ΜΟΤΟ GP μεταγραφικά και άλλα σχόλια

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ετοιμαστείτε για αγώνα ποδοσφαίρου MotoGP πρίν τον αγώνα στο Misano!​

Από τον BikerSpirit

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου οδηγοί των MotoGP™, Moto2™, Moto3™ και MotoE™ θα συμμετέχουν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, τον οποίο μπορείτε να πάτε και να παρακολουθήσετε δωρεάν

Ο αγώνας θα γίνει τις παραμονές του Gran Prix στο Misano, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Montecchio.

Το στάδιο βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli στη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου και οι οπαδοί μπορούν να παρακολουθήσουν μερικούς από τους αγαπημένους τους αναβάτες δωρεάν – όπως ο Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), ο Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) και Maverick Viñales (Aprilia Racing) είναι μόνο τρία από τα αστέρια που παρουσιάζονται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παιχνίδι στα κανάλια YouTube, Twitter, Facebook και Twitch του MotoGP™ με ζωντανά σχόλια από τους Jack Gorst και Elliott York.

Η έναρξη είναι στις 19:30 ώρα Ελλάδος – Μείνετε συντονισμένοι!

Πηγη https://bikerspirit.net

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Morbidelli_Austria.jpg

Morbidelli: Υπήρξαν θετικά στο Σαββατοκύριακο της Αυστρίας
Επόμενος στόχος να μπαίνουμε στις ΚΑΤ2

Ο αγώνας του μπορεί να τελείωσε νωρίς, αλλά ο Franco Morbidelli επιμένει ότι «συνέβησαν καλά πράγματα» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Αυστρίας.
Ο Ιταλός, ο οποίος δεν έχει τερματίσει στην πρώτη δεκάδα σε στεγνό αγώνα αυτή τη σεζόν, έπεσε από την 13η θέση στα τελευταία στάδια του αγώνα στο Red Bull Ring.
"Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί ήταν δικό μου το λάθος στην έκτη στροφή", είπε ο Morbidelli. "Βγήκα από την πίστα και μετά, όταν έφτασα στην έβδομη στροφή ήμουν πραγματικά εκτός γραμμής. Οπότε μάλλον μάζεψα λίγη βρωμιά ή κάτι τέτοιο και όταν έφτασα στην επόμενη αριστερή στροφή, που είναι η 2Β, το μπροστινό μέρος απλά έφυγε από κάτω μου".
"Κρίμα, γιατί ένιωθα αξιοπρεπώς δυνατός. Σίγουρα, όχι σαν τον Fabio. Εννοώ ότι ο ρυθμός του Fabio - ειδικά η ταχύτητα του Fabio στην αρχή - ήταν απίστευτος. Αλλά τότε ο ρυθμός μου ήταν πραγματικά αξιοπρεπής".
"Θα μπορούσα να προλάβω το γκρουπ που είχα μπροστά μου. Σχεδίαζα να κάνω κάποια προσπέραση. Είχα ήδη προσπεράσει τον Miguel. Άρα πήγαινα καλά, ήμουν εκεί, οπότε αυτό είναι θετικό".
Ωστόσο, θα ήταν ακόμα περίπου 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του, Fabio Quartararo.
Ο Morbidelli παραδέχτηκε ότι «φοβόταν» για το αυστριακό Grand Prix εκ των προτέρων, "γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της πίστας με τη μοτοσυκλέτα μας".
"Αλλά στην πραγματικότητα, ήμουν πολύ έκπληκτος, γιατί η δουλειά που κάνουμε με την ομάδα αποδίδει καρπούς. Προοδεύουμε και σε μια τόσο δύσκολη πίστα για εμάς, μπορέσαμε να είμαστε στην πρώτη δεκάδα στο ζέσταμα, κάτι που είναι θετικό, αλλά και να παλέψουμε για τις ΚΑΤ2, το οποίο είναι επίσης θετικό".
«Καλά πράγματα συνέβησαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Όχι απίστευτα καλό, αλλά συνέβησαν καλά πράγματα. Αυτό είναι θετικό".
Η τρίτη πτώση του Morbidelli της σεζόν τον αφήνει στους 26 βαθμούς και στη 19η θέση, αλλά εξακολουθεί να είναι η επόμενη καλύτερη Yamaha μετά τον Quartararo, ο οποίος οδηγεί στη βαθμολογία με 200 βαθμούς.
Αυτό δείχνει το μέγεθος της πρόκλησης που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Morbidelli, ο οποίος ήταν πολύ πιο κοντά στον Quartararo ως ομόσταυλός του στην Petronas Yamaha το 2019 και το 2020, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού του στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος το 2020.
Ωστόσο, η νέα M1 δεν ανταμείβει το φυσικά απαλό στυλ του Morbidelli με παρόμοιο τρόπο.

Το επόμενο βήμα στο «σχέδιο ανάκαμψης» του Morbidelli είναι να φτάσει στις ΚΑΤ2 και να ξεκινήσει ψηλότερα στην σχάρα εκκίνησης.
Ενώ ο Quartararo είναι δεύτερος μετά τον Francesco Bagnaia της Ducati στο βραβείο «Best Qualifier» μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο Morbidelli είναι μόλις 20ος και δεν έχει ξεκινήσει μέσα στους 15 πρώτους από τον τρίτο γύρο (Αργεντινή).
"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να στοχεύσουμε στην πρώτη δεκάδα και να μπορέσουμε να μπούμε στις ΚΑΤ2", είπε ο Morbidelli. "Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνηθισμένη μας θέση εκκίνησης σίγουρα δεν βοηθάει, ειδικά για την απόδοση που έχω στη συνέχεια του αγώνα".

Πηγη www.motograndprix.gr

cdefghigicdefghigicdefghigi

Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
194012361_5683679651704857_7823613876890283671_n.jpg

H Ducati πήρε την απόφασή της!
Ο Enea Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα!

