Τα πάντα για τα λιπαντικά

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.
Τετοιο έβαζα στη βέσπα Νότη, σε κάθε γέμιζμα στο βενζινάδικο κ ένα μπουκαλάκι μίξης 150ml αν θυμάμαι, σαν τα αλυσοπριονα! abcdefghgk

Ω ρε φιλε! Το θυμαμαι! Στο άσπρο μπουκαλάκι με κόκκινο καπάκι! abcdefgh
Μια φορά είχα μείνει απο λάδι και μέχρι να έρθει η παραγγελία έβαλα ένα να κάνω την δουλειά μου! Άθλια ποιότητα. Όχι κακή. ΑΘΛΙΑ!
Μην βάζετε τέτοιο πράγμα ούτε σε σκούτερ. Μετά απο 2 αλλαγές συνηλθε το μηχανάκι. Τόση κάπνα ούτε ξυλόσομπα στις σοβιετιές της Σιβηρίας.

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Ω ρε φιλε! Το θυμαμαι! Στο άσπρο μπουκαλάκι με κόκκινο καπάκι! abcdefgh
Μια φορά είχα μείνει απο λάδι και μέχρι να έρθει η παραγγελία έβαλα ένα να κάνω την δουλειά μου! Άθλια ποιότητα. Όχι κακή. ΑΘΛΙΑ!
Μην βάζετε τέτοιο πράγμα ούτε σε σκούτερ. Μετά απο 2 αλλαγές συνηλθε το μηχανάκι. Τόση κάπνα ούτε ξυλόσομπα στις σοβιετιές της Σιβηρίας.
Ακριβώς αυτό με το κόκκινο καπάκι!! Το βεσπι δεν είχε θέμα και σογιέλαιο (παίζει να είναι καλύτερο) να του έβαζες, δούλευε με όλα!abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
Για τα υπόλοιπα μηχανάκια μακριά!!!

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
.... βενζινα στο διχρονο μηχανακι μας απο το ..... mix του βενζιναδικου της γειτονιας μας , τα αρπαγμενα πιστονια ητανε λεπτομερειες ....!abcdefgh

2738.jpg

tedvj23

member
Περιοχή
Patra City
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
.... βενζινα στο διχρονο μηχανακι μας απο το ..... mix του βενζιναδικου της γειτονιας μας , τα αρπαγμενα πιστονια ητανε λεπτομερειες ....!abcdefgh

View attachment 15346

Το καλύτερο λάδι έβαζαν μέσα ....abcdefghgk
Pan-dvs πουλιέται ένα σαν το από κάτω εδώ Πάτρα σε μάντρα άμα γουστάρεις του ρίχνω μια ματιά...

Υ.γ.πλακα πλάκα μου βάλε ιδεες σαν καινούργιο ήταν το zookακι που το είδα στην βιτρίνα....

Τελευταία επεξεργασία:

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
To manual του 955 γραφει ημισυνθετικα 10-40 η 10-50.Πολλα επισημα site της triumph λενε ρητα για συνθετικα 10-40 η 10-50 και εδω αντιπροσωπος τους λεει μονο motul.

Εγω τωρα εχω ημισυνθετικα 15-50 quantum και μου τσιμπαει λιγο λαδακι.Φυσικα το γνωριζα απο πριν οτι θα τσιμπαει,αλλα θελω να μειωσω τις απωλειες.

Θεωρητικα παντα τι λαδι πρεπει να βαλω για να μην ζοριζεται ουτε τον χειμωνα,ουτε το καλοκαιρι και να καιει οσο το δυνατον λιγοτερο λαδι?

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Κανονικά ,αν κανεις χιλιόμετρα ,τότε συμφέρει,ένα 10-40 χειμώνα που είναι νεράκι και το καλοκαίρι ένα 15-50.

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Με δύο τρόπους Παναή, 1)κατεβάζεις τα specs και των δύο λαδιών και βάζεις αυτό με το μεγαλύτερο Viscosity 2) βάζεις αυτό με το μεγαλύτερο viscosity IDEX

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Ηξερα γιάβα 350 μηχανικου αυτοκινητων που εβαζε απο το βαρελι με τα προς ανακυκλωση λαδια ,απο τα αυτοκινητα -30αρια και 40αρια,στο τεποζιτο του γιαβα 4% με αναμιξη με βενζινη και ειχε φτασει το γιαβα 130000 χλμ πριν τα φτυσει η μπιελλα.Παντως και τα διχρονα λαδια απλα 30αρια ή 40αρια ειναι.

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Τι εννοεις συμφερει Γιαννη?
Να κάνεις ας πούμε από φθινόπωρο μέχρι τέλος άνοιξης κάνα τάληρο χιλιόμετρο.
Και άλλα τόσα το καλοκαίρι .
Να μην πάει στραφι η αλλαγή .
Πάντως εν Ελλάδι ,ένα 15/50 καλύπτει το ίδιο καλά ,όλες τις εποχές του χρόνου.

