Προβλήματα με σπάσιμο άξονα είχαν και τα πρωτα paraveler στα..R80 και r100gsΕπειδή έχει γίνει της μοδός ο άξονας έχω να πω το εξής , στο μοντέλο το δικό σου , κυρίως , αλλά και στο 1150 ΔΕΝ έβγαζε πρόβλημα . Όσα έβγαζε σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ήταν φυσιολογική φθορά , που μέχρι τότε σε άλλες μηχανές θα είχες αλλάξει 3-4 φορές αλυσιδογράναζα . Άρα το κόστος επισκευής συνολικά είναι μικρότερο και δεν έχεις ασχοληθεί για πολλά χρόνια . Πρόβλημα στους άξονες βγάζουν τα τελευταία χρόνια με τα μη πρωτογενή σίδερα και όχι τα παλαιότερα . Το δικό μου (2005) , αλλά και όσα ξέρω μέχρι και το 2014+ δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα . Αν το δικό μου βγάλει πρόβλημα σιγά σιγά τώρα που έχει περάσει τα 136000 , είναι φυσιολογική φθορά ,μη έχοντας ασχοληθεί καθόλου μαζί του 16 χρόνια και χωρίς να πληρώσω τίποτα χρηματικά. Για αυτούς που λένε δεν θέλω να ασχολούμαι , λέω πως θα είχαν ασχοληθεί με το να αλλάξουν αλυσιδογράναζα , όσες φορές το είχαν κάνει , πληρώνοντας τα ανάλογα .
Όταν συμβεί , που ακόμα δεν έχω τέτοιο δείγμα , θα γίνει επισκευούλα και μετά άλλα τόσα χρόνια...
Καλό είναι και οι υπόλοιποι σύντροχοι με πενφε εδώ μέσα να γράψουν πόσα χιλιόμετρα έχουν , αν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον άξονα τους και να δούμε αν όντως είναι πρόβλημα επί του πρακτέου και όχι φιλοσοφικό .
Πιο κοντό ψαλίδι δημιουργούσε μεγάλη γωνία στο σταυρό.. Ειδικά αυτά που ταξίδευαν φορτωμενα, κάθε 60-80k κρακ
Και τα πρώτα παραβελερ στο k1 όπως και στα k100rs 16v, καπου στα 120.000χλμ το περίμενες!!
Μεσα 90s, όμως, στα k1100 και r1100 μάλλον κάτι θα βελτίωσαν στην άρθρωση, γιατί όντως δεν ακούμε για ζημιες
Τελευταία επεξεργασία: