Transalp!

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Πίπες μπλε
Είχα την ευχαρίστηση να ασχοληθω με 6 τρανσαλπ 700 ταυτόχρονα.
Δοκιμασα κάθε πιθανό συνδυασμό σε ψυγεία και παράφλου .
Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο
Τώρα + - σε χλμ όλα Τρύπησαν.
Ο λογιστής μου που δεν του περίσσευαν να αλλάξει ψυγείο, το κόλλησε και έβγαλε και την βαση που του υπέδειξα .
Δεν έχει πάθει τίποτα όπως και κανένα απο τα υπόλοιπα τρανσαλπ στα οποία έβαλα χέρι
fixed Rolling

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Ναι .
Πριν χρόνια το εξίμισι .
Και δεν με ξένισε τόσο ο άξονας του,όσο το ότι δεν βγαίναν οι βαλίτσες του .
Δεν κάνεις κάθε μέρα μετακομιση
Με είχε πει ότι μπορείς να αφαιρέσεις τα καπάκια ....
Πολυ μικρες για να ενοχλουν πραγματικα λειτουργικα,διοτι ειναι και οσο το πλατος του τιμονιου.Δεν χωρανε ουτε κρανος οιουδηποτε μεγεθους.Μαλλον αισθητικο ειναι το προβλημα που εχουν οι περισσοτεροι.Παρα ταυτα αρκετα πρακτικες.

ThanosP

well know member
Περιοχή
Κορινθος
Μοτοσυκλέτα
Africa twin 1000
Tuareg 660
Africa twin 1100
KTM adventure 790
Όνομα
Θάνος
Ναι .
Πριν χρόνια το εξίμισι .
Και δεν με ξένισε τόσο ο άξονας του,όσο το ότι δεν βγαίναν οι βαλίτσες του .
Δεν κάνεις κάθε μέρα μετακομιση
Με είχε πει ότι μπορείς να αφαιρέσεις τα καπάκια ....
Δεν βγαίνουν ;;; Και αν πας ένα ταξίδι και έχεις πράγματα μέσα τι κανείς ; Βγάζεις τα πράγματα ;;
Θα μου πεις θα τα έχεις βάλει σε άλλη τσάντα και μετά μέσα στην βαλίτσα ;

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Δεν βγαίνουν ;;; Και αν πας ένα ταξίδι και έχεις πράγματα μέσα τι κανείς ; Βγάζεις τα πράγματα ;;
Θα μου πεις θα τα έχεις βάλει σε άλλη τσάντα και μετά μέσα στην βαλίτσα ;
Βάζεις σάκους .
Έχει στο εμπόριο ,όλο και κάτι θα βρεις

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Το st1100 και st1300 ουτε και αυτα εχουν σταυρους,παρα ταυτα ειναι μαγικα χαλια.Προφανως οι αλλοι ΔΕΝ μπορουν ή ΔΕΝ ξερουν πως να το κανουν,και καταφευγουν στην καινουργια ΠΙΟ σωστη θεωρητικα λυση για την καλυτερη οδικη συμπεριφορα,ΟΜΩΣ εχουν προβληματα αξιοπιστιας απ οτι φαινεται.Βεβαια εδω να πουμε οτι οι συγκεκριμμενες γιαπωνεζικες 1)ειναι χοντα 2)δεν προοριζονται για χωμα ,εκει που ο σταυρος κανει ισως καλυτερη δουλεια.Επισης οι χοντα εχουν πολυκιλυνδρο διαμηκη κινητηρα που ειναι βελουδινος και καταπονει τον αξονα λιγοτερο απο τις δικυλινδρες.

Το προβλημα του αξονα στα rt ειναι πιο σπανιο, λογω μικρης διαδρομης αναρτησης..
Υπαρχουν ρτ με 200.000χλμ με μαμα αξονα.
Στα gs , λογω μεγαλης διαδρομης, και ισως και πιο επιθετικης οδηγησης βγαινει πιο συχνα το προβλημα.
Για μενα δεν ειναι θεμα, πολυ φθηνη η επισκευη του.
Το ρουλεμαν του διαφορικου (αν το βγαλει) ειναι πιο ακριβη ζημια..
το st1300 δεν ειναι μαγικο χαλι...
εχει σπορ αλουμινενιο πλαισιο , και κοπαναει, σε σχεση με ΡΤ.
δεν το εχω οδηγησει, αλλα το λενε ολα τα φορουμ..

