Στο φτερο,απαντησεις για οτι δεν χρειαζεται να ανοιχτει νεο θεμα.

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Σε εμένα δεν έχει κάποιο μαρκάρισμα πάντως...απο περιέργεια όταν το ανακάλυψα αυτό την έβαλα τέρμα αριστερά. "Ωωωω τώρα το μείγμα ρυθμίστηκε!".

Το μηχανάκι προχωρούσε μόνο του, μα δεν πήρε παραπάνω δύναμη Tooth Μετά περίμενα να ζεσταθεί το μοτέρ και την ρύθμισα εκεί που την έχω τώρα. Δεν την ξαναπείραξα απο τότε μιας και δουλευεί σωστά πλέον.

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Σε εμένα δεν έχει κάποιο μαρκάρισμα πάντως...απο περιέργεια όταν το ανακάλυψα αυτό την έβαλα τέρμα αριστερά. "Ωωωω τώρα το μείγμα ρυθμίστηκε!".

Το μηχανάκι προχωρούσε μόνο του, μα δεν πήρε παραπάνω δύναμη Tooth Μετά περίμενα να ζεσταθεί το μοτέρ και την ρύθμισα εκεί που την έχω τώρα. Δεν την ξαναπείραξα απο τότε μιας και δουλευεί σωστά πλέον.
Κοίτα να δεις τι γίνεται.
Αν είναι το μηχανάκι εκτός εγγυήσεως κάνεις ότι θες και δεν διακινδυνεύεις να σου πούνε έλα δω ρε φίλε, το πείραξες? Σκάσε τώρα τόσα γιατί δεν μπαίνει στην εγγύηση.

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Η εγγύηση έχει λήξει πριν μια δεκαετία και βάλε, άρα ναι είμαι σε safe σημείο πλέον.

Και μιας και βρίσκομαι σε αυτό το thread να παραθέσω και εγω μια απορία μου....

Τα αλυσιδογράναζα δεν τα άλλαξα ακόμα μιας και δεν έκανα και καμιά σοβαρή διαδρομή με το μηχανάκι τον χειμώνα. Σκέφτομαι τώρα απο αρχές Μαρτίου να τα αλλάξω γιατί έχουν κάνει πάνω απο 10.000km και αρχίζει να κλωτσάει η αλυσίδα όσο και να την τεντώνω.

Σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή στο γρανάζωμα αυτή τη φορά αλλά η σκέψη μου είναι η εξής: να βάλω ένα 15Τ μπροστά να απλώσει το μηχανάκι, αλλά και ένα 38Τ ή 39Τ πίσω για να μην κρεμάσει. Θα αλλάξει κάτι ή θα είναι σαν να έχω 13-34 πάλι; Γενικά επειδή κάνω μακρινές βόλτες κυρίως, δεν θα με χαλούσε να ήτανε και λίγο πιο απλωτές οι σχέσεις για να δουλεύει λίγο πιο χαλαρά το μοτέρ. Όχι και να γονατίσει βέβαια, να μην μπορεί να ανέβει ανηφόρες με δικάβαλο.

Έχετε να προτείνετε κάτι γενικά; Γρανάζια πίσω ταιριάζουν απο FX και KazeR στο δικό μου και η Suzuki βγάζει και 15Τ μπροστά για Address άρα δεν είναι θέμα η εύρεση ανταλλακτικών.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Καπου ειχα διαβασει για γνωστο προβλημα των sym αλλα δε θυμαμαι που και τι ηταν

Καπου εχει δυο βιδες που η μια ρυθμιζει τον αερα και η αλλη το καυσιμο.Για βρες τες βαλτο στο ρελαντι και δωσε λιγο καυσιμο.Λογικα θα στρωσει.

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@Σάββας Έχω μπει εκεί πέρα, απλά τις τελικές δείχνει απο κάθε ταχύτητα...

Οκ σκέφτηκα το άλλο, να κρατήσω το 14Τ μπροστά αλλά πίσω να βάλω ένα 36Τ δηλαδή 2 δόντια μεγαλύτερο.

