Γκρέκο Τσικλομοτόρε Καρμπονάρα

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Από τις 8.30 που μπήκα μέσα στον αρχαιολογικό χώρα, έφτασα να βγω στις 15.00 ! Και δεν είχα πάει ακόμα στο Paestum, προσπάθησα σε λίγες φωτογραφίες να σας δείξω τη μεγαλοπρέπεια του χώρου, και μου είναι δύσκολο να διαλέξω από τις περίπου 1500 φωτογραφίες που τράβηξα μόνο στην Πομπηία, αλλά πιστεύω πως πήρατε μια ιδέα. Βγήκα από ένα μικρό παραδρομάκι για να μη μπλέξω με το πλήθος των τουριστών και περπάτησα περίπου 2 χιλιόμετρα μέχρι το κάμπινγκ να ξεκουραστώ λίγο και να φάω κάτι, θα περίμενα να πέσει λίγο ο ήλιος και να πάω μια βολτίτσα με το μηχανάκι μέχρι την Costa Amalfiana !



Αφού ξεκουράστηκα η μπαταρία της Νikon D90 μπήκε για φόρτιση αφού και οι δύο που είχα στην διάθεσή μου άδειασαν στην Πομπηϊα, έτσι επιστρατεύτηκε η μικρή Olympus P100 που έχω πάντα backup στα ταξίδια, και μια μικρή βολτίτσα στην Costa Amalfiana για απογευματινό καφεδάκι ξεκίνησε. Και μόνο που οδηγείς σε τέτοια όμορφα τοπία χαλαρώνεις και η κούραση πάει περίπατο, στην περιοχή υπάρχουν αρκετά αμπέλια που βγάζουν κράσι κάπως ιδιαίτερο λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους. Μοιάζει στη γεύση με το κρασί της Σαντορίνης αλλά είναι κάπως ξηρό για τα γούστα μου.











 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Η επόμενη μέρα είχε επίσκεψη στον επόμενο σκοπό του ταξιδιού, στον κρατήρα του Βεζούβιου.

Μερικές πληροφορίες πριν τις φωτογραφίες. Το ηφαίστειο έχει περίπου 1200 μέτρα ύψος και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Νάπολι και 10 από την Πομπηία.
Η περίμετρος της βάσης του είναι 45 χιλιόμετρα και είναι προσβάσιμη από κυκλικό δρόμο με τη μηχανή και έχει ωραίο καταπράσινο και κατάφυτο ηφαιστειογενές τοπίο με όμορφα χωριουδάκια, για καφέ και φαγητό πολύ πιο φθηνά απ' ότι στα τουριστικά μέρη. Ακριβώς έξω από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκινούν αστικά λεωφορεία που με 12 ευρώ σε πάνε στο Βεζούβιο. Προσοχή όμως εδώ είναι η Ιταλιάνικη μπαγαποντιά. Τα λεωφορεία σε πάνε σε ένα πάρκινγκ στη βάση του ηφαιστείου όπου από εκεί ξεκινούν άλλα ειδικά λεωφορεία Unimog που σε πάνε στην κορυφή και πρέπει να δώσεις άλλα 30 ευρώ (μαζί με την ξενάγηση). Οπότε με το καλημέρα σου έχει φύγει ένα 42άρι ευρώ το άτομο
...
Εμείς όμως είμαστε γνήσιοι Ελληνες μηχανόβιοι
:p και όχι τίποτα Νορβηγοί τουρίστες abcdefghgk, πάτε λοιπόν με τη μηχανούλα σας μέχρι το δωρεάν και φυλασόμενο πάρκινγκ του ηφαιστείου απλά ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ercolano και Vesuvio που είναι πολύ εύκολο και πολύ κοντά, και μετά με το Unimog στην κορυφή του ηφαιστείου. Δυστυχώς η πρόσβαση οδικά με τη μηχανή δεν είναι εφικτή, αν και θα ήταν πολύ εύκολο ακόμα και με Goldwing που λέει ο λόγος γιατί είναι εθνικός δρυμός και η μεγάλη
σιδερένια ηλεκτρική πόρτα ανοίγει μόνο από τους υπαλλήλους για τα Unimog. Αφού τελειώσαμε με τα διαδικαστικά πάμε και στις φώτο, η πρόσβαση προς το πάρκινγκ της
βάσης είναι πλακόστρωτη για 5-6 χιλιόμετρα και εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχουν πολλά κέντρα διασκέδασης όπου γίνονται γάμοι κλπ, την μέρα που πήγα είχε όλο γάμους στα κέντρα και πολλές Ιταλίδες υπερπαραγωγή φωτιά και λάβρα













