περι ρουχισμου nordcap-nordcode

ibar

new member
Δημοσιεύσεις
267
Ηλικία
49
Όνομα
ηλιας
Πλέον όσα ρουχα φέρουν ενσωματωμένη αδιάβροχη μεμβράνη είναι ζόρικα για χρήση περαν του πολύ κρυου.
Ιδρώνεις για πλάκα κ κολλάει η Άτιμη.
Μόνη λύση να φοράς ένα μακρύ βαμβακερό από μέσα ώστε να αποφεύγεις την βεντούζα..

Κάποτε ήταν δεδομένη αυτή η κατασκευή αλλά με τα χρόνια αποδείχθηκε ότι άμα βγαίνουν όλα είναι καλύτερα, ειδικά για χώρες όπως εμείς εδώ νότια.

(χωρίς να υποτιμώ το παντελόνι σκέφτομαι..)
αν ένα ρούχο των 100 ευρώ δεν ξέρω πόσο αδιάβροχο πραγματικά θα είναι στα δύσκολα η αφορά καμία ψιχάλα εντός των τοίχων..
δεν ισχύει αυτό που λες
εχω φορέσει πολλά ρούχα τέτοια ακόμα και σε πολύ ζεστή
και υδρωνω πολύ...
 

ibar

new member
Δημοσιεύσεις
267
Ηλικία
49
Όνομα
ηλιας
Άρα λοιπόν η Κυπριακή Siima ήταν πολύ σωστή όταν έκανε την αδιάβροχη επένδυση πλήρως εξωτερική, ουσιαστικά σαν να σου έδινε ένα αδιάβροχο το οποίο όμως ήταν φτιαγμένο μόνο για το συγκεκριμένο ρούχο..

Πέραν αυτού θυμάμαι κάτι εφιαλτικές βεντούζες με τα Bering της περασμένη δεκαετίας.. Stoned Emoticon
καλα η siima το έκανε...
κατι καλύτερο θα ξέρουν εταιρείες όπως dainese revit clover κτλ κτλ...
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.496
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
καλα η siima το έκανε...
κατι καλύτερο θα ξέρουν εταιρείες όπως dainese revit clover κτλ κτλ...
Η siima πλεον εχει ελαχιστους κωδικους στην γκαμα της.
 

grigoris gs

well know member
Δημοσιεύσεις
3.515
Ηλικία
51
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ

Δοκιμή εξοπλισμού Nordcode Pantera​

Ένα μπουφάν, τέσσερις εποχές​



Ένα «πολυμορφικό» μπουφάν που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για την Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι υπερβολή

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος​

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ελληνικού καιρού; Αρκετό κρύο το χειμώνα, αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, ιδιαίτερα θερμούς ανοιξιάτικους μήνες και λίγες βροχές. Έχοντας υπόψη της όλα τα παραπάνω η Nordcode σχεδιάζει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που μπορούν παράλληλα να αποκτηθούν εύκολα από τους Έλληνες μοτοσυκλετιστές. Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε αναβάτες κάθε τύπου δικύκλων να είναι ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια με Nordcode. Τυχαίο;
Το τελευταίο μπουφάν της εταιρείας που μας παραχώρησε η Moto Market για τις ανάγκες των δοκιμών είναι το μοντέλο Pantera. Ένα μπουφάν που μπορεί να φορεθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες σε κάθε διαδρομή.
Έχουμε φορέσει ήδη το Nordcode Pantera στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Triumph Tiger Sport 660 στην Πορτογαλία τον περασμένο Δεκέμβριο κάνοντας σχεδόν 300 χλμ. με αρκετό κρύο και αέρα. «Επιστρέφοντας» στην Ελλάδα το δοκιμάσαμε οδηγώντας scooter (Kymco DT X360) και adventure (Royal Enfield Himalayan 401), ενώ τη στιγμή που διαβάζετε αυτήν τη δοκιμή «γράφουμε» χιλιόμετρα με το Honda ADV 350. Ένα είναι σίγουρο, πως το Pantera θα αποτελέσει το «αγαπημένο» μας μπουφάν για το 2022 και τους λόγους θα τους διαβάσετε εδώ.
nordcode pantera by 2wo 5

