Μελλοντικά μοντέλα μοτό

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Τι μου θυμίζει ... τι μου θυμίζει ... κάτι μου θυμίζει, θα θυμηθώ ...! abcdefghgkTooth
Θυμησου ρε φιλαρακι να ουμε γιατι κι εμενα κατι μου θυμιζει.Και σε κοκκινακι κιολας κι αυτο cdefghigi
Ποιο ωραιο ειναι απο κατι κοκκινακια αυτηνα ToothTooth
 

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Δημοσιεύσεις
20.054
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ποιο ωραιο ειναι απο κατι κοκκινακια αυτηνα ToothTooth
Τρίχες .
Το έλκηθρο ήταν καλύτερο παρασάγγας abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Aprilia – Ετοιμάζει γυμνή μοτοσυκλέτα βασισμένη στο RS 457;​


Το Aprilia RS 457 φαίνεται πως θα έχει το «γυμνό» alter ego του, όπως μαρτυρούν κατασκοπευτικές φωτογραφίες μοτοσυκλέτας με το νέο κινητήρα από το Νoale.
Το downsizing και η στροφή στην κατηγορία A2 φαίνεται πως καλά κραττούν για την Aprilia, η οποία εθεάθη να πειραματίζεται με το δικύλινδρο κινητήρα των 457 κ.εκ. από το RS, δηλαδή με 48 ίππους, ιδανικό για την προαναφερθείσα κατηγορία. Οι ομοιότητες συνεχίζονται στα ίδια εξαρτήματα φρένων όπως στο RS 457, με μια ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα φρένου στο μπροστινό μέρος. Βέβαια, δε λείπουν και οι τεχνικές διαφορές, όπως πχ. στις ζάντες από χυτό αλουμίνιο και στα σχετικά στενά μορφολογικά χαρακτηριστικά των ελαστικών, με 110/70-17 μπροστά και 150/60-17 πίσω. Μια ακόμα μεγάλη διαφορά είναι το σχετικά απλό σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα, το οποίο φαίνεται πως δοκιμάζεται για τη γυμνή μοτοσυκλέτα.
naked457c.jpg

Οι ορατές διαφορές συνεχίζονται και στο ψαλίδι με το αμορτισέρ τοποθετημένο στα δεξιά του, με μια διαμόρφωση που απέχει αρκετά από εκείνη του RS. Αντιστοίχως απέχει η όρθια, άνετη θέση οδήγησης αλλά και η δοκιμαζόμενη μονοκόμματη σέλα. Εντωμεταξύ όπως μαρτυρούν οι τρύπες στη βάση του μαρσπιέ, η εργονομία και η άνεση είναι ακόμα υπό εξέλιξη.
naked457d.jpg

Ακόμα, δε φαίνεται κάποια άμεση σύνδεση με το αντίστοιχο Tuono, καθώς ο σχεδιαστικός προσανατολισμός φαίνεται περισσότερο ρετρό παρά μοντέρνος. Ο κλασικός στρογγυλός προβολέας αλλά και το πίσω φωτιστικό σώμα, προέρχονται πιθανότατα από το έτερο μέλος του ομίλου Piaggio, δηλαδή της Moto Guzzi.
naked457b.jpg

Το συνολικά πρώιμο στάδιο της επικείμενης μοτοσυκλέτας, φαίνεται επίσης στο «πρόχειρο» ρεζερβουάρ βενζίνης αλλά και στα πλαϊνά καλύμματα στο ύψος της κυλινδροκεφαλής, όπου αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες οπτικές αλλαγές μέχρι την όποια τελική έκδοση που ενδεχομένως θα έρθει το 2025.

Πηγή: motorradonline.de
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Aprilia RS 457 - Έρχεται και έκδοση Trofeo​

9bd2a8c79d799e3f064f64a35dc7be56_XL.jpg

Στα σκαριά της Aprilia φαίνεται πως είναι η έκδοση Trofeo για το RS457, της έκδοσης πίστας δηλαδή για ενιαία πρωταθλήματα το 2025.
Οι εν λόγω μοτοσυκλέτες δεν θα παραχθούν... ετοιμοπόλεμες, αλλά θα αποκτούν αγωνιστιικό χαρακτήρα με τη μορφή ενός κιτ για τη μετατροπή του μοντέλου που θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Η ιταλική μάρκα παρουσίασε μια έκδοση του μικρομεσαίου supesport της που εστιάζει στην πίστα στην έκθεση Eicma του περασμένου μήνα στο Μιλάνο, με το βρετανικό MCN να αναφέρει ότι το τελικό κιτ για την έκδοση Trofeo βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Aprilia λέει ότι η ενδεχόμενη σειρά αγώνων έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα σημείο εισόδου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος των αγώνων στο ελάχιστο. Ως εκ τούτου, οι μοτοσυκλέτες θα διαθέτουν βασικές αλλαγές από τη στάνταρ μορφή τους, συμπεριλαμβανομένου του φέρινγκ για αγώνες, ενός συστήματος εξάτμισης SC Project και αναθεωρημένου συστήματος ανάρτησης.

Η Aprilia έχει ήδη το μεγαλύτερο RS660 Trofeo, το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση το RS660 των 99 ίππων και είναι πιθανό ότι η μικρότερη έκδοση 457 δεν θα έχει αλλαγές κινητήρα, με το σύστημα εξάτμισης της SC Project να παρέχει οριακή αύξηξσξ ιπποδύναμης. Η αναθεωρημένη δε ανάρτηση φαίνεται να αποτελείται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Öhlins, καθώς και από διαφορετικά ελατήρια εσωτερικά του πιρουνιού των 41 χιλιοστών. Το φέρινγκ εντωμεταξύ, είναι ντυμένο με χρώματα εμπνευσμένα από τα MotoGP και δεν διαθέτει υποδοχές για τα απαραίτητα για το δρόμο, όπως οι καθρέφτες.

