ΜΟΤΟ GP μεταγραφικά και άλλα σχόλια

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP Bagnaia: «Δεν χρειάζομαι βοήθεια» - Ο Bastianini δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «οδηγιών» από την Ducati​

Επανήλθε το ερώτημα

Ερχόμενοι στην πίστα για τον επικείμενο αγώνα στην Ιαπωνία, οι τρεις πρώτοι στο πρωτάθλημα δέχτηκαν ερωτήματα, με το καυτό ερώτημα προς την πλευρά της Ducati να επανέρχεται ατόφιο και πιο δυνατό από τον τελευταίο αγώνα. Και φυσικά αφορά την περίπτωση να υπάρχουν οδηγίες από την Ducati προς τους αναβάτες να βοηθήσουν ή απλά να μην δυσκολέψουν τον Bagnaia να κερδίσει βαθμούς.
Ο Bagnaia απάντησε πως δεν χρειάζεται καμία βοήθεια για να βρίσκεται μπροστά και συνέχισε: «Προτιμώ να κερδίζω έναν αναβάτη στην πίστα και όχι επειδή με άφησε να κερδίσω, αλλά δεν είμαι αυτός που παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Έχω ήδη εκφράσει την επιθυμία μου, να με αφήσουν να κάνω ότι θέλω να κάνω κι αν αποφασίσουν το αντίθετο δεν είναι στο χέρι μου. Θα είμαι ανταγωνιστικός θα παλέψω να είμαι εμπρός και να παλεύω για την νίκη».
Ο Bastianini κλήθηκε επίσης να σχολιάσει το θέμα των οδηγιών στην ομάδα και είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο. Όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αυτό αργότερα. Ενώ είπε πως έχει πολύ μικρές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει αποκλειστεί από αυτό. Ο Bastianini λέει σήμερα λοιπόν, την άποψη που αναλυτικά και τεκμηριωμένα εκφράσαμε σε αυτό εδώ το άρθρο με τον απόηχο όσων συνέβησαν στο Aragon μετά το ρεπορτάζ του αγώνα. Κι έπειτα υπάρχει και το «αλλά» του Bagnaia που ενισχύει το νόημα στα λόγια του Bastianini. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, εμείς πιστεύουμε αυτά που γράφονται εδώ, στις τρεις τελευταίες παραγράφους του κειμένου.

Ο Bagnaia τόνισε επίσης πως αυτή την στιγμή δεν κοιτά το πρωτάθλημα καθώς η διαφορά είναι μικρή και οι αγώνες αρκετοί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, οπότε τον ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος αγώνας και σε αυτόν ακριβώς επικεντρώνεται. Αναμένεται να είναι και βρόχινος και αυτό δεν είναι καλό για τον ίδιο και για την Ducati, θυμίζοντας την Ινδονησία και την κατάταξή του στο όριο των βαθμών, οπότε είπε πως θα ήθελε να έχει περισσότερες δοκιμές στο βρεγμένο αν ο αγώνας τελικά οδεύει προς τα εκεί.
Η συσκευή holeshot που ήρθε στο επίκεντρο μετά το περιστατικό με τον Marquez στον προηγούμενο αγώνα, θα έχει σε αυτή την πίστα σύμφωνα με τον Bagnaia ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα η χρήση της, παρόλο που δημιουργούνται και προβλήματα σταθερότητας στα φρένα όταν την χρησιμοποιείς συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση είναι μία από τις αγαπημένες του πίστες, έχει καιρό να την επισκεφτεί και οι συνθήκες τώρα είναι τελείως διαφορετικές. Ο καιρός, η επάνοδος Marquez και η κοντινή απόσταση στο πρωτάθλημα αναβατών, συνθέτουν εκρηκτικό κλίμα για τον επόμενο αγώνα που θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τις πρώτες κιόλας δοκιμές με την κατάταξη να είναι η πρώτη αναμέτρηση.

Πηγη www.motomag.gr

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Pokemon και δράκοι - Φτερά και κέρατα στις ουρές των MotoGP μοτοσυκλετών​

Στην κορυφή μετρά και η παραμικρή λεπτομέρεια

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών του Mugello στον αγώνα του 2022, ο αναβάτης εξέλιξης της Aprilia, Lorenzo Savadori, εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό αεροδυναμικό βοήθημα στην ουρά, που θύμιζε πολύ την αεροτομή των F1 μονοθεσίων. Στη συνέχεια, το Noale εγκατέλειψε το συγκεκριμένο βοήθημα, όμως λίγους μήνες μετά, η Ducati έκανε τη δική της κίνηση όσον αφορά στα βοηθήματα ουράς, που δείχνουν να έχουν έρθει για να μείνουν, ενώ στα δοκιμαστικά του Motegi την εταιρεία του Borgo Panigale ακολούθησε και η Suzuki.

Διπλά φαίρινγκ, πλαϊνά “φτερά”, σχισμές που θυμίζουν βράγχια στο φέρινγκ (S 1000 RR) και τρύπες εκατέρωθεν του προβολέα (CBR900RR), αεροτομή “κουτάλι” στο κάτω μέρος του πίσω τροχού, και τώρα αεροδυναμικά βοηθήματα στην ουρά. Ο πειραματισμός στα αεροδυναμικά βοηθήματα έχει μεγάλη ιστορία, και ακόμα μεγαλύτερο μέλλον.

Καθώς διάφοροι κατασκευαστές του MotoGP μείωναν το μέγεθος των πλαϊνών αεροδυναμικών “φτερών” των μοτοσυκλετών τους, αναζητώντας τρόπους για να αυξήσουν την ταχύτητα τους, η Aprilia εφοδίασε τη μοτοσυκλέτα του Savadori στα δοκιμαστικά του Mugello στα τέλη Μαΐου του 2022, με μια νέα αεροτομή στην ουρά. Ο Aleix Espargaro μπορεί να μην δοκίμασε την αεροτομή αυτή, δήλωσε όμως τα εξής: “Είδα τα δεδομένα από την αεροσήραγγα και έχουν ενδιαφέρον. Εκ πρώτης όψεως η αεροτομή δείχνει ένα απλό τέχνασμα του marketing, όμως κάνει διαφορά. Ναι, θυμίζει την F1, αλλά φορτίζει με βάρος κάποια σημεία και πλέον στο MotoGP αναζητούμε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Θέλουμε μεγαλύτερη φόρτιση του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσότερο φρένο κινητήρα και πιέζω την ομάδα να μου βρουν τρόπο να φορτίσω περισσότερο το πίσω μέρος.”
Παρά τις δηλώσεις του Espargaro για ενδιαφέροντα αποτελέσματα στις δοκιμές της αεροτομής, η Aprilia στη συνέχεια εξαφάνισε το εν λόγω βοήθημα, και κανείς δεν ξανάκουσε για αυτό.

Απ’ ότι φαίνεται η αεροτομή της Aprilia φόρτιζε μεν την ουρά της μοτοσυκλέτας, πακτώνοντας την στο έδαφος στις ευθείες με ψηλές ταχύτητες, όμως στις στροφές η δύναμη του αέρα ανέπτυσσε πλευρικές δυνάμεις που δεν ήταν επιθυμητές.

