ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΑΡΑ ΣΑΣ?

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Έντονο μπλε LED στα φώτα μεγάλης σκάλας
Άπειρες ώρες σε πειράματα με λαμπάκια, λύσε δεσε καπάκια κλπ!!
Τάσο δοκίμασε να βάλεις μικρότερης έντασης λαμπάκι για την ένδειξη της μεγάλη σκάλας!! Είναι πολύ έντονο το μπλε σαν χρωμα και στα σκοτάδια που θα έχεις για ώρα τα μεγαλα βαράει μέσ τα μάτια και ενοχλεί!! Φυσικά με ένα τεστ σε πραγματικές συνθήκες θα βγάλεις συμπέρασμα εφ όλης της ύλης!!! Smileys drinking beer Emoticon

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα

Φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Το’χαμε μικρό το εργαλείο...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βαγγέλη, δε φταις εσύ που το εργαλείο σου δεν είναι προικισμένο...cdeabcdefghgkSmileys drinking beer Emoticon

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Τελικά ο μάστορας μου είπε να του το αφήσω αύριο το πρωί και θα το έχει έτοιμο αύριο αργά το απόγευμα (καλύτερα κιολας γιατί Σάββατο δουλεύω στις Αλυκές). Τα πράγματα είναι αυτά!

Ζάντες νίκελ ολοκαίνουριες αλφάδι πραγματικά. Τα YSS αμορτισέρ τα οποια τελικά απο οτι διάβασα είναι με προοδευτικό ελατήριο. Έχουν 5 σκάλες ρύθμισης και απο το εργοστάσιο έρχονται στην πιο μαλακή. Θα πω τον μάστορα να μου τα βάλει στην μέση αν είναι για αρχή να μην είναι και σαν βάρκα στον δρόμο. Αλυσιδογράναζα επειδή δεν ήθελα τώρα να περιμένω άλλη μια εβδομάδα μέχρι να έρθουν πήγα πήρα απο ένα μαγαζάκι κάτω στον Βόλο για Address (14-34 γρανάζια μέσα).

Αύριο θα γίνουν και τα εξής: αλλαγή σε λαδάκια και τσιμούχες στα μπροστά αμορτισέρ, αλλαγή τσιμούχας στο μοτέρ γιατί αφήνει λαδιές απο κάτω, θα φτιάξω το φλασέρ γιατί τα φλας δεν αναβοσβήνουν και τέλος το φλοτέρ που μάλλον σάπισε το καλώδιο επαφής (ότι έπαθα και με τον κεντρικό διακόπτη) άρα θα θελήσει pinακια μάλλον καινούρια.

Bonus για πολύ πολύ παραπάνω άλογα:

Εκτός του οτι βγάζει ωραίο ήχο, δείχνει και τσαμπουκάς το άχρηστο abcdefghgk

Είπαμε, θα το κρατήσω που θα το κρατήσω για κανά 2 χρόνια ακόμα ως main δίτροχο, ας βγάλω ότι γούστο έχω τουλάχιστον που δεν μπορούσα να βγάλω τόσο καιρό Bike

Οι ζάντες επίσης πάνω γράφουν STEEL συνεπώς είναι απο ατσάλι άρα τέρμα ανθεκτικές!

αρχείο λήψης.jpg

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
μια γύρα προς Αγ Μερκούριο και πέριξ πάλι, με προσοχή γιατί την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησαν οι δασικοί βάρδιες στα παρατηρητήρια !! :p:p:p:p:pIMG_20200609_172053-02_copy_1474x1106.jpeg

rantanplan

member
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Τελικά ο μάστορας μου είπε να του το αφήσω αύριο το πρωί και θα το έχει έτοιμο αύριο αργά το απόγευμα (καλύτερα κιολας γιατί Σάββατο δουλεύω στις Αλυκές). Τα πράγματα είναι αυτά!

Ζάντες νίκελ ολοκαίνουριες αλφάδι πραγματικά. Τα YSS αμορτισέρ τα οποια τελικά απο οτι διάβασα είναι με προοδευτικό ελατήριο. Έχουν 5 σκάλες ρύθμισης και απο το εργοστάσιο έρχονται στην πιο μαλακή. Θα πω τον μάστορα να μου τα βάλει στην μέση αν είναι για αρχή να μην είναι και σαν βάρκα στον δρόμο. Αλυσιδογράναζα επειδή δεν ήθελα τώρα να περιμένω άλλη μια εβδομάδα μέχρι να έρθουν πήγα πήρα απο ένα μαγαζάκι κάτω στον Βόλο για Address (14-34 γρανάζια μέσα).

