ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΑΡΑ ΣΑΣ?

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Πανω στην βολτα σταματησε να μου παιρνει μπροστα.Το εβαλα σε κατηφορα και ολα οκ.Μετα απο λιγο το εσβησα για να τσεκαρω αν ηταν τυχαιο αλλα παλι παπαλα.Ξανα στην κατηφορα και επιστροφη Γιαννενα.

Το πρωτο που υπεθεσα ηταν οτι τα επαιξε η μιζα,αλλα στην συνεχεια ειδα το βολτομετρο να δειχνει χαμηλα βολτ.Οταν γκαζωνα δεν ανεβαζε οποτε υπεθεσα οτι δεν ηταν το προβλημα εκει που νομιζα αρχικα.

Παρκαρα σπιτι και τηλεφωνο στον φιλο Θυμιο ο οποιος επιβεβαιωσε εν μερη τις υποψιες μου.Ανορθωτης η πηνεια αλλα ριξε και μια ματια στην φισα του ανορθωτη.Την φισα την ειχα τσεκαρει προχειρα στον δρομο αλλα οταν μιλαει ο Θυμιος καθομαι προσοχη.

Ξανατσεκαρα λοιπον την φυσα και οπως πηγα να την βγαλω για να την δω καλυτερα μου εμεινε το κομμενο καλωδιο στο χερι και ειδα οτι ειχε λειωσει το πλαστικο απο την μεσα μερια.Αλλαγη-καταργηση πλαστικης φισας με κλεμμα πορσελανης και ολα καλα.

Είπα και εγώ
Ζήλεψε το σουτιεν το Κάπο

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Είπα και εγώ
Ζήλεψε το σουτιεν το Κάπο

Δεν γινονται αυτα.Μετα απο 40000 χλμ ενα καλωδιο.Τα capo δεν τα εχει κρατησει κανεις τοσα χλμ για να μας πει εντυπωσεις.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Πανω στην βολτα σταματησε να μου παιρνει μπροστα.Το εβαλα σε κατηφορα και ολα οκ.Μετα απο λιγο το εσβησα για να τσεκαρω αν ηταν τυχαιο αλλα παλι παπαλα.Ξανα στην κατηφορα και επιστροφη Γιαννενα.

Το πρωτο που υπεθεσα ηταν οτι τα επαιξε η μιζα,αλλα στην συνεχεια ειδα το βολτομετρο να δειχνει χαμηλα βολτ.Οταν γκαζωνα δεν ανεβαζε οποτε υπεθεσα οτι δεν ηταν το προβλημα εκει που νομιζα αρχικα.

Παρκαρα σπιτι και τηλεφωνο στον φιλο Θυμιο ο οποιος επιβεβαιωσε εν μερη τις υποψιες μου.Ανορθωτης η πηνεια αλλα ριξε και μια ματια στην φισα του ανορθωτη.Την φισα την ειχα τσεκαρει προχειρα στον δρομο αλλα οταν μιλαει ο Θυμιος καθομαι προσοχη.

Ξανατσεκαρα λοιπον την φυσα και οπως πηγα να την βγαλω για να την δω καλυτερα μου εμεινε το κομμενο καλωδιο στο χερι και ειδα οτι ειχε λειωσει το πλαστικο απο την μεσα μερια.Αλλαγη-καταργηση πλαστικης φισας με κλεμμα πορσελανης και ολα καλα.
Συμβαίνουν αυτά σε παλιά Ευρωπαϊκά μηχανάκια.

Δεν γινονται αυτα.Μετα απο 40000 χλμ ενα καλωδιο.Τα capo δεν τα εχει κρατησει κανεις τοσα χλμ για να μας πει εντυπωσεις.
Το πρώτο το είχα για τόσα περίπου. Δεν έβγαλε φύσες και αμφιβάλω αν θα έβγαζε και στα 100.000. Αφού το είχα μόνο για ταξίδια. Δεν ανέβαζε θερμοκρασίες που θα ξέραιναν ή θα έλιωναν το πλαστικό.

Από την άλλη σε όλα τα μεταχειρισμένα φίλων που αγόρασαν από Αθήνα κυρίως, οι φυσες βγήκαν σχετικά νωρίς. Πριν τα 50.000. Το δούλεμα μέσα στην πόλη με θερμοκρασίες κοντά στους 95-100 βαθμούς το τέντωναν.