Αλλαγές συναντάμε στη σέλα, η οποία έχει απογυμνωθεί σε ένα λεπτό κομμάτι αφρού, στην αλλαγή της θέσης οδήγησης αποσκοπώντας σε μεγαλύτερες γωνίες κλίσης και σε ένα λεπτό προστατευτικό κινητήρα ορατό στο κάτω μισό του περιβλήματος της δεξιάς πλευράς που παρέχει μια κάποια ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Τέλος, οι αισθητήρες του ABS φαίνεται επίσης να είναι στη θέση τους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αφαιρεθούν όταν θα έρθει η ώρα της πίστας.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Kawasaki Z400RS με τετρακύλινδρο κινητήρα​

Για το 2025​




Μετά την είδηση πως η Honda ετοιμάζει τον διάδοχο του CB 400 Super Four, έρχεται και το νέο πως η Kawasaki σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα του Ninja ZX-4R σε νέο-ρετρό μοντέλο

Τα σενάρια κυκλοφορούν από το 2021. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Kawasaki είχε στα σκαριά το επόμενο μοντέλο της «ρετρό επανάστασης» -ή Retrovolution, όπως το λέει- καθώς μετά το Z900 και το Z650 RS.

Το περιοδικό Young Machine, το οποίο είναι πάντα καλά ενημερωμένο σχετικά με τα σχέδια των τεσσάρων Ιαπωνικών εργοστασίων, έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Φαίνεται λοιπόν ότι η Kawasaki εξελίσσει ένα Z 400 στην έκδοση RS και μάλιστα με τετρακύλινδρο κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα (η φωτογραφία είναι ψηφιακά επεξεργασμένη) αρχικά προβλεπόταν πως θα είναι εφοδιασμένη με το δικύλινδρο κινητήρα 400 κ.εκ. του Z 400 και του Ninja 400. Οι τελευταίες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για τον τετρακύλινδρο του Ninja ZX-4R.
Ένα νέο-ρετρό με περισσότερους από 70 ίππους. Καλό ακούγεται.

Από αισθητικής άποψης, από την άλλη, η έκδοση RS θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα φέρει στρογγυλό προβολέα και ενός ρεζερβουάρ σχήματος σταγόνας.

Πότε θα μάθουμε περισσότερα; Πιθανώς το επόμενο φθινόπωρο, όταν η Kawasaki αποκαλύψει τα σχέδιά της για το 2025.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

KTM 1390 Super Adventure – Κατασκοπευτικές φωτογραφίες φέρνουν αποκαλύψεις​

MMAT__KTM_1290_Super_Adventure_S_0012.jpg

Την απάντηση της στο BMW R 1300 GS φαίνεται πως δουλεύει η KTM, με το νέο 1390 Super Adventure να είναι έτοιμο μάλλον εντός του 2025.

Βασικότερη αλλαγή όλων για το Super Adventure επόμενης γενιάς πιθανότατα θα είναι εκείνη του κινητήρα, ο οποίος θα είναι όμοιος πλέον με εκείνο που συναντάμε στο 1390 Super Duke R, με κυβισμό 1350 κ.εκ. Ακόμα, οι αλλαγές σε φιλτροκούτι και βαλβίδες που υιοθετήθηκαν στο νέο Super Duke είναι επίσης πιθανό να βρουν το δρόμο τους στη νέα μοτοσυκλέτα.

Η απόδοση αναμένεται να αυξηθεί στους περίπου 170 ίππους, αν και δεν είναι επί του παρόντος σαφές το εάν ο μεταβλητός έλεγχος βαλβίδων - που παρουσιάστηκε επίσης με το 1390 Super Duke R - θα χρησιμοποιηθεί και στο 1390 Super Adventure. Σύμφωνα με το motorrad-magazin.at, φαίνεται πιθανό ότι η KTM θα αναβάλει το εν λόγω σύστημα, για να το δώσει σε κορυφαίες εκδόσεις που θα ακολουθήσουν αργότερα.
3__KTM_1290_Super_Adventure_S_0122.jpg

Επιπλέον, η KTM φαίνεται να σχεδιάζει να εισαγάγει ένα καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι πιθανό ότι πρόκειται για τη σχεδίαση ενός αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων που κατοχύρωσαν οι Αυστριακοί τον Φεβρουάριο του 2023 και το οποίο βασίζεται σε ένα μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων, έναν αυτόματο συμπλέκτη και ένα ενσωματωμένο φρενο. Ωστόσο, αυτό είναι ίσως ένα προαιρετικό πρόσθετο που πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο μόνο αργότερα.

