ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΑΡΑ ΣΑΣ?

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Το έχει ξεφτιλησει ο γνωστός με τις τιμές στα Torco & Amsoil καθώς και με το απόθεμα..

Δεν δουλεύει και 4λιτρες συσκευασίες που βολεύουν..

Κοίτα, αν πάρω Τόρκο ή Αμσόιλ απο κάποιον χονδρέμπορα (που τα παινεύουν πολύ για το μοντέλο μου) θα κάτσω να τα βάλω μόνος μου.
Αν πάω σε Suzuki by motul θα τα πάρω εδώ από τον τοπικό, οπότε θα τον πω να τα βάλει κιόλας.

Δεν θα μπω και σε τρελό ψάξιμο. Ξέρω πως όλα τα επώνυμα κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά εντός του κινητήρα όταν είναι στο ίδιο ιξώδες και τύπο. Απλά τα πρόσθετα που έχει η κάθε εταιρία βοηθάνε λιγότερο ή περισσότερο στον θόρυβο του κιβωτίου. Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι πως κυκλοφορούν πολλά motul μαϊμού, οπότε ίσως αυτό που είναι suzuki by motul δεν είναι καλύτερο για κάποιον άλλο λόγο πέραν του ότι είναι πραγματικά της Motul.

Υ.Γ Δηλαδή για πες, πόσο πήγαν τα Τορκο να γελάσουμε cdefghigi

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Είναι highway pegs για να μην πιάνονται τα πόδια στις βαρετές ευθείες της Εθνικής Οδού με το ποδήλατο. abcdefghgk

Σκέφτομαι να βάλω κι εγώ στο δικό μου...όχι στο ποδήλατο...:rolleyes:
Και άμα θες βάζεις και έναν να κάθεται στο τιμόνι... Να έχει κάπου να πατάει!!!!! :p:p:p

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Χτες έβαλα λάδια στον παπιο. Ξανάνιωσε με φρέσκα λαδάκια σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες. Γρασάρισμα, μάζεμα αλυσίδας, και γενικά περιποίηση του εργάτη.

Μέσα στην βδομάδα θα αλλάξω λάδια και στο μεγάλο. Τώρα φοράει Motul 5100 (μάλλον) απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Γενικά τα σχόλια που μαθαίνω από τους banditaδες για αυτό το λάδι είναι πως σπάει σχετικά γρήγορα (κάτι που επιβεβαιώνω κι εγώ, μιας και 1 μηνα πριν και 1500 χλμ λιγότερα, δούλευε πολύ καλύτερα το κιβώτιο). Από την άλλη προτείνουν της SUZUKI το λάδι που το φτιάχνει η Motul πάλι, αλλά λένε πως είναι τελείως διαφορετικό και κάνει το κιβώτιο βούτυρο.
Αν υπάρχει κανείς σουζουκάκιας να έχει δοκιμάσει και το 5100 και το αντίστοιχο της SUZUKI απο Motul, ας πει καταθέσει την εμπειρία του.

Διχασμένος. cdefghigi
Ισως πάω καρφί στα Torco που δεν με πρόδωσαν και έμεινα ικανοποιημένος σε όποια μηχανή και αν τα δοκίμασα.
Άσε τα μοτουλ και πήγαινε σε amsoil
Eγω τώρα έβαλα silkolene

User V

Μαθουσάλας member
Άσε τα μοτουλ και πήγαινε σε amsoil
Eγω τώρα έβαλα silkolene
Στο CBF τα 5100 δούλευαν ωραία... κανένα πρόβλημα στο κιβώτιο.Δεν είχα όμως τακτικές αλλαγές.Στο κυνήγι πάλι ήταν σαφέστατο το σασμάν.

Χθες γνωστός με Suzuki GS500 τα έχωνε στα motul γιατί από όταν τα έβαλε κοπανάει το σασμάν..

Ψέματα δε λέω... Ψέματα δε λέει..

Υ.Γ Δηλαδή για πες, πόσο πήγαν τα Τορκο να γελάσουμε cdefghigi
Amsoil.....
Torco στον "γνωστό"...
αν έχει αυτά που σου κάνουν..

Περιοχή
Αθηνανιστάν
Μοτοσυκλέτα
V-Strom (ο ξακουστός tweety)
Όνομα
ΜοτοΑγαπούλης
Περιοχή
Αθηνανιστάν

Καλορίζικο Νικόλααααααα. Greeting

Τί έγινε ρε παίδες? Όλο οι Νικολήδες αγοράζουν μοτόρια αυτές τις μέρες. Ονομαστικά πάει το πράμα? :D:p

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Στο CBF τα 5100 δούλευαν ωραία... κανένα πρόβλημα στο κιβώτιο.Δεν είχα όμως τακτικές αλλαγές.Στο κυνήγι πάλι ήταν σαφέστατο το σασμάν.

Χθες γνωστός με Suzuki GS500 τα έχωνε στα motul γιατί από όταν τα έβαλε κοπανάει το σασμάν..

Ψέματα δε λέω... Ψέματα δε λέει..

Amsoil.....
Torco στον "γνωστό"...
Κοπανάνε τα 5100 στους ληστές γενικώς!!
Όλοι τ αλλάξαμε και πήγαμε σε άλλες εταιρείες!

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Εχω και επιλογή για ΕΧP Bel Ray. Ακουσα καλά λόγια γενικά, αλλά δεν τα έχω δουλέψει ποτέ.

Amsoil.....
Torco στον "γνωστό"...

Εχουν τσιμπήσει αρκετά πάνω. Θα το μελατήσω καναδυό μέρες ακόμη πριν δω τι θα κάνω.

NikosG

new member
Περιοχή
Athens
Όνομα
Νίκος
Κάπου είχα διαβάσει συνέντευξη μηχανικού που έλεγε ότι το αν χτυπάει η όχι ένα σασμάν δεν είναι ένδειξη καλού η κακού λαδιού αλλά δικιας μας ακουστικής ματιάς.
Αρκεί το λάδι να πληρεί τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής.
Εγώ στο tdm είχα βάλει μοτουλ 5100 15 50 και τώρα divinol 10 40 και δε βλέπω διαφορά καμία

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Κάπου είχα διαβάσει συνέντευξη μηχανικού που έλεγε ότι το αν χτυπάει η όχι ένα σασμάν δεν είναι ένδειξη καλού η κακού λαδιού αλλά δικιας μας ακουστικής ματιάς.
Εγώ στο tdm είχα βάλει μοτουλ 5100 15 50 και τώρα divinol 10 40 και δε βλέπω διαφορά καμία

Ίδια δουλειά κάνουν όλα για τον κινητήρα, αν είναι πάντα στον ίδιο τύπο. Κακό λάδι, υπο την έννοια ότι θα κάνει ζημιά στον κινητήρα, δεν νομίζω να υπάρχει αν βάζεις τον τύπο που λέει στο μάνουαλ από κάποια γνωστή μάρκα. Όλη η κουβέντα είναι για το πότε "σπάνε"¨και τι πρόσθετα έχουν μέσα για το κιβώτιο. Υπάρχουν μοτοσυκλέτες που έχουν αυτοκινητάδικα κιβώτια και εκεί δεν σε νοιάζει. Βάζεις την βαλβολίνη στο κιβώτιο και το λάδι στον κινητήρα και καθάρισες. Σε όλους τους υπόλοιπους κινητήρες ψάχνουμε το βέλτιστο δυνατό και για την λίπανση του κιβωτίου.

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Όπως έχει πολλάκις αναφερθεί Νίκο μου,το αν κοπαναει το κιβώτιο δεν έχει καμμία σχέση με το αν το λάδι είναι καλό η όχι.... Απλά υπάρχουν πολλοί γηρασμενοι "νέοι" στο φόρουμ που ασχολήθηκαν με μοτο μπας και δουν φως. ..
Το vfr800 vtec που ειναι απίστευτα καλοφτιαγμένο ,κοπανουσε σαν καμπαναριο γοτθικής εκκλησίας Πάντα.
Φυσικά ,μετά κάποια χλμ συσσώρευσης ρύπων και καυσίμου στο λάδι ,χάνει λίγο αντιτριβικη ιδιότητα και "γρατζουναει" το λεβιέ στις αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό που μας απασχολεί όμως είναι ο κινητήρας. 10k χλμ αντέχει η σωστή λίπανση με το καλό ημισυνθετικο,το ίδιο και παραπάνω το συνθετικό.
Οι άσχετοι θ'αρχισουν πάλι τις ενστάσεις, αλλά klein!
Οι Αμερικάνοι είναι της άποψης ότι στο στρώσιμο βάζεις ορυκτέλαιο δεινοσαύρου για να "τριφτουν" και πατήσουν σωστά οι δακτύλιοι του πιστονιού πάνω στον κύλινδρο. Έτσι αποφεύγεις μελλοντικά κατανάλωση λαδιού. Αμέσως μετά τα 1000κ χλμ επιμένουν σε πλήρως συνθετικά λάδια. Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε της σχολής του δια βίου ημισυνθετικου ,εκτός αν το προδιαγράφει ο κατασκευαστής πχ Ducati(shell synthetic),triumph(Castrol synthetic) στα μεγάλα μοτέρ τους.
Απλά όταν αρχίζει και τσιμπάει λάδι ο κινητήρας με τα χρόνια,εμείς στην Ελλάδα αντί να κάνουμε ρεκτιφιε βάζουμε λιπαντικό με υψηλότερο ιξώδες...cdefghi

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία:

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Χμμμμμ Το θέμα με τα λάδια δεν είναι ακριβώς έτσι, δεν τίθεται θέμα να σου σπάσει ο κινητήρας αλλά τίθεται θέμα ομαλοτερης λειτουργίας και λιγότερων φθορών, η αγορά των λιπαντικών της μοτοσικλέτας είναι ένα απειροελάχιστο κομμάτι της γενικότερης αγοράς των λιπαντικών, γι'αυτό προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο..... Έχω γράψει ανάλογο thread , διαβάστε το...

Τελευταία επεξεργασία:

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Χμμμμμ Το θέμα με τα λάδια δεν είναι ακριβώς έτσι, δεν τίθεται θέμα να σου σπάσει ο κινητήρας αλλά τίθεται θέμα ομαλοτερης λειτουργίας και λιγότερων φθορών, η αγορά των λιπαντικών της μοτοσικλέτας είναι ένα απειροελάχιστο κομμάτι της γενικότερης αγοράς των λιπαντικών, γι'αυτό προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο..... Έχω γράψει ανάλογο thread , διαβάστε το...

Θεωρητικά έτσι είναι.
Πρακτικά όμως δεν έχει σημασία σε συνθήκες πραγματικής ζωής.
Πήρε φίλος τρανσαλπ 600 με 160.000 χλμ και τώρα πρέπει να έχει περάσει τα 200.000 χλμ. Τον ρωτάω "τι λάδι βάζεις;" Μου λέει "ότι μάρκα βρω φτηνότερη στον τύπο που λέει ο κατασκευαστής"

Η μηχανή πρέπει να έχει περάσει πάνω απο 5-6 διαφορετικά χέρια τα τελευταία χρόνια μόνο, που έβαζαν σίγουρα διαφορετικά λάδια και πάει κανονικά και χωρίς να τσιμπάει ιδιαίτερα λάδι (πέρα απο το φυσιολογικό για τρανσαλπ εννοώ, που όλα τσιμπάνε όταν πιεστούν).

Οκ, έχει φθορά ο κινητήρας ανάλογα με το λάδι σε βάαααααθος χρόνου, αλλά δεν θα τις κρατήσουμε και για πάντα και αυτή η φθορά θα έρθει έτσι κι αλλιώς μετά απο εκατοντάδες χιλιάδες χλμ.
Περισσότερο σημασία έχει να γίνονται τα σέρβις στην ώρα τους και με αναλώσιμα τύπου που προτείνει ο κατασκευαστής.

Γνώμη μου, έτσι. Δεν λέω πως έτσι πρέπει να κάνει ο καθένας.

Βρίσκεις ένα καλό λαδάκι, να μην κοπανάει το κιβώτιο και πας. εγώ τουλάχιστον αυτό ψάχνω. Οχι πως θα συντηρήσω τον κινητήρα να μου βγάλει 250.000 αντί για 230.000 χλμ.

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Θεωρητικά έτσι είναι.
Πρακτικά όμως δεν έχει σημασία σε συνθήκες πραγματικής ζωής.
Πήρε φίλος τρανσαλπ 600 με 160.000 χλμ και τώρα πρέπει να έχει περάσει τα 200.000 χλμ. Τον ρωτάω "τι λάδι βάζεις;" Μου λέει "ότι μάρκα βρω φτηνότερη στον τύπο που λέει ο κατασκευαστής"

Η μηχανή πρέπει να έχει περάσει πάνω απο 5-6 διαφορετικά χέρια τα τελευταία χρόνια μόνο, που έβαζαν σίγουρα διαφορετικά λάδια και πάει κανονικά και χωρίς να τσιμπάει ιδιαίτερα λάδι (πέρα απο το φυσιολογικό για τρανσαλπ εννοώ, που όλα τσιμπάνε όταν πιεστούν).

Οκ, έχει φθορά ο κινητήρας ανάλογα με το λάδι σε βάαααααθος χρόνου, αλλά δεν θα τις κρατήσουμε και για πάντα και αυτή η φθορά θα έρθει έτσι κι αλλιώς μετά απο εκατοντάδες χιλιάδες χλμ.
Περισσότερο σημασία έχει να γίνονται τα σέρβις στην ώρα τους και με αναλώσιμα τύπου που προτείνει ο κατασκευαστής.

Γνώμη μου, έτσι. Δεν λέω πως έτσι πρέπει να κάνει ο καθένας.

Βρίσκεις ένα καλό λαδάκι, να μην κοπανάει το κιβώτιο και πας. εγώ τουλάχιστον αυτό ψάχνω. Οχι πως θα συντηρήσω τον κινητήρα να μου βγάλει 250.000 αντί για 230.000 χλμ.
Ναι παρε το Τρανσαλπ και μπες 2-3 φορές σε μποτιλιάρισμα στο Μοναστηράκι στον καύσωνα, να δούμε...

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Ναι παρε το Τρανσαλπ και μπες 2-3 φορές σε μποτιλιάρισμα στο Μοναστηράκι στον καύσωνα, να δούμε...

Δεν έχουμε τέτοια θέματα δω απάν. Ανοιχτωσαααααά....

Για την πόλη έχουμε σφούχτερ και ντοναλντ ντακς

Le Tavernier

member
Περιοχή
Κατωχώρι Πορταριάς
Μοτοσυκλέτα
Aprilia ETV1000 Raid
Όνομα
Νικόλας
Περιοχή
Βόλος
Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε. Με 40 βαθμούς σήμερα στην πόλη κάηκαν τα κάκαλά μου

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Καινούργια λαδάκια στο μοτέρ Castrol power racing 5W-40 αλλά και νέα βαλβολίνη στη γωνιακή μετάδοση.

106508430_1541652922686374_3296442561420883683_n.jpg

Παρότι η μηχανή έχει πρόσφατο σέρβις από τον προηγούμενο θέλω πάντα στην αρχή να ξεκινάω με νέα σέρβις για να έχω ένα δικό μου μπούσουλα.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Καινούργια γρανάζια JT και αλυσίδα RK (525)
Απο μπέη - Ιταλία.
Σύνολο 60 με μεταφορικά.
Εδώ Ελλάδα με x gear επαιζε πανω απο 100 για μηχανή 25 χρόνων ( BANDIT)
Αι σιχτιρ ρε

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Φουλ service στο ΜΠιστολι σημερις!!

Αλλαγη σε ολα τα υγρα(συμπλεκτη,φρενων,ψυγειου,μαζι με εξαερωσεις κλπ!

Αλλαγη μπουζι
αλλαγη τακακια μπρος πισω
λαδια,φιλτρα
ρυθμιση καδενας εκκεντροφορων(ακουγοταν ενα τσικι-τσικι εδω και καιρο)
καθαρισμος σωματων ψεκασμου

Δεν ενθυμουμαι τπτς αλλο!!

θα περνσω τα 320 τελικη για πλακα......γατακια!!!!!!:p

N

notakos600

Guest
Φουλ service στο ΜΠιστολι σημερις!!

Αλλαγη σε ολα τα υγρα(συμπλεκτη,φρενων,ψυγειου,μαζι με εξαερωσεις κλπ!

Αλλαγη μπουζι
αλλαγη τακακια μπρος πισω
λαδια,φιλτρα
ρυθμιση καδενας εκκεντροφορων(ακουγοταν ενα τσικι-τσικι εδω και καιρο)
καθαρισμος σωματων ψεκασμου

Δεν ενθυμουμαι τπτς αλλο!!

θα περνσω τα 320 τελικη για πλακα......γατακια!!!!!!:p
Καλά ταξιδιάρικα χιλιόμετρα Κυριάκο Smileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
ακουγοταν ενα τσικι-τσικι εδω και καιρο= το μοχλικό βογγούσε για νέα ρουλεμάν πόσα ναντέξει κι΄αυτό... abcdefghgk

CoolSmileys drinking beer EmoticonHug

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Κυριάκο μουυυυ... Hug
Λεβέντη μουυυυ
abc

Ειλικρινά μιλάω. cde

Μόλις διάβασα αυτά..

Σκέφτηκα αυτό..

Με συμπαθάς :rolleyes: ή Παν και Πλοκ;

cdefghicdefghicdefghi
ShotHammer SmashHatepolice
abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkcdefg

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Απορώ πως τον αφήνεις να σου μιλάει έτσι Κυριάκο μου!
Πρέπει να έχει πολύ γερό μέσον εδω πέρα για να την σηκώσεις τέτοια προσβόλα μόνο με γαμώτικον.ShotShotShot

Top Bottom