Αύριο θα γίνουν και τα εξής: αλλαγή σε λαδάκια και τσιμούχες στα μπροστά αμορτισέρ, αλλαγή τσιμούχας στο μοτέρ γιατί αφήνει λαδιές απο κάτω, θα φτιάξω το φλασέρ γιατί τα φλας δεν αναβοσβήνουν και τέλος το φλοτέρ που μάλλον σάπισε το καλώδιο επαφής (ότι έπαθα και με τον κεντρικό διακόπτη) άρα θα θελήσει pinακια μάλλον καινούρια.

Bonus για πολύ πολύ παραπάνω άλογα:

Εκτός του οτι βγάζει ωραίο ήχο, δείχνει και τσαμπουκάς το άχρηστο abcdefghgk

Είπαμε, θα το κρατήσω που θα το κρατήσω για κανά 2 χρόνια ακόμα ως main δίτροχο, ας βγάλω ότι γούστο έχω τουλάχιστον που δεν μπορούσα να βγάλω τόσο καιρό Bike

Οι ζάντες επίσης πάνω γράφουν STEEL συνεπώς είναι απο ατσάλι άρα τέρμα ανθεκτικές!

Ωραίος Τάσο, με όλες αυτές τις αλλαγές θα το ξαναγαπήσεις, Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon
σχετικά με τα ελατήρια όπως ανέφερες είναι προοδευτικά, (εκ του περισσού ν' αναφέρω ότι μπορείς να το καταλάβεις από τα επάνω σπιρώματα που είναι πιο κοντά μεταξύ τους, άν ήταν γραμμικό όλα τα σπιρώματα θα είχαν τις ίδιες αποστάσεις), λόγω αυτης της κοντινής απόστασης το προοδευτικό ελατήριο σου προσφέρει μία άνεση καλύτερης απορρόφησης των ανωμαλιών του δρόμου( πχ σε χαμηλές ταχύτητες), και όσο πιέζεται αλλάζει η συμπεριφορά του ''προς το σκληρότερο'', η ρύθμιση που έχει είναι ρύθμιση προφόρτισης του ελατηρίου και έχει να κάνει μόνον με την ρύθμιση του ύψους της μοτό ανάλογα τα κιλά του αναβάτη ή όταν βάζεις δεύτερο άτομο ή το φορτώνεις, αυτό που λέμε ''σκληρό'' ή ''μαλακό'' ώς αίσθηση-συμπεριφορά αναφέρονται στις ρυθμίσεις απόσβεσης συμπίεσης ή επαναφοράς που έχουν να κάνουν με το αμορτισέρ και οχι με το ελατήριο, επειδή τα κιλά σου είναι νορμάλ, ίσως να ήταν καλύτερα να ξεκινούσες από την μικρότερη σκάλα, γιατί όσο περισσότερο προφορτίσεις το ελατήριο τόσο θα χάσεις σε άνεση , αλλά και το ελατήριο θα χάσει τον ρόλο του ώς προοδευτικό, και με πιθανότητα να ψηλώσει το πίσω μέρος και να χάσεις από την γεωμετρία του συνόλου
my 2 cent που λένε και στο χωριό

Τελευταία επεξεργασία:

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@rantanplan Ισχυεί τα πάνω σπιρώματα είναι πιο κοντά μεταξύ τους σε σχέση με τα κάτω. Τα εργοστασιακά του Address είναι γραμμική, μιας και όλα είναι το ίδιο σε αποστάσεις μεταξύ τους. Δεν ήξερα οτι αυτό είναι το προοδευτικό ελατήριο, δηλαδή μαλακό να το πω σε αργή οδήγηση και πιο σκληρό σε περισσότερα km/h, καλό αυτό. Άρα δηλαδή όσο πιο πολύ το ρυθμίζω πχ στην 5η σκάλα (πιο σκληρό απ όλα) αλλάζει το ύψος απο το μηχανάκι στο πίσω μέρος;

Και φυσικά δεν θέλω να χαλάσω την γεωμετρία, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Καλώς αν είναι θα δοκιμάσω στην 1η σκάλα για αρχή και θα το δω μετά. Κατά τις 10-και θα πάω να αφήσω το μηχανάκι στον μάστορα, και το βράδυ που θα είναι έτοιμο με τα όλα του θα σας πω εντυπώσεις!