Όπως ήδη αναφέραμε το Nordcode Pantera έχει σχεδιαστεί για να φοριέται όλες τις εποχές και αυτό το καταλαβαίνεις διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και βλέποντάς το πριν το φορέσεις. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σε όλο το μπουφάν. Μια αίσθηση που γίνεται ακόμη εντονότερη, όταν το δεις στο γκρι χρώμα που έχουμε στη διάθεσή μας. Το κλασσικό μαύρο είναι η δεύτερη επιλογή, αλλά εμείς επιμένουμε να γράφουμε και να υποστηρίζουμε πως το μαύρο δεν είναι το καταλληλότερο χρώμα ειδικά όταν οδηγείς το καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες. Γούστα είναι αυτά, θα μου πεις, αλλά εμείς οφείλουμε να το επισημάνουμε για ακόμη μια φορά.
Καταγράφοντας τα υλικά κατασκευής του, αξίζει να σημειωθεί πως είναι κατασκευασμένο από το polyester 600 που διαθέτει εξαιρετική αντίσταση στην τριβή. Ας ελπίσουμε πως κανένας μας δεν θα το διαπιστώσει… Η σταθερή του επένδυση είναι διάτρητη, ενώ ο χαρακτηρισμός τεσσάρων εποχών στοιχειολογείται από το γεγονός πως
1. Είναι αδιάβροχο και αντιανεμικό
2. Η σταθερή επένδυσή του είναι διάτρητη και αναπνέουσα
3. Η θερμική επένδυση ζυγίζει μόλις 100 γραμμάρια και είναι αφαιρούμενη
4. Η αδιάβροχη επένδυση είναι επίσης αφαιρούμενη
nordcode pantera by 2wo 2

Με τόσους τρόπους που μπορείτε να το φορέσετε, είναι σημαντικό να το δοκιμάσετε σε όλες του τις παραλλαγές προτού το αγοράσετε. Επίσης θα σκεφτείτε λανθασμένα αν υποθέσετε πως αφού το μέγεθός σας είναι το Large ή οποιοδήποτε άλλο, θα πρέπει να αποκτήσετε στο ίδιο και το Pantera. Ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο μπορείτε να το αλλάξετε ανάλογα με τον καιρό, θα πρέπει η εφαρμογή του να είναι τέλεια.
Πάντως με ύψος 1,75, 85 κιλά και σε μέγεθος XXL, φορώντας το με σχεδόν όλους τους τύπους δικύκλου και βάζοντας-βγάζοντας όλες τις επενδύσεις, η εφαρμογή του είναι πολύ σωστή. Το μικρό βάρος του επίσης είναι κάτι το οποίο μάς εξέπληξε αρχικά και μας κράτησε ξεκούραστους όσες ώρες το φορέσαμε, κατά την οδήγηση ή πέραν αυτής- ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα σε ένα ρούχο που θα φορεθεί για πολλές ώρες. Εκτός αυτού θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι πολύ βολικό, αφού σου επιτρέπει να κάνεις όλες τις κινήσεις, χωρίς να σε εμποδίζουν οι επενδύσεις ή τα προστατευτικά σε άσχετες με την οδήγηση περιστάσεις.

Ασφάλεια και πιστοποιήσεις​

Το Pantera είναι ένα μπουφάν που εμπνέει εμπιστοσύνη μιας και είναι πιστοποιημένο προϊόν με βάση την νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα προστατευτικά του μπουφάν της Nordcode είναι CE, Level 1 σε ώμους και αγκώνες (CE 1621-1). Είναι αφαιρούμενα, όπως άλλωστε και το προστατευτικό πλάτης, το οποίο συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αντίστοιχου κόστους μπουφάν.
Επιπλέον έχει χρησιμοποιηθεί ανακλαστικό υλικό για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση, σε μανίκια και πλάτη.
nordcode pantera by 2wo 4

Τσέπες​

To μπουφάν έχει δύο μεγάλες τσέπες στο μπροστινό μέρος, οι οποίες είναι αδιάβροχες. Το γράφουμε με σιγουρά διότι οδηγήσαμε με βροχή με πράγματα μέσα σε αυτές και έμειναν στεγνά.
Υπάρχει επίσης μία ακόμη μεγάλη εσωτερική τσέπη και δύο ακόμη στην θερμική επένδυση, η μία για smartphone.
Τα φερμουάρ ανοίγουν και κλείνουν εύκολα, ακόμη και με χειμερινό γάντι, διότι διαθέτουν μικρές λαβές με το σήμα της Nordcode. Μία ακόμη μικρή πινελιά που προσδίδει προσοχή στη λεπτομέρεια.

