Επίλογος, ή τι μου έμεινε από το ταξίδι.
Πρώτα πρώτα να ζητήσω συγνώμη αν σας κούρασα με ένα τόσο μεγάλο ταξιδιωτικό. Ως περιγραφή & αφήγηση προσπάθησα να είμαι οστό το δυνατόν περιεκτικός και κατατοπιστικός. Επίσης ξέρω ότι το πλήθος των Φωτογραφιών είναι μεγάλο και κούρασε. Η ναταλι τράβηξε γύρω στις 5100 φωτογραφίες και μου ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξω τις καλύτερες τις πιο αντιπροσωπευτικές. Επιπροσθέτως να σας ευχαριστήσω για τον κόπο που κάνατε να το διαβάσετε και για τα σχόλια σας και τα likes σας. Φινάλε λοιπόν κάπως έτσι:
Γυρίζοντας πίσω την πρώτη βδομάδα κλασικά το μυαλό ήταν άλλου για άλλου κολλημένο στις όμορφες διαδρομές τα γραφικά τοπία την φύση στα καλύτερά της με τα πυκνά καταπράσινα δάση τα πάσα τα ποτάμια της υπέροχες παραλίμνιες διαδρομές τα κάστρα κλπ τους γραφικούς πεζόδρομους και τα επιβλητικά κτήριατις παγωμένες αφιλτράριστες μπύρες. Εντύπωση μου έκανε η καθαριότητα και η περιποίηση των εξωτερικών χώρων καθώς και ότι πάνω στα πάσα υπήρχαν ειδικά μηχανήματα που καθαρίζουν τις πλάγιες του ορεινού όγκου για τον κίνδυνο των πυρκαγιών νομίζω έχω βάλει και σχετική φώτο. Εντύπωση μου έκανε για άλλη μια φορά η ποιότητα του οδοστρώματος σε σχέση με τα δικά μας χάλια. Εντύπωση δεν μου έκανε για άλλη μια φορά η τάξη και η οργάνωση και η πειθαρχία που υπάρχει πλέον στους δρόμους με εξαίρεση τα οχήματα με Τσέχικες ή Γερμανικές πινακίδες. Στην Πολωνία μας άρεσαν τα μικρά όμορφα γραφικά χωρία οι ωραίες πόλεις με τα πανέμορφα επιβλητικά πολύχρωμα κτήρια ,οι πεζόδρομοι & τα ποτάμια μέσα στις πόλεις το καλό φαγητό και η παγωμένη αφιλτράριστη μπύρα. Η Σλοβακία ευχάριστη έκπληξη οδηγικά λόγω των πολλών καταπράσινων δασών με ωραίες διαδρομές κάλο φαγητό & μπύρα με τα γραφικά χωρία και τις περιποιημένες όμορφες πόλεις της. Η Αυστρία κλασική οδηγική απόλαυση ιδίως αν έχεις ξεμπερδέψει με τις μεγάλες πόλεις και πάρεις την απόφαση να βολτάρεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και να μένεις σε μικρά γραφικά χωριουδάκια (κατι που έχω ακολουθήσει στα τελευταία 3 ταξίδια μου εκεί ) οδηγώντας σε πάσα και παραλίμνιες περιοχές. Κάθε φορά θα δεις και κάτι καινούργιο. Το Grossglockner όσες φορές και να το περάσεις μια μαγεία το εισιτήριο βεβαία πλέον τσούζει αλλά το αξίζει. Χάρηκα που το Top mountain museum ξαναχτίστηκε και λειτουργεί κανονικά είναι εμπειρία έστω και να πιείς έναν καφέ ένα αναψυκτικό. Η Βόρεια ορεινή Ιταλία μια τα ίδια με την Αυστρία η χαρά του αναβάτη. Πάσα πράσινο γραφικά χωρία, γραφικές τρατορίες Περιποιημένα μνημεία.
Στην Πολωνία δεν πλήρωσα διόδια. Υπάρχουν βέβαια κάποια τμήματα που δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμα και εκεί όλοι πληρώνουν διόδια. Τα υπόλοιπα κομμάτια των αυτοκινητοδρόμων είναι δωρεάν για ιχ και μοτο μόνο. Μα καλά χαζοί είναι οι άνθρωποι δωρεάν αυτοκινητόδρομοι που ακούστηκε? Που είναι οι δικοί μας φωστήρες και οι Ιταλοί να τους συμβουλέψουν να βάλουν διόδια παντού άκου δωρεάν…...πάει χάλασε ο κόσμος. Στην Αυστρία πλήρωσα βινιέτα και από του χρόνου είναι πλέον μόνο ηλεκτρονική όπως έγραψα δεν μου έδωσαν στικερακι τους είχε λέει τελειώσει. Η Σλοβακία δεν είχε Βινιέτα για τις μοτό. Η Ιταλία εντάξει κλασικά διόδια και αυτά ακριβά με την μέθοδο του μπιλιέτου και βέβαια προσοχή στα ιστορικά κέντρα των πόλεων για τις ζώνες ZTL. Είναι κρίμα ότι τα πλοία είναι πλέον πανάκριβα και χάνεις 3 μέρες από το ταξίδι αν πηγαίνεις Βενετία. Βεβαία από το να πας οδικώς μέχρι την Αυστρία είναι φθηνότερο. Όπως είπα ήμουν τυχερός σε θέμα καιρού και ακόμα τυχερότερος ότι το έτερο ήμισυ τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα ταξίδι/μηχανή ακολουθεί & δεν γκρινιάζει χρόνια τώρα. Κάποια στιγμή θα ευθυγραμμιστεί και θα βγάζει και ίσιες φωτός. Για το θέμα καιρός τα είπα νωρίτερα. Τυχερός ήμουν ευχαριστήθηκα δροσιά και οδήγηση. τα ξενοδοχεία στις πόλεις ήταν με δικό τους παρκινκ υπόγειο ή ανοιχτό φυλασσόμενο στα 10 λεπτά μάξιμουμ από το ιστορικό κέντρο της κάθε πόλης. Συνάλλαγμα για Πολωνία δεν έκανα καθόλου χρησιμοποίησα μόνο Revolut για τα πάντα. Στις χώρες με ευρώ χρησιμοποιείς κανονικά την χρεωστική σου ή την πιστωτική σου κάρτα ή την Revolut χωρίς χρεώσεις επίσης. Βενζίνες τον Ιούλιο στα 1,40 η Πολωνία στα 1,69 η Σλοβακία στα 1,76 η Αυστρία και στα 1,86 η Ιταλία. Αυτά να έχουμε υγειά και διάθεση να βολτάρουμε μακριά ή κοντά δεν έχει σημασία.