Φτάνουμε στο Βρετανικό GP του Silverstone, στις αρχές Αυγούστου του 2022, με τη Ducati να παίρνει τη σκυτάλη από την Aprilia, παρουσιάζοντας μια νέα σειρά αεροδυναμικών βοηθημάτων για την ουρά της Desmosedici GP, που έγιναν γνωστό και ως “ουρά Στεγόσαυρου”, “Ουρά δράκου” ή ακόμα και ως… “Pokemon”. Μια νέα εποχή αεροδυναμικών… φτερών και κεράτων έδειχνε να ανατέλλει.
Δεν ξεχνάμε πως η Ducati είναι εδώ και χρόνια πρωτοπόρα στην αεροδυναμική των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, καθώς ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσίασε τα γνωστά, και κοινά πλέον, αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλάγια του φαίρινγκ των MotoGP και Superbike μοτοσυκλετών, φτερά που έχουν πλέον προσαρμοστεί ακόμα και σε γυμνά μοντέλα παραγωγής.

Οι πρώτοι αναβάτες που δοκίμασαν τα συγκεκριμένα βοηθήματα στην ουρά των MotoGP μοτοσυκλετών τους ήταν οι Enea Bastianini και Jorge Martin. Τα βοηθήματα είναι τέσσερα εξογκώματα στο πάνω μέρος της ουράς που θυμίζουν φτερά, δύο από κάθε πλευρά που αλληλοκαλύπτονται, τοποθετημένα με κλίση.
Αρχικά κανείς δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της Ducati με τα συγκεκριμένα φτερά, ενώ ο Martin δήλωσε μεταξύ άλλων πως “ένιωθα πως δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο να αλλάξω κατεύθυνση, όμως στην ευθεία είχα καλύτερη αίσθηση”.
Ο Bastianini δήλωσε πως “στο φρενάρισμα η μοτοσυκλέτα είναι πιο σταθερή, και νομίζω πως αυτό είναι το δυνατό τους σημείο.”

Τα “φτερά Στεγόσαυρου” είναι σχεδιασμένα ώστε το φτερό που βρίσκεται στο εσωτερικό της στροφής να φορτίζει τον πίσω τροχό, όταν η μοτοσυκλέτα είναι υπό κλίση (όπου ο αναβάτης έχει βγάλει το σώμα του εκτός της μοτοσυκλέτας, αφήνοντας τον αέρα να κάνει τη δουλειά του με τα φτερά), και την ίδια στιγμή το απέναντι φτερό να μην παράγει κάποια αντίθετη ή ενοχλητική δύναμη.

Μια ακόμα λειτουργία των αεροδυναμικών αυτών βοηθημάτων είναι να εξομαλύνει τη ροή του αέρα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, κατευθύνοντας τον στο κέντρο, μειώνοντας τις αναταράξεις και βοηθώντας στην επίτευξη μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας.

Σιγά-σιγά τα συγκεκριμένα βοηθήματα εξαπλώθηκαν σε περισσότερες MotoGP μοτοσυκλέτες της Ducati, ενώ πλέον τα χρησιμοποιούν οι Francesco Bagnaia, Jack Miller, Enea Bastianini, Luca Marini, Jorge Martin, και πιο πρόσφατα απ’ όλους ο Johann Zarco. Ακόμα δεν τα έχουν φορέσει οι Fabio di Giannantonio, Marco Bezzecchi.
Καθώς τα GP διαδέχονται το ένα το άλλο, τα συγκεκριμένα “φτερά” της Ducati έχουν αλλάξει ελαφρώς σε σχήμα, όμως σε γενικές γραμμές παραμένουν στην ίδια λογική με τα πρώτα.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο θέμα είναι η είσοδος της Suzuki στο κλαμπ με τις “φτερωτές ουρές”-λίγο πριν την έξοδο της από το MotoGP-, όπου στο GP του Motegi αποφασίστηκε να οδηγήσει ο δοκιμαστής της φίρμας Takuya Tsuda, και αντικαταστάτης του τραυματία Mir, με δυο αεροδυναμικά βοηθήματα στην ουρά που κάποιοι χαρακτήρισαν ως… “αυτιά λαγού”.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως μόλις το έμαθε ο Alex Rins επέμεινε να οδηγήσει κι εκείνος με αυτά τα βοηθήματα. Όταν η Suzuki αρνήθηκε, τους έκανε την εξής πρόταση: “αν είμαι γρήγορος τα πρώτα λεπτά, θα έρθω στα pits και θα μου βάλετε την ουρά με τα βοηθήματα.” Η Suzuki δέχθηκε, ο Ισπανός ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων τα πρώτα λεπτά, μπήκε στα pits και όταν βγήκε ξανά είχε την ουρά με τα αυτιά του λαγού. Πώς τα πήγε με αυτήν; Όχι και τόσο καλά, όμως χωρίς να φταίει η ουρά, καθώς είχε βγει κίτρινη σημαία και ο Rins δεν κατάφερε να σημειώσει γρήγορο χρόνο στα λεπτά που απέμεναν.

Κι η ετυμηγορία του; “Ένιωσα πιο σταθερή τη μοτοσυκλέτα όσον αφορά στο πίσω μέρος. Με τα δεδομένα της τηλεμετρίας, συγκρίνοντας την πρώτη μου έξοδο στα δοκιμαστικά με τη δεύτερη, ήμουν ικανός να φρενάρω λίγο πιο δυνατά μέσα στη στροφή. Τουλάχιστον με λιγότερα κουνήματα. Αν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι τεχνικοί είναι καλά, θα χρησιμοποιήσουμε τα βοηθήματα και στον αγώνα.”

Τέλος, να θυμίσουμε την περίπτωση του Dominique Aegerter που το 2016 είχε εμφανιστεί στο τεστ του Κατάρ με τη Moto2 μοτοσυκλέτα της Kalex να φέρει δυο carbon “φτερά” στην ουρά, στο κάτω όμως μέρος της. Αυτά είχαν στόχο να… μεγιστοποιήσουν τις αναταράξεις στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας ώστε να εμποδίζουν το slip-streaming και να… φρενάρουν τους αναβάτες που τον ακολουθούσαν! Άκρως επικίνδυνη εφεύρεση, που βοήθησε τελικά τον Μάρτιο του 2016, τη Dorna να απαγορεύσει τα αεροδυναμικά βοηθήματα σε Moto2 & Moto3.

Τώρα αναμένουμε να δούμε, αν μετά τις Aprilia, Ducati και Suzuki θα ακολουθήσουν κι άλλοι κατασκευαστές στη νέα αυτή κατεύθυνση, ή αν θα… βγάλουν τις ουρές τους απ’ έξω. Και φυσικά μην αποκλείουμε την πιθανότητα να δούμε σύντομα τις εν λόγω “φτερωτές ουρές” να περνούν και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής, είτε από τα εργοστάσια, είτε από τρίτους κατασκευαστές. Και οι αεροδυναμικές αναζητήσεις συνεχίζονται ασταμάτητες.

Πηγη www.motomag.gr

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Aleix_Sunday.jpg

Τί συνέβη με την μοτοσυκλέτα του Aleix Espargaro;
Το λάθος που του στέρησε κάθε πιθανότητα να παλέψει

