Συμβαίνει τώρα....

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Ήταν η μέρα μας χθες;;;
Φωτιά σε 2 διαμερισματα 4ου ορόφου... Με 2 εγκλωβισμένους μέσα στο ένα.
Και με το που φτάνουμε στην είσοδο παίρνει φωτιά η παροχη της 20-30λιτρης φιάλης υγραερίου στο κουζινακι. Ευτυχώς έγινε έτσι και είχε ανοιχτή την παροχή, διαφορετικά θα εσκαγε. Να ακούς το σφύριγμα και να μην ξέρεις κατά που να πας... εφόσον μέσα έχει εγκλωβισμένους.
http://inaoussa.gr/index.php/health/29123-nekri-apo-fwtia-sto-diamerisma-tis-ilikiwmeni-

Ευτυχώς τον γιο τον σώσαμε... :-(

Το έμαθα

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Ήταν η μέρα μας χθες;;;
Φωτιά σε 2 διαμερισματα 4ου ορόφου... Με 2 εγκλωβισμένους μέσα στο ένα.
Και με το που φτάνουμε στην είσοδο παίρνει φωτιά η παροχη της 20-30λιτρης φιάλης υγραερίου στο κουζινακι. Ευτυχώς έγινε έτσι και είχε ανοιχτή την παροχή, διαφορετικά θα εσκαγε. Να ακούς το σφύριγμα και να μην ξέρεις κατά που να πας... εφόσον μέσα έχει εγκλωβισμένους.
http://inaoussa.gr/index.php/health/29123-nekri-apo-fwtia-sto-diamerisma-tis-ilikiwmeni-

Ευτυχώς τον γιο τον σώσαμε... :-(

οταν εννοεις το γυιο τον σωσατε ο/η αλλος χαιρετησε ;;;;

User V

Μαθουσάλας member
ΚΑΙ ΜΕ TRANSALP παρακαλώ.
Βλέλω σε διάφορες μεριές να εκθειάζονται μοτοσικλέτες για τα πάντα και παντού.
Κάποιες σε υπερθετικό βαθμό.. cdefghigik

Το XLV600(!!!)-650 είναι από εκείνες που πραγματικά μπορεί... κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

StepaS

well know member
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
οταν εννοεις το γυιο τον σωσατε ο/η αλλος χαιρετησε ;;;;

Στο σπίτι έμεναν μάνα και γιος. 83 και 55 ετών αντίστοιχα. Τον γιο τον προλάβαμε και τον βγαλαμε. Η μητέρα του είχε χαιρετήσει τον μάταιο τούτο κοσμο πριν φτασουμε στο συμβάν... :-(

giamar

Member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Βλέλω σε διάφορες μεριές να εκθειάζονται μοτοσικλέτες για τα πάντα και παντού.
Κάποιες σε υπερθετικό βαθμό.. cdefghigik

Το XLV600(!!!)-650 είναι από εκείνες που πραγματικά μπορεί... κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..
Εχεις το κεφαλι σου ησυχο γιατι δεν εχουν να βγαλουν τιποτα ,γιαυτο.
Μετρια μηχανακια ,αοσμα και αχρωμα.
Συ ξερεις ομως ....

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Η πιο τρομακτική εμπειρία ως τώρα...

Ξεκινάω από τη δουλειά να γυρίσω σπίτι και μέσα στη στοά που παρκάρω, φρέναρω πριν βγω στο πεζοδρόμιο και το φρένο δεν ανταποκρίνεται! Οκ φρέναρε τελικά. Αλλά την κρυάδα την πήρα. Η στοά λέω γλιστράει, και μου το είχαν πει να προσέχω.

Βγαίνω σταδίου, κίνηση, με 15 χλμ ανάμεσα στα αυτοκίνητα πάω να φρέναρω, το φρένο πάλι δεν πιάνει!!!! Έχασα δέκα χρονάκια από τη ζωή μου.

Σταματάω δεξιά. Τσεκάρω σωληνάκια, δίσκους, όλα καθαρά και στεγνά. Υγρά φρενών άλλαξα πριν 2.500 χλμ. Το μηχανάκι σύνολο έχει 8500. Ολοκαίνουργιο.

Κάνω δοκιμουλες το φρένο δουλεύει.

Ξεκινάω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ. Πολύ αργά και πολύ προσεκτικά.

Στον παράδρομο της Συγγρου μου το κάνει για τρίτη φορά!

Ολες τις φορές τελικά φρέναρε. Δεν έπεσα. Όλα καλά. Έφτασα σπίτι. Δέκα χρόνια μεγαλύτερη. Και με όση αυτοπεποίθηση είχα χτίσει, ως αρχαρια, χαμένη......