Η ομάδα της Ducati Lenovo επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο Enea Bastianini που θα παραταχθεί δίπλα στον Francesco Bagnaia στην εργοστασιακή ομάδα την επόμενη σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Jorge Martin θα παραμείνει στις τάξεις της Prima Pramac Racing το 2023.
Η απόφαση της Ducati ήταν ένα τεράστιο σημείο συζήτησης στα paddock από τότε που ο Jack Miller επιβεβαιώθηκε ότι θα μετακομίσει στην Red Bull KTM Factory Racing για το 2023 οι υπεύθυνοι της Ducati πέρασαν τους τελευταίους αγώνες σκεπτόμενοι αν θα ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα ο Enea Bastianini ή ο Jorge Martin.
Ωστόσο, λίγες μέρες μετά το GP της Αυστρίας και πριν από το GP του San Marino, η Ducati ανακοίνωσε ότι θα είναι ο τρεις φορές νικητής αγώνα το 2022, Bastianini, που θα πάρει τη θέση δίπλα στον Bagnaia για την επόμενη σεζόν σε μια αποκλειστικά ιταλική σύνθεση.
Enea Bastianini: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να φορέσω τα χρώματα της επίσημης ομάδας της Ducati από το επόμενο έτος. Ήταν το όνειρό μου και τώρα έγινε πραγματικότητα. Αυτά τα δύο χρόνια στα MotoGP, έμαθα πολλά, ωρίμασα και πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ με τους μηχανικούς και την ομάδατης Ducati Lenovo! Θέλω να ευχαριστήσω τους Claudio, Gigi, Paolo και Davide που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την απίστευτη ευκαιρία. Ωστόσο, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Nadia και όλη την ομάδα της Gresini για τη μεγάλη υποστήριξη που έλαβα από αυτούς κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης σεζόν μαζί. Θα προσπαθήσω να κλείσω το 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν αντιμετωπίσω τη νέα μου περιπέτεια ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati με απόλυτη αφοσίωση και το σωστό ομαδικό πνεύμα".
Luigi Dall'Igna: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα το 2023. Ο Enea είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης και έχει ωριμάσει πολύ αυτά τα δύο χρόνια με την Ducati. Μπόρεσε να αναπτυχθεί γρήγορα, παίρνοντας δύο βάθρα στην πρώτη του χρονιά στα MotoGP και στη συνέχεια τρεις όμορφες νίκες φέτος με την ομάδα της Gresini στο Qatar, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη χρονιά, ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati Lenovo Team, θα μπορέσει να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά και να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών σε κάθε αγώνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί τόσο ο Enea όσο και ο Jorge είναι δύο πολύ γρήγοροι νέοι αναβάτες και γι' αυτό έχουμε εξασφαλίσει και στους δύο το ίδιο υλικό και την ίδια τεχνική υποστήριξη. Είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο θα μπορέσουν να δείξουν το μεγάλο ταλέντο τους στην πίστα".

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Λένε ότι αν οι συνομιλίες γίνονταν ένα μήνα πριν χειρουργηθεί ο mm ,οι υπογραφές θα είχαν πέσει.
Αλλά όσο τα χειρουργεία του mm ,πήγαν 100% καλά σκέφτονται εναλλακτικές γιατί δεν θέλει η honda δύο τοπ οδηγούς με τον ένα να αφαιρεί βαθμούς από τον άλλο,θέλει τον ένα ,ένα και τον άλλο δεύτερο.
Τι δεν καταλαβαινετε

Έπεσαν οι υπογραφές.
Και οι δύο της Suzuki στην honda

The Owl.

well know member
Όνομα
George
Εδω θα δουμε εαν ο Μιρ μπορει να ειναι πιο ζωηρος γιατι κ την κουπα δεν την πηρε λογω τολμης...
επισης αυτη η μεταγραφη κ η επιστροφη του ΜΜ δεν σημαινει αμεσα οτι το HRC θα σαρωνει.
θα χρειαστει μια σεζον ευκολα ακομα να παει χαμενη για να εγκλιματιστει ο Μιρ κ να επανελθει? ο ΜΜ

Σιγουρα ομως θα δουμε την LCR σε καλυτερες θεσεις με τον Ρινς γιατι ο γιαπωνεζος εκανε μονιμα χαρακιρι....

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP23 – Miguel Oliveira και Raul Fernandez στη δορυφορική ομάδα της Aprilia​

35b21324d1f114aae3518c72b5052fb9_XL.jpg

Η σαφής βελτίωση της RS-GP την καθιστά πια μια άκρως ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, με τη δορυφορική ομάδα της Aprilia RNF να είναι γεγονός, ανακοινώνοντας τους αναβάτες της.
Η ανακοίνωση της δορυφορικής ομάδας των Ιταλών έρχεται μετά από εκείνη της εργοστασιακής, η οποία συνεχίζει να απαρτίζεται από τον «γερόλυκο» πια Aleix Espargaro και τον όλο και προσαρμοζόμενο στη μοτοσυκλέτα του Maverick Vinales.

Η επέκταση της Aprilia στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP γίνεται μέσω της ομάδας του Razlan Razali, της RNF δηλαδή. Αναβάτες της ο Πορτογάλος –εκ της Redbull KTM ερχόμενος- Miguel Oliveira και Ισπανός –εκ της Tech3 KTM-Raul Fernandez.
Razlan Razali - Ιδρυτής και Διευθυντής Ομάδας WithU RNF MotoGP: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Miguel Oliveira και Raúl Fernandez στην ομάδα WithU RNF MotoGP από το 2023. Δεν ήταν μια απλή διαδικασία, αλλά μαζί με την Aprilia ήμασταν πολύ ξεκάθαροι για τους αναβάτες που θέλαμε. Είναι και οι δύο νέοι αναβάτες με καλό συνδυασμό εμπειρίας, τόσο ο Miguel όσο και ο Raúl, του οποίου είμαι προσωπικά θαυμαστής από τότε που σόκαρε την κατηγορία Moto2 πέρυσι τερματίζοντας 2ος στο Πρωτάθλημα. Το να τον εξασφαλίσεις τελικά, είναι φανταστικό. Τόσο η Aprilia όσο και εμείς πιστεύουμε στο ταλέντο και των δύο αναβατών, οπότε ανυπομονούμε να οδηγήσουν για εμάς την επόμενη σεζόν!».

Massimo Rivola - Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing: «Το δορυφορικό μας έργο με την Team RNF διαμορφώνεται με τον τρόπο που το συλλάβαμε από την αρχή. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε δύο εξαιρετικά ταλέντα, δύο αναβάτες τους οποίους σέβομαι πολύ τόσο από ανθρώπινη άποψη όσο και για τις τεχνικές τους ικανότητες. Ο Miguel έχει δείξει το ταλέντο του σε όλες τις κατηγορίες, αν και είναι ακόμα πολύ νέος, έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία, κερδίζοντας τέσσερις αγώνες στο MotoGP, μερικές φορές με κυρίαρχες επιδόσεις. Στο πλευρό του θα είναι ο Raul, ένας αναβάτης που δεν κρύβω ότι έχω αναζητήσει αρκετές φορές. Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο κρυστάλλινες υποσχέσεις των τελευταίων ετών, αυτό που έκανε στη Moto2 στο ντεμπούτο του λέει πολλά για την ταχύτητά του. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στο να τους προσφέρουμε και στους δύο ένα τεχνικό πακέτο που θα τους επιτρέψει να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω την KTM που επιδεικνύοντας τη μεγάλη αθλητική τους άμιλλα, επέτρεψαν στο Miguel και τον Raul να οδηγήσουν