Οπτικά, το KTM 1390 Super Adventure θα είναι αναγνωρίσιμο από το φέρινγκ του, το οποίο είναι συνολικά πιο ογκώδες και το οποίο θα πρέπει επίσης να αυξάνειι την προστασία από τον αέρα. Αυτό που κάνει… μπαμ στα της εικόνας βέβαια, είναι το εμπρός φωτιστικό σώμα, που παραπέμπει στην εμφάνιση του 990 Duke και του 1390 Super Duke R.
2__KTM_1290_Super_Adventure_S_0122.jpg

Στο πρωτότυπο, παρατηρείται επίσης μια διάταξη μικρών πτερυγίων με τη μορφή καλύμματος των προβολέων, τα οποία λειτουργούν ως μικρές αεροτομές για να υποστηρίζουν την προστασία από τον αέρα. Ακόμα, αυτό που ξεχωρίζει είναι μια νέα, ασυνήθιστα μεγάλη οθόνη infotainment. Οι ακριβείς διαστάσεις είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές λόγω του καμουφλάζ, αλλά φαίνεται να είναι μεταξύ 11 και 13 ιντσών.
4__KTM_1290_Super_Adventure_S_0122.jpg

Η γκάμα μοντέλων αναμένεται να αυξηθεί επίσης, με την έκδοση S να είναι διαθέσιμη με μπροστινό τροχό 19 ιντσών και ημι-ενεργητική ανάρτηση, καθώς και η πιο off-road έκδοση R με μπροστινό τροχό 21 ιντσών και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Επιπλέον, είχε εντοπιστεί στο παρελθόν ένα Super Adventure με μπροστινό τροχό 21 ιντσών που ήταν προφανώς κατάλληλο για πιο ακραίες εξορμήσεις. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα βρει ακόμα το δρόμο του στην παραγωγή. Αναμένεται ότι το KTM 1390 Super Adventure θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2025.

Πηγή: motorrad-magazin.at
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ονειρα θερινης νυκτος

Yamaha Tenere 900 – Η «φρενίτιδα» παραμένει, το μοντέλο... άφαντο​

8e374709d8708ef7a2447c7ed63d1dbb_XL.jpg

Δεν σταματά ο δίτροχος κόσμος να... σκέφτεται και να ζητά, μία νέα μεγάλη Adventure από την Yamaha.

Παρά την ραγδαία, θα έλεγε κανείς, ανάπτυξη της κατηγορίας των Mega On-Off, σε κυβικά, μεγέθη και επιδόσεις που πριν από λίγα χρόνια θα θεωρούνταν... επιστημονική φαντασία, η Yamaha επιμένει να μην συμμετάσχει στο game και προσφέρει «μόνο» το Tenere 700, με τις πολλές εκδόσεις του, σε όποιον αναζητά On-Off από τα 3 διαπασών. Το φημολογούμενο Tenere 900 λοιπόν, βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο μετά από αναθέρμανση των φημών που το περιτριγυρίζουν.

Από την μία, κατανοούμε το κύμα προσδοκιών που δημιουργούν αυτές οι φήμες, σαφής ένδειξη για το «τι θέλει ο κόσμος» από την Yamaha, αν και η εταιρεία πιθανόν έχει τους δικούς της σοβαρούς λόγους που μένει έξω από το παιχνίδι ακόμα. Η εικόνα που βλέπουμε παραπάνω, είναι η πιο πρόσφατη και ίσως αυτή που κυκλοφόρησε ευρύτερα, από τις άλλες, για ένα υποθετικό Yamaha Tenere 900, μέσα από γαλλικά κανάλια ενημέρωσης.

Με τον τρικύλινδρο κινητήρα CP3, αλλά με διαφορετικό πλαίσιο, ακτινωτούς τροχούς, προστατευτική ποδιά κινητήρα, ίσως και με βαλίτσες, αυτή η συγκεκριμένη εργασία παραμένει πολύ αξιόλογη και καλοαναπτυγμένη. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, η Yamaha δεν θα παρουσιάσει Tenere 900 στο άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον.

Πηγή: Moto Revue
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

To Yamaha R9 θα αντικαταστήσει το R6​

Ένα νέο supersport αναμένεται το 2025​




Σύμφωνα με τον team manager της Yamaha Ten Kate Racing μια νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη

Οι δηλώσεις του Kervin Bos, «αφεντικού» της ομάδας που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενους τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport το 2021 και το 2022, έχουν μεγάλη βαρύτητα και επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια πως η Yamaha εξελίσσει ένα τρικύλινδρο supersport που θα βασίζεται σε αυτόν των ΜΤ-09 και Tracer 9.

Όπως δήλωσε ο Bos οι πληροφορίες που υπάρχουν αφορούν αγωνιστική μοτοσυκλέτα που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.
Αυτό που είπε με βεβαιότητα είναι πως το 2025 το R9 θα αντικαταστήσει το R6 στο Παγκόσμιο Supersport. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει πότε η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα βγει από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Iwata.

Πηγές από την Ιαπωνία, αλλά και από επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το 2021, αναφέρουν πως το R9 είναι καθόλα έτοιμο και πιθανότατα να παρουσιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Να υπενθυμίσουμε πως το τετρακύλινδρο R6 είναι διαθέσιμο μόνο για οδήγηση στην πίστα αφού δεν πληροί πλέον τις ισχύουσες προδιαγραφές ρύπων για κυκλοφορία στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον Bos ένα R9 έχει εμφανιστεί ήδη στην πίστα του Misano για δοκιμές.

To R9 θα μοιράζεται τον τρικύλινδρο κινητήρα που φέρουν τα MT-09 και Tracer 9. Ένα supersport με 120 ίππους και σύγχρονα ηλεκτρονικά θα ήταν προσβάσιμο και αξιοποιήσιμο από πολλούς λάτρεις μοτοσυκλετών τους είδους.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

KTM 1390 Superduke GT – Με ραντάρ και αυτόματο κιβώτιο;​

ktm_1390superduke_gt_1.jpgktm_1390superduke_gt_2.jpg

Βέβαιο θεωρείται ότι η αναβάθμιση της οικογένειας 1290 σε 1390 θα αγγίξει όλα τα μοντέλα της, με το Superduke GT να θέτει υποψηφιότητα φιλοξενίας και αυτόματου σασμάν!