Παίρνω τη SUZUKI, περιγράφω στον πωλητή περίπου τη συνθήκη (το service κλειστό εκείνη την ώρα) και μου λέει το ABS!!!!

Καλά αν είναι έτσι το ABS, προτιμώ να πέσω από κλείδωμα του τροχού παρά να νιώθω πως δεν έχω φρένα.

Που ως τώρα δεν το έχω ξανανιώσει. Ούτε με πολλα ούτε με λίγα. Ούτε σε απότομο φρενάρισμα. Το μηχανάκι απλά φρέναρε όπως πρέπει ώστε να νιωθεις πως είναι άξιο-οδηγητο.

Τελοσπαντων. Αύριο το πρωί, φόρτωμα και συνεργείο......

Τα έχω δει όλα :(:(:(

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Ολες τις φορές τελικά φρέναρε. Δεν έπεσα. Όλα καλά. Έφτασα σπίτι. Δέκα χρόνια μεγαλύτερη. Και με όση αυτοπεποίθηση είχα χτίσει, ως αρχαρια, χαμένη......
:(:(:(

Νατασα το βλεπεις ακριβως οπως δεν θα επρεπε να το δεις.

Ειχες μια δυσκολη στιγμη και τα εβγαλες περα.Αυτο απο μονο του θα επρεπε να σου τονωσει ακομη περισσοτερο την αυτοπεποιθηση.Απο αυτες τις εμπειριες μαθαινουμε και γινομαστε καλυτεροι.

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Νατασα το βλεπεις ακριβως οπως δεν θα επρεπε να το δεις.

Ειχες μια δυσκολη στιγμη και τα εβγαλες περα.Αυτο απο μονο του θα επρεπε να σου τονωσει ακομη περισσοτερο την αυτοπεποιθηση.Απο αυτες τις εμπειριες μαθαινουμε και γινομαστε καλυτεροι.

Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο μηχανάκι μου. Όχι στον εαυτό μου.

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο μηχανάκι μου. Όχι στον εαυτό μου.

Σιγα τ αυγα,αυτα συμβαινουν με μηχανακια,αυτοκινητα,ανθρωπους.Μην το σκεφτεσαι καθολου.

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Σιγα τ αυγα,αυτα συμβαινουν με μηχανακια,αυτοκινητα,ανθρωπους.Μην το σκεφτεσαι καθολου.

Το καβαλας αν σε προδώσει μια φορά; Και δη στα φρένα; Εγώ όχι.

Δηλαδή αν συνέβαινε στα βουνά εχτές που είχαμε πάει επταλοφο ή μεθαύριο στο δρόμο προς ή από μανη και με πολλά χλμ;;;;

Pan-dvs

well know member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Μωρε Νατασσα εχεις την εντυπωση οτι ολοι αυτοι που καβαλανε δεν τους εχει προδωσει η μηχανη τους?

Και λαστιχα τους γιναν κομματια και αλυσιδες τους διαλυθηκαν και κινητηρες κολλησαν.Με τον καιρο μαθαινεις να διαβαζεις απο πριν το προβλημα και πας παρακατω.Το κατεβασμα μιας η δυο σχεσεων στο κιβωριο,σε φρεναρει εξισου καλα αν χρειαστει.

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Όταν λες δεν ανταποκρίνεται.
Πατησες φρένα τερμάτισαν και δεν Πιάσανε??
Γιατί μου κανει οτι σαν να πήρε απο κάπου αέρα το κύκλωμα??

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Μωρε Νατασσα εχεις την εντυπωση οτι ολοι αυτοι που καβαλανε δεν τους εχει προδωσει η μηχανη τους?

Και λαστιχα τους γιναν κομματια και αλυσιδες τους διαλυθηκαν και κινητηρες κολλησαν.Με τον καιρο μαθαινεις να διαβαζεις απο πριν το προβλημα και πας παρακατω.Το κατεβασμα μιας η δυο σχεσεων στο κιβωριο,σε φρεναρει εξισου καλα αν χρειαστει.

Με πρώτη ήμουν σε μποτιλιάρισμα...

