Το πέσιμο από τα παιδάκια ήταν τόσο επίμονο για να αγοράσουμε κάτι η για διανυκτέρευση, που απλά πατήσαμε μίζα και πήγαμε παρακάτω για στάση.
Στάση ξανά και περπάτημα η Μόνικα για να βγάλω τα δύσκολα σημεία. Πολύ χαιρετούρα πέφτει από αυτούς που παίρνουν μέρος στο
Mongol Rally.
Στάση μόνο για κατούρημα και μίζα ξανά γιατί φορτώνει και ο καιρός και άμα βρέξει εδώ την πατήσαμε.
10χιλ περίπου χώμα ακόμα μέχρι να βρούμε την άσφαλτο, όπου μετά από 90χιλ θα φτάσουμε
Αλτάι. Στάση λοιπόν για τελευταίο κατούρημα και τσιγάρο η Μόνικα. Έχει αρχίσει να φυσά να κάνει ψύχρα και να φέρνει ψιχάλες!!
Ασυναίσθητα το χέρι μου πάει κλασικά να πιάσει το τσαντάκι μέση και δεν. Εντάξει λέω δεν την πατώ όπως στην
Ρωσία. Κάνω να το πιάσω στην μέση τίποτα!!! Εκεί ένιωσα ένα ρίγος και να τρέμουν τα πόδια. Μόνικα φωνάζω δεν έχω το τσαντάκι!!! Εντάξει κόψε την πλάκα τώρα. Αρχίζω να κοιτώ κάτω από την μηχανή, και πάνω μήπως το ακούμπησα. Βλέποντας αυτό η Μόνικα σοβαρεύει και αρχίζει να μου σηκώνει το μπουφάν και να ψάχνει.
Δεν είναι πάνω μου πάει το τσαντάκι ρε γαμωτη μου γιατί!!! Γονατίζω και κρατώ το κεφάλι μου φωνάζοντας γιατί Θεέ μου γιατί!!! Τι έχουμε κάνει και τα παθαίνουμε όλα αυτά. Την κάτσαμε ρε γαμωτο πάει το Διαβατήριο!!! 300ευρω ,εννέα κάρτες επτά δικες μου και 2 της Μόνικας, δίπλωμα οδήγησης, βρίσκονται κάπου στην στέπα!!!
Μπορεί να ανοίξει η γη τώρα να με καταπιεί; Ψυχραιμία αναφωνεί η Μόνικα να σκεφτούμε πως έγινε κάτι τέτοιο, και γιατί ρε γαμωτο δεν το έλεγξα κι’εγω. Η Μόνικα είχε την συνηθεια όταν ανέβαινε πίσω τσέκαρε αν έχω τσαντάκι μέσης κλπ. Γενικά ξέρει ότι ξεχνώ αρκετές φορές.. Που να την βρω την ψυχραιμία πλέον έχω τελειώσει!!!
Αν έφευγε την ώρα που οδηγούσες δεν θα το καταλαβαίναμε; Λογικά ναι πως, η εγώ η εσύ κάτι θα παίρναμε χαμπάρι. Η Μόνικα θυμάται ότι την τελευταία φορά που το είχα πάνω μου ήταν στις γιουρτες με τα παιδάκια που δεν κάτσαμε τελικά. Άρα χάθηκε κάπου ανάμεσα. Μιλάμε μια απόσταση 30χιλ στέπας και χωμάτινων διακλαδώσεων.
Πάμε πίσω μέχρι τις γιουρτες λέει η Μόνικα. Τι λες τώρα να βρούμε τι; Και από πού; Ποιον δρόμο έχουμε πάρει; Αυτό τώρα το έχει βρει κάποιος και με 300ευρω κάνει πάρτι. Μιλάμε για μεγάλο ποσό για έναν ντόπιο. Αλλά και για πολλούς. Γιατί όλοι αυτοί από το
Mongol Rally που περνούσαν; Εντάξει μπορεί κάποιος να πείρε τα λεφτά και να πέταξε το τσαντάκι. Όλα τα αλλά του είναι άχρηστα. Η μπορεί να το άφησε σε κάποιο εμφανές σημείο!!!
