ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΑΡΑ ΣΑΣ?

User V

Μαθουσάλας member
Ότι πει το αφεντικό Tooth

Μπιμπελό!!!!
Καλοτάξιδο Θοδωρή και να το απολαύσει το "αφεντικό"...
Smileys drinking beer Emoticon

Face

member
Περιοχή
ATHENS
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI V-strom 650 XT
Όνομα
NIKOS
Ο δρόμος για το νέο Transalp , έχει και κάποιους συμβιβασμούς cdef

Πέρυσι στην EICMA στο Μιλάνο , το είδε και είπε αυτό τέλος.

Παρόλο που έρχονται με το σταγονόμετρο στην Ελλάδα βρήκε και το χρώμα!

Ωραίο είναι το άτιμο, αν και δεν χωράω πάνω γαμώτο Tooth

Καλοταξιδο φιλε!!!!! Smileys drinking beer Emoticon

ThanosP

well know member
Περιοχή
Κορινθος
Μοτοσυκλέτα
Africa twin 1000
Tuareg 660
Africa twin 1100
KTM adventure 790
Όνομα
Θάνος

Τελειααα μπράβο , καλοριζικο και καλοτάξιδο , πολύ όμορφο Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon

scrabler

new member
Περιοχή
Athens
Μοτοσυκλέτα
BEAR
Όνομα
Giorgos

Ομορφη μοτοσυκλέτα, καλοτάξιδη!

N

notakos600

Guest

Καλορίζικο και καλοτάξιδο Θοδωρή.
Το χρώμα τα σπάει. Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Καλοταξιδη φιλε να την ευχαριστηθεις οσο δε παει Smileys drinking beer Emoticon

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
'Εγινε η μετατροπή λοιπόν...

Καταρχάς έλυσα το μηχανάκι

Αφαίρεσα από το σώμα ψεκασμού τις ντίζες και τους αισθητήρες. Έπειτα το ίδιο το σώμα από τον λαιμό.
Στην συνέχεια, έβγαλα το μπεκ, αφού πρώτα άδειασα την βενζίνη σε ένα καθαρό μπουκάλι για να την έχω για μετά.

Η τρόμπα έχει 2 σωληνάκια...το ένα (χοντρό) είναι της τροφοδοσίας, το λεπτότερο είναι για την επιστροφή. Έβγαλα το λεπτότερο, και παράλληλα κρατούσα με μπολάκι από κάτω τις βενζίνες που άρχιζε να κατουράει η αντλία από την επιστροφή. Τουλάχιστον δεν λέρωσα τίποτα ή το οτιδήποτε.

Ένα σχεδόν "γυμνό" μοτέρ από Suzuki Address...

Το κάτω χοντρό σωληνάκι χρησημοποιείς για την τροφοδοσία καυσίμου. Το πάνω το τάπρωσα με μια χοντρή βίδα και σφιγκτήρα

Έβαλα λαιμό, καρμπυρατέρ, τα οποία κούμπωσαν απροβλημάτιστα πάνω στην κεφαλή.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω κινητήρας, στην Ασία βγαίνει σε καρμπυρατέρ, χωρίς καμία τρελή διαφορά σε σχέση με την EU έκδοση του.

Εδώ ήτανε σε σχετικά "πρόχειρο" στάδιο ακόμα, πριν βάλω ντίζα στην γκαζιέρα του τιμονιού, να ρυθμίσω, να κάνω λίγο καλύτερη χωροταξία τα καλώδια κλπ.

Η όλη δουλειά μου πήρε κάνα 5ωρο...από ρύθμιση, δεν το ρύθμισα και 100% σωστά, όταν είναι κρύο μπουκώνει, αλλά μετά από 1-2 λεπτά λειτουργίας δουλεύει χωρίς διακοπές ή το οτιδήποτε.

Εντύπωση μου έκανε πως είναι τσακ-μα-κι στις μιζιές!! Παίρνει παραδόξως πιο εύκολα από τον ψεκασμό.

Από γκάζι, έχει καλύτερο τράβηγμα σε χαμηλές-μεσαίες, γενικά σχεδόν το ίδιο με injection, αλλά και πιο αεράτο δούλεμα.

Αν ρυθμιστεί και όπως πρέπει, θα πηγαίνει ακόμα καλύτερα. Το καρμπυρατέρ είναι 18mm τύπου Keihin.

Από ρεύματα, φώτα κλπ, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Και στο τέλος από όλα αυτά, απλά το χάζευα να δουλεύει στο ρελαντί και λέω "κάτι κατάφερες..."

Μένει μόνο να το ρυθμίσει ο μάστορας, γιατί εγώ δεν έκανα και το καλύτερο tuning. Πηγαίνει ωστόσο, δεν έχει θέμα. Επίσης, μέσα από την ποδιά χωράει, χωρίς θέμα, το τσοκ ανοίγει κανονικά αν ποτέ το θελήσω όταν κρυώσει ο καιρός.

Αν καταφέρω να βρω και κάναν λαιμό πιο "μαζεμένο" σε διαστάσεις, για να κουμπώσει και το φιλτροκούτι, τότε θα είναι τέλειο!

Αυτααααα!!!

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Χρώμα μπουζί να ελέγξεις για να δεις αν είναι σωστό το ζιγκλεραρισμα του καρμπυρατερ ή η τελική ρύθμιση από μαστορη. Τώρα βέβαια άλλη υπόθεση χρωματος στο ρελαντί, άλλη στις μεσαίες κι άλλο στο τέρμα γκάζι που μάλλον είναι και το ζητούμενο ως επί το πλείστον σε ένα παπί. Good luck...! Giving

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
πολύ άσπρο φαίνεται το φίλτρο, το χεις λαδώσει;
Αν εννοείς την χοάνη, όχι...έβαλα μια πρόχειρη που είχα προς το παρόν.

