Sapiokaravo
well know member
Φιλος με 800 ST τον αλλαξε στα 40000 κμ και καινουργιος σχεδον!Ρε παίδες ,ο ιμάντας κάθε πότε αλλάζει;
Φιλος με 800 ST τον αλλαξε στα 40000 κμ και καινουργιος σχεδον!Ρε παίδες ,ο ιμάντας κάθε πότε αλλάζει;
Μόνο abs ακόμη και σε σκούτερ. Το pcx το έδωσα επειδή μπλόκαρε πανευκολα τον μπροστ τροχό μέσα στην πόλη (γυαλισμένο άσφαλτος, λάδια, ρύποι κτλ) 95 κιλά εγώ 78 ο μεγάλος ήταν εφιάλτης έτσι κι αλλιώς λόγω αδύναμου φρεναρίσματος. Δεν γνώριζα πότε θα πιάσει το φρένο,και αν μπλοκάρει μολις πιάσει καλά...Κι εγώ μέχρι πριν απο 2 μήνες δεν είχα ποτέ μοτο με ABS.
Καλό είναι, αλλά προσωπικά μπορώ και χωρίς.
Ο φίλος όμως έχει συνηθίσει σε πιο νέα μηχανάκια και τώρα που μέχρι και τα 125άρια σκουτερ έχουν ABS, και έτσι έχουν μάθει η νέα γενιά, του φαίνεται "κάπως" να πάει σε χωρίς ABS
Όπως μάθει κανείς.
Κάθε 24.000 νομίζω δίνει η BMW στον μαμα. To πήρε το μάτι μου ενώ έψαχνα.
Καλά είναι αν πάει τόσο.
Στα φορουμ τους αναφέρουν πως όλοι ξεπερνουν τις 40.000 με τον μαμα
Θέλω να βάλω τα εργοστασιακά φλας μπροστά μιας και φέγγουν καλύτερα απο οτι φαίνεται και είναι πιο ποιοτικά.
Αλλά στο δεξί φλας το κρύσταλλο έχει ψιλοθαμπώσει, υπάρχει τρόπος να το κάνω να φαίνεται καλύτερα;

Μέθοδος που κάναμε την 10ετια του 80 και πάντα πετύχαινε...Το τελευταίο καιρό στο tiger κάτι δεν μου άρεσε στη συμπεριφορά του μπροστινού, κάτι δεν μου καθόταν καλά!!
Νόμιζα ότι προερχόταν από την δεξιά τσιμουχα στο πιρούνι που εχανε λάδι..
Κάτι δεν μου καθόταν καλά και μετά την αντικατάσταση τσιμουχες/ξυστρες/λάδια μπροστινού..
Ώρες ώρες σαν να έβλεπα το τιμόνι λίγο στραβό.. αν ανέβαινε δεύτερο άτομο σαν να στραβωνε παραπάνω.. σε κάθετες ανωμαλίες/σαμαρακια/καπάκια από φρεατια σαν αλλού να ήθελε να πάει ο μπροστά τροχός αλλού ο πίσω..
Όχι σε υπερβολικό βαθμό αλλά καθότι ψείρας σε κάτι τέτοια εφάρμοσα τον παλιό κλασικό τρόπο ευθύγραμμισης μπροστινού και όλα τα θέματα εξαφανιστηκαν !!
Εκανα και μια γύρα καμία 150αρια χιλιόμετρα για δοκιμή στα πέριξ και τώρα πάω να το εφαρμόσω και στο κατσίκι
Για να μη γράφω όλη τη διαδικασία υπάρχουν και διάφορα βιντεακια
Και πετυχαίνει ακόμα Μάνο !!!!Μέθοδος που κάναμε την 10ετια του 80 και πάντα πετύχαινε...
αν θελει να φύγει απο το σκούτερ να παρει τουλάχιστον κατι που να εχει αλυσίδα να μαθει να τριβει και να γρασαρειΓνώμες;
Αξίζει σαν αγορά;
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31584432-bmw-f-650-cs#bigger-photos
Όχι για εμένα, για κάποιον νεοεισερχόμενο φίλο που θέλει μέχρι 1200-1400 ευρώ να πάρει κάτι καλό να φύγει απο το σκουτέρ και να μπορεί να ακολουθεί σε βόλτες μας εκτός (λέω τιμή μοτο + ότι χρειαστεί να βάλουμε απο εργατικά και αναλώσιμα)
Πιστεύω με ιμάντα-λάδια/φίλτρα/μπαταρία/λάστιχα θα φτάσουμε κάνα 1300-1400άρι αλλά θα είναι μάχιμο το εργαλείο.
Δεδομένου πάντα πως θα το ελέγξω και πέρα απο φυσιλογικές φθορές δεν θα έχει κάτι που θα με αποτρέψει.

