Στην Κεντρική Ασία με R100 GS

Onlymusic

Moderator
Motoparea team
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Honda Crossrunner
Zontes GK 350
Scott
Όνομα
Παναγιώτης
Περιοχή
Αθήνα
Παναγιώτη δεν μπορείς να ψάχνεις λογική στον παραλογισμό των ολοκληρωτικών καθεστώτων . Νομίζω ότι η πόλη φτιάχτηκε από τη ματαιοδοξία του προηγούμενου δικτάτορα . Σίγουρα ήθελε να την δουν οι ξένοι ηγέτες αλλά και να την χρησιμοποιήσει σαν προπαγάνδα για τον ίδιο τον λαό του . Μάλιστα οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την κυβέρνηση του Τουρκμενιστάν ότι ξοδεύει τα έσοδα από φυσικούς πόρους σε έργα που αποφέρουν ελάχιστα οφέλη στον πληθυσμό.Και να σκεφτείς ότι έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν μία ακόμα πιο εντυπωσιακή πόλη την Αρκαντάγκ προς τιμή του πατέρα του τωρινού προέδρου ο οποίος ήταν δικτάτορας μέχρι το 2022 . Τους τουρίστες τους βλέπουν σαν καινά δαιμόνια . Απόδειξη ότι χρειάζεται εβδομάδες για να εγκριθεί η βίζα και ότι το κόστος για να μπεις στην χώρα είναι δυσανάλογο όσων προσφέρει . Έχουν δηλαδή μία πολιτική αποτρεπτική . Δεν ξέρω αν διάβασες παραπάνω ότι την περίοδο που ήμασταν εκεί ο πρόεδρος αποφάσισε χωρίς καμία προειδοποίηση να αναστείλει βίζες που είχαν προεγκριθεί και να κλείσει τη χώρα στους ξένους για κάποιες εβδομάδες . Κάποιος τουρισμός σίγουρα υπάρχει αλλά όχι μεμονωμένος συνήθως είναι γκρουπ που συνδυάζουν μία εκδρομή στο Τουρκμενιστάν με το τουριστικό Ουζμπεκιστάν . Σε ένα γκρουπ το κόστος μειώνεται αρκετά αφού το έξοδο του συνοδού το μοιράζονται πολλοί και ο έλεγχος είναι ευκολότερος . Με τον τουρισμό ασχολούνται λίγα άτομα . Ο Haidu εργάζεται σε ένα γραφείο στο Stantrips και είναι υπεύθυνος για το Τουρκμενιστάν . Τα έσοδα που έχει από αυτή τη δουλειά είναι περισσότερα από ότι έπαιρνε σαν δάσκαλος Αγγλικών σε σχολείο αλλά χρειάζεται να δουλεύει και η γυναίκα του για να τα βγάλουν πέρα .
Αυτό που περιγράφεις είχα και εγώ καταλάβει... αλλά δεν ήθελα να δώσω εγώ την απάντηση, έχει άλλη βαρύτητα η απάντηση σου, εφόσον αυτό που περιγράφεις το βίωσες. Και εννοείτε ότι διάβασα όλο το ποστ, το παρακολουθώ σαν σειρά. keep going

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
BMW R100GS , Norden 901 Expedition , Bmw 1100GS
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
IMG_9547.jpg

Μέσα στην έρημo Karakum υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας που φλέγεται εδώ και 50 χρόνια . Είναι γνωστός ως πύλη της Κολάσεως . Αυτό είναι το πιο τουριστικό μέρος στο Τουρκμενιστάν . Έρχονται επισκέπτες και από το Ουζμπεκιστάν που απέχει λίγες ώρες αλλά και από την Asphagat για να ζήσουν την εμπειρία μιας νύχτας δίπλα στον φλεγόμενο κρατήρα . Εμάς στην αρχή μας είχε φανεί αρκετά τουριστικό και δεν μας εντυπωσίαζε . Όμως κάπου έπρεπε να κοιμηθούμε στην πορεία μας προς το Ουζμπεκιστάν και αυτό ήταν ένα σημείο με μια μικρή παράκαμψη κοντά στα μέσα της διαδρομής . Η διαμονή γίνεται σε γιούρτες , αρκετά οικονομικές , γύρω από τον κρατήρα . Κοιμάσαι στο πάτωμα και υπάρχει ένα ηλιακό πάνελ για να φορτίσεις το κινητό σου ή να ανάψεις τη μία λάμπα του δωματίου .
53.jpg