Πηγη www.bikeit.gr

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Dovi_Misano_Main.jpg

Dovizioso: Το τελευταίο μου Grand Prix στο Misano θα είναι μια μεγάλη γιορτή

Όλα κάποτε τελειώνουν και, την Κυριακή, ο Andrea Dovizioso θα τρέξεί τον τελευταίο του αγώνα MotoGP. Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο αναβάτης από το Forlì αποφάσισε να αποσυρθεί και επέλεξε το Grand Prix της πατρίδας του για να αποχαιρετήσει όλους τους θαυμαστές του.
Ο Dovi είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα, με αιχμή του δόρατος την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των 125cc το 2004, αλλά και στα MotoGP ο Ιταλός τα έδωσε όλα, τερματίζοντας τρεις φορές δεύτερος, πίσω μόνο από τον Marc Marquez.
Η τελευταία του σεζόν στη Yamaha με την ομάδα WithU δεν πήγε όπως όλοι ήλπιζαν και, από την Aragon και μετά, ο Cal Crutchlow θα τον αντικαταστήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.
"Το San Marino θα είναι το τελευταίο μου Grand Prix και είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο και περίεργο», δήλωσε ο Dovizioso. "Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώνω την καριέρα μου στo Misano, με όλους τους φίλους και τους οπαδούς μου. Ελπίζω να είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο. Θα είναι σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποιους βαθμούς και νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή".

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
View attachment 44054

Dovizioso: Το τελευταίο μου Grand Prix στο Misano θα είναι μια μεγάλη γιορτή

Όλα κάποτε τελειώνουν και, την Κυριακή, ο Andrea Dovizioso θα τρέξεί τον τελευταίο του αγώνα MotoGP. Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο αναβάτης από το Forlì αποφάσισε να αποσυρθεί και επέλεξε το Grand Prix της πατρίδας του για να αποχαιρετήσει όλους τους θαυμαστές του.
Ο Dovi είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα, με αιχμή του δόρατος την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των 125cc το 2004, αλλά και στα MotoGP ο Ιταλός τα έδωσε όλα, τερματίζοντας τρεις φορές δεύτερος, πίσω μόνο από τον Marc Marquez.
Η τελευταία του σεζόν στη Yamaha με την ομάδα WithU δεν πήγε όπως όλοι ήλπιζαν και, από την Aragon και μετά, ο Cal Crutchlow θα τον αντικαταστήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.
"Το San Marino θα είναι το τελευταίο μου Grand Prix και είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο και περίεργο», δήλωσε ο Dovizioso. "Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώνω την καριέρα μου στo Misano, με όλους τους φίλους και τους οπαδούς μου. Ελπίζω να είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο. Θα είναι σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποιους βαθμούς και νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή".

Ένας βασιλιάς χωρίς στέμμα

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Dovizioso_main.jpg

Η αποχώρηση του Andrea Dovizioso από τα MotoGP
20 χρόνια καριέρας έφτασαν στο τέλος τους σήμερα

"Για εμάς, ήσουν ένας περήφανος αντίπαλος και ένας υπέροχος ομόσταυλος όλα αυτά τα χρόνια. Απόλαυσε αυτόν τον τελευταίο αγώνα, μια τελευταία μάχη".

Αυτό το μήνυμα ήταν γραμμένο στις μοτοσυκλέτες των Pol Espargaro και Stefan Bradl σήμερα στον αγώνα του Misano. Με αυτόν τον τρόπο η Honda αποφάσισε να τιμήσει τον Andrea Dovizioso, ο οποίος σήμερα ολοκλήρωσε την καριέρα του με το πέσιμο της καρό σημαίας. Μια καριέρα που ξεκίνησε το 2002 (με μια συμμετοχή επίσης το 2001) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην τότε κατηγορία των 125cc.

O Dovisiozo γεννήθηκε στο Forli της Ιταλίας στις 23 Μαρτίου του 1986 και εισήλθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2002, αφού πρώτα είχε κερδίσει το Aprilia Challenge 125cc το 2000 και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 125cc το 2001.

Το 2002 τον βρίσκει με την Scot Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 125cc. Με αυτή την ομάδα ο Dovizioso θα κέρδιζε 2 χρόνια μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 125cc το 2004, παίρνοντας 5 νίκες και τερματίζοντας στο βάθρο συνολικά 11 φορές σε 16 αγώνες.

Ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής πλέον, ο Dovizioso ανέβηκε στην κατηγορία των 250cc (με την ίδια ομάδα), όπου παρέμεινε για τρεις σεζόν, τερματίζοντας μια φορά τρίτος και 2 φορές δεύτερος στην συνολική βαθμολογία. Στα 250cc, ο Dovizioso πήρε συνολικά 4 νίκες και 26 βάθρα.

Και πάλι με την Scot Honda, ο Dovizioso ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία το 2008 και βρέθηλε μια φορά στο βάθρο, πριν περάσει στην εργοστασιακή ομάδα της Honda το 2009, με την οποία έμεινε 3 χρόνια. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων ο Dovizioso κέρδισε το βρετανικό Grand Prix το 2009, συγκέντρωσε αρκετά βάθρα και τερμάτισε στην 6η, 5η και 3η θέση του Πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Το 2012, ο Dovizioso μετακόμισε για μια σεζόν στην Yamaha, στην Tech3, όπου ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο και τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Από εκεί και πέρα, ο Dovizioso πήγε στην Ducati, μια ομάδα με την οποία συνδέθηκε περισσότερο από όλες στα MotoGP και με την οποία τερμάτισε τρεις φορές δεύτερος στην βαθμολογία, πίσω μόνο από τον Marc Marquez. Η σεζόν του 2020, με την απουσία του Marquez να αποτελεί μια ευκαιρία για τον Dovi, δεν πήγε όπως θα ήθελε ο Ιταλός. Τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, η σχέση του με την Ducati είχε φτάσει σε ένα πολύ κακό σημείο και το ιταλικό εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον Dovizioso την Παρασκευή του Grand Prix της Αυστρίας. Κατά μια ειρωνική στροφή της τύχης, το Grand Prix της Αυστρίας θα ήταν η μόνη νίκη του Dovizioso εκείνη την χρονία (και μόλις το δεύτερό του βάθρο), όμως το τέλος της σεζόν σήμανε την λήξη της συνεργασίας. Κατά τα χρόνια που ο Dovizioso έμεινε στην Ducati (2013-2020), πέτυχε 13 νίκες και 40 συνολικά εμφανίσεις στο βάθρο.

Το τέλος της συνεργασίας του με την Ducati βρήκε τον Dovizioso να κάνει ένα "διάλειμμα" από τα MotoGP, το οποίο θα κρατούσε ένα χρόνο. Σε αυτόν τον χρόνο υπήρξαν δοκιμές με την Aprilia και η έντονη φημολογία ότι θα βλέπαμε τον Ιταλό αναβάτη το 2022 με το εργοστάσιο από το Noale. Όμως τελικά με το λύσιμο της συνεργασίας μεταξύ Maverick Viñales και Yamaha, o Franco Morbidelli ανέβηκε στην εργοστασιακή ομάδα και ο Dovizioso κλήθηκε στην δορυφορική ομάδα της Yamaha για να τον αντικαταστήσει - με συμβόλαιο και για το 2022.

