνωμη του.Αν στα πιο πανω ειμαι καπου λαθος η παρεληψα κατι ας με διορθωσει.