Stara Varos
new member
- Όνομα
- Γιώργος
Αποχωρώντας από το Batak, δεν μπορούσα να μη σκέφτομαι το μακάβριο του χώρου της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής. Ο νους μου όμως σύντομα απορροφήθηκε από τη πανέμορφη φύση και τις φθινοπωρινές εικόνες. Αργότερα, στον επαρχιακό δρόμο 376 προς το Velingrad, κοντά στις όχθες της λίμνης Batak, σταμάτησα για λίγο και θαύμαζα μια ομάδα από άλογα που κάλπαζαν ελεύθερα.
Στην πλατεία του χωριού Rakitovo βρήκα ένα ακόμη άγαλμα – μνημείο που αφιερωνόταν σε κάποιον αγωνιστή. Δεν μπόρεσα να συμπεράνω περισσότερα από την επιγραφή του.
Συνέχισα στον επαρχιακό δρόμο 84 και μετά το Razlog έκανα την τελευταία μου στάση επί βουλγαρικού εδάφους. Εκεί υπήρχε ένα μνημείο, που σχετιζόταν με τους απελευθερωτικούς αγώνες του 1903. Πρόκειται για μια σύνθεση από τσιμεντένιες κολώνες, που στο εσωτερικό τους έμοιαζαν εγκλωβισμένες μαρτυρικές ανθρώπινες φιγούρες.
Ο δρόμος που απέμενε για την επιστροφή μου ήταν ελάχιστος, ενώ ήδη προετοίμαζα τις διαδρομές που θα ακολουθούσα (επαρχία Shumen και ακτές Μαύρης Θάλασσας) στην επόμενη μου επίσκεψη στη Βουλγαρία.
Αυτή ήταν η διαδρομή (των συνολικά 1189 χιλιομέτρων) που ακολούθησα.
Στην πλατεία του χωριού Rakitovo βρήκα ένα ακόμη άγαλμα – μνημείο που αφιερωνόταν σε κάποιον αγωνιστή. Δεν μπόρεσα να συμπεράνω περισσότερα από την επιγραφή του.
Συνέχισα στον επαρχιακό δρόμο 84 και μετά το Razlog έκανα την τελευταία μου στάση επί βουλγαρικού εδάφους. Εκεί υπήρχε ένα μνημείο, που σχετιζόταν με τους απελευθερωτικούς αγώνες του 1903. Πρόκειται για μια σύνθεση από τσιμεντένιες κολώνες, που στο εσωτερικό τους έμοιαζαν εγκλωβισμένες μαρτυρικές ανθρώπινες φιγούρες.
Ο δρόμος που απέμενε για την επιστροφή μου ήταν ελάχιστος, ενώ ήδη προετοίμαζα τις διαδρομές που θα ακολουθούσα (επαρχία Shumen και ακτές Μαύρης Θάλασσας) στην επόμενη μου επίσκεψη στη Βουλγαρία.
Αυτή ήταν η διαδρομή (των συνολικά 1189 χιλιομέτρων) που ακολούθησα.

’s Throat, κοντά στην πόλη Trigrad, στη βουλγαρική πλευρά της οροσειράς της Ροδόπης, μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.