esel
Μαθουσάλας member
- Δημοσιεύσεις
- 17.156
- Περιοχή
- μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
- Μοτοσυκλέτα
- BMW GS1200 ADV LC
- Όνομα
- Στελιος Τζιανετοπουλος
- Περιοχή
- μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Πως ψήνουμε το αρνί…
Φίλες και φίλοι, λόγω Πάσχα θα μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας που αφορούν το ψήσιμο του πασχαλινού αρνιού.
Για όσους από εσάς σκέφτεστε να ψήσετε αρνάκι για πρώτη φορά, μπορεί το όλο εγχείρημα να σας φαίνεται βουνό. Εγώ θα έλεγα ότι το ψήσιμο του δικού σας αρνιού, θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή στην καριέρα σας σαν ψήστης. Κάτι σαν πτυχίο στο πανεπιστήμιο. Το παραδοσιακό ρουμελιώτικοψήσιμο είναι μια εμπειρία την οποία άμα τα καταφέρεις την πρώτη φορά, κάθε χρόνο περιμένεις να έρθει το πάσχα για να το ξανακάνεις.
Αρχίζοντας από κάπου θα λέγαμε ότι χρειάζεται μια βασική υποδομή…
http://www.lovecooking.gr, θα έρθετε στο κείμενό μας και όταν θα βγείτε ξανά στον κήπο θα είσαστε έτοιμοι για να διαπρέψετε.
Γύρω στις 14:00 θα αρχίσουν να σπάνε οι κλειδώσεις και να φαίνονται τα κόκαλα. Μην βιαστείτε να το βγάλετε, πρέπει να ροδοκοκινήσει καλά και να είσαστε σίγουροι ότι θα σας μιλήσει, όταν θα είναι έτοιμο.
Αφού έχουμε δοκιμάσει πετσούλες που κρέμονται και τσίμπάμε διάφορα μεζεδάκια, πιάνουμε με τη βοήθεια ενός φίλου τη σούβλα και βάζουμε το αρνί πάνω σε μια λαμαρίνα. Μ’ έναν κόφτη κόβουμε το σύρμα στην κοιλιά για να αρχίσει να κρυώνει και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις ξεκουραστεί το κρέας, λύνουμε τα μπούτια και το λαιμό από το σύρμα, ξεβιδώνουμε τους μεταλλικούς σφιχτήρες και τραβάμε τη σούβλα.
Μ’ ένα καλό μαχαίρι ή και ένα μπαλταδάκι αν έχουμε θα σπάσουμε τα άκρα και θα κόβουμε σε μικρές μερίδες το μοσχομυριστό και λαχταριστό αρνάκι. Θα γεμίσουμε 3- 4 πιατέλες και θα πάμε τροπαιούχοι πλέον στο τραπέζι. Ο θαυμασμός και τα σχόλια είναι εξίσου απολαυστικά με το κρέας, γι’ αυτό θα το ξαναψήσουμε και του χρόνου.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/04/blog-post_8927.html
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
μηπως επρεπε να το βανω στα τεχνικά ;;;;;
Φίλες και φίλοι, λόγω Πάσχα θα μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας που αφορούν το ψήσιμο του πασχαλινού αρνιού.
Για όσους από εσάς σκέφτεστε να ψήσετε αρνάκι για πρώτη φορά, μπορεί το όλο εγχείρημα να σας φαίνεται βουνό. Εγώ θα έλεγα ότι το ψήσιμο του δικού σας αρνιού, θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή στην καριέρα σας σαν ψήστης. Κάτι σαν πτυχίο στο πανεπιστήμιο. Το παραδοσιακό ρουμελιώτικοψήσιμο είναι μια εμπειρία την οποία άμα τα καταφέρεις την πρώτη φορά, κάθε χρόνο περιμένεις να έρθει το πάσχα για να το ξανακάνεις.
Αρχίζοντας από κάπου θα λέγαμε ότι χρειάζεται μια βασική υποδομή…
http://www.lovecooking.gr, θα έρθετε στο κείμενό μας και όταν θα βγείτε ξανά στον κήπο θα είσαστε έτοιμοι για να διαπρέψετε.
Γύρω στις 14:00 θα αρχίσουν να σπάνε οι κλειδώσεις και να φαίνονται τα κόκαλα. Μην βιαστείτε να το βγάλετε, πρέπει να ροδοκοκινήσει καλά και να είσαστε σίγουροι ότι θα σας μιλήσει, όταν θα είναι έτοιμο.
Αφού έχουμε δοκιμάσει πετσούλες που κρέμονται και τσίμπάμε διάφορα μεζεδάκια, πιάνουμε με τη βοήθεια ενός φίλου τη σούβλα και βάζουμε το αρνί πάνω σε μια λαμαρίνα. Μ’ έναν κόφτη κόβουμε το σύρμα στην κοιλιά για να αρχίσει να κρυώνει και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις ξεκουραστεί το κρέας, λύνουμε τα μπούτια και το λαιμό από το σύρμα, ξεβιδώνουμε τους μεταλλικούς σφιχτήρες και τραβάμε τη σούβλα.
Μ’ ένα καλό μαχαίρι ή και ένα μπαλταδάκι αν έχουμε θα σπάσουμε τα άκρα και θα κόβουμε σε μικρές μερίδες το μοσχομυριστό και λαχταριστό αρνάκι. Θα γεμίσουμε 3- 4 πιατέλες και θα πάμε τροπαιούχοι πλέον στο τραπέζι. Ο θαυμασμός και τα σχόλια είναι εξίσου απολαυστικά με το κρέας, γι’ αυτό θα το ξαναψήσουμε και του χρόνου.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/04/blog-post_8927.html
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
μηπως επρεπε να το βανω στα τεχνικά ;;;;;