- Περιοχή
- Λεπτοκαρυά Κατερίνη
- Μοτοσυκλέτα
- Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
- Όνομα
- Γιαννης
- Περιοχή
- Pieria
Μόνο με ένα μεγαλύτερο μοτέρ /φρένα θα ησυχάσεις.
Αυτό ότι είχε να δώσει το εδωσε
Αυτό ότι είχε να δώσει το εδωσε
Διηλεκτρικό γράσο να βάζεις σε όλες τις ηλεκτρικές επαφέςΕπειδή έρχεται η ώρα να αλλάξω μπουζί και βλέποντας βιντεάκια στον σωλήνα είδα ότι ένας έβαζε διηλεκτρικό γράσο στην μπουζοπιπα/πολλαπλασιαστή.
ισχυει κάτι τέτοιο;
είναι περιττό ;
να βάλω;;
Διάβασα ότι είναι για καλύτερη αγωγήμοτητα.
ευχαριστώ.
εγω βαζω φιλε,...προστατευει και απ τη διαβρωση,,σα βαζελινη ειναι και λιωνει με τις θερμοκρασιες και ψιλολερωνειΕπειδή έρχεται η ώρα να αλλάξω μπουζί και βλέποντας βιντεάκια στον σωλήνα είδα ότι ένας έβαζε διηλεκτρικό γράσο στην μπουζοπιπα/πολλαπλασιαστή.
ισχυει κάτι τέτοιο;
είναι περιττό ;
να βάλω;;
Διάβασα ότι είναι για καλύτερη αγωγήμοτητα.
ευχαριστώ.
ΜεγάληΧαζεύοντας διάφορα ανταλλακτικά, έπεσα πάνω σε αυτό για το δικό μου:
https://iracing.gr/e-shop-iracing/ΚΥΛΙΝΔΡΟΠΙΣΤΟΝΟ-SUZUKI-ADDRESS-125-53-50mm-ΚΟΜΠΛΕ-p395062026
![]()
Είναι στις εργοστασιακές διαστάσεις (53.5 x 55.2) αλλά με την διαφορά ότι το πιστόνι έχει τσέπες, ενώ της Suzuki το γνήσιο είναι φλατ.
Τι διαφορά κάνει αυτό δηλαδή;
Θα ανεβάσει παραπάνω συμπίεση Τάσο.Α, άρα πάνω κάτω τίποτα δεν πρόσφερει.
Όταν λέμε ότι βαράει πιρακια, σε τι δυσλειτουργία αναφερόμαστε;;;μπορεί να βαράει πιρακια στις ψηλές.
Αν αρχίζεις να παίζεις με εκκεντροφόρους, τότε μετά πας και σε πρόγραμμα και το 500αρικο + τα έξοδα εργασίας δεν το γλιτώνεις...ανώφελο γενικά, απλά ήμουν περίεργος να μάθω γιατί σε μανίσια διάμετρο βάλανε τσέπες.συνδυασμός , εκκεντροφόρου κλπ για να δουλέψει σωστά.
Όταν λέμε ότι βαράει πιρακια, σε τι δυσλειτουργία αναφερόμαστε;;;
Και ο αισθητήρας ( λ) ή ο καταλύτηςΑν αρχίζεις να παίζεις με εκκεντροφόρους, τότε μετά πας και σε πρόγραμμα και το 500αρικο + τα έξοδα εργασίας δεν το γλιτώνεις...ανώφελο γενικά, απλά ήμουν περίεργος να μάθω γιατί σε μανίσια διάμετρο βάλανε τσέπες.
Τα πειράκια (ή αλλιώς προανάφλεξη ή και κρουστική καύση) δημιουργούνται κυρίως από μάπα βενζίνη.
Ο κινητήρας συμπιέζει το μείγμα και όταν φτάσει στο ΑΝΣ (άνω νεκρό σημείο), το μπουζί δίνει σπινθήρα και έχουμε εκτόνωση (το καίει δηλαδή). Αν η ποιότητα βενζίνης είναι κακή τότε το μείγμα αναφλέγεται πριν φτάσει στο ΑΝΣ και αυτά είναι τα πειράκια. Γίνεται η καύση πριν την ώρα της, ας το πούμε. Επίσης και από κακορυθμισμένο injection ή αβάνς μπορεί να προκληθεί αλλά στο 80% των περιπτώσεων ευθύνεται η ποιότητα βενζίνης.
Ο καταλύτης πως όμως;Και ο αισθητήρας ( λ) ή ο καταλύτης
Ο καταλύτης πως όμως;
Άντε ο λάμδα, σε περίπτωση φθοράς θα στείλει λάθος δεδομένα στην ECU και δεν θα ρυθμίζει σωστά το μείγμα. Ο καταλύτης γιατί όμως;
Το βάζεις κάτω απο την βρύση με ανάποδη φορά απο αυτή που έχει όταν εισέρχεται ο αέρας και με ελεγχόμενη πίεση με το δάκτυλο ξεπλένεις. Όταν τελειώσεις, αν έχεις κομπρεσέρ αέρα προαιρετικά το φυσάς επίσης απο την ανάποδη και τέλος το αφήνεις να στεγνώσει.Καλησπέρα
Ξέρω πως για τα Κ&Ν υπάρχουν κιτάκια καθαρισμού.
Γενικά όμως, αν θελήσω να το καθαρίσω πως γίνεται χωρίς το σετ καθαρισμού;

Δεν παθαίνει τίποταΕλαιόλαδο κάνει;
Έχουμε ραπτομηχανής σπίτι πάντως, απλά κάθεται πολυυυ καιρό, δεν νομίζω να έχει πάθει κάτι....
Σε ευχαριστώ!
Σε ένα μπωλάκι που το χωράει το φίλτρο, βάζεις SWAZ και το αραιώνεις με νερό 50-50%.Καλησπέρα
Ξέρω πως για τα Κ&Ν υπάρχουν κιτάκια καθαρισμού.
Γενικά όμως, αν θελήσω να το καθαρίσω πως γίνεται χωρίς το σετ καθαρισμού;
) και βλέπεις ακριβώς που έχεις ψεκάσει και που όχι. Δεν το παρακάνουμε γιατί μετά θα τρέξει και θα τα κάνει όλα χάλια.Απαγορεύεται δια ροπάλου το φύσημα με κομπρεσέρ αέρα...Το βάζεις κάτω απο την βρύση με ανάποδη φορά απο αυτή που έχει όταν εισέρχεται ο αέρας και με ελεγχόμενη πίεση με το δάκτυλο ξεπλένεις. Όταν τελειώσεις, αν έχεις κομπρεσέρ αέρα προαιρετικά το φυσάς επίσης απο την ανάποδη και τέλος το αφήνεις να στεγνώσει.
Αν δεν έχεις και το ειδικό λάδι που συνοδεύει το κιτ καθαρισμού, αφού στεγνώσει του βάζεις 5αρακι λάδι ραπτομηχανής ή κάποιο άλλο ομοίως λεπτόρρευστο και το τοποθετείς.