Η τελευταία, όπως αποδείχθηκε, σεζόν του Dovizioso στα MotoGP δεν πήγε σίγουρα όπως θα ήθελε. Μια Yamaha που ταλανιζόταν από προβλήματα και ένας Dovizioso που δεν μπορούσε να πάρει το 100% από αυτήν (όπως ο Quartararo), φέρανε το απογοητευτικό σύνολο των 11 βαθμών σε όλη την χρονιά και οδήγησαν στην απόφαση του Dovizioso να "κρεμάσει" πρόωρα την αγωνιστική του φόρμα.

Από σήμερα το απόγευμα, ο Dovizioso αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των αγώνων, με τον Cal Crutchlow να σπεύδει να τον αντικαταστήσει για τους τελευταίους γύρους της σεζόν.

Στην τεράστια αυτή καριέρα, που έφτασε τα 25 χρόνια, ο Dovizioso πήρε συνολικά 24 νίκες, ανέβηκε συνολικά 103 φορές στο βάθρο, πήρε 20 pole position, ενώ έκανε τον ταχύτερο γύρο αγώνα 22 φορές.

Αντίο λοιπόν Andrea, ευχαριστούμε για όλα!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Quartararo_Sunday.jpg

Quartararo: Αυτό ήταν το όριο σήμερα
Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παραπάνω

Ο Fabio Quartararo πήρε μια απογοητευτική για τον ίδιο πέμπτη θέση στον αγώνα του Misano της Κυριακής αφού «έφθασε το όριο» την M1 του, ενώ ο Francesco Bagnaia αντικατέστησε τον Aleix Espargaro ως ο πλησιέστερος αντίπαλος του πλέον στο Πρωτάθλημα.

Σε έναν αγώνα που είδε τον Francesco Bagnaia να παίρνει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του για την Ducati, ο Quartararo δεν μπήκε στην πρώτη τετράδα σε οποιοδήποτε στάδιο ενός αγώνα για πρώτη φορά μετά την COTA τον Απρίλιο.
Χωρίς να καταφέρει να κάνει την αναμενόμενη πρόοδο από την όγδοη θέση στην εκκίνηση, ο Quartararo και ο Aleix Espargaro κατάφεραν στη συνέχεια να ανέβουν δύο θέσεις λόγω των πτώσεων των Jack Miller και Marco Bezzecchi.
Ο Quartararo κατάφερε να αρπάξει την πέμπτη θέση από τον αναβάτη της Aprilia στον 6ο γύρο, αλλά η πρόοδός του στη συνέχεια παρέμεινε στάσιμη και τερμάτισε 5.771 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia.

Για άλλη μια φορά, ο Quartararo ήταν σε μια δική του κατηγορία όσον αφορά τους αναβάτες της Yamaha με τον Andrea Dovizioso τον επόμενο καλύτερο, στη δωδέκατη θέση και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο.
"Αυτό ήταν το όριο", είπε ο Quartararo. "Περισσότερο από θυμωμένος, ήμουν πραγματικά απογοητευμένος, γιατί έδωσα το 100% μου και δεν μπορούσα να παλέψω για περισσότερα. Αν πίεζα περισσότερο νομίζω ότι θα ήμουν στο πάτωμα… φτάσαμε πραγματικά στο όριο της μοτοσυκλέτας μας σήμερα".
"Δεν υπήρχε πρόβλημα, αυτό είναι το θέμα", εξήγησε ο Quartararo. "Αν δείτε τον ρυθμό μου, είχα τον ίδιο ρυθμό με τις δοκιμές. Ένιωθα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα. Έκανα έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα, αλλά πήρα μόνο την πέμπτη θέση και ήμουν 5 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Άρα δεν είμαστε σε καλή θέση".
"Όλα εξαρτώνται από το πού ξεκινάμε στη σχάρα εκκίνησης και αν μπορούμε να προσπεράσουμε ή όχι".
Αφού πέρασε τον Espargaro όταν ο τελευταίος άνοιξε την γραμμή του, ο Quartararo είχε κλείσει κλείσει την διαφορά με την κορυφαία τετράδα, τερματίζοντας τελικά μισό δευτερόλεπτο πίσω από την Ducati του Luca Marini.
"Είδα ότι ο Aleix δυσκολευόταν επίσης στο κράτημα και μπορούσα να τον προσπεράσω. Αλλά με τους άλλους δεν μπορούσα καν να προσπαθήσω. Οπότε αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι αρκετά απογοητευμένος, γιατί δεν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα και δεν το απολαμβάνω".
"Μια φορά βγήκα εκτός γραμμής στην 10η στροφή, μετά μπορούσα να επιστρέψω για να πιάσω τον Marini, αλλά οδηγούσα σαν να είχα ένα μαχαίρι στο λαιμό. Και το να προσπαθήσω να προσπεράσω τον Marini δεν ήταν δυνατό".
Ο Quartararo θα ξεκινήσει τώρα τους τελευταίους έξι γύρους με πλεονέκτημα 30 βαθμών έναντι του Bagnaia, ο οποίος έχει πάρει 61 βαθμούς περισσότερους από τον αναβάτη της Yamaha στους τελευταίους τέσσερις αγώνες.
"Όχι, δεν θα πω ότι ανησυχώ (για το πρωτάθλημα), αλλά επίσης δεν είμαι ήρεμος", είπε. "Απλώς ήμουν πιο συνεπής από τον Pecco, αλλά στην ταχύτητα είμαστε τόσο αργοί".
Ο Quartararo αναμένεται να δοκιμάσει μια πρωτότυπη έκδοση της Yamaha 2023 ως μέρος των δοκιμών του την Τρίτη και την Τετάρτη, προτού κατευθυνθεί για το Grand Prix της Αραγονίας, και μετά τους Ασιατικούς γύρους.
"Η Αραγονία θα είναι σκληρή, φυσικά. Αλλά μετά η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία - δεν ήμασταν εκεί για πολύ καιρό, οπότε ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη εκεί".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Pol_Espargaro.jpg

Pol Espargaro: Είμαι αργός, είμαστε αργοί και η μοτοσυκλέτα δεν λειτουργεί
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω

Ο Pol Espargaro δεν τερμάτισε για τέταρτη φορά αγώνα για τη σεζόν του 2022, αφού τον παρέσυρε η μοτοσυκλέτα του Zarco στην πρώτη στροφή στο Misano.
Ο αναβάτης της Repsol Honda, ο οποίος ξεκίνησε στην 19η θέση της σχάρας εκκίνησης, βρισκόταν στην εξωτερική του Michele Pirro πριν ο Johann Zarco συμπαρασύρει το ζευγάρι στην αμμοπαγίδα.
Ωστόσο, ο Zarco έπεσε αφού χτυπήθηκε από τον Brad Binder στην εσωτερική - μια σύγκρουση τεσσάρων αναβατών που είχε ως αποτέλεσμα ο αναβάτης της KTM να είναι ο μόνος που θα παραμείνει στη μοτοσυκλέτα του.
Και ενώ ο Espargaro έριξε μέρος της ευθύνης στον Binder επειδή ήταν πολύ «επιθετικός», ο Ισπανός είπε ότι το περιστατικό της πρώτης στροφής αντικατοπτρίζει περισσότερο το τρέχον επίπεδο της Honda.
Μιλώντας στο MotoGP.com, ο Espargaro πρόσθεσε: "Σίγουρα, είναι όλα στα χέρια μας. Όταν ξεκινάς από πίσω, έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν ήταν δικό μας λάθος".
"Μας έβγαλαν, πρώτα ο Brad - μπήκε πολύ γρήγορα στην πρώτη στροφή, αλλά δεν ήταν κακό. Ήταν απλώς επιθετικό και μετά χτύπησε τον Johann ο οποίος στη συνέχεια χτύπησε τον Pirro και μετά με έβγαλε έξω".
"Εννοώ ότι μπορούμε να παραπονεθούμε για τα πάντα, αλλά στο τέλος της ημέρας ξεκινούσαμε σχεδόν τελευταίοι από τις κατατακτήριες και δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα”.
Αν και μπορεί να μην φαίνεται με βάση τα αποτελέσματά του 2022, ο Espargaro αισθάνεται σαν να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του από φυσική και ψυχολογική άποψη.
Όπως συμβαίνει και με τους άλλους αναβάτες της Honda, Takaaki Nakagami και Alex Marquez, τα αποτελέσματα το 2022 ήταν τρομακτικά άσχημα για τα πρότυπα της Honda. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος λόγος για αυτό είναι η έλλειψη απόδοσης της Honda, η οποία απέχει πολύ από αυτό που περίμεναν οι ίδιοι ή οι αναβάτες.
Εκτός βάθρου μετά την έναρξη της σεζόν στο Qatar και με τον Marc Marquez που κατάφερε να πάρει δύο τερματισμούς μέσα στην δεκάδα στους έξι αγώνες στους οποίους συμμετείχε πριν από τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο, η Honda δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς πουθενά, με την απόδοσή τους να χειροτερεύει σταδιακά όσο περνούσε η χρονιά. .
Ένας θυμωμένος Espargaro πρόσθεσε: “Μπορώ να πιέσω όσο θέλω, αλλά είμαι αργός, είμαστε αργοί και η μοτοσυκλέτα δεν λειτουργεί, οπότε τι μπορώ να κάνω;”.
“Θέλω να είμαι ο πιο γρήγορος τύπος στη σχάρα εκκίνησης. Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ψυχολογικά και σωματικά, αλλά είναι πολύ απογοητευτικό γιατί δεν μπορώ να επωφεληθώ από αυτό”.
“Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήρθε επειδή δεν είμαστε στη θέση που πρέπει να είμαστε. Μπορούμε να παραπονεθούμε για τους άλλους, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα τα Σάββατα”.
"Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι στις κατατακτήριες και μετά οι αγώνες θα είναι πολύ πιο εύκολοι. Αν ξεκινήσουμε μπροστά κανείς δεν πρόκειται να μας αγγίξει και θα πρέπει να είμαστε σε αυτή τη θέση”.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το MotoGP πηγαίνει Σαουδική Αραβία​

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Dorna και Saudi Motorsport Company

H Dorna, διοργανώτρια εταιρεία του MotoGP, και η Saudi Motorsport Company (SMC), υπεύθυνη εταιρεία για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας που στόχο έχει να φέρει το MotoGP στη χώρα, όπου ήδη διοργανώνονται το Rally Dakar, GP της F1 και αγώνας Touring Cars.

Οι υπογραφές έπεσαν στις 4/9, στο San Marino GP, από τους Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna και Πρίγκηπα Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας και της SMC, τον κλάδο της ομοσπονδίας που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Dorna, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP έχει 800 εκατομμύρια θεατές, με τους αγώνες του να προβάλλονται σε περισσότερες από 200 χώρες ανά τον κόσμο. Η προσθήκη της Σαουδικής Αραβίας στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP σε ετήσια βάση θα βοηθήσει το άθλημα να επεκταθεί στη Μέση Ανατολή, με το Qatar να έχει αυτή τη στιγμή το μόνο GP της περιοχής.

Η νέα συνεργασία μεταξύ Dorna και SMC περιλαμβάνει και την ίδρυση ενός νέου προγράμματος ανακάλυψης και εξέλιξης ταλέντων για τους νεαρούς αναβάτες της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να κάνει το άθλημα πιο γνωστό αλλά και προσβάσιμο στους αγωνιζόμενους της χώρας.

Ο δρόμος προς το MotoGP (The Road to MotoGP) όπως θα λέγεται το πρόγραμμα θα παρέχει δυνατότητες στα νέα ταλέντα της Σαουδικής Αραβίας να αγωνιστούν σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP, με στόχο να εξελίξει Σαουδάραβες μελλοντικούς Πρωταθλητές του MotoGP.

Όσον αφορά στην πίστα η οποία θα φιλοξενήσει το GP της Σαουδικής Αραβίας, αυτή θα είναι ολοκαίνουργια, με πιστοποίηση FIM & FIA, και θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας κορυφαίου επιπέδου, ενώ το δελτίο τύπου δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες όπως την τοποθεσία της, ή το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί. Είμαστε ακόμα όπως καταλαβαίνετε στα πρώιμα στάδια της πορείας για το συγκεκριμένο Σαουδαραβικό GP, αν και το παρελθόν της χώρας στη διοργάνωση άλλων αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν θα αργήσουμε να δούμε εξελίξεις στο θέμα.

Τα σχέδια για τη φιλοξενία αγώνα MotoGP στη Σαουδική Αραβία έπονται της επιτυχημένης φιλοξενίας κορυφαίων αγωνιστικών εκδηλώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, όπως το GP της F1 (από το 2021), τον αγώνα Formula E Diriyah ePrix (από το 2018), το Rally Dakar (από το 2020) και το Extreme E series (από το 2021).

Πηγη www.motomag.gr

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Οι Σαουδάραβες και το life style τους,δεν είναι μοροσυκλετιστικο.
Ούτε είναι τόσοι πολλοί που θα γεμίσουν τις κερκίδες των θεατών ( δεν φτάνουν οι θέσεις v.i.p για όλους)
Το έχουμε δεί και στο Κατάρ τα προηγούμενα χρόνια που ακόμα και η παρουσία της χρυσής κότας του MotoGP VALE #46 δεν ήταν ικανή να γεμίσει τις κερκίδες.
Έχουν όμως πετροδολσρα ικανά να κρατήσουν και να συντηρήσουν έναν αγώνα για πολλά χρόνια.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ομάδα του Valentino Rossi επιβεβαίωσε τον Marco Bezzecchi για το 2023​

Η Mooney VR46 αποκάλυψε κάτι που κανείς δεν γνώριζε, ο Marco Bezzecchi είχε από την αρχή συμβόλαιό για δύο χρόνια, το οποίο περιελάβανε το 2023.