Αφού βρέθηκε μπροστά από τους αντιπάλους του για τον τίτλο στις κατατακτήριες, οι ελπίδες του Aleix Espargaro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δέχθηκαν ένα πλήγμα όταν αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσυκλέτα λίγο πριν την έναρξη του ιαπωνικού Grand Prix της Κυριακής.
Ενώ θα ήταν έκτος στη σχάρα εκκίνησης, ο αναβάτης της Aprilia βούτηξε στο pit lane στο τέλος του γύρου προθέρμανσης, εγκαταλείποντας την RS-GP του και αρπάζοντας μανιωδώς την εφεδρική του μοτοσυκλέτα.
Ο Espargaro αργότερα αποκάλυψε ότι η πρώτη μοτοσυκλέτα του είχε κολλήσει σε έναν ειδικό «οικολογικό» χάρτη εξοικονόμησης καυσίμου, που είχε σχεδιαστεί μόνο για χρήση από τα pits μέχρι την σχάρα εκκίνησης.
"Έκαναν ένα λάθος και δεν αφαίρεσαν τον χάρτη εξοικονόμησης καυσίμου που δεν σου επιτρέπει να πάτε πάνω από 4-5.000 σ.α.λ. ή περισσότερες από 100.000 ανά ώρα", εξήγησε ο Espargaro. "Δοκίμασα τα πάντα, αλλά δεν λειτούργησε".
Μετά την απρογραμμάτιστη αλλαγή μοτοσυκλέτας, ο Espargaro ξεκίνησε τον αγώνα από τα pits και ήταν στον πρώτο γύρο 25ος και τελευταίος, αλλά ήξερε ήδη ότι οι πιθανότητές του είχαν τελειώσει.
"Άλλαξα μοτοσυκλέτα στα pits, αλλά η δεύτερη μοτοσυκλέτα είχε το μαλακό πίσω ελαστικό (αντί για το μεσαίο) και δεν μπορώ να οδηγήσω με αυτό το ελαστικό", είπε.
"Το ήξερα από την αρχή. Η μοτοσυκλέτα απλώς πίεζε το μπροστινό. Ήμουν επίσης πολύ νευρικός και έκανα πολλά λάθη, οπότε αποφάσισα να μείνω έξω στην πίστα για να περιμένω μια κόκκινη σημαία ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά δεν ήρθε ποτέ".
Ο Espargaro πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού στην 16η θέση, πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Cal Crutchlow και την τελευταία βαθμολογούμενη θέση.
Ο Espargaro δεν παρηγορήθηκε επίσης από το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, μπόρεσε να φτάσει μόνο μέχρι την όγδοη θέση, ενώ ο Francesco Bagnaia έπεσε προσπαθώντας να περάσει τον Γάλλο στον τελευταίο γύρο.
"Για μένα, αυτό είναι χειρότερο, γιατί έχασα μια μεγάλη ευκαιρία. Αν τερμάτιζαν πρώτοι και δεύτεροι, θα ήταν χειρότερα για το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα ήμουν τόσο στεναχωρημένος", είπε ο Espargaro. "Είμαι πολύ λυπημένος γιατί ήξερα ότι σήμερα ήμουν πιο γρήγορος από αυτούς και είναι πολύ δύσκολο να είσαι πιο γρήγορος από τον Pecco και τον Fabio. Είναι πολύ σπάνιο, για μένα".
Ο Espargaro έχει πλέον πέσει από τους 17 στους 25 βαθμούς πίσω από τον Quartararo και παραμένει 7 βαθμούς μακριά από τον Bagnaia. Ο Espargaro γνωρίζει, όπως όλοι, ότι μπορεί να συμβούν ανθρώπινα λάθη, έχοντας κάνει και ο ίδιος ένα λάθος που του στέρησε ένα βάθρο στην Καταλονία.
"Αυτή είναι η δουλειά μας και είναι ένα λάθος που μπορεί να συμβεί παντού", είπε για το θέμα του Eco map. "Είναι μεγάλο λάθος, τεράστιο λάθος. Αλλά είμαστε άνθρωποι, είμαστε μια ομάδα. Τώρα θα πάω στο γκαράζ, δεν έχω δύναμη, δεν ξέρω πώς να το κάνω, αλλά πρέπει να στηρίξω την ομάδα γιατί είναι λάθος και μπορεί να συμβεί".
"Δεν με νοιάζει το Πρωτάθλημα, θέλω να κερδίσω στην Ταϊλάνδη. Είναι το μόνο πράγμα στο μυαλό μου, να προσπαθήσω να κερδίσω στην Ταϊλάνδη".

Πηγη www.motograndprix.gr

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ενα σχολιο του γερο-Παπανδρεου του Μοtosport για το τι συμβαινει στις πιστες με τους 'πιλοτους'.

MOTOGP, ARAGON, POLE POSITION: OI ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!​

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Binder_podium.jpg

Brad Binder: Χρειαζόμασταν πολύ αυτό το βάθρο
Ανυπομονώ να έχουμε τον Jack του χρόνου στην ομάδα

Επιστρέφοντας στο βάθρο για πρώτη φορά μετά την έναρξη της σεζόν στο Qatar, ο Brad Binder αποκάλεσε τη δεύτερη θέση του στο Motegi κάτι που «χρειαζόμασταν απεγνωσμένα».
Μετά από έναν πολύ καλό αγώνα στην Αραγονία, όπου έχασε για λίγο το βάθρο από τον Aleix Espargaro παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε 10ος, ο Binder μετέτρεψε την πρώτη του εκκίνηση από την πρώτη σειρά σε μια δεύτερη θέση.
Ο αναβάτης της KTM φαινόταν να δυσκολεύεται στα πρώτα στάδια αφού τον πέρασαν οι Miguel Oliveira και Jorge Martin, ωστόσο, ο ρυθμός του Binder γινόταν όλο και πιο δυνατός όσο προχωρούσε ο αγώνας (κάτι συνηθισμένο για τον Νοτιοαφρικανό), πριν προσπεράσει τον Martin για την δεύτερη θέση με έναν γύρο να απομένει.
"Ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο για εμένα και την ομάδα, ξέρετε ότι δουλέψαμε τόσο σκληρά αυτή τη σεζόν και δεν έχουμε πολλά καλά αποτελέσματα, οπότε το να στεκόμαστε πάλι στο βάθρο είναι εκπληκτικό συναίσθημα", είπε ο Binder.
"Ήταν δύσκολα εκεί έξω, στην αρχή του αγώνα δυσκολευόμουν πραγματικά λίγο να καταλάβω πόσο σκληρά μπορούσα να πιέσω με το πίσω μέρος γιατί ήταν η πρώτη φορά που έκανα γύρους με το σκληρό ελαστικό".
"Σαφώς κατάλαβα πολύ καλά ακολουθώντας τον Jorge και τον Jack στην αρχή πού χάναμε χρόνο και πού ήμουν δυνατός, έτσι μπόρεσα να κάνω γύρους πίσω από αυτούς και πραγματικά να καταλάβω πού έπρεπε να βελτιωθώ και να χρησιμοποιήσω τα δυνατά μου σημεία προς όφελός μου".
Η σεζόν του 2022 ήταν άλλη μια απογοητευτική για την KTM, καθώς ο Αυστριακός κατασκευαστής έχει μόλις μία νίκη που ήρθε από τον Miguel Oliveira στον βρεγμένο αγώνα της Mandalika.
Με αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Binder υπαινίχθηκε ότι το βάθρο του Motegi ήταν «απελπιστικά απαραίτητο», ενώ ελπίζει επίσης ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο εκκίνησης για το μέλλον.
"Καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, ένιωθα ότι γινόμουν όλο και καλύτερος και πρέπει να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσω το σκληρό ελαστικό πίσω, δεδομένου ότι δεν το είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ".
"Το να φεύγουμε από εδώ με ένα βάθρο είναι φανταστικό, πίεσα σκληρά και πάλεψα σκληρά από τον πρώτο γύρο, αλλά όπως είπα, βγάζω το καπέλο στην ομάδα μου. Πάλεψαν τόσο σκληρά, χρειαζόμασταν απεγνωσμένα αυτό το βάθρο και αυτή είναι η αρχή πολλών άλλων".
Ενώ ο Binder ήταν ένας από τους πιο γρήγορους αναβάτες στο τέλος του αγώνα της Κυριακής, ο ρυθμός που έδειξε ο Miller μπροστά σε άλλο επίπεδο.
Οι μελλοντικοί ομόσταυλοι θα σχηματίσουν ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια αναβατών στη σχάρα εκκίνησης την επόμενη σεζόν και ο Binder είναι ενθουσιασμένος που θα υποδεχθεί τον Αυστραλό στην ομάδα.
"Συγχαρητήρια στον Jack, ήταν σε άλλο επίπεδο", δήλωσε ο Binder. "Όταν με πέρασε, κυριολεκτικά εξαφανίστηκε σε περίπου τρεις ή τέσσερις γύρους. Μπορούσα να δω ότι είχε ρυθμό και γνωρίζοντας τον Jack σκέφτηκα ότι θα είχε και το σκληρό ελαστικό".
"Περίπου στον 10ο γύρο ήξερα ότι δεν θα τον ξαναδούμε. Βγάζω το καπέλο στον Jack και θα είναι φοβερό να τον έχουμε στην ομάδα την επόμενη χρονιά".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Petrucci.jpg

O Danilo Petrucci στην θέση του Joan Mir για το Grand Prix της Ταϊλάνδης!