StepaS

well know member
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Vagelis
Το να σε προδώσει κάτι στη μηχανή σου είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι...
Το πρόβλημα του βέβαια πρέπει να το βρεις και να το λύσεις. Δοκίμασες να "τρομπαρεις" το φρένο όταν ένιωσες πως δεν πιάνει;
"Τρομπαρεις = πολλαπλά διαδοχικά πατήματα".
Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεσή καν'το σε έναν ασφαλή δρόμο για να βγάλεις μερικά εύκολα συμπεράσματα. Αν κατ'αυτον τον τρόπο πιάσει τότε απλά έχει πάρει αέρα το κύκλωμα. Πάντως αυτό που περιγράφεις δεν είναι συμπεριφορά ABS. Άσε που θα ένιωθες τη μανέτα σου να "κλωτσαει" ελαφρώς.

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Όταν λες δεν ανταποκρίνεται.
Πατησες φρένα τερμάτισαν και δεν Πιάσανε??
Γιατί μου κανει οτι σαν να πήρε απο κάπου αέρα το κύκλωμα??

Ναι...

Θα το πάω αύριο να μου πουν... και βλέποντας.

StepaS

well know member
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Vagelis
Αφού το μηχανάκι είναι τόσο καινούργιο γιατί άλλαξες υγρά φρένων; Άλλαξες dot? Τσεκαρεις τη στάθμη τους;

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Ναι...

Θα το πάω αύριο να μου πουν... και βλέποντας.

Προφανώς αλλάζοντας υγρά δεν έκαναν καλη εξαέρωση.
Η οποία γίνεται μια φορά, κανείς δοκιμή και ξαναγίνεται κανονικά.
Ειδικα στα μηχανάκια με abs θέλει προσοχή η αλλαγή υγρών.
Προφανώς κάπου είχε κρατήσει αέρα καο στο πάρουσιασε σήμερα

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Αφού το μηχανάκι είναι τόσο καινούργιο γιατί άλλαξες υγρά φρένων; Άλλαξες dot? Τσεκαρεις τη στάθμη τους;

Μου τα άλλαξαν στα 6000 μόνοι τους. Και μάλιστα είπαν πως καλά έκαναν γιατί είχε πολύ βρώμα (κατακαθι) στο δοχείο στο τιμόνι. To dot δεν ξέρω τι είναι.

Natassa

member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
SV650/2017
Όνομα
Νατάσσα
Προφανώς αλλάζοντας υγρά δεν έκαναν καλη εξαέρωση.
Η οποία γίνεται μια φορά, κανείς δοκιμή και ξαναγίνεται κανονικά.
Ειδικα στα μηχανάκια με abs θέλει προσοχή η αλλαγή υγρών.
Προφανώς κάπου είχε κρατήσει αέρα καο στο πάρουσιασε σήμερα

Για να δούμε. Προτιμώ να είναι αυτό αν και δείχνει ανευθυνότητα αλλά διορθώνεται. Παρά να είναι το abs.

Giannis Tolis

new member
Όνομα
john works
Να το πας στην αντιπροσωπεία καλός κακος και αν σου δώσουν το οκ ότι έτσι φρεναρουν ολα τοτε προσπάθησε να το συνηθίσεις.

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Το να σε προδώσει κάτι στη μηχανή σου είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι...
Το πρόβλημα του βέβαια πρέπει να το βρεις και να το λύσεις. Δοκίμασες να "τρομπαρεις" το φρένο όταν ένιωσες πως δεν πιάνει;
"Τρομπαρεις = πολλαπλά διαδοχικά πατήματα".
Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεσή καν'το σε έναν ασφαλή δρόμο για να βγάλεις μερικά εύκολα συμπεράσματα. Αν κατ'αυτον τον τρόπο πιάσει τότε απλά έχει πάρει αέρα το κύκλωμα. Πάντως αυτό που περιγράφεις δεν είναι συμπεριφορά ABS. Άσε που θα ένιωθες τη μανέτα σου να "κλωτσαει" ελαφρώς.

ετσι ακριβώς ....
ο πωλητής σε ξεπέταξε ...αν ηταν το ABS θα κλωτσαγε η μανετα του φρενου,,,,
προφανεστατα κατι με την τρομπα....

StepaS

well know member
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Vagelis
Το dot δεν ξέρω πως να σου το μεταφράσω επιστημονικά. Έχει να κάνει με τις ανοχές του υγρού φρένων σε θερμοκρασίες.
Το dot 4.1 μετά από πολλά πατήματα μπορεί να σε προδώσει μιας και προσωρινά σε συνθήκες μεγάλης πιέσεις χάνει ένα μέρος των ιδιοτήτων του.
Σε μεγάλες μοτοσυκλέτες είθισται να χρησιμοποιούν γι'αυτον τον λόγο το 5.1

Ίσως γι'αυτό να σου τα άλλαξε ο μάστορας..

Top Bottom