ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΑΡΑ ΣΑΣ?

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Στα 1200αρια η βαλβολινη αλλάζει ανα 20

Κατεβάζουν πολύ καρβουνιλα και γρεζια .... τα 2 γρανάζια .... Γιάννη χωρίς 'μου' ....! Τα πραγματικά διαφορικά κάθε πότε αλλάζουν λάδια άραγε?
Μας δουλεύουν ... αλλά μας αρέσει ...!!

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Εγώ δεν ξέρω Στέλιε, εγώ 1260 παρήγγειλα από Αγγλία..

.... και γω ένα duc papagale V4 .... λίγα άλογα το pantah με περνάνε όλοι ...!:p

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Λάδια 10 60 full synthetic,φίλτρο λαδιού για το μοτέρ.
Βαλβολινη για πίσω.Τη "γωνιακή" που λέει ο Νίκος.

Ανά 10.000χλμ πίσω κι ανά 20.000 στο σασμαν.
Στις 70.000 του σασμάν.
Από 10-60 του κινητήρα σου,τώρα στο 1250 του καρελεν παίρνει 5-40?
Λόγω υδροψυξης?

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Γουστάρω κλειδιά, σκαμνακι και τα χέρια που χαϊδεύουν τα μέταλλα Smileys drinking beer Emoticon
Αυτά τα κλειδιά του lidl ppwerfix είναι σκυλια όντως!
Είχε γίνει τεστ αντοχής σε γερμανικο περιοδικό και το μόνο γερμανοπολυγωνο που έσπασε ήταν της ταιβανεζικης force(πολυαγαπημένη των Ελλήνων). Κανένα κινέζικο δεν έσπασε....
Gedore made in india επίσης έσπασε στη μέση που έχω. Τα gedore made in Germany από την άλλη, καμμία σχέση,σαν τα hazet

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Αυτά τα κλειδιά του lidl ppwerfix είναι σκυλια όντως!
Είχε γίνει τεστ αντοχής σε γερμανικο περιοδικό και το μόνο γερμανοπολυγωνο που έσπασε ήταν της ταιβανεζικης force(πολυαγαπημένη των Ελλήνων). Κανένα κινέζικο δεν έσπασε....
Gedore made in india επίσης έσπασε στη μέση που έχω. Τα gedore made in Germany από την άλλη, καμμία σχέση,σαν τα hazet

Έχω κάτι συλλογές απο lidl.
Καααποτε είχαν βγάλει λιγα νούμερα σε γερμανόπολύγωνα ( γυαλισμένο νίκελ)
και σετ με μικρά καρυδακια της stanley
Ευτυχώς ήμουν τυχερός που τα πήρα.
Σετ της powerfix έχω σε μαγαλα καρυδακια,μικρή καστανιά με διάφορες μύτες ,και βαλιτσακι με Άλλεν και τορξ σε όλα τα νούμερα ( αυτά σε Γ με λαβή)
Θα έχω σίγουρα και άλλα που δεν θυμάμαι.
Στην γριά εσκεμμένα έχω αλλάξει σχεδόν όλες τις βασικές βίδες με Άλλεν, με ενα σετάκι σε στυλ πολυσουγια είμαι οκ

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Από 10-60 του κινητήρα σου,τώρα στο 1250 του καρελεν παίρνει 5-40?
Λόγω υδροψυξης?

Κερασμένα ό,τι πίνει το παλληκάρι.

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Κερασμένα ό,τι πίνει το παλληκάρι.

1250 υδρόψυκτο δεν είναι το δικό σου Νίκο και του έβαζες 5-40?
από 1150 τόσο πολύ άλλαξε το ιξώδες?

User V

Μαθουσάλας member
1250 υδρόψυκτο δεν είναι το δικό σου Νίκο και του έβαζες 5-40?
από 1150 τόσο πολύ άλλαξε το ιξώδες?
Θανάση το δικό μου παίρνει 20-50 ορυκτέλαιο.Του Γιάννη(Giammar) επίσης..
Όποιο αυτοκινητολαδο βάλεις θα δουλέψει!!!

Το σασμάν μας είναι χωριστά οπότε δεν χρειαζόμαστε τα πρόσθετα των λαδιών μοτοσυκλετών.

Να θυμίσω ότι το μηχανάκι μου φοράει chip βελτίωσης διότι μαμά έχει λειτουργία τρακτέρ..
Δουλεύω μετά από προτροπή του φίλου βελτιωτή τα συγκεκριμένα full duntheyic racing 10-60 ώστε τον μεν χειμώνα με τις κρύες εκκινήσεις να μειώσω στο ελάχιστο τυχόν φθορές,το δε καλοκαίρι το λάδι να μην σπάει ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.Αεροελαιόψυκτο φίλε..
Επίσης εφόσον ο boxer δικαιολογεί κάψιμο λαδιού από αλλαγή σε αλλαγή,προτιμώ αυτό γιατί λόγω σύνθεσης δεν θα αφήνει τα κατάλοιπα του ορυκτελαίου στις κεφαλές.