Στο δικό μας camp υπήρχαν και τουαλέτες και ντουζιέρες αλλά δεν είχαν νερό !!! Ευτυχώς ο οδηγός μας , μας είχε προτείνει να πάρουμε νερό στην στάση που κάναμε πριν μπούμε στην έρημο , ένα σημείο που ήταν και το τελευταίο σημείο ανεφοδιασμού καυσίμων μέχρι τα σύνορα . Εδώ γεμίσαμε και βενζίνη τον ασκό που κουβαλάμε στο ταξίδι αφού τα καύσιμα μας δεν έφταναν μέχρι το επόμενο βενζινάδικο.

IMG_9553.jpg

Φτάνουμε λοιπόν στον κρατήρα λίγο πριν σκοτεινιάσει και μας εντυπωσιάζει . Το ίδιο εντυπωσίασε και η μοτοσυκλέτα μας τους ανθρώπους στο camp .

IMG_8753.jpg

Ο Κώστας αμέσως έβγαλε τα εργαλεία που κουβαλάει σε όλο το ταξίδι για να φτιάξει το μαρσπιέ και εγώ έκανα μια μικρή βόλτα στην έρημο .

52.jpg

IMG_8717.jpg

Μόλις νύχτωσε άναψαν φωτιές και κάναμε μπάρμπεκιου ενώ άνοιξε και ένα ψυγειάκι και βγήκαν μπύρες . Είναι η πρώτη μπύρα που ήπιαμε εδώ και 20 ημέρες . Στο Τουρκμενιστάν δεν απαγορεύεται το αλκοόλ . Στα super market βρίσκεις βότκα και μπύρα .

IMG_8728.jpg

Όταν σκοτείνιασε περπατήσαμε μέσα στο απόλυτο σκοτάδι πάνω σε αμμόλοφους για να φτάσουμε στον κρατήρα . Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό !!! Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι αυτό το φως σε τρόμαζε αλλά και σε μάγευε ταυτόχρονα . Η όποια ταλαιπωρία άξιζε με το παραπάνω . IMG_8769.jpg

57.jpg

Κοιμηθήκαμε φορώντας όλα μας τα ρούχα αφού δεν είχαμε υπνόσακους και έκανε απίστευτο κρύο και στις 6 το πρωί ήμασταν έτοιμοι για αναχώρηση .

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
IMG_9554.jpg

Για τα 350 χλμ της ημέρας αποφασίσαμε εγώ να πάω με το αυτοκίνητο και να πάρω και τις αποσκευές . Θα περάσουμε αρκετά κομμάτια με βαθειά άμμο αλλά και ένα δρόμο ακόμα χειρότερο από τον χτεσινό και ο Κώστας μόνος του θα μπορεί να πάει γρηγορότερα . Ο Ιβάν μιλάει ελάχιστα Αγγλικά αλλά για 8 ώρες μιλάμε συνέχεια . Δείχνουμε ο ένας στον άλλο φωτογραφίες των παιδιών μας και προσπαθεί να μου εξηγήσει την κατάσταση στη χώρα του . Πίνει συνέχεια Κόκα κόλα αντί για νερό και καπνίζει. Μου δίνει το κινητό του και στέλνω ένα μήνυμα στο Whats Up στον μικρό μας αφού η κάρτα sim που αγοράσαμε δεν λειτούργησε ποτέ . Όλα καλά , Θα σας πάρουμε από Ουζμπεκισταν !

