Το χειρότερο σενάριο σε ταξίδι με μοτοσυκλέτα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ζευγάρι adventure μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκε και ληστεύθηκε στην Μπελίζ​








Ένα από τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να σε βρει όταν ταξιδεύεις και διανυκτερεύεις ελεύθερα με μοτοσυκλέτα, συνέβη σε ένα ζευγάρι ταξιδιωτών σε μία από τις κακόφημες χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Τα τελευταία χρόνια, το ελεύθερο ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ακόμη και εκτός από τα όρια του «πολιτισμού», έχει ανέβει πολύ σε δημοτικότητα, χέρι-χέρι με την τεράστια δημοφιλία των ταξιδιών αλλά και την ανάπτυξη των social media. Όμως, η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω θυμίζει ότι δεν είναι όλα ρόδινα, ούτε εύκολα, όταν ξεκινάς για μία περιπέτεια και έχεις σκοπό να είσαι απομακρυσμένος από την «πεπατημένη» -άρα, απαιτείται τεράστια προσοχή στην οργάνωση και την εκτέλεση ενός τέτοιου ταξιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά τους ταξιδιώτες, από το Ηνωμένο Βασίλειο, Nick Lonsdale και Beth Paul, 30 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ταξίδευαν με μοτοσυκλέτα από την Βόρεια Αμερική, προς την Νότια, με προορισμό την Αργεντινή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι πέρασε και από την Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, όπου και διέμενε σε χώρο για κάμπινγκ που υποτίθεται ότι ήταν ελεγχόμενος και περίκλειστος.

Κατά την 3η ημέρα της διανυκτέρευσης τους -σε σκηνή, στην ύπαιθρο- το ζευγάρι δέχθηκε βάναυση επίθεση από συμμορία, η οποία τους κακοποίησε (δυστυχώς, την Beth και σεξουαλικά) και τους καταλήστεψε, αφήνοντας τους τραυματισμένους και με απώλειες χρημάτων και εξοπλισμού (μεταξύ των οποίων και τα κιντά τους τηλέφωνα, αλλά και τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες με όλο το υλικό που απαθανάτισαν κατά το ταξίδι) που έφτασαν τα 8.800 δολάρια.

Μετά από κάποιες μέρες απαραίτητες για την σωματική τους ανάρρωση, το ζευγάρι κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι και αποφάσισε να το φέρει εις πέρας. Μόλις η ιστορία τους, μάλιστα, έφτασε στην αντίληψη ενός άλλου Βρετανού αναβάτη, τον Charles Reynolds, ο τελευταίος δημιούργησε μία σελίδα GoFundMe για την συγκέντρωση πόρων υποστήριξης για το ζευγάρι – η οποία συγκέντρωσε πάνω από 7.500 λίρες Αγγλίας.

Μπορείτε να δείτε τον λογαριασμό των ταξιδιωτών στο Instagram, με ένα κλικ εδώ.

Πηγη www.bikeit.gr
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.154
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μαλιστα φαίνεται ότι ακόμα δεν είναι έτοιμες όλες περιοχές της γης για μοναχικές ταξιδευτριες.....λατινική Αμερική Ινδία τα τελευταία κρούσματα....που μάθαμε γιατί πολύ φοβάμαι ότι πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα που δεν μάθαμε....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Top Bottom