Η θέα από το πάρκινγκ και το μονοπάτι που οδηγεί στον κρατήρα του Βεζούβιου.









 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Στον κρατήρα κοιτάνε και το εισιτήριο που έχεις, σε ρωτάνε τι γλώσσα μιλάς και σε στέλνουν στον κατάλληλο ξεναγό, εγώ διάλεξα τα αγγλικά, και επί 20 λεπτά ο ξεναγός σε βομβαρδίζει με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες ! Υπάρχει και μπαρ για νερό και σουβενίρ αλλά όπως είπα και πριν καλύτερα να έχουμε τα δικά μας γιατί 3 ευρώ το μισό λίτρο νερό δεν λέει.
Ο φίλος μας ο Βεζούβιος, κοιμάται, αλλά ροχαλίζει βαριά και φτύνει θειάφι. Συγκατελέγεται στα 5 πιο επικίνδυνα και ύπουλα ηφαίστεια του κόσμου, τα 2 από αυτά βρίσκονται στην Ιταλία. Είναι τύπου Strombolian και η διαφορά αυτών των ηφαιστείων είναι ότι έχουν ένα διαμέρισμα στη βάση του κρατήρα όπου συσσωρεύεται το μάγμα, ανεβάζει τρομερές πιέσεις και κάνει βίαιες και απρόβλεπτες εκρήξεις. Με την σημερινή τεχνολογία οι ηφαιστειολόγοι μπορούν να προβλέψουν την έκρηξη περίπου 3-4 εβδομάδες πριν αυτή γίνει. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα πρέπει να εκκενώσουν 4 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις παρυφές του ηφαιστείου!

Ενα βίντεο από την τελευταία έκρηξη το 1944.










Η Νάπολη από τον κρατήρα του Βεζούβιου.

 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Η επίσκεψη στο Βεζούβιο πήρε 5-6 ώρες, ξεκουράστηκα λίγο στο κάμπινγκ και το απογευματάκι βγήκα μια βόλτα στην Πομπηϊα για φαγητό και να ψωνίσω σουβενίρ και κρασί, αφού την επόμενη το πρωί θα αποχαιρετούσα την περιοχή. Αν και θα μπορούσα να πάω με τα πόδια από το κάμπινγκ προτίμησα το μηχανάκι γιατί αισθανόμουν καταπονημένος. Το άφησα σε μέρος που επιτρέπεται το πάρκινγκ μότο ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα, εδώ να πω, πως δεν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύει το μηχανάκι όπου το άφηνα, το κλείδωνα βέβαια με λουκέτο και πέταλο, το διασκεδαστικό της υπόθεσης ήταν το πως το κοιτούσαν οι Ιταλοί και έξυναν το κεφάλι τους να καταλάβουν τι είναι :D.




Το δημαρχείο της πόλης.




Η Ελληνική σημαία μαζί με τις υπόλοιπες της Ε.Ε και ΗΠΑ στην κεντρική πλατεία !



Ο καθεδρικός ναός με το επιβλητικό του καμπαναριό !






Ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος και ένας συμπαθητικός μπάρμπας πάνω σε ένα Piaggio Si, από αυτά που ξεσκίζαμε νοικιάρικα στα νησιά πριν 30 χρόνια !