Ο Mir, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP του 2020, έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης από τότε που έσπασε τον αστράγαλό του σε ένα ατύχημα στον πρώτο γύρο στο Grand Prix της Αυστρίας τον Αύγουστο.
Χωρίς να συμμετάσχει στο Misano, ο Mir προσπάθησε να οδηγήσει στην Aragon αλλά αποσύρθηκε μετά το Σάββατο και έμεινε εκτός και στο Ιαπωνικό GP του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Θεωρήθηκε ότι θα επέστρεφε για το GP της Ταϊλάνδης αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά η αποκατάσταση του δεξιού αστραγάλου του διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο και τώρα θα έχει στόχο να επιστρέψει στην Suzuki του στο GP της Αυστραλίας σε δύο εβδομάδες. Αντίθετα, η Suzuki επιβεβαίωσε ότι ο Mir θα αντικατασταθεί από τον πρώην αναβάτη της Ducati, Danillo Petrucci.
"Περιττό να πω ότι είμαι τόσο χαρούμενος για την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ταϊλάνδη με την Team Suzuki Ecstar", είπε ο Petrucci. "Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου έδωσε αυτή τη φανταστική ευκαιρία".
"Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Ducati και την τρέχουσα διοίκηση της ομάδας μου που με άφησαν να κάνω αυτήν την κίνηση. Είμαι πραγματικά περίεργος να ανέβω στην GSX-RR και να την δοκιμάσω, φαίνεται πολύ γρήγορη και ξέρουμε ότι είναι μια μοτοσυκλέτα που κερδίζει".
"Είμαι επίσης πρόθυμος να συνεργαστώ με τους μηχανικούς της Suzuki, που γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό και έχουμε μια υπέροχη σχέση. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, οπότε δεν έχω προσδοκίες για την εμπειρία , απλά θέλω να το απολαύσω".
"Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που είμαι ένας από τους λίγους αναβάτες στην ιστορία που περνούν από μια μοτοσυκλέτα MotoGP σε μια μοτοσυκλέτα Dakar, μια Superbike και μετά μια άλλη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP!".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Bastianini_Motegi_main.jpg

Bastianini: Δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ το μαλακό στους πρώτους γύρους
Δεν είχα κάποια εντολή από το γκαράζ να διευκολύνω τον Pecco

Μια 9η θέση, 10" πίσω από τον νικητή, Jack Miller, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε ο Enea Bastianini από την Ιαπωνία, ο οποίος ξεκίνησε από την 15η θέση στη σχάρα εκκίνησης. Δυστυχώς για τον ίδιο, η θέση του στην αρχή του αγώνα, στα σύγχρονα MotoGP, μετράει σχεδόν περισσότερο από τον ρυθμό του, και ο Beast το συνειδητοποίησε όταν, παρά το γεγονός ότι είχε επιλέξει ένα μαλακό πίσω ελαστικό, δεν μπόρεσε να ανέβει στα πρώτα στάδια του αγώνα.

"Στην πραγματικότητα, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή του πίσω μαλακού ελαστικού", ομολόγησε ο Enea στον τερματισμό. "Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να προσπεράσω, παραμένοντας πίσω από τους αντιπάλους μου. Η πίεση αυξήθηκε και δεν μπορούσα να εκμεταλλευτώ το δυνατό μου σημείο, την είσοδο στις στροφές".
Το Grand Prix του πέρασε με την μονομαχία με τον μελλοντικό ομόσταυλό του, Pecco Bagnaia, και πολλοί είδαν την στιγμή που ο Davide Tardozzi επισκέφτηκε το γκαράζ του. Πώς ήταν όμως εκείνη η μονομαχία, μέχρι το λάθος του Pecco;

"Πάντα βλέπουμε τι είναι καλό ή κακό", εξήγησε ο Bastianini. "Ο Pecco βγαίνει πάντα πολύ δυνατός, ενώ ο Fabio κάνει πολλά σε απόσταση αγώνα και σε ταχύτητα και είναι πολύ αποτελεσματικός στην οδήγηση. Έχω αυτό το πλεονέκτημα με τα φθαρμένα ελαστικά, αλλά δεν το χρησιμοποίησα καλά στον αγώνα. Δεν ξέρω αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Θα έλεγα ότι κάναμε έναν καλό αγώνα. Δυστυχώς, όπως είπα, δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ το μαλακό ελαστικό στην αρχή, γιατί δυσκολευόμουν να προσπεράσω. Δεν εκμεταλλευτήκαμε το δυνατό σημείο, αλλά παραμείναμε σταθεροί στο χαμηλό 1:46. Λέω ότι αυτά είναι σημαντικά σημεία. Μειώσαμε την διαφορά από τον Bagnaia και τον Aleix Espargarò. Όταν δεν είχα πολλούς αναβάτες μπροστά μου, κρατούσα καλό ρυθμό. Ήμουν πολύ γρήγορος, αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί ο Bagnaia είναι πολύ δυνατός... Το λάστιχο φθάρθηκε αμέσως αφού πέρασα τον Pol Espargarò. Και, τέσσερις γύρους από το τέλος, ήμουν πραγματικά στο όριο, μένοντας πίσω από τον Fabio και τον Pecco, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω να μείνω εκεί, προσκολλημένος…".
Όσο για την κατάσταση με τον Bagnaia και την ύπαρξη ή όχι εντολών από την ομάδα, ο Bastianini απάντησε:

"Δεν είχα κάνει λάθη όταν έχασα ξανά τη θέση μου από τον Pecco, απλά με πέρασε. Δεν μου δόθηκε καμία εντολή από το γκαράζ. Μπορεί να υπήρχε ένα σχέδιο, αλλά δεν έλαβα το μήνυμα".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

jliordos

old member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

VIDEO ΝΤΡΟΠΗΣ: Μηχανικός επιτίθεται και χτυπά αναβάτη της Moto3 στο paddock​

Ήθελε μια με το κράνος στο κεφάλι να συνέλθει ο άνανδρος, ο μόνος λόγος ότι τον χτύπησε από πίσω. Αν είχε κάκαλα να του τις έριχνε μπροστά του.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Ο MAX έχει μια έφεση στο να συνεργάζεται με προβληματικους χαρακτήρες.
Fenatti κλπ.
Ο εν λόγω μηχανικός είπαμε που πρωταγωνιστεί στο βίντεο προσελήφθη από την ομάδα του MAX και ήταν αυτός που την περασμένη βδομάδα ( αν θυμάμαι καλά)
Κράτησε τον οδηγό της ΚΤΜ για να μη βγει στα δοκιμαστικά και κάνει καλύτερο χρόνο από τον δικό τους της gas gas.
Που είναι κατά τ αλλα το ίδιο μαγαζί.
Ο ίδιος ο MAΧ δήλωσε τότε άγνοια και ότι ο μηχανικός ενήργησε αυτοβούλως !!!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο MAX έχει μια έφεση στο να συνεργάζεται με προβληματικους χαρακτήρες.
Fenatti κλπ.
Ο εν λόγω μηχανικός είπαμε που πρωταγωνιστεί στο βίντεο προσελήφθη από την ομάδα του MAX και ήταν αυτός που την περασμένη βδομάδα ( αν θυμάμαι καλά)
Κράτησε τον οδηγό της ΚΤΜ για να μη βγει στα δοκιμαστικά και κάνει καλύτερο χρόνο από τον δικό τους της gas gas.
Που είναι κατά τ αλλα το ίδιο μαγαζί.
Ο ίδιος ο MAΧ δήλωσε τότε άγνοια και ότι ο μηχανικός ενήργησε αυτοβούλως !!!