Αν το 14-34 είναι ήδη σχετικά απλωτό, με το 36 πίσω θα πετύχω και καλύτερο τράβηγμα χωρίς να κοντύνει πολύ το βήμα;

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Η εγγύηση έχει λήξει πριν μια δεκαετία και βάλε, άρα ναι είμαι σε safe σημείο πλέον.

Και μιας και βρίσκομαι σε αυτό το thread να παραθέσω και εγω μια απορία μου....

Τα αλυσιδογράναζα δεν τα άλλαξα ακόμα μιας και δεν έκανα και καμιά σοβαρή διαδρομή με το μηχανάκι τον χειμώνα. Σκέφτομαι τώρα απο αρχές Μαρτίου να τα αλλάξω γιατί έχουν κάνει πάνω απο 10.000km και αρχίζει να κλωτσάει η αλυσίδα όσο και να την τεντώνω.

Σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή στο γρανάζωμα αυτή τη φορά αλλά η σκέψη μου είναι η εξής: να βάλω ένα 15Τ μπροστά να απλώσει το μηχανάκι, αλλά και ένα 38Τ ή 39Τ πίσω για να μην κρεμάσει. Θα αλλάξει κάτι ή θα είναι σαν να έχω 13-34 πάλι; Γενικά επειδή κάνω μακρινές βόλτες κυρίως, δεν θα με χαλούσε να ήτανε και λίγο πιο απλωτές οι σχέσεις για να δουλεύει λίγο πιο χαλαρά το μοτέρ. Όχι και να γονατίσει βέβαια, να μην μπορεί να ανέβει ανηφόρες με δικάβαλο.

Έχετε να προτείνετε κάτι γενικά; Γρανάζια πίσω ταιριάζουν απο FX και KazeR στο δικό μου και η Suzuki βγάζει και 15Τ μπροστά για Address άρα δεν είναι θέμα η εύρεση ανταλλακτικών.
Τι να απλώσει και τι να κοντύνει σε αυτά τα κυβικά;
Γνώμη μου, δεν θα το πείραζα πέρα απο τα μαμα γραναζώματα.

Στα τρανσαλπ το 400 είχα κάνει μια αλλαγή να αρπάζει λίγο καλύτερα χαμηλά και έχασα σχεδόν 20 χλμ τελικής! ooops
Για να μην κάνεις τρελούς συμβίβασμούς, γρανάζωμα απο 650 κυβικά και πάνω.
Αλλιώς, αν το γραναζώσεις, ή που θα βρίζεις στην πόλη γιατί θα σέρνεται ή στο ταξίδι γιατί δεν πιάνει σοβαρές ταχύτητες ταξιδιού.

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Τι να απλώσει και τι να κοντύνει σε αυτά τα κυβικά;
Γνώμη μου, δεν θα το πείραζα πέρα απο τα μαμα γραναζώματα.

Στα τρανσαλπ το 400 είχα κάνει μια αλλαγή να αρπάζει λίγο καλύτερα χαμηλά και έχασα σχεδόν 20 χλμ τελικής! ooops
Για να μην κάνεις τρελούς συμβίβασμούς, γρανάζωμα απο 650 κυβικά και πάνω.
Αλλιώς, αν το γραναζώσεις, ή που θα βρίζεις στην πόλη γιατί θα σέρνεται ή στο ταξίδι γιατί δεν πιάνει σοβαρές ταχύτητες ταξιδιού.
Πές τα ρε Ποτσόλα...

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@Drake Ramore ακούει ακούει... tongue

Το θέμα στο Address, και πάνω κάτω ίσως σε όλα τα παπιά 125cc, είναι οτι η 4η έχει πολύ μεγάλη κλιμάκωση, όπως στο Innova. Φαντάσου οτι αν σε κατηφόρα με πίεση το κοντέρ δείξει 120, το μοτέρ είναι σαν να μην έχει κόφτη. Έχει να δώσει και λίγο ακόμα δηλαδή.