Η αρχή έγινε, με το 1390 Supeduke R, το οποίο παρουσιάστηκε εντός της προηγούμενης χρονιάς και θέτει υποψηφιότητα για το πιο... ακραίο hypernaked της αγοράς -η KTM δεν αστειεύεται με κάτι τέτοια. Στα χνάρια του, αναμένεται να ακολουθήσει και ολόκληρη η οικογένεια των Super Adventure, όπως σας έχουμε κάνει ρεπορτάζ και στο παρελθόν, αλλά και το πολύ ιδιαίτερο Superduke GT.

Σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, κυκλοφόρησαν εκ νέου κατασκοπευτικές εικόνες της μοτοσυκλέτας οι οποίες, αν μη τι άλλο, βεβαιώνουν την μορφή της. Το εμπρός μέρος θα είναι όμοιο με αυτό του 1390 Superduke, του νέου «προσώπου» της KTM, κάτι που φυσικά αναμένεται να περάσει και στα Super Adventure μοντέλα. Για τον κινητήρα, οι αλλαγές προς τα επάνω είναι γνωστές: 1.350 κυβικά, ισχύς έως 190 άλογα, 15 σχεδόν χιλιογραμμόμετρα ροπής και μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων, μεταξύ άλλων.

Θα έχει το νέο KTM 1390 Superduke GT, το πολυσυζητημένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που είδαμε πριν κάποιο καιρό σε κατασκοπείες πατεντών; Δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά δεν θα το αποκλείαμε από τώρα. Σίγουρα μία κορυφαία GT μοτοσυκλέτα όπως το 1390 Superduke GT δημιουργεί προσδοκίες για ένα ελάχιστο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο πιθανόν θα περιλαμβάνει και: Σύστημα ραντάρ στα ηλεκτρονικά, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, φώτα προσαρμοζόμενα στην στροφή, το ηλεκτρονικό-αυτόματο σασμάν που αναφέραμε παραπάνω, και άλλα.

Περιμένουμε περισσότερα νέα για την επικείμενη παρουσίαση του μοντέλου, η οποία πιθανόν να γίνει για το επόμενο έτος. Προς το παρόν, μπορείτε να θυμηθείτε τι εστί Superduke GT μέσα από την δική μας (video) δοκιμή με ένα κλικ εδώ.

Πηγή/εικόνες
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Suzuki DR-Z 400 – Φήμες και για supermotard εκδοχή, παίζει δυνατά η επιστροφή του​

Μετά από τα σενάρια για επιστροφή του dual sport θρύλου της Suzuki, έρχονται και αυτές της Supermotard εκδοχής του.
Φίλες και φίλοι των Suzuki DR-Z, ξαναμαζευτείτε. Λίγες μέρες μετά την είδηση για την πιθανή επιστροφή του DR-Z 400, οι ίδιες πηγές από την Ιαπωνία μιλούν για την επιστροφή του DR-Z 400 Supermotard, μετά από κατοχύρωση πατέντας από την Suzuki.

Οι πληροφορίες θέλουν την Suzuki να ανασταίνει κανονικότατα την πλατφόρμα των DR-Z 400, παρουσιάζοντας ξανά τόσο μία supermotard εκδοχή, όσο και μία dual-sport, για την οποία σας είχαμε μιλήσει εδώ, πριν κάποιες μέρες. Ναι, η εταιρεία πιθανόν να μπει στον κόπο να συμμορφώσει τα μοντέλα, με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+, απαραιτήτως πλέον ώστε να μπορέσει να τα εμπορευτεί ξανά στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις φήμες, ο κινητήρας και το πλαίσιο θα παραμείνουν ίδια σε μεγάλο βαθμό, αλλά αναμένονται αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις, τα φρένα και φυσικά, την σχεδίαση και τον εξοπλισμό. Αν όντως οι φήμες επαληθευθούν, τα μοντέλα αναμένονται συμβατά με τις προδιαγραφές διπλώματος A2, ενώ θα παραμείνουν σχετικά προσιτά στην τιμή φέροντας βασικού επιπέδου εξοπλισμό.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Yamaha R9 2024 – Στοιχεία και για έκδοση M​



Δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαΜένη, η Yamaha, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το R9 να αποκτά και αυτό, την δική του «special» έκδοση.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο της Yamaha, είχαν σχεδόν επίσημο χαρακτήρα θα έλεγε κανείς, αφού ακούστηκε η πλέον σοβαρή δήλωση για την έλευση του νέου R9: Μέσα από τα paddocks του WSBK. Το νέο και αναμενόμενο εδώ και 3 χρόνια πλέον, R9, πιθανώς θα αντικαταστήσει οριστικά το R6 και άρα, θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην supersport γκάμα της Yamaha: Δεν θα είναι το κορυφαίο μοντέλο (βλέπε R1) αλλά θα είναι πιθανώς αρκετά πιο προσιτό και σε κάθε περίπτωση ικανότατο.

Αυτή είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για την Yamaha, να παρουσιάσει και έκδοση YZF-R9M, προικισμένη με carbon «καλούδια» αλλά και αναβαθισμένο εξοπλισμό, σε σχέση με την «απλή» R9. Στον σημερινό εμπορικό κόσμο όπου οι «ανώτερες» εκδόσεις έλκουν τις πωλήσεις σε σημαντικό βαθμό, μία R9M θα αναβαθμίσει σημαντικά την εμπορική τοποθέτηση του νέου μοντέλου, χωρίς να φτάνει τα 30+ χιλιάδες ευρώ, που απαιτεί η R1M για την αγορά της και παίζει σε επίπεδο exotica.