το st1100 ηταν μαγικο χαλι, με το σιδερενιο πλαισιο.

τα honda εχουν κι ενα αλλο θεμα...τρωνε το καρρε του τροχου..τετοιο καρε δεν υφισταται στα πενφε γιατι βιδωνει ο τροχος με μπουλονια..
βεβαια στα πενφε εχουμε το ρουλεμαν Rolling
το st1100 που ειχα στα 110.000χλμ ειχε φαει καπου το 30-40%..θελει γρασαρισμα με ποιοτικη παστα μολυβδαινιου ειδικη για splines, σε καθε αλλαγη ελαστικου..οχι γρασακι βουλκανιζατερ!
τρωγεται οπως το καρε του αξονα στο αφρικα...
στα fjr δεν καταλαβαινουν χριστο...αλλες σκληρυνσεις κ βαφες!

Attachments

• aa2707817817177bd36135e53eae7a3e.jpg
    aa2707817817177bd36135e53eae7a3e.jpg
    161,3 KB · Προβολές: 7
  • 84RT-rear-drive-output-spline.jpg
    84RT-rear-drive-output-spline.jpg
    36 KB · Προβολές: 7
  • 1000297-M.jpg
    1000297-M.jpg
    83,4 KB · Προβολές: 7
  • 373388244_VQsBJ-M.jpg
    373388244_VQsBJ-M.jpg
    68,2 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Τελικά τι θα πάρει ο Μπαμπίνος ρε παιδιά?
Να φωνάξω τον Σερ Λοκ Χόλμς ?

Ζαλίστηκε το μυαλό μου με την ιστορική αναδρομή... abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk

Le Tavernier

member
Περιοχή
Κατωχώρι Πορταριάς
Μοτοσυκλέτα
Aprilia ETV1000 Raid
Όνομα
Νικόλας
Περιοχή
Βόλος
Παιδιά 6 χρόνια ντωβιλ 650 είχα. Το μοναδικό παράπονο που ουσιαστικά είχα το ανύπαρκτο φανάρι. Τα 2002 και μετά είχανε CBS , αλλά φρένα μπροστά της Nissin, τα πιο παλιά με τα χρυσά μπρεμπο ήταν μακράν καλύτερα .οι βαλίτσες βολικοτατες , οπου περνούσε η μούρη περνούσες γενικά. Αναιμικο στο Γκάζι αλλά δεν σε τρόμαζε ποτέ. Καλή αναβάθμιση ελλατηρια μπροστά και ένα καλό αμορτισέρ πίσω που εγώ είχα βάλει Hagon. Καλή ανεμομαλυψη και με τα έξτρα knuckle guards , ούτε χέρι δεν εβρεχες τον χειμώνα. Ήξερες ότι ΚΑΘΕ πρωί θα πάρει μπροστά. Ο άξονας του αν εξαιρέσεις τον θόρυβο στο κατέβασμα από 3η σε 2α , ανύπαρκτος σαν αίσθηση. Το μοτέρ είχε αρκετή δύναμη να σηκώσει και μια 6η ταχύτητα. Λεπτομέρια, το μοτέρ δεν είναι του ΤΑ , αλλά του Revere με καρμπυρατέρ 36,5 χιλιοστά αντί 34. Με υπηρέτησε πάρα πολύ τίμια.

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Το προβλημα του αξονα στα rt ειναι πιο σπανιο, λογω μικρης διαδρομης αναρτησης..
Υπαρχουν ρτ με 200.000χλμ με μαμα αξονα.
Στα gs , λογω μεγαλης διαδρομης, και ισως και πιο επιθετικης οδηγησης βγαινει πιο συχνα το προβλημα.
Για μενα δεν ειναι θεμα, πολυ φθηνη η επισκευη του.
Το ρουλεμαν του διαφορικου (αν το βγαλει) ειναι πιο ακριβη ζημια..
το st1300 δεν ειναι μαγικο χαλι...
εχει σπορ αλουμινενιο πλαισιο , και κοπαναει, σε σχεση με ΡΤ.
δεν το εχω οδηγησει, αλλα το λενε ολα τα φορουμ..