 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Οι ιταλοί δεν ξέρουν απο παπιά.
Προπερσι ενα παλικάρι με supra ήρθε μαζί μας στο misano .
Δεν μπορείς να φανταστείς τι γινόταν οπου το έβλεπαν
 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Την επόμενη μέρα πρωί πρωί, μάζεψα το τσαντήρι μου και φόρτωσα το μηχανάκι, πλήρωσα το κάμπινγκ και χαιρετηθήκαμε με τον Enzo που δούλευε εκεί,
ο οποίος στο παρελθόν δούλευε σε κρουζιερόπλοιο στην Κρήτη το παλιό Minoan Prince και μόλις είχε δει την πινακίδα από το παπί με πλησίασε και άρχισε να μου μιλάει ελληνικά, ήταν αυτός που μου είχε δώσει όλες τις πληροφορίες για μέρη με φθηνό και καλό φαγητό στην περιοχή.
Αυτή τη φορά θα έπαιρνα την άλλη διαδρομή που είχα δει από Νάπολι προς Potenza-Matera-Bari-Alberobello και η οποία ήταν 40 χιλιόμετρα περισσότερα.
Στην Α3 λοιπόν με 2 ευρώ στην είσοδο, που μετά το Salerno γίνεται Ε845 και μετά την Potenza μετονομάζεται σε SS96. Με το εμπορικό λιμάνι της Νάπολης στα δεξιά μου βγήκα γρήγορα από την κίνηση στον ανοιχτό δρόμο.





Ο Ε845 τελειώνει και αρχίζει ο SS96, πολύ όμορφος δρόμος και τζάμπα.





Σταμάτησα για λίγη ξεκούραση και καφεδάκι σε βενζίνάδικο, όχι παίδες ευχαριστώ, δεν θα χρειαστώ τις υπηρεσίες σας abcdefghgk

 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Μετά από περίπου 100 χιλιόμετρα στα ορεινά του SS96 το τοπίο αλλάζει και γίνεται πιο πεδινό όσο πλησιάζω προς τη στάση που θα κάνω στην ιστορική Matera.
Προς την Matera, σε αυτό το σημείο ένας μέγιστος παπάρας Ιταλός φορτηγατζής είχε κολλήσει πίσω μου και τον παρατηρούσα από τον καθρέφτη να κάνει συνέχεια κίνηση για προσπέραση και να ξαναμπαίνει στη λωρίδα, ενώ βαρούσε συνέχεια την μπουρού. Μόλις βρήκα λίγο χώρο έκανα λίγο πιο δεξιά και με πέρασε με όσα και φίλερ το ρεμάλι. Δεν φοβήθηκα συνηθισμένος στην Ελλάδα και 5-6 χιλιόμετρα πιο κάτω τον είχαν κάνει στην άκρη καραμπινιέροι, τους χαιρετούσα περνώντας.
Προφανώς κάποιο αυτοκίνητο από πίσω τον είχε δώσει στεγνά τον παπάρα και καλά του έκανε...





 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Στη Matera μπήκα στην παλιά πόλη και άφησα το μηχανάκι ανάμεσα σε ένα GS και ένα CBF που μάλλον θα μου το κατασπάραζαν το καημένο το πουλερικό αν έπεφταν πάνω του abcdefghgk



Το μουσείο της Matera.



O κεντρικός δρόμος της παλιάς πόλης.

 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Μatera, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, σκηνικό της ταινίας The Passion Of The Christ του Mel Gibson,
υπάρχει πλήθος πληροφοριών στο ιντερνετ, αφήνω τις φώτο να μιλήσουν από μόνες τους.







Προς την έξοδο από την νέα πόλη της Matera.