Σχετικά με τα τελευταία που σας μεταφέραμε για το Yamaha R9 και τις πληροφορίες από τον κόσμο του WSBK, διαβάστε και το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Bajaj θα παρουσιάσει μοτοσυκλέτα με κινητήρα φυσικού αερίου (CNG)​

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου​



Ο ινδικός κολοσσός αναμένεται να ταράξει τα νερά μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με την πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής που θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο

Παραμένει άγνωστο τόσο το όνομα όσο και λεπτομέρειες για τον κυβισμό. Πάντως ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο κινητήρας θα είναι μεταξύ 125 και 160 κ.εκ.. Ότι πρέπει για αστικές καθημερινές μετακινήσεις με την μέγιστη οικονομία. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η Bajaj έχει προγραμματίσει να βγάλει στην παραγωγή την μοτοσυκλέτα φυσικού αερίου μέσα στο 2025. Να θυμίσουμε πως η ινδική εταιρεία αντιπροσωπεύετε στην χώρα μας από την K-Motor South East Europe A.E. (δείτε περισσότερα εδώ).

To CNG (Compressed Natural Gas) δεν έχει καμία σχέση με το LPG (Liquefied Petroleum Gas) που η χρήση του είναι ευρέως διαδομένη στην χώρα μας. Το LPG παράγεται από πετρέλαιο και αποτελείται κυρίως από προπάνιο. Έχει 105 οκτάνια και η τιμή, αυτήν την περίοδο του βρίσκεται στα 80 με 90 λεπτά το λίτρο.

Το CNG έχει προέλθει από εξόρυξη και αποτελείται κυρίως από μεθάνιο. Έχει 120 με 130 οκτάνια και η τιμή του κυμαίνεται από 1,050€ έως 1,190€ το κιλό που ισοδυναμεί σε δύο λίτρα υγραερίου LPG.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Husqvarna 801 RetroSport - Το πρώτο superbike της φίρμας είναι γεγονός​

99cae7032cb945d45968255c0c60c981_XL.jpg

Η πολιτική εκδοχή του RC 8C της KTM φαίνεται πως δεν θα έρθει από την ίδια, αλλά από την "αδερφή" εταιρεία της, τη Husqvarna.
Συγκεκριμένα, η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί στη φετινή έκθεση EICMA, με το χρόνο παραγωγής της να είναι άγνωστος. Απαλλαγμένο από τα πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, το εν λόγω νέο μοντέλο θα έχει την κωδική ονομασία RetroSport, αφήνοντας ανοιχτό το παραθυράκι για την εμπορική ονομασία 801 RS.

Με τις γραμμές του πίσω μέρους να θυμίζουν κατά πολύ το Svartpilen 801, είναι σαφές ό,τι η Husqvarna ακολουθεί μια συγκεκριμένη σχεδιαστική ταυτότητα. Εντός, περιμένουμε το γνώριμο δικύλινδρο κινητήρα των 799 κ.εκ., με την απόδοση κοντά αν όχι πάνω από τους 105 ίππους. Πληροφορίες για εξοπλισμό κτλ δεν υπάρχουν, αλλά φανταζόμαστε πως θα είναι παραπλήσιος αν όχι ανώτερος από εκείνο του γυμνού alter ego του μοντέλου.

Περισσότερα θα μάθουμε εν καιρώ, με το νέο μοντέλο να έρχεται για να τονώσει και άλλο την κατηγορία των μεσαίων supersport η οποία φαίνεται πως... ξυπνά!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Brixton Storr 500-Η έκδοση παραγωγής​

Στην αγορά το 2025​




To Storr 500 θα είναι το πρώτο adventure της εταιρείας. Προορίζεται για κατόχους διπλώματος Α2 και όχι μόνο, αφού φέρει τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 500 κ.εκ. που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην σειρά Crossfire

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η φωτογραφία που βλέπετε απεικονίζει την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας που θα κατασκευάζεται από την κινέζικη Gaokin. Βλέπουμε λοιπόν πως η σχεδίαση του είναι ίδια με το πρωτότυπο που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον στην EICMA 2022.

Ο σχεδιασμός του Storr έγινε από το στούντιο RiDE στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και πραγματικά δεν θυμίζει κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας. Πράγμα σπάνιο στις μέρες μας που όλοι οι κατασκευαστές ακολουθούν τοις γραμμές των BMW R 1250 GS, Ducati Multistrada και Honda CB500X.

Το Storr είναι ένα καθαρόαιμο On Off που τροφοδοτείται από τον αξιόπιστο κινητήρα του Crossfire 500, έναν εν σειρά δικύλινδρο με 486 cc με 47 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 4,4 kgm ροπή στις 6.750 σ.α.λ.. Το όνομα Storr προέρχεται από τον ομώνυμο βραχώδη σχηματισμό που βρίσκεται στο Isle of Skye της Σκωτίας και θέλει με έναν συγκεκριμένο τρόπο να θυμίζει το τραχύ τοπίο, για μια μοτοσυκλέτα, ικανή να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση, όπου κάθε εξάρτημα έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Ψηλή ζελατίνα, μεγάλο ρεζερβουάρ, τροχοί 19 και 17 ιντσων tubeless ελαστικά, μεταλλική ποδιά κινητήρα και προστατευτικά κάγκελα.

Το Storr και όλη η σειρά αξεσουάρ που το συνοδεύει έχουν σχεδιαστεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Brixton, σε συνεργασία με το στούντιο σχεδιασμού Salzburg RiDE.
Βασίζεται σε ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο και ψαλίδι. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την KYB. Το μεταξόνιο είναι στα 1.440 χλστ. και το βάρος της στα 209 κιλά με όλα τα υγρά.