IMG_8783.jpg

Όταν του λέω ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση ενθουσιάζεται . Δηλαδή μπορείς να πας στην Γερμανία χωρίς βίζα ; Μπορώ . Στην Σουηδία ; Μπορώ . Στην Γαλλία ; Μπορώ . Στη Αμερική ; Εκεί θέλω βίζα αλλά βγαίνει πολύ εύκολα . Έχω πάει πολλές φορές του λέω . Και με κοιτάζει με θαυμασμό . Είναι το όνειρο της ζωής μου να πάω στην Αμερική μου εξομολογείται . Για αυτό και ξεκίνησα να μαθαίνω Αγγλικά και εγώ και τα παιδιά μου .Και μου βγάζει από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου να διαβάσω την αρνητική απάντηση που έλαβε από την Αμερικάνικη πρεσβεία . Μην στεναχωριέσαι του λέω . Μπορεί να εγκριθεί την επόμενη φορά . Είμαι σίγουρη ότι δεν θα σταματήσει να κάνει αιτήσεις .

20240918_093942.jpg

Οχτώ ώρες αργότερα , με μία μικρή στάση για να ξεπιαστεί ο Κώστας φτάνουμε κοντά στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν .
IMG_8809.jpg

Ο οδηγός μας περιμένει για να σιγουρευτεί ότι βγήκαμε από τη χώρα και μας αφήνει .Περιμένουμε υπομονετικά τη σειρά μας σε μία ουρά που εξυπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος . Όταν πηγαίνουμε στο πρώτο γκισέ μας ζητάνε 20 $ . Γιατί τα πληρώνουμε αυτά ; ρωτάει ο Κώστας ; Αν δεν τα πληρώσετε δεν θα μπορέσει να βγει η μοτοσυκλέτα μας απαντάει . Τα πληρώνουμε αν και νομίζω ότι τα έβαλε στην τσέπη του . Στο δεύτερο γκισέ που περιμένουμε για να πάρουμε σφραγίδα εξόδου η ουρά είναι ακόμα μεγαλύτερη . Η ώρα περνάει και πίσω μας έρχεται ένα γκρουπ Γάλλων . Πως σας φάνηκε η διαδρομή ; Από τους χειρότερους δρόμους που έχουμε οδηγήσει τους λέμε . Μην λέτε τέτοια μας προειδοποιεί χαμηλόφωνα η ξεναγός τους . Είστε ακόμα μέσα στην χώρα . Μπορεί να το ακούσει κάποιος και να το πάρει στραβά . Περάσαμε λοιπόν την υπόλοιπη ώρες μας εκθειάζοντας τη χώρα … Μετά από ένα δίωρο περίπου περνάμε από τη μεριά του Ουζμπεκιστάν .

Επιτέλους ελεύθεροι …

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Τι αυτο ηταν;;;
....Αργεις....και εχω μεινει με το μπλοκ των σημειωσεων και το στυλό στο χερι ασε και εχω πιει και κανα δυο κουβαδες καφε περιμενωντας...
lol lol lol

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
Τι αυτο ηταν;;;
....Αργεις....και εχω μεινει με το μπλοκ των σημειωσεων και το στυλό στο χερι ασε και εχω πιει και κανα δυο κουβαδες καφε περιμενωντας...
lol lol lol

ΧΑ ΧΑ ΧΑ . Καλημέρα . Έχεις δίκιο , πάω λίγο αργά . Σήμερα , αύριο τελειώνω . Υπομονή ...Tooth

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
IMG_8836(1).jpg

Και επιτέλους φτάσαμε στο Ουζμπεκιστάν . Από χτες που φτάσαμε στον προορισμό μας ψάχνω να βρω ποιος θα είναι ο επόμενος . Ταξιδιωτική απληστία …

IMG_8902.jpg

Η πρώτη μας στάση είναι στη Χίβα .Αμέσως μόλις φτάσαμε στα τείχη της πόλης γνωρίσαμε ένα ζευγάρι overlanders που ταξίδευαν με το παλιό τους βανάκι εδώ και μήνες μαζί με το παιδί τους . Δεν έπρεπε να έρθετε από Τουρκμενιστάν μας είπαν . Εμείς ήρθαμε από Αφγανιστάν και ήταν πανέμορφα . Κοιταζόμαστε με τον Κώστα .Μάλλον ξέρουμε τον επόμενο προορισμό .