Αν βάλω ένα 36 πίσω (14-36 δηλαδή) πιστεύω θα κοντίνει λίγο, άρα δεν θα ζορίζεται πολύ και στην 4η. Είναι 2 δόντια παραπάνω πίσω, το μπροστά όμως θα το αφήσω ως έχει.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.

Το θέμα στο Address, και πάνω κάτω ίσως σε όλα τα παπιά 125cc, είναι οτι η 4η έχει πολύ μεγάλη κλιμάκωση, όπως στο Innova. Φαντάσου οτι αν σε κατηφόρα με πίεση το κοντέρ δείξει 120, το μοτέρ είναι σαν να μην έχει κόφτη. Έχει να δώσει και λίγο ακόμα δηλαδή.

Αν βάλω ένα 36 πίσω (14-36 δηλαδή) πιστεύω θα κοντίνει λίγο, άρα δεν θα ζορίζεται πολύ και στην 4η. Είναι 2 δόντια παραπάνω πίσω, το μπροστά όμως θα το αφήσω ως έχει.
Να είδες @apache ;
Ενώ λέει πως ακούει....δεν ακούει! Tooth

N

notakos600

Guest
@Σάββας Έχω μπει εκεί πέρα, απλά τις τελικές δείχνει απο κάθε ταχύτητα...

Οκ σκέφτηκα το άλλο, να κρατήσω το 14Τ μπροστά αλλά πίσω να βάλω ένα 36Τ δηλαδή 2 δόντια μεγαλύτερο.

Αν το 14-34 είναι ήδη σχετικά απλωτό, με το 36 πίσω θα πετύχω και καλύτερο τράβηγμα χωρίς να κοντύνει πολύ το βήμα;
16/34 έχω το lifan 110 Τάσο και είναι σούπερ για μέσα κι έξω.

Aggelos 1969

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
sym vf 185 x 2, honda c90
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής

Η αναλογία δοντιών Τάσο είναι ένα δόντι μπροστά 3 πίσω αν θέλεις να κοντύνεις λίγο το παπί ή ένα δόντι πιο μικρό μπροστά ή τρία δόντια πίσω πιο μεγάλο από το εργοστασιακό γρανάζωμα. Γνώμη μου μην το παρακάνεις γιατί θα έχεις ροπή χαμηλά αλλά το μηχανάκι σου θα σπάει γρήγορα.

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@notakos600 Το Lifan 110 αν δεν κάνω λάθος έχει σασμάν βασισμένο πάνω σε αυτό του GLX 90 νομίζω απλά είναι 4ταχυτο...είναι με πιο κοντή κλιμάκωση (όπως όλα τα 110-115cc μοτέρ) και με το 16-34 είσαι κομπλέ...εγω αν βάλω στο δικό μου 16-34 θα κρεμάσει πολύ άσχημα.

@Aggelos 1969 Tο είχα κάποτε 13-35. Το μηχανάκι γέμιζε γρήγορα το κοντέρ αλλά στα 100 ήτανε σχεδόν σπασμένο και τα 110 βαρούσε κόφτη.

Νομίζω οτι με ένα 14-36 θα είμαι οκ....δεν θα είναι 13-35 τέρμα κοντό, αλλά ίσα ίσα θα κοντίνει τόσο όσο, ώστε να έχω μεν λίγο παραπάνω τράβηγμα και να μην είναι τέρμα κοντό. Βασικά έχω ένα κάρο γρανάζια σπίτι, την Κυριακή θα κάτσω να κάνω δοκιμές.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
16/34 έχω το lifan 110 Τάσο και είναι σούπερ για μέσα κι έξω.

Επίσης στο glx φοραω το ίδιο ,αν και είναι κάποια κυβικά παραπάνω

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Έχω 3 γρανάζια: 12Τ, 13Τ και 15Τ.

