MXGP 2024

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 1ος αγώνας, Villa La Angostura (Αργεντινή)​



Με μεγάλο θριαμβευτή τον παγκόσμιο πρωταθλητή MXGP 2023, Jorge Prado, άνοιξε λογαριασμό το πρωτάθλημα του 2024.
Ντεμπούτο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 με τον αγώνα YPF INFINIA MXGP of Patagonia-Argentina στην απαιτητικότατη πίστα Villa La Angostura στην Παταγονία της Αργεντινής.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε σε μια πολύ ευχάριστη συγκυρία, καθώς σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όλοι οι αστέρες του είναι υγιείς και έδωσαν το παρόν το εναρκτήριο Grand Prix σε μια χρονιά που προμηνύεται συναρπαστική.
HAARUP MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Mikkel Haarup (Triumph)
Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η παρθενική εμφάνιση της Triumph στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών (ΜΧ2), καθώς και η μετακίνηση ενός πολύ έμπειρου αναβάτη, του Glenn Coldenhoff στη Fantic Motor προερχόμενος από σειρά ετών με την ΚΤΜ.
GAJSER MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Tim Gajser (Honda)
Στον πρώτο αγώνα MXGP της Αργεντινής ο Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε δυναμικά παίρνοντας τη Holeshot και, πιεζόμενος από τους Maxime Renaux (Yamaha) και Romain Febvre (Kawasaki) οδήγησε τον αγώνα από την αρχή.
Έχασε την πρωτιά στιγμιαία από τον Renaux, αλλά ξαναπέρασε στον ίδιο γύρο πρώτος και έμεινε εκεί ως την καρό σημαία για να ανοίξει τη χρονιά όπως έκλεισε την προηγούμενη, από την πρώτη θέση της κατάταξης.
Πίσω του στο βάθρο έφτασαν κατά σειρά οι Febvre και Paul Jonass (Honda), την ώρα που οι Tim Gajser (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM) τα έβρισκαν δύσκολα. Αμφότεροι είχαν πτώσεις - στην ίδια στροφή, σε διαφορετικές στιγμές! - και ο μεν πρώτος κατάφερε να ανακάμψει ως την 5η θέση του σκέλους, ενώ ο δεύτερος τερμάτισε 8ος.
FEBVRE MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Romain Febvre (Kawasaki)
Στο δεύτερο σκέλος MXGP ο Renaux έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος για τη Holeshot, ωστόσο σύντομα έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Gajser να τον περάσει εύκολα. Ο πρωταθλητής του 2022 δεν αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα στην πορεία για τη νίκη του σκέλους, με τον Prado να καθαρίζει τους αντιπάλους του ανεβαίνοντας ως τη δεύτερη θέση και τον Febvre να κλείνει το βάθρο του δεύτερου αγώνα.
Κάπως έτσι ο Prado αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο GP της Αργεντινής, με τον Febvre δεύτερο και τον Gajser τρίτο.
DEWOLF MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στην ΜΧ2 ο Kay de Wolf (Husqvarna) αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής του GP, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και τη νίκη στο δεύτερο.
LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)
Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 νικητής ήταν ο Simon Laengenfelder (GASGAS) μπροστά από τον de Wolf και τον Thibault Benistant (Yamaha), ενώ στον δεύτερο ο Ολλανδός της Husqvarna πήρε τη νίκη που του εξασφάλισε και την πρωτιά του Grand Prix μπροστά από τους Mikkel Haarup (Triumph) και Lucas Coenen (Husqvarna).
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου στην πίστα intu Xanadú - Arroyomolinos στην Ισπανία.



Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 2ος αγώνας, Ισπανία​









Jorge Prado και Kay De Wolf πρώτευσαν στην πίστα της Intu-Xanadu Arroyomolinos.

Δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross και πρώτος ευρωπαϊκός μετά το ντεμπούτο της φετινής σεζόν στη μακρινή Αργεντινή, μπροστά σε 30,000 Ισπανούς θεατές που ήρθαν να αποθεώσουν τον πρωταθλητή 2023, Jorge Prado (GASGAS) στην προσπάθειά του για επανάληψη του θριάμβου.

Ο Prado από τη δική του πλευρά δεν απογοήτευσε το κοινό του, καθώς παρέδωσε σεμινάριο οδήγησης σε κάθε δοκιμασία που συμμετείχε.
Στον πρώτο αγώνα ο Ισπανός πρωταθλητής καταδιώχθηκε αρχικά από τους Maxime Renaux (Yamaha) και Calvin Vlaanderen (Yamaha), μα κανείς δεν κατάφερε να πλησιάσει τον καυτό ρυθμό του Prado, την ώρα που οι Tim Gajser (Honda), Romain Febvre (Kawasaki) και Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) έχαναν σημαντικό έδαφος στην εκκίνηση.

Στο τέλος ωστόσο τον Prado ακολούθησαν στο βάθρο κατά σειρά οι Gajser και Herlings ανακάμπτοντας δυναμικά από το κακό τους ξεκίνημα.

Στον δεύτερο αγώνα της MXGP οι Gajser και Febvre κυνήγησαν από την αρχή τον Prado, ενώ ο Herlings γρήγορα τους πλησίασε στην τέταρτη θέση. Εκεί ο νεαρός Ισπανός έδειξε γιατί πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας στη σκόνη του τρεις εμπειρότατους παγκόσμιους πρωταθλητές για να φτάσει σε μια ακόμη νίκη και να αναδειχθεί γενικός νικητής του Ισπανικού GP.

Στο βάθρο του δεύτερου σκέλους ο Prado είχε για παρέα τον Gajser στη δεύτερη θέση, ενώ πίσω τους έγινε η διαφορά από τον πρώτο αγώνα καθώς ο Febvre έκλεψε την τρίτη θέση από τον Herlings.

Κάπως έτσι η πρώτη τριάδα του Ισπανικού GP ήταν ουσιαστικά η ίδια που ανέβηκε στο βάθρο του δεύτερου σκέλους.

Στη βαθμολογία της MXGP ο Prado οδηγεί με 114 βαθμούς, με τον Gajser στους 104 και τον Febvre στους 92.

Στην ΜΧ2
ο Kay de Wolf (Husqvarna) πήρε το πρώτο σκέλος και τερμάτισε δεύτερος στο άλλο, κατακτώντας έτσι την πρωτιά του Grand Prix. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 3 στα δύο σκέλη αντιστοίχως, ενώ το συνολικό βάθρο συμπλήρωσε ο Andrea Adamo (KTM) που ήρθε έτος στο πρώτο σκέλος και νίκησε στο δεύτερο.

Στην κατάταξη των αναβατών ο de Wolf προηγείται με 113 βαθμούς, έπεται ο Laengenfelder με 101 και τρίτος είναι ο Adamo με 82.

Σημειώνουμε τη νέα καλή εμφάνιση της Triumph στην κατηγορία των 250 cc του Παγκοσμίου, καθώς χτίζει σταθερό πάτημα στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος με τους δύο αναβάτες της - Mikkel Haarup (6ος) και Camden Mc Lellan (9ος), ενώ κατέχει την τέταρτη θέση στην κατάταξη Κατασκευαστών, μπροστά από τις Yamaha, Honda, Kawasaki και Fantic.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 3ος αγώνας, Σαρδηνία (Ιταλία)​

PRADO-MOTOCROSS-GP-3-SAR-2024.jpg

Στη Riola Sardo της Σαρδηνίας έγινε ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP με τον Jorge Prado να σαρώνει τα πάντα στον διάβα του.
Ο πρώτος αγώνας της MXGP το Σάββατο (6/4) είδε τον Jeremy Seewer (Kawasaki) να ξεκινά δυναμικά παίρνοντας τη Holeshot, ωστόσο λίγο αργότερα ο πρωταθλητής Jorge Prado (GASGAS) τον πέρασε για να αναλάβει να οδηγήσει, κάτι που έκανε ως το τέλος.

Ενόσω ο Seewer είχε μια άσχημη πτώση που τον άφησε αρκετά πίσω και τελικώς τερμάτισε στην 11η θέση, ο Tim Gajser (Honda) είχε αναλάβει να βάλει πίεση στον πρωτοπόρο, μα ουδέποτε κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για τον νεαρό Ισπανό αφού ποτέ δεν τον πλησίασε σε απόσταση κάτω των 2 δευτερολέπτων.

Tim Gajser (Honda)
Κάπως έτσι οι δύο πρώτες θέσεις του σκέλους καπαρώθηκαν από τους πρωταθλητές των δύο τελευταίων ετών, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Jeffrey Herlings (KTM).
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado έφτασε πρώτος στη Holeshot, με τον Herlings να τον καταδιώκει. Εκεί όμως που φαινόταν πως ο Ολλανδός θα έπιανε τον πρωτοπόρο, ένα λάθος τον οδήγησε σε μικρή πτώση που του κόστισε τόσο τις ελπίδες για νίκη, όσο και τη δεύτερη θέση που πέρασε εύκολα στα χέρια του Gajser που ακολουθούσε.
HERLINGS MOTOCROSS GP 3 SAR 2024
Jeffrey Herlings (KTM)
Παρά το λαθάκι που έκανε ο Σλοβένος της Honda στο τέλος, η δεύτερη θέση του δεν απειλήθηκε και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους προέκυψε πανομοιότυπο με αυτό του πρώτου.
Έτσι ο Prado ενίσχυσε τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης με 174 βαθμούς, με τον Gasjer να ακολουθεί με 157 και τον Herlings στους 125 τρίτο.
DEWOLF MOTOCROSS GP 3 SAR 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στην ΜΧ2
ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) ξεκίνησε δυναμικά στον πρώτο αγώνα και όλα έδειχναν πως θα άνοιγε και το τρίτο GP της χρονιάς με νίκη, ωστόσο ένα λαθάκι προς το τέλος του σκέλους χάρισε τη νίκη στον Lucas Coenen (Husqvarna), αφήνοντας τον de Wolf δεύτερο, ενώ ο Camden McLellan ανέβασε τη νέα μοτοσυκλέτα της Triumph στο βάθρο.
MCLELLAN MOTOCROSS GP 3 SAR 2024
Camden McLellan (Triumph)https://www.bikeit.gr/images/storie...ardegnia/MCLELLAN-MOTOCROSS-GP-3-SAR-2024.jpg
Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο de Wolf πήρε πειστικά τη νίκη που του είχε διαφύγει στο πρώτο, τερματίζοντας πάνω από 11.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Coenen, ενώ το βάθρο του σκέλους συμπλήρωσε ο Simon Laengenfelder (GASGAS).

Στο σύνολο του GP της Σαρδηνίας ο de Wolf αναδείχθηκε ξανά νικητής, με δεύτερο τον Coenen και τρίτο τον McLellan που σημείωσε μια ιστορική επίδοση ανεβάζοντας την Triumph στο πρώτο της βάθρο σε Grand Prix της MX2.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Απριλίου στην περίφημη Pietramurata στο Trentino της βόρειας Ιταλίας.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 4ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)​





Ασταμάτητος ο Jorge Prado πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη στο Trentino της βόρειας Ιταλίας.

Τι κι αν στον προκριματικό αγώνα ο πρωταθλητής Jorge Prado (GASGAS) αντιμετώπισε δυσκολίες και πήρε μόλις τον 17ο χρόνο; Όταν έφτασε η ώρα για την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο νεαρός Ισπανός έκανε μια εντυπωσιακή εκτόξευση που του χάρισε άλλη μια Holeshot και την πρώτη θέση του αγώνα στους αρχικούς γύρους του.

Λίγο αργότερα ο Prado έπεσε θύμα της πίεσης από τον Romain Febvre (Kawasaki) που τον ακολουθούσε από την αρχή, ενώ δεν άργησε να φτάσει πίσω του και ο Tim Gajser (Honda), για να τον περάσει και αυτός.
Ο Prado προσπάθησε να απαντήσει μα εν τέλει δεν κατάφερε κάτι περισσότερο απ' το να κρατήσει την τρίτη του θέση, καθώς καμιά άλλη ανακατάταξη δεν έγινε στην πρώτη τριάδα του αγώνα.
FEBVRE GAJSER MOTOCROSS GP 4 TN 2024
Romain Febvre (Kawasaki) και Tim Gajser (Honda)
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado έκανε άλλη μια τέλεια εκκίνηση, πήρε την έκτη του Holeshot (σε σύνολο οκτώ αγωνιστικών σκελών ως τώρα) και οδήγησε τον αγώνα με μόνο τον Febvre να τον ακολουθεί σε απειλητική απόσταση.

Η απειλή ωστόσο δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε προσπέραση και ο Prado έφτασε άνετα στη νίκη, μπροστά από τους Calvin Vlaanderen (Yamaha) και Jeremy Seewer (Kawasaki), καθώς ο Febvre είχε μια μικρή πτώση που του κόστισε αρκετές θέσεις, ενώ και οι Gajser και Tim Herlings (KTM) έμειναν πιο πίσω τερματίζοντας αντίστοιχα στις θέσεις 4 και 7.

Έτσι η νίκη στο GP του Trentino πήγε ξανά στον Prado, με δεύτερο τον Febvre και τρίτο τον Gajser.
Ο Prado ενίσχυσε την πρωτιά του στην κατάταξη με 219 βαθμούς, καθώς ο Gasjer ακολουθεί με 206, ενώ ο Febvre προσπέρασε τον Herlings στην τρίτη θέση με 174.
EVERTS MOTOCROSS GP 4 TN 2024
Liam Everts (KTM)
Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) ξεκίνησε νικώντας το πρώτο σκέλος, μπροστά από τους Thibault Benistant (Yamaha) και Liam Everts (KTM), ενώ στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Simon Laengenfelder (GASGAS) αυτός που πήρε τη νίκη, με τον Everts δεύτερο και τον Andrea Bonacorsi (Yamaha) τρίτο, την ώρα που ο de Wolf περιοριζόταν στην όγδοη θέση.

Έτσι στο τελικό αποτέλεσμα του Grand Prix έφερε τη νίκη στον Everts, με δεύτερο τον Benistant και τρίτο τον Laengenfelder. Για μια φορά ακόμη οι μοτοσυκλέτες της Triumph είχαν δυνατή παρουσία, καθώς και οι δύο αναβάτες της βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα του αγώνα στο σύνολο, με τον Camden Mc Lellan πέμπτο και τον Mikkel Haarup όγδοο.

Στην κατάταξη της ΜΧ2 ο de Wolf παραμένει στη θέση οδηγού με 213 βαθμούς, έπεται ο Laengenfelder με 187 και τρίτος είναι ο Benistant με 148.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 5 Μαΐου στην Agueda της Πορτογαλίας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP​

Στην MX2 o Liam Everts με την ΚΤΜ ήταν από άλλο πλανήτη κερδίζοντας τους πάντες
motomag MXGP


Η βροχή στην Πορτογαλία έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα σε όλες τις κατηγορίες καθώς οι συνθήκες στην πίστα ήταν τόσο δύσκολες που είδαμε χαοτικές διαφορές ακόμη και μεταξύ πρωτοκλασάτων αναβατών. Μπορεί οι Tim Gasjer (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM), να κέρδισαν από μία νίκη, αυτός που πανηγύρισε την συνολική νίκη στην Πορτογαλία στην MXGP κατηγορία ήταν ο Pauls Jonass (Honda), ο οποίος σημείωσε δύο δεύτερες θέσεις στους αγώνες. Από την άλλη ο Liam Everts (KTM), ήταν σε άλλον πλανήτη καθώς έκανε το απόλυτο κερδίζοντας με άνεση και τους δύο αγώνες στην ΜΧ2 κατηγορία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίσε το ταξίδι του ανά την υφήλιο με τον θεσμό να κάνει στάση αυτή τη φορά στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πόλη Agueda. Ομάδες και αναβάτες περίμεναν ηλιόλουστο καιρό αλλά τελικά η βροχή που έπεσε το Σάββατο και την Κυριακή δημιούργησε προβλήματα καθώς το τερέν ήταν ιδιαίτερα λασπωμένο, ενώ πέρασμα με το πέρασμα είχαν δημιουργηθεί λούκια και διάφορες αγωνιστικές γραμμές οι οποίες έβαλαν δύσκολα ακόμη και στους πιο έμπειρους αναβάτες.
MXGP

MXGP
Στην μεγάλη κατηγορία στον πρώτο αγώνα αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων ήταν ο Tim Gasjer (Honda), ο οποίος από χθες έδειχνε πως βολεύεται στο λασπωμένο τερέν της Πορτογαλίας. Ο αναβάτης της Ηοnda με το που πήρε την πρωτοπορία δεν κοίταξε ποτέ πίσω και με το καλημέρα δημιούργησε διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες.
Δραματικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Jorge Prado (GASGAS), με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος να πέφτει και να κολλά λίγο πριν το μεγάλο άλμα με αποτέλεσμα να χάνει κάθε ελπίδα για διάκριση στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP

Αν εξαιρέσουμε τον Gasjer που ήταν σε άλλο αγώνα λίγο πολύ όλοι οι αναβάτες έκαναν έναν αγώνα επιβίωσης και τίποτα άλλο. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως αναβάτες που είχαν τεράστια εμπειρία σε αυτού του είδους τις συνθήκες έχαναν σε κάποιους γύρους πάνω από 10 δευτερόλεπτα από τον Gasjer σε μία πίστα που το μήκος της είναι λιγότερο από 1,7 χιλιόμετρα!
Και κάπως έτσι φτάσαμε στο πέσιμο της καρό σημαίας στον πρώτο αγώνα της ΜΧGP κατηγορίας. Ο αναβάτης της Honda πήρε τη νίκη με άνεση χωρίς να ανησυχήσει σε κανένα σημείο του αγώνα με τον teammate του Pauls Jonass να κάνει το 1-2 για το HRC έχοντας διαφορά όμως 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Romain Febvre (Kawasaki), με τους αναβάτες της Fantic Glenn Coldenhoff και Brian Bogers να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP

Στον δεύτερο αγώνα όλοι περίμεναν να δουν τον Gasjer να γίνεται καπνός και να κερδίζει με άνεση αλλά τελικά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο που λεγόταν Jeffrey Herlings (KTM). O Herlings με το που έπεσαν οι μπάρες στον δεύτερο αγώνα πήρε το Holeshot και ξεκίνησε σταδιακά να χτίζει διαφορά από τους υπόλοιπους.
Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τους Prado και Gasjer. Αμφότεροι είχαν πτώση στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάποια θέση στην πεντάδα. Με τους Prado και Gasjer εκτός διεκδίκησης της νίκης ο μόνος που έβαλε δύσκολα στον Herlings ήταν ο Pauls Jonass. Ο αναβάτης της Honda κρατούσε μία διαφορά ασφαλείας από τον τρίτο Cornelius Toendel (KTM), καθώς ήξερε πως αν τερμάτιζε στη δεύτερη θέση στον δεύτερο αγώνα θα έφευγε από την Πορτογαλία ως νικητής του Σαββατοκύριακου λόγω των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP

Ο Herlings φυσικά δεν είχε τίποτα άλλο στο μυαλό του παρά μόνο να κερδίσει και αυτό έκανε. Ο αναβάτης της ΚΤΜ πήρε με άνεση τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της ΜΧGP κατηγορίας αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Jonass. Ο αναβάτης της Honda ήταν ο πιο χαρούμενος αναβάτης σήμερα στην μεγάλη κατηγορία καθώς με δύο δεύτερες θέσεις έφυγε ως νικητής από την Πορτογαλία. Το βάθρο του δεύτερου αγώνα συμπλήρωσε ο Toendel, ο οποίος πανηγύρισε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα με την ΚΤΜ. Ο Febvre τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον teammate του στην Kawasaki Jeremy Seewer να συμπληρώνει την πεντάδα.
Όσον αφορά την βαθμολογία είχαμε αλλαγές στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Tim Gasjer (Honda), έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο ανέβηκε στην πρώτη θέση έχοντας 252 βαθμούς, ενώ ο Jorge Prado (GASGAS), μετά τον καταστροφικό όπως κύλησε αγώνα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση έχοντας 238 βαθμούς. Κερδισμένος ήταν και ο Romain Febvre (Kawasaki), ο οποίος μείωσε την ψαλίδα από τους δύο πρώτους, με τον ίδιο να παραμένει στην τρίτη θέση ωστόσο πλέον έχει 220 βαθμούς.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP


MX2
Μετά την μεγάλη κατηγορία έφτασε η σειρά της ΜΧ2 για να αγωνιστεί στην λασπωμένη πίστα της Πορτογαλίας. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Liam Everts (KTM), ο οποίος από χθες έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση πήρε το Holeshot και στη συνέχεια στροφή με τη στροφή άνοιγε τη διαφορά από τους διώκτες του.
Ο μοναδικός που κατάφερε στους πρώτους γύρους να μείνει κοντά του ήταν ο Simon Laengenfelder (GASGAS), ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο Everts πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με τον αναβάτη της KTM να κερδίζει τον πρώτο αγώνα με άνεση στις δύσκολες συνθήκες έχοντας διαφορά σχεδόν 6 δευτερόλεπτα.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Laengenfelder, ο οποίος έκανε ένα μοναχικό αγώνα μετά τους πρώτους γύρους. Πίσω από τον αναβάτη της GASGAS ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Kay de Wolf (Husqvarna), ο οποίος είχε 28 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Laengenfelder. Στις θέσεις τέσσερα και πέντε ολοκλήρωσαν τον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 οι αναβάτες της Yamaha Rick Elzinga και Thibault Benistant.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP

Αν ο πρώτος αγώνας ήταν παράσταση για έναν ρόλο τι να πούμε για τον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2. Ο Liam Everts ο οποίος είχε κερδίσει λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα της ημέρας ξεκίνησε και πάλι πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα πήρε την πρωτοπορία του αγώνα.
Η μοναδική απειλή για τον Εverts άκουγε στο όνομα Simon Laengenfelder ωστόσο αυτή θα έσβηνε πολύ γρήγορα στο λασπωμένο τερέν της πορτογαλικής πίστας. Ο αναβάτης της GASGAS είχε μία άσχημη πτώση στους πρώτους γύρους με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον καρπό του χεριού του, το θετικό είναι πως τουλάχιστον έφυγε για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες περπατώντας και όχι με κάποιο φορείο.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP

Με τον Laengenfelder εκτός τα πράγματα έγιναν απλά για τον Everts. O αναβάτης της ΚΤΜ έκανε βόλτα και όχι αγώνα στην Πορτογαλία καθώς κέρδισε τον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 έχοντας διαφορά σχεδόν 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Rick Elzinga. Ο αναβάτης της Yamaha με τη σειρά του δεν ήθελε να πιέσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καθώς οι βαθμοί της δεύτερης θέσης ήταν πολύτιμοι.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Mikkel Haarup, ο οποίος έδωσε ακόμη έναν λόγο φέτος στους ανθρώπους της Triumph να πανηγυρίζουν καθώς η ΜΧ μοτοσυκλέτα του βρετανικού κατασκευαστή είναι ανταγωνιστική για ακόμη έναν αγώνα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Thibault Benistant, με τον αναβάτη της Yamaha να κρατά με τη σειρά του πίσω του τον Jens Walvoort της KTM.
MXGP, 5ος γύρος, Πορτογαλία – Ο Pauls Jonass (Honda) κερδίζει την λασπομαχία στην MXGP

Μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας στην βαθμολογία της ΜΧ2 κατηγορίας προηγείται, ο Kay De Wolf (Husqvarna) προηγείται έχοντας 246 βαθμούς. Ο Simon Langenfelder παρά τον τραυματισμό του βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 216 βαθμούς, με τον Liam Everts (KTM) να φιγουράρει στην τρίτη θέση με 188 βαθμούς.
Ομάδες και αναβάτες δεν θα απομακρυνθούν από την Ιβηρική χερσόνησο καθώς σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου στο Lugo της Ισπανίας θα διεξαχθεί ο έκτος γύρος της χρονιάς.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 6ος αγώνας, Lugo (Ισπανία)​

PRADO-MOTOCROSS-GP-6-GAL-2024.jpgEVERTS-MOTOCROSS-GP-6-GAL-2024.jpg

Εντός έδρας απάντηση Jorge Prado και επιστροφή στην κορυφή της κατάταξης.
Στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία ο ως τότε πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Jorge Prado (GASGAS) πέρασε ένα δύσκολο διήμερο, από το οποίο κατέληξε να χάνει την πρώτη θέση του από τον Tim Gajser (Honda).
Ο Ισπανός πρωταθλητής του 2023 ωστόσο ανέκαμψε στον αγώνα της πατρίδας του, MXGP of Galicia, και με μια διπλή νίκη επέστρεψε στην κορυφή.
HERLINGS MOTOCROSS GP 6 GAL 2024
Jeffrey Herlings (KTM)
Στο πρώτο σκέλος της MXGP
ο Prado ξεκίνησε δυναμικά και πήρε άλλη μια Holeshot για να οδηγήσει τη μάχη από την αρχή ως το τέλος. Πίσω του ξετυλίχθηκε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον θέαμα καθώς ο Gajser προσπάθησε να τον πιάσει αλλά είχε μια πτώση που τον έστειλε από τη δεύτερη στην έκτη θέση, την ώρα που στο βάθρο του σκέλους ο Prado είχε για συντροφιά τους Romain Febvre (Kawasaki) και Calvin Vlaanderen (Yamaha).
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP η εκκίνηση αποδείχθηκε προβληματική καθώς κόλλησαν οι πύλες των Prado και Jeffrey Herlings (KTM) με αποτέλεσμα κόκκινες σημαίες, διακοπή και επανεκκίνηση. Εκεί η Holeshot πήρε στον Vlaanderen, ο οποίος όμως μπόρεσε να οδηγήσει τον αγώνα για σκάρτο μισό γύρο πριν τον περάσει ο Prado και φύγει μπροστά.
FEBVRE MOTOCROSS GP 6 GAL 2024
Romain Febvre (Kawasaki)
Τον Ισπανό προσπάθησε να κυνηγήσει ο Gajser μα είχε μια ακόμη μικρή πτώση που τον "καταδίκασε" στην τρίτη θέση στον τερματισμό, καθώς ο Herlings εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σλοβένου για να τερματίσει δεύτερος.
Κάπως έτσι ο Prado πανηγύρισε μια σαρωτική εντός έδρας νίκη στην οποία κέρδισε τα πάντα, από τον προκριματικό αγώνα ως και τα δύο σκέλη, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Febvre.
Η μέτρια εμφάνιση του Gajser που τον άφησε τέταρτο στην κατάταξη του αγώνα σήμανε νέα ανατροπή στην προσωρινή κατάταξη της MXGP, καθώς ο Prado ξαναπέρασε πρώτος με 298 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον δεύτερο Gajser και 32 από τον τρίτο Febvre.
Στην ΜΧ2 αμφότερα τα αγωνιστικά σκέλη κρίθηκαν στην καρό σημαία και χάρισαν άφθονο θέαμα και αγωνία στους θεατές.
COENEN L MOTOCROSS GP 6 GAL 20241
Lucas Coenen (Husqvarna)
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο Andrea Adamo (ΚΤΜ) βγήκε κερδισμένος κρατώντας τον πρωτοπόρο Kay de Wolf (Husqvarna) 7 δέκατα πίσω του, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Liam Everts (KTM).
Στο δεύτερο σκέλος της MX2 ήταν ο Lucas Coenen (Husqvarna) αυτός που έφτασε πρώτος στην καρό σημαία, με δεύτερο τον Everts και τρίτο τον Kay de Wolf.
Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων ο μεγάλος νικητής της Γαλικίας ήταν ο Coenen με δεύτερο τον Adamo και τρίτο τον Everts.

Στην κατάταξη του πρωταθλήματος ο de Wolf διατηρεί τα πρωτεία με 292 βαθμούς, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Simon Laengenfelder (GASGAS) των 248 βαθμών που είχε κακό αγώνα στο Lugo τερματίζοντας μόλις ένατος στο σύνολο. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Everts με 230 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου στη St Jean d'Angely της Γαλλίας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 7ος αγώνας, St. Jean d’Angely (Γαλλία)​





Ανατροπή της ανατροπής της ανατροπής. Ξανά στην κορυφή της κατάταξης ο Tim Gajser.

Ο πρωταθλητής MXGP του 2023, Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά οδηγώντας το πρωτάθλημα στους πρώτους αγώνες του 2024, ωστόσο στην Πορτογαλία είχε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο που επέτρεψε στον Tim Gajser (Honda) να τον προσπεράσει.
Μια εβδομάδα αργότερα, επί ισπανικού εδάφους, ο Prado απάντησε και ξαναπήρε την κεφαλή της βαθμολογίας, για να φτάσουμε τώρα στο Γαλλικό GP στη St. Jean d’Angely όπου η ανατροπή της ανατροπής ακολουθήθηκε από μια ακόμη, τρίτη σερί ανατροπή.

Ο καιρός για μια φορά ακόμη αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας του αγώνα στο Monster Energy MXGP of France καθώς η βροχή ερχόταν και έφευγε καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου στην πίστα Circuit du Puy de Poursay, η οποία ήταν κατάμεστη από χιλιάδες Γάλλους που είχαν ως πρώτο μέλημα να υποστηρίξουν τον δικό τους Romain Febvre (Kawasaki).

Romain Febvre (Kawasaki)
Ο Febvre με τη σειρά του είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αντίχειρα που τον δυσκόλευε σε όλο το διήμερο, ωστόσο είχε ήδη ενθουσιάσει το κοινό νικώντας τον προκριματικό RAM Qualifying Race στη λάσπη του Σαββάτου.

Την Κυριακή η πίστα ήταν πιο στεγνή και στο πρώτο σκέλος ο Febvre ξεκίνησε ιδανικά με τη Holeshot, για να οδηγήσει στα πρώτα στάδια του αγώνα, ενόσω τον κατεδίωκε ο Prado και ανέβαινε ο Gajser. Ο Σλοβένος πέρασε τον Ισπανό για να πάρει τη δεύτερη θέση και σταδιακά πλησίασε τον Γάλλο που είχε αρχίσει να χάνει ρυθμό λόγω πόνου στο χέρι του.

Τελικά ο Gajser κατάφερε να πάρει τη νίκη, με τον Prado δεύτερο αφότου κατάφερε στα τέλη του αγώνα να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του Febvre και να τον υποβαθμίσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Jeffrey Herlings (KTM)
Το δεύτερο σκέλος της MXGP
ξεκίνησε εν μέσω δυνατής βροχής, κάτι που φάνηκε πως βόλευε τον Febvre καθώς ο ρυθμός ήταν χαλαρότερος λόγω του βαριού τερέν με τα πολλά λιμνάζοντα νερά σε διάφορα σημεία του.

Τώρα ο Febvre οδηγούσε τον αγώνα με άνεση έχοντας πάρει άλλη μια Holeshot, ενώ πίσω του συναντήθηκαν μια χούφτα παγκόσμιοι τίτλοι στη μονομαχία Gajser με Jeffrey Herlings (KTM), η οποία έληξε μετά από δέκα γύρους ανηλεούς μάχης υπέρ του δεύτερου, καθώς ο Σλοβένος έπεσε και έχασε αρκετό χρόνο, τερματίζοντας εν τέλει μόλις έκτος το σκέλος.

Η απώλεια της πίεσης από τον Gajser επέτρεψε στον Herlings να επικεντρωθεί στην καταδίωξη του Febvre, τον οποίο άρχισε να πλησιάσει σιγά-σιγά και στον τελευταίο γύρο του έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα παίρνοντας τη νίκη, ενώ το βάθρο του δεύτερου σκέλους ολοκληρώθηκε από τον Pauls Jonass (Honda).

Μετά τον τερματισμό ωστόσο είχαμε ανακατατάξεις στα αποτελέσματα, καθώς οι Jeremy Seewer (Kawasaki) και Kevin Horgmo (Honda) δέχτηκαν ποινές χρόνου καθώς πήδηξαν το διπλό άλμα υπό κίτρινες σημαίες, έτσι ο Gajser βρέθηκε τέταρτος στο δεύτερο σκέλος και αυτό τον έχρισε απρόσμενα νικητή του αγώνα στο σύνολο, για έναν μόλις βαθμό από τον Febvre.
Όσο για τον Prado, στη λάσπη του δεύτερου σκέλους τα βρήκε δύσκολα και τερμάτισε έβδομος, ωστόσο προήχθη σε πέμπτος μετά τις επιβολές των παραπάνω δύο ποινών.

Ωστόσο η πέμπτη του θέση δεν ήταν αρκετή να τον κρατήσει στην κατοχή του κόκκινου number plate, καθώς ο Gajser επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης με 348 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον Prado και 39 από τον τρίτο Febvre.

Lucas Coenen (Husqvarna)
Στην ΜΧ2
ο Lucas Coenen (Husqvarna) πανηγύρισε δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη της Γαλλίας και ενίσχυσε τη θέση του στην τρίτη σειρά της προσωρινής κατάταξης.

Στον πρώτο αγώνα ο Coenen επικράτησε του Andrea Adamo (KTM) στη δεύτερη θέση και του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Kay de Wolf (Husqvarna) στην τρίτη, ενώ στο άλλο σκέλος ο Βέλγος πήρε ξανά τη νίκη με πολύ χαρακτηριστική άνεση, καθώς ο δεύτερος de Wolf τερμάτισε 24 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω του και ο Simon Laengenfelder (GASGAS) συμπλήρωσε το βάθρο.

Έτσι στο σύνολο ο Coenen θριάμβευσε στη Γαλλία, με δεύτερο τον de Wolf και τρίτο τον Adamo.
Στη βαθμολογία ο de Wolf οδηγεί σταθερά με 342 βαθμούς, καταδιώκει ο Laengenfelder με 290 και πίσω του έπεται ο Coenen με 283.
DEWOLF MOTOCROSS GP 7 FRA 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας ακολουθεί σε δύο εβδομάδες, 1-2 Ιουνίου με το Liqui Moly MXGP of Germany στην Teutschenthal.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]​

Στην MX2 ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατέκτησε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και τις δύο νίκες
motomag MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]


O όγδοος γύρος της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, ο οποίος έλαβε χώρα στη Γερμανία δεν έκρυβε εκπλήξεις καθώς οι Jorge Prado (GASGAS) και Lucas Coenen (Husqvarna), έφυγαν με δύο εύκολες νίκες σε MXGP και MX2 αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με ότι είδαμε στην Γαλλία πριν μία εβδομάδα, στη Γερμανία οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν τους αναβάτες να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα χωρίς προβλήματα ενώ και οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τις ομπρέλες τους.

Στην MXGP κατηγορία στον πρώτο αγώνα, ο Glenn Coldenhoff (Fantic), ήταν αυτός που πήρε το Holeshot, ωστόσο η πρωτοπορία δεν κράτησε για πολύ για τον αναβάτη της Fantic. O Jorge Prado (GASGAS), πριν συμπληρώσουμε δύο στροφές είχε βρεθεί στην πρώτη θέση, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2023 να έχει έναν και μόνο στόχο: Τη νίκη η οποία θα του έδινε ταυτόχρονα την πρώτη θέση και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας.
MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Με τον Prado να έχει γίνει καπνός και να οδεύει για μία άνετη θέση άπαντες είχαν επικεντρωθεί στη μάχη των υπόλοιπων θέσεων του βάθρου. Ο Coldenhoff κατάφερε να κρατηθεί στη δεύτερη θέση μέχρι τον τέταρτο γύρο, με τον ίδιο να υποχωρεί στη συνέχεια καθώς οι Jeffrey Herlings (KTM) καιTim Gasjer (Honda), πέρασαν μπροστά.
Με ελάχιστους γύρους να απομένουν όλα είχαν κριθεί καθώς ο Prado πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού έχοντας 12 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Herlings, με τον Gasjer να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Calvin Vlaanderen (Yamaha), με τον Pauls Jonass (Honda), να συμπληρώνει την πεντάδα.
MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Στο δεύτερο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Ο Prado αυτή τη φορά πήρε το Holeshot και ξεκίνησε να χτίζει μία διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Herlings ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ήταν κοντά στην αρχή με τον Prado δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και μία θέση από τον Gasjer με τον αναβάτη της Honda να έχει ως στόχο να τερματίσει πίσω από τον Prado καθώς η μεταξύ τους μάχη στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Prado όπως και στον πρώτο αγώνα κέρδισε με άνεση στην Γερμανία, ενώ προσπέρασε τον Gasjer στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατά δύο βαθμούς!
MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]


Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Gasjer, με τον Herlings να συμπληρώνει αυτή τη φορά το βάθρο. Ο Vlaanderen τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Coldenhoff να συμπληρώνει την πεντάδα.
Μετά το τέλος του Γερμανικού Grand Prix, ο Jorge Prado (GASGAS), πέρασε εκ νέου μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος έχοντας 402 βαθμούς, με τον Tim Gajser (Honda), να υποχωρεί στη δεύτερη θέση έχοντας 400 βαθμούς. Ο Jeffrey Herlings (KTM), βρίσκεται στην τρίτη θέση με 336 βαθμούς.
MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Στην κατηγορία MX2, ο Lucas Coenen (Husqvarna) ήρθε στην Γερμανία με σπασμένα φρένα μετά τις δύο νίκες που πέτυχε στην Γαλλία. Ο αναβάτης της Husqvarna μετέτρεψε και τους δύο αγώνες σε παράσταση για έναν ρόλο καθώς κέρδισε με άνεση όλους τους αντιπάλους του στην πίστα, ενώ κατάφερε με την επιτυχία του αυτή να μειώσει και άλλο τη διαφορά του στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Kay De Wolf (Husqvarna).
Πίσω από τον Lucas Coenen και στους δύο αγώνες βρέθηκαν οι Kay De Wolf (Husqvarna) και Simon Längenfelder (GASGAS), οι οποίοι αμφότεροι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση και στους δύο αγώνες.
MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Όσον αφορά την βαθμολογία της MX2, o Kay De Wolf (Husqvarna), συνεχίζει να προηγείται έχοντας 396 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna), να ψαλιδίζει σιγά σιγά τη διαφορά έχοντας 337 βαθμούς. Ο Simon Längenfelder (GASGAS), ακολουθεί στην τρίτη θέση με 333 βαθμούς.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross σε μία εβδομάδα από τώρα θα βρεθεί στην Λετονία για τον ένατο γύρο της χρονιάς.

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 9ος αγώνας, Kegums (Λετονία)​

5Y7A7268.jpg

Επιστροφή στις νίκες για τον Herlings, συνεχίζεται η μονομαχία Prado-Gajser στην κατάταξη με μονοψήφια διαφορά να τους χωρίζει.
Μετά από τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες όπου είχαμε ανατροπή στην κορυφή της κατάταξης, με τους Jorge Prado (GASGAS) και Tim Gajser (Honda) να αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις, στο MXGP of Latvia στην πίστα Zelta Zirgs Motocenter στην Kegums το σερί αυτό συνεχίστηκε για πέμπτο GP.
Ο αγώνας έγινε με σποραδική βροχόπτωση που δυσκόλεψε αρκετά την αμμώδη πίστα και χάρισε αγώνες με αγωνία και θέαμα ως το τέλος, ενώ έγινε σε κλίμα πένθους για τον πρόσφατα αποβιώσαντα αντιπρόεδρο της FIM και πρόεδρο της επιτροπής Motocross της FIM, Dr Wolfgang Srb.
5Y7A6887
Στο πρώτο σκέλος, που έγινε μετά από μια δυνατή μπόρα, ο Prado ξεκίνησε ιδανικά παίρνοντας τη 10η φετινή του Holeshot, αλλά ο Herlings βρισκόταν στο κατόπι του και τον πέρασε με το τέλος του πρώτου γύρου. Έκτοτε ο Ολλανδός δεν αντιμετώπισε ξανά σοβαρά προβλήματα και οδήγησε ως τη νίκη, την πρώτη του μετά από ακριβώς έναν χρόνο - και μάλιστα στην ίδια πίστα!
Πίσω του o Prado είχε προβλήματα με το βαρύ τερέν και έχασε αρκετές θέσεις μετά από πτώση, καθώς ο νικητής της προκριματικής κούρσας RAM Qualifying Race, Gajser είχε φτάσει στη δεύτερη θέση και επιχειρούσε να πλησιάσει τον Herlings.
Ατυχώς γι' αυτόν, ουδέποτε κατάφερε να γίνει απειλητικός κι έτσι ο Herlings πήρε την καρό σημαία, με τον Gajser δεύτερο και τον Glenn Coldenhoff να ανεβάζει τη Fantic του στο βάθρο μετά από δυνατή μάχη με τον ομόσταυλό του, Brian Bogers.
Μετά από αυτή τη μάχη και με τον Prado να έχει τερματίσει μόλις 7ος στο σκέλος, ο Gajser προσπέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας προσωρινά, μέχρι δηλαδή το επόμενο αγωνιστικό σκέλος.
5Y7A6978
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ωστόσο ο Prado συνέχισε το σερί των Holeshot και αυτή τη φορά κρατήθηκε στην πρώτη θέση καθώς πίσω του εξελίχθηκε μια άλλη μάχη μεταξύ των Gajser και Herlings.
Ο Σλοβένος πρωταθλητής της Honda προσπάθησε πολύ να απειλήσει τον Prado αλλά ταυτόχρονα δεχόταν την πίεση του Herlings από πίσω του σε έναν αγώνα όπου οι τρεις πρώτοι του πρωταθλήματος τερμάτισαν με τη σειρά που βρίσκονται στην κατάταξη: Prado, Gajser, Herlings.
Έτσι το τελικό αποτέλεσμα του MXGP οf Latvia ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Herlings (45 βαθμοί), με δεύτερο τον Gajser (44 β.) και τρίτο τον Prado (39 β.), συγκομιδή που επαναφέρει τον Gajser στην πρώτη θέση της κατάταξης για την πέμπτη διαδοχική αλλαγή της κόκκινης numberplate στο απίθανο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Gajser έχει συγκεντρώσει ως τώρα σε εννιά αγώνες 454 βαθμούς, ο Prado έπεται με 450, ενώ ο Herlings βρίσκεται αρκετά μακριά στην τρίτη θέση με 386 βαθμούς.
5Y7A6070
Η ΜΧ2 είχε δύο συναρπαστικούς αγώνες στην Kegums και μεγάλο πρωταγωνιστή τον 17χρονο Sacha Coenen (KTM).
Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας νικητής αναδείχθηκε ο πρωτοπόρος της κατάταξης Kay de Wolf (Husqvarna), μπροστά από τον ομόσταυλό του και δεύτερο της κατάταξης Lucas Coenen, ενώ ο Sacha Coenen κατετάγη τρίτος.
Στο δεύτερο σκέλος ωστόσο ο Sasha Coenen πήρε τη νίκη μπροστά από τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Lucas Coenen, την ώρα που ο de Wolf τερμάτιζε μόλις ένατος.
Έτσι ο Sasha Coenen πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην MXGP - για την ακρίβεια ήταν το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία - με δεύτερο τον αδελφό του, Lucas Coenen, και τρίτο τον Laengenfelder.
Στην κατάταξη ο de Wolf διατηρεί άνετα την πρωτιά με 443 βαθμούς, καθώς ο ομόσταυλος Lucas Coenen μείωσε ελαφρώς τη διαφορά φτάνοντας στους 388, με τον Laengenfelder να απειλεί από την τρίτη θέση με 381.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιουνίου και θα μας ταξιδέψει εκτός Ευρώπης, στην Ινδονησία και την πίστα του νησιού Lombok.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 10ος αγώνας, Maggiora (Ιταλία)​

GAJSER-MOTOCROSS-GP-9-ITA-2024.jpg

Τέλος στο σερί των διαδοχικών ανατροπών στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο Gajser νίκησε ξανά και αποσπάστηκε από τον Prado.
Για πέντε συνεχόμενα Grand Prix οι κ.κ. Jorge Prado (GASGAS) και Tim Gajser (Honda) αντάλλασαν θέση στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης της MXGP. Στο MXGP of Italy ωστόσο, στη πίστα Maggiora Park, το σερί ανατροπών πήρε ένα τέλος. Προσωρινά τουλάχιστον.
Με άφθονη λάσπη στα απόνερα μιας δυνατής νεροποντής το Σάββατο (15/6) και σε στεγνή και ηλιόλουστη πίστα την Κυριακή (16/6), το Ιταλικό MXGP ξεκίνησε με τον Gajser να έχει επικρατήσει στην προκριματική λασπομαχία.
HERLINGS MOTOCROSS GP 9 ITA 2024
Jeffrey Herlings (KTM)
Στο πρώτο σκέλος της MXGP
ο Jeremy Seewer (Kawasaki) πήρε τη Holeshot, με τον τον Prado κολλημένο πίσω του και τον Gajser από κοντά να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Ισπανού πρωταθλητή και να περνά αυτός δεύτερος.

Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Gajser είχε καθαρίσει και με τον Seewer, ο οποίος μάλιστα έπεσε λίγο αργότερα και βγήκε εκτός μάχης για τη νίκη, όμως ο Σλοβένος δε μπόρεσε να απομακρυνθεί. Οι Prado και Jeffrey Herlings (KTM) ήταν πια κοντά πίσω του και θα ακολουθούσε μια μάχη των τριών πρώτων της βαθμολογίας.

Εν τέλει ωστόσο, παρότι κανείς δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από την τριάδα αυτή, στην καρό σημαία έφτασαν με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν την τριπλή τους μάχη: Gajser, Prado, Herlings.
SEEWER MOTOCROSS GP 9 ITA 2024
Jeremy Seewer (Kawasaki)
Το δεύτερος σκέλος της MXGP
ξεκίνησε με ένα μεγάλο μπέρδεμα που ξεκίνησε από την πτώση του Valentin Guillod (Honda) που ενέπλεξε 12 αναβάτες, μεταξύ των οποίων και τον Prado. Σα να μην έφτανε που έχασε τόσο χρόνο, ο Ισπανός αποκόμισε και τραυματισμό από την πτώση αυτή με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να αποσυρθεί από τον αγώνα.

Στο μεταξύ οι Gajser και Herlings είχαν απομακρυνθεί στην κορυφή, ομοίως και ο Seewer σε μια μοναχική τρίτη θέση. Οι δύο πρώτοι έδωσαν αρκετές μάχες χωρίς κανείς να μπορεί να ξεχωρίσει, με τον Herlings να γλιτώνει τα χειρότερα σε μια έξοδο από την πίστα στην υπερπροσπάθεια για προσπέραση, ενώ λίγο αργότερα ο Gajser έκανε το λάθος και έπεσε στιγμιαία, αρκετά όμως για να χάσει τη νίκη από τον Ολλανδό και να τερματίσει δεύτερος.

Στο σύνολο λοιπόν στη Maggiora ο Gajser αναδείχθηκε νικητής με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Seewer. Στη βαθμολογία το μηδενικό του Prado στο δεύτερο σκέλος ήταν το καλύτερο δώρο για τον Gajser που ενίσχυσε την πρώτη θέση του στην κατάταξη με 511 βαθμούς, ενώ ο Prado έμεινε πιο πίσω με 477 και έπεται ο Herlings με 440.
COENEN S MOTOCROSS GP 9 ITA 2024
Sacha Coenen (KTM)
Στην ΜΧ2
μετά από δύο συναρπαστικούς αγώνες ο Sacha Coenen (KTM) αναδείχθηκε νικητής του GP μπροστά από τον Liam Everts (KTM) και τον Valerio Lata (KTM).

Στο πρώτο σκέλος κέρδισε ο Everts με δεύτερο τον Simon Laengenfelder (GASGAS) και τρίτο τον Andrea Adamo (KTM). Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της ΜΧ2 ο Sacha Coenen πήρε τη νίκη μπροστά από τον αδελφό του, Lucas Coenen (Husqvarna), και τον Lata.
O Kay de Wolf (Husqvarna) είχε έναν μέτριο αγώνα στη Maggiora καταλαμβάνοντας συνολικά την έβδομη θέση, ωστόσο διατηρεί άνετα την πρώτη θέση της κατάταξης με 473 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Laengenfelder με 425 και τρίτος ο Lucas Coenen με 421.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα μας ταξιδέψει στην Ασία και στην Ινδονησία για το πρώτο από δύο συνεχόμενα Grand Prix στο νησί Lombok στις 30 Ιουνίου.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 11ος αγώνας, Lombok (Ινδονησία)​

PRADO-MOTOCROSS-GP-11-IND-1-2024.jpg

Κραταιοί Jorge Prado και Kay de Wolf στο πρώτο Ασιατικό GP της χρονιάς.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μεταφέρθηκε στην Ινδονησία για τον 11ο αγώνα του, το MXGP of West Nusa Tenggara στο νησί Lombok, εκεί όπου σε μιαν εβδομάδα θα φιλοξενηθεί και ο δεύτερος ασιατικός αγώνας του φετινού προγράμματος.

Στη μεγάλη κατηγορία, MXGP, ο Tim Gajser (Honda) είχε καταφέρει να σπάσει το σερί διαρκών ανατροπών στην κορυφή της βαθμολογίας και να κρατήσει την κόκκινη number plate για δύο συνεχόμενους αγώνες. Η απάντηση του Jorge Prado (GASGAS) ήρθε στην Ινδονησία με μια νίκη που δεν τον έφερε ξανά στην κορυφή, αλλά πάντως σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο.
HERLINGS MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024
Στον πρώτο αγώνα της MXGP θριαμβευτής ήταν ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πέρασε τον Jeremy Seewer (Kawasaki) μόλις μια στροφή αφότου ο δεύτερος πήρε τη Holeshot. Ο Ολλανδός πρωταθλητής κράτησε από κείνο το σημείο και μετά τον δικό του ρυθμό, ο οποίος αποδείχθηκε ανέφικτος για οποιονδήποτε άλλον.

Και πίσω από τον Herlings δεν ήταν όποιος κι όποιος, αλλά δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές που πρωταγωνιστούν στη μάχη για το φετινό στέμμα: οι κ.κ. Prado και Gajser ουδέποτε έγιναν πραγματικά απειλητικοί για τον Herlings, τερματίζοντας τον αγώνα με αυτήν ακριβώς τη σειρά, αλλά με πάνω από 10 δευτερόλεπτα από τον νικητή ο δεύτερος και πάνω από 16 ο τρίτος.
VLAANDEREN MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Herlings ξανά πέρασε πρώτος στη διάρκεια του πρώτου γύρου και προσπάθησε να εξαφανιστεί, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στους Gajser και Prado να τον περάσουν.

Ο μεν Prado  κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος, ωστόσο ο μεγάλος του αντίπαλος βρέθηκε υπό πίεση από τον Herlings και οδηγήθηκε σε δύο λάθη, με το πρώτο να του κοστίζει τη δεύτερη θέση και το άλλο το βάθρο συνολικά, καθώς τον υποβάθμισε στην πέμπτη θέση στον τερματισμό, χαρίζοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου στον Calvin Vlaanderen (Yamaha).

Έτσι ο Prado αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Vlaanderen.
Στη βαθμολογία ο Gajser εξακολουθεί να οδηγεί με 555 βαθμούς, ενώ ο Prado πλησίασε λίγο στους 533, όπως και ο Herlings που είναι τώρα τρίτος με 497 βαθμούς.
DEWOLF MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024
Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) εδραίωσε την πρωτιά του κατακτώντας δύο νίκες στα σκέλη του αγώνα της Ινδονησίας.
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο de Wolf επικράτησε σχετικά δύσκολα του Andrea Adamo (KTM), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Mikkel Haarup με τη νέα μοτοσυκλέτα της Triumph.
ADAMO MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024
Στο δεύτερο σκέλος νικητής ήταν ξανά ο de Wolf, έχοντας πίσω του αυτή τη φορά τον Lucas Coenen (Husqvarna) και τον Adamo.
COENEN L MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024
Συνολικά ο de Wolf πήρε φυσικά τη νίκη στον πρώτο αγώνα της Ινδονησίας, με δεύτερο τον Adamo και τρίτο τον Lucas Coenen.
'Ετσι στην κατάταξη ο de Wolf ενίσχυσε την πρωτοπορία του στους 532 βαθμούς, με τον Lucas Coenen δεύτερο με 467 και τον Simon Laengenfelder (GASGAS) τρίτο με 463.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην ίδια πίστα της Ινδονησίας στις 6 και 7 Ιουλίου 2024.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 12ος αγώνας, Lombok (Ινδονησία)​

HERLINGS-MOTOCROSS-GP-12-IND-2-2024.jpg

Σαρωτικές νίκες για Jeffrey Herlings και Lucas Coenen σε MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα.
Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross φιλοξενήθηκε στην Ινδονησία, στην ίδια πίστα που είχαν τρέξει πριν μιαν εβδομάδα αλλά αυτή τη φορά γυρίζοντάς τη με αντίθετη φορά.

Πρωταγωνιστής στον αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Jeffrey Herlings (KTM), έχοντας κατακτήσει την πρωτιά σε όλες τις δοκιμασίες πριν τα δύο αγωνιστικά σκέλη, δηλαδή ήταν πρώτος σε όλα τα χρονομετρημένα σκέλη δοκιμών καθώς και στον προκριματικό RAM Qualifying Race.
GAJSER MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Tim Gajser (Honda)
Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, MXGP
, ωστόσο ο Tim Gajser (Honda) εκτοξεύτηκε και κατέκτησε τη Holeshot, με τον Herlings κολλημένο πίσω του και τον πρωταθλητή Jorge Prado (GASGAS) από κοντά στην τρίτη θέση.
Οι δύο πρώτοι γρήγορα αποσπάστηκαν και έδιναν τις δικές τους μάχες ως τον 13ο γύρο, όταν ο Herlings έκανε την κίνησή του και πέρασε πρώτος για να μείνει εκεί ως την καρό σημαία.
Στο μεταξύ ο Prado έχανε σταδιακά επαφή με τους δύο πρώτους ενώ δεχόταν έντονη πίεση από τον Calvin Vlaanderen (Yamaha) που στον προηγούμενο αγώνα είχε κατακτήσει το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Ολλανδός της Yamaha συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε, καθώς κατάφερε να περάσει τον Ισπανό πρωταθλητή και να τον αφήσει εκτός βάθρου.
VLAANDEREN MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Kalvin Vlaanderen (Yamaha)
Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της MXGP
ο Gajser έστριψε ξανά πρώτος για μιαν ακόμη Holeshot, ωστόσο αυτή τη φορά ο Herlings ήταν έτοιμος, τον πέρασε σχεδόν αμέσως και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του ως την καρό σημαία.

Για τον Prado όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν θετικά καθώς δεν έβρισκε τον ρυθμό για να μείνει με τους δύο πρώτους και, ακόμα χειρότερα, έχασε στο τέλος δύο θέσεις από τους Vlaanderen και Valentin Guillod (Honda) μένοντας πέμπτος στον τερματισμό.
Έτσι στο δεύτερο GP της Ινδονησίας ο Herlings ήταν ο νικητής με το απόλυτο των βαθμών, με δεύτερο τον Gajser και τρίτο τον Vlaanderen, την ώρα που ο Prado έμενε τέταρτος στο σύνολο και εκτός βάθρου.

Στην κατάταξη ο Gajser ήταν σαφέστατα ο κερδισμένος της υπόθεσης καθώς έφτασε στους 608 βαθμούς και άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του από τον Prado που μετρά 574, νιώθοντας πλέον πίεση και από τον Herlings που με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στους 557 βαθμούς..
COENEN L MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Lucas Coenen (Husqvarna)
Στην ΜΧ2 ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Lombok ήταν ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατακτώντας τόσο τον προκριματικό αγώνα, όσο και τα δύο σκέλη του GP.
Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 ο L. Coenen πήρε την πρωτοπορία από τον πρώτο γύρο και δεν απειλήθηκε ξανά σοβαρά από κανέναν, τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Kay de Wolf (Husqvarna).
Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 η σύνθεση του βάθρου άλλαξε δραστικά, μα κοινός παρονομαστής ήταν ξανά ο κυρίαρχος L. Coenen που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε στην κορυφαία τριάδα του αγώνα από τους Andrea Adamo (KTM) και Mikkel Haarup (Triumph).
HAARUP MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Mikkel Haarup (Triumph)
Έτσι στο σύνολο ο L. Coenen αναδείχθηκε νικητής με δεύτερο τον Haarup - που χάρισε άλλο ένα βάθρο σε GP στην πρωτάρα Triumph - και τρίτο τον Laengenfelder.
Στην κατάταξη ο de Wolf διατηρεί την πρωτιά με 576 βαθμούς, με τον L. Coenen να πλησιάζει ελαφρώς στους 527, ενώ τρίτος είναι ο Laengenfelder με 509.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Loket της Τσεχίας στις 20-21 Ιουλίου 2024.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 13ος αγώνας, Loket (Τσεχία)​

4e7c31adbcc85a5e03032a9dae7005c4_XL.jpg
Εντυπωσιακός Herlings, αποτελεσματικός Gajser και στη μέση ο Prado.

Ο 13ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross διοργανώθηκε σε μια ιστορική πίστα, τη Loketske Serpentiny της Τσεχίας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου προγράμματος από το 1998.
Φτάνοντας ως εδώ ο Tim Gajser (Honda) είχε καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από διαρκείς ανατροπές μεταξύ αυτού και του πρωταθλητή 2023, Jorge Prado (GASGAS), ωστόσο φέτος το μενού έχει και υγιή Jeffrey Herlings (KTM) για να νοστιμίσει κι άλλο το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.

Jeffery Herlings #84 (KTM)
Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, MXGP, αρχικά οι δύο Kawasaki Romain Febvre και Jeremy Seewer έφυγαν πρώτες, ωστόσο πολύ σύντομα η κεφαλή του αγώνα είχε καταληφθεί κατά σειρά από τους Prado, Herlings και Gajser.
Οι δύο πρώτοι άρχισαν να ξεχωρίζουν από τον Σλοβένο της Honda, μονομαχώντας για την πρωτιά που για αρκετή ώρα ήταν στα χέρια του Ισπανού πρωταθλητή, ωστόσο η ταχύτητα του Herlings ήταν αυτή που στο τέλος του έδωσε τη νίκη, ακολουθούμενος από τους Prado και Gajser κατά σειρά.
9B3A4500
Jorge Prado (GASGAS)
Στον δεύτερο αγώνα ωστόσο ο Herlings αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς έμπλεξε με άλλους αναβάτες στην εκκίνηση και έπεσε χάνοντας αρκετές θέσεις την ώρα που ο Prado οδηγούσε τη δράση αρχικά, πριν τον περάσει ο Gajser καθ' οδόν προς μια πολύ σημαντική νίκη.
Στο μεταξύ ωστόσο ο Herlings περνούσε κόσμο και κοσμάκη για να φτάσει 12ος όταν, στην προσπάθειά του να περάσει τον Andrea Bonacorsi (Yamaha) βρήκε με τον μπροστινό τροχό του τον πίσω του αντιπάλου του και ξανάπεσε. Ο Ολλανδός της ΚΤΜ σηκώθηκε και με εκτυφλωτικό ρυθμό ξαναπέρασε την πλειοψηφία των αντιπάλων του για να φτάσει ως την τέταρτη θέση, όπου και τερμάτισε!
Στο μεταξύ ο Gajser πανηγύριζε μια νίκη επί του Prado, με τον Calvin Vlaanderen (Yamaha) να είναι ο μόνος άλλος αναβάτης που δεν πρόλαβε να πέσει θύμα του επερχόμενου Herlings.
Στο συνολικό αποτέλεσμα του Τσεχικού MXGP ο Gajser πήρε τη νίκη, με δεύτερο τον Prado και τρίτο τον Herlings, γεγονός που ενίσχυσε την πρωτιά του Σλοβένου στην κατάταξη με 663 βαθμούς. Ο Prado (627 β.) είδε την απόστασή του από την κορυφή να μεγαλώνει στους 36 βαθμούς, νιώθοντας τον Herlings που τον απειλεί πλέον από τους 608 που έχει.
9B3A4119
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στην ΜΧ2 ο μεγάλος χαμένος ήταν ο πρωταθλητής Andrea Adamo (KTM) που αναγκάστηκε να αποσυρθεί με πρόβλημα στους κοιλιακούς, έχοντας τρέξει μόνο στο πρώτο σκέλος όπου και κατάφερε να συλλέξει μόλις 2 βαθμούς. Μεγάλος κερδισμένος του αγώνα ήταν ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) που πήρε τη συνολική νίκη του GP ανεβαίνοντας στο βάθρο και στα δύο σκέλη του.
9B3A3681
Lucas Coenen (Husqvarna)
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 νικητής αναδείχθηκε ο Lucas Coenen (Husqvarna) επικρατώντας άνετα του Simon Laengenfelder (GASGAS), με τον de Wolf τρίτο.
Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος ο de Wolf πήρε τη νίκη με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο μισό της διάρκειάς του, αφήνοντας δεύτερο τον Laengenfelder και τρίτο τον Liam Everts (KTM).
9B3A4006
Simon Laengenfelder (GASGAS)
Έτσι το συνολικό αποτέλεσμα του Τσέχικου GP φέρνει στην πρώτη θέση τον de Wolf, δεύτερο τον Laengenfelder και τρίτο τον Lucas Coenen.
Στη βαθμολογία ο de Wolf κρατά γερά την πρώτη θέση με 626 βαθμούς, τον καταδιώκει ο Lucas Coenen με 580 και τρίτος είναι ο Laengenfelder με 560.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Lommel στο Βέλγιο στις 28 Ιουλίου.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 14ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)​

5dad52d9086fc003582c86bba064b8b9_XL.jpg

Να γιατί ο Jeffrey Herlings είναι γνωστός ως "The Bullet", δηλαδή Η Σφαίρα.
Ο 14ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross διοργανώθηκε σε μια ιστορική πίστα της Ευρώπης, τη βελγική Lommel, η άμμος της οποίας μας χάρισε μοναδικό θέαμα από τους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου.
Ένας εξ αυτών είναι αναμφίβολα ο Jeffrey Herlings (KTM) που φημίζεται για την ταχύτητά του σε σαθρά εδάφη, κάτι που απέδειξε περίτρανα με την κυριαρχία του στον βελγικό αγώνα.
GAJSER MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Tim Gajser (Honda)
Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε εκπληκτικά τον αγώνα και ανέλαβε να οδηγήσει τη δράση με πολύ γρήγορο ρυθμό, την ώρα που ο νικητής του προκριματικού αγώνα, Herlings, βρισκόταν τέταρτος μετά την πρώτη στροφή (Holeshot).
Δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να καθαρίσει τους προπορευόμενους Jeremy Seewer (Kawasaki) και Calvin Vlaanderen (Yamaha) και να αρχίσει να πιέζει αφόρητα τον Prado, ωστόσο την ώρα που είχε αρχίσει να τον πλησιάζει μπλέχτηκε με έναν αναβάτη που έτρωγε γύρο, έπεσε και βρέθηκε 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο με περίπου 15 λεπτά να απομένουν στον αγώνα.
Κάπου εκεί ο Herlings μπήκε σε beast mode, μάζεψε τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα της διαφοράς αυτής σε έναν γύρο και στον επόμενο είχε φτάσει στον πίσω τροχό του Prado για να τον περάσει άμεσα! Ο Ολλανδός αναβάτης της ΚΤΜ δεν έκλεισε το γκάζι καθόλου και συνέχισε να γυρνά σε εκτυφλωτικό ρυθμό για να φτάσει στη νίκη με σχεδόν 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ισπανό πρωταθλητή που τερμάτισε δεύτερος.
Τρίτος τερμάτισε ο Vlaanderen σε έναν μοναχικό αγώνα από τη στιγμή που καθάρισε με τον ανταγωνισμό, ο οποίος είχε τις μορφές των Romain Febvre (Kawasaki) στην τέταρτη θέση και Tim Gajser (Honda) στην πέμπτη.
FEBVRE MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Romain Febvre (Kawasaki)
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP
ο Prado επανέλαβε την ταχύτατη εκκίνησή του και πήρε για 14η φορά φέτος τη Holeshot, ενώ ο Herlings ήταν ξανά τέταρτος πίσω από τις Kawasaki των Febvre και Seewer. Ο Ολλανδός ωστόσο καθάρισε γρήγορα με τους δύο προπορευόμενούς του και σύντομα έφτασε και πέρασε τον Prado.
Έκτοτε ο Herlings δεν ξανακοίταξε πίσω και κυριάρχησε στον δικό του άπιαστο ρυθμό για μια ακόμη νίκη με διαφορά της τάξης των 10 δευτερολέπτων από τον Prado, ενώ το βάθρο του σκέλους συμπλήρωσε ο Febvre - το πρώτο του μετά τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει στο GP της Γαλλίας τον Μάιο.
Έτσι το τελικό βάθρο του Βελγικού MXGP είχε τον Herlings πρώτο και θριαμβευτή, τον Prado δεύτερο και τον Febvre τρίτο, με τον Gajser ως τον μεγάλο χαμένο της Lommel από την τέταρτη θέση.
Λέμε "χαμένο" γιατί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας διατήρησε την πρωτιά του με 705 βαθμούς, αλλά είδε τόσο τον Prado (681 β.) όσο και τον Herlings (667 β.) να τον πλησιάζουν.
DEWOLF MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στην ΜΧ2
οι δύο αγώνες στο Βέλγιο ήταν συναρπαστικοί με διαρκείς ανατροπές και πολλές πτώσεις.
Μεγάλος κερδισμένος από τη μάχη της Lommel ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Kay de Wolf (Husqvarna), ο οποίος νίκησε στο πρώτο σκέλος και ήρθε δεύτερος στο άλλο, με αποτέλεσμα να πάρει τη συνολική νίκη του αγώνα και να ενισχύσει κι άλλο τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας.
ELZINGA MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Rick Elzinga (Yamaha)
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2
τον de Wolf συνόδευσαν στο βάθρο οι Rick Elzinga (Yamaha) και Camden Mc Lellan (RSA, Triumph) - με τη δεύτερη Triumph του Mikkel Haarup να ακολουθεί μόλις μια θέση έξω από το βάθρο.
Στο δεύτερο σκέλος νικητής αναδείχθηκε ο Simon Laengenfelder (GASGAS) και τρίτος ο Liam Everts (KTM) στον αγώνα της πατρίδας του.
LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 14 FLA 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)
Συνολικά ο de Wolf πήρε τους περισσότερους βαθμούς στη Lommel, ο Elzinga ήρθε δεύτερος και ο Laengenfelder τρίτος.
Στη βαθμολογία η πρωτιά του de Wolf ενισχύθηκε φτάνοντας στους 683 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna) δεύτερο στους 618 μετά από έναν μέτριο αγώνα στη Lommel (5ος και 8ος στα δύο σκέλη αντίστοιχα) και τον Laengenfelder τρίτο στους 606 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11 Αυγούστου στην Uddevalla της Σουηδίας.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 16ος αγώνας, Arnhem (Ολλανδία)​


Εντός έδρας θρίαμβος για Herlings, καθώς ο Prado για δεύτερο συνεχόμενο GP έκλεισε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Gajser και το πρωτάθλημα οδεύει προς καυτό φινάλε.

Μιαν εβδομάδα μετά την επικράτηση του Jorge Prado (GASGAS) επί του Tim Gajser (Honda) στο σουηδικό GP της Uddevalla, ο ολλανδικός αγώνας στην αμμώδη πίστα της Arnhem προσέφερε ένα ακόμη βήμα προς το δραματικό φινάλε που προοιωνίζεται για το φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας προσέφερε επίσης μια ευκαιρία για τον Tony Cairoli να δοκιμάσει την ΜΧ μοτοσυκλέτα της Ducati στο κορυφαίο επίπεδο και μάλιστα να καταγράψει τους πρώτους της βαθμούς στο παγκόσμιο με τη 15η θέση στο πρώτο σκέλος.
Στο πρώτο σκέλος της MXGP κατηγορίας ο Prado ανέλαβε να οδηγήσει τη δράση από νωρίς την ώρα που ο Gajser και το τοπικός ήρωας Jeffrey Herlings (KTM) βρίσκονταν αρκετές θέσεις πιο πίσω, με τον Ολλανδό να έχει πέσει στα όρια της δεκάδας μετά το μποτιλιάρισμα της πρώτης στροφής.
mxgp24 16 ollandia 4
Ενόσω όμως ο Prado επιχειρούσε να ανοίξει μια διαφορά ικανή να τον προστατεύσει από αυτό που είχε πάθει στη Lommel από τον Herlings, ο αναβάτης της ΚΤΜ είχε αρχίσει ξανά να γυρνά στον δικό του ταχύτατο ρυθμό φτάνοντας στην τρίτη θέση στον 13ο γύρο όταν πέρασε τον Gajser. Στη συνέχεια πλησίασε τους άλλους δύο αναβάτες που απέμεναν, τον συμπατριώτη του Glenn Coldenhoff (Fantic) και φυσικά τον Prado, τους οποίους και καθάρισε για να περάσει πρώτος.
Ο Herlings έφτασε έτσι στη νίκη του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία, παρότι ο Prado επέμεινε στο κυνήγι του ως και την καρό σημαία, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Coldenhoff.
Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της κατηγορίας ο Coldenhoff άνοιξε τη μάχη στρίβοντας πρώτος στη Holeshot με τους Gajser, Herlings και Prado κατά σειρά πίσω του. Λίγους γύρους αργότερα ο αναβάτης της Fantic θα υποχωρούσε στην τέταρτη θέση καθώς οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος μάχονταν λυσσαλέα για τα πρωτεία.
mxgp24 16 ollandia 5
Κερδισμένος από τη μάχη αυτή βγήκε ξανά ο Herlings καθώς καθάρισε με τους δύο αντιπάλους του στον όγδοο γύρο με το κοινό να παραληρεί και από εκεί και πέρα οδήγησε ταχύτατα προς μια νίκη με διαφορά άνω των 9 δευτερολέπτων από τον Prado. Στο μεταξύ ο Gajser είχε μια μικρή πτώση που τον έβγαλε εκτός από τη μάχη της νίκης και τον ανάγκασε να πολεμήσει με τον Coldenhoff για να καταφέρει να κρατήσει την τρίτη θέση στο βάθρο του σκέλους.

Έτσι στο σύνολο του Ολλανδικού GP ο Herlings πήρε τη νίκη με το απόλυτο των 50 βαθμών, με δεύτερο τον Prado που οπωσδήποτε πανηγυρίζει τους έξι βαθμούς παραπάνω που αποκόμισε εις βάρος του Gajser που κατατάχθηκε τρίτος ισοβαθμώντας με τον Coldenhoff.
Στη βαθμολογία ο Gajser διατηρείται πρώτος με 801 βαθμούς, αλλά πλέον ο Prado πλησίασε επικίνδυνα στους 792 και στο παιχνίδι φαίνεται να μπαίνει και ο Herlings που έφτασε στους 766 - αν και με τέσσερα GP να απομένουν για φέτος είναι μάλλον ανέφικτο γι' αυτόν να κάνει ρεαλιστικά όνειρα τίτλου.
mxgp24 16 ollandia 2
Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Kay de Wolf (Husqvarna) αγωνιζόταν ενώπιον του κοινού της πατρίδας και ήθελε σαφώς να κυριαρχήσει εντός έδρας, κάτι που κατάφερε στο πρώτο σκέλος, παρότι ο Lucas Coenen (Husqvarna) εντυπωσίασε με την ταχύτητά του έχοντας επιστρέψει από τις πιο πίσω θέσεις μετά από κακή εκκίνηση. Ο Βέλγος πίεσε αφόρητα τον Ολλανδό για τη νίκη του σκέλους και τερμάτισε μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον νικητή, ενώ τρίτος ήταν ο Liam Everts (KTM).
Στο δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 ωστόσο ο Lucas Coenen δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει την ταχύτητά του στην άμμο κατακτώντας εμφατικά τη νίκη με αέρα σχεδόν 35 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Andrea Adamo (KTM).
mxgp24 16 ollandia 1
Ο de Wolf στο μεταξύ είχε μια δύσκολη στιγμή όταν συγκρούστηκε με αναβάτη που έτρωγε γύρο και ολοκλήρωσε το σκέλος με τραυματισμένη τη μοτοσυκλέτα του, για να δηλώσει αργότερα πανευτυχής που κατάφερε να φτάσει ως το τέρμα χωρίς να μείνει από μηχανικό πρόβλημα και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς. Ο Ολλανδός πρωτοπόρος της ΜΧ2 μάλιστα έφτασε κοντά και στο βάθρο μένοντας ωστόσο τέταρτος, με τον Camden Mc Lellan (Triumph) να ανεβαίνει στο βάθρο ως τρίτος στο σκέλος.
Στο τελικό αποτέλεσμα της Arnhem ο Lucas Coenen ήταν ο νικητής, με δεύτερο τον de Wolf και τρίτο τον Adamo.
Στην κατάταξη ο de Wolf διατηρεί την πρωτιά με 777 βαθμούς και μια υγιή διαφορά από τον Lucas Coenen που έπεται με 733, ενώ τρίτος είναι από μακριά ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με 676 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 24-25 Αυγούστου, στη Frauenfeld της Ελβετίας.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
MXGP 2024, 17ος αγώνας, Frauenfeld (Ελβετία)

Σπουδαίες νίκες για τους πρωτοπόρους MXGP και MX2, Tim Gajser και Kay de Wolf, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνέχισε την πορεία του μπαίνοντας στην τελική ευθεία του για τη φετινή σεζόν, με το MXGP of Switzerland Presented by iXS να δείχνει δύο πρόσωπα καθώς την έντονη ζέστη στις προκριματικές διαδικασίες του Σαββάτου διαδέχτηκε η βροχή την ημέρα του αγώνα, Κυριακή.
Στο πρώτο σκέλος της MXGP ήταν ο Maxime Renaux (Yamaha) αυτός που έφυγε ταχύτερα από τη σχάρα εκκίνησης και πήρε τη Holeshot, με τον Jorge Prado (GASGAS) πίσω του, αλλά τρεις μόλις στροφές αργότερα ήταν ο Tim Gajser (Honda) στον πίσω του τροχό.
9B3A4114
Jorge Prado (GASGAS)
Ο Σλοβένος πρωτοπόρος της βαθμολογίας χρειάστηκε μερικές στροφές ακόμη για να περάσει πρώτος, περίπου στα μισά του πρώτου γύρου, και στη συνέχεια έτρεξε τον δικό του αγώνα σε ρυθμό που δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον αμφισβητήσει.
Ενόσω ο Gajser χανόταν στον ορίζοντα, ο Jeffrey Herlings (KTM) ξεπέρασε την κακή του εκκίνηση και με επίθεση διαρκείας μάζεψε σχεδόν όλους τους προπορευόμενούς τους για να φτάσει αυτός στη δεύτερη θέση.
Στο μεταξύ ο Jeremy Seewer (Kawasaki) στον αγώνα της πατρίδας του είχε καταφέρει να βρεθεί σε θέση βάθρου περνώντας τον Prado, γεγονός που κινητοποίησε τον Ισπανό πρωταθλητή του 2023 για να ανεβάσει ρυθμό και τελικά να περάσει τόσο τον Renaux όσο και τον Seewer για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου του σκέλους.
9B3A5276
Jeffrey Herlings (KTM)
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP
ο Renaux πήρε ξανά τη Holeshot και για αρκετούς γύρους κρατούσε έναν ρυθμό που οι επερχόμενοι Prado και Romain Febvre (Kawasaki) αδυνατούσαν να ματσάρουν. Αυτά βέβαια όσο οι κ.κ. Gajser και Herlings παρέμεναν μπλεγμένοι στα όρια της δεκάδας, γιατί όταν ξέμπλεξαν μας έδειξαν γιατί είναι πρωταθλητές.

Με πολύ γρήγορο ρυθμό και οι δύο άρχισαν να ανεβαίνουν θέσεις, με τον Gajser να φτάνει πρώτος πίσω από τον Prado - που στο μεταξύ είχε περάσει πρώτος - και να τον περνά στην αρχή του 12ου γύρου. Η συνέχεια γνωστή: ο Gajser απλώς κάλπασε προς μιαν ακόμη νίκη.
Ο Herlings μιμήθηκε τον Σλοβένο προσπερνώντας κόσμο και κοσμάκη για να φτάσει σε θέση βάθρου, καθαρίζοντας λίγο πριν το τέλος του αγώνα τους Febvre και Prado, για να φτάσει ξανά δεύτερος.

Στον τερματισμό ο Gajser συμπλήρωσε ένα μαγικό διήμερο που είχε πολλή ανάγκη μιας και στη βαθμολογία οι Prado και Herlings είχαν κόψει αρκετά τη διαφορά, σε ένα βάθρο με την ίδια ακριβώς κατανομή με το πρώτο σκέλος.
Η νίκη αυτή του Gajser του έδωσε μια βαθειά ανάσα φτάνοντας στους 860 βαθμούς, αλλά σαφώς δε μπορεί να ησυχάσει όταν ο Prado τον καταδιώκει με 842 βαθμούς και ο Herlings έπεται στους 818.
9B3A4040
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στην ΜΧ2 ο Kay de Wolf (Husqvarna) βγήκε κερδισμένος από τον Ελβετικό αγώνα έχοντας πάρει μια πολύ σημαντική νίκη την ώρα που ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο, Lucas Coenen (Husqvarna) είχε ξανά έναν μέτριο αγώνα που τον έφερε στην έβδομη θέση.
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο de Wolf πήρε τη νίκη μπροστά από τον Liam Everts (KTM) και τον Thibault Benistant (Yamaha), ενόσω ο Lucas Coenen τερμάτισε έκτος και μετά δεχόταν και ποινή δύο θέσεων γιατί "έκοψε" μια στροφή.
Στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας η νίκη πήγε στον Simon Laengenfelder (GASGAS) με άνεση, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Λετονός Karlis Alberts Reisulis (Yamaha), κρατώντας τον de Wolf τρίτο.
Στο σύνολο του Ελβετικού GP ωστόσο ο de Wolf πήρε τη σημαντικότατη νίκη με τον Laengenfelder δεύτερο και τον Everts τρίτο, γεγονός που στη βαθμολογία διατηρεί τον Ολλανδό της Husqvarna στην πρώτη θέση με 831 βαθμούς. Ο Lucas Coenen έχασε έδαφος φτάνοντας στους 770 βαθμούς και τον πλησίασε ελαφρώς ο Laengenfelder στους 727 βαθμούς.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
Ο επόμενος αγώνας θα ταξιδέψει το MXGP στην Τουρκία και την Afyonkarahisar στις 8 Σεπτεμβρίου.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 18ος αγώνας, Afyonkarahisar (Τουρκία)​

PRADO-MOTOCROSS-GP-18-TK-2024.jpg

Νέα επικράτηση Prado και πλέον το πρωτάθλημα οδεύει προς φινάλε-θρίλερ με Gajser.
Ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, MXGP of Turkey, φιλοξενήθηκε στη γειτονική μας χώρα υπό έντονη ζέστη, εκκινώντας την τελευταία τριάδα αγώνων που θα κρίνουν το φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα.
Στην Τουρκία ο Jorge Prado (GASGAS) επέστρεψε στις νίκες μετά την επικράτηση του Tim Gajser (Honda) πριν λίγες μέρες στην Ελβετία και μείωσε κι άλλο τη βαθμολογική του διαφορά από την κορυφή, στήνοντας ένα σκηνικό αγωνίας για τα δύο τελευταία GP της φετινής σεζόν.
GAJSER MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Tim Gajser (Honda)
Στο πρώτο σκέλος της MXGP
ο Jeremy Seewer (Kawasaki) πήρε την πέμπτη φετινή του Holeshot μπροστά από τον Gajser και τον Maxime Renaux (Yamaha), την ώρα που οι Romain Febvre (Kawasaki), Jeffrey Herlings (KTM) και Ruben Fernandez (Honda) έμπλεκαν αμέσως μετά την εκκίνηση και οι δύο πρώτοι εκ των τριών έχαναν πολύτιμες θέσεις.
Σύντομα ο Renaux προσπέρασε τον Fernandez και εκμεταλλεύτηκε λάθος του Gajser για να περάσει δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση έφτασε αργότερα ο Prado με στόχο να πιέσει για να ανέβει ακόμη περισσότερο και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως είχε τον Σλοβένο πρωτοπόρο της βαθμολογίας πίσω του.
Παρόλα αυτά ο Renaux αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Seewer, με τον Prado να μένει τρίτος και εμφανώς εκνευρισμένος.
SEEWER MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Jeremy Seewer (Kawasaki)
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP
απολαύσαμε μια μάχη των τριών κορυφαίων αναβατών του κόσμου και πρωτοπόρων στη βαθμολογία. Οι κ.κ. Prado, Gajser και Herlings έπαιζαν για τη νίκη με τον Ισπανό να καταφέρνει να την πάρει μπροστά από τον Σλοβένο, με τον Ολλανδό να μένει τρίτος. Ήταν τόσο γρήγοροι αυτοί οι τρεις που, ενδεικτικά, ο τέταρτος Febvre τερμάτισε 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον Herlings!
Στο σύνολο του Τουρκικού GP ο Prado πανηγύρισε τη νίκη με τον Gajser δεύτερο και τον Seewer τρίτο.
Στη βαθμολογία ο Gajser εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά με 910 βαθμούς, αλλά ο Prado του έκοψε άλλους πέντε στην Afyonkarahisar και έφτασε στους 896, ενώ ο Herlings μάλλον έχει χαιρετήσει επί της ουσίας τη διεκδίκηση του τίτλου με τους 857 βαθμούς που έχει μαζέψει ως τώρα.
COENEN L MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Lucas Coenen (Husqvarna)https://www.bikeit.gr/images/storie...8_turkey/COENEN-L-MOTOCROSS-GP-18-TK-2024.jpg
Στην ΜΧ2 η επέλαση του Lucas Coenen (Husqvarna) συνεχίζεται, ωστόσο η πρωτοπορία του ομόσταυλού του, Kay de Wolf (Husqvarna), δε δείχνει να απειλείται ιδιαίτερα καθώς ο Ολλανδός διατηρεί τη δική του βαθμολογική συγκομιδή σε υψηλό επίπεδο.
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο L. Coenen πήρε τη νίκη από τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Liam Everts (KTM) κατά σειρά, με τον de Wolf τέταρτο.
DEWOLF MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2
ο νικητής ήταν ξανά ο ίδιος, αυτή τη φορά με τον de Wolf να τον ακολουθεί σε απόσταση μικρότερη των 4 δευτερολέπτων και τον Mikkel Haarup να ανεβάζει την Triumph σε ένα ακόμη βάθρο.
Κάπως έτσι το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα του Τουρκικού GP του Motocross φέρνει τον L. Coenen πρώτο και καλύτερο με τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών (50), τον de Wolf δεύτερο και τον Laengenfelder τρίτο.
LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 18 TK 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)
Στη βαθμολογία ωστόσο ο de Wolf παραμένει πρώτος με 873 βαθμούς και μάλλον δεν ανησυχεί πολύ για τους 10 περισσότερους που πήρε o L. Coenen καθώς ο Βέλγος παραμένει σε σχετική απόσταση ασφαλείας με 829 βαθμούς. Τρίτος έπεται από μακριά ο Laengenfelder με 774 βαθμούς.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος, προτελευταίος αγώνας του 2024 θα γίνει στη Σανγκάη της Κίνας στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.762
Ηλικία
63
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MXGP 2024, 19ος αγώνας, Shanghai (Κίνα)​



Απόλυτη ανατροπή στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, με τον Jorge Prado να προσπερνά τον Tim Gajser για έναν τελικό-θρίλερ να στήνεται πλέον σε δύο εβδομάδες στην Ισπανία.
Μια εβδομάδα πριν το Grand Prix της Κίνας, ο αγώνα της Τουρκίας είχε προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις όταν η αντεπίθεση του Jorge Prado (GASGAS) επί του Tim Gajser (Honda) είχε μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 14 βαθμούς, με τον Σλοβένο πάντως να διατηρεί την πρωτιά στην κατάταξη.

Στην Κίνα και το προτελευταίο Grand Prix της χρονιάς, τα πράγματα άλλαξαν άρδην χάρη σε ένα κάκιστο πρώτο σκέλος από πλευράς Gajser, την ώρα που όλοι οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν από τη μια την αφόρητη ζέστη και από την άλλη την απειλή τυφώνα που ανάγκασε τους διοργανωτές να περικόψουν και να συμπιέσουν το πρόγραμμα για να αποφύγουν τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Ο προκριματικός αγώνας RAM Qualifying Race βάσει του οποίου καθορίζονται οι θέσεις των αναβατών στη σχάρα εκκίνησης ματαιώθηκε και η κατάταξη στην εκκίνηση προέκυψε από τις επιδόσεις στις δοκιμές που είχαν προηγηθεί.
FEBVRE MOTOCROSS GP 19 CHI 20242
Jeremy Seewer (Kawasaki), Romain Febvre (Kawasaki)
Στον πρώτο αγώνα της MXGP
ο Jeremy Seewer (Kawasaki) άνοιξε με μια ακόμη Holeshot και τους Ruben Fernandez (Honda) και Prado πίσω του, ωστόσο η είδηση στα πρώιμα στάδια του αγώνα ήταν η μεγάλη πτώση του Gajser όταν προσγειώθηκε στον πίσω τροχό του Glen Coldenhoff (Fantic) ρίχνοντας και τους δύο αναβάτες καθώς μάχονταν για την τέταρτη θέση.

Στην πορεία ο Seewer και ο Fernandez άρχισαν να χάνουν θέσεις καθώς ανέβαινε μαινόμενος ο Romain Febvre (Kawasaki). Ο Γάλλος έφτασε στην κορυφή στον 11ο γύρο και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με όσα συνέβαιναν πίσω του για να πάρει την καρό σημαία.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Prado, ενώ το βάθρο του πρώτου σκέλους συμπλήρωσε ο Jeffrey Herlings (KTM) με το συνηθισμένο του φετινό μοτίβο: κακή εκκίνηση, μπλέξιμο στην κίνηση και θεϊκός ρυθμός στο κλείσιμο του αγώνα.

Το δράμα του Gajser ωστόσο έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν, στην προσπάθεια να ανακάμψει από την πτώση του, έπεσε ξανά μετά από σύγκρουση με τον Andrea Bonacorsi (Yamaha) και αναγκάστηκε να γυρίσει στα πιτς για να επισκευάσει μια ζημιά στη CFR του. Τελικώς τερμάτισε μόλις 17ος στο σκέλος και από νωρίς είδε τον Prado να του παίρνει την κόκκινη number plate ως νέος πρωτοπόρος της βαθμολογίας.
HERLINGS MOTOCROSS GP 19 CHI 2024
Jeffrey Herlings (KTM)
Στο δεύτερο σκέλος της MXGP
ο Prado επιτέθηκε πιο δυναμικά στην εκκίνηση και πήρε τη Holeshot και αυτή τη φορά ο Gajser κατάφερε να μείνει στο κατόπι του κυνηγώντας ανελέητα τον Ισπανό. Ατυχώς για τον Σλοβένο της Honda, ο Prado κατάφερε να τα δώσει όλα και να αντισταθεί σε κάθε απόπειρα προσπέρασης για να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Ήταν δε τόσο εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια, την έντονη ζέστη και την πυκνή υγρασία που δε μπορούσε ούτε να πανηγυρίσει, ούτε καν να δώσει συνέντευξη μετά τον τερματισμό!

Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Gajser δεύτερος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Febvre μετά από μάχη με τον Herlings.
Έτσι στο σύνολο του Κινέζικου GP ο Prado πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, με δεύτερο τον Febvre και τρίτο τον Herlings.

Στην βαθμολογία ο Prado ξαναπήρε την κόκκινη number plate ως πρωτοπόρος με 943 βαθμούς, ο Gajser (936 β.) πλέον υπολείπεται επτά βαθμών και ο Herlings παρέμεινε τρίτος με 895 βαθμούς - και, όπως ο ίδιος δήλωσε, παρότι έχει μαθηματικές ελπίδες για τίτλο, ο ίδιος το ξεγράφει καθώς θα πρέπει να τα θαλασσώσουν και οι δύο προπορευόμενοί του.

Πλέον ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα γίνει στην Ισπανία με το κοινό προφανώς να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον συμπατριώτη τους Prado που προσπαθεί να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του.
DEWOLF MOTOCROSS GP 19 CHI 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)
Στην ΜΧ2 τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά, καθώς ο Kay de Wolf (Husqvarna) απολαμβάνει μια καλή διαφορά, η οποία δεν του έχει δώσει την αριθμητική εξασφάλιση του τίτλου μεν, αλλά επιδεικνύει μια εντυπωσιακή σταθερότητα στην απόδοσή του. Ο βασικός του αντίπαλος είναι ο ομόσταυλός του Lucan Coenen (Husqvarna) και τον τελευταίο καιρό κερδίζει διαρκώς, αλλά με τον de Wolf μονίμως στο βάθρο ή τις παρυφές του, οι επιπλέον βαθμοί που κερδίζει ο Coenen δεν έχουν αποδειχθεί αρκετοί για να ανατρέψουν τη βαθμολογία.
Στη Σανγκάη παίχτηκε το ίδιο ακριβώς έργο. Ο L. Coenen πήρε δύο καθαρές νίκες, αλλά ο de Wolf ήταν και τα δύο βάθρα του αγώνα, έτσι παραμένει πρώτο φαβορί για τον τίτλο.
COENEN L MOTOCROSS GP 19 CHI 2024
Lucas Coenen (Husqvarna)
Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2
ο L. Coenen κράτησε τον Simon Laengenfelder (GASGAS) πίσω του στη δεύτερη θέση, με τον de Wolf τρίτο.
Στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας των 250 cc ο L. Coenen νίκησε ξανά, αυτή τη φορά επικρατώντας του de Wolf που σαφώς δεν ήθελε να πάρει μεγάλα ρίσκα για τρεις παραπάνω βαθμούς, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Laengenfelder.
LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 19 CHI 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)
Η δυσάρεστη είδηση του δεύτερο σκέλους ήταν η άσχημη πτώση του Liam Everts (KTM), από την οποία αποκόμισε ένα τραύμα στον λαιμό και μάλιστα αρχικά τρόμαξε τους παρευρισκόμενους καθώς έμεινε για λίγη ώρα ακίνητος όπως είχε πέσει.
Στο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα του αγώνα της Κίνας ο L. Coenen προφανώς έφυγε με το μέγιστο των διαθέσιμων βαθμών, ο de Wolf ήρθε δεύτερος με οκτώ βαθμούς λιγότερους και ο Laengenfelder ολοκλήρωσε το βάθρο.
Ο de Wolf διατηρεί την πρωτιά του στην κατάταξη με 915 βαθμούς, με τον L. Coenen να ακολουθεί εκ του μακρόθεν με 879 και τον Laengenfelder τρίτο στους 811. Αν και μαθηματικώς ο Coenen έχει ελπίδες για τίτλο, θα πρέπει να συμβεί κάτι καταστροφικό στον de Wolf για να τον χάσει, αφού η διαφορά του είναι μεγαλύτερη από τους μισούς διαθέσιμους πόντους ανά Grand Prix.
Όλα θα κριθούν στις 29 Σεπτεμβρίου στην Cozar της Ισπανίας, όπου θα διεξαχθεί το 20ό και τελευταίο Grand Prix του Motocross για τη σεζόν του 2024.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024
 
Top Bottom