IMG_8848.jpg

Εδώ μείναμε 2 ημέρες . Η Χίβα ήταν ο τελευταίος σταθμός των καραβανιών πριν διασχίσουν την μεγάλη έρημο Karakum που βρίσκεται στο Τουρκμενιστάν, για να φτάσουν στην Περσία. Ήταν η πρώτη περιοχή του Ουζμπεκιστάν που έγινε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO καθόλου άδικα θα έλεγα . Ενθουσιαζόμαστε από την πρώτη στιγμή . Η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο , γεμάτη τζαμιά , μεντρεσέδες, χάνια, μιναρέδες, παλάτια και μαυσωλεία .

IMG_9016.jpg

68.JPG

Η παλιά οχυρωμένη πόλη είναι γεμάτη τουρίστες και μας κάνει εντύπωση . Σαν να είμαστε στη Μύκονο Αύγουστο . Το βράδυ στην ταράτσα κάποιου παραδοσιακού εστιατορίου πίνουμε ένα μπουκάλι κρασί κάποιας εξαιρετικής τοπικής ποικιλίας .

IMG_8913.jpg

Θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν .

IMG_8954.jpg

IMG_8909.jpg

63.JPG

64.JPG

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
IMG_9053.jpg

IMG_9170.jpg

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο δρόμο του Μεταξιού . Μετά από μία υπέροχη διαδρομή και αφού διασχίσαμε την σύγχρονη γέφυρα του Ώξου ποταμού φτάσαμε στην Μπουχάρα .

IMG_9070.jpg

IMG_9135.jpg

Η Μπουχάρα ανήκει και αυτή στις αρχαίες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, με μια ιστορία 2.500 χρόνων. Εδώ οι τουρίστες είναι λιγότεροι και μπορούμε να ευχαριστηθούμε ακόμα περισσότερο την πόλη και να αγοράσουμε μερικά μεταξωτά μαντήλια για δώρα .

IMG_9082.jpg

IMG_9122.jpg

IMG_9194.jpg

Αυτή είναι η πόλη που μας εντυπωσίασε περισσότερο στο Ουζμπεκιστάν . Ίσως γιατί χαθήκαμε και πέσαμε πάνω σε ένα παραδοσιακό παζάρι , ίσως γιατί ο κόσμος εδώ μας φάνηκε εγκάρδιος .

IMG_9195.jpg

Οι Ουζμπέκοι ακούν δυνατή μουσική και χορεύουν αρκετά . Ήμασταν τυχεροί γιατί καταφέρουμε να δούμε αρκετά γλέντια .

IMG_9208.jpg

Τα οχήματα στο Ουζμπεκιστάν κινούνται με αέριο . Κάποιες φορές στο παρελθόν αρκετοί ταξιδιώτες αντιμετώπισαν πρόβλημα στην προμήθεια βενζίνης . Τώρα το πρόβλημα αυτό έχει κάπως λυθεί . Στις πόλεις υπάρχουν container με καύσιμα και στην επαρχία ακολουθείς τον κανόνα ότι βάζεις κάθε φορά που βρίσκεις .

IMG_9198.jpg

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
IMG_9273.jpg

Τελευταία πόλη σταθμός είναι η Σαμαρκάνδη . Λέγεται πως όταν την κατέκτησε το 329 π.Χ. ο M. Αλέξανδρος περπατώντας στους δρόμους της αναφώνησε: «Οτιδήποτε είχα ακούσει για τη Μαρακάνδα είναι τελικά αλήθεια, με εξαίρεση το γεγονός, ότι τελικά είναι πιο όμορφη από ότι την είχα φανταστεί».