Επίσης τα 45€ είναι για 5λτ.Χρειάζομαι 3750ml μαζί με το φίλτρο.Τα κρατώ 10.000 χιλιόμετρα κι αν χρειαστώ συμπλήρωμα έχω.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θεωρώ,όπως είπε κι ο φίλος Apache,ότι τα παλιά μοτέρ χρίζουν πάντα συντηρήσεως με καλό λάδι.

N

notakos600

Guest
Spam on
Δεν αλλάζουμε τη μάρκα ή τον τύπο των λαδιων που χρησιμοποιούμε κι είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά, άσχετα αν ακούσουμε ή διαβάσουμε κάτι διαφορετικό.
Το καταθέτω από προσωπική εμπειρία.
Spam off

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Να θυμίσω ότι το μηχανάκι μου φοράει chip βελτίωσης διότι μαμά έχει λειτουργία τρακτέρ..

cdefghigik

Spam on
Δεν αλλάζουμε τη μάρκα ή τον τύπο των λαδιων που χρησιμοποιούμε κι είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά, άσχετα αν ακούσουμε ή διαβάσουμε κάτι διαφορετικό.
Το καταθέτω από προσωπική εμπειρία.
Spam off

Εγώ θα πάω στο μαμα λάδι της Suzuki και αν μείνω ευχαριστημένος θα συνεχίσω με αυτό. Θεωρητικά πρόκειται για motul μιας και το φτιάχνει εκείνη, αλλά οι ιδιοκτήτες λένε πως είναι πολύ διαφορετικό απο το motul παραγωγής σε ότι αφορά το κιβώτιο που το κάνει βούτυρο. Για το σημείο δηλαδή που με ενδιαφέρει. Αν μάλιστα σπάει και λίγο αργότερα, ακόμη καλύτερα. Θεωρώ πως η Suzuki ζήτησε συγκεκριμένα πρόσθετα που να ταιριάζουν στην φιλοσοφία των τετρακύλινδρών της.

Καλά τα Amsoil σύμφωνα με τα review χρηστών, αλλά τσιμπημένα αρκετά. Τα Torco ομοίως.

Αν ξέρει κανείς κανα μέρος που να τα βρούμε φτηνά τα Suzuki by Motul σε 15-50w, μαζί με το φίλτρο λαδιού σφυράει. Αλλιώς να πάω από βδομάδα στον τοπικό.

Τελευταία επεξεργασία:

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Θανάση το δικό μου παίρνει 20-50 ορυκτέλαιο.Του Γιάννη(Giammar) επίσης..
Όποιο αυτοκινητολαδο βάλεις θα δουλέψει!!!

Το σασμάν μας είναι χωριστά οπότε δεν χρειαζόμαστε τα πρόσθετα των λαδιών μοτοσυκλετών.

Δουλεύω μετά από προτροπή του φίλου βελτιωτή τα συγκεκριμένα full duntheyic racing 10-60 ώστε τον μεν χειμώνα με τις κρύες εκκινήσεις να μειώσω στο ελάχιστο τυχόν φθορές,το δε καλοκαίρι το λάδι να μην σπάει ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.Αεροελαιόψυκτο φίλε..
Επίσης εφόσον ο boxer δικαιολογεί κάψιμο λαδιού από αλλαγή σε αλλαγή,προτιμώ αυτό γιατί λόγω σύνθεσης δεν θα αφήνει τα κατάλοιπα του ορυκτελαίου στις κεφαλές.

Επίσης τα 45€ είναι για 5λτ.Χρειάζομαι 3750ml μαζί με το φίλτρο.Τα κρατώ 10.000 χιλιόμετρα κι αν χρειαστώ συμπλήρωμα έχω.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θεωρώ,όπως είπε κι ο φίλος Apache,ότι τα παλιά μοτέρ χρίζουν πάντα συντηρήσεως με καλό λάδι.
Σωστά,αλλα και του Νίκου ξεχωριστό λάδι έχει στο κιβώτιο και μου έκανε η εντύπωση στις προδιαγραφές. Σίγουρα η υδροψυξη ραφιναρει τη λειτουργία!

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Σωστά,αλλα και του Νίκου ξεχωριστό λάδι έχει στο κιβώτιο και μου έκανε η εντύπωση στις προδιαγραφές. Σίγουρα η υδροψυξη ραφιναρει τη λειτουργία!

Όσο εκσυγχρονίζονται και ταυτόχρονα πουσάρονται για ιπποδυνάμεις τα μηχανάκια,τόσο μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις σε λίπανση.Στη δική μου περίπτωση φαντάζομαι ότι ο κατασκευαστής προτείνει το 5W για να εξασφαλίσει άμεση λίπανση και ιδιαίτερα στα ψυχρά κλίματα της Γερμανίας πχ.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Όσο εκσυγχρονίζονται και ταυτόχρονα πουσάρονται για ιπποδυνάμεις τα μηχανάκια,τόσο μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις σε λίπανση.Στη δική μου περίπτωση φαντάζομαι ότι ο κατασκευαστής προτείνει το 5W για να εξασφαλίσει άμεση λίπανση και ιδιαίτερα στα ψυχρά κλίματα της Γερμανίας πχ.