Απέλυσε τους δυο μηχανικούς που εμπόδισαν οδηγό να βγει από τα pit στο Aragon η Max Racing Team​

Η Max Racing Team απέλυσε του δυο μηχανικούς που εμπόδισαν οδηγό να βγει από τα pit στο Aragon
Τα γεγονότα που προκάλεσαν την απόλυση αυτών των μηχανικών συνέβησαν στο Grand Prix τoυ Aragon, πιο συγκεκριμένα στην Moto3.
Δύο μηχανικοί της ομάδας Max Racing σταμάτησαν τον Adrian Fernández να βγαίνει από τα pits στο Q2 στο Aragon. Προφανώς αυτές οι εικόνες διαδόθηκαν γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα, οπότε έγινε αμέσως γνωστό ποιοι ήταν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λάδι στην φωτιά έριξε και το Video ντροπής που δημοσιεύτηκε κατά την διάρκεια του Grand Prix της Ταϊλάνδης στα κοινωνικά δίκτυα όπου ένας από τους μηχανικούς επιτέθηκε με πολλές γροθιές και κλώτσησε αναβάτη. Και όλες οι πληροφορίες λένε ότι αυτός είναι μηχανικός της Max Racing Team και είχε σχέση με έναν από τους δύο που ενόχλησαν τον Fernández. Τελικά, επιβεβαιώθηκε από πληροφορίες ότι ήταν το ίδιο άτομο και προφανώς η τελική απόφαση ήταν η απόλυση των δύο μηχανικών της Max Racing Team.

Η δήλωση του του ιδιοκτήτη της ομάδας, Max Biaggi: «Προσωπικά ακολούθησα και συντόνισα τη διαδικασία επίσημης ειδοποίησης στα δύο μέλη της ομάδας μου, υπεύθυνα για τα γεγονότα κατά του αναβάτη Adrian Fernandez και της Tech3 KTM. Αφού ζήτησα επίσημα από τους ενδιαφερόμενους διευκρινίσεις και αιτιολογήσεις για το τι συνέβη, σύμφωνα με τις συμβατικές προδιαγραφές, φτάσαμε στον δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο επίλογο. Ως ομάδα, πιστεύουμε ότι πρέπει να διαχωρίσουμε εντελώς τον δρόμο μας από εκείνους που είναι ένοχοι αντιαθλητικής συμπεριφοράς, καθώς και ενάντια σε κανόνες και κανονισμούς. Μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη, ούτε απαρατήρητη. Η ζημιά στο όνομά μας είναι ανυπολόγιστη».

Πηγη https://bikerspirit.net

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP - Απόλυση και 3ου μηχανικού από την ομάδα του Max Biaggi, για βίαιη και αντιαθλητική συμπεριφορά​

Μετά την παρεμπόδιση του Adrian Fernandez, τώρα και για τον ξυλοδαρμό του Tom Booth-Amos!

Λίγες μέρες πέρασαν από την αποκάλυψη ενός βίντεο του 2019, που έδειχνε μηχανικό της Moto3 να βιαιοπραγεί στον αναβάτη Tom Booth-Amos, και σε κοινό ανακοινωθέν οι Dorna, FIM και IRTA ανακοίνωσαν πως ο μηχανικός που συνέχιζε την καριέρα του στο MotoGP, απολύθηκε από τη νέα του ομάδα, μόλις η τελευταία πληροφορήθηκε για τις πράξεις του.
Όπως είχαμε γράψει, και όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο twitter στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, στο GP της Ταϊλάνδης το 2019, όταν ο Tom Booth-Amos επέστρεψε στα pits μετά από εγκατάλειψη λόγω μηχανικής βλάβης και έβαλε τις φωνές στον μηχανικό του, εκείνος του έριξε σφαλιάρα στο κράνος, και τον κλώτσησε επανειλημμένα βρίζοντας τον! Μάλιστα ο Βρετανός αναβάτης υποστηρίζει πως η ομάδα του (CIP Moto3 team) του ζήτησε να μην αναφέρει σε κανέναν το περιστατικό! Μόλις το βίντεο βγήκε στο διαδίκτυο, τρία χρόνια μετά η CIP Moto3 Team ζήτησε συγγνώμη -κατόπιν εορτής- από τον Booth-Amos, λέγοντας πως είχε απολύσει τότε τον μηχανικό για τη συμπεριφορά του. Όμως ο μηχανικός συνέχιζε να εργάζεται στο paddock, απλά σε άλλη ομάδα η οποία δεν κατονομάζεται στο δελτίο των FIM, Dorna και IRTA. Όπως αποκαλύπτεται από δημοσιογράφους του MotoGP πρόκειται για τον 44χρονο Ιταλό Maurizio Camparau, μηχανικό του John Mcphee στην Sterilgarda Husqvarna Max Racing.
Οι Dorna, FIM και IRTA, σε κοινό δελτίο τύπου τους στις 5/10/2022 αναφέρονται στο γεγονός δίχως να κατονομάζουν αναβάτη και μηχανικό, καταδικάζοντας έντονα τη συμπεριφορά του μηχανικού.
Παράλληλα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως οι διοργανωτές του MotoGP και η αρχή του αθλήματος πληροφόρησαν τη νέα ομάδα του μηχανικού για το περιστατικό, με την ομάδα να απολύει τον μηχανικό, ο οποίος δεν θα επιστρέψει στη δουλειά του μετά το GP της Μαλαισίας.

FIM, IRTA και Dorna Sports πιστεύουν πως αυτή ήταν η σωστή απόφαση, και υποστηρίζουν πλήρως την ομάδα που απέλυσε τον μηχανικό.
“Η βίαιη συμπεριφορά δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή, και δεν θα γίνεται ανεκτή. Όλοι μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε το MotoGP Paddock το ασφαλέστερο κατά το δυνατόν περιβάλλον εργασίας.”

Το απίστευτο είναι πως αυτή είναι η ΤΡΙΤΗ πρόσφατη απόλυση μηχανικού από την Sterilgarda Husqvarna Max Racing, την ομάδα του Max Biaggi, με τις δυο πρώτες να αφορούν τους μηχανικούς του Ayumu Sasaki που κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Moto3 στο Aragon πιάστηκαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ σε βίντεο να εμποδίζουν τον ανταγωνιστή του Sasaki, Adrian Fernandez της Tech3 KTM από το να φύγει από τα pits για να προλάβει το γρήγορο γκρουπ! Πέρα από το πρόστιμο των 2.000 ευρώ και του αποκλεισμού τους από 2 αγώνες που τους επέβαλλε η Dorna, ο ίδιος ο Max Biaggi φρόντισε να τους απολύσει κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη συμπεριφορά".