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Το μηχανάκι είναι έτοιμο λοιπόν

Για αρχή έγινε αλλαγή στα τακάκια του μπροστινά δισκόφρενου όπως επίσης και αλλαγή στα λάδια και τα τσιμουχάκια απο το μπροστά σύστημα κάτι το οποιο δεν έγινε ποτέ στο μηχανάκι. Οι ζάντες είναι ολοκαίνουριες της Union και σε σχέση με τις προηγούμενες αυτές έχουν ένα κλικ πιο χοντρό στεφάνι και ακτίνες. Καλύτερα τις κάνει πιο ανθεκτικές σε όλα.

Για λάστιχα τελικά ανήκω στην κατηγορία "αυτά είχα τόσα χρόνια αυτά εμπιστεύομαι". Michelin CityPro λοιπόν για 3η συνεχώμενη φορά (μπορεί και 4η δεν θυμάμαι). Είναι ποιοτικά, άπειρα παπάκια τα φοράνε, στρίβουν καλά, ακόμα και φαγωμένα που τα είχα το μηχανάκι δεν είχε θέματα και στο νερό είναι ίσως απο το καλύτερο λάστιχο εκεί έξω και μιλάω απο εμπειριά 2 χειμώνες ντελίβερι. Ούτε μια γλίστρα δεν είχανε. Άρα γιατί όχι πάλι CityPro!

Τα αμορτισέρ της YSS σε μαύρο χρωματάκι! Ρυθμισμένα στην πιο μαλακή ρύθμιση προς το παρόν, και το ίδιο μου είπε και ο μάστορας. Σε παπί μου λέει τυπικά η 1η σκάλα είναι και η πιο ιδανική, οδήγα τα έτσι όπως είναι και αν θες αλλαγή έλα εδω να στα ρυθμίσω. Πάντως απο το συνεργείο μέχρι το δρόμο που έχει αρκετή λακούβα στον δρόμο το μηχανάκι ήτανε σαν αυτοκίνητο να το πω. Πολύ καλύτερη απόσβεση απο ανωμαλίες στον δρόμο, διαβάζει μεν το μηχανάκι να το πω τον δρόμο αλλά δεν ταρακουνιέσαι ολόκρηρος.

Επίσης αυτό το ενοχλητικό κούνημα που έκανε το μηχανάκι μεταξύ 40 και 60κατι km/h απο αμορτισέρ και ζάντες κακής κατάστασης εξαφανίστηκε και επιτέλους είναι πιο σταθερό απο ποτέ.

Και τέλος...

Αλυσιδογράναζα σετ γνήσια (της WheelPower) με 14-34 γρανάζια (το στοκ γρανάζωμα του Address) και χρυσή αλυσίδα! Μπορώ να πω οτι η χρυσή αλυσιδά σε συνδιασμό με τις νεές ζάντες, μαύρα αμορτισέρ και κόκκινο-μαύρο που είναι το μηχανάκι ταιριάζει ασορτί!

Απο εμένα και το Addressακι αυτά! Ποτέ μου δεν περίμενα οτι θα δω το μηχανάκι μου πλήρης ζαντολαστιχωμένο θα είμαι ειλικρινής Bike

thanosgp

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
@thanosgp Δεν το έπιασα

βαρέλι δίχως π...Joy,αλλά σε πείραζα. Τέσπα,όπως λέω πάντα δεν πουλάμε ποτέ παπί,παίρνουμε μόνο δεύτερη μοτό.Στη περίπτωσή σου βέβαια είναι η εξαίρεση/ λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν μπορείς να έχεις δύο.Γιάυτό με περίσκεψη σου λέμε το τουμπάνιασμα, για να σου μείνουν λίγα για το επόμενο-μεγαλύτερο (που και εκείνο θα θέλει χρήμα για συμάζεμα όσο ΄χαρτί΄και να φαίνεται)...

Τελευταία επεξεργασία:

Red Shogun

well know member
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες!!

Η αλήθεια είναι οτι πάντα μια ολική ανακατασκευή να το πω την ήθελα να του την κάνω. Πλέον και έχω ένα αξιόπιστο μηχανάκι για τις βόλτες μέσα στο καλοκαίρι και τώρα πλέον το μόνο που θέλει είναι λάδια μπουζί και...βενζίνη φυσικά. Και μεγαλύτερο να πάρω με το καλό θα έχω έναν φρέσκο εργάτη, και για αυτό επέλεξα να βάλω γενικά γνήσια πράγματα πάνω του. Όταν πχ πέρσι έκαιγε λάδια το μοτέρ άνετα θα μπορούσα να το κάνω ρεκτιφιέ στα 140 πχ κυβικά αλλά δεν το έκανα γιατί παραπάνω βενζίνες και χάνεις αξιοπιστία, το ίδιο έκανα και με αμορτισέρ και λάστιχα και ζάντες. Δοκιμασμένες λύσεις και τα αμορτισέρ 33cm όπως είναι η διαδρομή απο το εργοστάσιο.

