Συμβαίνει τώρα....

dikoukos

old member
Μοτοσυκλέτα
Kawasaki Versys 1000
Cf moto MTX 1000
Όνομα
Xατζηπετροs Δημητρηs
Χρόνια πολλά Αληθως ανεστη και καλο πασχα να εχουμε με υγεια σε εμας της οικογένειες μας και σε ολον τον κόσμο

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

N

notakos600

Guest
Πάσχα στο χωριό, όχι δικό μου χωριό αλλά δεν έχει σημασία. Το έκανα δικό μου από την αρχή.
Μοτοποδήλατο που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις αποδράσεις μου. Το είχα σκεπασμένο από τον Αύγουστο, με την ίδια βενζίνη, λίγο αέρα στα λάστιχα έβαλα μόνο.
2-3 μανιβελιες και βολταρω ήδη ανάμεσα στα αγριολουλουδα και τις μυρωδιές της φύσης.
Άσπρα Σπίτια, Λιναρια, Αρχαία Ολυμπία, φράγμα Αλφειού, Κρεστενα και πίσω.
Οι στιγμές δεν αγοράζονται, δεν χρειάζονται άπειρα κυβικά, χρειάζεται μόνο να ξεκινήσεις από κάπου χωρίς προορισμό.
Keep riding.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Στάλθηκε από το POT-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Πάσχα στο χωριό, όχι δικό μου χωριό αλλά δεν έχει σημασία. Το έκανα δικό μου από την αρχή.
Μοτοποδήλατο που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις αποδράσεις μου. Το είχα σκεπασμένο από τον Αύγουστο, με την ίδια βενζίνη, λίγο αέρα στα λάστιχα έβαλα μόνο.
2-3 μανιβελιες και βολταρω ήδη ανάμεσα στα αγριολουλουδα και τις μυρωδιές της φύσης.
Άσπρα Σπίτια, Λιναρια, Αρχαία Ολυμπία, φράγμα Αλφειού, Κρεστενα και πίσω.
Οι στιγμές δεν αγοράζονται, δεν χρειάζονται άπειρα κυβικά, χρειάζεται μόνο να ξεκινήσεις από κάπου χωρίς προορισμό.
Keep riding.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

ΚΑΝΕ ΑΔΔ, ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΚ

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Στο μεταξύ, κατέβηκα πριν με το μηχανάκι κέντρο για να πάω να πάρω κάτι γλυκά.

ΔΕΝ είναι για βόλτα σήμερα και αύριο....απο τούς 10 οι 6 είναι ΣΙΓΟΥΡΑ τύφλα στο μεθύσι. Προσοχή εκεί έξω.

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός

ΔΕΝ είναι για βόλτα σήμερα και αύριο....απο τούς 10 οι 6 είναι ΣΙΓΟΥΡΑ τύφλα στο μεθύσι. Προσοχή εκεί έξω.
Οι 9 στους 10..
Πολύχρονος Τάσε..

N

notakos600

Guest

Χρόνια πολλά Τάσο.
Όπως έγραψε κι ο Μάνος δεν υπάρχει αλκοόλ στην αγορά ούτε για δείγμα

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Ευχαριστώ παιδιά!

Εμείς δόξα τον Θεό, προμηθευτήκαμε με σπιτικό τσίπουρο από Θεόπετρα Τρικάλων...άλλα επίπεδα πρόσφυσης

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Ευχαριστώ παιδιά!

Εμείς δόξα τον Θεό, προμηθευτήκαμε με σπιτικό τσίπουρο από Θεόπετρα Τρικάλων...άλλα επίπεδα πρόσφυσης
πολυχρονος τασουλη!

Caesarsk

well know member
Σήμερα, αναγκαστικά, έχω τον γιο μου μαζί μου στην δουλειά. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί είμαστε σε διαδικασία οργάνωσης μαθημάτων στο Riding School στην κατηγορία Junior Academy και όλη την ώρα γι αυτό μιλάει. Γιατί πατάς συμπλέκτη τώρα, πόσο δυνατά πάτησες το φρένο. Τι κάνουμε εδώ; Ερωτήσεις που με κάνουν και χαμογελώ μέσα από το κράνος μου.
Για το θέμα εξοπλισμός, δεν περιμέναμε αυτή την ηλικία. Ο εξοπλισμός έγινε απαραίτητος για κάθε βόλτα που έκανε με το ποδήλατο από τότε που είχε βοηθητικές. Κράνος, γάντια, επιγονατίδες, επαγκωνίδες, παπούτσι. Τα χρειαζόταν όλα αυτά; ΟΧΙ. "Τότε γιατί ρε μπαγλάμα ταλαιπωρούσες το παιδάκι;", εύλογα θα ρωτούσε κάποιος. Γιατί έτσι του έγινε συνήθεια φίλε και αύριο δεν θα χρειάζεται να του φωνάζω "Κράνος πάρε". Μαλακίες θα κάνει, είναι απαραίτητο στοιχείο της εφηβικής επανάστασης, αλλά τουλάχιστον θα είναι ντυμένος.