Πές του να πάρει KTM 640 adve και να αφήσει τις παππουδιέρες...Γνώμες;
Αξίζει σαν αγορά;
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31584432-bmw-f-650-cs#bigger-photos
Όχι για εμένα, για κάποιον νεοεισερχόμενο φίλο που θέλει μέχρι 1200-1400 ευρώ να πάρει κάτι καλό να φύγει απο το σκουτέρ και να μπορεί να ακολουθεί σε βόλτες μας εκτός (λέω τιμή μοτο + ότι χρειαστεί να βάλουμε απο εργατικά και αναλώσιμα)
Πιστεύω με ιμάντα-λάδια/φίλτρα/μπαταρία/λάστιχα θα φτάσουμε κάνα 1300-1400άρι αλλά θα είναι μάχιμο το εργαλείο.
Δεδομένου πάντα πως θα το ελέγξω και πέρα απο φυσιλογικές φθορές δεν θα έχει κάτι που θα με αποτρέψει.
Επειδή μεγάλο βάρος της επιλογής πέφτει πάνω μου τόσο στην αγορά όσο και κάποια πράγματα για την συντήρηση, θα αποφύγω extreme καταστάσεις με ΚΤΜ.Πές του να πάρει KTM 640 adve και να αφήσει τις παππουδιέρες...

Ρε μου έδιναν ένα με 1500€ μιλάμε για χαρτί, ακόμα κλαίω που δεν το πήρα, άμα το καβαλήσει δεν ξαναγυρνάει πίσω μιλάμε για πρέζα, μου αρέσει που μου έλεγες για τα Πενφέ.....Επειδή μεγάλο βάρος της επιλογής πέφτει πάνω μου τόσο στην αγορά όσο και κάποια πράγματα για την συντήρηση, θα αποφύγω extreme καταστάσεις με ΚΤΜ.
Απλές κατασκευές μονοκύλινδρες με κινητήρα που ξέρουν και τον πιάνουν όλοι και μετάδοση κίνησης με ιμάντα, χωρίς πολλές αναγκες συντήρησης. Ίδιες με ένα σκούτερ.
Πρώτη μηχανή ΚΤΜ οπλο που κολλάει....να ΄σαι καλά ρε Μάνο!
Σκοπός είναι να τον φέρουμε απο τα σκούτερ, όχι να τον γυρίσουμε πίσω στα σκούτερ σε 3 μήνες!

Ρε μου έδιναν ένα με 1500€ μιλάμε για χαρτί, ακόμα κλαίω που δεν το πήρα, άμα το καβαλήσει δεν ξαναγυρνάει πίσω μιλάμε για πρέζα, μου αρέσει που μου έλεγες για τα Πενφέ.....![]()
Ρε μου έδιναν ένα με 1500€ μιλάμε για χαρτί, ακόμα κλαίω που δεν το πήρα, άμα το καβαλήσει δεν ξαναγυρνάει πίσω μιλάμε για πρέζα, μου αρέσει που μου έλεγες για τα Πενφέ.....![]()

Ναι όντως....1000 έκανε εκείνο που σου έδιναν. Θυμάμαι την αγγελία. Αρχίζεις και ξεχνάς!
![]()
Τι Ρόταξ και ξερόταξ Πενφέ είναι...Η σειρά 650 τα μονοκύλινδρα δεν είναι πενφε.
Rotax κινητήρας είναι, τα πρώτα funduro με κοστούμι Απρίλια και στα επόμενα μονο κάνανε δική τους σχεδίαση.
Όταν λέμε πενφε εννοούμε μπόξερ και τελελεβερ. Αντε και Κ για τους "αιρετικούς¨
Οκ, πενφέ είναι. Σάματις εγώ θα το πάρω;Τι Ρόταξ και ξερόταξ Πενφέ είναι...

Ναι τα σκούτερ με την σκεπή .....Οκ, πενφέ είναι. Σάματις εγώ θα το πάρω;
Εχει και VFM μοντέλα η πενφέ. ;)
Πα πα πα....χειρότερος απο εμένα έχεις γίνει!:pΝαι τα σκούτερ με την σκεπή .....
Ρε να πάρει το παιδί αλλά μην το χαντακώσουμεΠα πα πα....χειρότερος απο εμένα έχεις γίνει!:p
Ασε να πάρει κανα πενφέ να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, μην πάει σε κανα ΚΤΜ ή Απρίλια και τρέχουμε...
Ρε να πάρει το παιδί αλλά μην το χαντακώσουμε
Mεταξυ μας....δε βλεπετε !!!!!Είναι μυστήριο μηχανάκι, δεν αρέσει σε πολλούς.
Πε2 τα ρε Κούλη, Μλκ είναι έκτρωμα...Mεταξυ μας....δε βλεπετε !!!!!
Τέλειο το sScarver, αρκεί μην είναι έμπειρος αναβάτης και ζητά πολλά...Πα πα πα....χειρότερος απο εμένα έχεις γίνει!:p
Ασε να πάρει κανα πενφέ να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, μην πάει σε κανα ΚΤΜ ή Απρίλια και τρέχουμε...