Ξεκινάμε τώρα 19:00 με ψιλόβροχο να κάνουμε ψακτική στην αχανές στέπα 30χιλ πίσω!!! Σαν ζωντανός νεκρός ξεκινώ το πίσω, σε κάθε αντικείμενο μαύρου χρώματος αμέσως έλεγα νάτο το βρήκαμε!! Κομμάτι από λάστιχο, μια μαύρη σακούλα όλα μου έκαναν σε τσαντάκι. Αρχίσαμε να σταματάμε αυτοκίνητα και να ρωτάμε μήπως βρήκαν κάτι. Με παντομίμα προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε. Εδώ που τα λέμε και να το είχαν βρει θα μας το έλεγαν;
Ακόμα και ξένους από
Mongol Rally ρωτούσαμε και ανταλλάξαμε τηλέφωνα σε περίπτωση που βρεθεί. Πλέον έχω αρχίσει να οδηγώ σαν να κάνω ράλι, δεν νιώθω πόνο, πίνα, δίψα καταπόνηση σε τίποτα. Σαν να έχω πάρει μια γερή δόση αδρεναλίνης και να πηγαίνω μέχρι να κλατάρω. Η Μόνικα βλέποντας αυτό και ρισκάροντας τις ζωές μας, όλο έλεγε χαλάρωσε εντάξει θα βρεθεί, και αν όχι θα βρούμε την άκρη κλπ.. Εγώ εκεί πρεζακι που θέλει απεγνωσμένα την δόση του!!
Φτάνουμε στις γιουρτες με τα παιδάκια και μια μπόρα ξεκινά. Μπαίνουμε μέσα και η Μόνικα κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες με Google translate να συνεννοηθεί αν τους έφεραν κανένα τσαντάκι η βρήκαν. Πήρε την γυναίκα του Αγκι και έδωσε το τηλέφωνο να συνεννοηθεί. Δεν έχει βρεθεί κάτι ούτε τους άφησε κανείς. Θα στείλει τα παιδιά να ψάχνουν εδώ γύρω. Εντάξει αφήσαμε τηλέφωνα και αν βρεθεί να μας πάρουν.
Σταματά η βροχή και λέμε να φύγουμε δεν έχει νόημα. Σκεπτόμαστε μήπως διανυκτερεύσουμε γιατί μέχρι
Αλτάι δύσκολα θα φτάσουμε και αν θα είναι πίσσα σκοτάδι. Κανείς μας όμως δεν θέλει να διανυκτερεύσει εδώ. Έχουμε απόθεμα δυνάμεων και λέμε να το εκμεταλλευτούμε, καλύτερα σε μια μεγάλη πόλη παρά στο πουθενά σε στέπα. Μιλά και με τα παιδιά η Μόνικα τους λέει να μας περιμένουν.
Μας λένε μην ρισκάρουμε να φτάσουμε και μην κυκλοφορούμε νύχτα. Θα δούμε πως θα πάει και θα ξανά μιλήσουμε. Εντάξει και προσοχή.. Φύγαμε και πάω δίχως αύριο τάπα, το καλό με την βροχή το μαλακό χώμα έχει σκληρύνει και δεν κατεβαίνει η Μόνικα ποτέ. Ούτε σκόνη και αυτό ήταν ότι έπρεπε.
Αρχίζει να νυχτώνει και είμαστε στέπα ακόμα.
Βλέποντας τις τελευταίες γιουρτες για διανυκτέρευση σύσκεψη για να σταματήσουμε. Μου λέει αντέχεις; Ναι εσύ; Κι’εγω, τότε πάμε
Αλτάι. Πίσσα σκοτάδι πλέον και κάνουμε στέπα ανεβοκατεβαίνοντας λόφους. Φωτα για κλάματα το Funturo και τελευταία 10χιλ στέπας ήταν τα χειρότερα, λόγο των έργων για τον δρόμο υπήρχαν πολλές πέτρες. Πάλευα να κρατήσω μηχανάκι όρθιο.
Ξαφνικά η άσφαλτος και μια ανακούφιση εμφανίστηκε. 90χιλ ακόμη δεν είναι λίγα και ανοίγω γκάζι όχι και πάρα πολύ γιατί δεν βλέπω τίποτα. Ερημιά βρεγμένος ο δρόμος, και αστραπές στο βάθος συνεχείς. Πιθανόν να βρέχει
Αλτάι. Αναμμένα τα προβολια φωτίζουν κάτω τον δρόμο στα τέσσερα μέτρα. Τα φώτα πορείας σαν κερί, και η μεγάλη σκάλα αχνά φωτίζει λίγο ποιο μακριά.