Έτσι ο Marco Bezzecchi επιβεβαιώθηκε ως μέλος της ομάδας Mooney VR46 του Valentino Rossi επισημά από την ιταλική ομάδα με ένα χιουμοριστικό βίντεο με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bezzecchi, τον Uccio Salucci και τον Pablo Nieto. «Έχεις δύο χρόνια συμβόλαιο!» , λέει ο Uccio στον Marco στο βίντεο. Έτσι μάθαμε κάτι που ούτε η επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP το γνώριζε.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να επιβεβαιώσω και να ανακοινώσω, ταυτόχρονα, ότι το συμβόλαιο που υπογράφηκε το περασμένο φθινόπωρο ήταν δομημένο σε δύο σεζόν και ότι το 2023 θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Mooney VR46 Racing Team οδηγώντας μια Ducati» , εξηγεί ο Bezzecchi. σε επίσημη δήλωση από την VR46. «Πολύ περήφανος επίσης που μπορώ να φορέσω και να εκπροσωπώ τα χρώματα της οικογένειας VR46, του Valentino και του VR46 Riders Academy, που πάντα με στήριζαν μαζί με όλους τους συμπαίκτες μου και προσωπικά» , πρόσθεσε ο νεαρός Ιταλός.
«Ξεκινήσαμε με μια εντελώς νέα ομάδα, πρωτάρηδες από κάθε άποψη, με πολλούς τεχνικούς να προέρχονται από τη Moto2, άλλους με νέες λειτουργίες, και είμαστε ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο 2022, κλείνοντας αυτή την πρώτη χρονιά στο MotoGP με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν αντιμετωπίσουμε τη νέα σεζόν » , καταλήγει η ανακοίνωση της ομάδας!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Rins.jpg

Alex Rins: Πολλοί με θεωρούν τρελό
Που πηγαίνω στην Honda, ενώ είχα άλλες επιλογές

Λίγοι ακόμα αγώνες και ο Alex Rins θα αφήσει τη Suzuki για να μεταβεί στη Honda. Είναι υποχρεωτική επιλογή να εγκαταλείψει τη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνιζόταν πάντα στα MotoGP, αλλά το να μεταβείς στην RC213V, αυτά τα τελευταία χρόνια, χρειάζεσαι επίσης ένα ορισμένο κουράγιο. Ή τρέλα, όπως είπε ο Ισπανός συνάδελφος που πήρε συνέντευξη από τον Alex Rins για το DAZN.
"Δεν θα είναι εύκολο", παραδέχτηκε ο Rins για το εγγύς μέλλον του στην ομάδα του Lucio Cecchinello. "Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι είμαι τρελός που πηγαίνω εκεί ενώ είχα άλλες επιλογές".
Ο Rins είχε την επιλογή να ανέβει σε μια μοτοσυκλέτα στην οποία όλοι οι αναβάτες των MotoGP θα ήθελαν να είναι αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.
"Θα μπορούσα να είχα πάει στην Gresini με την Ducati. Δεν συνέβη γιατί τελικά ήθελα μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και δεν μπορούσαν να μου την δώσουν. Μου την έδωσε η ομάδα της LCR και γι' αυτό επέλεξα τη Honda και όχι την Ducati".
Πολλοί αναβάτες έχουν "καεί" πριν από αυτόν, «αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις» διαβεβαίωσε. Γνωρίζει όμως καλά ότι η κατάσταση δεν θα είναι εύκολη. Ο Rins πιστεύει, το είχε δηλώσει παλιότερα άλλωστε, ότι όπως κατάφερε στην Suzuki να εξελίξει την μοτοσυκλέτα, μπορεί να πετύχει το ίδιο και στην Honda.
"Ξέρω ότι ούτε ο Alex Marquez, ούτε ο Pol Espargarò, ούτε ο Jorge Lorenzo είναι κακοί αναβάτες, θα δούμε τι μπορώ να κάνω", είπε.
Ο Rins μίλησε επίσης για την νέα εικόνα "καλοσύνης" μεταξύ των αναβατών, χωρίς πλέον τις ίδιες έντονες αντιπαλότητες που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Ισπανό, η κατάσταση στο paddock είναι αρκετά διαφορετική.
"Υπάρχουν πολλά ψέματα", ήταν η γνώμη του. "Πολλοί αναβάτες ζουν στην Ανδόρα αλλά, για παράδειγμα, έχω πετύχει τον Joan Mir μόνο δύο φορές και είναι ομόσταυλός μου. Δεν νιώθω άσχημα με κανέναν, προσπαθώ να είμαι εγκάρδιος, να τα έχω καλά με όλους".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Joan Mir επιστρέφει μετα τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί στο Aragon​

Σε μια ημέρα επιστροφών τραυματιών, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ανακοίνωσε ότι θα πάρει τη θέση του στο grid στο Aragon, αφού έχασε το τελευταίο Grand Prix

