customizing

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Yamaha Virago 500 #BOLT51 Transformers μια φουτουριστική custom μοτοσυκλέτα από την Bolt Motor Co​

«Η ιδέα ήταν να αναζητήσουμε ένα πολύ ριζοσπαστικό, σχεδόν φουτουριστικό σχέδιο.»

Η Bolt Motor Company είναι γνωστή για την ποιότητα της δουλειάς που κάνουν εκεί. Σήμερα πρωταγωνιστής είναι αυτό το Yamaha Virago 500, το οποίο η ομάδα που πραγματοποίησε την προσαρμογή βάφτισε χαϊδευτικά ως «The Transformer», αφού η μάσκα φαίνεται να είναι βγαλμένη από αυτό το κινηματογραφικό έπος.
Για άλλη μια φορά η ομάδα του Bolt Motor Co , το εργαστήριο custom με έδρα την Alzira της Βαλένθια, μας εκπλήσσουν με μια από αυτές τις δουλειές στις οποίες το μόνο που μπορούμε να θαυμάσουμε κάθε λεπτομέρεια.

Μιλάμε για το νέο #BOLT51 , που κατασκευάστηκε με βάση ένα Yamaha Virago 500 , το οποίο έχει επίσης μια πραγματικά περίεργη ιστορία όσον αφορά τη διαδικασία, αφού αυτή η μοτοσυκλέτα έφτασε στις εγκαταστάσεις της Bolt Motor σε κουτιά. Ναι, σωστά διαβάσατε, η μοτοσυκλέτα παραδόθηκε πλήρως αποσυναρμολογημένη και όπως εξήγησε το ίδιο το συνεργείο: «Για την ακρίβεια, μας ήρθε συσκευασμένη σε κουτιά, χωρίς καμία αναφορά και χωρίς εγγυήσεις ότι όλα τα εξαρτήματα ήταν εκεί.».

Έτσι, επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που είχε δει έως τώρα, με βάση το κλασικό Virago, η ομάδα του Bolt κατάφερε να επικεντρωθεί στο να φτιάξει κάτι που να είναι διαμετρικά αντίθετα με την κλασική έννοια, από αυτή του Virago που έχουμε γνωρίσει.
Για να γίνει αυτό, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να συναρμολογήσουν πλήρως την μοτοσυκλέτα, μεταξύ άλλων, για να ελέγξουν αν ήταν όλα εκεί και δεν έλειπε τίποτα που μπορεί να είναι απαραίτητο σε όλη τη διαδικασία.

«Η ιδέα ήταν ξεκάθαρη. έπρεπε να πετύχουμε μια ριζοσπαστική, σχεδόν φουτουριστική μοτοσυκλέτα.» Γι’ αυτό, όπως εξήγησε το τεχνικό τιμ, πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν τη διαμόρφωση του μετώπου. Αυτή η εργασία επικεντρώθηκε όχι μόνο με ελεύθερο σχέδιο στο χέρι αλλα και μέσω της απόδοσης ορισμένων σχεδίων που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με την τελική εικόνα που έψαχναν. Έφτιαξαν επίσης μερικά πρότυπα από χαρτόνι έτσι ώστε όλα τελικά να ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους.

Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού αργότερα θα αποφάσιζαν ποια κομμάτια θα χρησιμοποιούσαν για να του δώσουν αυτή την ιδιαίτερη πινελιά που ήθελαν αρχικά.
Στο #BOLT51 έβαλαν ένα πλήρες μπροστινό μέρος σύστημα από ένα Yamaha R6 , που περιλαμβάνει στοιχεία όπως οι μπουκάλες, τους τριπλούς σφιγκτήρες, τις δαγκάνες και τους δίσκους.

Για να εξασφαλίσει τέλεια εφαρμογή, η Bolt Motor σχεδίασε και κατασκεύασε διάφορα αξεσουάρ, όπως άξονες διεύθυνσης ή άξονες τροχών. Ενσωμάτωσαν επίσης ένα ντεπόζιτο βενζίνης από ένα Kawasaki KZ550 , αν και έπρεπε να τροποποιηθεί ουσιαστικά για να ταιριάζει στη γενική γραμμή της μοτοσυκλέτας.

Άλλες λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν είναι η χειροποίητη κατασκευή μιας εισαγωγής αέρα που θα επιτρέπει στα φίλτρα, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το ντεπόζιτο, να παίρνουν καθαρό αέρα.
Επίσης σχεδίασαν και επεξεργάστηκαν ένα νέο υποπλαίσιο, κατασκευασμένο από ένα συμπαγές μπλοκ χάλυβα.

Από την αρχή και το πλήρες σύστημα εξάτμισης που έφτιαξε η ομάδα της Bolt Company και που ήταν δύσκολο να καταφέρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν, τόσο αισθητικά όσο και δυναμικά, αφού έπρεπε να είναι απόλυτα αποδοτικό.
Αναμφίβολα μία από τις πτυχές όπου έχει γίνει περισσότερη δουλειά σε αυτή την κατασκευή ήταν τα ηλεκτρονικά. Για αυτό, έχουν εγκατασταθεί διάφορα στοιχεία που βοηθούν στον εκσυγχρονισμό αυτού του Yamaha Virago 500 , χάρη στην τεχνολογία Motogadget.

Επιπλέον, ο κινητήρας υποβλήθηκε σε ενδελεχή ανανέωση και έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις στις κυλινδροκεφαλές και στο καρμπυρατέρ, που σε συνδυασμό με τα νέα ηλεκτρονικά, κάνουν αυτή την μοτοσυκλέτα πολύ πιο ριζοσπαστική από ότι ήταν στην αρχική της κατάσταση.

Τέλος, κάποιες λεπτομέρειες που βάζουν το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα, όπως η βάση πινακίδας “house brand” ή το χρωματικό σχέδιο όπου ο πελάτης ήθελε ένα σχέδιο που να μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια της στην Formula 1 η Aston Martin. Η επίτευξη του τελικού αποτελέσματος δεν ήταν εύκολο, καθώς έπρεπε να συνδυάσουν τα γραφικά ανάλογα με τα μεγέθη του #BOLT51.

Μια πραγματικά προσεγμένη δουλειά που η ομάδα έχει ονομάσει χαϊδευτικά το παρατσούκλι «https://albumizr.com/ia/81cdc5c9d8b29f04ee5ce41ac61acc95.jpgThe Transformer» , αφού σύμφωνα με τους ίδιους: «η μάσκα φαίνεται να είναι βγαλμένη από αυτό το κινηματογραφικό έπος».
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW R100 Custom «Hommage» - Ένας ύστατος φόρος τιμής​Πως ο Dirk Oehlerking τιμά την γνωριμία και την φιλία του με τον Bobby Haas, ο οποίος έφυγε από την ζωή ξαφνικά το 2021.
Το όνομα του Bobby Haas είναι γνωστό, σε όσους ασχολούνται με την custom σκηνή της μοτοσυκλέτας. Ο Haas ήταν ο ιδρυτής του ομώνυμου μουσείου μοτοσυκλέτας στο Texas της Αμερικής και, ως λάτρης των custom μοτοσυκλετών ο ίδιος, είχε συνεργαστεί με πολλούς builders για αυτό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Dirk Oehlerking, γνωστός για τις δουλειές του πάνω σε μοτοσυκλέτες BMW μέσω του δικού του οίκου, Kingston Customs. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, έχει μία ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Oehlerking:

Πρόκειται για την τελευταία «παραγγελία» του Bobby Haas, πριν φύγει από την ζωή αιφνίδια το 2021, από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Oehlerking υπήρξε, εκτός από στενός συνεργάτης του Haas, και καλός του φίλος. Το project που βλέπουμε εδώ, ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά τον Ιούλιο του 2021, μετά από την παραγγελία του Bobby Haas για μία BMW R100 Custom στο χαρακτηριστικό στυλ του Oehlerking. Ο customizer ξεκίνησε την δουλειά στην σχεδίαση αλλά και στα πρώτα προπλάσματα της μοτοσυκλέτας και να δείχνει υλικό από την δουλειά στον Haas. Η έμπνευση ερχόταν από την σχολή της Art Deco, την δεκαετία του 30 και την αναζήτηση αεροδυναμικών και κομψών γραμμών. Είχε πάρει το όνομα «Eleganza».

Δυστυχώς, ο θάνατος του Haas βύθισε τον Oehlerking σε πένθος και αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει προσωρινά την δουλειά του, μέχρι που ένα τηλεφώνημα από την σύντροφο του Haas, Stacey Mayfield του αναζωπύρωσε το πάθος. Η Mayfield ζήτησε από τον Oehlerking να συνεχίζει το project, όπως θα επιθυμούσε ο Bobby Haas. Η μοτοσυκλέτα απέκτησε έτσι μια νέα ονομασία: Hommage, φόρος τιμής.
Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη σε μήκος custom μοτοσυκλέτα, που έχει κατασκευάσει ποτέ ο Oehlerking. Το αεροδυναμικό φέρινγκ της, είναι κατασκευασμένο από φύλλα αλουμινίου πάχους 2 χιλιοστών, ενώ είναι χωρισμένο σε 4 τμήματα για ευκολότερη αφαίρεση του.

Ο εμπρός τροχός καλύπτεται από δύο ακόμα τμήματα αλουμινίου, τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να στρίβουν μαζί με τον τροχό. Στο εμπρός μέρος, την παράσταση κλέβει η γρίλια «νεφρό» της BMW, με τον μονό στρογγυλό προβολέα κρυμμένο από πίσω της, ενώ στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε ένα φωτιστικό σώμα από ένα BMW 700 αυτοκίνητο. Ο κινητήρας μπορεί να είναι καλυμμένος από τα fairing, αλλά οι κύλινδροι του προβάλλουν εκατέρωθεν της αεροδυναμικής σιλουέτας θυμίζοντας την Βαυαρική καρδιά, που χτυπάει στην κατασκευή.

Τα μαρσπιέ, το τιμόνι, οι μανέτες και τα γκριπ είναι custom κατασκευές, όπως επίσης και το κοντέρ, ενώ ο μονός καθρέφτης είναι δανεισμένος από μία Porsche 356 Speedster! Κάτω από το κομψότατο αλουμινένιο κοστούμι, οι μηχανολογικές αλλαγές δεν είναι πολλές, αλλά το ρεζερβουάρ είναι νέο, αλουμινένιο, ενώ η πίσω ανάρτηση έχει καταργηθεί και το «ψαλίδι» έχει επιμηκυνθεί.

Μπορεί η μοτοσυκλέτα να μοιάζει με ένα μουσειακό έργο τέχνης, όμως μη γελιέστε: Όπως ξεκάθαρα έχει πει ο Oehlerking, η κατασκευή του μπορεί να οδηγηθεί κανονικά! Φαντάσου να σκας Lavo, μια Κυριακή πρωί, με ένα τέτοιο πράγμα...

Πηγή: Bikeexif
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Benelli BN 302: Υπέροχο American Flat Track από την Eng Custom​

Άριστο από την αρχή μέχρι το τέλος!

Το Eng Custom Project είναι ένα συνεργείο βελτιώσεων-customizing μοτοσυκλετών στην Ταϊλάνδη που χρησιμοποίησε σαν βάση ένα Benelli BN 302 και το μετέτρεψε σε ένα υπέροχο αμερικάνικο Flat Track.
To Flat Track είναι ένα αμερικάνικο άθλημα που γίνεται σε μεγάλες χωμάτινες πίστες με καλά πατημένο χώμα (παρόμοιο, ας πούμε, με την ελληνική γλιστερή άσφαλτο) πάνω στις οποίες γίνονται αγώνες με μοτοσυκλέτες που κινούνται συνήθως πλαγιολισθαίνοντας.

Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του αυστραλιανού-αγγλικού αθλήματος του Speedway, την αμερικάνικη βερσιόν, που πραγματοποιείται σε οβάλ χωμάτινες πίστες 400m, ίδιες με αυτές του στίβου, συχνά γύρω από ποδοσφαιρικά γήπεδα.


Το Speedway είναι δημοφιλές στην Ευρώπη και το Flat Track στις ΗΠΑ, με τις μοτοσυκλέτες να τρέχουν συνήθως 4,6 ή 8 γύρους αριστερόστροφα.

Είναι όμως η αισθητική των μοτοσυκλετών Flat Track που είναι ιδιαίτερη, με το “flat” να περνάει και στο συνολικό σχεδιασμό, με επίπεδο ντεπόζιτο και την ουρά, ενώ γίνεται σαφές πως μιλάμε για χαμηλού συνολικού ύψους μοτοσυκλέτες. Επίσης οι Flat Track έχουν αυτό το “Sleek”, πολύ ελκυστικό design που “ρέει”.

Το “Eng Customs Project” του μηχανικού Khun Torsak Wisuttimark είναι ένα συνεργείο, ένας βελτιωτικός οίκος μοτοσυκλετών καλύτερα, που δημιουργεί πολλές Custom αμερικανικού τύπου Flat Track σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αρχιμηχανικού Khun.

Γοητευμένος από την αμερικανική κουλτούρα αγώνων Flat Track, ο Khun επέλεξε αυτή τη φορά μια πολύ αξιόλογη μοτοσυκλέτα, η οποία πέρασε κι από την Ελλάδα και πιστεύουμε ότι δεν εισέπραξε τη δημοφιλία και τις πωλήσεις που της άξιζαν.
H Benelli TNT 300 με τον πολύ καλό δικύλινδρο κινητήρα της έγινε, λοιπόν, η βάση για να φτιαχτεί αυτό το άριστης αισθητικής BN 302 Flat Track.


Από συνηθισμένη μοτοσυκλέτα παραγωγής, η Benelli μεταμορφώθηκε, άλλαξε τα πάντα επάνω της για να φτάσει στη συγκεκριμένη αυτή μορφή.
Ξεκινώντας από το ρεζερβουάρ, το μπροστινό φτερό, το μονόσελο, κ.λπ. Το μονόσελο μάλιστα είναι από σφυρηλατημένο μέταλλο και όχι πλαστικό και φτιάχτηκε στο χέρι.

Για να ταιριάζει στο στυλ του American Flat Track, η σέλα είναι και αυτή χειροποίητη, με τις πτυχές της να προέρχονται από τις αντίστοιχες αγωνιστικές, ενώ συνάμα προσθέτουν και μια νότα ’70s.
Ακολουθεί ένα όμορφο ζευγάρι εξατμίσεων από ανοξείδωτο ατσάλι, που κατασκευάστηκαν από την ίδια την Eng Custom Project με φάλτσες απολήξεις, ενώ χειροποίητη είναι και η αλουμινένια ποδιά που προστατεύει το κάτω τμήμα του κινητήρα.

Δισκόφρενα και πιρούνι Up Side Down παρέμειναν τα ίδια όπως στο μοντέλο παραγωγής, όπως και το μονό, παράκεντρα τοποθετημένο (άριστο σε αυτή την περίπτωση), ενώ οι τροχοί των 17 ιντσών διαθέτουν ένα ζευγάρι ελαστικά μικτής χρήσης εντός-εκτός δρόμου σε διαστάσεις 130/80 και 150/70 για μπροστινό και πίσω τροχό αντίστοιχα.
Νέα είναι και η “μάσκα” της 302, που φοράει δύο προβολάκια και είναι επίπεδη για να θυμίζει number plate (βάση αριθμού συμμετοχής) για τους αγώνες Flat Track.

Η τελική πινελιά είναι και η πιο σημαντική. Πρόκειται για το βάψιμο στα χρώματα της ομάδας Martini Racing, που “απογειώνει” τη μοτοσυκλέτα αισθητικά και της δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στο μάτι του παρατηρητή.
Λευκή πέρλα η βάση και εμβληματικές μπλε/γαλάζιες/κόκκινες γραμμές, φιλέτα στο ρεζερβουάρ και σιρίτια στις μαύρες (πολλών μπράτσων και απόλυτα ταιριαστές) ζάντες.

Η Benelli BN 302 Eng Custom Project αποδεικνύει αυτό που λέμε ότι οφείλει να υπάρχει σε μια custom κατασκευή: όραμα, μαστοριά/ικανότητα, έμπνευση και κυρίως πάθος, αφού στο συγκεκριμένο παράδειγμα, πατώντας πάνω σε ένα πολύ κατάλληλο – για την επίτευξη του στόχου – μοντέλο δημιουργείται ένα αριστούργημα με πέντε-έξι μόνο καίριες παρεμβάσεις.

Πηγη https://motorbike.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW R 18 «Heavy Duty» custom - Η... σαύρα!​Μία δουλειά «οικογενειακή υπόθεση» των πασίγνωστων στην Αμερική, Fred και Len Kodlin που εντυπωσιάζει. Μα τι βάψιμο είναι αυτό!

Ο Fred Kodlin είναι ένας από τους κορυφαίους customizers στην Αμερική και έχει καταφέρει επιτυχώς, να μεταφέρει το… μικρόβιο, και στον γιό του Led. Το παρόν BMW R 18 που βλέπουμε εδώ, είναι λοιπόν μία δουλειά πατέρα-γιού και μάλιστα με ιδιαίτερα εκτεταμένες επεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, οι Kodlin χρειάστηκε να αλλάξουν το ίδιο το πλαίσιο της R 18, κατασκευάζοντας εκ νέου τους άνω σωλήνες, αλλά και την έδραση και τον σταυρό του τιμονιού, ώστε να μην αλλοιωθεί τελείως η γεωμετρία της μοτοσυκλέτας λόγω του χαμηλώματος που ήθελαν να πετύχουν.

Εκτεταμένες ήταν οι εργασίες «φανοποιίας» για το μοντέλο, με ένα νέο ρεζερβουάρ καυσίμου και νέα συνδετικά τμήματα του με το υποπλαίσιο, κατασκευάστηκαν. Με τον ίδιο τρόπο οι Kodlin έφτιαξαν και νέα φτερά εμπρός και πίσω, ενώ νέες είναι και οι custom πλαϊνές βαλίτσες και οι βάσεις τους.

Βάψιμο που βγάζει μάτι!
Το artwork του μοντέλου ανέλαβε ο καλλιτέχνης τατουάζ Marcel Sinnwell, εξολοκλήρου στο χέρι, με την βοήθεια αερογράφου και pinstriping τεχνικών. Η παλέτα περιείχε το πολύ ζωηρό τιρκουάζ ως χρώμα βάσης, με μια απίστευτα λεπτομερή δουλειά αντίθεσης σε αποχρώσεις του κόκκινου και του πορφυρού, με το μαύρο του κινητήρα, της σέλας και της ζελατίνας να προσθέτουν σε αντιθέσεις.

Ο εμπρός τροχός είναι διαμέτρου 21 ιντσών, ενώ το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με… αερανάρτηση, ώστε να χαμηλώνει για την στάθμευση και να σηκώνεται για την οδήγηση. Stance, baby!

O εξοπλισμός της Heavy Duty περιλαμβάνει επίσης σύστημα φωτισμού «πατώματος» σε 3 χρώματα, ενώ μέσα στις βαλίτσες υπάρχουν ηχεία της Marshall και ο κατάλληλος ενισχυτής. Η σέλα είναι επίσης χειροποίητη, όπως είναι και η εξάτμιση αλλά και το τιμόνι, ενώ το άνω κάλυμμα των οργάνων είναι επενδεδυμένο με συνθετικό δέρμα και alcantara.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Honda CX500 Kaspeed - Προσεγγίζοντας την τελειότητα​Μια μοτοσυκλέτα-οικογενειακή υπόθεση από την Kaspeed, που μεταμόρφωσε το «ασχημόπαπο» Honda CX 500 σε κύκνο!

H Honda CX 500 είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την... εμφάνιση της, αλλά περισσότερο για την ιδιαίτερη διάταξη του κινητήρα της, κάτι που η Honda δεν ξανάκανε ποτέ. Σήμερα, το μοντέλο αποτελεί πλατφόρμα για μετατροπές και custom κάθε είδους και η Kaspeed το γνωρίζει πολύ καλά. Ο γερμανικός οίκος Kaspeed αποτελείται από πατέρα και δύο γιούς, με την τελειότητα της δουλειάς να αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των customs τους.

Η συγκεκριμένη CX500 ξεκίνησε να παίρνει μορφή, αρχικά με την αφαίρεση κάθε πλαστικού τμήματος του κατασκευαστή και την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου υποπλαισίου. Το πλαίσιο και το ψαλίδι της πίσω ανάρτησης βάφτηκαν σε μαύρο χρώμα, ενώ το μονό αμορτισέρ του πίσω μέρους αντικαταστάθηκε από ένα custom built εξάρτημα της YSS, με νέο ελατήριο. Το πιρούνι και τα φρένα ανακατασκευάστηκαν, ενώ οι τροχοί αντικαταστάθηκαν από ένα ζευγάρι Comstars 18 ιντσών.

Το ρεζερβουάρ είναι το «μαμά», αλλά οι Kaspeed το έβαψαν εκ νέου, απλοποιώντας και βελτιώνοντας το look του χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Η σέλα και το τιμόνι είναι νέα, ενώ το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι LED. Ο κινητήρας υπέστη ολική ανακατασκευή στο εσωτερικό του, με επίσης ανακατασκευασμένα και βελτιωμένα καρμπυρατέρ, εξάτμιση της Arrow και φίλτα αέρα από την ελληνική DNA. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει κάτι από scrambler και bobber, αλλά με γονίδια δρόμου.

Πηγή
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ultracker 57 by Lord Drake Kustoms - Αλητεία στο κόκκινο​

Μια ακόμα φοβερή δουλειά από τον γνωστό οίκο.

Οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson ήταν ανέκαθεν συνυφασμένες με την ελευθερία και την «αλητεία», με την κακή αλλά και την καλή έννοια. Η σχεδιαστική και όχι μόνο, άποψη, που τις συνοδεύει αποτελεί έμπνευση για πολλούς customizers που «παίζουν» πάνω στις αμερικανικές μοτοσυκλέτες, για να εκφράσουν την δική τους άποψη. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, είναι η νέα «Bultracker 57» από την

Lord Drake Kustoms.
H βάση της υπέροχης δουλειάς του Francisco Ali Manen είναι μία H-D Sportster Scrambler 1200. Το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας ανακατασκευάστηκε εκ νέου, με «κομμένο» υποπλαίσιο, ενώ τα δύο πίσω αμορτισέρ προέρχονται από την Ohlins. Το πίσω φτερό, αλλά και η βάση της πινακίδας, είναι χειροποίητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα τους.

Στο εμπρός μέρος, τοποθετήθηκε ένα τιμόνι τύπου BMX πάχους 25,4 χιλιοστών, ενώ το πιρούνι επωφελήθηκε από τροποποιήσεις και το εμπρός φτερό έδωσε την θέση του σε ένα τύπου scrambler.

Οι τροχοί διαμέτρου 21 και 18 ιντσών (!) εμπρός και πίσω, τονίζουν περαιτέρω τον scrambler χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει η εξάτμιση: Από την RSD, μόνο σε όσο μήκος χρειάζεται, ώστε να παράγει τον απαραίτητο ήχο μοτερικής απόλαυσης, σε συνδυασμό με το custom Sportster φίλτρο αέρα στην εισαγωγή.

Το βάψιμο της μοτοσυκλέτας έχει γίνει φυσικά στο χέρι, με αποχρώσεις του Candy Red και του Cream White, σε συνδυασμό με λεπτομέρειες σε χρυσό και πορτοκαλί και φυσικά με το μαύρο να σιγοντάρει το όλο Look. Η σέλα είναι ντυμένη με μαύρο διάτρητο δέρμα, ραμμένη με κόκκινες κλωστές για την απαραίτητη αντίθεση.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Yamaha – Simone Conti: Αγνώριστο το XS 650!​

Η σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο, και η ενσωμάτωσή τους

Τι εξαιρετική ιδέα να δημιουργήσει κάποιος ένα κομψοτέχνημα, χρησιμοποιώντας “διαστημική” εμφάνιση και ζευγαρώνοντάς την με έναν καθ’ όλα κλασικό κινητήρα! Ο Ιταλός καλλιτέχνης Simone Conti πιάνει στα χέρια του ένα Yamaha XS 650 και παίρνει το λόγο.
Ξεκίνησε τη ζωή του σαν ένα απλό,
Yamaha XS 650 παραγωγής του 1971. Μπορεί η μοτοσυκλέτα να ήταν πολύ σημαντική για τη γιαπωνέζικη εταιρία δεν έπαυε όμως να είναι ένα “συνηθισμένο” μοντέλο παραγωγής. Πού να ήξερε πώς θα κατέληγε;

Δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι πίσω από το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα, κι αυτή τη λαμπερή εμφάνιση κρύβεται ένας απλός, δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας του ’70.

Πολύ σωστά θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος πως μια τέτοια εμφάνιση θα ταίριαζε περίφημα σε μια ηλεκτροκίνητη και όχι συμβατική μοτοσυκλέτα. Από την άλλη, η τέχνη και το μεράκι του δημιουργού επέλεξαν αυτόν (και συμφωνούμε απόλυτα) τον δρόμο.

Η Yamaha XS 650 ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα με τετράχρονο κινητήρα της Yamaha, που κατασκευάστηκε από το 1969 έως το 1984 και το μόνο που έμεινε από αυτή τη μοτοσυκλέτα παραγωγής είναι ο κινητήρας, το πίσω φρένο και ο μπροστινός τροχός.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης-customizer Simone Conti άλλαξε όλα τα υπόλοιπα. Έβαλε ένα πλαίσιο αλουμινίου με έναν ψαλίδι ειδικά κατασκευασμένο για τη μετατροπή. Αυτό με τη σειρά του συνδέεται με ένα αμορτισέρ της Öhlins.

Ο πίσω τροχός διατήρησε το αρχικό ταμπούρο, ενώ μπροστά δέχτηκε εξαρτήματα της Brembo. Το ελαστικό μπροστά είναι Avon Speedmaster και πίσω Dunlop K825.
Τα καλύμματα είναι από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχουν και μικρότερα εξαρτήματα που δεν τραβούν το μάτι κατευθείαν, καθιστώντας τη μετατροπή ένα ομοιογενές σύνολο καλά τακτοποιημένο.

Εντύπωση προκαλεί το μινιμαλιστικό κουστούμι, αλλά και το “μηδαμινό” ντεπόζιτο και ουρά της μοτοσυκλέτας, αλλά κυρίως οι δυο σωλήνες της εξάτμισης που περνούν πολύ ψηλά και κοντά στα πόδια του αναβάτη.
Το ότι ο παλιός κινητήρας έχει “περικυκλωθεί” από μοντέρνες λύσεις δεν σημαίνει ότι χάνει τη γοητεία του. Δείτε τα πλαϊνά καπάκια του: το οβάλ σχήμα τους κοντράρει τις μοντέρνες αιχμές, αλλά παράλληλα ενσωματώνεται στο design. Δείτε επίσης τις ψύκτρες των κυλίνδρων που είναι εμφανείς και φορούν περήφανα τα στρογγυλά τους καπάκια.
Αν κοιτάξετε τη μοτοσυκλέτα από το πλάι αντιλαμβάνεστε και το μεγαλείο της ιδέας και της σχεδίασης του Simone Conti: Κοντό, “αρπακτικό”, αιχμηρό το μπροστινό τμήμα… κι ένας γυμνός, λιτός και απλός τροχός πίσω… Μεγαλείο.

Πηγη https://motorbike.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Lord Drake Kustoms OM Tibetan – «Αλητεία» και διαλογισμός​

OM_TIBETAN_SOFATIL_DELUXE_1.jpg


Οι Ισπανοί customάδες από τη Μάλαγα έδωσαν άλλη χροιά σε ένα Softail Deluxe Black της Harley-Davidson.
Μεγαλύτερη αλλαγή στο μάτι είναι η όμορφη βαφή που συνδυάζει διαφορετικές αποχρώσεις του μαύρου και του σκούρου γκρι, με τα εμβλήματα και τα γραφικά που έχουν τοποθετηθεί με το σύμβολο OM που δίνει και το όνομά του «OM Tibetan».
hdc24b.jpg

Για τον ιδιοκτήτη αυτής της custom μοτοσυκλέτας, ήταν απαραίτητο να υπάρχει το σύμβολο OM στη μοτοσυκλέτα, καθώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην εκδήλωση της προσωπικής μας προστασίας και έχει την πνευματική δύναμη να είναι το ιερό σύμβολο του σύμπαντος, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Ισπανοί.
hdc24c.jpg

Ο Fran Manen (ιδιοκτήτης της Lord Drake Kustoms) σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη αυτής της Harley Davidson, ακολούθησε ένα ιδιαίτερο μοτίβο, με τις custom ζάντες με το φαρδύ πίσω ελαστικό, την υδραυλική ανάρτηση Legend για softtail, το τροποποιημένο και εκτεταμένο ρεζερβουάρ καυσίμου, το προσαρμοσμένο πίσω φτερό με τα ενσωματωμένα led, τις -επίσης custom- εξατμίσεις με τα τελικά της Vance Hines κ.α. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν τελειωμό, όπως τα LED φλας στο άκρως «παχύ» τιμόνι των σχεδόν 3 ιντσών, η custom βάση για την πινακίδα κυκλοφορίας, η σέλα, ο χιλιομετρητής, το στροφόμετρο κτλ.
hdc24d.jpg

Ακόμα, στον κινητήρα, τη μπροστινή ανάρτηση, αλλά και σε άλλα στοιχεία, όλο το χρώμιο έχει εξαλειφθεί με ηλεκτροστατική βαφή σκούρου γκρι και μαύρου χρώματος. Η τελευταία πινελιά έχει δοθεί από τα σύμβολα OM που τοποθετούνται στη δεξαμενή καυσίμου και σε άλλα σημεία.
Άλλωστε, η.. ψαλμωδία του.. OM έχει καρδιαγγειακά οφέλη αφού η δόνηση χαλαρώνει το σώμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και η καρδιά χτυπά σε κανονικό ρυθμό, όπως λένε... Ένα ενδιαφέρον θα έχει ο συνδυασμός και με τις δονήσεις της Harley βέβαια.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Honda Monkey 125 Paris-Dakar – Ιαπωνικό custom από τη Dirt Freak​

Ένας φόρος τιμής στα XL125R και XL250R Paris-Dakar που η Honda είχε κυκλοφορήσει το 1982 εμπνέουν μια σύγχρονη παραλλαγή βασισμένη στο Monkey 125.

Η ιαπωνική Dirt Freak ειδικεύεται στην εμπορία αξεσουάρ μοτοσυκλετών, τόσο για ασφάλτινη χρήση όσο και για χωμάτινη. Μια εξαιρετική ιδέα για την προώθηση των προϊόντων που εμπορεύεται έχει αποδειχθεί η δημιουργία custom μοντέλων που λειτουργούν ως κινητοί κατάλογοι των διαφόρων περιφερειακών – τακτική αποδοτικότατη που πολλάκις τιμούν επώνυμοι κατασκευαστές μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού, όπως οι Icon, Wunderlich και άλλοι.

Η Dirt Freak παρουσίασε πρόσφατα στην Ιαπωνία το καστομαρισμένο Monkey 125 Paris-Dakar στα αγωνιστικά χρώματα του HRC ως είχαν χρησιμοποιηθεί σε δύο ιστορικές on-off μοτοσυκλέτες της Honda, ρέπλικες των αγωνιστικών Dakar, τις XL125R / XL250R Paris-Dakar που παράχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
honda monkey paris dakar 04

Με βάση αυτόν τον χαρακτηριστικό χρωματισμό, η Dirt Freak έπιασε το Monkey 125 και του άλλαξε τα φώτα φορώντας του έναν σκασμό από εξαρτήματα, κυρίως στοιχεία που αφορούν την εμφάνιση με πολλά ανοδιωμένα κομμάτια, την προστασία (ποδιά, χούφτες), καθώς και την εργονομία (τιμόνι, μαρσπιέ), όλα προερχόμενα από δύο κυρίως εταιρείες: Zeta και DRC.
Στη μηχανική βάση του Monkey οι Ιάπωνες δεν επενέβησαν δραστικά, περιορίζοντας τις αλλαγές στην – νόμιμη για χρήση δρόμου – εξάτμιση Delta Barrel 4-S.
honda monkey paris dakar 10

Το αποτέλεσμα πάντως είναι χάρμα οφθαλμών, στήνοντας ένα Monkey Paris-Dakar που παραπέμπει απευθείας στα πρώτα χρόνια του διάσημου ράλι και τις ανάλογες μοτοσυκλέτες που είχε γεννήσει η συμμετοχή της Honda σε αυτό.

Το συγκεκριμένο Monkey 125 Paris-Dakar δεν πωλείται ως έχει, αλλά όλα τα εξαρτήματα που φορά μπορούν να παραγγελθούν, και μάλιστα στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου custom παρατίθεται ο πλήρης κατάλογος των αξεσουάρ που έχουν χρησιμοποιηθεί, με τους κωδικούς και τις τιμές τους (στην Ιαπωνία).

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Dirt Freak: https://www.dirtfreak.co.jp/moto/gallery/custombike/monkey125.php

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μία μοναδική Indian Sport Chief για τον Daryl του Walking Dead​Αρρωστήσαμε με το look αυτής της custom δουλειάς των Powerplant Vintage Cycles, που φτιάχτηκε για τον ηθοποιό και συλλέκτη μοτοσυκλετών Norman Reedus. Έτσι πρέπει να είναι οι custom!

O ηθοποιός Norman Reedus έχει γίνει γνωστός, και από την συμμετοχή του στην σειρά The Walking Dead, στην οποία έπαιξε τον ρόλο του Daryl Dixon. Ο Reedus αγαπά πολύ τις μοτοσυκλέτες και έχει ήδη στην κατοχή του, αρκετές Harley-Davidson τροποποιημένες από τον Yaniv Evan της Powerplant Vintage Cycles. Όταν η Indian έκανε πρόταση στον οίκο customizing για να δημιουργήσει μια μοναδική Sport Chief, ο Reedus δεν έχασε την ευκαιρία να την «καπαρώσει» προσθέτοντας την πρώτη Indian στο γκαράζ του!

Ο Evan θέλησε να τροποποιήσει την εμφάνιση του Sport Chief, ανασηκώνοντας ελαφρώς το ρεζερβουάρ και μείωσε τον όγκο που αυτό καταλαμβάνει, ενώ παράλληλα «πείραξε» και την ουρά, αλλάζοντας την θέση έδρασης των αμορτισέρ και χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό πίσω φτερό. Στο ρεζερβουάρ και στα πλαϊνά καλύμματα, ο Evan τοποθέτησε τμήματα με «περσίδες» δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο look, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει βαφτεί πλήρως σε μια γυαλιστερή «Root Beer» απόχρωση.

Η εξάτμιση είναι χειροποίητη με φινίρισμα χρωμίου, ενώ οι τροχοί είναι νέοι, Morris Mag Replica, επιχρωμιωμένοι και με δίσκους φρένων 11,5 ιντσών (292 χιλιοστών). Τέλος, η σέλα είναι custom made και το τιμόνι είναι τύπου Pullback 203 χιλιοστών, με την εργονομία να «χτίζεται» γύρω από τα σωματομετρικά δεδομένα του ίδιου του Reedus.

Εμείς θα σχολιάσουμε ότι, μέσα σε μία θάλασσα custom μοτοσυκλετών, από τις οποίες οι μισές είναι... «ό,τι να ‘ναι», αυτή η δουλειά είναι πραγματικά εκπληκτική!

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Lord Drake Kustoms ανέστησε ένα «ρημάδι» XT600E από σχολή οδηγών​Το αειθαλές μοντέλο της Yamaha συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα ακόμα και 30 χρόνια μετά την παρουσίαση του.

Ο Fran Manen, ο ιδιοκτήτης της Lord Drake Kustoms, μας έχει παρουσιάσει πολλές από τις δουλειές του και, από ότι φαίνεται, δεν σταματά να βρίσκει μοτοσυκλέτες, να εμπνέεται και να τους δίνει μια νέα πνοή ζωής. H νέα του εργασία, έγινε πάνω σε ένα Yamaha XT600E, το οποίο ο Manen απέκτησε από μία σχολή οδηγών και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δελτίο τύπου, ήταν «σε άθλια κατάσταση».

Ο Manen αποσυναρμολόγησε πλήρως την μοτοσυκλέτα και ξεκίνησε τις μετατροπές, τοποθετώντας ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, σε ασημί χρωματισμό, μαζί με έναν τροχό 19 ιντσών. Το πλαίσιο επιδέχθηκε και την κατάλληλη μετατροπή, ώστε το τεπόζιτο καυσίμου να τοποθετείται στην θέση του χωρίς να περιορίζει την πρόσβαση, στο δοχείο λαδιού που βρίσκεται εντός του ίδιου του πλαισίου.

Από το μηδέν κατασκευάστηκαν η σέλα, το εμπρός φτερό, ένα νέο φιλτροκούτι αλλά και τμήμα της εξάτμισης. Το τιμόνι είναι τύπου BMX, ενώ στο εμπρός μέρος ο Manen τοποθέτησε ένα κυκλικό φανάρι διαμέτρου 146 χιλιοστών, με κίτρινο κρύσταλλο. Πάρα πολλά τμήματα της μοτοσυκλέτα βάφτηκαν σε μαύρο χρώμα, ενώ το ρεζερβουάρ φινιρίστηκε στο ματ χακί-πράσινο που βλέπετε στις εικόνες, το οποίο ο Manen εμπνεύστηκε από τα ισπανικά στρατιωτικά οχήματα.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW R100R Lord Drake - Μινιμαλισμού το ανάγνωσμα​Μία BMW R100R του 1992 με αέρα scrambler, είναι η τελευταία δουλειά του customization οίκου Lord Drake Kustoms, της Ισπανίας.
Αυτό το custom BMW είναι το αποτέλεσμα μιας ριζικής εργασίας αναπροσαρμογής, αφού πρακτικά το μόνο που έχει παραμείνει πρωτότυπο, είναι ο κινητήρας boxer και η ραχοκοκαλιά του πλαισίου. Όλη η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα έχει τροποποιηθεί πλήρως.

Το πρώτο πράγμα που ο Lord Drake έκανε με τη μοτοσυκλέτα, ήταν να την αποσυναρμολογήσει εντελώς για να προχωρήσει στις εργασίες. Το μπροστινό σύστημα αφαιρέθηκε εντελώς και αντικαταστάθηκε, από ανάρτηση ανεστραμμένου πιρουνιού Ohlins, με ανοδίωση σε χρυσό χρώμα. Το μπροστινό τμήμα ολοκληρώθηκε με προβολέα V-Rod, τιμόνι scrambler, κοντέρ Motogadget Digital Pro, φλας Motogadget m-blaze, καφέ γκριπ της Biltwell και ένα μικρό χειροποίητο φτερό.

Οι γνήσιες ζάντες της BMW με ακτίνες διατηρήθηκαν, αλλά ντύθηκαν με νέα, μικτής χρήσης ελαστικά. Το αρχικό ρεζερβουάρ καυσίμου BMW R100R αντικαταστάθηκε με ένα τεπόζιτο από BMW R65, με τάπα καυσίμου Monza. Στο πίσω μέρος, μια νέα βάση κατασκευάστηκε για την στήριξη του αμορτισέρ και της χειροποίητης σέλας, ενώ κάτω από αυτή, ένα φως LED για μοτοσικλέτες cafe racer τοποθετήθηκε.

Η δουλειά ολοκληρώθηκε με έναν μινιμαλιστικό φτερό πίσω στον μπροστινό τροχό, μια χειροποίητη βάση πινακίδας και νέα φλας LED. Άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να επισημανθούν είναι η εξάτμιση Spark που, μετά από εργασίες τροποποίησης, έχει συνδυαστεί με τις αυθεντικές εξαγωγές της BMW. Τα νέα φίλτρα αέρα στα καρμπυρατέρ, είναι κωνικά.

Η μοτοσυκλέτα βάφτηκε με την τεχνική του powder coat στις ζάντες τα καπάκια του κινητήρα και αλλού. Το ρεζερβουάρ καυσίμου και το μπροστινό φτερό είναι φινιρισμένα σε γκρι γραφίτη, μεταλλικό. Η νέα σέλα έχει ντυθεί σε καφέ χρώμα, με ρομβοειδείς ραφές τύπου «μπακλαβά», που ταιριάζουν και με το φινίρισμα των γκριπ.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ducati 1199 Panigale Ortolani Custom – Ο Terminator των Café Racer!​

Μία συγκλονιστική custom δουλειά, που μεταμόρφωσε το ακραίο superbike της Ducati σε... ακόμα περισσότερο ακραίο, αρρωστημένο, café racer που θυμίζει τον Τ-1000!

Όταν η Ducati παρουσίασε την 1199 Panigale, είχε κατασκευάσει την ελαφρύτερη και ισχυρότερη superbike της ιστορίας της, με την ίδια την μοτοσυκλέτα να αποτελεί την απαρχή της νέας εποχής της Ducati, στην κατηγορία της και όχι μόνο. Για κάποιους, όμως, ακόμα και αυτή η ακραία προσέγγιση κατασκευής της Ducati στην 1199 Panigale, δεν ήταν αρκετή – για παράδειγμα, στους Γάλλους customizers του οίκου Ortolani.

Το τελευταίο τους πόνημα, είναι αυτή η εκπληκτική café racer, τόσο καλοφτιαγμένη και καλοσχεδιασμένη, τόσο διαφορετική από την αρχική μορφή της Panigale 1199, που σε αφήνει με ανοικτό το στόμα.

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις πάνω στην custom κατασκευή, είναι το φινίρισμα σε γυαλιστερό αλουμίνιο, στα μεταλλικά μέρη που αποτελούν το «νέο» κοστούμι της 1199 Panigale. Το ρεζερβουάρ, αλλά και τα μεταλλικά τμήματα που το «δένουν» με το πίσω υποπλαίσιο και το μπροστινό σύστημα, κατασκευάστηκαν στο χέρι από φύλλα αλουμινίου και γυαλίστηκαν στην τελειότητα.

Μάλιστα, το νέο ρεζερβουάρ δημιουργήθηκε έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο τα πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα της Panigale αλλά και την σωρεία καλωδίων της, όσο και το φιλτροκούτι για τον θηριώδη V2. Η καρίνα κατασκευάστηκε με τον ίδιο τρόπο, ενώ ο κινητήρας Superquadro είναι σε κοινή θέα, με τα χρυσά καπάκια του.

Το μοντέλο απέκτησε νέες ζάντες της OZ, νέους δίσκους φρένου carbon-ceramic εμπρός, αλλά και ελατήριο τιτανίου στο πίσω αμορτισέρ της Ohlins, μεταξύ άλλων σημαντικών αναβαθμίσεων. Η εντυπωσιακά σχηματισμένη εξάτμιση της Akrapovic φιγουράρει στην κατασκευή, ενώ, μιας και μιλάμε για... café racer, η σέλα και τα γκριπ είναι φινιρισμένα σε δέρμα καφέ χρώματος με ραφές αντίθεσης.

Σαν μία μάζα από υγρό μέταλλο, η Panigale Custom των Ortolani θυμίζει τον... ανταγωνιστή του Arnold Schwarzenegger στον «Εξολοθρευτή», τον αδίστακτο Τ-1000! Εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε, πως είναι αυτό το κόσμημα και στο δρόμο!

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Harley-Davidson V-Rod 360 – Με τις ευλογίες της Lord Drake Kustoms​Όταν ένα Harley V-Rod βρέθηκε στα χέρια της Lord Drake Kustoms το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο..
Ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας έψαξε πολλά εργαστήρια custom μοτοσυκλετών στην Ευρώπη για να εγκαταστήσει έναν «κτηνώδη» πίσω τροχό στη μοτοσυκλέτα του, κάτι που κανείς δεν ήθελε να κάνει… μέχρι που βρήκε τον Francisco Alí Manen, ιδιοκτήτη της LDK.
VROD_360_MUSCLE_γ.jpg

Κάπως έτσι, το Harley Davidson V-Rod Muscle υπέστη μια θεαματική μεταμόρφωση. Το πρώτο πράγμα που συνέβη ήταν η αντικατάσταση της αρχικής μπροστινής ανάρτησης με το ανεστραμμένο πιρούνι της Vrod. Ο προβολέας αντικαταστάθηκε από ένα μαύρο τεχνολογίας LED ενώ αντικαταστάθηκαν το τιμόνι και τα grips.
VROD_360_MUSCLE_δ.jpg

Ολοκληρώνοντας το μπροστινό μέρος, κατασκευάστηκε ένα χειροποίητο προσαρμοσμένο φτερό, ενώ τοποθετήθηκαν και δαγκάνες φρένων της Brembo. Το κάλυμμα του φίλτρου αέρα κατασκευάστηκε στο χέρι καθώς και άλλα εξαρτήματα, όπως τα πλαϊνά καλύμματα, που μαζί με το προσαρμοσμένο μονόσελο και την εξάτμιση Vance and Hines 2: 1 για τη Harley, διαμορφώνουν το κεντρικό μέρος και το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας.

Αλλά η μεγάλη μεταμόρφωση αυτής της Harley Davidson βρίσκεται στο πίσω μέρος της, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το οπλοστάσιο. Ένα εντυπωσιακό ελαστικό 360 Vee Ruber Monster τοποθετημένο στον custom πίσω τροχό. Για να μπει το εν λόγω ελαστικό χρειάστηκε να εγκατασταθεί ένα φαρδύ ψαλίδι, ενώ τροποποιήθηκε και μετακινήθηκε και το εμπρός γρανάζι.

Τέλος, δε χρησιμοποιήθηκε και τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια αερανάρτηση Legend για την εν λόγω μεταμορφωμένη Harley Davidson, η οποία ολοκληρώθηκε με έναν συνδυασμό μαύρης και κόκκινης απόχρωσης, προτού σταλεί στον ιδιοκτήτη της στο Μαρόκο.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Audette Velos – Χειροποίητο custom κτήνος με 2.150 κυβικά​

audette_velos_1.jpgaudette_velos_2.jpgaudette_velos_7.jpgaudette_velos_8.jpg

Το όνειρο ενός αφοσιωμένου μηχανολόγου και πρώην στρατιωτικού που έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» και σε αποστολές μάχης.

Ο Tony Audette από τις ΗΠΑ ήξερε ακριβώς τι ήθελε για τον εαυτό του, όταν αποστρατεύτηκε από τους Πεζοναύτες – να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του και να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα. Έχοντας εμπειρία στην μηχανολογία από τις δικές του σπουδές, αλλά και από την εργασία του με ελικόπτερα στην Sikorsky, ο Audette ξεκίνησε με στόχο την δημιουργία της δικής του μοτοσυκλέτα και τελικά, γέννησε την δική του μάρκα!

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι η Velos, μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη και από τον πασίγνωστο illustrator, Kar Lee, που συχνά-πυκνά κάνει προτάσεις για νέα μοντέλα μοτοσυκλετών, αναμενόμενα ή μη. Καρδιά της μοτοσυκλέτα είναι ο δικύλινδρος κινητήρας Thunderstroke 111, ο οποίος όμως έχει δεχθεί γενναίο σκάλισμα, φτάνοντας τας 2.150 κυβικά. Η απόδοση του έχει σκαρφαλώσει στους 13 ίππους και η ροπή «σκοτώνει» στα 21,7 kgm!

Το πλαίσιο της Audette Velos είναι κατασκευασμένο in-house, εξολοκλήρου από CNC αλουμίνιο αεροπορικής ποιότητας, ενώ με CNC φτιάχτηκε και το εντυπωσιακό τεπόζιτο καυσίμου της Velos. Τα περιφερειακά είναι κορυφαίου επιπέδου, με αναρτήσεις Race Tech και φρένα Beringer, ενώ οι τροχοί είναι ανθρακονημάτινοι, από την BST. Για την εμφάνιση… δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Οι φωτογραφίες, μιλούν από μόνες τους.

Η τιμή της; Μόνο… 125.000 δολάρια, για κάποιον ενδιαφερόμενο, μιας και οι μοτοσυκλέτες είναι κατασκευασμένες σε μικρή κλίμακα, με τον Audette να μπορεί να δώσει μέχρι και 20 κομμάτια το χρόνο. Προς το παρόν, μάλιστα, οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι αποκλειστικά διαθέσιμες για τις ΗΠΑ, αφού δεν μπορούν να πάρουν έγκριση για κυκλοφορία στην Ευρώπη

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Honda στο Wheels and Waves 2023 με 7 custom minibikes​

1d4b41e77fbc585f9b26a114ef5a1dcc_XL.jpg

Επτά minibikes από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης συνδυάζουν παραδοσιακούς κατασκευαστές custom με νέους καλλιτέχνες.

Δύο Dax, δύο MSX125 Grom και τρία Monkey στελεχώνουν τον custom στόλο που θα συνοδεύσει την παρουσία της Honda στο γνωστό φεστιβάλ του Biarritz στη γαλλική ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού που ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου, τις πύλες του και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Το κεντρικό θέμα για τη Honda φέτος είναι τα minibikes της και στην ιστοσελίδα hondacustoms.com μπορεί κανείς να ψηφίσει το δικό του αγαπημένο μεταξύ των επτά προτάσεων που θα εκτεθούν στο Biarritz.
W+W Surfboard

Ας γνωρίσουμε τα υποψήφια custom Honda minibikes:
Hold On! (Αγγλία)
Wheels & Waves Minis Customs

Το Grom αυτό προέκυψε από τη συνεργασία του Matt B με τον μηχανικό Guy Willison και εμπνέεται από τις dragster της κατηγορίας Pro-Street. Δεν είναι όμως μόνο εμφάνιση και μακρύ ψαλίδι, γιατί με σύστημα τούρμπο και μια μπουκάλα οξειδίου του αζώτου (NOS) μάλλον θα πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα από τα εργοστασιακά δεδομένα του.
Driving Me Mad (Ισπανία)
Wheels & Waves Minis Customs

Η καλλιτέχνιδα Coco Dávez είναι γνωστή στην πατρίδα της από τις δουλειές της στους χώρους της φωτογραφίας και της ζωγραφικής, ενώ εδώ συνεργάζεται με το UFO Garage για να μετατρέψει ένα Dax σε πολύχρωμο καμβά. Αλλαγές πλην των πολύ χοντρών ελαστικών δεν έχουμε εδώ, αφήνοντας το πολύχρωμο οπτικό κολλάζ να μιλήσει για το custom αυτό.
Monkey X Business (Αυστρία)
Wheels & Waves Minis Customs

Ο Αυστριακός εικαστικός καλλιτέχνης Boicut και η Titan Motorcycles πήραν ένα τυπικό, συνηθισμένο Monkey και του άλλαξαν τα φώτα ώσπου να μοιάσει με αμερικάνικο chopper δεκαετίας 1970.
Furiosa (Πορτογαλία)
Wheels & Waves Minis Customs

Η Tamara Alves δηλώνει πως εμπνεύστηκε από τον κόσμο του Mad Max και η Art On Wheels Garage προφανώς κατάλαβε πλήρως το όραμα της καλλιτέχνιδος, καθώς ένα Dax μεταμορφώθηκε σε μετα-αποκαλυπτικό ratbike.
Tokyo (Γαλλία)
Wheels & Waves Minis Customs

Στην εποχή που η Lego παρουσιάζει ολοένα και περισσότερα αντίγραφα μοτοσυκλετών, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που κάποιος σκέφτηκε να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα που να μοιάζει με Lego. Εν προκειμένω, μιλάμε για τον Γάλλο μουσικό και εικαστικό Grems, Michaël Eveno κατά το επισημότερον, και τον κατασκευαστή custom George Woodman.
Let’s Grom (Ιταλία)
Wheels & Waves Minis Customs

Ο Franceso Marchesani είναι γνωστός στην Ιταλία για τις δημιουργίες του με γκράφιτι, κάτι που είναι μάλλον εμφανές και στο custom Grom που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Alex Polita, πρώην αγωνιζόμενο στο γερμανικό πρωτάθλημα superbikes (IDM).
Manjushage (Γερμανία)
Wheels & Waves Minis Customs

Το Monkey ως café racer οραματίστηκε η Lana, γνωστή στην πατρίδα της από τα εικαστικά της έργα, και ο μηχανικός της Honda, Maximilian Zech, το υλοποίησε προσθέτοντας μερικά γευστικά εξτραδάκια, όπως η εξάτμιση της Yoshimura και τα αμορτισέρ της YSS. Το ιαπωνικής αισθητικής σχέδιο με λουλούδια (spider lily) είναι αυτό που βαπτίζει το custom Monkey, καθώς Manjushage αποκαλείται η συγκεκριμένη τεχνοτροπία στην Ιαπωνία.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Suzuki Hayabusa από τιτάνιο: 200 άλογα για 170 κιλά​

titanium-hayabusa-10.jpgtitanium-hayabusa-3.jpgtitanium-hayabusa-14.jpgtitanium-hayabusa-11.jpg

Αμερικανός κατασκευαστής custom ανέλαβε να φτιάξει την πρώτη μοτοσυκλέτα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από τιτάνιο.
Όλα ξεκίνησαν από έναν πελάτη με ιδιαίτερο γούστο, ο οποίος επισκέφτηκε το εργαστήρι του W. Robert Ransom στο New Jersey των ΗΠΑ και του ζήτησε να χτίσει μια ελαφριά σπορ κατασκευή από τιτάνιο γύρω από τον κινητήρα μιας Suzuki Hayabusa δεύτερης γενιάς (1,340 cc).

O Ransom δεν είναι ο συνηθισμένος Αμερικανός καστομάς καθώς δεν κρύβει τα αισθήματά του για τους τετρακύλινδρους κινητήρες υψηλής απόδοσης, έτσι στα έργα του θα βρούμε δουλειές με μοτέρ 1,000 cc από superbikes, με τον τετρακύλινδρο του Hayabusa, ενώ ένα από τα προφανή ταλέντα του είναι η ικανότητα να δουλεύει με το τιτάνιο παράγοντας γλυπτές κατασκευές με απίθανη προσοχή στη λεπτομέρεια.
titanium hayabusa 5

Για το συγκεκριμένο σχέδιο, ο Ransom κατασκευάζει πλαίσιο, υποπλαίσιο, ψαλίδι, εξάτμιση, ρεζερβουάρ καυσίμου και όλα τα κοστούμια της μοτοσυκλέτας ο ίδιος από τιτάνιο, προβάλλοντας φυσικά τα σημαντικά του πλεονεκτήματα: 45% ελαφρύτερο από το ατσάλι για την ίδια αντοχή, ενώ είναι 50-60% βαρύτερο από το αλουμίνιο αλλά προσφέρει τη διπλάσια αντοχή (100%).

Είναι βέβαια επίσης ένα υλικό πολύ ακριβότερο και φημίζεται για τη δυσκολία στην επεξεργασία του, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόση δουλειά χρειάστηκε για να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα. Μόνο η 4-σε-2-σε-1-σε-2 εξάτμιση αποτελείται από εκατοντάδες κομμάτια κολλημένα μεταξύ τους στο χέρι – μόνο οι λαιμοί αποτελούνται από 130 μέρη!
titanium hayabusa 13

Κατά τον δημιουργό του έχει απαιτήσει ήδη πάνω από 2,000 ώρες δουλειάς και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά τα χοντρά είναι πια πίσω του. Η βάση της κατασκευής είναι ήδη έτοιμη και πλέον απομένει ουσιαστικά το φινίρισμα στα κοστούμια της μοτοσυκλέτας, τα οποία δε θα είναι πορτοκαλιά ως εικονίζονται, μα ανοδιωμένα σε μεταλλικό χρώμα με ανταύγειες που θα παίζουν με τις αντανακλάσεις του φωτός.

Για το αποτέλεσμα ο Ransom φυσικά δεν αποκαλύπτει τις οικονομικές πτυχές του, αλλά μας λέει πως η μοτοσυκλέτα προορίζεται να οδηγηθεί και μάλιστα γρήγορα και όχι μόνο στην ευθεία. Έτσι η γεωμετρία έχει αλλάξει από την εργοστασιακή της εργονομία, καθώς το ζύγισμα του πλαισίου είναι πιο μπροστόβαρο και το ψαλίδι είναι λίγο μακρύτερο του εργοστασιακού.
titanium hayabusa 8

Ο κινητήρας έχει ήδη περάσει από μια σχετική περιποίηση από τον ιδιοκτήτη του, έτσι περιμένει το τιτανιούχο Hayabusa να ολοκληρωθεί για να εξαπολύσει στον δρόμο τα 200 περίπου άλογα που αποδίδει ως έχει. Με τον Ransom να μας λέει πως στόχος του σχεδίου του είναι το βάρος να πέσει γύρω στα 170 κιλά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η custom είναι έτοιμη για χαμηλές πτήσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δουλειά του Ransom μέσω αρκετών βίντεο που έχει δημοσιεύσει από διάφορα βήματα της εξέλιξης, με έμφαση στο πώς δουλεύει το τιτάνιο.

Βρείτε τα κυρίως στη σελίδα του στο Facebook, ενώ όλες οι δημιουργίες του καραδοκούν στην ιστοσελίδα του.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

BMW Motorrad Customizing Championship 2023 – Διαγωνισμός εξατομίκευσης παγκόσμιας κλίμακας​

524fa814e66c0f5310f6aeb17c41e7b2_XL.jpg

Ένας διαγωνισμός custom μοτοσυκλετών με πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων BMW Motorrad, με 150 αντιπροσώπους από 18 χώρες να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή, είναι γεγονός.

Τέσσερα μοντέλα της σειράς R 18 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από customizers – τα R 18, R 18 Classic, R 18 B και R 18 Transcontinental- ως βάση, καθώς προσφέρουν μια αρχιτεκτονική φιλική προς τις μετατροπές, με εύκολη προσαρμογή αποσκοπώντας στη βέλτιστη εξατομίκευση. Αυτό ήταν άλλωστε και το σκεπτικό όταν σχεδιάστηκε αρχικά η σειρά R 18.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα custom μοτοσυκλετών της BMW Motorrad. Αυτός ο διαγωνισμός είναι μια γιορτή του πάθους και της δημιουργικότητας του δικτύου αντιπροσώπων της BMW Motorrad και των οπαδών της μοτοσυκλέτας και ανυπομονούμε να δούμε ποια νέα μέλη της οικογένειας R 18 θα βρουν οι συμμετέχοντες».

Οι νικητές του BMW Motorrad Customizing Championship 2023 θα λάβουν μια σειρά από συναρπαστικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να παρουσιάσουν τις προσαρμοσμένες μοτοσυκλέτες τους σε μεγάλες εκδηλώσεις μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο.» δήλωσε ο Stephan Reiff, Επικεφαλής Πωλήσεων και εκπρόσωπος της BMW Motorrad.
bmwcus2.jpg

Το ιδιαίτερο αυτό Πρωτάθλημα για custom είναι ένας τρόπος για τους αντιπροσώπους και τους λάτρεις της φίρμας να δείξουν τη δημιουργικότητα τους σε μορφή ελεύθερου στυλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν τις μοτοσυκλέτες τους χρησιμοποιώντας τα δικά τους μοναδικά σχέδια και ιδέες, καθώς και την εκτενή γκάμα ανταλλακτικών και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας που προσφέρει η BMW Motorrad.

Οι δύο καλύτερες custom μοτοσυκλέτες από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα επιλεγούν στους Εθνικούς Διαγωνισμούς, οι οποίες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διεθνείς ημιτελικούς. Σε αυτόν τον ημιτελικό, έξι μοτοσυκλέτες θα επιλεγούν τελικά από την κριτική επιτροπή των ειδικών και μία μέσω ψηφοφορίας του κοινού για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία των εγκαινίων της BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.
bmwcus3.jpg

Οι αντιπρόσωποι BMW Motorrad από τις ακόλουθες χώρες έχουν επιβεβαιωθεί για το Πρωτάθλημα Customizing 2023: Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Οι εγγραφές έχουν ήδη κλείσει και οι συμμετέχοντες έχουν εγγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα της BMW Motorrad.
bmwcus4.jpg

Ο διαγωνισμός θα κριθεί από μια ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων customizers που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα της μοτοσυκλέτας, όπως οι Thor Drake, Michael Lichter και Roland Sands. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι τα εξής:

Ο Thor Drake είναι κατασκευαστής μοτοσυκλετών και επιχειρηματίας. Είναι ο ιδρυτής του See See Motorcycles, ενός καταστήματος μοτοσυκλετών και ενός cafe με βάση το Portland του Oregon. Ο Drake γεννήθηκε στη Montana το 1977 και μεγάλωσε με πάθος για τις μοτοσυκλέτες, μετατρέποντας τελικά το χόμπι του σε καριέρα.

Ο Michael Lichter είναι φωτογράφος περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στη βιομηχανία μοτοσυκλετών. Γεννήθηκε το 1951 στο Boulder του Colorado και ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος τη δεκαετία του 1970. Ο Lichter έχει γίνει από τότε ένας από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς φωτογράφους στην κοινότητα των μοτοσυκλετών.

Ο Roland Sands είναι αγωνιζόμενος αναβάτης και σχεδιαστής. Γεννήθηκε στο Long Beach της California το 1974 και μεγάλωσε στη βιομηχανία μοτοσυκλετών, με τον πατέρα του να είναι πρωταθλητής και κατασκευαστής after market ανταλλακτικών. Ο Sands ξεκίνησε τη δική του αγωνιστική καριέρα τη δεκαετία του 1990, αγωνιζόμενος σε αγώνες όπως το AMA 250GP και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Η J. Shia είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη κατασκευάστρια και σχεδιάστρια μοτοσυκλετών. Είναι η ιδρύτρια του Madhouse Motors, ενός καταστήματος custom μοτοσυκλετών με έδρα τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η Shia γεννήθηκε στην California το 1977 και μεγάλωσε με πάθος για τις μοτοσυκλέτες, μετατρέποντας τελικά και εκείνη το χόμπι της σε καριέρα.

Ο Giuseppe Roncen, είναι συντάκτης και συγγραφέας του περιοδικού Lowride της ιταλικής κουλτούρας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Γεννήθηκε το 1964 και το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες ξεκίνησε στην Ιταλία όπου έφτιαξε την πρώτη του custom μοτοσυκλέτα αφού δούλεψε στο χώρο του κινηματογράφου. Από το 1994 εργάζεται ως δημοσιογράφος και έκτοτε γράφει για café racers, cruisers και πολλά άλλα θέματα για μοτοσυκλέτες.

Ο Yuichi Yoshizawa είναι ένας πολύ γνωστός κατασκευαστής custom από την Ιαπωνία που δημιουργεί μοτοσυκλέτες σε πολλά στυλ. Είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του Custom Works Zon, ενός διάσημου εργαστηρίου που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και έχει δημιουργήσει το «Departed» μεταξύ άλλων.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Lord Drake Kustoms – Harley-Davidson VROD 260 BG​

VROD_BERTRAN_GACHOT_10.jpg

Μια custom V-Rod για τον Bertrand Gachot, τον οδηγό που άλλαξε την ιστορία της Formula 1.
Είναι γνωστό ο Francisco Ali Manen και το εργαστήριο custom μοτοσυκλετών που διευθύνει, Lord Drake Kustoms, έχει υψηλή πελατεία από όλον τον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως ο πελάτης που ήρθε σε επικοινωνία με τον Fran για να παραγγείλει μια custom μοτοσυκλέτα δεν ήταν άλλος από τον θρύλο Bertrand Gachot, πρώην οδηγό Formula 1 και νικητή του 24ωρου αγώνα Αντοχής του Le Mans…
VROD BERTRAN GACHOT 8

Λέγεται πως ο Gachot άθελά του άλλαξε την ιστορία της F1, όταν το 1991 εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα που τον απέτρεψε απ’ το να οδηγήσει για μερικούς μήνες. Η ομάδα του (Jordan) χρειαζόταν επειγόντως έναν αντικαταστάτη για τον ερχόενο αγώνα, το Βελγικό Grand Prix και τότε ήταν που ο Willi Webber πρότεινε στον Eddie Jordan έναν υποσχόμενο μα άγνωστο νεαρό που ως τότε δεν είχε τρέξει ποτέ στη F1. Αυτός ήταν ο Michael Schumacher, ο οποίος τελικά πήρε τη θέση του Gachot για να κάνει το ντεμπούτο του στο Βέλγιο εκείνη τη χρονιά. Τα υπόλοιπα είναι πια γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Formula 1…
Η V-Rod 260 BG φτιάχτηκε στη εργαστήριο της LDK στη Vélez Málaga πάνω σε μια Harley Davidson Nightrod, σε μια μεταμόρφωση που βασίζεται στο πράσινο χρώμα με μαύρες ματ ζάντες – συνδυασμός ασυνήθιστος στις custom Harley-Davidson.
VROD BERTRAN GACHOT 11

Πίσω τοποθετήθηκε ένας τροχός διάστασης 260 μαζί με ένα αμορτισέρ αέρα για V-Rod και ένα custom φτερό. Μια χειροποίητη βάση πινακίδας και μια μινιμαλιστική σέλα συνεπιβάτη κατασκευάστηκαν επί τούτου, ενώ η σέλα του αναβάτη ντύθηκε με διάτρητο δέρμα με διπλές ραφές με πράσινο νήμα.
Η Lord Drake Kustoms τροποποίησε επίσης το σύστημα εξάτμισης και φόρεσε ένα νέο κάλυμμα στο φιλτροκούτι. Άλλες custom λεπτομέρειες στην κατασκευή βρίσκουμε στο τιμόνι που ανασηκώθηκε με ψηλότερες βάσεις της Roland Sands, LED φλας, καθρέπτες κ.ά.
VROD BERTRAN GACHOT 5

Πλέον αυτή η VROD 260 BG βολτάρει στα χέρια ενός ανθρώπου που σίγουρα δε φοβάται την ταχύτητα και τις στροφές, πόσο μάλλον με μια μοναδική μοτοσυκλέτα όπως αυτή η Harley Davidson που μεταμορφώθηκε από την ομάδα του Fran Manen.
Δείτε τη και στο βίντεο που ακολουθεί.
Lord Drake Kustoms

Web: www.lorddrakekustoms.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWeFnNd0TolfyOQTglPJ7XQ/featured
Facebook: https://www.facebook.com/lorddrakekustoms
Instagram: https://www.instagram.com/lorddrakekustoms/
Pinterest: https://www.pinterest.es/ldkmotorcycles/
TikTok: https://www.tiktok.com/@lorddrakekustoms
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.991
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Custom Bike Show - Παγκόσμιος διαγωνισμός στην Italian Bike Week 2023​Διαγωνισμός custom που προσμετρά στο ιταλικό πρωτάθλημα και στο παγκόσμιο AMD World Championship of Custom Bike Building.
Η Italian Bike Week (IBW) ξεκινά την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 17 στην πόλη Lignano Sabbiadoro (UD) του ιταλικού Βορρά, με θεματολογία που φέτος θέτει στο επίκεντρο τις μοτοσυκλέτες που βλέπουν και εκτός δρόμου, από τις adventure ως τις καθαρόαιμες enduro και MX.

Παράλληλα ωστόσο τρέφει και τις ρίζες της διοργάνωσης αυτής που ξεπήδησε από τη σειρά Biker Fest International, διατηρώντας κοντά της τον κόσμο του customizing. Στην IBW του 2023 το Custom Bike Show που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα θα έχει σημαίνουσα βαρύτητα καθώς πρόκειται για έναν επίσημο διαγωνισμό που θα προσμετρήσει στη βαθμολογία του κορυφαίου παγκόσμιου θεσμού του χώρου, του
AMD World Championship of Custom Bike Building.

Επιπλέον, ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος και του εθνικού Italian Motorcycle Championship.
Στη Luna Park Area θα δώσουν τη μάχη γνωστοί και μη στο ευρύ κοινό κατασκευαστές custom, φέρνοντας στο προσκήνιο δεκάδες μοναδικές δίτροχες δημιουργίες που απλώνονται σε διάφορες κατηγορίες πέραν των τετριμμένων baggers, café racers και choppers, με σχέδια bobbers, muscle bikes και σπορ μοτοσυκλετών για πίστα.

Custom Bike Show / Italian Bike Week
 
Top Bottom