Και εκεί που πηγαίνω σταθερά καμιά 80αρα, βλέπω κάτι σαν σκιά να περνά τον δρόμο και αντιδρώ με μια απότομη κίνηση για το αντίθετο να το αποφύγω!!! Νιώθω την ουρά αλόγου να ακουμπά την χούφτα στο γκάζι!!! Η Μόνικα δεν κατάλαβε και νόμιζε ότι με πείρε ο ύπνος, τόσο απότομη αντίδραση είχα!! Μόλις μου έφυγαν τα τσισα!! Δυο άλογα ήταν Μόνικα και στο τσακ δεν πέσαμε πάνω τους!!!
Κόβω κι’άλλο τρέμω ολόκληρος και μόνο στην σκέψη. Ρισκάρουμε πολλά!!! Εννοείτε δεν έφταναν όλα αυτά μετά από λίγο νιώθω το μηχανάκι να κλοτσά!!! Ωχ βενζίνη και γυρίζω ρουμπινετο ρεζέρβα. Ωχ το είχα ξεχάσει αυτό!!! Δεν είχα γεμίσει λόγο του προβλήματος με αναθυμιάσεις. Έχουμε κάνει χιλιόμετρα που δεν τα υπολογίσαμε. Τώρα Μόνικα ετοιμάσου να μείνουμε κάποια στιγμή. Και δεν υπάρχει τίποτα!!!
Σταματάμε πάνω στον δρόμο στην άκρη με ανάμενα φώτα να φαινόμαστε. Δεν έχει και χώρο να σταματήσεις κάπου. 22:00 και παίρνουμε τα παιδιά ότι έχουμε καμιά 30αρια χιλιόμετρα ακόμη και ερχόμαστε. Τους παρακαλέσαμε να μας κρατήσουν φαγητό από το εστιατόριο γιατί την ώρα που θα φτάσουμε θα είναι κλειστό. Ξεκινάμε και πάνω από 70χιλ δεν πήγα για να μην καίω.
Και ναι κατά τις 23:30 μπαίνουμε στην γεμάτο από νερά στους δρόμους πόλη. Άδεια εντελώς ένα ομιχλώδες τοπίο να διακρίνεται από τα φώτα της πόλης και κρύο αρκετό. Σιγά οδηγώ ψάχνοντας το ξενοδοχείο. Τηλέφωνο πάλι στον Jacek και λέει θα βγει έξω στο παρκινγκ να μας δει. Όντως ήταν υπερυψωμένο το παρκινγκ από τον δρόμο και βλέπουμε να μας κάνει νόημα. Παρκάρω και βγαίνει και ο George.
Μας κάνουν υποκλίσεις!!! Αυτό που κάναμε ήταν εντελώς τρελό δεν πίστευαν ότι θα οδηγήσουμε μέχρι εδώ υπό τέτοιες συνθήκες και με τέτοια άσχημη ψυχολογία με αυτό που συνέβη. Γιατί εμείς το πιστεύαμε; Μας βοηθούν με τα πράγματα τα πάνε δωμάτιο καθίσαμε στο κλειστό εστιατόριο σε ένα στρωμένο τραπέζι μόνο για εμάς και φάγαμε.. από την άλλη μας λένε αν ερχόσασταν κανονικά έριχνε καρέκλες θα τρώγατε πολύ βροχή στον δρόμο!!! Πλέον ήρθε η κατάρρευση και πάμε για ύπνο.
Ενώ εγώ δεν κατάλαβα πότε με πείρε ύπνος, η Μόνικα είχε ψυχικά αποθέματα, και καθόταν στο ιντερνέτ να βρει λύση με το θέμα διαβατηρίου. Γιατί να σας ενημερώσω στην
Μογγολία δεν υπάρχει
Ελληνική Πρεσβεία!!! Και όντως ανακάλυψε τον
Tamir Honorary Consul (Επίτιμος Πρόξενος) βρήκε τηλέφωνο και του έστειλε για ότι συμβαίνει μήνυμα σε viper. Ελπίζουμε να απαντήσει αύριο!!!