@Kuklinski φίλε επειδή έχω ζήσει ανάλογες εμπειρίες εκ των έσω... Θα σου πω μονάχα 2-3 πραγματακια για να σκεφτείς και να συνυπολογίσεις στην όλη σου τραγική εμπειρία.
1. Βάζουν στα διάφορα σημεία αστυνομικούς ή πυροσβέστες άσχετους με την περιοχή που δεν μπορούν να ξέρουν ποιος δρόμος πάει και ποιος δεν πάει. Συνάδελφοι μου από Ναουσα φυγανε στις 17:00 με ενα Unimog του 1980 από Ναουσα και έφτασαν Ραφήνα ξημερώματα. Μετά από τόσες ώρες τους πετάνε στη φωτιά, νύχτα, χωρίς να έχουν ιδέα από την τριγύρω περιοχή... που υπάρχουν σημεία ανεφοδιασμού, που είναι το μέτωπο, που είναι η ανατολή και που η δύση.
2. Στο δρόμο έχει πολίτες αλλοφρωνες. Του ενός του καίγεται το σπίτι και του άλλου μια παντόφλα. Αν σε δει (εσενα τον πυροσβεστη, ή τον αστυνομο) πρώτος αυτός με την παντόφλα θα πέσει να σε φάει για να τον σώσεις. Το έχω ζήσει!! Αρκετές φορές. Και σε φωτιές και σε πλημμύρες...
Είμαστε ζώα!!
3. Σου λέει ο αστυνομικός, ΜΗΝ ΠΑΣ! Κι εσύ πας. Αν έπεφτες σε μποτιλιάρισμα και σε πανικό γιατί κι άλλοι σαν εσένα χώθηκαν στο "ΜΗΝ ΠΑΣ" τα θύματα θα ήταν +1. Και εσένα σου έκοψε και σωθηκες. Εγώ σαν αστυνόμος που ξέρω αν σου κόβει ή αν είσαι τρελός, ή έχεις αναπνευστικά και στα επόμενα 10 μέτρα πας να φουνταρεις μέσα στις φλόγες??
Εάν υπάρχει ένα σοβαρό λάθος ίσως αυτό να είναι ότι δεν έπεσαν όλα τα εναέρια στην έναρξη της πυρκαγιάς... σε μια στιγμή όμως που παράλληλα έκαιγε στα Χανιά και στον Έβρο ταυτόχρονα. Επίσης 2 μετωπα διαμετρικά αντίθετα που όπως και να γυρνούσε ο άνεμος το ένα από τα δύο θα προχωρούσε προς τη θάλασσα και το άλλο προς τα μέσα.
Δεν λέω πως κανείς δεν έχει ευθύνες. Αλλά δεν υπάρχει σχέδιο ενεργειών σε τέτοια κόλαση. Συνάδελφοι με εμπειρία δεκαετιών λένε πως τέτοια κόλαση δεν έχουν ξαναδεί.