IMG_9323.jpg

IMG_9254.jpg

Σε αυτή την πόλη πραγματικά νιώθεις ότι ο χρόνος έχει σταματήσει και έχεις την αίσθηση ότι είσαι μέρος ενός παραμυθιού . Και αυτήν την αίσθηση δεν μπορούν να την χαλάσουν οι αμέτρητοι τουρίστες .

IMG_9298.jpg

IMG_9248.jpg

Δεν θα απαριθμήσω τα αξιοθέατα . Όποιος βρεθεί στην πόλη είναι καλό να τα ανακαλύψει μόνος του . Αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πλατεία Ρετζιστάν . Αυτή η τεράστια πλατεία με τους μεντρεσέδες στο κέντρο της πόλης έγινε η δεύτερη αγαπημένη μου ( μετά του Ισφαχάν )
IMG_9345.jpg

Τώρα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και ένα πρακτικό πρόβλημα . Έχουμε αποφασίσει να παρκάρουμε τη μηχανή στο Ουζμπεκιστάν για τον χειμώνα και να επιστρέψουμε το καλοκαίρι να την πάρουμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι . Μάλιστα έχουμε βρει και τον θείο κάποιου φίλου που μένει στην Τασκένδη και μπορεί να την κρατήσει στο χώρο του . Όμως μπαίνοντας η μοτοσυκλέτα πήρε άδεια για 3 μήνες και δεν ξέρουμε πως να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο . Βρίσκω το mail του αρμόδιου υπουργείου και κάνω ερώτημα . Και την επόμενη μέρα μου απαντάνε . Η μοτοσυκλέτα πρέπει να βγει από τη χώρα το αργότερο σε 3 μήνες αλλιώς θα πρέπει να αποθηκευτεί σε τελωνιακό χώρο . Στέλνω mail στο τελωνείο και δεν απαντάει κανείς . Παίρνουμε συνέχεια τηλέφωνο αλλά δεν το σηκώνει κανείς . Και αποφασίζουμε να συνεχίσουμε και να την αφήσουμε στο Κιργιστάν .
Στο Κιργιστάν η άδεια παραμονής είναι 12 μήνες που μας καλύπτει με το παραπάνω . Υπάρχουν 2 εταιρίες που νοικιάζουν μηχανάκια και αναλαμβάνουν και τη φύλαξη του δικού σου το χειμώνα . Επικοινωνούμε και μας απαντούν θετικά .

1011.JPG

scrabler

new member
Περιοχή
Athens
Μοτοσυκλέτα
BEAR
Όνομα
Giorgos
Τι ωραίο να πηγαίνεις στη δουλειά το πρωι και με τις πρωτες τζούρες καφε να διαβάζεις το υπέροχο ταξιδιωτικό σας!
Εσάς θα πρεπε κανονικά να σας πληρώνουμε για να ταξιδεύετε και να μας "ταξιδεύετε"!
Ευχαριστούμε και για την περιγραφή και για τις εικόνες που μοιράζεστε μαζί μας.

Smileys drinking beer Emoticon

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
Τι ωραίο να πηγαίνεις στη δουλειά το πρωι και με τις πρωτες τζούρες καφε να διαβάζεις το υπέροχο ταξιδιωτικό σας!
Εσάς θα πρεπε κανονικά να σας πληρώνουμε για να ταξιδεύετε και να μας "ταξιδεύετε"!
Ευχαριστούμε και για την περιγραφή και για τις εικόνες που μοιράζεστε μαζί μας.

Smileys drinking beer Emoticon

Μου αρέσει η ιδέα σου . Κάθε δωρεά καλοδεχούμενη !!!

Εμείς ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια .

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
IMG_9362(1).jpg

Μετά από μια υπέροχη ορεινή διαδρομή φτάνουμε στα σύνορα με το Κιργιστάν . Οι διαδικασίες εξόδου και εισόδου κράτησαν ώρες και όταν επιτέλους τελειώσαμε με τα διαδικαστικά είχε νυχτώσει . Κάναμε συνάλλαγμα , πήραμε κάρτα sim και κατευθυνθήκαμε προς το Osh .

IMG_9375.jpg

IMG_9390(2).jpg

Θεωρείται η αρχαιότερη πόλη του Κιργιστάν με 3.000 έτη ιστορίας και ήταν ήδη γνωστό από τον 8ο αιώνα ως κέντρο παραγωγής μεταξιού. Τώρα είναι στάση ταξιδιωτών για τον δρόμο του Pamir . Η καινούργια πόλη δεν μας ενθουσίασε . Ήταν αρκετά αργά και νοικιάσαμε δωμάτιο στο πρώτο ξενοδοχείο που βρήκαμε . Ευτυχώς στην γωνία του είχε ένα 24ωρο fast food γιατί ολόκληρη μέρα δεν είχαμε φάει τίποτα .

IMG_9442.jpg

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε για μία βόλτα στην πόλη . Βρήκαμε ένα πλυντήριο και μετά από ένα μήνα καθαρίσαμε το καημένο το μηχανάκι μας .

IMG_9475.jpg

Το μεσημέρι πήγαμε στο ραντεβού μας στο ALA-TOO . O Sharuh ο ιδιοκτήτης ήταν εγκάρδιος και μας βοήθησε με τα διαδικαστικά . Το κόστος φύλαξης στον χώρο του είναι 25 $ το μήνα και όταν το πάρεις για να συνεχίσεις το ταξίδι σου , σου δίνει τον χώρο και εργαλεία για να κάνεις το σέρβις μόνος ή αναλαμβάνει να σου κάνει το σέρβις για το επόμενο ταξίδι σου με κάποιο μικρό κόστος . Ανεβάσαμε το μηχανάκι σε ένα container και μας εντυπωσίασε πόσες πολλές μοτοσυκλέτες είχε για φύλαξη κυρίως με Γερμανικές και Ισπανικές πινακίδες .

188.jpg

Χωρίς μοτοσυκλέτα πια κάνουμε μια βόλτα στο Osh Bazaar και αγοράζουμε αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής στην Ελλάδα .

IMG_9479.jpg

IMG_9489.jpg

Μπορεί λοιπόν το Ουζμπεκιστάν να ήταν η Ιθάκη αυτού του ταξιδιού αλλά ποιος είπε ότι το ταξίδι σταματάει στην Ιθάκη ; Σε λίγους μήνες θα είμαστε ξανά εδώ .

IMG_9515.jpg

Τέλος … και to be continued

dimitris777

new member
Περιοχή
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI VSTROM 650 XT
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Περιοχή
Ν. ΧΗΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πολυ ομορφο ταξιδι, ομορφες φωτογραφιες, τελεια περιγραφη!
Για το Passage De Carne δε πρεπει να πας Με τη μοτο στο τελωνειο για να στο σφραγισουν και να το δωσεις πισω??
Ή μπηκατε Ιραν μεσω του Χουσειν?

Gabri

new member
Περιοχή
Καλαμπάκα
Όνομα
Γιώργος
Πραγματικά καταπληκτικό οδοιπορικό!
Μας καθηλώσατε τόσες μέρες στον υπολογιστή,
περιμένοντας να "ρουφήξουμε" τις εικόνες και τις περιγραφές σας.
Ευχαριστούμε πολύ.
Με το καλό το επόμενο.

