Κι έτσι που "ξεφύλλιζα" αυτο το νήμα, έπεσα πάνω στον Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα και μιας που τη Κυριακή θα πάω στον Αγ Κων/νο στο Λαύριο για καφέ (
από παράδρομους που μόνο οι ψαγμένοι ποδηλατες ξέρουν για να μην βλέπουν αυτοκίνητα), θυμήθηκα μια ιστορία που μου είπανε και μένα και που σας τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί είναι Παρασκευή και δεν έχει έξοδο σήμερα.
Τέλη 60 αρχές 70 ίσως (κάποιοι) θυμάστε αυτό το φοβερό θαύμα της τεχνολογίας τότε με το όνομα "ΑμφιΚαρ" (
amphicar).
Κανα δυο τετοια λοιπον είχαν έρθει και στην Ελλάδα κι ήταν σε μια έκθεση στη Συγγρού που θυμάμαι πιτσιρικάς το είχα δει περνώντας. Τρελά λεφτά και πρέπει να σουν τρελός για να το πάρεις.
Γερμανικό αυτοκίνητο (
!!!) με κινητήρα Triumph Herald (
!!!!!!!!) και ΔΥΟ υπέροχες ΠΡΟΠΕΛΕΣ (
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Ένα τέτοιο είχε αγοράσει κι ο Καζαντζίδης που χεζότανε στα φράγκα και τα τρωγε και στα χαρτιά και στα καζίνα (
λένε οι κακες οι γλώσσες).
Μια μέρα (
ή και νύχτα, κανείς δεν ξέρει) πήρε τη Μαρινέλα να κάνουνε βόλτα/εκδρομή στη Λαυρεωτική να φάνε κανένα ψαράκι. Σταματησανε στη παραλία κι ο Καζαντζίδης είπε να κάνει τον "καμπόσο" που λέγανε παλιά, κι όρμησε με το αμφίβιο τέρας στη θάλασσα.
Δεν ξέρω αν το τέρας δεν άντεξε ή ο Καζαντζίδης ήτανε χάλια και μπέρδεψε τα κουμπια ή η Μαρινέλλα τρόμαξε κι έβαλε τις φωνές, ξέρω όμως πως στα 50 μέτρα το τέρας πήγε άπατο κι αυτοί βγήκανε αγκομαχώντας και βρεγμένοι στη παραλία. Τότε ο γίγας Καζαντζίδης, δεν απογοητεύτηκε αλλά θεώρησε πως αυτό ήτανε σημάδι κι έτσι αγορασε όλο το γύρω οικόπεδο κι εφτιαξε ένα σπίτι για να χει να πηγαίνει και να ξεκουράζεται.
Αλήθεια ή αστικός μύθος δεν ξέρω, απλά μεταφέρω όσα έχω ακούσει από "αυτούς που ξέρουν".