Η ομάδα Suzuki Ecstar θα καλωσορίσει τον Joan Mir πίσω στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, καθώς ο αναβάτης συνεχίζει την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο.
Αφού υπέστη μια μεγάλη πτώση στον εναρκτήριο γύρο του Grand Prix της Αυστρίας στις 21 Αυγούστου, ο Mir τραυματίστηκε στο οστό του αστραγάλου και στους συνδέσμους του δεξιού αστραγάλου του. Μετά από ιατρική συμβουλή, ο Joan πραγματοποίησε 15 ημέρες ανάπαυσης και ανάρρωσης, χάνοντας το GP του Misano. Τώρα, τρεις εβδομάδες μετά τη πτώση, ο αναβάτης από τη Μαγιόρκα έχει συμβουλευτεί ξανά τον Δρ Juan Garcías και νιώθει έτοιμος να επιστρέψει δοκιμαστικά στη δράση.
Περαιτέρω ιατρικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στην πίστα πριν από τις πρώτες συνεδρίες του Σαββατοκύριακου, όπως είναι το τυπικό πρωτόκολλο όταν ένας αναβάτης επιστρέφει από τραυματισμό, αλλά ο Mir αισθάνεται σίγουρος ότι θα μπορέσει να αποδώσει σε καλό επίπεδο.
Η πίστα Motorland Aragon είναι μια αγαπημένη πίστα για τους δύο αναβάτες της GSX-RR. Ο Mir έχει επίσης σπουδαίο ρεκόρ στην Aragon, ανεβαίνοντας στον Rins στο βάθρο δύο φορές το 2020 και κατέκτησε την τρίτη θέση πέρυσι.
Παρά την κάπως απομακρυσμένη τοποθεσία του στη μέση της ισπανικής ερήμου», το Motorland είναι μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο συναρπαστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μια πολιτιστικά πλούσια περιοχή. Η σφιχτή και στριφογυριστή πίστα όχι μόνο ταιριάζει στη Suzuki αλλά δημιουργεί επίσης άφθονη δράση στην άκρη της σέλας.
Joan Mir: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να έρθω στην Aragon, δεν ήταν εύκολο να χάσω έναν αγώνα και να τον παρακολουθήσω στην τηλεόραση στο σπίτι! Τέλος, έχω αναρρώσει καλά από τον τραυματισμό στον αστράγαλό μου και νομίζω ότι η φυσική μου κατάσταση θα είναι περίπου στο 90% αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που δεν είναι κακό. Ήδη έχω δοκιμάσει να οδηγήσω μοτοσικλέτα για να ελέγξω το συναίσθημα, και παρόλο που έχω λίγο πόνο τώρα, νομίζω ότι μέχρι την Παρασκευή θα νιώθω ακόμα καλύτερα. Μπορώ να κρατήσω το βάρος μου σε αυτόν τον αστράγαλο, αλλά προφανώς η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας MotoGP είναι λίγο διαφορετική! Τέλος πάντων, θέλω να παλέψω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.»
Livio Suppo, Team Manager: «Θα είναι πολύ ωραίο να έχουμε τον Joan πίσω μαζί μας αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία. Ήταν δύσκολο για αυτόν να χάσει το Misano και ξέρω ότι πεινάει να επιστρέψει. Ευτυχώς, φαίνεται ότι ο τραυματισμός του στον αστράγαλο έχει επουλωθεί καλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπαυσης – όλα τα σημάδια από τους γιατρούς φαίνονται θετικά, και ο Joan αισθάνεται δυνατός, επομένως επιθυμούμε ένα καλό Σαββατοκύριακο όλοι μαζί. Και οι δύο αναβάτες είχαν πολλές επιτυχίες εδώ στο παρελθόν, με τον Alex να κερδίζει το 2020, οπότε είμαστε έτοιμοι να πιέσουμε σκληρά για να έχουμε τον Αλεξ και την Τζόαν μπροστά».

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Aleix Espargaro: “Σκεφτόμουν να αποσυρθώ, και τώρα ζω μια σεζόν σαν δώρο”​

Ο Aleix Espargaro και η Aprilia βιώνουν εκπληκτική σεζόν MotoGP φέτος.

Το εργοστάσιο του Noale βρίσκεται στον αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από δύσκολα χρόνια. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιος που το πίστεψε από την αρχή, είναι ο Espargaro που στα επίσημα μικρόφωνα του MotoGP , είπε: «Πιστέψτε με. Όταν υπέγραψα με την Aprilia, ήξερα ότι θα παλέψω για το βάθρο. Ίσως όχι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ήξερα ότι υπήρχαν δυνατότητες. Υπήρχαν όμως και αρνητικές στιγμές. Το 2017 χάσαμε την εμπιστοσύνη μας, αλλά οδηγούσα καλά: ήταν η μοτοσυκλέτα που είχε προβλήματα. Μερικές φορές έχανα την πίστη μου και δούλευα με τον ψυχολόγο μου. Με τη γυναίκα μου είχα ακόμη σκέψεις και συζητήσεις να σταματήσω τους αγώνες στα τέλη του 2019 . Γύριζα σπίτι με μαύρη διάθεση.»
Για το πέρασμα του Massimo Rivola από τη Ferrari στη Formula 1 στην Aprilia εξήγησε ο Espargaro: «Μαζί του τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ίσως δεν έχουμε την πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα στο grid, αλλά μπορούμε να παίξουμε τα χαρτιά μας. Πιέζομαι πολύ για να φτάσω την μοτοσυκλέτα στα άκρα, γι’ αυτό πέφτω συχνά κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, η ακρίβεια μας είναι η αξία μας.»
«Φέτος υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να παλέψω για τον παγκόσμιο τίτλο. Παίρνω αυτή την σεζόν σαν δώρο. Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου. Μια μέρα κάναμε ηλιοθεραπεία και η γυναίκα μου με ρώτησε αν μπορώ πραγματικά να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ανατρίχιασα. Δεν έχω τίποτα να χάσω και θα απολαύσω όλα τα στάδια από εδώ μέχρι τη Βαλένθια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.»

Τώρα που στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου απομένουν έξι αγώνες και οι βαθμοί διαφοράς από τον Fabio Quartararo είναι 33, ο Espargaro θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος , με μια συνειδητοποίηση που συνοδεύει τα τελευταία του λόγια.
«Τώρα που έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο θέλω να διασκεδάσω. Αλλά ξέρω ότι θα έχω άλλη μια ευκαιρία να κερδίσω και την επόμενη χρονιά. Ο Quartararo δεν θα έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά η οδήγηση του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ο άνθρωπος που κανονικά πρέπει να νικήσει.»

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Fabio Quartararo: “Έπεσα δύο φορές σε δύο λεπτά, δεν ήταν η μέρα μου – Με τον Marquez ήταν ενα άτυχο αγωνιστικό περιστατικό”​

Ο Fabio Quartararo είπε μετα τον αγώνα: «Έπεσα δύο φορές σε δύο λεπτά, δεν ήταν η μέρα μου», για το ατύχημα με τον Marquez είπε: «ήταν άτυχο αγωνιστικό περιστατικό»

Ο Quartararo μετά το ατύχημα του με τον Marquez στην 3η στροφή της πίστας, είχε και δεύτερη πτώση με το σκούτερ που οδηγούσε κριτής και τον μετέφερε πίσω στο pitlane.
«Πονάω. Είναι κρίμα γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ένιωσα καλά στο Aragon και το τρακάρισμα στην τρίτη στροφή δεν ήταν ό,τι καλύτερο.»
«Είχα και ένα δεύτερο ατύχημα, με το σκούτερ που οδηγούσε ένας κριτής και με μετέφερε, το σκούτερ έπεσε μετωπικά σε άλλο σκούτερ, ευτυχώς δεν είχα βγάλει το κράνος μου. Έπεσα δύο φορές σε δύο λεπτά, δεν ήταν η μέρα μου»
«Αλλά ό,τι έχω σε σχέση με τον τραυματισμό είναι από την πρώτη πτώση.»
Ο Γάλλος δεν έριξε καμία ευθύνη στον Marquez για το περιστατικό της 3ης στροφής: «Ο Marc ήταν γρήγορος αλλα είχε μια ολίσθηση. Είχα καλύτερη πρόσφυση και δεν περίμενα να είναι εκεί και απλά τον χτύπησα στην πλάτη. Είναι κρίμα αφού ήταν μόλις στην τρίτη στροφή. Ήταν ένα άτυχο αγωνιστικό περιστατικό.»
Στο Twitter έγραψε: «Λοιπόν… ο αγώνας μου ήταν πολύ σύντομος αλλά χαρούμενος που έφυγα χωρίς μεγάλους τραυματισμούς. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε θετικοί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τους επόμενους αγώνες»

Για την συνέχεια των αγώνων είπε: «Είχα δύσκολους τελευταίους αγώνες, αλλά έχω κίνητρο να προσπαθήσω περισσότερο στους επόμενους αγώνες.»
«Η Ιαπωνία είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, η Ταϊλάνδη επίσης. Οπότε θα πιέσω τα μέγιστα για να κάνω το καλύτερο εκεί.»

