Full body armor αντί για μπουφάν....σκέψεις

saxo_29

new member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Καλησπέρα σε όλους

Μέχρι πέρσι που είχα το ατύχημα, το καλοκαίρι μέσα στην Αθήνα ( κοντές διαδρομές μέχρι την δουλιά και πίσω ) δεν φορούσα μπουφάν λόγω ζέστης.
Τώρα μετά το ατύχημα, υποχρεωτικά πρέπει να φοράω κάποια προστασία για τον θώρακα και την πλάτη, μιας και με το τιτάνιο που έχω μέσα μου ναι μέν ρόμποκοπ, αλλά αν ξανά χτυπήσω σε αυτά τα σημεία τα πράγματα δεν θα είναι καλά για μένα.
Φοράω μπουφάν ( 4 εποχών ) χωρίς τις επενδύσεις κλπ και με τους αεραγωγούς ανοιχτους, αλλά και πάλι υποφέρω...σκάω....ιδρώνω!!
Σκέφτομαι μήπως αξίζει να πάρω κάποιο Full body armor σαν το παρακάτω για αυτές τις διαδρομές, μιας και έχουν προστατευτικά για τον θωρακα και την πλάτη και όλο το υπόλοιπο είναι διχτυωτό οπότε δεν ζεσταίνει. Εχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Απλά, πάρε ένα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ μπουφάν μοτοσυκλέτας.

saxo_29

new member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Απλά, πάρε ένα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ μπουφάν μοτοσυκλέτας.
Μιχάλη τα καλοκαιρινά μπουφάν δεν έχουν προστατευτικά στον θώρακα. Ή τουλάχιστον όσα είδα σε νορμάλ τιμές δεν βρήκα με κάποια σοβαρά προστατευτικά στον θώρακα....που εκεί είναι το πρόβλημα μου.

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Το body armor της φωτό, είναι για να αποροφήσει κρούση, ΟΧΙ για να συρθεί στην άσφαλτο. Είναι δλδ καλό για εντούρο που δεν πας με μεγάλες ταχύτητες Ή για χρήση ΜΕΣΑ από μπουφάν στην άσφαλτο, που το μπουφαν θα προστατέψει από την τριβή και το body armor από την κρούση.

Σκέτο, έτσι όπως είναι στην φωτό, εγώ δεν θα το φόραγα για να βγω στον δρόμο.

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Συμφωνώ με τον @Neos
To body armor είναι για κρούση σε συγκεκριμένο σημείο. Ιδανικό για εντούρο και on off διαδρομές, για να μην καρφωθείς σε καμια μυτερή πέτρα. Παίζει για τον σώμα του αναβάτη τον ρόλο που παίζει μια μεταλλική ποδιά για το κάρτερ της μοτο. Στην άσφαλτο δεν θα σου χρησιμεύσει πολύ. Και λόγο του διαφορετικού τεραίν αλλά και λόγο των πολύ διαφορετικών ταχυτήτων. Σκέψου δηλαδή σαν αναλογία πως σε άσφαλτο βοηθάνε τα κάγκελα της μηχανής και όχι η μεταλλική ποδιά. Άλλη η φύση της πτώσεως.

Γνώμη μου είναι ένα ποιοτικό μπουφάν, καλοκαιρινό, με όσο το δυνατόν πιο "ακουνητες" τις προστασίες του. Οχι δηλαδή αυτά με τις ντεμέκ θηκες για τα αφρολεξάκια. Κάτι πιο "δεμένο" σαν συνολο.

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ο Γιώργος ακα ραντανπλαν φοράει ενα τέτοιο το καλοκαίρι.
Αν σε κάθεται καλύτερα πάρτο ,αλλιώς το δίνεις στο ψαρ.γρ.
Κι εγώ προσωπικά θα έλεγα ενα ανοιχτόχρωμο διάτρητο καλοκαιρινο

ibar

new member
Όνομα
ηλιας

αυτό παίρνει και προστατευτικά στήθους

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Καλησπέρα σε όλους

Μέχρι πέρσι που είχα το ατύχημα, το καλοκαίρι μέσα στην Αθήνα ( κοντές διαδρομές μέχρι την δουλιά και πίσω ) δεν φορούσα μπουφάν λόγω ζέστης.
Τώρα μετά το ατύχημα, υποχρεωτικά πρέπει να φοράω κάποια προστασία για τον θώρακα και την πλάτη, μιας και με το τιτάνιο που έχω μέσα μου ναι μέν ρόμποκοπ, αλλά αν ξανά χτυπήσω σε αυτά τα σημεία τα πράγματα δεν θα είναι καλά για μένα.
Φοράω μπουφάν ( 4 εποχών ) χωρίς τις επενδύσεις κλπ και με τους αεραγωγούς ανοιχτους, αλλά και πάλι υποφέρω...σκάω....ιδρώνω!!
Σκέφτομαι μήπως αξίζει να πάρω κάποιο Full body armor σαν το παρακάτω για αυτές τις διαδρομές, μιας και έχουν προστατευτικά για τον θωρακα και την πλάτη και όλο το υπόλοιπο είναι διχτυωτό οπότε δεν ζεσταίνει. Εχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;

Και εγώ το ίδιο σκέπτομαι δεδομένου ότι με μπουφάν full έβαλα τιτάνιο στο μπράτσο με δέκα βίδες και δύο χειρουργία περισυ, θα βοηθήσει πολύ στην κρούση θεωρώ αλλά θα ρωτήσω άλλη μια φορά τον ορθοπαιδικό όντας μηχανοβιος και αυτός.

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
Καλοκαιρινό μπουφάν όπως προαναφέρθηκε και αν θες τόσο πολύ προστασία θώρακα και πλάτης βάζεις και έναν αερόσακο.

panpan76

new member
Περιοχή
Κορωπι
Όνομα
Παναγιωτης
Ο αερόσακος δεν αναπνέει . Είναι πολύ ζεστός,ιδρώνεις χειρότερα από ότι με χειμερινό μπουφάν, καλύτερα να βρεις καλοκαιρινό μπουφάν με extra προστασίες για θώρακα

Sent from my iPad using Tapatalk

saxo_29

new member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Και εγώ το ίδιο σκέπτομαι δεδομένου ότι με μπουφάν full έβαλα τιτάνιο στο μπράτσο με δέκα βίδες και δύο χειρουργία περισυ, θα βοηθήσει πολύ στην κρούση θεωρώ αλλά θα ρωτήσω άλλη μια φορά τον ορθοπαιδικό όντας μηχανοβιος και αυτός.
Μανώλη καλημέρα. Αν μάθεις στείλε μου κι εμένα ένα μήνυμα σε παρακαλώ.

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Η απάντηση του γιατρού ήρθε μόλις τώρα στην συνομιλία που έχουμε στο messeger "Πιστεύω για το 1ο δίμηνο καλύτερα Body Armor" πρώτο δίμηνο το λέει διότι ότι εγώ τώρα αναρρώνω και δεν έχω καβαλήσει ακόμα, αυτές τις ημέρες θα το κάνω δειλά δειλά....

Top Bottom