11 ΠΑΣΣΑ 3 ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΟ (ΙΤΑΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ 7/2017)

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Πηγαινοντας προς την κορφη του.....

ΑΠΛΑ ΜΑΓΙΑ

Πριν το τρεντο περασαμε και το εν λογω πασσο μικρο και αδιαφορο απλα δεν καταλαβα γιατι το λενε πασσο.....

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Αφιξη στο Τρεντο το οποιο ειναι απλα πανεμορφομε ενα ιστορικο κεντρο σαν ζωγραφια και με το ποταμι στην ακρη της πολης και καθαρο -οργανωμενο και με μεγαλα δημοσια παρκινκ.
Το κερασακι στην τουρτα ηταν το ξενοδοχειο μας ισως απο τα καλυτερα που εχουμε μενει στο εξωτερικο τα τελευταια χρονια το συνιστω ανεπιφυλακτα.Grand hotel Trento.

Και για να μην ξεχνιομαστε μια παγωμενη ηταν οτι επρεπε με τοση ζεστη που εκανε . Αντε στην υγεια μας ναμαστε καλα να ταξιδευουμε.

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
To επομενο πρωι μας βρηκε στην τελευταια ημερα του ταξιδιου μας πριν παρουμε το πλοιο της επιστροφης απο την Βενετια για τα πατρια εδαφη. Το προγραμμα ελεγε τον γυρο της λιμνης Γκαρντα με καταληξη το γραφικο πολυβουο και πολυφωτογραφημενο Σιρμιονε με στασηκλασσικα για φωτο και καφε.
Απο εκει θα περναμε για δευτερη φορα στο ταξιδι μας την αυτοστραντα για περιπου 180 χλμ μεχρι το μεστρε απεναντι ακριβως απο την Βενετια που ειχαμε διανυκτερευση. Η διαδρομη πανεμορφη μας τσακισε ομως η ζεστη και η κινηση μιας και ειχαμε συνηθισει δροσουλες και ανοιχτους δρομους μεχρι τωρα αλλα ολα καλα. Η εθνικη στο τελος μια ταλαιπωρια στα τελευταια χιλιομετρα με απιστευτο μποτιλιαρισμα χιλιομετρων λογω ανατροπης νταλικας πριν την εξοδο για Βενετια.
Κοστος διοδιων 11 ευρω.

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Φτασαμε νωρις το μεσημερι στο μεστρε μπανακι δροσερο να φυγει η ζεστη και η ταλαιπωρια απο πανω μας και βουρ να παρουμε το τρενο για να περιηγηθουμε στην Βενετια. βγαζεις ηλεκτρονικο εισιτηριο το οποιο κοστιζει 3,60ευρω με επιστροφη.

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Η πασιγνωστη γεφυρα των στεναγμων.

Ο θρυλος λεει οτι πηρε το ονομα της εξαιτιας του γεγονοτος οτι οι κρατουμένοι που τη διέσχιζαν ως δρόμο για την μεταβαση προς την εκτέλεσή τους σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής έβλεπαν για τελευταία φορά τον έξω κόσμο και ξεσπουσαν σε λυγμους.