Πηγη www.motomag.gr

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Bagnaia_rossi.jpg

Bagnaia: Κανείς δεν θα είναι ποτέ σαν τον Rossi
Θα ήθελα να τρέχω στην εποχή πριν τα social media

Ο Pecco Bagnaia ήταν απασχολημένος πρόσφατα, όχι μόνο με την μοτοσυκλέτα αλλά και μπροστά στις κάμερες. Ο αναβάτης της Ducati ήταν μάλιστα καλεσμένος του Alessandro Cattelan στο πρόγραμμα του «Stasera c’è Cattelan», που μεταδόθηκε στο Rai 2. Ήταν μια στιγμή διασκέδασης αλλά και μια στιγμή για να μιλήσει για τη σεζόν του στα MotoGP, όπου ο Bagnaia είναι ο πρωταγωνιστής μιας συναρπαστικής μάχης εναντίον του Quartararo.
Δύο βαθμοί τους χωρίζουν: "Είναι σαν να έπρεπε να ξαναρχίσουμε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τριών αγώνων" - υπογράμμισε ο αναβάτης της Ducati - "αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ο Fabio έχει κατάφερε να είναι πολύ συνεπής φέτος, παρόλο που πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα του είναι κατώτερη από τη δική μας. Άρα ήταν πολύ καλός".
Ο Pecco απάντησε επίσης στον Cattelan που τον ρώτησε σε ποια εποχή θα ήθελε να αγωνιστεί: "Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επειδή δεν υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα ήταν πιο εύκολα" αστειεύτηκε, σε μια στιγμή που όλοι στο διαδίκτυο συζητούν τις εντολές ομάδας από την Ducati, είτε τις πραγματικές είτε τις φανταστικές. Τέλος, μίλησε για τον Valentino Rossi, τον φίλο και μέντορά του.
"Θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω στην πίστα", είπε. Επιπλέον, ο Doctor ήταν ο τελευταίος Ιταλός πρωταθλητής στα MotoGP, το 2009. "Ήταν τόσο πολύ μεγαλύτερος από τους άλλους, κανείς δεν θα είναι ποτέ σαν αυτόν. Από αυτή την άποψη υπάρχει λιγότερη πίεση, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι κανένας Ιταλός αναβάτης δεν έχει κερδίσει το τίτλο στα MotoGP για πολλά χρόνια και αυτό το νιώθεις περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Alex_marquez.jpg

Alex Marquez: Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πόσο αξίζω με την Ducati

Τα τρία χρόνια του Alex Marquez με τη Honda στα MotoGP δεν ήταν εύκολα. Δύο βάθρα του έδωσαν ελπίδα στην πρώτη σεζόν, μετά τίποτα άλλο. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο Ισπανός αναβάτης αποφάσισε να γυρίσει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, αποδεχόμενος την πρόταση να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά με την Ducati της ομάδας Gresini. Θα είναι ένας τρόπος να δοκιμάσει τον εαυτό του σε μια μοτοσυκλέτα που ξέρει ότι είναι ανταγωνιστική.
"Δεν δέχομαι να αποδείξω στους άλλους πόσο αξίζω. Πρέπει να το αποδείξω στον εαυτό μου", εξήγησε σε συνέντευξή του στο DAZN Ισπανίας. "Πρέπει να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να πω «εντάξει, Alex απόδειξε στον εαυτό σου ότι είσαι ο ίδιος όπως όταν κερδίσες στην Moto2. Είναι μια μοτοσυκλέτα που κερδίζει, είναι μπροστά, προσαρμόζεται σε πολλά στυλ οδήγησης. Έχεις τα πάντα και εξαρτάται από σένα». Ασκώ πίεση στον εαυτό μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στο τέλος της χρονιάς, θα πω ότι ή είμαι αρκετά καλός ή δεν είμαι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς".

"Υπάρχουν στιγμές που ανεβαίνεις στη μοτοσυκλέτα και λες στον εαυτό σου: «Δεν ξέρω πώς να την οδηγήσω»", συνέχισε για την Honda. "Αλλά μετά μιλάω στον Pol, στον Τakaa, στον Marc και λένε επίσης το ίδιο πράγμα. Μπορείς να κάνεις μόνο ότι κάνει η μοτοσυκλέτα . Ψυχικά, ήταν πολύ δύσκολο".
"Αν η μοτοσυκλέτα δεν σε ακολουθεί, δεν πας πουθενά. Αν ανοίξεις το γκάζι και η μοτοσυκλέτα δεν επιταχύνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε τη μοτοσυκλέτα με κάθε τρόπο και πάντα έχουμε τους ίδιους χρόνους".

Αιντε να σε δουμε και εσενα γιατι μεχρι τωρα τα @ρχιδια σου τα δυο Yes

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Bezzecchi.jpg

Bezzecchi: Ο Rossi είναι καλός φίλος και εξαιρετικός προπονητής
Περιμένω την ευκαιρία μου για μια εργοστασιακή ομάδα

Η Ακαδημία VR46 που ανήκει στον θρύλο θα μπορούσε να δει έναν από τους μαθητές της, τον Francesco Bagnaia, να στέφεται πρωταθλητής MotoGP εάν καταφέρει να περάσε μπροστά από τον Fabio Quartararo στη βαθμολογία με τρεις αγώνες να απομένουν.
Αλλά ο Bezzecchi έχει επίσης το βλέμμα του στραμμένο στο να μιμηθεί τα κατορθώματα του Rossi στην κορυφαία κατηγορία.

"Όντας πάντα θαυμαστής του Vale, είναι φανταστικό να οδηγείς με το όνομά του στη μοτοσυκλέτα μας", είπε ο Bez. "Για μένα, είναι ένα πολύ μεγάλο όνειρο γιατί το να φτάσω μαζί του στα MotoGP είναι κάτι περισσότερο".
"Ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του. Είχα τεράστια τύχη να τον γνωρίσω και να μπω στην Ακαδημία πολλά χρόνια αργότερα. Είναι πολύς καιρός που είμαστε μαζί. Κρατάμε επαφή. Μου δίνει συμβουλές. Είναι καλός, καλός φίλος και φανταστικός προπονητής".
Ο Bezzecchi, εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν, τερματίζοντας στο βάθρο στο Assen. Την περασμένη εβδομάδα πήρε την pole position για τον αγώνα της Ταϊλάνδης και έτσι κατευθύνεται με υψηλή αυτοπεποίθηση στο αυστραλιανό Grand Prix αυτής της εβδομάδας.
Θα διατηρήσει επάξια τη θέση του με την ομάδα που φέρει τα αρχικά του ειδώλου του και για το 2023.
"Ο πρώτος μου στόχος είναι να προσπαθήσω να κερδίσω έναν αγώνα", ανέφερε. "Να είμαι ένας από τους αναβάτες που έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν".
"Τότε θέλω να πάω σε μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Η Ducati είναι η καλύτερη επιλογή, η καλύτερη δυνατότητα, είναι το όνειρό μου. Θα περιμένω να έχω την ευκαιρία να είμαι στην εργοστασιακή ομάδα. Θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα MotoGP".
Η Ducati μπορεί να είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή, όμως οι αναβάτες της με τα διαφορετικά στυλ οδήγησης έχουν διαφορετικό τρόπο που την χειρίζονται.
"Μελετώ τα δεδομένα του Pecco γιατί είναι αυτός που χρησιμοποιεί την Ducati με τον καλύτερο τρόπο. Στην αρχή δεν ήμουν ο εαυτός μου στη μοτοσυκλέτα. Στη χειμερινή δοκιμή, στη συνέχεια στη Μαλαισία και την Ινδονησία, ένιωσα καλύτερα".
"Πού μπορώ να βελτιωθώ; Στα φρένα στην είσοδο. Είναι το πιο δυνατό κομμάτι της μοτοσυκλέτας αλλά και το πιο δύσκολο γιατί πρέπει να εμπιστευτείς τη μοτοσυκλέτα. Σε τι είμαι καλός από την αρχή; Διαχείριση των ελαστικών. Είναι καλό να είσαι γρήγορος και ανταγωνιστικός και να αγωνίζεσαι για καλές θέσεις σχεδόν σε κάθε αγώνα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος".