Εργονομία​

Όπως τελικά και αν το φορέσετε, με ή χωρίς κάποια από τις επενδύσεις, θα πρέπει να τις τοποθετήσετε σωστά ώστε να μην επηρεαστεί η εφαρμογή και η άνεση που νοιώθετε φορώντας το. Επειδή υπάρχουν πολλά θυλάκια στα μανίκια για τις επενδύσεις δώστε λίγη περισσότερη προσοχή.
Για να φέρεται στα μέτρα σας το Pantera υπάρχουν ρυθμιζόμενοι ιμάντες στη μέση και στα μανίκια και κουμπιά ρύθμισης στο λαιμό.
nordcode pantera by 2wo 3

Εξαερισμός​

Το χαρακτηριστικό που μεταμορφώνει το Pantera, από ένα χειμερινό μπουφάν σε ένα καλοκαιρινό, είναι κατά κύριο λόγο οι αεραγωγοί που υπάρχουν στο ύψος του στήθους. Παραμένουν σφραγισμένοι με συνδυασμό Velcro και αδιάβροχο φερμουάρ και παραμένουν ανοιχτοί κουμπώνοντας. Το πλέγμα που κρύβεται από πίσω έχει εξαιρετική σχεδίαση.
Επιπλέον αεραγωγοί υπάρχουν και στα μανίκια, που ανοίγουν επίσης με φερμουάρ. Η κυκλοφορία του αέρα επιτυγχάνεται σωστά με έναν μεγάλο αεραγωγό στην πλάτη.
nordcode pantera by 2wo 12

Η ετυμηγορία​

Ως μπουφάν για οδήγηση όλο το χρόνο, το Nordcode Pantera είναι εργονομικά σχεδιασμένο. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, είναι ζεστό και αδιάβροχο, και προστατεύει. Είναι κατάλληλο την άνοιξη διότι είναι ελαφρύ και εύχρηστο. Δεν έχουμε οδηγήσει ακόμη καλοκαίρι και για αυτό θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας όταν «σφίξουν οι ζέστες».
Είναι προφανές ότι έχουν δαπανηθεί πολλές ώρες στην εξέλιξη του Pantera για να διασφαλιστεί ότι όλες οι επενδύσεις ταιριάζουν σωστά μεταξύ τους και προσαρμόζονται στις διαφορετικές συνθήκες που μπορεί να φορεθεί. Το μεγάλο του πλεονέκτημα, ειδικά στην τιμή που διατίθεται (155 ευρώ – Απρίλιος 2022), είναι η πολυμορφικότητά που το κάνει εύχρηστο για τον ελληνικό καιρό.
Μπορείτε να το αποκτήσετε από το δίκτυο καταστημάτων και το eshop του Moto Market.
nordcode pantera by 2wo 19


Πηγη https://2wo.gr
Αυτό το πράγμα με την nordcode και τα μεγέθη της δεν υπάρχει και μιλάω από δοκιμές που έχω κάνει σε ρουχισμό της και εξηγουμε: είναι δυνατον στο 1.79 και 85 κιλά το μεγεθος να είναι το 2Xl?όπως αναφέρει ο αρθρογράφος?
Εγώ που είμαι 1.89 και 106 κιλά φοράω σε όλες τις εταιρείες 2Xl.
Σε nordcode όμως αυτό μάλλον πλέον αντιστοιχεί σε 4Xl.
Απλα το αναφέρω και γράφω εδώ μην τυχόν κάνεις παραγγείλει χωρίς να έχει δοκιμάσει αλλά μέσω internet και τραβιέται μετά να βρει το σωστό νούμερο του.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.496
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Αυτό το πράγμα με την nordcode και τα μεγέθη της δεν υπάρχει και μιλάω από δοκιμές που έχω κάνει σε ρουχισμό της και εξηγουμε: είναι δυνατον στο 1.79 και 85 κιλά το μεγεθος να είναι το 2Xl?όπως αναφέρει ο αρθρογράφος?
Εγώ που είμαι 1.89 και 106 κιλά φοράω σε όλες τις εταιρείες 2Xl σε nordcode. αυτό μάλλον πλέον αντιστοιχεί σε 4Xl.
Απλα το αναφέρω και γράφω εδώ μην τυχόν κάνεις παραγγείλει χωρίς να έχει δοκιμάσει αλλά μέσω internet και τραβιέται μετά να βρει το σωστό νούμερο του.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το μεγεθολογιο τους ειναι για τον γαιδαρο καβαλα και τρωνε παντου κραξιμο τωρα τελευταια.

Περισσοτερες πιθανοτητες εχει καποιος να κερδισει λαχειο,παρα να παραλαβει το νουμερο του.
 