Στην Suzuki κάτι ξέρανε και το στήσανε έτσι το μηχανάκι. Τώρα το μόνο που μένει σαν μερεμέτι είναι να φτιάξω το φλασέρ (τα φλας δεν αναβοσβήνουν), να φτιάξουμε το φλοτέρ και ταμπούρα πίσω δηλαδή εργασίες της κλάσης των 20€. Και επειδή έχω όρεξη και ξύπνησε ο μάστορας μέσα μου το φλασέρ θα το αλλάξω μόνος μου! Θα πάω να πάρω ένα για μικρότερα Watt και θα το περάσω είναι στην δεξιά μεριά της ουράς στο Address. Μέσα στην εβδομάδα και βόλτες για να πατήσουν τα λάστιχα κάτω!

Το παπί προφανώς ΔΕΝ το δίνω, οχι μόνο γιατί έχω ρίξει αρκετά λεφτά για να το κάνω σαν καινούριο, αλλά και γιατί κρατάει μια μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα πλέον...

Don Quixote

member
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1250GS HP
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
Μάθημα Enduro με το Σπανό μαζί με @karad-geo.
Απίστευτη εμεπιρία, απ'όπου κι αν το πιάσεις: βελτίωση ικανοτήτων, ανακάλυψη δυνατοτήτων μοτοσυκλέτας, κατάρτιση, γνώσεις, μεταδοτικότητα του ίδιου του Σπανού. Φύγαμε άλλοι άνθρωποι, με καινούρια μηχανάκια (γεμάτα σκόνη, αλλά και πολλές, ανεξερεύνητες δυνατότητες)!

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Απίστευτη εμεπιρία, απ'όπου κι αν το πιάσεις: βελτίωση ικανοτήτων, ανακάλυψη δυνατοτήτων μοτοσυκλέτας, κατάρτιση, γνώσεις, μεταδοτικότητα του ίδιου του Σπανού. Φύγαμε άλλοι άνθρωποι, με καινούρια μηχανάκια (γεμάτα σκόνη, αλλά και πολλές, ανεξερεύνητες δυνατότητες)!
ΝΑΤΟ ρε το τρελό αγόρι

rantanplan

member
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Giving Greeting Giving Greeting Giving Greeting

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Όνομα
.

Μόνο για τέτοια σκηνικά ζηλεύω που δεν είμαι στην πρωτευουσα ή την Θεσ/νική.
Θέλω να παρακολουθήσω το σχολείο του Χούντρα, αλλά είναι τόσο δύσκολο από τόσο μακρυά που μάλλον θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη στο bucket list.

Μπράβο παιδιά, την καλύτερη δουλειά κάνατε!Giving

Don Quixote

member
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1250GS HP
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
Θέλω να παρακολουθήσω το σχολείο του Χούντρα, αλλά είναι τόσο δύσκολο από τόσο μακρυά που μάλλον θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη στο bucket list.

Κυνήγησέ το ζεστά!
Αυτά τα σχολεία σου δείχνουν όλες τις αρετές της μοτοσυκλέτας σου, που αλλιώς χρησιμοποιείς στο 30%...

dodos

well know member
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Μπράβο παιδιά, αυτά είναι τα ωραία!!!
Θες ας πούμε να πας για παγωτό στην Ανάβυσσο, γιατί να πρέπει να πας από την ασφαλτο και να μη το κόψεις πάνω από το βουνό !!! BikeBikeBike
Πολύ ενδιαφέρον! Με τη πρώτη ευκαιρία /συνάντηση θα σας ρωτήσω λεπτομέρειες για τα μαθήματα!! Smileys drinking beer Emoticon

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα

Μια απόφαση είναι.
Προπερσυ το σχολείο του Χούντρα που διοργάνωσε η Μοτοπαρέα έγινε 26 Μαρτίου και εγώ συνδυασα το διήμερο,αλλα θυμάμαι ηταν κάτι παιδιά του φόρουμ που το κάνανε μονοήμερο και το βράδυ επέστρεψαν.Ο Δημήτρης Ωμέγα νομίζω?

Κάνε το είναι καλή εμπειρία.

Top Bottom