Δεν είναι πάντως κάτι που είναι τρομερό κόστος ή μεγάλη δυσκολία. Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο κάποιας ηλικίας, και ειδικά Ευρωπαϊκό, πας σε έναν ηλεκτρολόγο, δίνεις 30 ευρώ και του λες να σου αλλάξει όλες τις φύσες ή ακόμη και να στις καταργήσει. Πιο ζόρι είναι σε κάποια μοντέλα το ξεβίδωμα πλαστικών ή σήκωμα ντεπόζιτου, παρά να αλλαχτούν οι φύσες αυτές καθαυτές.

Προσωπικα το είχα για στο πρόγραμμα για κατάργηση στο δικό μου στο πρώτο σέρβις, αλλά με πρόλαβε ο ανορθωτής που χρειάστηκε αλλαγή την τρίτη μέρα στα χέρια μου, οπότε τις κατέργησα τότε.

Α, και οι λιωμένες φύσες είναι από τις πρώτες αιτίες που παίρνει φωτιά μια μηχανή. Το νου σας…ότι παλιό και αν καβαλάτε

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Βόλτα στη Λίμνη Λάδωνα , Λαγκάδια και συνεχίζουμε..

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κουκλί το στρώμα Γιώργη!

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.

Το πρώτο το είχα για τόσα περίπου. Δεν έβγαλε φύσες και αμφιβάλω αν θα έβγαζε και στα 100.000. Αφού το είχα μόνο για ταξίδια. Δεν ανέβαζε θερμοκρασίες που θα ξέραιναν ή θα έλιωναν το πλαστικό.

Από την άλλη σε όλα τα μεταχειρισμένα φίλων που αγόρασαν από Αθήνα κυρίως, οι φυσες βγήκαν σχετικά νωρίς. Πριν τα 50.000. Το δούλεμα μέσα στην πόλη με θερμοκρασίες κοντά στους 95-100 βαθμούς το τέντωναν.

Δεν είναι πάντως κάτι που είναι τρομερό κόστος ή μεγάλη δυσκολία. Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο κάποιας ηλικίας, και ειδικά Ευρωπαϊκό, πας σε έναν ηλεκτρολόγο, δίνεις 30 ευρώ και του λες να σου αλλάξει όλες τις φύσες ή ακόμη και να στις καταργήσει. Πιο ζόρι είναι σε κάποια μοντέλα το ξεβίδωμα πλαστικών ή σήκωμα ντεπόζιτου, παρά να αλλαχτούν οι φύσες αυτές καθαυτές.

Προσωπικα το είχα για στο πρόγραμμα για κατάργηση στο δικό μου στο πρώτο σέρβις, αλλά με πρόλαβε ο ανορθωτής που χρειάστηκε αλλαγή την τρίτη μέρα στα χέρια μου, οπότε τις κατέργησα τότε.

Α, και οι λιωμένες φύσες είναι από τις πρώτες αιτίες που παίρνει φωτιά μια μηχανή. Το νου σας…ότι παλιό και αν καβαλάτε
Αποστολη δεν ειναι ευρωπαικο το θεμα.Η συγκεκριμενη φυσα δεχεται την μεγαλυτερη καταπονηση αν δεν κανω λαθος σε ολα τα μηχανακια.

Λογω θεσης τρωει αρκετη υγρασια και απο ενα σημειο και μετα οξυδωνετε και το ρευμα δημιουργει σπινθηρες με τα γνωστα επακολουθα.

Κακως συνεχιζουννα βαζουν απλες φυσες.Θα ειχαν γλυτωσει πολλα μηχανακια αν εβαζαν απλες πορσελανης

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος

μαλιστα...
ενω σε τζαπαν δε συμβαινουνRolling
Πληρωνε μλκα καταναλωτη...και οδικες και ανταλλακτικα...για μια μλκια και μιση
εχουμε αναγαγει σε επιστημη τα ειδη των ανορθωτων

Γιατι δε βαζουν δυναμο πια οπως παλιοτερα?

zzr1100, cbr1000f, bandit, Κ100.,,κλπ κλπ

shadowhunter

member
Μοτοσυκλέτα
SYM 200ST
Suzuki DL1000 L8
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Κοζάνη
Δυο χρόνια μετά το ατύχημα.... η 1η βόλτα επιτέλους.