 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Tελευταίο σκέλος του ταξιδιού, και ένα μικρό παράπονο από την επιστροφή που πλησίαζε με είχε σφίξει. Θα άφηνα τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας για άλλη στιγμή
γιατί ωραία είναι να ταξιδεύεις μόνος σου και να κάνεις ότι γουστάρεις, αλλά η πολύ μοναξιά μου την δίνει και λίγο.
Νωρίς το απόγευμα αφού έφυγα από την Ματέρα, πέρασα το Μπάρι με πορεία προς το Μπρίντιζι και το Αλμπερομπέλο, το τοπίο όσο κατέβαινα ήταν σαν να είμαι στην Ελλάδα, και οι δρόμοι στενεύουν με την άσφαλτο να μοιάζει με την ελληνική.







Στον Ιταλικό νότο το αίσθημα της πίστης των Ιταλών καθολικών είναι πολύ ισχυρό και το δείχνουν κιόλας, εδώ ένα άγαλμα του Χριστού σε ένα βενζινάδικο που σταμάτησα.



Προς το γραφικό Αλμπερομπέλο.




Βόλτα στα γραφικά Trulli στο Alberobello. Το φιλόξενο κάμπινγκ Bosco Selva δίπλα στα Trulli, είναι must για όσους θέλουν να μείνουν στο Αλπερομπέλο για ξεκούραση και για να περπατήσουν στα δρομάκια του. Ησυχο και οικογενειακό το είχα δει από πριν ξεκινήσω το ταξίδι και τα θετικά σχόλια άλλων ταξιδιωτών με έκαναν να μείνω σε αυτό. Η δε κυριούλα που το έχει είναι η τυπική Ιταλίδα (Ελληνίδα) μάνα και άμα σε δει και λίγο ταλαιπωρημένο αρχίζει τα κεράσματα και τις ψυχοπονιές :D.
Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά κάμπινγκ για να διαλέξει κάποιος όποιο του αρέσει.

 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Κάθησα μια μέρα στο Αλμπερομπέλο, ευχαριστήθηκα πολύ, χαλάρωσα και αργά το μεσημέρι της επόμενης μάζεψα το τσαντήρι και με 10 ευρώ στο ταμείο πλήρωσα και πριν φύγω η κυριούλα με φίλεψε 2 μπουκάλια από τοπικό κρασί, τελικά αυτοί εδώ στο νότο, είναι έξω καρδιά σαν κι εμάς ρε παιδί μου.
Τα 120 χιλιόμετρα μέχρι το Μπάρι έφυγαν πριν το καταλάβω, αλλά πριν μπω στο καράβι έπρεπε να σταματήσω στο Decathlon να πάρω τη σκηνή που ήθελα, το Decathlon στο Μπάρι είναι πολύ εύκολο να το βρει κάποιος καθώς είναι στην έξοδο 6 του περιφερειακού προς τον SS96. Για μια ακόμα φορά στεναχωρέθηκα που δεν έχουμε Decathlon στην Ελλάδα, ο παράδεισος των σπορ !



Φόρτωσα τη σκηνή που αγόρασα πρόχειρα στο παπί, για να πάω μέχρι το καράβι, μαζί με κάτι άλλα είδη κάμπινγκ και ποδηλάτου που αγόρασα έδωσα 100 ευρώ, τα μισά και παραπάνω χρήματα απ' ότι θα έδινα στην Ελλάδα, τα έβαλα στην κάρτα και θα τα πληρώσω στις καλένδες σαν τα δάνεια της χώρας :p, (εντάξει προφανώς σχεδόν 2 χρόνια μετά τα έχω ήδη πληρώσει :D ).



Πήρα το δρόμο για το λιμάνι και αφού τσεκάρισα το εισιτήριο περίμενα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο για την επιβίβαση. Προσέξτε τον τύπο με το μουστάκι.