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κανοντας τον απολογισμο μου ξερω οτι κουρασα αλλα οσο και να προσπαθησα δεν μπορεσαν να κοψω περισσοτερες φωτογραφιες και να το κανω πιο συνοπτικο. Συνολικα βγαλαμε πανω απο 1500 φωτογραφιες. Η φλυαρια και ο ενθουσιασμος βγηκαν αυθορμητα ηταν ταξιδι με τα ολα και απωθημενο χρονων......
Προσπαθησαν να αποτυπωσω τις διαδρομες ωστε καποιος που θελει να κανει ενα τετοιο ταξιδι να εχει εναν μπουσουλα που βρισκονται τουλαχιστον καποια μερη που αξιζει να επισκεφτει. Το ταξιδι εγινε Ιουλιο μηνα και ημασταν τυχεροι σε αυτο και σε θεμα κινησης αλλα και καιρου σε συγκριση παντα τους αδειουχους του Αυγουστου. Συνολικα σιηρκησε 7 διανυκτερευσεις +62 ωρες στο πλοιο. Το πηγαινε δεν παλευεται με τιποτα στον Γυρισμο βγαινει η κουραση.
Ενθουσιαστηκα με τον Παγετωνα (Γκλοσκλοκερ) το Στελβιο το Γκαβια και το πασσο Ρομπο αν μπορεσω σιγουρα θα τα ξανακανω καποια στιγμη στο μελλον. Οι Δολομητες καλοι αλλα βατοι στην ουσια κανεις εναν μεγαλο κυκλο και λιγο πολυ ολα τα πασσα μοιαζουν τους λογω της μορφολογιας του αναγλυφου. Οι πολεις τους ομως θα ξετρελλανουν το ετερο σας ημιση.
Η Αυστριακη φυση πανεμορφη καταπρασινη γεματη καταρραχτες ποταμια ,μικρες λιμνες με ομορφα γραφικα χωριουδακια και πολυ-πολυ καλη ποιοτητα ασφαλτου. Το χαλστατ καρτποσταλ πολυβουο και τσιμπημενο. Οι Ιταλικοι επαρχιακοι δρομοι μετριοι.
Αν πατε να κλεισετε εισιτηρια με early booking θα γλυτωσετε λεφτα στο εισιτηριο του πλοιου εμας μας ηρθε στα 323 ευρο το ατομο +μηχανη σε δικλινη εσωτερικη καμπινα. Τα ξενοδοχεια που μειναμε ειχαν ολα ιδιοκτητο παρκινκ και πρωινο τα κλεισαμε νωρις μεσω booking διοτι η η ζητηση ειναι τεραστια το δε κοστος απο 70 εως 90 ευρω την βραδια.
Καναμε 1960 χιλιομετρα συνολικα η βενζινα στην Αυστρια στο 1,23 στην Ιταλια στο 1.54. Οπως ξαναειπα βινιετα πριν μπειτε στην Αυστρια υποχρεωτικα και διοδια με μπιλιετο στην Ιταλια.
22,50 Ευρω το Γκλοσκλοκερν 10 ευρω το πασσο ρομπο μονο αν περασετε μετα στην Αυστρια αν γυρισετε πισω Ιταλια δεν εχει χρεωση και το αντιστροφο.
Φαγητο πηξαμε στην μακαροναδα και την πιτσα στην ιταλια και στα σνιτσελ στην Αυστρια κοστος σε εστιατορια ενα κυριως μια μπυρα 12-15 ευρω το ατομο. Δυσκολα θα βρεις γρηγορο φαγητο για εξοικονομηση κοστους στα χωρια τω Αλπεων. Κυριακη τα 3/4 των εστιατοριων ειναι κλειστα. Επισης το ωραριο αν θες να πας για φαγητο ειναι το πολυ μεχρι τις εννεα το βραδι καθε μερα.
Ταξιδεψα με την ταυτοτητα μου ειχα μαζι διπλωμα αδεια κυκλοφοριας και υποχρεωτικα την πρασινα καρτα και προμηθευτικα και την Ευρωπαικη καρτα ασφαλισης που εχει ισχυ για ενα χρονο και την βγαζετε στο ΙΚΑ σε περιπτωση θεος φυλαξει χρειαστουμε ιατρικη περιθαλψη.
Στην Αυστρια τα μικρα βενζιναδικα εχουν μινιμουμ χρεωση τα 25ευρω για χρηση πιστωτικης καρτας. Χρησιμοποιησα την πιστωτικη μου και οχι καρτα αναληψεων για να γλυτωσω την προμηθεια που θα με χρεωνε το διατραπεζικο συστημα για αναληψη μετρητων στο εξωτερικο. Η χρηση πιστωτικης εναντι μετρητων ηταν 65/35.
Τα περισσοτερα βενζιναδικα ειδικα στην Ιταλια ειναι σελφ σερβις.

Να ευχαριστησω τον Σταθη θερμα για τον σχεδιασμο των διαδρομων του ταξιδιου που ηταν ολα τα λεφτα χαρη στη τεραστια εμπειρια του, για την παρεα του και τον χαβαλε και γενικα στο οτι περασαμε απιστευτα στο οτι πηγαμε και γυρισαμε με γεματες μπαταριες και εικονες και κυριως χωρις απροοπτα κα προβληματα Φιλε και παλι ευχαριστω να ειμαστε καλα να το ξανακανουμε.

Αν καποιος χρειαστει οποιαδηποτε πληροφορια το τηλ ειναι στο προφιλ.
Καλα ταξιδια να εχουμε ολοι μας υγεια και παντα ορθοι !!!

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μπράβο παιδια ναστε καλα να ταξιδευετε
Θεωρω οτι Η κεντρική Ευρώπη εχει τεραστιες ομορφιές με τρομερο οδικό δικτυο κατι που θα αργήσει πολυ να φτασει η Βαλκανική χερσόνησος ....η οποία ομως ειναι τρομερά φτηνή για μας σε σχέση με την Ευρώπη....

Dimitris Amaliada

old member
Motoparea Team
Περιοχή
Αμαλιάδα
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GS ADV 2006
Όνομα
Dimitris Amaliada
Περιοχή
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Πολύ όμορφο ρε φιλαράκι..!! Μας ταξιδεψες και έδωσες ιδέες σε φίλους εδώ μέσα..Σε ευχαριστούμε και πάντα όρθιοι ...!!

VKon

GS is a great way to spend time on the roads
Περιοχή
Καβάλα
Μοτοσυκλέτα
F 800 GS
Όνομα
Κώστας
Περιοχή
Καβάλα
Να είστε γεροί να ξανά πάτε μας γεμίσατε με πανέμορφες φωτογραφίες μας φτιάξατε την εβδομάδα.
Thank

Kuklinski

well know member
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Υπεροχα μερη που πολυ θα ηθελα να ξαναεπισκευθω!!!