το st1100 ηταν μαγικο χαλι, με το σιδερενιο πλαισιο.

τα honda εχουν κι ενα αλλο θεμα...τρωνε το καρρε του τροχου..τετοιο καρε δεν υφισταται στα πενφε γιατι βιδωνει ο τροχος με μπουλονια..
βεβαια στα πενφε εχουμε το ρουλεμαν Rolling
το st1100 που ειχα στα 110.000χλμ ειχε φαει καπου το 30-40%..θελει γρασαρισμα με ποιοτικη παστα μολυβδαινιου ειδικη για splines, σε καθε αλλαγη ελαστικου..
τρωγεται οπως το καρε του αξονα στο αφρικα...
στα fjr δεν καταλαβαινουν χριστο...αλλες σκληρυνσεις κ βαφες!
Επειδή έχει γίνει της μοδός ο άξονας έχω να πω το εξής , στο μοντέλο το δικό σου , κυρίως , αλλά και στο 1150 ΔΕΝ έβγαζε πρόβλημα . Όσα έβγαζε σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ήταν φυσιολογική φθορά , που μέχρι τότε σε άλλες μηχανές θα είχες αλλάξει 3-4 φορές αλυσιδογράναζα . Άρα το κόστος επισκευής συνολικά είναι μικρότερο και δεν έχεις ασχοληθεί για πολλά χρόνια . Πρόβλημα στους άξονες βγάζουν τα τελευταία χρόνια με τα μη πρωτογενή σίδερα και όχι τα παλαιότερα . Το δικό μου (2005) , αλλά και όσα ξέρω μέχρι και το 2014+ δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα . Αν το δικό μου βγάλει πρόβλημα σιγά σιγά τώρα που έχει περάσει τα 136000 , είναι φυσιολογική φθορά ,μη έχοντας ασχοληθεί καθόλου μαζί του 16 χρόνια και χωρίς να πληρώσω τίποτα χρηματικά. Για αυτούς που λένε δεν θέλω να ασχολούμαι , λέω πως θα είχαν ασχοληθεί με το να αλλάξουν αλυσιδογράναζα , όσες φορές το είχαν κάνει , πληρώνοντας τα ανάλογα .
Όταν συμβεί , που ακόμα δεν έχω τέτοιο δείγμα , θα γίνει επισκευούλα και μετά άλλα τόσα χρόνια...
Καλό είναι και οι υπόλοιποι σύντροχοι με πενφε εδώ μέσα να γράψουν πόσα χιλιόμετρα έχουν , αν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον άξονα τους και να δούμε αν όντως είναι πρόβλημα επί του πρακτέου και όχι φιλοσοφικό .

Τελευταία επεξεργασία:

ThanosP

well know member
Περιοχή
Κορινθος
Μοτοσυκλέτα
Africa twin 1000
Tuareg 660
Africa twin 1100
KTM adventure 790
Όνομα
Θάνος

Ζαλίστηκε το μυαλό μου με την ιστορική αναδρομή... abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk abcdefghgk
Κάτσε ακόμα είμαστε στις 15 σελίδες Tooth

