Honda 1300A Pan European

Iraklis174

well know member
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Ότι κάτσει δεν υπάρχουν λεφτά χαχα
Όνομα
Ηρακλης
Την έχει ο γαμπρός μου, έμεινε από μπαταρία σταθμευμένος και με όλα τα φώτα αναμμένα στις Άλπεις,μέχρι να βάλει στολές αδιάβροχα, και μέσα στην ομίχλη,και λόγω ηλικίας και ευθυνοφοβιας,αντί να την βάλει μπρος στην κατηφόρα,το φοβήθηκε και κάλεσε οδική βοήθεια,που ήρθε από 30 χλμ μακριά και του πήρε 600 ευρώ.
Ναι οκ έμεινε από μπαταρία μάλλον είχε πρόβλημα αυτή, αλλά σαν μηχανή στην οδήγηση πως είναι? Αξίζει δηλαδή η να πάρουμε κάνα RT και να γίνουμε συνδρομητές χαχααχα τώρα από κοντά για να την δω και να κάνω και βόλτα η έστω να ανέβω μάλλον απίθανο μοιάζει γι'αυτό ρωτάω τόσα πολλά για να σχηματίσω άποψη μέσα από τις δικές σας εμπειρίες.

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Σαν χοντα ειναι σε ολα ΒΟΥΤΥΡΟ,και ΔΕΝ χαλαει.Ειδικα ο κινητηρας της ειναι ποιημα.Τωρα για τα υπολοιπα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.Καλα τα RΤ αλλα με ολα τα κουσουρια των BMW αξονες,ABS , ματια στροφαλου ,φρυδια,μυδια ,κλπ αρ...........δια.(τα τελευταια οσον αφορα την νοοτροπια Λουδοβικου του XIV, των μαστορων που τα φτιαχνουν)

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Εγώ θα μεταφέρω μόνο αυτά που διαβάζω στα υsa φόρουμ..
Τρυπάνε ψυγεία σε κάποιους, και γενικώς δεν φτάνει την αξιοπιστία των παλιών 1100 των 90ς

To δυνατό χαρτί της έιναι ο βελούδινος v4 και η αξιοπιστία της.. που αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο... (το FJR είναι ανώτερο εκεί) δεν τίθεται συγκριση με τα bmw και τις ακριβές ζημιές που μπορεί να βγαλουν..
Η BMW χάνει σε 2 σημεια
1.αξιοπιστια
2.κραδασμοι μποξέρ..

Υπερέχει στα υπόλοιπα, και δεν είναι και λίγα.. Εξου και οι πωλησεις

Εγώ πάντως την έπαιρνα.. Είναι πιο touring απ το FJR...και είμαι 4κυλινδρακιας..
Εβγαλε η BMW μποξέρ παραλεβερ τελελεβερ και αυτό σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τις υπόλοιπες?
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..

Τελευταία επεξεργασία:

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Εγώ θα μεταφέρω μόνο αυτά που διαβάζω στα υsa φόρουμ..
Τρυπάνε ψυγεία σε κάποιους, και γενικώς δεν φτάνει την αξιοπιστία των παλιών 1100 των 90ς

To δυνατό χαρτί της έιναι ο βελούδινος v4 και η αξιοπιστία της.. που αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο... (το FJR είναι ανώτερο εκεί) δεν τίθεται συγκριση με τα bmw και τις ακριβές ζημιές που μπορεί να βγαλουν..
Η BMW χάνει σε 2 σημεια
1.αξιοπιστια
2.κραδασμοι μποξέρ..

Υπερέχει στα υπόλοιπα, και δεν είναι και λίγα.. Εξου και οι πωλησεις

Εγώ πάντως την έπαιρνα... Είναι πιο touring απ το FJR...και είμαι 4κυλινδρακιας
Γιαμαχα πιο αξιοπιστο απο χοντα,μονο στον ησυχο υπνο του Torakusu Yamaha μπορει να υπαρχει.Εξαιρεσεις ΝΑΙ υπαρχουν,σε γενικες γραμμες ομως ΟΧΙ.Coffee machine

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Γιαμαχα πιο αξιοπιστο απο χοντα,μονο στον ησυχο υπνο του Torakusu Yamaha μπορει να υπαρχει.Εξαιρεσεις ΝΑΙ υπαρχουν,σε γενικες γραμμες ομως ΟΧΙ.
Η διαφορά είναι στη μετάδοση, συγκεκριμένα στην οδοντωση που έχει ο πίσω τροχός και θηλυκωνει στο καρέ του διαφορικου.. Φθείρονται τα δόντια με τα χλμ και στα 2.
.. Όπως φθείρεται ο άξονας του κιβωτίου μαζί με το γρανάζι, στα τρανσ κ αφρικα που κουρεύει τα δόντια..
Γι αυτό σε κάθε αλλαγή ελαστικού, πρεπει να μπαίνει πάστα μολύβδου... Η χοντα διεθετε το Honda moly 60 (τώρα βγαζει το 80) για goldwing k paneuropian..
Και το δικό μου το 1100 είχε μια φθορά στο καρέ όταν το πήρα...Είχε 100.000χλμ

Στα ντοβιλ... Λόγω μικρής ιπποδύναμης κ μικρού βάρους δεν υπάρχει θέμα, το σημείο δέχεται μικρές καταπονησεις..
Φυσιολογική φθορά θα πεις... Συμφωνώ.. Και τα αεροψυκτα bmw των 70ς πριν τα μόνομπράτσα,, εμφάνιζαν εκεί φθορά..
Ελα όμως που μπήκε το FJR στο παιχνίδι, με ίδιο σύστημα στη μετάδοση και το καρε δεν παθαίνει τίποτα!!
Ουτε με γρασσα ψάχνονται οι γιαμαχαιοι ούτε τιπ... έχει κάνει μια σκλήρυνση η εταιρία και δεν καταλαβαίνει Χριστό, βαράνε 300k χλμ με φθορά μηδέν!!

Τελευταία επεξεργασία:

Iraklis174

well know member
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ηρακλης
Λοιπόν παιδιά με καλύψετε πλήρως. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Όταν έρθει εκείνη η ώρα για μηχανή μεγάλου τουρισμού θα το ξανά δω το θέμα. Πάντως τα κριτήρια μου ήταν και είναι τα ίδια αξιόπιστο φτηνό σέρβις και να μου αρέσει.
Αν είναι όμως απαράδεκτο στην οδήγηση τότε δεν θα πάρω γενικά μιλάω εξάλλου γουρούνι στο σακί θα πάρουμε χαχαχ αν δεν το κάνω βόλτα να το δω τι να λέμε.

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Ναι αλλά βαράνε ... στο σασμάν κάποιο αδύναμο γρανάζι άκουσα για τα Fjr ...! Tooth
Δεν έχω ακούσει για κιβωτιο..

Kαποια FJR πρώτης γενιάς έχουν κροταλισμα στην κεφαλή.. Όταν ζεσταθουν βαράνε στις 2000 με 3000 στροφές, ,Πιο ψηλα ολα οκ..Δεν ειναι ουτε αρυθμιστες βαλβιδες, ουτε καδενα..
Το τικ ειναι απο φθορα στους οδηγους βαλβιδων,και μεσα το στελεχος κοπαναει... ...Αν πεσει η αποδοση η καινε λαδια θελει επισκευη..
Αυτό συμβαίνει και σε fazer kαι r1 αυτής της era.. Έξω το λένε yamatic αχαχα
To δικό μου το είχε το τικ...παραταυτα πήγαινε σφεντόνα, πιο γρήγορα απ του φίλου μου το ήσυχο..!
Και του σαπιοκαραβου το ειχε απ ότι έχω καταλάβει... Αχαχ

Άιντε τη σπάσαμε την ομερτα...

Και τεντωτηρα καδενας έβγαζαν τα πρώτα μοντέλα... Και έμπαινε ο βελτιωμένος της yamaha 70 ευρώ τον είχα πάρει..

.

Τελευταία επεξεργασία:

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
τοχα τραβηξει και βιντεο το γιαμαχα αχαχα

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Μπερδεύει ,κάνα πολλαπλασιαστή θέλει.
Αναλώσιμο ρε δγμτ abcdefghgk
Η μλκια εγινε στην πρωτη φουρνια...2001- 2002..και εξω στο αμερικα η yamaha επισκευαζε τα μοτερ μεσα στη εγγυηση,
Ομως μαλλον συνεχισαν οι γιαμαχαιοι να σπρωχνουν κανα μοτερ απ τα παλια...και στα μεταγενεστερα...Τι να κανουν να τα πεταξουν ??αχαχαχα
Εμενα λοιπον ηταν του 2004 .και ξερω κι αλλο του 04..

Απ το 05 με το facelift ειχε πολλες αλλαγες το fjr...η μια ηταν οτι δεν υπηρχε το τικ Rolling

Τελευταία επεξεργασία:

The Owl.

well know member
Όνομα
George
Ναι αλλά βαράνε ... στο σασμάν κάποιο αδύναμο γρανάζι άκουσα για τα Fjr ...! Tooth
Νομιζω ότι αυτό αφορά ελλειπή αλλαγές βαλβολινης η οποία ενώ το εργοστάσιο έλεγε ότι ποτέ δεν χρειάζεται αυτό ήθελε ανά 20χιλ η κάτι τέτοιο.. Δεν θυμάμαι ακριβώς πάντως λέγανε ότι δεν ήταν κατασκευαστικο λάθος αλλά λάθος οδηγία συντήρησης από την εταιρία..
Αν θυμάται κάνεις καλυτερα ας συμπληρώσει..

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Νομιζω ότι αυτό αφορά ελλειπή αλλαγές βαλβολινης η οποία ενώ το εργοστάσιο έλεγε ότι ποτέ δεν χρειάζεται αυτό ήθελε ανά 20χιλ η κάτι τέτοιο.. Δεν θυμάμαι ακριβώς πάντως λέγανε ότι δεν ήταν κατασκευαστικο λάθος αλλά λάθος οδηγία συντήρησης από την εταιρία..
Αν θυμάται κάνεις καλυτερα ας συμπληρώσει..
το fjr ( και το paneuropian) ως γνησιο τζαπαν, εχει μεσα στο μοτερ σασμαν και καμπανα με δισκακια συμπλεκτη,.
Δεν παιρνει βαλβολινη

Τελευταία επεξεργασία:

The Owl.

well know member
Όνομα
George
το fjr ( και το paneuropian) ως γνησιο τζαπαν, εχει μεσα στο μοτερ σασμαν και καμπανα με δισκακια συμπλεκτη,.
Δεν παιρνει βαλβολινη
Μπάμπη είχα καταλάβει ότι μιλάνε για το πίσω μέρος στο καρέ μετάδοσης, όχι εμπρός...πιθανον να κάνω λάθος..

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Μπάμπη είχα καταλάβει ότι μιλάνε για το πίσω μέρος στο καρέ μετάδοσης, όχι εμπρός...πιθανον να κάνω λάθος..
Εκει Γιωργο δεν παθαινει τιποτα... ειναι το δυνατο χαρτι του εναντι του βαυαρικου ανταγωνισμου
Δεν εχει σπαστο αξονα να σπασει ο σταυρος (U joint)
Οι γαμαχαιοι εβαλαν μια οπη στην τσιμουχα του διαφορικου για να περναει η βαλβολινη...
Ο αξονας εχει στο πισω μερος του φλατζα στεγανοποιησης και το καρε του λιπαινεται συνεχως απ τη βαλβολινη!!!

Επισης δεν τρωει ζορι το μεγαλο ρουλεμαν στο διαφορικο...οπως στα μονομπρατσα bmw που βιδωνει ο τροχος με μπουλονια στο διαφορικο
Ο τροχος εδραζεται σε αξονα και εχει ρουλεμαν, οπως στο transalp..
Αντι λοιπον να ανοιξεις διαφορικο για αλλαγη ρουλεμαν...αλλαζεις 2 ρουλεμαν στον τροχο με 15 ευρω Tooth

τα ιδια ισχυουν και για το paneuropian (εκτος της οπης!)

Τελευταία επεξεργασία:

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Ναι ,αλλά χοροπηδάει στο δρόμο σαν κατσίκι ,καμία οδηγική απόλαυση με τη συγκρκριμενη άρθρωση .
Για να αποφυγουν το .....χοροπηδηχτο, κατεβασαν χαμηλα το ψαλιδι στην ενωση με το μοτερ
Δεν ξερω ποσο βοηθησε...παντως bmw δεν εγινεTooth

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ε ναι.
Είναι Μλκς οι Γερμανοί που δεν έβαλαν κανονικό ψαλίδι πίσω και ένα μονοκόμματο κομμάτι σίδερο για άξονα .
Επίσης και όλοι αυτοί που συνεχίζουν και τ'αγοραζουν και ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη .

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Ε ναι.
Είναι Μλκς οι Γερμανοί που δεν έβαλαν κανονικό ψαλίδι πίσω και ένα μονοκόμματο κομμάτι σίδερο για άξονα .
Επίσης και όλοι αυτοί που συνεχίζουν και τ'αγοραζουν και ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη .

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

.... αν είναι λέει μλκς οι Γερμανοί? ...! Rolling
Όλος ο μοτοσυκλετιστικος κόσμος είχε ή συνεχίζει να έχει τουλάχιστον ένα γιαπωνέζικο μηχανάκι .... και μεις μετράμε κατι φράγκο-διφραγκα ...!

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
.... αν είναι λέει μλκς οι Γερμανοί? ...! Rolling
Όλος ο μοτοσυκλετιστικος κόσμος είχε ή συνεχίζει να έχει τουλάχιστον ένα γιαπωνέζικο μηχανάκι .... και μεις μετράμε κατι φράγκο-διφραγκα ...!
Χοροπηδηχτο, ξεχοροπηδηχτο...θα σε παει ως το σπιτι Rolling Rolling

Iraklis174

well know member
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ηρακλης
Δεν νομίζω, αφού θα το αγοράσει ο Βάβης Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling Rolling
Μπάμπη μου!!! Μην ακούς κανέναν εγώ εσενα πιστεύω άμα βρεις κάνα Χόντα να το δούμε και από κοντά pan European πάρε τηλέφωνο έτσι να δούμε και πως είναι το θηρίο χαχαχ.

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Επισης η paneuropian 1300 λογω μεγαλου βαρους, εχει ωφελιμο φορτιο ......... 182 κιλα:eek:
Τη στιγμη που το 1200rt εχει καπου στα 230..!! Τεραστια η διαφορα, και ενας λογος αγορας για ταξιδιαρηδες
Το δικο μου το 1100 εχει 210

Τελευταία επεξεργασία:
Μοτοσυκλέτα
Honda CB 500 X 2016 Warp Drive MK IX
Honda PCX 125 2024
Honda XL750 Transalp 2024 Quantum slipstream drive
Όνομα
Θοδωρής
Και το CB , 180 κιλά λέει, αλλά ειμασταν 250 . Καλά η Honda και στο civic 180 κιλά θα λέει Rolling

Top Bottom