KostasT
old member
Την ιδια απορια εχω κι εγω για την καρτα για μοτο! 1,25 ηταν η τιμουλα ανα διελευση αντι για 1,40!Με τον πομποδέκτη της αττικής οδού πληρώναμε 2.55 στην αττική οδό και όχι 2.80 που είναι με μετρητά. Τώρα ξέρουμε πόσο θα είναι;
Την ιδια απορια εχω κι εγω για την καρτα για μοτο! 1,25 ηταν η τιμουλα ανα διελευση αντι για 1,40!Με τον πομποδέκτη της αττικής οδού πληρώναμε 2.55 στην αττική οδό και όχι 2.80 που είναι με μετρητά. Τώρα ξέρουμε πόσο θα είναι;
1.26 είναι για την ακρίβεια. Δεν ξέρω πόσο θα πάει με τη νέα τιμή, θα το μάθουμε εντός ολίγουΤην ιδια απορια εχω κι εγω για την καρτα για μοτο! 1,25 ηταν η τιμουλα ανα διελευση αντι για 1,40!
Κάθεσαι σπίτι και σκέφτεσαι τον Ουμπέρτο Εκο. Αν το σκεφτείς πολύ, ανοίγει μαγικά το ταβάνι, και προσγειώνεται με αλεξίπτωτο στην πολυθρόνα σου μπροστά μια καρακουκλάρα δίμμετρη, και σου δίνει την κάρτα και ότι άλλο πολυτιμότερο έχει.Υπάρχει και κάρτα για μοτό; Δε το ήξερα... Πως την παίρνεις;
Εντυπωσιακό ότι οτιδήποτε μοτοσυκλετιστικής κατηγορίας το αναφέρει η επίσημη σελίδα της Αοδού, ως ''μοτοποδήλατα''.Αττική Οδός - Οι νέες μειωμένες τιμές διοδίων
- 1.25€ για τα μοτοποδήλατα
- 2.50€ για τα ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4)
- 6.25€ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5)
- 10.00€ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6)
Κάθεσαι σπίτι και σκέφτεσαι τον Ουμπέρτο Εκο. Αν το σκεφτείς πολύ, ανοίγει μαγικά το ταβάνι, και προσγειώνεται με αλεξίπτωτο στην πολυθρόνα σου μπροστά μια καρακουκλάρα δίμμετρη, και σου δίνει την κάρτα και ότι άλλο πολυτιμότερο έχει.
Πηγαινεις σε γραφεια εξυπηρετηση πελατων της ΑΟ και συμπληρωνεις μια αιτηση. Καλυτερα παρε ενα τηλεφωνο πρωτα!Υπάρχει και κάρτα για μοτό; Δε το ήξερα... Πως την παίρνεις;
Κάπου την πήρε το μάτι μου τη σχετική αναφορά. Στο ίδιο άρθρο έγινε μνεία στη μεθόδευση της αρχικής μείωσης τιμών για να λαβει χώρα άνευ αντιδράσεων η εξαγορά αλλά ότι μετέπειτα δεν υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που να αποτρέπει σχετικά άγαρμπες και εξακολουθητικές αυξήσεις. Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ. Ευελπιστώ να είναι ολίγον σενάριο συνομωσίας αυτό, αν και η εμπειρία των τελευταίων ετών …….Φήμες λένε πως αυτές οι τιμές στην Αττική Οδό θα είναι προσωρινές και πως θα έχουν και αυξομειώσεις ανάλογα την ώρα δηλαδή ώρες αιχμής και μη ώρες αιχμής!
Ε ναι….!Κάπου την πήρε το μάτι μου τη σχετική αναφορά. Στο ίδιο άρθρο έγινε μνεία στη μεθόδευση της αρχικής μείωσης τιμών για να λαβει χώρα άνευ αντιδράσεων η εξαγορά αλλά ότι μετέπειτα δεν υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που να αποτρέπει σχετικά άγαρμπες και εξακολουθητικές αυξήσεις. Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ. Ευελπιστώ να είναι ολίγον σενάριο συνομωσίας αυτό, αν και η εμπειρία των τελευταίων ετών …….
αρα εληξε και η προθεσμια 25 μαιου,και τωρα εχουμε σχεδον 25 δεκεμβριου.Μαλλον θα μας την κανουν δωρο για τα χριστουγεννα.Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο έληξε στις 25 του περασμένου Μαρτίου 2024 και μέχρι τότε η Ελλάδα δεν είχε κοινοποιήσει μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο. Η Επιτροπή έδωσε προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει η Ελλάδα και να λάβει παράλληλα τα αναγκαία μέτρα. Αν δεν υπάρχει απάντηση μέχρι τότε, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Να βάλουμε και μεις ετήσια βινιετα η να χρεώνουμε χιλιομετρικά τα διόδια..Δεν καταλαβα τιποτε.Τι προτεινει δηλαδη η ΕΕ;
¨Αντε να δούμε...Ειδικά με τη μηχανή, ο αυτοκινητόδρομος είναι σπαστικός...Το μόνο θετικό είναι πως δεν γίνεται τόσο βαρετός γιατί σταματάς πιο συχνά (και έτσι εξαλείφεις λίγο το highway hypnosis).Να βάλουμε και μεις ετήσια βινιετα η να χρεώνουμε χιλιομετρικά τα διόδια..
Αυτο και τα καλαμακια.....Χαχα η μείωση χαρτιού λέει.
Πόσοι χιλιάδες τόνοι χαρτιού πηγαίνουν άχρηστοι κάθε ημέρα, τα διόδια θα σώσουν τον πλανήτη.
Δεν τα μαθες τα νεα ;;;; η αττικη οδος εκριναν τα ελληνικα δικαστηρια οτι δεν ευθυνεται αρα δεν υπαρχουν αποζημιωσεις....Εγώ πάντως όταν χιονίσει θα κατέβω Αθήνα να μπω Αττική Οδό και να κάνω όλη ημέρα πάνω-κάτω, μπας και αποκλειστούμε και πάρουμε κανένα φράγκο. Ας μην μας δώσουν χαρτάκι στα διόδια