Πολυ πλουσια η περιγραφη
πολλες οι φωτογραφιες....Ευγε!!

πυξιδας990

well know member
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
https://www.obergurgl.com/motorcycle-museum
αυτο το μουσειο φαινεται φανταστικο.λογικα πρεπει να ειναι καινουρια κατασκευη....
πολυ καλο ταξιδιωτικο--καρδια αλπεων......και στα επομενα φιλε

Zerios

new member
Μοτοσυκλέτα
R1200GS ADV
Όνομα
Ζέρβας Όθωνας
Περιοχή
ΡΙΟ ΠΑΤΡΑ
Πολλά ΜΠΡΑΒΟ παίδες ............. μας φτάξατε πολύ

Πάω να φορτώσω την μηχανή και να φύγωωωωωωωω !!!!!!!!!!!!!

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μπράβο παιδια ναστε καλα να ταξιδευετε
Θεωρω οτι Η κεντρική Ευρώπη εχει τεραστιες ομορφιές με τρομερο οδικό δικτυο κατι που θα αργήσει πολυ να φτασει η Βαλκανική χερσόνησος ....η οποία ομως ειναι τρομερά φτηνή για μας σε σχέση με την Ευρώπη....
Οντως Στελιο οι αντιστοιχες μερες το 2016 σε Βουλγαρια-Ρουμανια ηταν τα μισα λεφτα και με μεγαλυτερη κρεπαλη σε φαγητο και μπυρες δεν το συζηταμε. Το καθε ταξιδι εχει την μαγεια του αρκει να υπαρχει καλη διαθεση

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Παντα μου αρεσαν τα μερη που δεν εχουν τοσο εντονα τα σημαδια του πολιτισμου.
Παρολα αυτα, μιας και ειμαι φανατικος λατρης της ταξης ,δεν μπορω να μην τα θαυμασω.

Smileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Πολλά ΜΠΡΑΒΟ παίδες ............. μας φτάξατε πολύ

Πάω να φορτώσω την μηχανή και να φύγωωωωωωωω !!!!!!!!!!!!!
Μακαρι Οθωνα να με αξιωσει να ειμαι υγιης ωστε να γραψω και εγω ενα μερος απο τα ταξιδιωτικα χλμ που εχεις ηδη κανει ή προκειται να κανεις !

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Παντα μου αρεσαν τα μερη που δεν εχουν τοσο εντονα τα σημαδια του πολιτισμου.
Παρολα αυτα, μιας και ειμαι φανατικος λατρης της ταξης ,δεν μπορω να μην τα θαυμασω.

Smileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon

Παναγιωτη η καθε εκδρομη και το καθε μερος εχει την χαρη του αρκει να ξερουμε και εμεις τι θελουμε, και να εχουμε και μια ιδεα τι θα συναντησουμε και τι να περιμενουμε.

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
https://www.obergurgl.com/motorcycle-museum
αυτο το μουσειο φαινεται φανταστικο.λογικα πρεπει να ειναι καινουρια κατασκευη....
πολυ καλο ταξιδιωτικο--καρδια αλπεων......και στα επομενα φιλε

Αυτο το μουσειο στην μεση του πουθενα ηταν πραγματικα το κερασακι στην τουρτα το βλεπεις και δεν το πιστευεις οτι υπαρχει κατι τετοιο και με τετοια οργανωση οντως επαναλαμβανωστην μεση του πουθενα !
Ευχαριστω και για το βιντεακι απο το youtube.Παντα ορθιοι !

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Πολύ όμορφο ρε φιλαράκι..!! Μας ταξιδεψες και έδωσες ιδέες σε φίλους εδώ μέσα..Σε ευχαριστούμε και πάντα όρθιοι ...!!
Ευχαριστω Δημητρη κανω προσπαθεια να ερθω Μανη εστω μονο για την Παρασκευη λογω του γαμου που εχω το Σαββατο 22 Σεπτεμβριου. Ας ελπισουμε οτι θα βρεθουμε και παλι απο κοντα !

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Ωραιοτατη περιγραφη ,ισως η πιο σφαιρικη που εχω διαβασει φιλε.
Να εισαι γερός παντα ,να κανεις ακομα περισσοτερα ταξιδια .
Με γεννηθηκε ομως μια απορια και ρωταω λοιπον,ποιο μοτορι ειναι πιο απολαυστικο τοσο στο ταξιδι ,οσο και στην καθημερινοτητα ,το αεροψυκτο με τους 2εκκ ή το LC ;

hobbyist

member
Όνομα
Alex
Χώρες με υποδομές, χαίρεσαι να ταξιδεύεις! Διόδια με το χιλιόμετρο χωρίς ουρές, άσφαλτος, σήμανση και οδηγοί της προκοπής, αδέσποτα πουθενά,
φτηνό και καλο supermarket (στην Αυστρία είναι πιο φτηνό απο εδώ το lidl), ωραία πράγματα.

Top Bottom