Και από το Furkapass, αντικρύσαμε την κορυφή Grimsel.
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν ήταν στα σχέδιά μου. Σκέφτομαι δεν είμαστε καλά που δεν θα πάω. 4 μήνες τον χρόνο είναι προσβάσημη.
Βουρ λοιπόν για την κορυφή.
Ακολουθεί το Nufenenpass
Και το Oberalpass όπου φτάνει και το τραίνο
Και άρχησε η κατάβαση από τα πάσσα και να φτάσω στο πανέμορφο Sedrun για διανυκτέρευση.
Η αφεντικήνα δείτε τι είχε στην κατοχή της. 61 χρονών η κυρία παρακάτω.
Στο Sedrun είναι και οι πηγές του Ρήνου
Μετά το περπάτημα επιστροφή στο ξενοδοχείο για φαγητό. Γκόρντον μπλου. Δηλαδή νηστικός. Πλάκωσα τα παγωτά να χορτάσω.
Ξενοδοχείο πολύ καλό. Biker hotel Kruezli. 60 ευρώ το βράδυ, ασφαλές πάρκινγκ στο υπόγειο της κατοικίας της ιδιοκτήτριας. Τέλειο πρωινό.
Ενατη μέρα λοιπόν και ξεκινάμε για Βαντούζ, πρωτεύουσα του μικρού Πριγκιπάτου του Λιχτενστάϊν.
Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Χιλιάδες Κινέζοι, και η πόλη εκτός απ το παλατάκι, δεν βρήκα κάτι άλλο ενδιαφέρον, εκτός απ το αυτοκολητάκι.
Αναχώρηση για Appenzell.
Ομως άρχησαν να μαζεύονται σύννεφα
Και με τις πρώτες σταγόνες την έκανα.
Πάλι στην εθνική με προορισμό την αγαπημένη μου Βαυαρία. Μπήκα για λίγο Αυστρία και επιτέλους άρχησα να οδηγώ σε γνώριμα μέρη.
Μετά από στάση για καφέ και κάτι πρόχειρο για φαγητό έφτασα απόγευμα στο μαγευτικό Ομπεραμεργκάου.
Φτάνω στο ξενοδοχείο και με περίμενε με ένα τεράστιο χαμόγελο η ιδιοκτήτρια.
WELLCOME φώναξε λες και με ήξερε καμιά δεκαριά χρόνια. Και μου λέει έχω έκπληξη για την κούκλα σου.
Το ξενοδοχείο πανέμορφο, καθαρό, φιλικότατο με πολύ καλό πρωινό.
Αφού τακτοποιήθηκα βόλτα στο χωριό.
Απολαύστε το Ομπεραμεργκάου
Κοιτάξτε πως ζωγραφίζουν τους τοίχους. Κατά τον μεσαίωνα ζωγράφιζαν τα σπίτια τους με αγιογραφίες για να ξορκίσουν το κακό, και να κρατήσουν μακρυά την επιδημία πανούκλας ή χολέρας.
Οι κάτοικοι ασχολούνται με ξυλογλυπτική, και με τον τουρισμό.
11η μέρα (bmw motorrad days)
Κατά την διάρκεια του πρωινού γνωρίζομαι με ένα ζευγάρι από Πολωνία. Αφού είχαμε κοινό στόχο σήμερα, ξεκινάμε παρέα λοιπόν για το κάστρο της Χιονάτης.
Neuschwanstein Castle. Αφού φτάσαμε άντε πάλι Κινέζοι. Κυριολεκτικά μας κύκλωσαν. Με αποτέλεσμα να τσαντιστούμε και να μην ανέβουμε.
Μια φωτογραφία στο απέναντι κάστρο
Εξάλλου αλλού ήταν ο στόχος μας. Αναχώρηση για που αλλού;
Garmisch-Partenkirchen Χεχεχε
BMW MOTORRAD DAYS. Εδώ ήταν ο σκοπός του ταξιδιού μου
Πήγαμε στο ένα από τα πολλά πάρκινγκ. Κοιτάξτε τι γινόταν πρωινιάτικα
Και γίνεται το κορυφαίο. Μπαίνω στο κιοσκι της διοργάνωσης να αγοράσω μπλουζάκι. Μου δίνει η κοπελιά το νούμερο και μου λέει δοκίμασέ το.
Που της λέω; Εδώ μου απαντάει. Ολοι εδώ τις δοκιμάζουν. Τι να κάνω κι εγώ βγάζω την μπλούζα, με κοιτάζει, σκύβει, βάζει τα χέρια στα μάτια και να λέει.
Ooo my god, i don't believe it. χαχαχα
Πάμε παρακάτω
Μου πάει; Την σκέφτομαι για την επόμενη σε 3 με 4 χρονάκια
Αν σας αρέσει το ψάρεμα υπάρχει κι αυτή η επιλογή
Στο κιοσκι του Ιταλικού bmw motorrad
Συνάντηση με άλλους Ελληνες
Και 2 φωτογραφίες από τα πολλά σόου που είχε το event
Το event είχε μεγάλη επιτυχία. Απ ότι διάβασα είχε 35000 κόσμο, και καταναλώθηκαν 17000 λίτρα μπύρας.
Εννοείτε ότι θα ξαναπάω
Επιστρέψαμε στο κέντρο της πόλης για δεύτερο καφέ και το απογευματάκι ξεκινήσαμε για επιστροφή.
Κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί. Πολύ βροχή. Δεν πήγα Garmisch και πήρα τον δρόμο για το Oberamergau. Ενα ατύχημα μοτοσυκλέτας έκλεισε τον δρόμο για 2 ώρες.
Μείναμε κάτω από την βροχή να περιμένουμε πολύ κόσμος.
Τελικά ακολούθησε μπυροκατάσταση το βράδυ κάτω από καταιγίδα.
13η μέρα (Urbino)
Μετά το πλούσιο πρωινό στο μαγευτικό Oberamergau ήρθε η ώρα για αναχώρηση, και για μια μεγάλη περιπέτεια που δεν τολμούσα να φανταστώ ότι θα μου συμβεί.
Μάζεψα τα μπαγκάζια μου, φόρτωσα την καλή μου, και ώρα για επιστροφή.
Βγήκα από Γερμανία, μπήκα Αυστρία και πήρα την εθνική για Ιταλία.
Λίγο πριν τα σύνορα με Ιταλία άρχησε επιτέλους να ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, αλλά άρχησε και μια παράξενη κίνηση που εξελίχτηκε σε μποτιλιάρισμα αμέτρητων χιλιομέτρων.
Με κάποιους Ιταλούς μπήκα στην δεξιά λορίδα που είναι για ωρα ανάγκης και σιγά σιγά περάσαμε τα σύνορα. Ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων, λεοφορείων, τροχόσπιτων κλπ.
Φτάνουμε στα πρώτα διόδια, και μας βγάζουν έξω από τον δρόμο.
Ρωτάμε έναν αστυνομικό τι έγινε; Αρχησε να φωνάζει φύγετε γρήγορα απ τον δρόμο και πγαίνεται στο βουνό.
Μα τι έγινε; Ο κόσμος φώναζε χωρίς να καταλαβαίνω. Το gps με έφερνε γύρω γύρω. Τελικά ρωτάω ένα αστυνομικό πάλι τι έγινε; Μας λέει λίγο ποιο κάτω στο πάρκινγκ στην εθνική κάποιος έχει τοποθετήσει βόμβα. Μάλλον είπαν η ISIS. Χεστήκαμε. Μας ειπε πηγαίνεται απο Μεράνο. Πληκτρολόγησα και όπου φύγει φύγει. Τα χρειαστήκαμε. Ανέβηκα στο Jaufenpass αλλά δεν σταμάτησα πουθενά για φωτο. Απίστευτη κίνηση κι από εκει. Τελικά με απίστευτη ταλαιπωρία μπήκαμε πάλι εθνικη.
Στάση για καφέ κάπου στην εθνική και δίπλα μου ήρθε αυτό.
Τον ρώτησα γιατί όλο αυτό; Μου απάντησε μα αφού 3 βαλίτσες θέλει η γυναίκα μου χαχαχα
Ακούμε στην τηλεόραση τελικά τη βόμβα την απενεργοποίησαν.
Συνέχεια για Modena και επίσκεψη στην φίλη μου την Τίτη για αγορά βαλσάμικου. Κάθε φορά όταν περνάω πάω για καφέ και αγορά.
Αφού ήπιαμε καφεδάκι τα παμε λίγο αναχώρηση για Urbino. Κοντά στην Ανκόνα βρίσκεται
Μεσαιωνική πόλη προστατευμένη από την Ουνέσκο
Η πόλη γεμάτη τουρισμό και πανεπιστήμια
Ωραία εστιατόρια λίγο τσιμπιμένα βέβαια αλλά πολύ καλά
Το ξενοδοχείο πολύ καλό. Από πρωινό όμως άστα. Υποτιθέμενο πρωινό και αναχώρηση. Στάση για καύσιμο και κανά σάντουιτς να σταματήσει η πείνα
Μετά από λίγα χιλιόμετρα πήγα για ένα καρδιογράφημα στην πατρίδα του γιατρού. χεχε
Στο Da Rossi cafe
Καφές 1,5 ευρώ, αλλά λιγότερα απο 100 δεν αφηνεις. Μπήκα στην μπουτικ. Να τα ψώνια να τα δώρα για τον ανηψιό, πάνε 130 ευρό
Και τα λάφυρα απ τον πόλεμο
Μετά την αναχώρηση από Ταβουλία πήρα τον παραλιακό δρόμο για Ανκόνα.
Λίγο πριν την επιβίβαση
Και άρχησε η επιστροφή
Δυστυχώς όλα τελειώνουν. Αλλά στην ζωή μου επιστρέφω πάντα την ώρα που είμαι έτοιμος για αναχώρηση.
Απολογισμός ταξιδιού: Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει.
Εγώ ακόμα καλπάζω στις Αλπεις. Το μυαλό μου αρνήται πεισματικά να επιστρέψει στην πραγματικότητα. Είδα τόσα μέρη, τόσα βουνά, τόσο διαφορετικό κόσμο.
Οσο για το μοναχικό ταξίδι, ίσως το καλύτερο που έχω κάνει. Και φυσικά θα το επαναλάβω πολλές φορές. Ηδη έχει αρχήσει η επεξεργασά για πολύ βορρά του χρόνου.
Τα αρνητικά. Πολύ λίγα. Πρώτον η καθυστέρηση του καραβιού πρωτη μερα. Δεν μου άρεσε το Μονακό, και ούτε θέλω να ξαναπάω. Και το τελευταίο η βόμβα που έβαλαν στην Αουτοστρατα.
Ολο το υπόλοιπο ταξιδάκι μου ήταν σχέτη λατρεία.