Οι δημοσιογράφοι της ιταλικής ιστοσελίδας motociclismo.it, που βρέθηκαν στις «ημέρες KSR» που διοργανώθηκαν στην πίστα της Κρεμόνα τον περασμένο Σεπτεμβρίου, ισχυρίζονται πως άνθρωποι του KSR Group τους επιβεβαίωσαν πως το Storr 500 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

KTM 1390 Super Duke GT-Το 2025 θα κάνουμε υπερηχητικά ταξίδια​

Η νέα μοτοσυκλέτα θα βασίζεται στο 1390 Super Duke R​




Το νέο sport touring πιάστηκε σε δοκιμές και όπως αναμενόταν θα δεχθεί αλλαγές σε όλους τους τομείς σε σχέση με την υφιστάμενη έκδοση

Δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθεί πως από την στιγμή που η KTM ανανέωσε το «κτήνος» θα έρθει η σειρά της τουριστικής εκδοχής του. Το GT που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 θα βασίζεται στο Super Duke R, οπότε ετοιμαστείτε για super γρήγορα ταξίδια.
Ο «ευγενής δούκας» στην πράξη θα είναι ικανός να κάνει ότι και ο «συγγενής» του αλλά με περισσότερη άνεση. Ο V2 των 1.350 κ.εκ. φυσικά θα συνεχίσει και σε αυτήν την έκδοση να έχει ισχύ 190 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. και 14,8 kgm ροπής στις 8.000 σ.α.λ.
Βλέποντας το 1390 Super Duke GT θα υιοθετήσει την ίδια μονάδα προβολέων με τον «γυμνό αδερφό», ωστόσο από πάνω του θα βρίσκεται ένας μεγάλος ανεμοθώρκας που θα βελτιώσει την προστασία από τον αέρα σε ταξίδια. Αλλαγές αναμένονται και στο πλαϊνό φέρινγκ, το οποίο θα γίνει ελαφρώς πιο προστατευτικό για τα πόδια του αναβάτη. Πιστεύουμε πως μεταξύ ζελατίνας και προβολέα θα υπάρχει ραντάρ.
ktm 1390 super gt 2025 spy shots 2

Μεγαλύτερο αναμένεται να είναι το ρεζερβουάρ, χαρίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία στο Super Duke GT. Να θυμίσουμε πως το μεγάλο Duke έχει ρεζερβουάρ 17,5 λίτρων.

H ανάρτηση είναι πολύ πιθανό να είναι ημιενεργητική ίδια με αυτή της έκδοσης EVO του 1390 Super Duke. Χάρη στις ηλεκτροενεργοποιούμενες βαλβίδες μεταβάλλει την υδραυλική απόσβεση που σε «συνεργασία» με την SCU (Μονάδα ελέγχου ανάρτησης) προσαρμόζει την απόσβεση σε πραγματικό χρόνο στα χαρακτηριστικά του οδοστρώματος και στο στυλ οδήγησης του αναβάτη, με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν οι αισθητήρες βύθισης και η IMU.

Οι προσφερούμενες λειτουργίες είναι πέντε, AUTO, COMFORT, RAIN, STREET και SPORT ελεγχόμενες όλες από διακόπτες στο τιμόνι και από την TFT οθόνη.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ακόμη λειτουργίες, προαιρετικά στο πακέτο Suspension PRO, οι οποίες ξεκλειδώνουν τις λειτουργίες PRO και TRACK με το τελευταίο να παρέχει λειτουργία στυλ "holeshot" (όπως στο MotoGP). Η προφόρτιση του αμορτισέρ μειώνεται αυτόματα για να μειώσετε του ύψος του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας
Από το ίδιο μοντέλο θα προέρχονται και τα ηλεκτρονικά. Engine Brake και Anti-Wheelie, Cornering ABS και Cornering TCS, όπως και η οθόνη TFT.
Όσον αφορά τα φρένα, η KTM εξόπλισε το Super Duke R με κορυφαίο σετ που αποτελείτε από τρόμπα Brembo MCS , με τετραπίστονες μονομπλόκ Brembo, Stylema, σε συνδυασμό με δισκόφρενα 320 χλστ., ενώ πίσω μια δαγκάνα δύο εμβόλων συνδυάζεται με δίσκο 240 χλστ.

Οπότε το ίδιο πακέτο θα δουμε και στο Super Duke GT.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στην EICMA 2024.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

KTM – Εντοπίστηκαν νέα 1390 Rally και... 1490 Super Adventure!​

3f0b1f96c949ec9c32238fa24a9a2fca_XL.jpg

Η αυστριακή εταιρεία βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό – και οι κατάσκοποι παρακολουθούν το κάθε της βήμα...

Σύμφωνα με φωτογραφίες και πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα, τις προηγούμενες ώρες, η KTM έχει «ανοικτά» τουλάχιστον 3 project στην κατηγορία των Adventure. Αυτά πιθανότατα είναι τα 1390 Super Adventure, 1390 Rally και το απειλητικό... 1490 Super Adventure, το οποίο πραγματικά μας εξάπτει την περιέργεια. Αλλά ας τα πάρουμε με μία σειρά.

Αρχής γενομένης από το 1390 Rally, θα πρόκειται για μία «σκληροπυρηνική» μοτοσυκλέτα Adventure με το βλέμμα στο χώμα, στα πρότυπα των R μοντέλων της σειράς Adventure ή των παλαιότερων 950/990, για τους εραστές των κλασικών μοντέλων. Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου, το... ντακαρίσιο look, με ψηλότερη ζελατίνα, μικρότερο εμπρός φωτιστικό σώμα, ψηλό εμπρός φτερό, κατακόρυφη οθόνη ενδείξεων, το ρεζερβουάρ με τις πλαϊνές επεκτάσεις, μία πιο επίπεδη σέλα και άλλες αλλαγές που εξυπηρετούν το σκοπό του.