Αν είναι θα κάτσω να δοκιμάσω ένα ένα να δω πως πηγαίνει με το κάθε γρανάζωμα και όταν έρθει η ώρα της αλλαγής παραγγέλνω τα ανάλογα. Το 12Τ προφανώς θα είναι τέρμα κοντό, αλλά θέλω απο περιέργεια να δω πως θα είναι.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Έχω 3 γρανάζια: 12Τ, 13Τ και 15Τ.

Αν είναι θα κάτσω να δοκιμάσω ένα ένα να δω πως πηγαίνει με το κάθε γρανάζωμα και όταν έρθει η ώρα της αλλαγής παραγγέλνω τα ανάλογα. Το 12Τ προφανώς θα είναι τέρμα κοντό, αλλά θέλω απο περιέργεια να δω πως θα είναι.
Σούζα με 3η Happy

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Η 1η θα σπάει στα 30. Η 2α στα 55, η 3η θα σπάει στα 70 και η 4η στα 90 κόφτης.

Σαν τα 90αρια ένα πράμα tongue Όχι εντάξει άσε το 12Τ πολύ κόντο και δεν ξέρω καν αν θα ταιριάξει πάνω στο παπί.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Με 4η η βελόνα κατεβαίνει κάτω απο τις γραμμές χλμ στο λαμπάκι και φτανει οριακά στο πλαστικό.
Δυο φορές έχω κόψει ντιζα

* σε ευθεία

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@SHOOTER045 Καλά ρε συ πως το καταφέρνει αυτό το δικό σου με 16-34 γρανάζια να μην κρεμάει;

Εμένα με 15-34 στην 4η πεθαίνει το μηχανάκι....βέβαια είναι και injection μοτέρ αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο...

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
@SHOOTER045 Καλά ρε συ πως το καταφέρνει αυτό το δικό σου με 16-34 γρανάζια να μην κρεμάει;

Εμένα με 15-34 στην 4η πεθαίνει το μηχανάκι....βέβαια είναι και injection μοτέρ αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο...

Κρεμάει στις ανηφόρες
Θα το ήθελα λιιιιγο ποιο κοντό.
Ίσως 16/35

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Καλά ανηφόρες έτσι κι αλλιώς στο Πήλιο και τώρα με 2α και 3η παίζω πιο πολύ...

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι η τελευταία φορά που δοκίμασα 15-34 γρανάζια, το μηχανάκι ήτανε πριν την αλλαγή ψεκασμού και με δισκάκια συμπλέκτη κινέζικα. Άρα προφανώς έπαιξε και ρόλο η κατάσταση του μοτέρ που δεν απέδιδε στο μέγιστο του.

Τώρα με νέο ψεκασμό, γνήσια δισκάκια (και καλορυθμισμένα) και με απελευθερωμένη εισαγωγή και εξαγωγή όπως το έχω, θέλω να δω πως θα πάει με 15-34. Μπορεί και τώρα που το μοτέρ είναι σε πολύ πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε να πηγαίνει καλύτερα με το 15Τ μπροστά.

Την Κυριακή θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Καλά ανηφόρες έτσι κι αλλιώς στο Πήλιο και τώρα με 2α και 3η παίζω πιο πολύ...

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι η τελευταία φορά που δοκίμασα 15-34 γρανάζια, το μηχανάκι ήτανε πριν την αλλαγή ψεκασμού και με δισκάκια συμπλέκτη κινέζικα. Άρα προφανώς έπαιξε και ρόλο η κατάσταση του μοτέρ που δεν απέδιδε στο μέγιστο του.

Τώρα με νέο ψεκασμό, γνήσια δισκάκια (και καλορυθμισμένα) και με απελευθερωμένη εισαγωγή και εξαγωγή όπως το έχω, θέλω να δω πως θα πάει με 15-34. Μπορεί και τώρα που το μοτέρ είναι σε πολύ πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε να πηγαίνει καλύτερα με το 15Τ μπροστά.

Την Κυριακή θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Ανάβαση για Έδεσσα
Μέχρι 3η
Ποτέ ποιο κάτω

Top Bottom