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
Ειδικός δεν είμαι αλλά νομίζω πως όσο πιο χαμηλές θερμοκρασίες τόσο πιο χαμηλό W.

Στο CBF εδώ έβαζα 15w-40 και όταν το είχα πάρει στην Ιταλία είχα βάλει 10w-40 μετά από προτροπή του μηχανικού μου.
Αυτό που μου είχε πει ήταν πως εφόσον θα πάω σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες έπρεπε να βάλουμε λίγο πιο ψιλό λάδι ώστε να κυκλοφορεί το λάδι πιο γρήγορα μέχρι να ζεσταθεί το μοτέρ και να μειωθούν οι τριβές όσο ήταν κρύο.

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Με δύο τρόπους Παναή, 1)κατεβάζεις τα specs και των δύο λαδιών και βάζεις αυτό με το μεγαλύτερο Viscosity 2) βάζεις αυτό με το μεγαλύτερο viscosity IDEX

Ειδα τα χαρακτηριστικα απο δυο λαδια και διαπιστωσα,δεν ξερω αν ειναι τυχαιο, οτι τα 10-40 εχουν μεγαλυτερο viscosity IΝDEX.

Τα silkolene comp 10-40...163 και τα 15-50...152
Τα motul 5100 10-40...154 kai ta 15-50...149

Τα silkolene εχουν θεωρητικα λιγοτερες απωλειες?

giamar

Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Λογικά οχι ,αφού εχουν μεγαλύτερο δείκτη ρευστότητας.
Βέβαια αν δεν δοκιμάσεις ποιο κάθεται καλύτερα στο μοτορι ποτέ δε θα ξες.

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Honda Cbr650r Cbf250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αμα καιει λαδακι θα καιει λαδακι .... μαγικα δεν υπαρχουν.cde
Δεν ειναι δουλεια του λαδιου να κανει seal στα φθαρμενα ελατηρια εμβολου ή οδηγους/τσιμουχακια βαλβιδων, αμα ζεσταθει στα κανονικα του .... απλως το 10w-50 ισως ειναι πιο ακριβο σαν τιμη λογω μεγαλυτερου ευρους ιξωδους.

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Λογικά οχι ,αφού εχουν μεγαλύτερο δείκτη ρευστότητας.
Βέβαια αν δεν δοκιμάσεις ποιο κάθεται καλύτερα στο μοτορι ποτέ δε θα ξες.

Αν ομως καταλαβα καλα αυτο που εγραψε ο Μανος λογικα πρεπει να καιει λιγοτερο.

Αμα καιει λαδακι θα καιει λαδακι .... μαγικα δεν υπαρχουν.cde
Δεν ειναι δουλεια του λαδιου να κανει seal στα φθαρμενα ελατηρια εμβολου ή οδηγους/τσιμουχακια βαλβιδων, αμα ζεσταθει στα κανονικα του .... απλως το 10w-50 ισως ειναι πιο ακριβο σαν τιμη λογω μεγαλυτερου ευρους ιξωδους.

Ασε την τιμη.Ποιο θα μου κανει καλυτερη δουλεια?

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.

Ένα επώνυμο συνθετικό 10-40 για εμάς εδώ στα βόρεια και είσαι μια χαρα για υδρόψυκτο μεγάλων κυβικών.
Είτε θα είναι silcolene, είτε torcο, είτε castrol δεν νομίζω πως θα έχεις τεράστιες διαφορές σε απόδοση. Ισως σε θόρυβο κιβωτίου παραπάνω ή λιγότερο κατα περίπτωση.

Ειναι σαν τα λάστιχα και το θέμα επιλογής λαδιού.

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Επισης συνθετικο η ημισυνθετικο?

Τα συνθετικα απ οτι ωιλοειδα εχουν μεγαλυτερο viscosity IDEX.

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Επισης συνθετικο η ημισυνθετικο?

Τα συνθετικα απ οτι ωιλοειδα εχουν μεγαλυτερο viscosity IDEX.
καθε ποτε τα αλλαζεις ;;;; και απ οτι ξερω δεν δουλευοουν σε συνθηκες πόλης...

Aggelos 1969

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
sym vf 185 x 2, honda c90
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής
Αν ομως καταλαβα καλα αυτο που εγραψε ο Μανος λογικα πρεπει να καιει λιγοτερο.

Είναι και τι λάδι θα ταιριάξει καλύτερα στην μηχανή σου. Ένα καλό επώνυμο λάδι θα κάνει την δουλειά του απλά σε άλλα μοτέρ δουλεύει καλύτερα μια συγκεκριμένη μάρκα λαδιού και σε άλλα μοτέρ κάποια άλλη. Αν τσιμπάει λαδάκι ανεβαίνεις μια κλίμακα πιο χοντρό λάδι(όχι πάντα ότι είναι σωστό) αλλά γλυτώνεις να συμπληρώνεις κάθε λίγο.

Top Bottom