Τα έχουν φτιάξει με τόσο μικρές ανοχές τα κινούμενα μέρη στα πιο καινούρια μοντέλα, που πρέπει να είναι λεπτό το λαδάκι για να υπάρχει συνεχής ροή παντού.

N

notakos600

Guest
cdefghigik

Εγώ θα πάω στο μαμα λάδι της Suzuki και αν μείνω ευχαριστημένος θα συνεχίσω με αυτό. Θεωρητικά πρόκειται για motul μιας και το φτιάχνει εκείνη, αλλά οι ιδιοκτήτες λένε πως είναι πολύ διαφορετικό απο το motul παραγωγής σε ότι αφορά το κιβώτιο που το κάνει βούτυρο. Για το σημείο δηλαδή που με ενδιαφέρει. Αν μάλιστα σπάει και λίγο αργότερα, ακόμη καλύτερα. Θεωρώ πως η Suzuki ζήτησε συγκεκριμένα πρόσθετα που να ταιριάζουν στην φιλοσοφία των τετρακύλινδρών της.

Καλά τα Amsoil σύμφωνα με τα review χρηστών, αλλά τσιμπημένα αρκετά. Τα Torco ομοίως.

Αν ξέρει κανείς κανα μέρος που να τα βρούμε φτηνά τα Suzuki by Motul σε 15-50w, μαζί με το φίλτρο λαδιού σφυράει. Αλλιώς να πάω από βδομάδα στον τοπικό.

Αφού είναι Motul γιατί δεν παίρνεις κατευθείαν το 5100 15w-50?
Τα βάζω στο XJ6 και στο CBR και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Α και το σασμάν βούτυρο δεν εξασφαλίζει πως λιπαίνει σωστά το μοτέρ, περισσότερο ακουστικό είναι το θέμα.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Αφού είναι Motul γιατί δεν παίρνεις κατευθείαν το 5100 15w-50?
Τα βάζω στο XJ6 και στο CBR και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Α και το σασμάν βούτυρο δεν εξασφαλίζει πως λιπαίνει σωστά το μοτέρ, περισσότερο ακουστικό είναι το θέμα.

5100 φοράει τώρα. Στα 3000-35000 χλμ ήδη το νιώθω διαφορετικό. Το κιβώτιο ενώ ήταν μια χαρά έχει αρχίσει και γίνεται πιο θορυβώδες. Είναι κάτι που με ενοχλεί.
Για λίπανση κινητήρα θεωρώ πως όλα κάνουν την ίδια δουλειά πάνω κάτω. Με ενδιαφέρει η ακουστική του θέματος. Αν ήθελα να κάνει γκραπ γκρουπ θα έπαιρνα ντουκάτι. :p

N

notakos600

Guest
5100 φοράει τώρα. Στα 3000-35000 χλμ ήδη το νιώθω διαφορετικό. Το κιβώτιο ενώ ήταν μια χαρά έχει αρχίσει και γίνεται πιο θορυβώδες. Είναι κάτι που με ενοχλεί.
Για λίπανση κινητήρα θεωρώ πως όλα κάνουν την ίδια δουλειά πάνω κάτω. Με ενδιαφέρει η ακουστική του θέματος. Αν ήθελα να κάνει γκραπ γκρουπ θα έπαιρνα ντουκάτι. :p
Τα πετσόκοψες RollingRolling

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Ακριβώς τα ίδια μου έκανε στο ΧΤΧ μετά πό 2-3.000 άρχισε και κοπάναγε.

Αν ήθελα να κάνει γκραπ γκρουπ θα έπαιρνα ντουκάτι. Δεν έχεις ακούσει πενβέ μου φαίνεται.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
cdefghigik

Aπ οταν εβαλα motul στο bandit δουλευε σαν ραπτομηχανη.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Ακριβώς τα ίδια μου έκανε στο ΧΤΧ μετά πό 2-3.000 άρχισε και κοπάναγε.

Αν ήθελα να κάνει γκραπ γκρουπ θα έπαιρνα ντουκάτι. Δεν έχεις ακούσει πενβέ μου φαίνεται.

Πενφε δεν θα έπαιρνα ούτε αν ήθελα να κάνει γκραπ γκρουπ. Κι όχι επειδή δεν είναι καλά μηχανάκια.
Απο πενφέ μονο το μονοκύλινδρο GS θα αγόραζα. Κανένα άλλο.

Aπ οταν εβαλα motul στο bandit δουλευε σαν ραπτομηχανη.
Ο κινητήρας μια χαρά δουλεύει. Κανένα θέμα.
Θα πάω στα Suzuki της Motul για να δω αν θα έχω διαφορά ΚΑΙ στο κιβώτιο.

Έχω πάθει έρωτα σας λέω

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όποιος ξέρει τι μηχανή είναι, σε καταλαβαίνει.

Κάπου 20 μηχανάκια πέρασαν απο τα χέρια μου την τελευταία 25ετία. Σαν το Caponord κανένα. ΜΗΧΑΝΑΡΑ

Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom