Chinese moto vs japan moto vs europe moto

takisninja

Moderator
Motoparea team
Περιοχή
Μελίσσια
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADVE 19
Beverly 400
Όνομα
Παναγιώτης
Περιοχή
Mελισσια
Να το πω να μη το πω....ασε δε το λεω....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πες το να σου κανω like Tooth

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Να το πω να μη το πω....ασε δε το λεω....

Γράψτο με μικρά.
Οι μισοί δε θα το δούν(μ)ε.

parkaris

new member
Μοτοσυκλέτα
DS525X
Όνομα
-
Αυτο παλι ειναι πραγματικα αδικαιολογητο , κοιταξες για καμμια ρυθμιση του ποδοφρενου προς το χαμηλοτερο? .... ή καμμια αστοχια της δαγκανας π.χ. τα εμβολακια (ι) δεν επιστρεφουν πισω ειτε γιατι κολλανε ειτε γιατι ... τρεχα γυρευε ... π.χ. απο ζεσταμα συνεχομενου φρεναρισματος , διαστολη υγρων μεν αλλα επειδη παρα ειναι γεματο το δοχειο η εκτονωση τους πρεσσαρει παλι τα εμβολακια (ι). cdefghigi
Πρώτα στα 10κ,τα δεύτερα στα 30κ
Μαμά νισσινντα πρώτα , κάτι atrax πορτοκάλι σώμα τα δεύτερα.εντυπωση μου κάνει ότι και τα 3 τακάκια στο καινούργιο τους δεν είναι τόσο παχιά όσο τα μπροστά και αφήνουν το πιστόνι λίγο πιο εκτεθειμένο.Προβλημα στα φρένα δεν είχα ποτέ ,αλλαγή υγρών δεν έχει γίνει ακόμη.
Τα γράφω γιατί φοράμε λογικά την ίδια δαγκάνα με τον κοστας.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Ετσι ακριβως
Καπου διαβασα πως στην κινα απαγορευεται να κυκλοφορουν στον δρομο μοτοσυκλετες που εχουν στην πλατη τους 13 χρονια παρολο που μπορει να ειναι σε αριστη κατασταση

Φυσικα ο ισχυρισμος ειναι τουλαχιστον αστειος "Η Κίνα επί χρόνια διατηρεί την πολιτική υποχρεωτικής απόσυρσης για να μην γεμίσουν οι δρόμοι με παλιά ρυπογόνα και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα οχήματα" οταν οι βιομηχανιες τους με τους ριπους που εκπεμπουν εχουν κοψει την ανασα στον μισο πλανητη.

kostas1971

new member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
VOGE 500DS
Όνομα
Κωστας
Αυτο παλι ειναι πραγματικα αδικαιολογητο , κοιταξες για καμμια ρυθμιση του ποδοφρενου προς το χαμηλοτερο? .... ή καμμια αστοχια της δαγκανας π.χ. τα εμβολακια (ι) δεν επιστρεφουν πισω ειτε γιατι κολλανε ειτε γιατι ... τρεχα γυρευε ... π.χ. απο ζεσταμα συνεχομενου φρεναρισματος , διαστολη υγρων μεν αλλα επειδη παρα ειναι γεματο το δοχειο η εκτονωση τους πρεσσαρει παλι τα εμβολακια (ι). cdefghigi
Το μότο πάει μόνο στην μουοτρεντ για service..... άλλοτε βγάζω χλμ7000 άλλοτε 5000..... μιλάμε μόνο για το πίσω τα μπροστινά 40000χλμ.Η αντιπροσωπεία λέει ότι είναι φυσιολογικό

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Το μότο πάει μόνο στην μουοτρεντ για service..... άλλοτε βγάζω χλμ7000 άλλοτε 5000..... μιλάμε μόνο για το πίσω τα μπροστινά 40000χλμ.Η αντιπροσωπεία λέει ότι είναι φυσιολογικό
Μηπως πατας χωρις να καταλαβαινεις το πισω φρενο;Δεν ξερω τι λενε αυτοι αλλα οχι δεν ειναι φυσιολογικο.

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Εξαρτάται από την οδήγηση τού καθενός.Εγω άλλαξα τακάκια στα 47000 μπροστά και ακόμα στα 53000 έχουν ψωμί τα πίσω.Αλλα πάντα με οδήγηση "βούτυρο" όπως συνηθίζω άλλωστε.voge500 ds.Αμα κάποιος είναι συνέχεια στην τσίτα,και πατάει πιο πολύ το πίσω απ' το μπροστά ( παλιά συνήθεια συνήθως αυτών που προέρχονται από παλιά παπια,με τα παλιά ταμπούρα που σηκώνοτανε η προστινή ανάρτηση στο φρενάρισμα και σε στέλνανε αδιάβαστο) τότε και πολλά είναι τα 4000 χιλιόμετρα που κράτησαν τα τακάκια.

Τελευταία επεξεργασία:

kostas1971

new member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
VOGE 500DS
Όνομα
Κωστας
Μηπως πατας χωρις να καταλαβαινεις το πισω φρενο;Δεν ξερω τι λενε αυτοι αλλα οχι δεν ειναι φυσιολογικο.
Στις 41000 χλμ δεν εχω αλλαξη τα μπροστινα ..... τα πισω 3 φορες βαλε και τα μαμισια αρα 8 με 9000 χλμ μεσο ορο.
Να σημηωσω οτι και στο 300ds που ειχα πριν απο το 500 σε 28000 χλμ ειχα αλλαξει 2 φορες + τα μαμα ..... μπορει και επειδη εκδραμο συνεχεια σε επαρχιακους δρομους δικαβαλο με συνεχομενες στροφες ισως και στα χλμ μεσα στην κινηση της Αθηνας και στο 300 ds ειναι μικρο το κοστος στο 500 ειναι 55ευρω καθε φορα ..... για να πω γενικα το service στην αντ/πεια δεν ειναι φθηνο αλλα εμενα επειδη ειναιι περασμενα ολα τα μοτο μας και τα αυτοκινητα στην εταιρεια δεν το ψαχνω .... τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια.Βεβαια να συμπληρωσω οτι το μηχανακι ειναι λες και βγηκε εχθες απο το εργοστασιο αγρατσουνιστο......ειμαι λιγο ψηρας δεν μπορω το φθαρμενο το τριξιμο κτλ.

Τελευταία επεξεργασία:

D_N_S

member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
CRF 1100 ADV
Όνομα
dinosdns
Κάτοχος κινέζικου εργάτη (voge sr1) για διανομές, ότι πληρώνεις παίρνεις! Καλό; καλό! Θα μπορούσε καλύτερο; ναι θα μπορούσε αλλά δεν θα ήταν 30% φθηνότερο από τα επώνυμα, είναι απλά τα πράγματα. Επίσης πιστεύω σε βάθος χρόνου, το φτηνό θα το πληρώσω για ακριβό! Ενδεικτικά θα αναφέρω λόγια της ίδιας της αντιπροσωπείας ότι ξεχνάς φίλε μου το μανιουαλ διότι εδώ μιλάμε για διανομές και για Κινέζο, λάδια κάθε 2k χιλιόμετρα ενώ το μανιουαλ λέει 6k, ιμάντα κάθε 8k περίπου έναντι 15 και 20k, επίσης τα ελαστικά με το οποίο παραδίδει το μηχανάκι η εταιρία είναι κινέζικα ζωγραφίζουν αβέρτα, σέλα απαράδεκτη για κιλά Κινέζου που είναι μισός από Ευρωπαίο, τακάκια στις 5k χιλιόμετρα έχουν φαγωθεί πάνω από το 50%, ρεαλιστικά έχει πολλά γκατζετ και μπλιμπλικια πάνω του για τα χρήματα του, αλλά αν σε ένα χρόνο αλλάξω διπλάσιους ιμάντες από χοντα pcx ή sh κτλ, τα ίδια για μπίλιες, εξ αρχής άλλο λάστιχα τύπου michelin ή κάτι επώνυμο, 200€ για σέλα, ferondo τακάκια ας πούμε και όλα αυτά τέλος πάντων, δεν ξέρω στην τελική αν όντως είναι τόσο φθηνό, αυτά από εμένα και να σημειώσω ότι κάνω 150 χιλιόμετρα ημερησίως, αν το έπαιρνα για τον πατέρα μου στο χωριό να πηγαίνει μέχρι το δίπλα χωριό για τσίπουρα ή μέχρι την θάλασσα για μπάνιο εννοείτε θα ήταν σούπερ και θα πίνανε νερό στο όνομα της voge,,,,, (ή μήπως τσίπουρο?)
Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τα μεγάλα κυβικά, αν έχω σκοπό να κάνω ένα ταξίδι το χρόνο στα Βαλκάνια και πέντε βόλτες στην Ελλάδα με φίλους θα έπαιρνα εννοείτε Κινέζο, αν κάποιος θέλει να οργώσει τον κόσμο και να γράψει χιλιόμετρα θα πρότεινα να επενδύσει σε κάτι δοκιμασμένο και αξιόπιστο!

Τελευταία επεξεργασία:

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Κάτοχος κινέζικου εργάτη (voge sr1) για διανομές, ότι πληρώνεις παίρνεις! Καλό; καλό! Θα μπορούσε καλύτερο; ναι θα μπορούσε αλλά δεν θα ήταν 30% φθηνότερο από τα επώνυμα, είναι απλά τα πράγματα. Επίσης πιστεύω σε βάθος χρόνου, το φτηνό θα το πληρώσω για ακριβό! Ενδεικτικά θα αναφέρω λόγια της ίδιας της αντιπροσωπείας ότι ξεχνάς φίλε μου το μανιουαλ διότι εδώ μιλάμε για διανομές και για Κινέζο, λάδια κάθε 2k χιλιόμετρα ενώ το μανιουαλ λέει 6k, ιμάντα κάθε 8k περίπου έναντι 15 και 20k, επίσης τα ελαστικά με το οποίο παραδίδει το μηχανάκι η εταιρία είναι κινέζικα ζωγραφίζουν αβέρτα, σέλα απαράδεκτη για κιλά Κινέζου που είναι μισός από Ευρωπαίο, τακάκια στις 5k χιλιόμετρα έχουν φαγωθεί πάνω από το 50%, ρεαλιστικά έχει πολλά γκατζετ και μπλιμπλικια πάνω του για τα χρήματα του, αλλά αν σε ένα χρόνο αλλάξω διπλάσιους ιμάντες από χοντα pcx ή sh κτλ, τα ίδια για μπίλιες, εξ αρχής άλλο λάστιχα τύπου michelin ή κάτι επώνυμο, 200€ για σέλα, ferondo τακάκια ας πούμε και όλα αυτά τέλος πάντων, δεν ξέρω στην τελική αν όντως είναι τόσο φθηνό, αυτά από εμένα και να σημειώσω ότι κάνω 150 χιλιόμετρα ημερησίως, αν το έπαιρνα για τον πατέρα μου στο χωριό να πηγαίνει μέχρι το δίπλα χωριό για τσίπουρα ή μέχρι την θάλασσα για μπάνιο εννοείτε θα ήταν σούπερ και θα πίνανε νερό στο όνομα της voge,,,,, (ή μήπως τσίπουρο?)
Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τα μεγάλα κυβικά, αν έχω σκοπό να κάνω ένα ταξίδι το χρόνο στα Βαλκάνια και πέντε βόλτες στην Ελλάδα με φίλους θα έπαιρνα εννοείτε Κινέζο, αν κάποιος θέλει να οργώσει τον κόσμο και να γράψει χιλιόμετρα θα πρότεινα να επενδύσει σε κάτι δοκιμασμένο και αξιόπιστο!
Και στο γιαπωνέζικο για κουριερ και ντελιβερι,πάλι το ίδιο θα ισχυε για τις αλλαγές.Τα μηχανακια όλες οι εταιρείες ΔΕΝ τα βγάζουν γι' αυτήν την χρήση.

D_N_S

member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
CRF 1100 ADV
Όνομα
dinosdns
Και στο γιαπωνέζικο για κουριερ και ντελιβερι,πάλι το ίδιο θα ισχυε για τις αλλαγές.Τα μηχανακια όλες οι εταιρείες ΔΕΝ τα βγάζουν γι' αυτήν την χρήση.
Αμφιβάλω φίλε μου, είχα και τζαπαν και πιατζιο, σίγουρα τα άλλαζα όλα νωρίτερα βεβαίως αλλά όχι με τόση συχνότητα που προτείνουν στο κινεζακι

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
Στην τέχνη της συντήρησης υπάρχουν τρεις τρόποι,

1. Η διορθωτική συντήρηση,
Είναι η κλασική νοοτροπία «όταν χαλάσει κάτι το φτιάχνω». Οδηγείς μέχρι να κοπεί ντίζα, να μείνει μπαταρία, να διαλυθεί ρουλεμάν ή να αρχίσει να χτυπάει ο κινητήρας.
Λειτουργεί μόνο σε δευτερεύοντα εξαρτήματα και συνήθως κοστίζει ακριβά, όχι μόνο σε χρήμα αλλά και σε ταλαιπωρία ή ασφάλεια.
Στην πράξη είναι ο χειρότερος τρόπος, ωστόσο ο πιο διαδεδομένος!

2. Η προληπτική συντήρηση,
Είναι αυτή που περιγράφει το βιβλίο του κατασκευαστή. Αλλαγές λαδιών, φίλτρων, μπουζί, υγρών φρένων, έλεγχοι βαλβίδων και αντικαταστάσεις αναλωσίμων με βάση χιλιόμετρα ή χρόνο.
Στη μοτοσικλέτα δουλεύει καλά γιατί μειώνει δραστικά τις σοβαρές βλάβες και κρατά τη μηχανή προβλέψιμη.
Το μειονέκτημα είναι ότι αγνοεί τον τρόπο χρήσης. Άλλο 10.000 χλμ τουρισμού και άλλο 10.000 χλμ πίεσης ή χώματος, όμως το service interval είναι ίδιο, άρα συχνά είτε κάνεις παραπάνω συντήρηση από όση χρειάζεται είτε λιγότερη από όση θα έπρεπε.

3. Η προβλεπτική συντήρηση,
Στη μοτοσικλέτα δεν γίνεται συνήθως με αισθητήρες και software, αλλά με εμπειρία και παρατήρηση. Θόρυβοι, κραδασμοί, αλλαγή στην αίσθηση συμπλέκτη ή φρένων, αυξημένη κατανάλωση λαδιού, θερμοκρασίες, ακόμη και το χρώμα των υγρών, είναι δεδομένα που «διαβάζει» ένας έμπειρος αναβάτης ή μηχανικός.
Το πλεονέκτημα είναι ότι επεμβαίνεις πριν τη ζημιά, χωρίς να αλλάζεις τυφλά εξαρτήματα.
Το μειονέκτημα είναι ότι απαιτεί γνώση, συνέπεια και ειλικρίνεια με τον εαυτό σου· αν αγνοήσεις τα σημάδια, το σύστημα καταρρέει.

Ο καθένας τώρα ανάλογα τις γνώσεις του, την φιλοσοφία του πάνω στο θέμα και την οικονομική του κατάσταση κινείται και ανάλογα.

Προσωπικά επειδή η χρήση που κάνω είναι τουριστική ακολουθώ την προληπτική συντήρηση και ταυτόχρονα την προβλεπτική συντήρηση παρακολουθώντας και αφουγκράζωντας την μοτοσυκλέτα μου ώστε να προλάβω βλάβες που μπορεί να μου προκαλέσουν προβλήματα στον δρόμο.

parkaris

new member
Μοτοσυκλέτα
DS525X
Όνομα
-
Στα αναλώσιμα συνήθως πάει ,προβλέπω ότι θα τελειώσει και θα το αλλάξω προληπτικά διορθώνοντας το :p

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Εμενα παντως η αποψη μου για συγκεκριμενο αντιπροσωπο εισαγωγής ( οχι η cf) με τον τροπο που υλοποιουν υπσχεσεις τους και συμφωνιες με εχει κανει να ακουω συγκεκριμενα μοντελα και ν αλλαζω πεζοδρομιο δρομο συζητηση τηλεφωνο θρησκεια χωρα ηπειρο και αλλα πολλά.Για μενα ενα πλεον ειναι σιγουρο οσο πιο γρηγορα αλλάξει ο αντιπρόσωπος τοσο πιο καλυτερα θα πανε τα μηχανακια που εχει...περισσοτερα απο κοντα γιατι ο στομας μου θα βγαλει δράκους...
Σε αντιθεση με την CF στο Ελλάντα που μπορω να πω τα καλυτερα λογια ισως και απ ολους

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Εμενα παντως η αποψη μου για συγκεκριμενο αντιπροσωπο εισαγωγής ( οχι η cf) με τον τροπο που υλοποιουν υπσχεσεις τους και συμφωνιες με εχει κανει να ακουω συγκεκριμενα μοντελα και ν αλλαζω πεζοδρομιο δρομο συζητηση τηλεφωνο θρησκεια χωρα ηπειρο και αλλα πολλά.Για μενα ενα πλεον ειναι σιγουρο οσο πιο γρηγορα αλλάξει ο αντιπρόσωπος τοσο πιο καλυτερα θα πανε τα μηχανακια που εχει...περισσοτερα απο κοντα γιατι ο στομας μου θα βγαλει δράκους...

Για τον double go λές;

KostasT

old member
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i,
Honda SH350i
Όνομα
.
Η αξιοπιστία έτσι όπως την εννοούσαμε παλιά ανήκει στο παρελθόν, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα πιά, έχω επικοινωνήσει με τον Γιννοσατη αρχές Δεκεμβρίου για το Honda GT το μοναδικό Honda που μου αρέσει και μου είπε να ξανά επικοινωνήσω τον Φεβρουάριο από την στιγμή που τότε θα μπορούσα να κλείσω μηχανάκι, λοιπόν έβγαλε ανακοίνωση η Honda ότι το GTθα έρθει το καλοκαίρι γιατί επειδή έχει το μοτέρ του Hornet έχει πρόβλημα με τον στρόφαλο και υπάρχει ανάκληση στην Ευρώπη, δεν ξέρεις από πού σου έρθει..
Μανοοοοο....γνωριζεις πιστευω οτι το συγκεκριμενο καινουριο μοτορι της Χονδα εχει κοφτη στα 200κια..ε;ε;ε;ε;ε;;;;εεεε;;;;;Banging head Ψαξτο!

Top Bottom