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP Jack Miller: Και ο γάμος στις προετοιμασίες του Αυστραλιανού GP​

Όλα έτοιμα για το GP της πατρίδας του

Φωτογραφίες του γάμου του έδωσε στην δημοσιότητα ο Jack Miller ανακοινώνοντας πως παντρεύτηκε την σύντροφό του, Ruby Adriana Mau το περασμένο Σάββατο.
Ο γάμος τελέσθηκε στην Townsville, γενέτειρα του Jack Miller και ήταν όλα προκαθορισμένα από τον περασμένο Μάρτιο για να λάβουν μέρος παράλληλα με τον αγώνα στην έδρα της οικογένειας.
Η οικογένεια Miller, πλέον, έχει ήδη περιορίσει τους εορτασμούς και έχει μπει στην διαδικασία προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Fabio Quartararo: “Δεν μίλησα μετά την Ταϊλάνδη γιατί ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μένα, ζητώ συγγνώμη από όλους”​

Ο Fabio Quartararo είναι ένας σπουδαίος αναβάτης, παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, αλλά και ένα φανταστικό παιδί κατά ομολογία όλων, ο οποίος όμως έπεσε ψυχολογικά μετά το φιάσκο του στην Ταϊλάνδη, όπου τερμάτισε εκτός βαθμών σε έναν βρόχινο αγώνα. Ένα πρόβλημα υπερβολικής πίεσης στο μπροστινό ελαστικό της Yamaha ήταν η αιτία των προβλημάτων του στον αγώνα όπως αναφέρθηκε και στη συνέχεια επέλεξε να μην μιλήσει στα ΜΜΕ, αλλα δεν είχε κανένα πρόβλημα να ζητήσει «συγγνώμη» στην εμφάνισή του στα ΜΜΕ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για το GP της Αυστραλίας.

Ξεκίνησε αρχικά εξηγώντας τι συνέβη στην Ταϊλάνδη: «Περίμενα έναν πολύ καλύτερο αγώνα, αλλά κάναμε ένα λάθος στην αρχή με πολύ υψηλή πίεση ελαστικών. Και στο τέλος του αγώνα ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Αποφάσισα να μην μιλήσω μετά τον αγώνα και ζητώ συγγνώμη από όλους τους ανθρώπους που ήταν εκεί γιατί ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μένα.»

«Πρέπει να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα, αλλά θέλω να το πάω αγώνα με αγώνα. Είναι σαν την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι μόνο ο Pecco, αλλά και οι Aleix, Enea και Jack. Είμαστε πέντε αναβάτες και το top 3 είναι πολύ σφιχτό. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός αγώνας για εμάς. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες, αλλά το 2019 βγήκα στην πρώτη στροφή και δεν έχω σχεδόν καμία εμπειρία εδώ με τη Yamaha.»

«Το 2020 ήταν μια χρονιά στην οποία πήγαινα γρήγορα, αλλά πάντα κοιτούσα τι έκανε ο αντίπαλός μου, ο Joan Mir. Πέρυσι προσπάθησα να πάω δυνατά σε κάθε αγώνα χωρίς να κοιτάξω κανέναν και αυτός ο τίτλος μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπειρία για να διατηρήσω την ψυχραιμία μου αυτή τη σεζόν».
Για την ιδιαίτερη γοητεία που έχει το Phillip Island για όλους, λέει: «Το μέρος είναι μοναδικό. Στο MotoGP δεν έχεις πολύ χρόνο να κοιτάξεις, αλλά στο Moto3 έχεις χρόνο να δεις τον ωκεανό. Η πίστα έχει σούπερ γρήγορες στροφές και γι’ αυτό λατρεύουμε αυτή την πίστα. Δεν είμαστε εδώ για πολύ καιρό και πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα, αλλά εδώ δεν χρησιμοποιείτε τόσο το holeshot.»

Και για το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός ακόμη βρόχινου GP, δεν δείχνει ιδιαίτερη ανησυχία: «Φέτος, σε όλες τις βρόχινες συνθήκες, όπως στο Portimao ή στην Ιαπωνία, ένιωσα καλά. Αλλά στην Ταϊλάνδη κάναμε ένα λάθος, οπότε δεν ανησυχώ πολύ. Είμαστε προετοιμασμένοι για τη βροχή.»

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Pecco Bagnaia: “Ο Stoner θα με βοηθήσει στο GP της Αυστραλίας, ξέρει πώς να κερδίζει στο Phillip Island”​

Ο Pecco Bagnaia έρχεται στο Phillip Island με δύο βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo.
Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati είναι πολύ ενθουσιασμένος για το Σαββατοκύριακο και θέλει να εφαρμόσει τις συμβουλές του Casey Stoner.
Στο Buriram, ο Francesco Bagnaia κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον ηγέτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP από 18 σε 2 βαθμούς. Ο Ιταλός ανέβηκε στο βάθρο στη βροχή και τώρα νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας στην Αυστραλία για το Grand Prix του Phillip Island του Σαββατοκύριακου.

«Είμαι χαρούμενος που θα οδηγήσω εδώ γιατί είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους γιατί είναι υπέροχο να οδηγείς σε αυτή την πίστα. Το 2019 οδήγησα τον καλύτερο μου αγώνα της σεζόν εδώ και μου άρεσε πραγματικά ο αγώνας»,
ανέφερε ο Bagnaia στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Οι δυνατότητές μας είναι τώρα πολύ μεγαλύτερες γιατί η αεροδυναμική μας μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σε αυτή την πίστα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».
«Ακόμα περισσότερο καθώς η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί, μπόρεσα να βελτιώσω τον εαυτό μου από το 2019. Η μεγαλύτερη διαφορά, όμως, είναι ο χειρισμός της μοτοσυκλέτας μας».
«Το πλαίσιο είναι το ίδιο, αλλά υπήρξαν πολλές αλλαγές στο φέρινγκ που μας βοήθησαν πολύ φέτος στις γρήγορες στροφές. Αυτό θα ήταν χρήσιμο σε αυτή τη πίστα.»

«Υπάρχουν πέντε οδηγοί που έχουν ευκαιρίες να κερδίσουν τον τίτλο. Φυσικά, ο Fabio κι εγώ έχουμε καλύτερες πιθανότητες γιατί είμαστε μπροστά, αλλά ο Aleix είναι επίσης πολύ γρήγορος, όπως και ο Enea και ο Jack.», συνόψισε. «Παρόλα αυτά, οι δυνατότητές μας είναι πολύ υψηλές και είμαστε σε καλή κατάσταση».