Ντύσου για να πέσεις, και όσοι επιζήσαμε από παλιότερες δεκαετίες και συνεχίζουμε να καβαλάμε σήμερα το σκεφτόμαστε με τρόμο. Παρ'όλα αυτά συνεχίζουν πολλοί να πιθηκίζουν. Είτε γιατί η παρέα τους λέει "άντρας είσαι μόνο αν καβαλάς γυμνός", είτε γιατί η παρέα τους λέει "ντύσου σωστά ρε μαλάκα". Υπάρχει η ανάγκη στους περισσότερους να ανήκουν κάπου. Να υπάρχει η ομοιομορφία της παρέας. Και στην δεύτερη περίπτωση καλό κάνουν στον εαυτό τους, στην πρώτη όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Μόνο την περασμένη εβδομάδα είχαμε αναφορές στην ομάδα για 4 διαφορετικά θανατηφόρα ατυχήματα. Κρίμα είναι ρε σεις να μην γυρνάτε. Ίσως να σας θελάμε και εμείς στην παρέα μας.

Στο σήμερα λοιπόν, σταματώ σε φούρνο να του πάρω κάτι για φαγητό. Δίπλα μου είναι σταματημένες δυο μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ. Κατεβαίνει ο μικρός τον κοιτούν. 25 βαθμοί σήμερα και ο μικρός είναι με κράνος, θώρακα/jacket, γάντια, επιγονατίδες και μποτάκι. Σταμάταει από την άλλη μεριά Vstrom με αναβάτη 60αρη, φορμίτσα αθλητική, sneaker και το άσπρο μαλλί ελεύθερο να ανεμίζει όσο έχει μείνει. Κοιτάζει τον μικρό, κουνάει το κεφάλι του υποτιμητικά "Ρε μαγκάκο, δεν ζεσταινέσαι με όλα αυτά που φοράς;" τον ρωτάει γελώντας. Ανοίγει ο μικρός την ζελατίνα του κράνους, "Εσείς δεν φοβάστε μην πέσετε; Ο παππούς μου, έπεσε από την σκάλα και ακόμη τα κόκκαλα του δεν είναι καλα". Με κοιτάζει ο τύπος ψιλοενοχλημένος, ένας πιτσιρικάς με παπί που έφευγε έχει πέσει στον δρόμο και γελάει, τον κοιτάζω με νοήμα λέγοντας του "ΠΑΙΔΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;"

Κάντε ότι θέλετε, καβαλήστε και ξεβράκωτοι, μην προσπαθείτε τουλάχιστον να πείσετε τους άλλους πως αυτό που κάνετε είναι το σωστό.

Δικαιολογίες που έχω ακούσει:
*Το κράνος μου περιορίζει την πλευρική ορατότητα
*Με το κράνος δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά
*Πάσχω από κλειστοφοβία και το κράνος με κάνει νευρικό
*Κάνει πολύ ζέστη για να βάλω μπουφάν
*Με τα γάντια δεν έχω καλή αίσθηση στις μανέτες
*Μυρίζουν τα πόδια μου γι'αυτό φοράω σαγιονάρες

Σ.Σ.: Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα για την ορθότητα των απόψεων μου. Είναι δικές μου και τις εφαρμόζω σε μένα.

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Εγω παλι θα κυκλοφορησω και ξεκρανωτος ...
Φυσικα δεν συστηνω σε κανεναν να το κανει..Ειναι πολυ επικινδυνο..
Μποτες γαντια μπουφαν κλπ, ειναι δυσκολο με τη ζεστη..αλλα το κρανος ειναι MUST..

Εχω γλυστρησει πεζος σε κατηφορα,και επαθα διασειση..εμεινα 2 μηνες χαζος.Ευτυχως επανηλθα πληρως(ετσι νομιζω Rolling

Καλα ρε θα πει καποιος, τοτε γιατι δεν το φορας το γμημενο το κρανος?