Τάσο κάτι τέτοιο ψάχνεις
Γιεπ! Έναν κοντό λαιμό να έρθει πιο μέσα και το καρμπυρατέρ να κουμπώσει και το φιλτροκούτι!

Χρώμα μπουζί να ελέγξεις για να δεις αν είναι σωστό το ζιγκλεραρισμα του καρμπυρατερ ή η τελική ρύθμιση από μαστορη. Τώρα βέβαια άλλη υπόθεση χρωματος στο ρελαντί, άλλη στις μεσαίες κι άλλο στο τέρμα γκάζι που μάλλον είναι και το ζητούμενο ως επί το πλείστον σε ένα παπί. Good luck...! Giving
Γενικά, θέλει ρύθμιση το καρμπυρατέρ...δουλεύει μεν τώρα, δηλαδή με πάει βόλτες, δουλειά κλπ αν ζεσταθεί το μοτέρ δεν έχει θέμα. Αλλά με σωστή λειτουργία θα είναι κομπλέ. Χρώμα μπουζί δεν έκατσα να δω, με έπιασε βράδυ όταν τελείωσα με όλα-όλα....

Εννοείται, μέσα σε μια μέρα δεν γίνεται να τα κάνεις όλα. Το πολύ όμως τελείωσε, τώρα η ρύθμιση του μένει και μερικές μικρές λεπτομέριες...στα επόμενα ρεπό όταν ξανακάτσω θα το δουλέψω λίγο περισσότερο.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Για να είσαι σίγουρος κάνε πρόβα.
Δηλαδή βγάλε λαιμό καρμπ,,βάλε φιλτοκουτι και με τον λαϊκό πάνω στο καρμπ δες πόσο πίσω πρέπει να έρθει για να ξέρεις τι θα πάρεις.
Εγώ όταν έκανα κάτι αντίστοιχο έτυχε να έχω γνωστό με μαγαζί και πήρα δοκιμαστικά μερικούς και κράτησα αυτόν που μου ταίριαξε

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Εμένα έτσι όπως το κόβω, θέλει έναν λαιμό καρμπυρατέρ τύπου σαν το Innova/Lifan 125.

Δηλαδή μαζεμένος μεν, να κάνει ένα σχήμα σαν S κάπως. Και λίγο πιο πίσω να βγει από το φιλτροκούτι, δεν πειράζει, μπορώ με λάστιχο εισαγωγής να τα ενώσω αυτά.

Αλλά μου έκανε εντύπωση, το πόσο πιο απλοϊκό είναι σαν κατασκευή...είχα ξεχάσει την απλότητα των καρμπ

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Τάσο τέτοιο ακριβώς έχω .
Κοντό και στραβό.
Το θέμα είναι να το βρω.
Για αύριο είναι λιγάκι δύσκολο έχω το πρωί νοσοκομείο και μετά δούλευω.
Όπως και να έχει θα κοιτάξω και αν στο βρω στο στέλνω από Δευτέρα

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Δημήτρη καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Μην αγχώνεσαι πάντως, δεν το βιάζομαι, αλήθεια. Απλά να θυμάσαι, είναι για 18mm λαιμό καρμπυρατέρ. Αν το βρεις, σε βάζω εγώ τα μεταφορικά, μην κομπλάρεις.

N

notakos600

Guest
Τάσο συγχαρητήρια για τη μετατροπή φίλε.
Αφού ταίριαξαν όλα και δουλεύει το μηχανάκι κλαιν μαιν.
Ρύθμιση, λαιμούς, κολιέδες και σώβρακα θα τα βρεις στη πορεία.
Έγινες ξανά αναλογικός.
Καλά χιλιόμετρα.

Edit
Καρμπυρατέρ, λαιμούς και ότι χρειαστείς υπάρχουν σωρό (από τις μόντες που κάνω στα στρογγυλοφάναρα με τα μοτέρ Lifan).

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Λοιπόν!

Καταρχάς, χθες το δοκίμαζα, το δοκίμαζα...σε κάποια φάση μένω λίγο πιο δίπλα από το σπίτι! "Τι σκ@τά" λέω....τελικά ήτανε από βενζίνη! Είχα ξεχάσει, πως ήτανε σχεδόν άδειο το ντεπόζιτο!

Ωστόσο, το φιλτράκι είχε μέσα βενζίνη, αλλά αμα είναι εντελώς άδειο το ντεπόζιτο δεν μπορεί να την κατεβάσει από ότι κατάλαβα. Έκανα μια ρύθμιση, δεν μπουκώνει τόσο τώρα, στο ξεκίνημα...

Από πορεία τώρα....για να πάω στην δουλειά κάνω καθημερινά 25-30χλμ σε εθνική. Δεν τα πάει άσχημα, αλλά πηγαίνει μπουκωμένο, το καταλαβαίνω δηλαδή. Μπορεί και καλύτερα, θέλω να πω, να δώσει δηλαδή και άλλο γκαζάκι.

Το μυαλό μου πάει σε πλούσιο μείγμα...δεν κοίταξα μπουζί, γιατί με πήρε και βράδυ. Αύριο όμως που θα έχω χρόνο, θα κάτσω να το ξανακοιτάξω αν είναι. Γενικά, θέλει ψάξιμο-δοκιμή και η όλη ιστορία είναι λίγο trial and error, αλλά δεν με χαλάει καθόλου, έχει την φάση του.

Η απόκριση πάντως στο γκάζι άμεση, κρατάει πάντα ρελαντί, δεν έχει σβήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στο άκυρο, και οι ρεπρίζ του είναι ωραίες!

Top Bottom