Ο τύπος με το μουστάκι λοιπόν ήταν ο Χέλμουτ, ένας Γερμανός από τη Δρέσδη που πήγαινε με το ποδήλατό του στην Κρήτη !!! Συνταξιούχος καθώς ήταν έκανε ότι ήθελε, πιάσαμε κουβέντα μου είπε πως του πήρε 20 μέρες από τη Δρέσδη να κατέβει μέχρι το Μπάρι, και από Πάτρα θα πήγαινε Καλαμάτα να πάρει το πλοίο για Κίσσαμο !!! Σκηνή δεν είχε όπου βραδιαζόταν έβαζε μια τέντα και μια κουνουπιέρα σε δυο δέντρα και κοιμόταν ! Ωραίος τύπος, η απόδειξη πως όταν θέλεις κάτι, απλά το κάνεις και περνάς όμορφα !



Το πουλερικό ασφαλισμένο στο γκαράζ του πλοίου.



Αντίο Μπάρι, αντίο Ιταλία...εις το επανειδήν Bye


 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Σαν επίλογος ο βράχος μετά το Αντίρριο από το πλοίο. Διένυσα 1257 χιλιόμετρα συμπεριλαμβανομένων αυτών Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα απροβλημάτιστα και χαλαρά,
σταματούσα όπου ήθελα, και έτρωγα όπου έβρισκα. Σωματικά δεν πονούσα γιατί λόγω των φαρμάκων που παίρνω δεν νιώθω πόνο. Δεν πιάστηκα, δεν καταπονήθηκα, αν αισθανόμουν κάπου κουρασμένος απλά σταματούσα σε μια σκιά για κανα μισάωρο και μετά πάλι στο δρόμο. Δεν με κυνηγούσε ο χρόνος, δεν είχα timeline
για ξενοδοχεία, όλα ήταν στο ρελαντί και χαλαρά. Ο μόνος που με άγχωνε ήταν η γυναίκα μου που έπαιρνε 3-4 φορές τηλέφωνο τη μέρα για να σιγουρεύεται ότι είμαι καλά.

Τα έξοδα του ταξιδιού ήταν 450 ευρώ για 6 γεμάτες μέρες, με τα εισιτήρια του πλοίου, τις διαμονές, το φαγητό, τις αγορές τα πάντα όλα,
από αυτά το πτηνό ζήτησε για αυτά τα χιλιόμετρα 55 ευρώ βενζίνη, 100ml λάδι, και δυο λαδώματα της αλυσίδας. Αν δεν υπήρχαν τα έξοδα του πλοίου θα ήταν πολύ πιο φθηνά και θα χαλούσα περισσότερα χρήματα για πάρτι μου.


Αυτά και εις άλλα με υγεία, καλά να είμαστε και καλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι, είτε με πολλά, είτε με λίγα κυβικά !

Thank

 

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.290
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Άμα πάρω το supra είσαι για Ελληνόφωνα;;

ή να ψάξω τον Χέλμουτ με το αντρίκιο μουστάκι μήπως πάμε με ποδηλατο; cdefghigi

Κατά τα άλλα ξέρεις.Σε θαυμάζω γιατί ζεις όπως πρέπει τις στιγμές και δεν κολλάς.. Praising
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.178
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
για μα ακομα μια φορά αποδεικνυεις οτι η ψυχη μετράει
και οχι οι ιπποι ....
PraisingThank
 
Τελευταία επεξεργασία:

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
Άμα πάρω το supra είσαι για Ελληνόφωνα;;

ή να ψάξω τον Χέλμουτ με το αντρίκιο μουστάκι μήπως πάμε με ποδηλατο; cdefghigi

Κατά τα άλλα ξέρεις.Σε θαυμάζω γιατί ζεις όπως πρέπει τις στιγμές και δεν κολλάς.. Praising


Να μη πάρεις το Supra, χαλνάνε αυτά :p θα καταντήσεις αρχαιοκάπηλος σαν τον @Shooter046 Rolling ...πάρτο αλλά να μου το στείλεις κάτω να το περιποιηθώ.


Πόσο τυχεροί είστε εκεί ρε, 70 χλμ από την Ηγουμενίτσα ρε κ@λόπαιδα...κάθε δεύτερο ΣΚ Ιταλία θα ήμουν :D
 
Top Bottom