Kapas

new member
Δημοσιεύσεις
294
Ηλικία
34
Περιοχή
Thessaloniki
Μοτοσυκλέτα
Africa twin 750 rd07
Όνομα
Θεόφιλος
Σκέφτομαι να πάρω ένα καλοκαιρινό που εχει λίγο κάτω από 100 ευρώ για ντελιβερι τώρα που θα πιάσω. Από τότε που άρχισα να οδηγάω με μπουφάν νοιωθω φτερό στον άνεμο χωρίς. Έχει ουσία ?
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Σκέφτομαι να πάρω ένα καλοκαιρινό που εχει λίγο κάτω από 100 ευρώ για ντελιβερι τώρα που θα πιάσω. Από τότε που άρχισα να οδηγάω με μπουφάν νοιωθω φτερό στον άνεμο χωρίς. Έχει ουσία ?
Δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα .
Ποιο μπουφάν θες;
 

ibar

new member
Δημοσιεύσεις
267
Ηλικία
49
Όνομα
ηλιας
Σκέφτομαι να πάρω ένα καλοκαιρινό που εχει λίγο κάτω από 100 ευρώ για ντελιβερι τώρα που θα πιάσω. Από τότε που άρχισα να οδηγάω με μπουφάν νοιωθω φτερό στον άνεμο χωρίς. Έχει ουσία ?
Γενικός νομίζω έχει ανεβάσει πολύ τήν ποιότητα της. Δες το από κοντά και αν σού γεμίζει το μάτι πάρτο
 

Kapas

new member
Δημοσιεύσεις
294
Ηλικία
34
Περιοχή
Thessaloniki
Μοτοσυκλέτα
Africa twin 750 rd07
Όνομα
Θεόφιλος
Δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα .
Ποιο μπουφάν θες;
Αφήνω μια λίστα πρόχειρη εδώ με ότι βγάζει για καλοκαιρινά το Σκρουτζ.

Terra flow ή aero έλεγα
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.496
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Σκέφτομαι να πάρω ένα καλοκαιρινό που εχει λίγο κάτω από 100 ευρώ για ντελιβερι τώρα που θα πιάσω. Από τότε που άρχισα να οδηγάω με μπουφάν νοιωθω φτερό στον άνεμο χωρίς. Έχει ουσία ?
Φυσικα και εχει.Πηγαινε δοκιμασε το και παρτο.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σκέφτομαι να πάρω ένα καλοκαιρινό που εχει λίγο κάτω από 100 ευρώ για ντελιβερι τώρα που θα πιάσω. Από τότε που άρχισα να οδηγάω με μπουφάν νοιωθω φτερό στον άνεμο χωρίς. Έχει ουσία ?
Εχω παρει αυτο Θεοφιλε δοκιμασμενο και ντελιβερι και στη μηχανη μια χαρα
 

User S-T

well know member
Δημοσιεύσεις
3.640
καλημερα σας. αγορασα ενα σετ ισοθερμικα με αυτα τασ στοιχεια. 60% polyester - 35% cotton - 5% elastane. ειναι καλη η συνθεση?cdefghig
 

User C

well know member
Δημοσιεύσεις
3.737
καλημερα σας. αγορασα ενα σετ ισοθερμικα με αυτα τασ στοιχεια. 60% polyester - 35% cotton - 5% elastane. ειναι καλη η συνθεση?cdefghig
καλή ως προς τι; Την αντοχή; Την θερμοκρασία; Την εφαρμογή; Το elastane ειναι το νημα που δίνει ελαστικότητα. Το cotton το κάνει διαπνέων, και τέλος το polyester δινει την θερμοκρασία. Ανάλογα τον άνθρωπο μπορεί να θελει λιγότερο polyester και περισσότερο cotton, ή το νουμερο να μην είναι ακριβως στην εφαρμογη με αποτελεσμα να χαλασει η ελαστικοτητα του γρηγορα.
Η συνθεση από μονη της πάντως δεν λεει τιποτα
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.172
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός

User S-T

well know member
Δημοσιεύσεις
3.640
Ενώ για καλοκαίρι θες 100%polyester
τα καλοκαιρια φοραω αυτο. Teary Eyes Waving Bye
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
καλημερα σας. αγορασα ενα σετ ισοθερμικα με αυτα τασ στοιχεια. 60% polyester - 35% cotton - 5% elastane. ειναι καλη η συνθεση?cdefghig
Στέλιο μια χαρά είναι ,τα έχει φίλος και είναι ευχαριστημενος
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.172
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
;;;;;

εγώ καλοκαίρι polyester ιδρώνω και που το κοιτάζω. Βαμβάκι μόνο για εμένα παρακαλώ.
Με βαμβάκι σκας, δες τα φανελάκια που φοράνε στην ντάλα οι ποδηλάτες
 
Top Bottom