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Επειδή έχει γίνει της μοδός ο άξονας έχω να πω το εξής , στο μοντέλο το δικό σου , κυρίως , αλλά και στο 1150 ΔΕΝ έβγαζε πρόβλημα . Όσα έβγαζε σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ήταν φυσιολογική φθορά , που μέχρι τότε σε άλλες μηχανές θα είχες αλλάξει 3-4 φορές αλυσιδογράναζα . Άρα το κόστος επισκευής συνολικά είναι μικρότερο και δεν έχεις ασχοληθεί για πολλά χρόνια . Πρόβλημα στους άξονες βγάζουν τα τελευταία χρόνια με τα μη πρωτογενή σίδερα και όχι τα παλαιότερα . Το δικό μου (2005) , αλλά και όσα ξέρω μέχρι και το 2014+ δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα . Αν το δικό μου βγάλει πρόβλημα σιγά σιγά τώρα που έχει περάσει τα 136000 , είναι φυσιολογική φθορά ,μη έχοντας ασχοληθεί καθόλου μαζί του 16 χρόνια και χωρίς να πληρώσω τίποτα χρηματικά. Για αυτούς που λένε δεν θέλω να ασχολούμαι , λέω πως θα είχαν ασχοληθεί με το να αλλάξουν αλυσιδογράναζα , όσες φορές το είχαν κάνει , πληρώνοντας τα ανάλογα .
όταν συμβεί , που ακόμα δεν έχω τέτοιο δείγμα , θα γίνει επισκευούλα και μετά άλλα τόσα χρόνια...
Καλό είναι και οι υπόλοιποι σύντροχοι με πενφε εδώ μέσα να γράψουν πόσα χιλιόμετρα έχουν , αν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον άξονα τους και να δούμε αν όντως είναι πρόβλημα επί του πρακτέου και όχι φιλοσοφικό .
δεν υπαρχει ζητηση και μενει πληθωρα μτχ ανταλακτικων σε χωμα τιμες..
τι κανει νιαου νιαου

Sapiokaravo

well know member
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
τι κανει νιαου νιαου

Tζαμπα πραμα, 40 και 50 γιουρο.
Μπηκα και φουτζουρα, ολοκληρο γκρουπ αξονα και διαφορικου απο 75 γιουρο ξεκινα.

Aggelos 1969

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
sym vf 185 x 2, honda c90
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής
Μ

Γιατί το λες αυτό Σάββα θέμα χρόνου είναι να επιλέξει ο Μπάμπης. Οι επιλογές του είναι λίγες όπως on off, σκούτερ, εντούρο, sport touring και super sport πόσο χρόνο θα του πάρει; Rolling Rolling
Μπάμπη σου πουλάω το er6 μπορεί να μην χωράς αλλά θα έχεις εργαλείο λέμε.ToothTooth

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
τι κανει νιαου νιαου

Αυτό λέω αγΚάπη μου , στα λόγια μου έρχεσαι...
Θα δώκεις ούτε κατοστάρικο και θα το έχεις για άλλες τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα . Σε αλυσιδογράναζα πόσα θά ήθελες όλα αυτά τα χρόνια ; eye

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Αφήστε τα περί αξόνων, αύριο θα αρχίσουμε ποιό είναι το καλύτερο σκούτερ να πάρει ο Μπαμπίνος να σωθεί από τα DAF σας. Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling
Καληνύχτα προς το παρόν, αύριο πάλι.

Διαμαντής

new member
Περιοχή
Ελλάδα
Όνομα
Διαμαντής
H χοντα τονιζει ΣΑΦΩΣ οτι τα ψυγεια της πρεπει να βαζουν εν συγκεκριμμενο παραφλου που το πουλαει η ιδια, με την επωνυμια της ,και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.Οσοι βαζαν χοντα ,δεν ειχαν προβλημα.Το προβλημα το ειχαν αυτοι που βαζαν απ τα βενζιναδικα ΝΟ ΝΑΜΕ, προιοντα ,που ειχαν μεν την υποπολλαπλασια τιμη,αλλα τα πληρωνες πολλαπλασια μετα στον μαστορα.
Σωστά. Παθών.
Πάντως εμένα που τρύπησε 2φ καμία σε νεύρωση βάσης. Και το έχω τραντάξει πολύ το μηχανάκι! 12 χρόνια τώρα. Και του έχω λύσει-δέσει τα ψυγεία πολλές φορές. Τάχω τραβήξει - πιέσει, τίποτα στις βάσεις. Αυτό που θυμάμαι ειναι η τσιμουχα αποσβεστήρας κραδασμών στη κάθε βάση. Όταν το ελυσα πρώτη φορά θυμάμαι έπεσε γιατί ήταν στραβοβαλμένο. Είχε χαλάσει και η πατούρα της. Εάν ο μηχανικός ή ιδιώτης βιάζεται μετά την αλλαγή των μπουζί παίζει μέχρι και να μην το βάλει άμα δεν του κάθεται εύκολα ή να το βάλει στραβά και να ακουμπάει μέταλλο με μέταλλο. Επίσης θέλει να λυθούν και οι 3 τελείως για να τραβηχτεί το ψυγείο όχι οι 2 και να το στραβώσεις για να αλλάξει μπουζί.
Παίζουν αρκετά γιατί τα φέρινγ TA δεν βγαίνουν εύκολα.