IMG20210523120819.jpg
IMG20210523120916.jpgIMG20210523132908.jpg

Τα πρώτα συμπεράσματα ενθαρρυντικά σχετικά... το μόνο θέμα που υπάρχει είναι με το πόδι που ακόμα πονάει όταν κλειστεί σε μπότα μηχανής (άλλωστε μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ακόμα μελανό)... με ημιάρβυλο adidas την έκανα τη βόλτα και πάλι με ενοχλούσε.

Κατά τα λοιπά θυμήθηκα γιατί δεν γούσταρα τις Κυριακάτικες βόλτες... σε μια κλειστή δεξιά στροφή για εμένα, local hero με SM (μάλλον XT600) πήγε να πάρει τη δική του αριστερή στροφή όρθιος πατώντας στο κέντρο της δικής μου λωρίδας... ας είναι καλά τα φρένα και ο χαλαρός ρυθμός μου που πρόλαβα τα πιάσω τέρμα δεξιά δίπλα στο πρανές). Και 2ο close call λίγο πριν μπώ στη πόλη όπου τιτανοτεράστιος με Lada Niva και τρέιλερ βγήκε από STOP χωρίς να κοιτάξει (ή χωρίς να δει....) και μπήκε στο ρεύμα μου... ευτυχώς δεν είχε στο αντίθετο τίποτα και πέρασα από εκεί. Έτσι οδηγούσαμε πάντα ή η πολύ κλεισούρα βάρεσε κόσμο;

johnnie

well know member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος

View attachment 32320
View attachment 32321View attachment 32322

Τα πρώτα συμπεράσματα ενθαρρυντικά σχετικά... το μόνο θέμα που υπάρχει είναι με το πόδι που ακόμα πονάει όταν κλειστεί σε μπότα μηχανής (άλλωστε μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ακόμα μελανό)... με ημιάρβυλο adidas την έκανα τη βόλτα και πάλι με ενοχλούσε.

Κατά τα λοιπά θυμήθηκα γιατί δεν γούσταρα τις Κυριακάτικες βόλτες... σε μια κλειστή δεξιά στροφή για εμένα, local hero με SM (μάλλον XT600) πήγε να πάρει τη δική του αριστερή στροφή όρθιος πατώντας στο κέντρο της δικής μου λωρίδας... ας είναι καλά τα φρένα και ο χαλαρός ρυθμός μου που πρόλαβα τα πιάσω τέρμα δεξιά δίπλα στο πρανές). Και 2ο close call λίγο πριν μπώ στη πόλη όπου τιτανοτεράστιος με Lada Niva και τρέιλερ βγήκε από STOP χωρίς να κοιτάξει (ή χωρίς να δει....) και μπήκε στο ρεύμα μου... ευτυχώς δεν είχε στο αντίθετο τίποτα και πέρασα από εκεί. Έτσι οδηγούσαμε πάντα ή η πολύ κλεισούρα βάρεσε κόσμο;
Πάντα γερός και όρθιος!

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης

View attachment 32320

Σιδερένιος από εδώ και πέρα . Σιγά σιγά θα ξαναβρείς τους ρυθμούς σου .
Ο κόσμος οδηγάει πάρα πολύ επικίνδυνα πια , αυτό βλέπω και εγώ...ή απλά μεγαλώνω...

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

View attachment 32320

Γουελκαμ Μπακ Μπίλυ.
Σιδερένιος από εδώ και πέρα . Σιγά σιγά θα ξαναβρείς τους ρυθμούς σου .
Ο κόσμος οδηγάει πάρα πολύ επικίνδυνα πια , αυτό βλέπω και εγώ...ή απλά μεγαλώνω...
Τα λέω και καποιοι με κοιτάνε σαν εξωγήινο

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα

View attachment 32320

Καλή επάνοδο Βασίλη και ποτέ ξανά. Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon

Giorgos-Patra

well know member
Περιοχή
Πατρα
Μοτοσυκλέτα
VSTROM DL 650
YAMAHA A 100
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Πάτρα
Μετά τα Λαγκάδια συνέχισα για Δημητσάνα , Στεμνίτσα , Λιμποβίσι και συνεχίζουμε για Πάτρα

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.

View attachment 32320

Σιδερένιος και καλό το νέο ξεκίνημα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Caesarsk

well know member
Τουντέϊ...Της Πενφέ το κάγκελο...

Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
16 χρόνια με BMW...κατάφερα, με πολύ κόπο να μην βρεθώ με τόσα Πενφε μαζί....Ευτυχώς θεε μου με προφύλαξες από τις κακοτοπιές

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος

Αφου ειχατε και Κ75rtBike..χαλαλι τα γελαδια σαςLaugh

Beast

Μαθουσάλας member
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη

Και;; αισθάνεσαι υπερήφανος;; tongue

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
Εκεί που καθομτανε και βαριομτανε σηκώνομαι και βγαίνω κοντινή βόλτα για μέχρι Αγ. Θεοδώρους και πάλι πίσω!
Αφου βαριομτανε κουμπώνω Urban στο κομπιούτα για χαλαρότητα και ομαλότητα στο κινητήρα και στο γκάζι και τσουλαω..., αφού φτάνω Αγ. Θεοδώρους και αποφασίζω να γυρίσω πίσω βλέπω μπροστά έναν με μια πομωνα δικαβαλο και λέω εδώ είμαστε, για μερικά χιλιόμετρα θα πάμε μαλακωσα προς τα πίσω!
Δεν προλαβαίνω να το πω και τσουυυυπ σκάει από πίσω ένα μαύρο ψιλό αγριεμενο, εν το μεταξύ έχω ήδη αποφασίσει να προσπεράσω την πομωνα γιατί τελικά πήγαινε πολύ πιο μαλακωσα απ' ότι περίμενα!
Συνεχίζω και σε μια διασταύρωση έχω μπροστά ένα κουτί όπου το προσπερνάω λίγο γλήγορα γιατί από την πολύ χαλάρωση παίζει να πάθαινα καμία υπόταση!
Και εκεί που είμαι γκαζωμενος βλέπω με την άκρη του ματιού τον αγριεμενο από πίσω και να χώνει όσο χώνω και να με περνάει!!!
Ακούς εκεί να με περάσει!
Αλλάζω πρόγραμμα από Urban σε Sport και ξανά χουφτωνω γκάζι γιατί εν τω μεταξύ είχε ξεμακρυνει!
Ακούς εκεί να με περάσει ξανά σκέφτομαι!
Μετά από καμιά 10αρια στροφές και αφού τον έχω φτάσει πέφτουμε σε ισανι και τον περνάω σα σταματημένο!
Ακούς εκεί που θα με περάσεις ξανά σκέφτομαι και συνεχαω και από πίσω και αυτός!
Ακολουθαει αλλά πάντα έχει απόσταση μέχρι που φτάνουμε Μέγαρα στον κομβο με τα έργα και του κάνω σινιάλο με το χέρι ότι τον ευχαριστώ που μου χάρισε λίγη αδρεναλίνη και λίγη παρέα!
Σταματάμε για λίγο στην άκρη ανταλλάζουμε φιλοφρονησεις για τα εργαλεία μας και συνεχίζουμε, το παλικάρι για Αθήνα και εγώ για σπίτι με ένα μικρό χαμόγελο!

Πάντα όρθιοι!
Smileys drinking beer Emoticon

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αγ. Βασίλειο Βοιωτίας , Ωρωπό και επιστροφη πηχτρα τα καρα από Αη Στέφανο μέχρι Αιγάλεω , ευτυχως που έχω αυτόματο ...σασμαν...! tongue

User V

Μαθουσάλας member
Χμ! ... Αθήνα - Πρέβεζα χαλαρά .... no bad, no bad ....! cdefghigi
Έχεις καταλάβει ότι όλη η Ελλάδα ξεκίνησε τα χάπια μετά τα ντοκουμέντα από την σβούρα που ανεβάζεις;
Banging head

Νωρίτερα μίλαγα με τον @Babis flou και μου'λεγε:
"Μήτσο αν συνεχίσει θα κλείσω ραντεβού για Astra Zeneca.
Τέλος. Tooth

Sapiokaravo

well know member
Περιοχή
Far west
Μοτοσυκλέτα
Ιταλιδα με μεταπτυχιακο.
Όνομα
Χρηστος
Έχεις καταλάβει ότι όλη η Ελλάδα ξεκίνησε τα χάπια μετά τα ντοκουμέντα από την σβούρα που ανεβάζεις;
Banging head

Νωρίτερα μίλαγα με τον @Babis flou και μου'λεγε:
"Μήτσο αν συνεχίσει θα κλείσω ραντεβού για Astra Zeneca.
Τέλος. Tooth
Ελα βαλε φωτο σημερινη με τον @stelios62

Top Bottom