Ο Κουαρτάραρο βρίσκεται τώρα μόλις 10 βαθμούς μπροστά από τον Francesco Bagnaia και 17 βαθμούς από τον Aleix Espargaro.

jliordos

old member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αν δείτε μέσα από την φόρμα το τραύμα ήταν πολύ δυνατό,

φανταστείτε κάτι τέτοιο χωρίς τον συγκεκριμένο εξοπλισμό που φοράνε αυτοί του moto gp και είναι ότι καλύτερο υπάρχει από θέμα ασφαλείας στον κόσμο αυτή την στιγμή για εξοπλισμό αναβάτη μοτοσικλέτας.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η φόρμα του Fabio Quartararo άνοιξε κατά την πτώση του στο Aragon​

Η φόρμα του Fabio Quartararo άνοιξε κατά τη διάρκεια της πτώσης του στο Grand Prix του Aragon, με αποτέλεσμα τα εγκαύματα στο στήθος και το στομάχι του.

Ο Fabio Quartararo έμεινε ξανά γυμνός στο στήθος αφού τράκαρε βίαια την περασμένη Κυριακή στο Motorland Aragon. Αυτό που θα μπορούσε να είχε καταλήξει ως ατύχημα χωρίς σωματικές συνέπειες για τον Γάλλο, κατέληξε σε επίσκεψη στο Ιατρικό Κέντρο Alcañiz λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη στον κορμό του όταν σύρθηκε το σώμα του στην άσφαλτο.

Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, στο Grand Prix της Καταλονίας του 2021, ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP είχε και πάλι περιστατικό που ανοίξε η φόρμα του στη μέση του αγώνα.
Ωστόσο, μόλις πριν από ένα μήνα, ο Jorge Martin υπέστη ένα επεισόδιο παρόμοιο με αυτό του Fabio Quartararo κατά τη διάρκεια του τελευταίου σκέλους του Grand Prix της Αυστρίας, ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

Αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Fabio δεν ήταν τόσο τυχερός. Ο Γάλλος κατέληξε με πολλά εγκαύματα στο στήθος του που υπέστη στην άσφαλτο αφού χτύπησε τον Marc Márquez από πίσω και δεν έχετε παρά να δείτε τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν για να δείτε ότι η φόρμα του αναβάτη της Yamaha άνοιξε δέκατα μετά το ατύχημα.
Η Alpinestars έστειλε την φόρμα του Fabio Quartararo στην Ιταλία για να αναλύσει τι συνέβη.

Εδώ μπαίνει και το βασικό ερώτημα, εάν αυτοί οι αναβάτες ζητούν να μπορούν να πιέσουν 100%, δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστευτούν τον εξοπλισμό ασφαλείας τους για να τους προστατέψουν εάν περάσουν το όριο και συντριβούν ?

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Η φόρμα του Fabio Quartararo άνοιξε κατά την πτώση του στο Aragon​

Η φόρμα του Fabio Quartararo άνοιξε κατά τη διάρκεια της πτώσης του στο Grand Prix του Aragon, με αποτέλεσμα τα εγκαύματα στο στήθος και το στομάχι του.

Ο Fabio Quartararo έμεινε ξανά γυμνός στο στήθος αφού τράκαρε βίαια την περασμένη Κυριακή στο Motorland Aragon. Αυτό που θα μπορούσε να είχε καταλήξει ως ατύχημα χωρίς σωματικές συνέπειες για τον Γάλλο, κατέληξε σε επίσκεψη στο Ιατρικό Κέντρο Alcañiz λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη στον κορμό του όταν σύρθηκε το σώμα του στην άσφαλτο.

Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, στο Grand Prix της Καταλονίας του 2021, ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP είχε και πάλι περιστατικό που ανοίξε η φόρμα του στη μέση του αγώνα.
Ωστόσο, μόλις πριν από ένα μήνα, ο Jorge Martin υπέστη ένα επεισόδιο παρόμοιο με αυτό του Fabio Quartararo κατά τη διάρκεια του τελευταίου σκέλους του Grand Prix της Αυστρίας, ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

Αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Fabio δεν ήταν τόσο τυχερός. Ο Γάλλος κατέληξε με πολλά εγκαύματα στο στήθος του που υπέστη στην άσφαλτο αφού χτύπησε τον Marc Márquez από πίσω και δεν έχετε παρά να δείτε τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν για να δείτε ότι η φόρμα του αναβάτη της Yamaha άνοιξε δέκατα μετά το ατύχημα.
Η Alpinestars έστειλε την φόρμα του Fabio Quartararo στην Ιταλία για να αναλύσει τι συνέβη.

Εδώ μπαίνει και το βασικό ερώτημα, εάν αυτοί οι αναβάτες ζητούν να μπορούν να πιέσουν 100%, δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστευτούν τον εξοπλισμό ασφαλείας τους για να τους προστατέψουν εάν περάσουν το όριο και συντριβούν ?

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Moto GP.
Oταν πριν λίγο καιρό ανακάλυψαν ότι τα σήματα χορηγών που ήταν ραφτα στις φόρμες των πολιτών, προκαλούσαν στροβιλισμούς και προσέθεταν βάρος και από τους έχουν γίνει σταμπωτά,δεν θα με εξέπληξε το γεγονός ότι βρήκαν ένα υπέρ ελαφρύ αεροδυναμικό φερμουάρ το οποίο έχει ένα κουσουρι.
Ανοίγει

The Owl.

well know member
Όνομα
George
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Moto GP.
Oταν πριν λίγο καιρό ανακάλυψαν ότι τα σήματα χορηγών που ήταν ραφτα στις φόρμες των πολιτών, προκαλούσαν στροβιλισμούς και προσέθεταν βάρος και από τους έχουν γίνει σταμπωτά,δεν θα με εξέπληξε το γεγονός ότι βρήκαν ένα υπέρ ελαφρύ αεροδυναμικό φερμουάρ το οποίο έχει ένα κουσουρι.
Ανοίγει
Ελα μ ντε..
Χάθηκε να προσθέσουν 2 κουμπιά με κουμποτρύπα σε πατιλετα ως επιπλέον ασφάλεια. Μιλάμε για 20 γραμμάρια όλα αυτά κ μετά άσε να πέφτει..

Top Bottom