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Τελειωσε δηλαδή;;;
σνιφ σνιφ σνιφ και τι θα κανωμεν τωρα ;;;;

Κανα πιο παλιο εχωμεν;;;;

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
Πολυ ομορφο ταξιδι, ομορφες φωτογραφιες, τελεια περιγραφη!
Για το Passage De Carne δε πρεπει να πας Με τη μοτο στο τελωνειο για να στο σφραγισουν και να το δωσεις πισω??
Ή μπηκατε Ιραν μεσω του Χουσειν?
Σε ευχαριστούμε Δημήτρη για τα καλά λόγια .
Ιράν μπήκαμε από Τουρκία και βγήκαμε στο Τουρκμενιστάν . Το CDP το σφράγισαν στην είσοδο και στην έξοδο . Πριν το ταξίδι είχαμε επικοινωνία με την ADAC και τους είχαμε ενημερώσει ότι η μηχανή δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα . Μας απάντησαν ότι αν είναι σε χώρα που δεν χρειάζεται καρνέ στέλνοντας πίσω το CDP μαζί με το διαπιστευτήριο εισόδου της χώρας θα μας επέστρεφαν τα χρήματα που δώσαμε για εγγύηση . Αυτό κάναμε και η επιστροφή των χρημάτων έγινε αμέσως .

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
Πραγματικά καταπληκτικό οδοιπορικό!
Μας καθηλώσατε τόσες μέρες στον υπολογιστή,
περιμένοντας να "ρουφήξουμε" τις εικόνες και τις περιγραφές σας.
Ευχαριστούμε πολύ.
Με το καλό το επόμενο.
Σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο . Είναι μεγάλη μας χαρά που μοιραστήκαμε το ταξίδι μας .
Καλά ταξίδια να έχουμε όλοι και πάντα όρθιοι .

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
Kαλο αλλα μας εχεις κακομαθει...περιμενω το επομενο.abcd
Οκ Παναγιώτη , αλλά το επόμενο θα το γράψει ο Κώστας . Σε αυτό με τρέλανε στην κριτική Tooth Tooth

Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Ειρήνη + Κώστας
Περιοχή
Αθηνα
Τελειωσε δηλαδή;;;
σνιφ σνιφ σνιφ και τι θα κανωμεν τωρα ;;;;

Κανα πιο παλιο εχωμεν;;;;

Τώρα κλαίς , γιατί κλαις ... που λέει και το τραγούδι .

Εχωμεν και πιο παλιό και ακόμη πιο παλιό αλλά φεύγουμε την άλλη εβδομάδα ταξίδι . Γιατί αν δεν πάμε ταξίδια πως θα γράψουμε για αυτά ;; Tooth

Pan-dvs

well know member
Motoparea Honorary Member
Περιοχή
Iωαννινα
Όνομα
.
Περιοχή
.
Οκ Παναγιώτη , αλλά το επόμενο θα το γράψει ο Κώστας . Σε αυτό με τρέλανε στην κριτική Tooth Tooth

Απ εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεει.Βαλτον στο χορο λοιπον.ooops

The Owl.

well know member
Όνομα
George
Ταξιδιωτικό λογοτεχνημα με ήθος,ρεαλισμό κ απλότητα.
Χωρίς τυμπανοκρουσιες ,αυτοκόλλητα κ σελφι πλάνα.
Σας ευχαριστούμε κ ευχόμαστε σε ακόμα περισσότερα ταξίδια ζωής!

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT

Aprilia Tuareg 660
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα
cdefg
Σε αναμονή λοιπόν για την συνέχεια αυτού αλλά και για το επόμενο!

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Εχωμεν και πιο παλιό και ακόμη πιο παλιό αλλά φεύγουμε την άλλη εβδομάδα ταξίδι . Γιατί αν δεν πάμε ταξίδια πως θα γράψουμε για αυτά ;; Tooth
Ευχομαι να σας πανε ολα οπως τα θελεται στο ταξιδι σας αναμενουμε εντυπωσεις αφηγηση και φωτο ετσι για να ζηλευουμε BcdefghBcdefgh

Βαλτον τιμωρια Ειρηνη να το γραψει 10 φορες και αν δεν το γραψει σωστα αλλες 20 φορες Tooth

Top Bottom