Στην συνέχεια, το 1390 Super Adventure, το οποίο ούτως η άλλως περιμένουμε να παρουσιαστεί οσονούπω. Εδώ η KTM ακολουθεί μία μάλλον γνώριμη για την εποχή φιλοσοφία, με μία μεγάλη μοτοσυκλέτα κυρίως προσανατολισμένη για το δρόμο, αλλά με Adventure ανέσεις και την δυνατότητα να διέλθει από κάποιο χωμάτινο μονοπάτι, αν χρειαστεί.

Για αυτό, η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει τροχούς 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Η αλλαγή στην σχεδίαση της νέας 1390 Super Adventure θα είνανι σημαντική σε σχέση με την 1290, πιθανώς όμως όχι και η μηχανολογική αλλαγή, καθώς πέρα από το νέο μοτέρ, πολλά τμήματα της νέας μοτοσυκλέτας αναφέρονταιι ως όμοια, σε σχέση με την υπάρχουσα.

Και πάμε τώρα στο... μεγάλο νέο, ένα μοντέλο που οι κατάσκοποι του εξωτερικού αναφέρουν ως... 1490 Super Adventure. Εδώ μιλάμε για μία μοτοσυκλέτα τύπου... super sport tourer, στα πρότυπα των Ducati Multistrada V4 RS ή BMW M 1000 XR, καθώς οι τροχοί δρόμου 17 ιντσών είναι εμφανείς. Επίσης, διακρίνεται η χρήση φρένων Brembo στο εμπρός μέρος που θυμίζουν αμέσως street μοτοσυκλέτα.

Περί κινητήρα ο λόγος, η KTM εδώ θα κληθεί να ανταγωνιστεί πολύ ισχυρές μοτοσυκλέτες και υπάρχουν «ψίθυροι» ότι θα έρθει ένας ακόμα μεγαλύτερος V2 κινητήρας -εξού και το 1490. Ωστόσο, τα πάντα ακόμα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

KTM 990 Adventure 2025-2026: H επιστροφή του θρυλικού ονόματος​
















Η εξέλιξη των Adventure της KTM έκανε τον κύκλο της και το όνομα 990 επιστρέφει, αυτή την φορά τελείως διαφορετικό από το original.
Τις τελευταίες ώρες, τα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης, που παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις των αυστριακών της KTM, εντόπισαν πρωτότυπες μοτοσυκλέτες που συνδέονται άμεσα με το νέο Adventure μοντέλο των πορτοκαλί. Φυσικά μιλάμε για το 990 Adventure, την φυσικήγ συνέχεια της γκάμας που ξεκίνησε από το 790 Adventure πριν από κάποια χρόνια και το 890 αμέσως μετά.

Για όσους γνωρίζουν, το 990 αποτέλεσε και ένα παλαιότερο μοντέλο Adventure της KTM και το δεύτερο της σειράς, που παρουσιάστηκε το 2006. Φαίνεται λοιπόν πως, σχεδόν 20 χρόνια μετά, η σειρά κάνει τον κύκλο της και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης, αλλά... μόνο ως προς το όνομα!

Η νέα KTM 990 Adventure, που ίσως παρουσιαστεί για το 2025 ή το 2026, θα είναι μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα σε σχέση με τα 790 και 890, ενώ θα αντικαθιστά το τελευταίο. Αρχής γενομένης από τον κινητήρα, μιλάμε πιθανότατα για την νέα μονάδα που γνωρίσαμε στο 990 Duke 2024, με απόδοση 123 ίππων και 10,5 kgm ροπής. Το μοντέλο θα έχει ένα νέο πλαίσιο αλλά και υποπλαίσιο, με νέες βάσεις ψαλιδιού αλαλά και νέο ψαλίδι, που θα χρησιμοποιεί και καινούριο πίσω αμορτισέρ.

Σημαντικά αλλαγμένη αναμένεται να είναι τόσο η εμφάνιση, όσο και η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ στο νέο 990 Adventure. Η σχεδίαση, βάσει των μοτοσυκλετών-πρωτότυπων που βλέπουμε εδώ, φαίνεται να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο από τα 790 και 890, χωρίς ρύγχος και χωρίς τον χαρακτηριστικό «σχιστό» εμπρός προβολέα. Βέβαια, και ο κυκλικός προτζέκτορας που βλέπουμε εδώ, μπορεί απλά να είναι ένα φως που απλώς τοποθετήθηκε στα πρωτότυπα για να κάνει την δουλειά του, και ίσως δεν θα αποτελεί τμήμα της τελικής σχεδίασης. Εδώ, οι αναφορές στα πρώτα 950 και 990 είναι ιδιαίτερα εμφανής και έντονη.

Το ρεζερβουάρ του νέου 990 Adventure ίσως είναι νέο, καταλαμβάνοντας περισσότερο χώρο κεντρικά και λιγότερο στα πλάγια, ενώ το μονό κεντρικό ψυγείο του κινητήρα θα δώσει την θέση του σε δύο, εκατέρωθεν τοποθετημένα στην μοτοσυκλέτα. Η χρήση TFT οθόνης κατακόρυφου προσανατολισμού φαίνεται στις εικόνες. Οι τροχοί αναμένεται να μείνουν στις διαστάσεις των γνήσιων off-road επιλογών, αλλά οι όλες αλλαγές λένε ότι η μοτοσυκλέτα ίσως κάνει κάποια βήματα προς την αύξηση της άνεσης και τον τονισμό του ταξιδιωτικού χαρακτήρα της. Φαίνεται ότι περισσότερα θα μάθουμε εν καιρώ.

