Τα Τζαπαν, ηταν σε χειροτερη μοιρα γιατι δεν διαθετουν αισθητηρα χαμηλης σταθμης στο δοχειο διαστολης....εχουν μονο δεικτη θερμοκρασιας νερου,
Κάτι παρόμοιο λέγαμε και το Σάββατο στην δουλειά, πως αυτά τα παλιά δεν έχουν θερμοστάτη ή κάτι τέτοιο...
Όσον αφορά βλάβες που έβγαλε το Zafira μέχρι στιγμής...
1) Εγκέφαλος....πατούσες τέρμα γκάζι, και πήγαινε με το μισό γκάζι το αυτοκίνητο. Βρήκαμε μεταχειρισμένο, δουλεύει μια χαρά μέχρι σήμερα. Αν θυμάμαι καλά, ολοκαίνουριος ήτανε απλησίαστη η τιμή του.
2) Πολλαπλασιαστής....από 4κύλινδρο, έγινε 2κύλινδρο....Hitachi πολλαπλασιαστής 500€ περασμένος
3) Μίζα...δεν θυμάμαι τι ακριβώς όμως, πάντως δεν δούλευε καν...100κατι €
4) Κάτι με την όπισθεν (νομίζω ένα γραναζάκι)....πήγε ο πατέρας μου να πάρει την μάνα μου από την δουλειά, μέχρι να σχολάσει σε κάνα 15λεπτο, άφησε λάδια το αυτοκίνητο κάτω...το μάζεψε γερανός...κόστος ένα 200αρικο.
5) Σε κάποια φάση είχε ανάψει το check engine του, τελικά ήτανε από μάπα βενζίνη, μετά από λίγο καιρό έσβησε.
6) Τον Απρίλιο, το air condition απλά έπαψε να βγάζει ζεστό αέρα. Βγάζει κρύο, αλλά όχι ζεστό, νομίζω ένα κλαπέτο πρέπει να χάλασε. Θα το φτιάξουμε αργότερα αυτό, πλέον δεν χρειάζεται.
Νταξ, τέρας αξιοπιστίας δεν το λες...ωστόσο καταφέρνει να λειτουργεί μια χαρά μέχρι και σήμερα.