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Αφήστε τα περί αξόνων, αύριο θα αρχίσουμε ποιό είναι το καλύτερο σκούτερ να πάρει ο Μπαμπίνος να σωθεί από τα DAF σας. Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling
Καληνύχτα προς το παρόν, αύριο πάλι.
Σελίδα 14 τελευταίο ποστ, δε μου έκανες like και με στεναχωρησεςTooth

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Σελίδα 14 τελευταίο ποστ, δε μου έκανες like και με στεναχωρησεςTooth
Ψάχνω να το βρω αμέσως και βάζω καρδούλα, παράλειψη μεγάλη ζητώ ταπεινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ Hug Hug Hug abc

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Εγώ για κατανάλωση - προβλήματα transalp ρώτησα... Και εσείς σκοτωθηκατε να μου βρείτε μηχανάκι...
Εγω φταιω τωρα που πήγε 15 σελίδες εεεε? Rolling

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Εγώ για κατανάλωση - προβλήματα transalp ρώτησα... Και εσείς σκοτωθηκατε να μου βρείτε μηχανάκι...
Εγω φταιω τωρα που πήγε 15 σελίδες εεεε? Rolling
Μια χαρά πήγε και πάει!
Γιατί σάμπως έχουμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο, μέσα πούμαστε? Tooth Tooth Tooth Tooth Tooth

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Τελικα να σου στειλω τρανσαλπ φιλου Η οχι γιατι μπερδεύτηκα.....

650, του 2003πλε ελεκτρικ
Όχι... Συζήτηση κάνουμε, οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακομα... Έχει τρανσαλπ εκεί έξω να φαν και οι κοτες

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Σωστά. Παθών.
Πάντως εμένα που τρύπησε 2φ καμία σε νεύρωση βάσης. Και το έχω τραντάξει πολύ το μηχανάκι! 12 χρόνια τώρα. Και του έχω λύσει-δέσει τα ψυγεία πολλές φορές. Τάχω τραβήξει - πιέσει, τίποτα στις βάσεις. Αυτό που θυμάμαι ειναι η τσιμουχα αποσβεστήρας κραδασμών στη κάθε βάση. Όταν το ελυσα πρώτη φορά θυμάμαι έπεσε γιατί ήταν στραβοβαλμένο. Είχε χαλάσει και η πατούρα της. Εάν ο μηχανικός ή ιδιώτης βιάζεται μετά την αλλαγή των μπουζί παίζει μέχρι και να μην το βάλει άμα δεν του κάθεται εύκολα ή να το βάλει στραβά και να ακουμπάει μέταλλο με μέταλλο. Επίσης θέλει να λυθούν και οι 3 τελείως για να τραβηχτεί το ψυγείο όχι οι 2 και να το στραβώσεις για να αλλάξει μπουζί.
Παίζουν αρκετά γιατί τα φέρινγ TA δεν βγαίνουν εύκολα.

Δεν είπα οτι τρυπάει σε νεύρωση.
Βαριέμαι να ψάχνω τις φωτογραφίες απο το σχετικό που έχω εδώ μέσα.
Σε τοσα μηχανάκια που γνωρίζω προσωπικά, στο ίδιο σημείο να το πάθουν όλα ,και μετα το μαμά το 1ο σε όλα μπήκε η λαστιχένια βαση στραβά και τρύπησε και το δεύτερο και πήγαμε στο τρίτο ,στο τέταρτο κλπ

Top Bottom