Εικόνες-πηγή
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Honda: Εξελίσσει τετρακύλινδρο crossover​

Η Honda αναμένεται να παρουσιάσει τον ανταγωνιστή των ιαπωνικών και ευρωπαϊκών crossover​




Από τα τέλη του 2020 υπάρχει έντονη φιμολογία πως η Honda ετοιμάζει crossover. Μάταια περιμέναμε στις διεθνείς εκθέσεις τον ανταγωνιστή των Suzuki GSX-S 1000 GX Yamaha Tracer 9 GT

Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο αλλά με διαφορετικό concept. Τι σημαίνει αυτό; Οι δημοσιογράφοι του Young Machine έχουν πληροφορίες πως η Honda ετοιμάζει crossover με τετρακύλινδρο κινητήρα. Ότι έκανε η Suzuki με το GSX-S 1000 GX, η BMW με το S 1000 XR, η Kawasaki με το Versys 1000, ενώ η Yamaha είναι η κυρίαρχος στην κατηγορία με το τρικύλινδρο Tracer 9.

Το CB 1000 X, έτσι προβλέπουν οι Ιάπωνες πως θα ονομάζεται το νέο μοντέλο, θα βασίζεται στο ολοκαίνουργιο Hornet 1000.

Ο κινητήρας των 999 κ.εκ. που χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο CBR 1000RR Fireblade 2017-2019, είναι αυτός που κατατάσσει το Hornet ανάμεσα στα ισχυρότερα naked παραγωγής και αυτός που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στο crossover. Πρόκειται για εν σειρά τετρακύλινδρο, 16βάλβιδο ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 100 Nm ροπής.

Θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας και συγκεκριμένα με γκάζι Throttle-by-Wire (TBW), προγράμματα οδήγησης, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης HSTC πολλαπλών επιπέδων και υποβοηθούμενο συμπλέκτη με λειτουργία anti-hopping. Δεν αποκλείεται να φέρει και το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συμπλέκτη E-Clutch.

Το πλαίσιο θα είναι ίδιο με του Hornet 1000. Χαλύβδινο δύο δοκών, με ψαλίδι αλουμινίου. Οι αναρτήσεις είναι σχεδόν σίγουρο που θα είναι της Showa και θα είναι ρυθμιζόμενες. Οι τροχοί θα είναι 17 ιντσών και στα φρένα η Honda θα εμπιστευθεί την Nissin.
 

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Δημοσιεύσεις
20.054
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Καλές πωλήσεις και παλι ...! facepalm 2
Έχει ψωμί η κατηγορία μιας που το s1000xr που είναι ο βασιλιάς (λόγω πωλήσεων) πωλείται σε υπερεκτιμημένη τιμή
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
30.151
Ηλικία
65
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Yamaha: Το R9 έρχεται το 2025 για να πρωταγωνιστήσει​

Εντός και εκτός πίστας​




Βασισμένο στον τρικύλινδρο κινητήρα του Tracer 9 το supersport, το οποίο φέρεται να έχει έτοιμο ήδη η μάρκας των τριών διαπασών έχει στόχο την κορυφή

Το Yamaha R7 είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν συνδυασμό σπορ επιδόσεων και καθημερινής χρηστικότητας. Χρησιμοποιώντας την αξιόπιστη πλατφόρμα του MT-07, το R7 φέρει έναν πιο δυναμικό, επιθετικό και ευέλικτο χαρακτήρα, καθιστώντας το ιδανικό όχι μόνο για την καθημερινή μετακίνηση αλλά και για πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως στην πίστα. Η προσθήκη ενός YZF-R9, που σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναμένεται το 2025, ακολουθεί την ίδια λογική, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 890 κ.εκ. από το MT-09 και το Tracer 9.

Το R9 αναμένεται να είναι πιο ελαφρύ και ισχυρό, γεγονός που το τοποθετεί στον πυρήνα της αγοράς των supersport μοτοσυκλετών. Μπορεί μάλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε αγώνες, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport Next Generation, όπου θα βρει αντιπάλους όπως το Ducati Panigale V2 και το Triumph Daytona. Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του R9 δείχνουν πως η Yamaha στοχεύει στη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου που συνδυάζει την ευελιξία με την απόλυτη απόδοση, ακολουθώντας τα βήματα του θρυλικού YZF-R6 και R1.
 

dkamzelas

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
1.095
Ηλικία
40
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 SAS
Όνομα
Δημήτρης
Έχει ενδιαφέρον το " χωρίς desmo"...
Λογικά θα σταματήσει να υφίσταται και το πανάκριβο desmo service...

Στάλθηκε από το 2306EPN60G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

patsavour

well know member
Δημοσιεύσεις
2.332
Ηλικία
66
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
περιττη πολυπλοκοτης μηχανολογικης ασκησης,για καταργηση των ελατηριων βαλβιδων οταν τα γιαπωνεζικα ελατηρια βαλβιδων εποχης μπορουσαν και διαχειριζοντουσαν 20000 στροφες στα γιαπωνεζικα 125αρια αγωνων της εποχης.αλλη μια ιταλικη ''μοστρα παρτιδα'' που επι της ουσιας δεν προσεφερε κατι το ιδιαιτερο εκτος απο το αδειασμα της τσεπης των κατοχων.Banging head
 
Top Bottom