Ο Casey Stoner βρίσκεται στο χώρο αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο θρύλος του GP έχει κερδίσει έξι διαδοχικούς αγώνες στο Phillip Island μέχρι το 2012. Πόσο πολύτιμη είναι η βοήθειά του; «Ο Stoner θα με βοηθήσει στο GP της Αυστραλίας, ξέρει πώς να κερδίζει στο Phillip Island. Είδα τον Stoner νωρίτερα σήμερα και του μίλησα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να το εκμεταλλευτώ. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις μερικά πράγματα από αυτόν για αυτή την πίστα. Θα προσπαθήσω να καταλάβω τι μου “έδωσε” στη διαδρομή.», τόνισε ο σταρ της Ducati.
Τι κάνει το Phillip Island τόσο ξεχωριστό; «Είμαι πάντα χαρούμενος που έρχομαι εδώ γιατί νιώθεις λιγότερη πίεση και πιο χαλαρός σε αυτό το μέρος. Δεν ξέρω καν γιατί γίνεται αυτό. Είναι ένα ωραίο Σαββατοκύριακο, νιώθω σαν στο σπίτι μου», είπε ο Pecco. «Δεν είσαι σε ξενοδοχείο, φτιάχνω μόνος μου το πρωινό. Η διάταξη της πίστας είναι επίσης απίστευτα καλή. Πρέπει να οδηγείς με μεγάλη ακρίβεια, μια πολύ τεχνική πίστα. Όταν μια πίστα έχει γρήγορες στροφές, αυτό είναι πάντα υπέροχο».

Το 2019, μόνο ο Jack Miller είχε τη συσκευή Ride Height στο Ducati του. Τι διαφορά θα κάνει η συσκευή στη διαδρομή των 4.448 km; «Μάλλον δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Σε αυτή την πίστα δεν κάνει μεγάλη διαφορά και δεν έχουμε σχεδόν κανένα πρόβλημα. Θα το δοκιμάσουμε μια φορά, αν είναι καλύτερο τότε δεν πειράζει. Αλλά δεν νομίζω ότι θα κάνει τη διαφορά σε σύγκριση με άλλες πίστες».

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Aleix_post_Aus.jpg

Aleix Espargaro: Δεν είμαστε στο επίπεδο να αγωνιστούμε για το Πρωτάθλημα
Στους 3 τελευταίους αγώνες δεν λειτουργούμε σαν ομάδα

Ο Aleix Espargaro δυσκολεύτηκε να φτάσει μέχρι την ένατη θέση στο Phillip Island την Κυριακή λόγω ενός προφανούς προβλήματος με τα ηλεκτρονικά, που τον άφησε 27 βαθμούς πίσω από τον νέο επικεφαλής, Francesco Bagnaia, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν.
Ο Espargaro ήταν στη μάχη του τίτλου όλη τη σεζόν από τότε που πήρε την παρθενική του νίκη στα MotoGP στην Αργεντινή, αλλά λέει ότι η εξαιρετικά βελτιωμένη RS-GP δεν ήταν ποτέ κάπου κοντά στο επίπεδο της Ducati.
Με έξι από τα οκτώ Ducatis να τερματίζουν μέσα στην πρώτη δεκάδα στο Phillip Island, ο Espargaro παραδέχεται ότι αυτό είναι "απογοητευτικό", καθώς η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά καλή ώστε να επιτρέπει σε "όλους που την οδηγούν" να είναι δυνατοί.
"Είναι αστείο γιατί πριν από λίγο καιρό, πριν από τρεις, τέσσερις μήνες, όλοι έλεγαν ότι η Aprilia ήταν η «νέα Ferrari»", είπε ο Espargaro. "Ήξερα τη μοτοσυκλέτα που είχα, ξέρω ότι είναι μια καλή μοτοσυκλέτα, ξέρω ότι βελτιώσαμε πολύ τη μοτοσυκλέτα. Αλλά δεν είναι καθόλου στο επίπεδο της καλύτερης μοτοσυκλέτας του grid".
"Ποτέ δεν ήταν έτσι, αλλά έκαναν πολλά λάθη στην αρχή της χρονιάς (οι Ducati) και τα πλήρωσαν μέχρι τώρα".
"Αλλά σήμερα τα αποτελέσματα της Ducati είναι "γελοία". Δεν έχει σημασία ποιος οδηγεί τη μοτοσυκλέτα, είναι στην πρώτη εξάδα. Είναι πολύ απογοητευτικό".
Ενώ ο Espargaro έχει ακόμα μαθηματικές πιθανότητες να κερδίσει το Πρωτάθλημα, παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια του ασιατικού σκέλους του Πρωταθλήματος η Aprilia "απέδειξε ότι δεν είμαστε μαζί ως ομάδα" και "δεν είναι στο επίπεδο για να παλέψουμε για τον τίτλο".
"Πιο δύσκολο", απάντησε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα τώρα. "Νομίζω ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μαζί ως ομάδα".
"Δεν είμαστε στο επίπεδο να παλέψουμε για αυτόν τον τίτλο. Έχουμε χάσει πολλούς, πολλούς βαθμούς, γιατί στο τέλος στους τρεις τελευταίους αγώνες κερδίσαμε οκτώ ή 10 βαθμούς (12)".
"Αυτό είναι γελοίο αν θέλεις να παλέψεις για τον τίτλο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι ακόμα πιθανό, είμαι πραγματικά περήφανος για το πρωτάθλημά μου. Υπάρχουν δύο αγώνες μπροστά και ο Aleix και η Aprilia είναι ακόμα στο παιχνίδι για τον τίτλο".
"Λοιπόν, είμαι περήφανος. Αλλά με τη φόρμα του Pecco και της Ducati, με έναν αγώνα πλεονέκτημα [από άποψη βαθμών] έναντί μου, θα είναι πολύ δύσκολο".

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ελα στην ... ducati και συ , μπορεις ...! Tooth

Μπηκε η Aprilia χθες στο πρωταθλημα και σημερα θελει να κερδισει ..... λες και οι αλλες εταιρειες με τοσες δεκαετιες προσπαθειας δεν γευονται απογοητευσεις.cdefghig

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Pecco Bagnaia θα γίνει Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Μαλαισία αν …​

Όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί που θα επέτρεπαν στον Ιταλό να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο στη Μαλαισία.
Μετά από μια μεγάλη επιστροφή, 105 βαθμών που ανακτήθηκαν, μετα το μισό της σεζόν, ο Francesco Bagnaia έχει την ευκαιρία να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον προτελευταίο αγώνα του MotoGP 2022.

Μια σειρά αποτελεσμάτων, πολύ πιθανά να έρθουν, θα επέτρεπε στον οδηγό της Ducati να κερδίσει τον τίτλο για το 2022.

Εάν καταφέρει και κερδίσει τον τίτλο του 2022, ο “Pecco” όχι μόνο θα ήταν ο πρώτος στην ιστορία που θα το έκανε ανακτώντας τόσους πολλούς βαθμούς, αφού σε συνδυασμό με την κακή απόδοση μετα το καλοκαίρι του Quartararo κατάφερε να προηγείται, αλλά θα είναι ο δεύτερος που θα έπαιρνε τον τίτλο με τη Ducati μετά τον Casey Stoner το 2007.

Αυτή τη στιγμή Ο Ιταλός αναβάτης έχει πλεονέκτημα 14 βαθμών από τον Quartararo και 27 από τον Aleix Espargaro.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες που έχει ο αναβάτης της Ducati να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο, που θα δούμε παρακάτω συγκεκριμένα:
– Αν ο Bagnaia κερδίσει και ο Quartararo δεν τερματίσει στο βάθρο.
– Αν ο Bagnaia τερματίσει δεύτερος και ο Quartararo τερματίσει έβδομος και πίσω και ο Aleix Espargaro δεν κερδίζει τον αγώνα.
– Αν ο Bagnaia τερματίσει τρίτος και ο Quartararo τερματίσει ενδέκατος και πίσω και ο Aleix Espargaro όχι καλύτερος από τρίτος.
– Αν ο Bagnaia τερματίσει τέταρτος και ο Quartararo, τερματίσει 14ος και πίσω και ο Aleix Espargaro εκτός βάθρου.
– Αν ο Bagnaia τερματίσει πέμπτος, και ο Quartararo εκτός βαθμών, και ο Aleix Espargaro εκτός βάθρου.

Top Bottom