Απαντηση..
Δεν με πολυνοιαζει
Παιδια δεν εχω, γονεις δεν εχω...απολαμβανω που και που το χαδι του αερα

Μην παιρνεται παραδειγμα λοιπον απο μενα και απ τον καθε ξεκρανωτο..
Η αληθεια ειναι οτι αν ολοι κυκλοφορουσαν με κρανος, τοτε δεν θα υπηρχε το κακο παραδειγμα..
Με ενοχλει να δινω κακο παραδειγμα..
Απ την αλλη, εχω μαθει αλλιως εδω και 30 χρονια...μεγαλη υποθεση η συνηθεια

Βαλτε το κρανακι, αν οχι για σας, γι αυτους που σας περιμενουν πισω..

Υσ..οταν βαζω τη γυναικα πισω παντα φοραω κρανος για να φοραει κι αυτη το δικο της..
Αν δεν το βαλει δεν ξεκιναω

Τελευταία επεξεργασία:

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Δεν θέλω να βρίσκομαι στο αντίθετο ρεύμα απο μηχανόβιο χωρίς κράνος που του σκάει μυγάκι/εντομάκι στο μάτι.
Μπορεί ο κάθε ξεκράνωτος να νομίζει πως το μόνο πιθανό κακό που πιθανόν θα κάνει είναι στον εαυτό του.

Δεν είναι έτσι.-

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Καλοκαίρι 2020.

Έχουμε ξεκινήσει 3 μηχανάκια παρέα να πάμε προς το χιονοδρομικό στα Χάνια για δροσιά ένα απόγευμα. Μπουφάν, κράνη, γάντια, ότι εξοπλισμό είχαμε, τον φορέσαμε. Πάνω στο Πήλιο να βλέπεις τυπάδες με: V-Strom, GSXR, R6/R1, Hayabusa, με κοντομάνικα, βερμούδες, χωρίς κράνος.

Οι περισσότεροι το λένε απλά ίματζ, εγώ προσωπικά το λέω φυσική επιλογή.

Το Spidi και το κράνος είτε έχει -2 έξω είτε έχει 35 βαθμούς, δεν φεύγουν από πάνω μου. Έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μου, εδώ και χρόνια. Η πανοπλία μας είναι εξάλλου. Όπως στον πόλεμο δεν πας χωρίς στολή και αλεξίσφαιρο, έτσι και στα 2τροχα, δεν οδηγάς χωρίς τον ανάλογο εξοπλισμό.

Στο μακρινό μέλλον, όταν και αν το παιδί μου έρθει και μου πει πως θέλει να οδηγάει μοτό, τότε θα φροντίσω να του δώσω τις σωστές αρχές εξαρχής. Πριν του δοθούν από τίποτα καγκουροπαρεές στο Λύκειο.

Εν τέλει, (ψιλοάκυρο) όσες κοπέλες με έχουν δει με εξοπλισμό τους αρέσει...

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Δεν θέλω να βρίσκομαι στο αντίθετο ρεύμα απο μηχανόβιο χωρίς κράνος που του σκάει μυγάκι/εντομάκι στο μάτι.
Μπορεί ο κάθε ξεκράνωτος να νομίζει πως το μόνο πιθανό κακό που πιθανόν θα κάνει είναι στον εαυτό του.

Δεν είναι έτσι.-
νομιζω το τερματισες..
Οταν φορας εχεις παντα κλειστη ζελατινα?

Κινδυνευεις ΠΟΛΥ περισσοτερο απο ολους αυτους με φουλ εξοπλισμο που μπαινουν ΗΟΤ στη στροφες..
Οπως και γω...αυτους φοβαμαι

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Anyway...το κρανος ειναι MUST το ειπα και πριν.
Ειμαι υπερ..

Τωρα εχουμε αλλα..
Πηγα προχθες να δω μια μηχανη στη χαλκιδα..
Τα συμφωνησαμε...
Προκαταβολη δεν ηθελε...μου λεει ελα αυριο να το κανουμε..

Χθες τρωω ακυρο, ενω ήμουν στο κτελ ετοιμος να επιβιβαστω στο λεωφορειο για χαλκιδα..!
Σημερα δε σηκωνει τηλ...

Θα το μετανιωσε κι αυτος Rolling....
Τουλαχιστο να το ξερα θα πηγαινα απο τον παλιο μεχρι χαλκιδα....αχαχα...στυλ βολτα

Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom